Преглед на TSOHost: минуси и плюсове след 12-месечен мониторинг.

Преглед на TsoHostНачална страница на TsoHost

Tsohost е основана през 2003 г. от интернет групата Paragon.

Днес те са домакини на над 500 000 уебсайтове от базата си във Великобритания.

За разлика от някои компании, които са достигнали същия мащаб и са продадени, Tsohost до голяма степен се ръководи от същия учредителен екип, който го управлява от създаването си в продължение на почти 14 години.

Tsohost може да не е един от най-големите или добре известни хостинг доставчици там. Но постоянният растеж и стабилното лидерство насочват към компания, която знае какво прави.

Този отзив, който четете, е почти година в процес на създаване.

През ноември 2018 г. се регистрирахме за техния план за хостинг в облак и следим отблизо статистически данни за ефективността, като скоростта на зареждане и скоростта на зареждане на страниците оттогава.

Нашата цел е да съставим справедлив, безпристрастен преглед и да оставим данните на Tsohost да говорят сами за себе си въз основа на ефективността на нашия уебсайт за тестване на живо.

Нека да видим как е постъпил Tsohost през последните няколко месеца.

Плюсове на използването на TsoHost хостинг

Tsohost (компанията) непрекъснато се разраства и запазва своя основен екип непокътнат. Това сочи към добре управлявана организация, която (би трябвало) да изпълнява най-важните аспекти като продължителност и бързина.

1. Приятни характеристики на плана „Бонус“

Сравнение на ценови план на TsoHostСравнение на ценови план на TsoHost

Подобно на много от най-добрите хостове в мрежата, Tsohost разполага с обикновена инсталация с едно щракване на любимите си приложения като WordPress, Drupal и ZenCart. Това означава, че можете да имате нов сайт в рамките на минути и евентуално продажба до края на деня.

Всеки споделен хостинг план предлага и 30-дневна гаранция за връщане на парите. (И за разлика от много други домакини, тази гаранция за връщане на пари наистина е добра сделка, без скрити такси или други трикове, за които да се притеснявате.)

Техните планове – дори и най-евтините и основни – идват с много допълнителни функции, които не са много често срещани с другите хостове. Например всичките им планове предлагат безплатни имена на домейни и уебсайтове.

2. Прозрачно ценообразуване

Много хостинг доставчици разполагат с тона на продажбите в последния момент на напускане. Когато избирате избраните от тях планове, това често идва с ангажимент от 2 или 3 години с по-високи цени за подновяване.

Харесаха ни ценовите планове на Tsohost, тъй като ще намерите ВСИЧКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ, показани в техните ценови планове, а също така ви показват различните цени на ценовите ангажименти.

Цените на шоуто са за 12 месеца (приблизително 4 $ / месец за стартов план), а за месечно плащане бихте искали да увеличите цената от 1 $ – приблизително 5 $ / месец.

3. Бърза, отзивчива поддръжка

Tsohost предлага обслужване на клиенти по всички основни канали. Подобно на много компании днес, те се радват на смесени отзиви.

Това, което ние оценяваме обаче, е времето им за бърза реакция и прозрачните комуникации в големи социални мрежи като Twitter.

Поддръжка за социални медии TsoHostПоддръжка на TsoHost Twitter

Бяхме впечатлени и от техните опции за чат на живо. Свързаха се веднага, бяха отзивчиви и професионални, както и проявиха искрен интерес към нашите нужди. Свързахме се и в събота, което беше приятно предимство, с което идва Thohost.

Tsohost също наскоро удължи часовете си за поддръжка по телефона с няколко месеца назад, от 7 часа сутринта до полунощ GMT. Това е и добро, и лошо, както ще видим след секунда …

Минуси от използването на хостинг на TsoHost

Като цяло, Tsohost има много неща за харесване.

Техните ъптайм и скорост са стабилни. Плановете им, дори и най-евтините, идват с някои приятни функции като ежедневно архивиране и инсталиране с едно щракване.

И тяхната поддръжка на клиенти, макар и да не е перфектна, поне реагира бързо, за да се опита да реши всички нерешени проблеми.

Има обаче няколко недостатъка на тяхното обслужване, с които трябва да сте наясно.

1. 99.45% Uptime – по-лошо от средното за индустрията

Uptime е несъмнено най-важният критерий, за който отговаря хостинг компания.

Причината е, че дори и най-малкото време на престой – като 99% – може да добави, че сайтът ви е офлайн почти цял ден всеки месец.

Tsohost е публикувал слаби числа за актуализация в периода, в който сме ги наблюдавали.

Последни 12 месеца на наблюдение: ъптайм

 • Средно време за януари 2020 г.: 99,85%
 • Средна продължителност на декември 2019 г.: 99,83%
 • Средно време за ноември 2019 г.: 99,63%
 • Средно време за октомври 2019 г.: 99,69%
 • Средна продължителност на септември 2019 г.: 98,33%
 • Средна продължителност на август 2019 г.: 99,61%
 • Средна продължителност на юли 2019 г.: 99,45%
 • Средна продължителност за юни 2019 г.: 99,94%
 • Средна продължителност на май 2019 г.: 99,91%
 • Средно време за април 2019 г.: 99,60%
 • Средно време за март 2019 г.: 98,28%
 • Средно време за февруари 2019 г.: 99,28%

TsoHost последните 12-месечни статистикиTsoHost средно време на работа | Вижте статистиката

Средното им време за работа е под средното за индустрията.

Просто има твърде много прекъсвания и много престой означава загубен трафик и потенциално много загубен доход.

Ще бъдете много по-добри с някои други доставчици (включително нашия избор №1, плана за WordPress, управляван от HostGator).

2. Време за зареждане на страницата по-бавно от конкуренцията

Вторият основен критерий за вземане на решения, който трябва да използвате, когато оценявате нова хостинг компания, е скоростта.

Причината? Три четвърти от трафика на уебсайта Ви ще останат, ако зареждането на страниците отнеме повече от пет секунди.

Последни 12 месеца на наблюдение: ВРЕМЕ НА НАТАРЯВАНЕ

TsoHost за последните 12 месеца подробна статистикаTsoHost средна скорост | Вижте статистиката

Много сме притеснени от първите месеци, когато започнахме да ги наблюдаваме. С 2 секунди време за зареждане, това означава, че почти половината от трафика ви ще напусне сайта и ще посети някой друг, който има много по-добро време за зареждане, поне под 1сек..

Въпреки това, през последните месеци те показват подобрени времена за зареждане, така че има надежда те да продължат да подобряват скоростта си.

Засега те не са достатъчно добри със средните си 813 минути, за да получат палци от нас.

3. Сървъри, базирани във Великобритания

Това не е задължително нещо лошо. Ако обаче вашият сайт е основно за американския пазар и клиентска база, ще е по-добре със сървърите си, разположени в САЩ, а не в чужбина..

Отвъдморските сървъри често забавят вашия сайт, тъй като прехвърлянето на данни отнема повече време.

4. Строги условия на плащане

Дългите и ужасно скучни Условия за ползване обикновено са там, където са погребани всички тела.

И условията на Цохост не бяха изключение.

Първо, е стриктните им условия за това как и кога се плащат подновяванията.

Ето проблема: колко често получавате нова кредитна или дебитна карта през цялата година, само за старата, която все още е свързана с много онлайн акаунти (като хостинг доставчици)?

Ако за няколко дни не се погрижат за просрочени фактури, Tsohost автоматично ще спре вашия акаунт (което означава, че сайтът ви ще се понижи). Затова следете внимателно тези имейли с напомняния!

Когато други продукти, закупени чрез тях, като име на домейн, изтичат (отново, за съжаление, често, когато се опитват да пуснат карта със стар номер и плащането не преминава – въпреки че просто предполагате, че го прави), този продукт незабавно ще изтече на следващия ден.

След като направите плащането правилно, ще трябва да ги уведомите по имейл, за да върнете домейна или сайта си онлайн в рамките на следващите 24 часа. Така че можете да погледнете по невнимание в продължителен период на престой, ако се случи нещо обичайно, като например промяна на данните на картата ви и плащането не преминава.

Друг потенциален недостатък е, че всички получени плащания трябва да бъдат в британски лири стерлинги. Това означава, че сте на куката за всякакви възможни такси за валутен курс.

Не на последно място, те си запазват правото да променят или коригират цените по всяко време. Това означава, че въпреки че следващият ви период за подновяване няма да ви струва повече в момента … това не означава, че това ще бъде в близко бъдеще.

5. Ограничена поддръжка по телефона

Малка финална критика.

Да, чудесно е, че поддръжката на телефона на Tsohost беше разширена до 7 часа сутринта до полунощ GMT.

Ако обаче се намирате в САЩ (или където и да е другаде, освен във Великобритания и Западна Европа), това може да създаде няколко проблема.

Например, какво става, ако седите в Калифорния в 17:30 и сайтът ви има проблеми? Жалко, тъй като полунощ GMT е 17:00 PST, което означава, че няма да можете да се свържете с никого по телефона още шест или седем часа.

Това, в съчетание с факта, че сте на куката за валутни курсове, може да е трудно да се справите навън, ако живеете извън Обединеното кралство.

TsoHost цени, хостинг планове & Бързи факти

TsoHost предлага четири различни споделени хостинг планове. Всички показани цени са с ангажимент 12mo. Има 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Ето какво включва всяко от тях:

 • Икономика: Този план работи 3,99 паунда на месец и ви осигурява 100 GB пространство за съхранение, с НЕОГРАНИЧЕНА честотна лента и 100 x 200MB пощенски кутии, Нека шифроваме SSL поддръжка + безплатно име на домейн.
 • луксозен: Този план струва 5,99 британски лири всеки месец, неограничено пространство за съхранение, неограничена честотна лента, 500 x 1GB пощенски кутии, Нека шифроваме SSL поддръжка, безплатен стандартен SSL + безплатно име на домейн
 • краен: Този план струва £ 8,99 месечно, доставя неограничен капацитет за съхранение, НЕОГРАНИЧЕН трафик, Неограничен х 10 GB пощенски кутии, Нека шифроваме SSL поддръжка, безплатен стандартен SSL, 2 миграции на електронната търговия + безплатно име на домейн.
 • Най-много: Този план струва £ 14,99 месечно, доставя неограничен капацитет за съхранение, НЕОГРАНИЧЕН трафик, Нека шифроваме SSL поддръжка + безплатно име на домейн, 3 миграции на електронната търговия.

TsoHost ценови планЦени и планове на TsoHost

 • Лесно регистриране: Процесът на регистрация е сравнително бърз и безболезнен
 • начини за плащане: Можете да платите с кредитна карта или PayPal.
 • Скрити такси и клаузи: Без имена на домейни в някои планове. Внимавайте за подновяванията.
 • Upsells: Има няколко upsells по пътя.
 • Активиране на акаунт: Обикновено мигът обаче може да отнеме до един ден в някои случаи.
 • Опит с контролен панел и табло: cPanel.
 • Инсталиране на приложения и CMS (WordPress, Joomla и др.): Изключително лесен процес на инсталиране с едно щракване на най-популярните налични приложения.

Препоръчваме ли Tsohost?

За съжаление не.

Харесваме сравнително евтините им планове, които предлагат страхотни функции. Ние също така оценяваме, че ценообразуването им, въпреки че идва със строги условия, е прозрачно и честно на уебсайта им. Цените обаче са показани без ДДС, което се определя от вашата страна за данни за фактуриране.

Не сме впечатлени от техния ъптайм и твърде средна скорост.

Щастливи сме от тяхната подкрепа. Когато обаче други важни характеристики са толкова лоши, наистина трябва да се регистрирате с някой друг.

Ще бъдете по-добре с някои от нашите топ хостинг доставчици.

Имате ли опит с TsoHost? Ако е така, бихме искали да чуем прозрачен и честен преглед по-долу – положителен или отрицателен!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author