Ръководство за начинаещи за оптимизация на файлове на уебсайтове (70% по-бързо зареждане)

За да ускорите уебсайта си и да спестите честотна лента, компресията е един от най-ефективните (и най-лесните) начини за постигане на това.

… Въпреки това, много собственици на уебсайтове все още не оптимизират своите файлове през 2020 г., било защото не знаят колко е важно или не знаят как.

За да направите кратка история, един от най-важните начини да ускорите скоростта на зареждане на страницата си е да накарате вашите JavaScript (JS) файлове да зареждат по-бързо … И можете да ускорите JavaScript, като използвате GZIP компресия.

Сега това е идеално само за съвременните браузъри, но повечето хора в интернет използват скорошно устройство и браузър. И Yahoo, и Google използват GZIP компресия.

Но първо, нека да установим малко контекст.

Стъпка # 1: Какво е кодиране на съдържание?

За да можете ефективно да оптимизирате файловете на уебсайта си, важно е да разберете концепция, известна като кодиране на съдържание.

Казано по-просто, това се използва, за да направи възможно компресирането на документ без риск от загуба на неговата основна идентичност на типа медия. Вашият браузър ще говори с уеб сървър, когато поискате файл.

HTTP заявка

По принцип браузърът казва на сървъра какво иска. Сървърът го търси и го намира. След това браузърът го зарежда. Колкото по-голям е файлът, толкова повече време отнема браузърът, за да го зареди.

И така, какво правите, когато файлът е твърде голям?

Ще го закопчавате. Когато изпращате файл с цип до браузър, спестявате както за изтегляне, така и за честотна лента.

Има два елемента, свързани със сървъра и браузъра, знаейки, че е добре да изпратите цип файл:

 • Браузърът позволява на сървъра да знае, че е добре да изпрати компресираното съдържание чрез изпращане на заглавка
 • Ако съдържанието е компресирано, сървърът изпраща отговор

Ако файлът не е компресиран, сървърът няма да изпрати над заглавката на отговора за кодиране на съдържанието. Заглавката за приемане-кодиране не е искане, а просто заявка, направена от браузъра.

Браузърът ще трябва да се справи с редовната тежка версия, ако сървърът не изпраща над компресираното съдържание.

Първи настройки на сървъра

Нямате контрол над браузъра. Той или ще изпрати заглавката, или няма да го изпрати. Можете обаче да конфигурирате сървъра, който използвате, за да гарантирате връщането на цип съдържанието, стига браузърът да може да се справи. Това води до значителни икономии на честотна лента.

уеб изпълнение след компресия

За да направите това, просто активирайте настройките за компресия за IIS. Ако използвате Apache, сравнително лесно е да активирате компресия на изхода. Трябва само да получите достъп до вашия .htaccess файл и добавете правилния код.

Има две опции за компресия, за да изберете от Apache:

 • mod_deflate е стандартен и е по-лесно да го настроите
 • mod_gzip ви позволява предварително да компресирате съдържание и то изглежда по-мощно

лесно апаше дефлатиране

Без значение коя опция сте избрали, Apache ще погледне дали браузърът е изпратил заглавката за приемане-кодиране и след това ще върне файла в редовната му версия или компресираната му версия.

Ако по-стар браузър създава проблеми, има неща, които можете да направите, за да го коригирате, като добавите определени специални директиви.

За да върнете компресирано съдържание, можете да използвате PHP, ако не можете да направите промени във вашия .htaccess файл. В PHP:

<?php if (substr_count ($ _ SERVER [‘HTTP_ACCEPT_ENCODING’], ‘gzip’)) ob_start („ob_gzhandler“); друго ob_start (); ?>

Gzipped версия на файла се връща след проверка на хедъра за приемане. Това е подобно на изграждането на уеб сървър самостоятелно. За да компресирате изхода си, Apache го прави по-лесно.

Важно предупреждение: повечето софтуер за изграждане на уебсайт не позволява редактиране на ниво код (с някои изключения). В хостинг на Канада ние сме твърди защитници на самостоятелно хостинг на вашия сайт, но осъзнайте, че не е за всеки. Когато използвате конструктори на уебсайтове като Squarespace, Wix или Weebly, този вид сървър на ниво сървър вероятно е извън вашия обсег.

Проверете компресията си

Важно е да се гарантира, че доставяте компресирано съдържание, след като приключите с конфигурирането на вашия сървър. За да определите дали вашата страница е компресирана онлайн, можете да използвате онлайн GZIP тест.

Във вашия браузър инструментите за програмисти могат да ви помогнат в това. Ще искате да отидете на раздела за мрежата, да опресните страницата и след това да щракнете върху мрежовата линия на конкретната страница.

Ако съдържанието е изпратено компресирано, ще видите заглавието „кодиране на съдържанието: GZIP“.

google chrome заглавка gzip

За да получите повече подробности, можете да кликнете върху иконата за „използвайте големи редове“. Това също предоставя информация за истинския размер на съдържанието и размера на компресиран трансфер.

Пещери за разглеждане

Компресията осигурява богатство от ползите, но има недостатъци на всичко. Искате да сте наясно със следното:

 • Графика на съотношение на сгъстяванеСъдържание, което вече е компресирано: Повечето музика, видеоклипове и изображения вече са компресирани. Ако се опитате да ги компресирате отново, това до голяма степен е само загуба на време. В повечето случаи трябва да се притеснявате само за компресиране на CSS, HTML и JavaScript.
 • По-стари браузъри: Компресираното съдържание не е съвместимо с всички браузъри. Това важи особено за по-стари браузъри. Например, може да искате да избегнете HTTP компресиране, ако трябва да работите в Windows 95 или с Netscape 1.0. Има някои правила и указания, за да се избегне компресиране за по-стари браузъри с мод-дефлация на Apache.
 • CPU натоварване: Спестете честотна лента и използвайте време на процесора, когато компресирате съдържание в движение. Като се има предвид скоростта на компресия, компромисът обикновено се разглежда като справедлив. Има начини както за изпращане, така и за компресирани версии и предварително компресиране на статично съдържание. Това обикновено изисква повече конфигурация. Не забравяйте, че хората в интернет имат кратък период на внимание, така че увеличаването на скоростта за по-добро потребителско изживяване чрез използване на CPU цикли обикновено винаги е добра идея.

Защо трябва да използвате GZIP компресия

http конзола за компресияGZIP компресията предлага богат предимство. Важно е да знаете какво са това, за да сте напълно наясно защо трябва да започнете да го използвате.

Средно, използването на GZIP за компресиране на вашите CSS и HTML файлове ви спестява 50 до 70 процента от общия размер на файла. Тази значителна икономия на размер на файла води до много по-добро и ефективно потребителско изживяване на вашия уебсайт.

Тази техника също играе важна роля в цялостното SEO на вашия уебсайт. Търсачките използват сложни алгоритми, за да определят къде сайтовете и уеб страниците попадат в резултатите от търсенето.

Един елемент, който става по-важен с всяка актуализация на алгоритъма, е времето за зареждане на уеб страниците. Търсачките използват тази информация, за да определят цялостната оптимизация на уебсайт.

gzip тест за скорост на компресияКогато уеб страниците се зареждат бързо, посетителите на сайта не трябва да чакат, за да получат достъп до съдържанието, което търсят. Не забравяйте, че интернет потребителите имат кратък период на внимание.

Ако дадена уеб страница се зарежда твърде дълго, има вероятност потребителят да щракне и да намери по-бърз сайт с подобна информация. Търсачките искат да възнаградят по-бързото зареждане на уебсайтове, така че те им дават по-високо разположение на резултатите от търсенето.

По-бързият уебсайт също увеличава реализациите. Това означава, че ако имате уебсайт за електронна търговия, колкото по-бързо се зарежда, толкова по-големи са вашите продажби. Всъщност приблизително 51 процента от американците казват, че причината номер едно да се откажат от покупка е бавен уебсайт.

Проучванията на казуси показват, че можете да подобрите процента на реализация над 15 процента, като намалите времето за зареждане на уебсайта си само с 2,2 секунди.

Отстраняване на проблеми с компресия на GZIP

Както всички технологични елементи, GZIP компресията може да се провали по най-малките причини. Добрата новина е, че повечето причини за неуспех са поправими.

Първият елемент, който трябва да разгледате, е дали GZIP компресията се поддържа от вашия уеб хост. Въпреки че повечето го поддържат поради важността му за зареждане на страници, има няколко избрани, които не са си направили труда да осигурят съвместимост. Можете да се свържете с вашия уеб хост, за да определите дали съвместимостта с GZIP е проблем.

Следващият елемент, който трябва да проучите, е вашият код. Дори един грешен герой може да причини проблеми. Потърсете пропуснат символ, синтактична грешка или някакъв неправилно оформен код. Цялото ви кодиране трябва да работи с вашата архитектура, за да бъде компресията успешна.

Можете просто да проверите кода, който въвеждате с PHP или .htaccess (това беше обсъдено по-горе). Ако не можете да намерите проблем, но смятате, че кодът е виновен, помислете просто да го смените напълно с друг код, който е по-вероятно да работи.

В някои случаи вашият уеб хост има достъп до правилните файлове, за да позволи компресиране на GZIP, но не го правите. В този случай просто се обадете на вашия хост и ги помолете да ги активират.

Научихте по-рано в тази статия за проверка на GZIP компресията. Това е бърза и лесна опция за отстраняване на проблеми. Обикновено първо се прави това. Ако нещо все още не е наред, консултирайте се с вашия уеб хост и оценете използвания от вас код.

Ако браузърът ви е остарял, това също може да причини проблеми с компресията на GZIP. Това е особено често при старите версии на Internet Explorer. Ако много хора, които посещават вашия сайт, използват стар браузър, това може да се наложи да решите.

Ако файловете на вашия сайт са изключително големи, това също може да създаде проблеми относно GZIP компресията. Ако използвате по-стара версия на GZIP, ограниченията на размера на файла могат да бъдат сравнително малки, например два гигабайта или по-малко. Поради това искате да определите какви са границите на вашата версия на GZIP.

Един от най-добрите начини за подобряване на производителността и скоростта на вашия уеб сайт е чрез активиране на компресия. Сега, когато знаете как да го направите, можете да започнете да се възползвате напълно от предимствата.

Бъдете наясно с предупрежденията и ги обмислете, докато работите. Следващата стъпка е да го настроите така, че вашите посетители да могат да извлекат ползите.

Често пренебрегван фактор на скоростта на уебсайта е свързан с избора на уеб хостинг компания. Да, това прави разлика, която сте избрали, тъй като някои просто се представят по-добре, когато отделите време за стискане на данните.

За повече информация разгледайте моето ръководство за това как да подобрите скоростта на уебсайта си.

Референции и графични кредити:

 • BetterExplained.com
 • OpenSourceVarsity.com
 • Geekeasier.com
 • WebPerformance.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author