Οι καλύτεροι πάροχοι CDN (Content Delivery Network) στον Καναδά

Η χρονιά ήταν το 1883, όλη η Άγρια Δύση. Δύο άντρες στέκονται 50 μέτρα ο ένας από τον άλλο, μπροστά από έναν πύργο ρολογιού.

Η ταχύτητα της σελίδας είναι πολύ σημαντική επειδή επηρεάζει άμεσα την εμπειρία του χρήστη. Στο ηλεκτρονικό εμπόριο, είστε και οι δύο το γρήγορο… ή οι νεκροί. ��

Η ταχύτητα είναι πιο σημαντική από την καλή λειτουργικότητα ή οποιαδήποτε αισθητικά σχέδια που μπορεί να ενσωματώσετε στον ιστότοπό σας. Βλέπετε, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το 47% των χρηστών ιστού μόλις θα κολλήσει στον ιστότοπό σας εάν δεν φορτωθεί εντός δύο δευτερόλεπτα ή λιγότερο.

Ορισμένες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το 78% των αγοραστών στο διαδίκτυο που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ιστότοπο λιγότερο πιθανό να αγοράσετε από τον ίδιο ιστότοπο και πάλι, και το 44% από αυτούς θα πουν στους φίλους τους για τους κακή εμπειρία!

διάνυσμα ταχύτητας ιστοσελίδαΣαν να μην είναι αρκετά κακό, η Google τονίζει με συνέπεια αυτό Η ταχύτητα της σελίδας είναι ένας παράγοντας κατάταξης.

Αυτό σημαίνει ότι ένας ιστότοπος γρήγορης φόρτωσης είναι ένα γρήγορο κομμάτι για να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες, καλύτερες βαθμολογίες και βελτιωμένη εμπειρία χρήστη. Τώρα όλοι γνωρίζουμε ότι οι αλγόριθμοι της Google – ως επί το πλείστον – καλύπτονται από μυστικότητα, παρά την έλλειψη πληροφοριών, γνωρίζουμε ότι ο γίγαντας της μηχανής αναζήτησης επισημαίνει ρητά ότι η ταχύτητα του ιστότοπου είναι αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας κάθε ιστότοπου.

Πού να ξεκινήσετε?

Εγκατάσταση a Δίκτυο παράδοσης περιεχομένου είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε για τη βελτιστοποίηση της ταχύτητας. Αλλά επειδή υπάρχουν πάρα πολλοί πάροχοι δικτύου παράδοσης περιεχομένου στον Καναδά, η μείωση του καλύτερου παρόχου δικτύου παράδοσης περιεχομένου (CDN) μπορεί να είναι μια τεράστια εργασία.

Ευτυχώς για σένα, κάναμε όλη τη βαριά ανύψωση για να σας βοηθήσουμε να περάσετε τα χάλια και να βρείτε τη σωστή υπηρεσία CDN για τις ανάγκες σας. Σήμερα, θα μοιραστούμε μαζί σας μόνο τα καλύτερα από τα καλύτερα. Αν λοιπόν θα χρειαστείτε περισσότερη καλοσύνη φιλοξενίας, ελέγξτε καλύτερα την καλύτερη σελίδα φιλοξενίας στον Καναδά αργότερα.

Πριν ξεκινήσουμε, ας καταλάβουμε τι είναι ένα CDN και πώς είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ας φτάσουμε σε αυτό.

Τι είναι ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου?

Ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου, επίσης γνωστό ως CDN, είναι ένα παγκόσμιο κατανεμημένο δίκτυο διακομιστών Ιστού που αποθηκεύει προσωρινά το στατικό περιεχόμενο στον ιστότοπό σας και το αποθηκεύει σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες για να το φέρει πιο κοντά στους παγκόσμιους χρήστες.

Ετσι δουλευει. Κανονικά, ο ιστότοπός σας εξυπηρετείται από μία μόνο τοποθεσία. Έτσι, όλοι οι επισκέπτες σας έχουν πρόσβαση στον ίδιο διακομιστή. Αυτό σημαίνει ότι, εάν έχετε υψηλή επισκεψιμότητα, τότε ο ιστότοπός σας επιβραδύνεται αυτόματα. Και μερικές φορές κατά τις ώρες αιχμής, Ο ιστότοπός σας μπορεί ακόμη και να διακόψει τον διακομιστή.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα cdn

Η λειτουργία ενός CDN, στην περίπτωση αυτή, είναι η προσωρινή αποθήκευση όλων των στατικών πόρων του ιστότοπού σας, ώστε να προβάλλονται μέσω διακομιστών CDN. Αυτό μειώνει το φορτίο στον διακομιστή φιλοξενίας σας και το κάνει πιο γρήγορο και πιο αποτελεσματικό. Επιπλέον, κάθε αίτημα χρήστη ιστότοπου αντιμετωπίζεται από έναν διακομιστή που βρίσκεται πιο κοντά σε αυτούς, καθιστώντας ευκολότερη την παρατήρηση.

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση ενός CDN?

Λοιπόν, υπάρχουν μερικά οφέλη που θα μπορούσα να σκεφτώ – κορυφαία λίστα είναι ότι σας εξοικονομεί χρήματα. Η αλήθεια είναι, η πρόσληψη μιας υπηρεσίας CDN και ενός παρόχου φιλοξενίας εξοικονομεί κόστος διαφορετικά θα είχατε προκύψει εάν επενδύατε σε υποδομές και σε ξεχωριστούς παρόχους υπηρεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

οφέλη από τη χρήση cdn

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

 • Ένα CDN μειώνει επίσης την καθυστέρηση του δικτύου και την απώλεια πακέτων, πράγμα που σημαίνει ότι οι τελικοί χρήστες αντιμετωπίζουν λιγότερο jitter και βελτιωμένη ποιότητα ροής. Και, ως αποτέλεσμα, οι χρήστες μπορούν να προσφέρουν περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας.
 • Ένα CDN διευκολύνει την τμηματοποίηση του κοινού σας και την παράδοση διαφορετικού περιεχομένου σε διαφορετικούς χρήστες, ανάλογα με το είδος της συσκευής που χρησιμοποιεί ο χρήστης.
 • Λόγω του τρόπου με τον οποίο ρυθμίζεται η αρχιτεκτονική ενός CDN, δημιουργούνται απολύσεις για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και μια ευχάριστη εμπειρία ιστού.
 • Παρέχει πρόσθετη ασφάλεια για τον μετριασμό των επιθέσεων DDoS και των απειλών στο διαδίκτυο.
 • Τα CDN μπορούν να αναπτυχθούν σε σχεδόν οποιαδήποτε πλατφόρμα απρόσκοπτα.
 • Το CDNS μπορεί επίσης να βελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα του ιστότοπού σας.

Τι να ψάξετε σε ένα CDN

Οι πάροχοι CDN δεν είναι οι ίδιοι. Μερικά είναι προφανώς καλύτερα από άλλα από πολλές απόψεις. Για να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε τον σωστό πάροχο CDN εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

διάγραμμα χρόνων φόρτωσης σελίδας cdnΤαχύτητα

Η ταχύτητα της ιστοσελίδας έχει μεγάλη σημασία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μέσος άνθρωπος περιμένει μόνο δύο έως τρία δευτερόλεπτα για φόρτωση ενός ιστότοπου, ο χρόνος φόρτωσης του CDN που επιλέγετε πρέπει να είναι πολύ καλό. Δεν έχει νόημα να ξοδεύετε μεγάλα χρήματα σε ένα CDN εάν δεν πρόκειται να είναι γρήγορο.

Αξιοπιστία

Ας το κάνουμε αυτό σωστά. Η αξιοπιστία δεν σημαίνει ότι το CDN θα προσφέρει αξιοπιστία 100% του χρόνου. Σίγουρα, μπορούν να κάνουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια και να πλησιάσουν, αλλά όπως και όλες οι άλλες τεχνολογικές λύσεις, έχουν και τα μειονεκτήματά τους. Όμως, ως γενικός κανόνας, ένα καλό CDN πρέπει τουλάχιστον να δημοσιεύεται υγιεινή αξιοπιστία 99,999%.

ssl-εικονίδιοΑσφάλεια

Ένας άλλος παράγοντας που θέλετε να λάβετε υπόψη είναι το πόσο ασφαλές είναι το CDN που θέλετε.

Θέλετε να διασφαλίσετε ότι έχετε το καλύτερο Secure Sockets Layer (SSL) ή Transport Layer Security (TLS), έτσι ώστε να μην αποστέλλονται δεδομένα σε απλό κείμενο, όταν όλα θα πρέπει ιδανικά να κρυπτογραφούνται.

Τιμή

Πριν επενδύσετε σε οποιοδήποτε CDN, θα θέλετε να μάθετε πόσο θα σας κοστίσει. Οι περισσότεροι πάροχοι χρεώνουν το GB. Επομένως, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πόσο εύρος ζώνης χρησιμοποιείτε, ώστε να μπορείτε να υπολογίσετε πόσο θα σας κοστίσει η χρήση CDN.

Αποποίηση ευθυνών: Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να πάρετε τη φθηνότερη προσφορά στο τραπέζι για τα Δίκτυα παράδοσης περιεχομένου, σίγουρα δεν θέλετε να συμβιβαστείτε στην ποιότητα. Διότι τότε σημαίνει ότι θα περάσετε το κοινό σας και αυτό δεν είναι κάτι που θέλετε να κάνετε. Παίρνεις ότι πληρώνεις.

διάνυσμα τοποθεσίας διακομιστή παγκόσμιου δικτύουΟ αριθμός των τοποθεσιών δικτύου

Στον κόσμο των παρόχων CDN, όσο περισσότερες τοποθεσίες έχει ένα CDN τόσο μεγαλύτερη ευελιξία θα έχετε. Για αυτόν τον λόγο, το CDN για το οποίο πηγαίνετε πρέπει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες τοποθεσίες δικτύου που να καλύπτουν όλες τις μεγάλες ηπείρους.

24/7 Υποστήριξη πελατών

Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι πιθανότητες αντιμετώπισης λόξυγγας δεν είναι ακριβώς ανύπαρκτες. Και, εάν έχετε πολλή κίνηση, αυτές οι πιθανότητες αυξάνονται εκθετικά. Πριν λάβετε μια απόφαση σχετικά με τον πάροχο CDN που θέλετε, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος προσφέρει 24/7 υποστήριξη όταν κάτι πάει στραβά.

Βελτιστοποίηση εικόνας

Ένας από τους λόγους για τους οποίους επιβραδύνονται οι ιστότοποι είναι λόγω των εικόνων υψηλής ανάλυσης. Ένα καλό CDN θα πρέπει να προσφέρει βελτιστοποίηση εικόνας που επιτρέπει στις φωτογραφίες και τους ιστότοπούς σας να φορτώνουν γρηγορότερα. Τώρα που ξέρετε τι να ψάξετε, ας φτάσουμε στο ζουμερό κομμάτι.

Οι καλύτεροι πάροχοι CDN στον Καναδά με κριτική

1. Ενθυλάκωση

λογότυπο imperva incapsulaΤο Incapsula είναι εύκολα ένας από τους αγαπημένους μου παρόχους. Και οι λόγοι είναι αρκετά απλοί. Με άλλα CDN, δεν είναι εύκολο να βρείτε τόσο προηγμένη προστασία ασφαλείας. Εκτός από τις δυνατότητες εξισορρόπησης φορτίου και το τείχος προστασίας με πιστοποίηση PCI, η Incapsula διαθέτει επίσης έξυπνη προστασία DDoS για να σας προσφέρει ασφάλεια σπάζοντας σαγόνι.

Μου αρέσει επίσης το γεγονός ότι προσφέρει μερικές από τις ταχύτερες ταχύτητες που θα συναντήσετε. Χάρη στην εκτεταμένη χωρητικότητα κέντρων δεδομένων σε όλο τον κόσμο, η Incapsula παρέχει εξαιρετικά γρήγορη εξυπηρέτηση για διαφορετικά είδη αναγκών, όπως επιχειρήσεις SaaS, διαδικτυακά καταστήματα και ροή βίντεο κατά παραγγελία.

Το καλύτερο από όλα, εκτός από την εξαιρετική ταχύτητα, το Incapsula είναι επίσης βελτιστοποιημένο για τη διαχείριση της κίνησης μεταξύ διακομιστών. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο να ρυθμιστεί.

2. Cloudflare

λογότυπο cloudflareΜε ένα μεγάλο δίκτυο κέντρων δεδομένων σε όλο τον κόσμο και ένα εξαιρετικά ανθεκτικό δίκτυο, το Cloudflare σας προσφέρει εξαιρετικά αξιόπιστες και αποτελεσματικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, το Cloudflare διαθέτει ενσωματωμένες λειτουργίες ανακατεύθυνσης και εξισορρόπησης φορτίου που συμβάλλουν στη διατήρηση της δυνατότητας παροχής υπηρεσιών. Και με τη βοήθεια των αναλυτικών στοιχείων σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε και να αποκλείετε ύποπτα προγράμματα ανίχνευσης, απειλές και καταχρηστικά bot.

Εκτός από την αξιοπιστία και την αποδοτικότητα, υπάρχουν πολλά περισσότερα για το Cloudflare. Το πιο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι προσφέρουν ένα δωρεάν πρόγραμμα με ορισμένες περιορισμένες δυνατότητες για μικρούς ιστότοπους που δεν μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους premium CDN.

3. Amazon CloudFront

Λογότυπο Amazon CloudFrontΤο Cloudfront είναι ένα συμπαγές CDN πάροχος που προσφέρει γρήγορους, παγκόσμιους και ταχέως αναπτυσσόμενους διακομιστές.

Επέλεξα ιδιαίτερα το CloudFront επειδή προσφέρουν ένα ασφαλές και ασφαλές περιβάλλον για σχεδόν οποιοδήποτε περιεχόμενο ιστότοπου και μπορείτε πραγματικά να περιορίσετε τη χώρα CDN και να φιλοξενώ εύκολα τη ζωντανή ροή.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το Incapsula και το Cloudflare, η υπηρεσία Cloudfront φαίνεται να είναι λίγο πιο περίπλοκη για αρχάριους, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε λίγη εκπαίδευση για να το χρησιμοποιήσετε.

4. Stackpath

Λογότυπο StackpathΗ νούμερο τέσσερα επιλογή μου είναι ο Stackpath. Είναι η τέταρτη επιλογή μου γιατί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δίκτυα παράδοσης περιεχομένου στον κόσμο. Είναι γρήγορο, ασφαλές και εύκολο στην εγκατάσταση και διαθέτει διακομιστές στρατηγικά τοποθετημένους σε 90 χώρες.

Επιπλέον, οι διακομιστές που φορτώνονται με SSD είναι βελτιστοποιημένοι για να παρέχουν ταχύτητα φόρτωσης σελίδας και εξαιρετική επιτάχυνση εικόνας – για να μην αναφέρουμε ότι διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία SSL που προστατεύει τον ιστότοπό σας σε πραγματικό χρόνο και μια λειτουργία ασφαλείας ελέγχου ταυτότητας δύο βημάτων που βοηθά στο κλείδωμα του περιεχομένου σας και ασφαλισε τον λογαριασμο σου.

5. Ακαμάι

Λογότυπο AkamaiΣτη συνέχεια είναι ο Akamai. Μου αρέσει ιδιαίτερα αυτό το δίκτυο παράδοσης περιεχομένου επειδή έχει οπτικοποίηση σε πραγματικό χρόνο που παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για παγκόσμιες περιοχές που είναι επιρρεπείς σε διαδικτυακές επιθέσεις.

Επιπλέον, βοηθά στον εντοπισμό πόλεων με την υψηλότερη πυκνότητα κυκλοφορίας και τις πιο αργές συνδέσεις. Εκτός από την έξυπνη πλατφόρμα, η Akamai είναι επίσης γνωστή για την ικανότητά της να επιταχύνει τις συνδέσεις και να διαθέτει την κατάλληλη υποδομή που απαιτείται για την επιτάχυνση των συνδέσεων.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τα περισσότερα από τα άλλα δίκτυα παράδοσης περιεχομένου που ανέφερα, η Akamai τείνει να είναι ελαφρώς πιο αργή σε σύγκριση, κυρίως επειδή χρησιμοποιεί αναζητήσεις βάσει DNS.

6. Cachefly

Λογότυπο CacheflyΕάν ψάχνετε μια εναλλακτική λύση για το Incapsula, τότε αυτή είναι μια από τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές.

Το Cachefly είναι παρόμοιο με τα πιο γνωστά ονόματα όπως το Cloudflare και το CloudFront, καθώς είναι ένα από τα ταχύτερα CDN που διατίθενται στην αγορά. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει CDN σε όλες τις ηπείρους, κάτι που είναι ένα άλμα αν το σκεφτείτε, ειδικά επειδή τα περισσότερα από τα άλλα CDN προσφέρουν μόνο CDN σε περιορισμένο αριθμό ηπείρων.

Πάνω από όλα αυτά τα καλούδια, η εταιρεία έχει συμφωνίες με μερικές από τις μεγαλύτερες μάρκες που γνωρίζετε που είναι ένα σήμα εμπιστοσύνης και πεποίθησης. Στο μειονέκτημα, ωστόσο, ο Cachefly μπορεί να είναι αρκετά ακριβό. Επιπλέον, είναι πολύ δύσκολο να βρείτε ένα σχέδιο με μερικά Gigabytes. Αν και είναι ακριβά, είναι ακόμα ένα απο τα καλύτερα εκεί έξω για τα χρήματά σας.

Συνοψίζοντας

Αυτό είναι, παιδιά! Έξι από τους καλύτερους παρόχους Δικτύου Διανομής Περιεχομένου του 2020. Όπως πάντα, φροντίστε να κάνετε τη δική σας έρευνα και τη δέουσα επιμέλεια για να διαπιστώσετε ποια από αυτές ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης:

 • Καλύτερο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων
 • Καλύτερη πλατφόρμα Blogging

Αναφορές και πιστώσεις εικόνας:

 • EHRIntelligence.com
 • DigiMarkCentral.com
 • ColocationAmerica.com
 • HackerNoon.com
 • GlobalDots.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author