Облачен преглед на HostGator – по-бърз и по-надежден ли е? (2020)

преглед на облака на hostgatorHostGator Cloud: Препоръчително

HostGator Cloud е „обновена“ версия на споделената им хостинг опция.

Според тях той трябва да бъде по-бърз и мащабируем от редовния им хостинг.

Първо, тя осигури 100% продължаване през последните четири месеца, с което постигна отлично 24-месечно представяне. HostGator Cloud също не прави компромиси със скоростта, като предоставя средно време за зареждане на страници от едва 399 ms.

Приятелската поддръжка на клиенти и безплатните миграции на сайтове правят това една от най-добрите опции, които сме разгледали.

Просто бъдете наясно с допълнителните такси, които могат да се появят, когато дойде време за проверка или подновяване на плана ви.

Ето задълбочен анализ на работата на HostGator Cloud през последните 24 месеца.

Обща информация & Преглед на хостинга

НАШИЯТ ВЕРДИКТ: Най-неограничен хостинг
SPEED: 399ms (Средно за февруари 2018 г. до януари 2020 г.)
непрекъсната работа: 99,99% (Средно за февруари 2018 г. до януари 2020 г.)
ПОДДЪРЖА: 24/7 Чат на живо
Приложения: WordPress, Joomla, Drupal и Magento
ХАРАКТЕРИСТИКА: Неопределена честотна лента и съхранение, имейл акаунти, безплатен домейн 1-ва година
ПЛАНОВЕ ЗА НАСТАНЯВАНЕ: Споделени, облачни, WordPress, VPS и специализирани сървъри
ТРАНСФЕР НА САЙТА: Единичен безплатен трансфер на сайт
ценообразуване: Започвайки от $ 2,74 / месец (подновява се при $ 8.95 / месец)

Плюсове на използването на HostGator Cloud

Още от самото начало HostGator Cloud ни впечатлява със звездно време за продължаване и зареждане на страници.

Техните сървъри са пълни с допълнителни функции, които обикновено не намерите при много от техните конкуренти.

Плюс това те включват изключителна отстъпка, която свежда цените за този напреднал хост до най-ниските нива в бранша.

Ето бърз поглед към някои от основните моменти:

1. МНОГО силен поглед от 99,99% (през последните 24 месеца)

HostGator Cloud е публикувал средна продължителност на 99,99% през последните 24 месеца. Това звучи впечатляващо, защото е: през последните пет месеца видяхме пет последователни 100% резултата в целия борд.

По време на 24-месечния период на проследяване техният ъптайм е спаднал под прага на гаранция за 99,90% само веднъж. Юли 2018 г. беше малко под прага с продължителност от 99,89%.

Ето как работи гаранцията за продължаване:

Ако средното ви време за работа за месеца е под 99,90%, можете да получите кредит за плащане за целия месец. Планираната поддръжка и други еднократни мероприятия се изключват. Но е добре да знаете, че те с готовност застават зад клиентите си, няма да бъдат санкционирани, ако хостинг представянето временно се плъзне.

Ако използвате един от техните VPS или специализирани сървъри, вие също сте обхванати от различна мрежова гаранция (посочена в техните условия).

Последно средно време за 12 месеца за HostGator Cloud:

 • Средно време за януари 2020 г.: 100%
 • Средна продължителност на декември 2019 г.: 100%
 • Средно време за ноември 2019 г.: 100%
 • Средно време за октомври 2019 г.: 100%
 • Средна продължителност на септември 2019 г.: 99,98%
 • Средна продължителност на август 2019 г.: 99,99%
 • Средна продължителност на юли 2019 г.: 100%
 • Средна продължителност за юни 2019 г.: 99,98%
 • Средна продължителност на май 2019 г.: 99,99%
 • Средно време за април 2019 г.: 100%
 • Средно време за март 2019 г.: 100%
 • Средно време за февруари 2019 г.: 100%

Hostgator облак производителност-24 месецаТестов сайт на живо: hostingfacts-owp.com | Ср. ъптайм и скорост: 24 месеца+

2. Топ 5 натоварвания (само 399 мс)

HostGator Cloud предлага няколко допълнителни предимства над стандартните си общи сървъри. Най-голямата от тях обаче е скоростта.

Те твърдят „до 2 пъти по-бързо време за зареждане“ поради различни допълнителни функции, включително „сървъри с ниска плътност, премиум хардуер и множество кеширащи слоеве“.

Споделените планове на HostGator се натъкнаха в този отдел, публикувайки разочароващо ниските 1113 ms средно време за зареждане. Честно казано, това е твърде малко, за да се препоръча – отделете минимум една секунда за зареждане на страници (дори преди да добавите текст или изображения върху тях).

Разбираемо, имахме съмнение дали HostGator Cloud ще успее да достави „2 пъти по-бързи времена на зареждане“. Но след 24 месеца проследяване на средното време за зареждане трябва да кажем – те са доставили.

Средната за 24 месеца от HostGator Cloud само 399 мс е достатъчно добра, за да ги поставите удобно сред първите пет най-бързи уеб хостове. Проверете го сами в разбивката по месеци по-долу.

Ето средните стойности за натоварване за последните 16 месеца:

HostGator-Cloud-2019-2020-статистикиСредна скорост на HostGator Cloud 2019-2020 | Вижте статистиката

HostGator Cloud е готов за силен старт, съчетавайки надежден ъптайм с пламтящи бързи сървъри. Това са две важни кутийки.

3. Специални цени с отстъпка – Ексклузивно за hostingfacts.com

Времето за работа на HostGator Cloud и скоростта на страниците издухаха споделените им сървъри от водата.

Така че защо повече хора просто не надстроят до облачната версия? Е, пари.

Рекламираната цена за тази облачна опция започва от $ 2,95 / месец и се повишава до $ 9,95 / месец. Имайте предвид, че това ценообразуване важи и за по-дългия, тригодишен срок. (Повече за това по-долу в „Против“.)

Вместо това по-високата цена изключва някои потребители да се придържат към споделен хостинг.

За щастие, има някои добри новини. HostGator предостави изключителна отстъпка, за да намали цените в облака HostGator само до $ 2,99 / месец.

Това означава, че по същество плащате споделените хостинг цени, но получавате ВЗАИМНО по-добра услуга в замяна. Само имайте предвид, че тази отстъпка важи само за едно, три и шестмесечно планове. След този първоначален срок ценообразуването ще се повиши до процента на подновяване от 8,95 долара при най-ниския план.

4. Много удобен за работа хостинг

HostGator Cloud успява да удари хубаво средно място на услуга за начинаещи, която се представя като напреднала.

Ето какво имаме предвид:

Широчината на честотната лента и съхранението са „немерими“ за всеки облачен план. Това е почти нечувано за по-евтините опции. И това по същество означава, че не сте санкционирани, докато сайтът ви расте и расте и расте.

Обикновено по-големите сайтове изискват повече ресурси, което ви тласка към по-висок, по-скъп план. Но не и с HostGator Cloud. Вместо това единственото ви основно ограничение за всеки план е броят на сайтовете, които искате да хоствате.

Така че, ако планирате да хоствате само на един сайт, можете да преминете към „най-евтината“ опция и да продължите да бъдете добре, когато стартиращият ви сайт се превръща в класация.

Другата добра новина е, че не можете да бъдете наказани или таксувани за използване на допълнителни ресурси.

Сравнете това с управляван хост на WordPress като WP Engine. Разбира се, те са предимно страхотни. Но те също имат такси за „наднормено“, които ви удрят, ако сайтът ви започне да надвишава месечните лимити за план.

И по-лошото е, че тези такси често са автоматични. Така че, ако имате добър месец и скокове на трафика, по същество сте наказани за това.

HostGator Cloud, от друга страна, осигурява повече „all-in“ цени, което е рядко при по-евтините хостове, които ви връщат няколко долара всеки месец.

5. БЕЗПЛАТНИ Екстри: Управление на ресурсите на сървъра, мониторинг и миграция на сайтове

HostGator Cloud е бърз, защото не разчитат на основните ви сървъри.

Всеки център за данни е архивиран с интегрирано кеширане, управление на облачни ресурси и огледално предаване на данни. Всички тези функции работят заедно за оптимизиране на скоростта на зареждане, управление на разпределението на ресурсите и осигуряване на достъпност. На английски, това означава, че сървърите могат да работят заедно с браузъра на посетителите, за да ограничат броя на ресурсите, които трябва да се изпращат напред и назад.

HostGator Cloud също така въвежда мониторинг на сървъра и автоматизирано „отказване“, за да се увери, че ако възникнат проблеми с хардуера, вие ще знаете за това възможно най-скоро и има план B, който да запази вашия сайт.

Във всеки план е включен достъп до cPanel, заедно с нови имейл акаунти. Плюс това получавате безплатна миграция на сайт или cPanel от съществуващия уеб хост.

Всички опции за хостинг на HostGator Cloud включват единична безплатна миграция на сайт. Някои други доставчици на хостинг услуги ще внесат допълнителни миграции безплатно, докато много други ви карат да плащате за всякакви миграции. Така облакът HostGator попада някъде по средата.

Ако искате да преместите повече сайтове от това, те ще го направят с приблизителна цена от около $ 25 на сайт. Въпреки че, това може да зависи малко от размера или броя на файловете.

За съжаление, има редица сайтове, които HostGator не може да се премести вместо вас. Те обикновено включват сайтове, които нямат FTP и / или бази данни. Краткият списък включва всичко от VistaPrint, Intuit, Wix, Google Sites, Microsoft Office или MobileMe.

6. Добра, приятелска поддръжка

HostGator осигурява 24/7/365 поддръжка чрез база знания и множество видео уроци, поддръжка по телефона и чат на живо.

Тествахме техния чат на живо, въвеждайки нашето име и първоначално запитване. Трябваше само да изчакаме около пет минути, за да се свърже Пунети и да ни помогне.

Като цяло Puneeth беше наистина приятелски настроен и отговори на повечето ни въпроси.

Поддръжка за клиенти на HostGator Cloud Live ChatПоддръжка за клиенти на HostGator Cloud Live Chat

Докато не стигна до отговор на няколко въпроса около миграциите на сайта.

Повечето уеб хостове, които разгледахме, ще предлагат поне една безплатна миграция на сайтове. HostGator Cloud следва тази тенденция.

Ако обаче други хостове няма да преместят повече сайтове безплатно, обикновено има такса за преместване на сайтове вместо вас.

Puneeth не успя да ни даде пряк отговор относно разходите за многократни миграции. Той твърди, че обикновено се свежда до размера или броя на файловете и няколко други детайли.

В крайна сметка опреснихме сесията за чат на живо и опитаме отново. Този път най-накрая получихме отговор за миграциите: приблизително около 25 долара / сайт.

Като цяло, поддръжката на чат на живо беше малко неравна, но беше в състояние да отговори на всичките ни въпроси.

Има една последна част от добрите новини тук. Когато за първи път прегледахме HostGator, те не предлагаха никаква подкрепа в социалните медии.

Но ние се радваме да Ви уведомим, че те сега са много отзивчиви в социалните мрежи и отговарят на отделни въпроси няколко пъти на ден:

Поддръжка на HostGator Cloud Social MediaПоддръжка на HostGator Cloud Social Media

Сега имате много различни опции, за да получите бърз отговор от HostGator.

Минуси от използването на HostGator Cloud

Изпълнението на HostGator Cloud беше най-вече впечатляващо. В записа им обаче има две петна.

Първият е по-високите цени на краткосрочните планове и високите проценти на подновяване, когато изтича първият ви мандат. Вторият основен проблем е, че изглежда, че са отнели няколко допълнителни услуги и сега ви карат да плащате за тях.

Ето преглед:

1. Уводно покачване на цените & Високи цени за подновяване

Можете да спестите големи на хостинг, ако знаете как да се ориентирате в общите ценови диаграми, които пораждат индустрията.

Първата е първоначалната въвеждаща честота, която виждате в сайта на хоста. Обикновено това е доста ниска месечна цена. Уловката обаче е, че обикновено ще трябва да предплащате поне две-три години, за да се възползвате.

Една по-кратка месечна опция, ако дори я предлагат, понякога може да бъде колкото два или три пъти по-голяма от цената.

Например, облакът HostGator ще струва $ 3,58 / месец 36 месеца (или 2,74 щ.д. / месец с нашата отстъпка за по-краткия срок), който се подновява на $ 8,95 / месец.

разходи за облак на hostgatorДългосрочни цени за облачно хостинг на HostGator

След като намерите хост, който ви харесва, вероятно е по-добре да заключите тригодишната тарифа за възможно най-дълго. Ето защо.

Вторият често срещан проблем в хостинг индустрията е високата степен на обновяване. В този случай, когато първоначалният ви срок приключи, планът ви автоматично ще бъде подновен с $ 8.95 / месец за точно същата услуга. Вие не получавате нещо допълнително или по-добро обслужване задължително. Те просто ви банкират да не превключвате хостове отново в този момент.

Затова се уверете, че харесвате хоста, с когото ще отидете. И тогава плащайте за възможно най-дългия срок, за да поддържате месечната си ставка ниска.

Облачни цени на HostGator, хостинг планове & Бързи факти

облачни плановеОблачно ценообразуване и планове на HostGator

Ето бърз преглед на предлаганите планове за облак на HostGator:

 • Хечбек облак: Този план започва от $ 2,74 на месец с нашата отстъпка (не 3,58 $). Поддържа 1 сайт, 2 GB памет, 2 основни процесора, безплатен SSL сертификат, неметрирано съхранение и честотна лента.<- Използвахме този план за нашия тестов сайт.
 • Бебе облак: Този план започва от $ 3.21 на месец. Той поддържа неограничен брой сайтове, 4FB памет, 4 основни процесори, безплатен SSL сертификат, неметрирано съхранение и честотна лента.
 • Бизнес облак: Този план започва от $ 7,18 на месец. Той поддържа неограничени домейни, 6GB памет, 5 основни процесори, безплатен SSL сертификат (позитивен), безплатен специализиран IP, безплатни SEO инструменти, немерно съхранение и честотна лента.
 • Лесно регистриране: Процесът на регистрация е ветрец!
 • начини за плащане: Можете да платите с кредитна карта или PayPal.
 • Скрити такси и клаузи: Въпреки нерегламентираната честотна лента и съхранение, не можете да използвате над 25% от тяхната система за повече от 90 секунди. Степента на подновяване е по-висока от нормалната. И някои видове сайтове без FTP не могат да бъдат мигрирани от техния екип.
 • Upsells: По пътя има някои продажби.
 • Активиране на акаунт: Може да са необходими до 24-48 часа, за да се активират акаунти в някои случаи.
 • Опит с контролен панел и табло: cPanel.
 • Инсталиране на приложения и CMS (WordPress, Joomla и др.): Изключително лесен процес на инсталиране с едно щракване на най-популярните налични приложения.

Препоръчваме ли облак на HostGator?

Да, ние го правим.

HostGator Cloud успява да направи няколко неща наистина добре. Те са изключително удобни за потребителя и евтини с нашата отстъпка. В същото време получавате едни от най-добрите постижения за актуализация и зареждане на страници, които видяхме, след като прегледахме над 30 други хоста.

Поддръжката на клиентите също беше солидна.

Така че въпреки, че процентите на подновяване са малко по-високи и някои потенциални допълнителни такси, фактът, че този план се отстъпва на приблизително същата цена като споделените им опции, не го прави главен.

Послепис Използвали ли сте HostGator Cloud преди? Моля, помислете дали да не оставите отзив по-долу – добър или лош – всъщност няма значение, доколкото е полезно за нашите посетители. Благодаря за подкрепата.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author