Преглед на Arvixe (+ статистика): Последните 24 месеца? Ужасен. Съвет: Време и скорост

начална страница на arvixeНачална страница на Arvixe

Arvixe е основана от Арванд Сабетиан през 2003 г., преди по-късно да бъде придобита от EIG (който притежава TON на други хостинг компании, включително Bluehost и дори HostGator) през 2014 г..

По това време Arvixe имаше над 150 000 домейна и 70 000 хостинг акаунта, с 80 щатни служители и изпълнители, разположени по целия свят.

Макар първоначално да са основани в Сан Луис Обиспо, Калифорния, те имат и центрове за данни в Северна Америка (Далас), Европа (Амстердам) и Азия (Хонконг).

Здравият разум е, че придобиването от огромен опитен конгломерат с дълбоки джобове трябва да ви даде по-големи ресурси за предоставяне на по-добро обслужване.

За съжаление, след като прегледахме много от техните компании, видяхме, че обратното е вярно. Да бъдеш придобити от EIG изглежда по-скоро като гробище на хостинг, отколкото на прераждане.

Но ние обичаме да се доказваме грешно!

Закупихме Arivxe „Личен план за класове“ през юни 2015 г., създадохме основен уебсайт на WordPress, за да тестваме тяхната ефективност и да направим този преглед възможно най-подходящ.

През последните няколко години ние събрахме подробна статистика като ъптайм & скорост, за обективно сравняване на тяхното изпълнение с близо тридесет други хостинг компании.

Ето безпристрастен преглед на това, което открихме

Плюсове на използването на Arvixe хостинг

За да бъда честен, списъкът на PRO на Arvixe не е много дълъг. Ето бърз преглед на техните предимства:

1. Разширени характеристики на плана

Arivxe не е най-евтиният домакин там …

Но поне те включват по-разширени функции във всичките си основни планове, които обикновено трябва да плащате много повече с други хостове. Например, най-евтиният им споделен хостинг план има неограничен стандарт за съхранение и честотна лента. Те дори ще ви позволят да използвате до шест имена на домейни.

Те ще включват също безплатни рекламни кредити за Google, Yahoo и Bing, което е хубав допълнителен бонус, ако вече мислите да използвате онлайн реклами за разрастване на бизнеса или читателската си аудитория.

2. Множество опции за проактивна сигурност

Arvixe също така включва различни проактивни мерки за сигурност, които да ви помогнат да защитите вашия сайт. Например, техните планове идват с:

 • SpamAssassin
 • Spamhaus&усилвател
 • Проверки за спамкоп
 • Ключове на домейни
 • SPF за сигурност на електронната поща

В допълнение, те също предлагат ежедневни (!) Резервни копия, откриване на груба сила, нощни актуализации на защитата, защитна стена, SSL поддръжка и SSH достъп също.

Ако всичко, което няма да ви даде спокойствие, не съм сигурен, че нещо ще има.

3. Безплатна миграция на cPanel сайт

Arvixe третира новите клиенти правилно. Вместо да се опитвате да спечелите няколко допълнителни долара, като ви таксуват допълнително за прехвърляне на сайтове, те с радост просто ще се грижат за тях вместо вас, стига вашият настоящ хост предоставя cPanel достъп.

Няма и цена за няколко сайта. Така че можете да спестите часове (и евентуално стотици долари), като се облегнете на Arvixe, за да ви помогне.

4. Без повишаване на цената на подновяването

Arvixe също няма нови никел и пари, след като първоначалният им план изтече.

Помислете за това така:

Преживявате цялата болка и страдание, за да намерите нов уеб-домакин в момента. Премествате вашия сайт, домейн и всичко свършено. Предплащате за няколко години, за да получите най-добрата сделка.

Сега, колко е вероятно да искате отново да превключите хостове, когато планът ви изтече? Шансовете са, не много вероятни.

Проблемът е, че много други домакини ще се възползват от тази възможност да удвоят цената точно под носа ви. Получавате същата точна услуга, но плащате много повече, защото знаят, че няма да искате да сменяте хостове в края на деня.

Arvixe обаче не прави това. Цената за подновяване ще бъде точно същата като първоначалната цена, за която сте се регистрирали. Така че изглежда, че в края на деня Arvixe има най-добрите си интереси.

5. Много включени функции за сигурност (без допълнителни разходи)

Крайната измама за ценообразуване, която повечето уеб хостове обичат да изтеглят, е да твърдят, че предлагат допълнителни функции като сигурност на SiteLock или ежедневно архивиране..

Така че на повърхността изглежда, че получавате тази невероятна стойност.

Освен, когато проверявате, ще разберете, че почти всички тези услуги са продажби, които лесно могат да удвоят или утроят общата цена, преди да стартирате кредитната си карта.

За пореден път Arvixe не се спира на тези трикове. Те включват всичко – от DDoS отговор за атака до мониторинг на мрежата, защитни стени, откриване на груба сила и нощни актуализации – всичко безплатно.

6. 45-дневна гаранция за връщане на парите

И не на последно място, Arvixe разполага с политика за възстановяване без въпроси. Това означава, че можете да предплатите за няколко години, за да получите най-добрия удар за вашия долар. И можете да изпробвате тяхната услуга за цели шест седмици със сравнително малък риск.

Ако не сте доволни от скоростта на зареждане на страницата или продължителността на работа или нещо друго, просто кажете думата и ще получите парите си.

връщам парите обратноГаранция за връщане на пари от Arvixe

Моля, имайте предвид, че тези възстановявания са налични само за споделени, дистрибуторски и VPS хостинг планове. Специализираните сървъри не са обхванати от тази клауза. Нито административни такси, нито допълнителни покупки, като имена на домейни. (Никой друг хост не включва тези, нито за това, което си струва.)

Минуси от използването на хостинг на Arvixe

Опциите за сигурност на Arivxe, усъвършенстваните функции на плана и безплатното име на домейн за цял живот съставляват завладяваща комбинация от екстри, които ще ви помогнат да ги поставите на върха.

За съжаление, основната област на производителност на уеб хост ги намалява. Погледни:

1. Над 7 секунди

В допълнение към лошото време, Arvixe за съжаление се бори и с времето за зареждане на страницата си.

През последните 24 месеца средното им време за зареждане на страницата беше 7280ms – това е най-лошото време за зареждане, което видяхме по време на нашия тестов период с останалите хостове.

Това не е добър резултат, особено като се има предвид колко изключително важни (но пренебрегвани) са скоростите на страниците за успеха на вашия уебсайт.

Преди години Google видя, че трафикът падна с 20% за една нощ, когато имаше забавяне на скоростта от 0,5 секунди на страницата. Ако уебсайтът за електронна търговия не се зареди напълно в рамките на три секунди, те ще загубят половината от трафика си.

Ето каква е критичната скорост на сайта. Той влияе на използваемостта до степен, че всъщност ви струва при загубени конверсии.

Последно 12-месечно средно време за зареждане:

Arvixe за последните 12 месеца подробна статистикаArvixe средна скорост 2019-2020 | Вижте статистиката

2. Слаб отговор на поддръжката на клиенти

Нашият опит с поддръжката на клиенти на Arvixe беше по-скоро не добър.

Представителят на клиента се свърза в рамките на пет минути, но отговорите бяха бавни и някои подробности, които вече дадохме, бяха напълно игнорирани. Затова трябваше да се повторим и да зададем един и същ въпрос два пъти, докато не получихме отговор, който търсихме.

Освен това, миналият ни опит с поддръжката на Arvixe е отрицателен (особено с бавни времена за отговор).

arvixe чат на живо 1Бърз чат с поддръжката на Arvixe

3. Скъпи планове & Ценообразуване

Планът на Arvixe за най-ниските $ 7,70 на месец не звучи твърде зле в лицето му, докато не разберете, че това е за две години, изплатено изцяло предварително.

Искате по-кратък период от време? Месец дори месец? Ще плащате почти два пъти първоначалната цена от 11 долара всеки месец.

Хубаво е, че те добавят няколко полезни екстри, като гореспоменатото име на домейн за цял живот и неограничена честотна лента, за да компенсират тези разходи. Въпреки това, той все още е стръмен, особено като се имат предвид проблемите с ефективността, които обсъдихме по-горе.

Подробности за цените на ArvixeПодробности за плана за ценообразуване на Arvixe

4. Неприемливо-ниско време на работа – 92.95%

По време на тестовия период от 24 месеца, нашият „тестов сайт“ в Arvixe даде ужасен ъптайм.

Arvixe има начин, по-нисък от средното представяне в продължение на последните 24 месеца, достигайки 92.95%.

Последно 12-месечно средно време за изпълнение:

 • Средно време за януари 2020 г.: 100%
 • Средна продължителност на декември 2019 г.: 99,99%
 • Средно време за ноември 2019 г.: 100%
 • Средно време за октомври 2019 г.: 99,99%
 • Средна продължителност на септември 2019 г.: 99,98%
 • Средна продължителност на август 2019 г.: 99,98%
 • Средна продължителност на юли 2019 г.: 100%
 • Средна продължителност за юни 2019 г.: 100%
 • Средна продължителност на май 2019 г.: 99,99%
 • Средно време за април 2019 г.: 99,96%
 • Средно време за март 2019 г.: 94,61%
 • Средно време за февруари 2019 г.: 82,18%

Последните 24-месечни статистики на ArvixeArvixe средно време за работа | Вижте статистиката

5. Допълнителни разходи за SSL сертификат ($ 25 / година)

Днес уебсайтовете практически се изискват да използват SSL сертификати. Google Chrome, най-популярният днес браузър, активно предупреждава хората да използват определени сайтове, които не ги имат.

Като цяло, това е добро за всички. Помага да запазите информацията си сигурна и здрава, докато разглеждате.

Ето защо много уеб хостове ще включват безплатни SSL сертификати във всички свои планове сега. Всеки може да получи безплатна и чрез Let’s Encrypt.

Но за съжаление не можете да получите безплатен през Arvixe. Те таксуват още $ 25 на година за всеки.

Цени на Arvixe, хостинг планове & Бързи факти

Arvixe предлага пет класа хостинг, за да се погрижи за хора с различни нужди.

Ще разбием техните хостинг планове за вас:

Споделен хостинг: Техният споделен хостинг идва с два основни плана:

 • PersonalClass: Този план струва $ 7,70 на месец. Той поддържа до шест уебсайта.
 • PersonalClass PRO: Този план струва $ 11 на месец. Той поддържа неограничен брой сайтове.

Ценообразуване на Arvixe 1План за ценообразуване на Arvixe 1

 • PersonalClass ASP: Този план струва $ 8,80 на месец. Той поддържа един уебсайт и неограничен месечен трансфер на данни.
 • PersonalClass ASP PRO: Този план струва $ 12,10 на месец. Той поддържа пет уебсайта и безмерен месечен трансфер на данни.

План за ценообразуване на Arvixe 2План за ценообразуване на Arvixe 2

Всички планове за споделен хостинг идват с неограничена честотна лента и неограничено пространство за съхранение.

 • Безплатен домейн? да.
 • Лесно регистриране: Регистрация на една страница Лесна регистрация.
 • начини за плащане: Кредитна карта, PayPal.
 • Скрити такси и клаузи: Нито един.
 • Upsells: Без надценки.
 • Активиране на акаунт: Незабавно активиране.
 • Опит с контролен панел и табло: cPanel за хостинг на Linux и WebSitePanel за хостинг на Windows.
 • Инсталиране на приложения и CMS (WordPress, Joomla и др.): Softaculous за инсталиране на приложения и CMS с едно щракване.

Препоръчваме ли хостинг на Arvixe?

Не, ние не!

Arvixe няма какво да харесва. Харесваме опциите за сигурност и ежедневните архиви. Неограничената честотна лента и съхранение са полезни, обикновено се виждат само при по-скъпи планове другаде. Безплатно име на домейн за цял живот е много приятно докосване.

Ние обаче просто не можахме да подминем лошото им представяне в основните три отговорности на уеб хост.

Продължителността им беше най-ниската от тази, която видяхме през последните 24 месеца, а времето за зареждане на страниците им беше много бавно, което може да се отрази негативно върху опита на посетителите на уебсайта ви (също и в джобната ви книга).

Обслужването на клиенти просто не беше достатъчно добро.

Въпреки че може да са били страхотен домакин преди години, сега наподобяват други марки EIG, на които се натъкнахме, които разчитат на тяхната репутация и имена на домакинства (докато производителността им продължава да се влошава с течение на времето).

По-добре е да проверите нашите домакини с най-добри резултати тук, за да намерите по-надеждни и по-евтини хостове.

Имате ли опит с Arvixe? Моля, оставете коментар по-долу. Ние приветстваме всички – добри или лоши отзиви, стига те да са честни и прозрачни.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author