Weebly преглед

изображение на човек, задаващ въпрос за хостингWeebly, най-лесният за използване уебсайт.

Това би бил моят отговор на странно конкретен въображаем сценарий.

Какъв е този сценарий? ?

Човек се приближава до мен на улицата, хваща ме за рамо и шепне все така тихо: „Най-добрият приятел на братовчед ми никога не е чувал за уебсайт. Как бихте го накарали да построи такъв? “

Бих се изплашил малко, но бих искал да мисля, че спокойно бих казал: „Най-лесно, най-лесният за използване инструмент за създаване на уебсайтове.“

Това вероятно никога няма да се случи, но обичам да планирам напред, в случай че се случи нещо подобно.

Добре, извинявай за странната ми аналогия, нека да влезем в подробности. ?

TLDR;

Weebly е един от най-простите създатели на уебсайтове, който е в състояние да изгради добре изглеждащ уебсайт.

Наистина има само двама други конкуренти, Wix и Squarespace. Най-добрият начин да решите кой от трите да използвате, е да разберете какво точно търсите от създателя на уебсайта си.

Ако търсите най-простото решение и нямате нищо против да жертвате приспособимост, тогава гледайте не повече от Weebly като свой избор за създаване на уебсайт. Ако тоталното персонализиране е това, което искате, тогава отидете за обикновен създател на сайтове.

Кой е Weebly за

Weebly е създателят на уебсайта, който трябва да използвате, ако нямате почти никакъв опит с навигацията на софтуера.

Има скала за създателите на уебсайтове. ⚖️

В единия край имате Weebly – изключително лесен за използване с малко възможности за персонализиране. Уебсайтът, който създавате, ще бъде разделен в полета и ще препредава информацията, която искате да препратите на всеки, който посещава вашия сайт..

От друга страна, имате Wix, който е за персонализиране на високо ниво и има малка крива на обучение. Wix е по същество празен платнен вариант на създателя на уебсайт с безумно количество опции. За истински технологично оспорваната Wix всъщност може да бъде непосилна. Всеки, който е използвал полусложен софтуер в този ден и възраст, не би трябвало да има проблеми да го разбере.

Squarespace оперира в средата с лесни за използване и художествени шаблони. Има място за навигация извън шаблоните и промяната на нещата наоколо все още може да отвори кутия с червеи. Ако се придържате към шаблона, той е почти толкова лесен за използване, колкото Weebly.

Когато стигне до него, Weebly просто ви държи в задържане. Няма твърде много решения, които трябва да вземете и тези, които трябва да вземете, не са сложни. Красотата на Wix е неговата простота. 

Да вземете решение за създаване на уебсайт е толкова лесно, колкото да разберете къде се намирате в този спектър.

Ако нямате увереност в способността си да използвате софтуер за изграждане на уебсайт, използвайте Weebly. Въпреки че не сте уверени – ние все още сме сигурни, че можете да създадете солиден уебсайт, използвайки Weebly.

Плъзгане и пускане Builder (не се изисква кодиране)

плачевно-плъзгащ се екран

Има много услуги за разработка на уебсайтове, които имат функция за плъзгане и пускане. Както споменахме по-рано, Wix и Squarespace са конкуренцията в пространството за създаване на уебсайтове с влачене и пускане. Вземете елемент, който искате да изградите на страницата, и го плъзнете до мястото, където искате.

Плъзнете го, после го пуснете!

Weebly го прави още по-опростен, защото след като изберете тема, вие сте ограничени до това, което всъщност можете да се движите. Думите честно не могат да изразят колко лесно се използва Weebly с тяхната функционалност за влачене и пускане.

След като изберете тема, има само няколко варианта за плъзгане и пускане. Това ви оставя да изградите своя уебсайт и след това да се чувствате като добре, предполагам, че уебсайтът ми е направен сега.

Изградете уебсайта си за няколко часа

Най-добрият начин да се опише Weebly е безумно просто. Търговията тук е, че в софтуера няма много опции. Това е голяма разпродажба – не непременно лоша – но няма голяма възможност и възможност за персонализиране.

Доброто – има красота в простотата

Уверен съм, че 97% от хората, които четат тази статия, биха могли да създадат уебсайт за по-малко от четири часа в Weebly. Останалите 3% ще се състоят от хора като дядо ми – съжалявам дядо. ?

Той е типът човек, който има възможност да отвори уеб браузър и да намери публикация в блога, но би имал много проблеми при използването на всякакъв вид софтуер. Не е лошо за 88-годишен.

Weebly-SSLАко можете да намерите тази страница и да извършвате други подобни дейности без борба, ще се справите добре с Weebly. Наистина е нелепо лесен за използване.

На всичкото отгоре има много добри качества, когато става дума за използване на Weebly. Не е необходимо да се притеснявате за бързината и сигурността е огромен аспект от използването на уебсайт. Определено се доставя в тази категория, тъй като те имат бързо натоварване.

Те също така се грижат за предотвратяване на хакерски и спам и с бизнес планове, те включват SSL.

Повече подробности ще бъдат предоставени по-нататък, но другите страхотни неща за Weebly са ценообразуването, лекотата на използване, поддръжката на клиенти, бордовия борд и надеждността.

Лошото – не е страхотно за хората, които искат да персонализират всичко

Всичко е в спектъра, който докоснах по-рано. Ако не попадате в категорията, за която споменах, има голям шанс да не се радвате да използвате Weebly.

Weebly е основно – което е чудесно за много хора. Тази основност оставя много да се желае за някой, който е мотивиран да развива бизнес. Ще има пречки за персонализиране по пътя, ако растежът е висок приоритет.

Опциите за вашия уебсайт са основно напълно ограничени до това, което Weebly предоставя. Отново не е лошо, защото все още можете да създадете уебсайт, но това е причината услугата да е толкова лесна за използване.

Weebly-редактор

„Бекендът“ на уебсайта също оставя много да се желае. Простотата очевидно е основната цел, когато става въпрос за Weebly и персонализирането на нещо е изключително трудно в интерфейса.

Weebly също има добавки и разширения, но те оставят много да се желае.

Трябва ли да използвате Weebly?

Отговор = Хората искат да изграждат бързо

икона мисленеОсвен това, където попадате на спектъра на това, което искате да изградите уебсайт, има и друга причина да използвате Weebly.

Ако всъщност знаете какво правите със създаването на уебсайт и сте уверени в способностите си, но наистина искате да създадете уебсайт възможно най-бързо и не се интересувате от нищо друго, тогава Weebly е най-добрият избор там.

Пазарът за създаване на уебсайтове е страхотен, защото наистина има само три предни бегачи и можем уверено да препоръчаме един от всеки на конкретна група от хора. Ако само всяка индустрия направи нещата толкова лесни!

повреда

Време за някои подробности. Вие знаете всичко за това кой трябва да използва софтуера, но винаги е добре да знаете спецификата, особено ако сте на оградата между две различни опции.

Лесно използване

Ето как използвате Weebly:

Weebly-Преглед-Лесен за използване

Не изглежда твърде трудно, нали??

Няма много разсейвания отстрани и само няколко опции в горната част на страницата. Всичко, което трябва да направите, е да разменяте малко текст и да променяте стоковите снимки за вашите собствени и имате функционален уебсайт.

Реално, ако не промените нищо в шаблона, с изключение на снимките и текста, можете да създадете уебсайт на една страница и да стартирате за тридесет минути.

На строителя има повече от това. Можете да персонализирате допълнително във всеки шаблон с бутони, видеоклипове, изображения, слайдшоу, секции, разделители и т.н..

Промяната на всеки елемент е лесна, тъй като всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху него, за да видите опцията. На всичкото отгоре имате опции за всеки от елементите на страницата.

Това е просто лесно за използване следващо ниво. Ако само всичко в живота беше толкова просто.

Безплатни шаблони – ограничени възможности

Най-добрите шаблони на пазара за създаване на уебсайт съществуват в Squarespace. Преди няколко години бих казал, че Weebly дори не може да сравнява.

Вече не е така, тъй като Weebly засили тематичната си игра. Не всички теми, които могат да бъдат закупени на Weebly, са отзивчиви от мобилния телефон, така че ще искате да внимавате за това. Повечето от тях са така, че просто искате да имате това предвид, когато ги гледате.

шаблони, оживени

Когато търсите тема, можете да разгледате всички опции или да разгледате различните предлагани категории.

Има и опция за закупуване на шаблони от уебсайтове на трети страни, но определено искате да внимавате, тъй като поддръжката, която ще получите за тях, не може да бъде гарантирана.

Интеграции и приложения

Подценявана част от стойността на създателя на уебсайт е добър център за приложения или магазин за приложения, който ще ви позволи да постигнете персонализиране, което иначе не бихте направили. Най-безумната наличност на приложението е с WordPress, но използването на WordPress включва много над сложни стъпки, за да продължите.

Най-добрият лесен за използване магазин за приложения за създаване на уебсайтове определено е Shopify. Shopify е най-добрият създател на уебсайтове за електронна търговия и има на ваше разположение хиляди полезни приложения.

Това е вид, където Weebly е странно в сравнение с други създатели на уебсайтове. Видимо ясно дава приоритет на простотата – в началото ви позволява да изберете брой елементи, които можете да използвате.

Центърът за приложения всъщност ви позволява да добавяте нови елементи за употреба и по-голямата част от тях са безплатни. Ясно е, че ако искате нещо по-сложно от най-простите елементи, Weebly иска да отидете да ги добавите сами, а не да затрупате някого от самото начало.

Това всъщност е доста готина стратегия и наистина работи за хора, които никога не са изграждали уебсайт преди.

шаблони, оживени

Други страхотни опции в тази категория, които са с най-висока оценка на уебсайта, включват графика за обратно отброяване, изскачащи прозорци, заглавия на новини, призив за действия и календари.

Тези специфични добавки няма да внезапно да превърнат Weebly в Wix, но предлагат известна функционалност.

Други приложения съществуват в Weebly за целите на маркетинга, комуникацията и електронната търговия. Те могат да ви помогнат с каквото и да било, от Google Ads и SEO до използване на услуги като Printful за продажба на тениски.

Преминавайки отвъд шаблона

Ако имате интерес да промените повече от три неща извън шаблон, който Weebly предоставя, бих казал, просто отидете на друго място.

Отличната лекота на Weebly вътре в шаблон е великолепна. Ето как променяте цветовете:

Weebly-Промяна на цветовете

Ако сте графичен дизайнер, лесно е да стискате на мястото на това. Опитът да промените конкретни цветове ще ви налудничави и може да се наложи да прибягвате до опити за код, който побеждава целта на Weebly. Промяната на шрифтове и други аспекти е подобна история.

Ще ви предупредя още веднъж – не използвайте Weebly, ако искате да излезете извън темата.

База знания и поддръжка

подкрепящ чатСтрахотното в Weebly е, че няма да има твърде много случаи, в които ще трябва да се свържете с екипа за поддръжка.

Сигурно изглежда, че Weebly прави поддръжката приоритет, тъй като имат билети за поддръжка, чат на живо и поддръжка по телефона.

Поддръжката по телефона има само в работно време, но те имат имейл на разположение 24/7.

Ако вашият въпрос е свързан с повече функции, Weebly има богата база знания, пълна с полезни отговори.

Всички статии са настроени каква е горната. Те обикновено идват с инструкции стъпка по стъпка, когато е приложимо. Не трябва да се свързвате с поддръжката на клиенти, освен ако не намерите грешка, особено с базата от знания.

жизненоважно смяна на долен колонтитул

Блог и SEO

SEO-блог-графиченВключени са всички основни функции, които всеки би могъл да иска за блоговете. Блогът на повърхността не е сложен, така че ако създателят на уебсайт обърка тази част, това е огромен червен флаг.

Освен че са търсени в търсачката с възможност за редактиране на мета описания, маркери и заглавия, възможностите за SEO дори отиват малко по-далеч. Можете също да редактирате текст и URL адреси за алтернативни изображения.

В центъра за приложения има и SEO инструменти, които ще ви помогнат да сте сигурни, че сте на правилния SEO път.

Други страхотни функции за блогове, които са налични, са планиращите публикации в блог и системите за коментиране.

Един от основните недостатъци е, че не можете да ръководите блог с множество автори, което изглежда като нечетен недостатък.

Weebly Цени

Най-хубавото на Weebly (и всяка услуга, която предлага това) е, че можете да изпробвате основната функционалност на услугата абсолютно безплатно. Компаниите, които предлагат това, имат специално място в сърцето ни.

Характеристиките и цените са подробно описани по-долу:

Както можете да видите, безплатната версия ограничава някои от функциите ви, но това е чудесен начин за тестване на софтуера. В този момент ще трябва да решите кои функции са наистина важни за вас и да решите между Pro и Business.

Имате ли нужда от хостинг с Weebly?

Краткият отговор е „не“.

Дългият отговор е също не, но искам да ви дам малко повече информация за това защо.

При създаването на уебсайт един аспект, който трябва да се разбере, е как да хоствате вашия уебсайт. За да хоствате уебсайт, ви е необходим сървър, който да осигури пространство за съхранение и достъп до световната мрежа. Ако не използвате строител на уебсайтове, има десетки хостинг услуги, които могат да се уверят, че уебсайтът ви работи и работи.

Страхотното при създателите на уебсайтове е, че те са всеобхватни платформи, които предоставят хостинг със своята услуга. Друг положителен аспект на това споразумение е, че уебсайтовете, които са изградени на уебсайта на програмиста, са оптимизирани за сървърите, които се използват за хостване на вашия уебсайт..

Ако искате да знаете повече за хостинга, прочетете нашето ръководство за канадските уеб хостове.

Опаковане всичко

Weebly може да бъде чудесен избор за изграждане на вашия уебсайт. Най-добрият съвет, който мога да дам, е наистина да помислите какво търсите от създателя на уебсайт и уебсайта като цяло.

Ако търсите предимно лесен за използване създател на уебсайт и уебсайт, който трябва да разпространява малко информация, няма да можете да сбъркате с Weebly.

ЧЗВ

Weebly е напълно безплатно?

Weebly има напълно безплатна версия, където можете да създадете страхотен уебсайт. Въпреки това няма да имате свой персонализиран домейн, който не е идеален в повечето случаи.

Има ли Weebly някакво добро?

Weebly е чудесен избор за хора с нулев опит в изграждането на уебсайт, както и за хора, които са разтревожени от използването на сложен софтуер. Weebly е чудесен за простота.

Колко струва използването на Weebly?

Weebly има три нива на ценообразуване. Предлага се безплатна версия заедно с версия за 12 долара на месец и 15 долара на месец.

Wix е по-добър от Weebly?

Напълно зависи от това, което цените. Ако търсите най-простия и лесен подход за изграждане на уебсайт, тогава Wix не е по-добър от Weebly. Ако търсите свобода и цялостно персонализиране, тогава Wix е по-добър от Weebly.

Референции и графични кредити:

  • Mycmcu.org
  • WestMark.org
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author