Преглед на HostMonster: Важни минуси и плюсове, които трябва да вземете предвид преди да купите

Преглед на HostMonster

Някои неща се подобряват с възрастта. Това така или иначе е старата поговорка.

За съжаление не винаги е така.

HostMonster е основан още през 1996 г., което ги прави едни от най-старите уеб хостове в индустрията (преди да се слее с EIG през 2015 г.).

През юни 2015 г. закупихме „Основен план“ на HostMonster, за да започнем да провеждаме подробни тестове за ефективност, за да оценим тяхната ефективност. Създадохме основен уебсайт на WordPress и следихме статистиката на сайта като бързината & ъптайм (сред другите важни критерии) за няколко месеца, за да се определи къде те се подреждат спрямо други уеб хостове в бранша.

Опитът на HostMonster дава ли им конкурентно предимство? Или изпълнението им се е изплъзнало, както толкова много други наскоро придобити марки EIG?

Нека да разгледаме какво намерихме!

Плюсове на използването на HostMonster хостинг

Ще признаем: имахме големи надежди за тези ветерани от индустрията.

Те бяха около блока няколко пъти и сега са собственост на един от най-големите индустриални конгломерати. Така че бихте си помислили, че трябва да имат своите неща заедно.

HostMonster доставя някои прилични неща (хвърляйки няколко приятни допълнителни функции като незабавно осигуряване).

Ето кратко резюме на най-големите положителни аспекти, които открихме:

1. Над средното време (99,96%)

Средният отрасъл за продължителност на работа е около 99,93% според нашия анализ.

HostMonster е над индустриалния стандарт със средно ниво продължителност на 99,96 процента през последните 24 месеца. Това е доста добре.

Последно 12-месечно средно време за изпълнение:

 • Средно време за януари 2020 г.: 99,99%
 • Средна продължителност на декември 2019 г.: 99,98%
 • Средно време за ноември 2019 г.: 99,96%
 • Средно време за октомври 2019 г.: 99,85%
 • Средна продължителност на септември 2019 г.: 99,96%
 • Средна продължителност на август 2019 г.: 99,96%
 • Средна продължителност на юли 2019 г.: 99,93%
 • Средна продължителност за юни 2019 г.: 99,98%
 • Средна продължителност на май 2019 г.: 99,97%
 • Средно време за април 2019 г.: 99,98%
 • Средно време за март 2019 г.: 99,96%
 • Средно време за февруари 2019 г.: 100%

Последните 24-месечни статистики на HostMonsterСредно време за работа на HostMonster | Вижте статистиката

2. Прилична (все пак непоследователна) поддръжка

По време на личния ни преглед на HostMonster, техният агент за поддръжка на чат на живо се свърза в рамките на четири минути и отговори на повечето от нашите въпроси в рамките на 2 минути всеки. Не бяхме взривени от подкрепата, но беше достатъчно добро, за да свършим работата по това време.

Въпреки че те предлагат поддръжка по телефон, имейл и чат на живо, има дълъг процес на проверка, който може да е неудобен за някои потребители.

Проверка на фона обаче разкри дивно непоследователни отзиви от други клиенти. Затова стъпвайте с повишено внимание.

Поддръжка на HostMonster

Прилична поддръжка на клиенти от HostMonster

3. Добри опции за сигурност

HostMonster предлага няколко различни опции за сигурност, за да ви помогне да защитите вашия сайт и да държите злонамерени хора (или програми) встрани.

Невероятно е, че водещият начин, по който WordPress сайтовете са хакнати, е чрез уязвимостта на тяхната хостинг компания (до 41% в едно проучване)!

Следвайте внимателно отзад „несигурни теми“ и „уязвими приставки“, което е естественият резултат от толкова много различни инструменти на трети страни, които се опитват да работят заедно в бързо развиваща се среда.

HostMonster върши добра работа, включително различни функции за защита като Hotlink Protection, SSH Access, SSL поддръжка, редовно архивиране на сайтове и защита от спам Assassin.

4. Незабавно осигуряване & Бърза настройка

Ако решите да отидете за техния посветен или VPS хостинг, те обещават незабавно осигуряване на своите сървъри.

Това е добра новина за хората, които искат да започнат бързо (или тези, разположени в чужбина извън САЩ), защото няма да ви се налага да преминавате през дълъг, изтеглено обаждане за потвърждение или нещо друго. Вместо това трябва да очаквате сървърите ви да са готови за секунди.

Подобно на много други доставчици на уеб хостинг, те също ще пуснат безплатно име на домейн за една година с всички нови планове. Yippee!

5. Доста добра стойност (50 GB съхранение, непроменена честотна лента, безплатен SSL)

Основният план на HostMonster не е най-евтиният с $ 4,95 на месец, но вие получавате доста добра стойност предвид някои от ограниченията и екстрите.

Като за начало получавате до 50 GB място за съхранение и непроменена честотна лента веднага от портите. Освен това получавате и безплатен SSL сертификат.

Имайки предвид, че GoDaddy се опитва да ви продаде още 100 долара на година само за тази функция и осъзнавате, че първоначалната цена е доста прилична стойност.

Минуси от използването на HostMonster хостинг

Досега опитът ни за поддръжка беше добър. Но ние открихме няколко смесени отзива от други.

Оценяваме допълнителното внимание към детайлите по въпросите на сигурността, помагайки да гарантираме, че сайтовете на техните клиенти са безопасни и защитени.

Но ето къде нещата стават интересни.

Нека да видим какви негативни аспекти трябва да имате предвид, преди да вземете решение за следващия си уеб хост.

1. Средно време за зареждане на страницата през последните 24 месеца

HostMonster предостави средна скорост на страницата от 936ms за последните 24 месеца.

Това определено не е най-доброто, но не и най-лошото, което сме виждали.

Това е критично, като се има предвид, че Aberdeen Group установи, че само малко, мъничко закъснение с една секунда причинява удар в целия борд:

 • 7% намаление на реализациите
 • 11% намаление на показванията на страници
 • 16% намаление на удовлетвореността на клиентите

Средно време за зареждане на HostMonster:

HostMonster подробна статистика за последните 16 месецаСредна скорост на HostMonster 2019-2020 | Вижте статистиката

2. Заблуждаване на цените с изискване за дълъг ангажимент

HostMonster не предлага истински план „месец на месец“, като минималното изискване започва от 12 месеца.

И още по-лошо – цената е по-скъпа и за тази опция.

Например, ако искате по-евтината „промоционална“ ставка, която показват на сайта, ще трябва да се ангажирате с три години (заплаща се изцяло предварително).

Това е голям ангажимент да поемете, когато буквално нямате представа дали ще ви харесат още.

За съжаление, тази техника е и стандартна практика на хостинг арената.

Подробно ценообразуване на HostMonster

3. Скрити разходи & Такси

За съжаление има и няколко скрити разходи по пътя, които могат да ви изненадат.

Първо – вашият нисък промоционален процент е достъпен само за нови планове. Когато планът ви се поднови, цената ще се върне към редовния (надут) курс.

Тяхното „безплатно име на домейн“ не е безплатно. Ако решите да закриете профила си, ще ви бъде начислена такса, която не подлежи на възстановяване.

30-дневно връщане на парите

4. Те таксуват за архивиране

Говорейки за допълнителни такси, има и такса за 1,99 долара месечно таксуване за резервни копия (ако искате тези). Много други уеб хостинг компании, които разгледахме досега, ще хвърлят тази функция като безплатна, така че това е просто още една такса в дългия списък, който се добавя сега.

5. Скъпи миграционни разходи

Преместването на съществуващия ви уебсайт от една хостинг компания в друга не е най-предизвикателното нещо в света. В технически план процесът е доста лесен, ако знаете какво правите.

Но това е точно проблемът:

Извършването на този ръчен труд всъщност не си струва времето, ако вече не сте технически умел уебмастър.

Ето защо много уеб хостове, които прегледахме, ще ви предоставят миграция на сайтове без допълнителни разходи. За тях има смисъл, тъй като всъщност печелят нов клиент, докато конкурентът им губи едновременно. Така че е лесно „халява“ да предложиш на хората да получат добрата си воля.

За съжаление, HostMonster не е напълно съгласен с това. Вместо това те го използват като друга възможност за печелене на пари.

Те ще ви позволят да мигрирате безплатно собствения си сайт чрез FTP (което означава „Протокол за прехвърляне на файлове“). Но както вече обсъждахме, вероятно не си струва да отделяте време.

Така HostMonster може да го направи за вас, но за страхотни $ 149,99 в замяна. Те ще го направят за до пет сайта и 20 имейл акаунта. Въпреки това, все още е доста скъпо в голямата схема на нещата, когато хостинг планът, който купувате, вероятно дори не ви струва толкова много.

Поне, не по време на първия мандат така или иначе. Което ни отвежда към следващия брой …

6. Разходи за подновяване на висок план

Уеб хостинг сайтовете не се лъжат сами по себе си. Те просто разтягат истината малко.

Вземете за пример страницата с цените. Тези нива на дъното изглеждат страхотно първо преминаване, нали? Няколко долара на месец вероятно дори не покриват сметката ви за кафе в наши дни.

Но само когато прекопавате често задаваните въпроси или условия, започвате да отлепвате слоевете на измамата.

Първият често срещан недостатък е, че можете да получите тези ниски рекламирани цени, само ако предварително платите за минимум три години. Въпреки това започваме от лошо към по-лошо, когато започнете да гледате колко ще струват тези планове, когато дойде време за подновяване след първите няколко години.

Цените за подновяване на HostMonster се удвояват след първия мандат.

“Евтините” месечни тарифи на HostMonster ще се удвоят в един миг, като от $ 4,95 на месец в най-ниския край до почти десет долара за една и съща точна услуга. По-големите планове Plus, Choice и Plus Pro се увеличават още по-драстично, струвайки ви премиум цени за сравнително основно предложение в края на деня.

Така че, ако не се виждате да искате да премествате хостове отново след няколко години, вероятно си струва да спечелите няколко допълнителни долара и да получите най-добрата стойност в дългосрочен план.

Цени за HostMonster, хостинг планове & Бързи факти

Ето бърз преглед на хостинг плановете на HostMonster:

Споделен хостинг: Те имат три споделени хостинг плана:

 • Основен план: Този план струва $ 4,95 на месец. Той поддържа 1 уебсайт и се предлага с 50 GB хранилище, неограничена честотна лента, поддръжка за 5 имейл акаунта и 25 поддомейни.
 • Плюс план: Този план струва $ 6,95 на месец. Той поддържа неограничени уебсайтове и се предлага с немерно съхранение, неограничен трафик, неограничен поддомейни и имейл акаунти.
 • Основен план: Този план струва $ 14,99 на месец, но е често в продажба на цена от 6,95 долара на месец. Той поддържа неограничени уебсайтове, хранилище, имейл акаунти, поддомейни и честотна лента

Моля, обърнете внимание, че това ценообразуване е достъпно само ако се регистрирате за тригодишния мандат.

Цени и планове на HostMonster

 • Лесно регистриране: Регистрация на една страница. Те правят много лесно да се регистрирате.
 • начини за плащане: Кредитна карта, PayPal.
 • Скрити такси и клаузи: С регистрацията си се съгласявате да им предоставите неизключителен лиценз без роялти да използват съдържание, достъпно във вашия акаунт с тях, както сметнат за необходимо. Всички споделени хостинг акаунти идват с лимит от общо 1000 таблици на база данни, 3GB общ размер на базата данни и 200 000 възела.
 • Upsells: Няколко ъпдейта.
 • Активиране на акаунт: Незабавно активиране.
 • Опит с контролен панел и табло: cPanel.
 • Инсталиране на приложения и CMS (WordPress, Joomla и др.): Mojo Marketplace за лесна инсталация на популярни приложения и CMS.

Препоръчваме ли HostMonster?

Не, ние не.

Честно казано, представянето на HostMonster е доста средно.

Техната поддръжка на клиенти е прилична, но непоследователна.

HostMonster не успя в нашите тестове за скорост и това е огромна загриженост, тъй като разглеждането като „работещ“ уебсайт е нещо като задължително условие тук.

След това имате проблем с твърде често срещаните трикове за ценообразуване, което не е толкова добро, колкото се рекламира, когато започнете да добавяте всички допълнителни такси и такси във времето.

Най-просто казано – има по-добри домакини за вашите пари.

Например, нашите отзиви показаха, че A2 хостинг и SiteGround са по-добри в почти всяка категория. Препоръчваме ви да опитате да разгледате един от тези двама, преди да изпробвате HostMonster.

Имате ли опит с HostMonster? Ще се радваме да видим преглед по-долу! Приветстваме всички отзиви – положителни или отрицателни – стига да са честни и прозрачни.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author