Най-добър хостинг на PHP: сравнение и рецензии

Като уеб агенция с много хостинг акаунти (имаме безброй странични проекти и обичаме да експериментираме), имаме доста добра представа за това какво определя страхотен уеб хост. Това са нашите най-добри доставчици на хостинг на PHP, истински качествен уеб хостинг, без да нарушава банката.

Уеб хостинг компанияОбща оценкаЦена / mo.Disk SpaceFeaturesУебсайт
siteground2 9.3 / 10 $ 3.95 (временна 67% отстъпка) 10 GB Мощна, бърза, епична поддръжка, + 30-дневна гаранция за връщане на парите! = Win!
Hostgator 8.7 / 10 $ 2.78 неограничен Евтини + неограничено пространство на диска!
A2HostingLogo 8.5 / 10 $ 3,92 (намаление от $ 7,99) неограничен Неограничено пространство на диска!
в движение 8.3 / 10 $ 4.19 (40% отстъпка) неограничен Опитен, надежден, малко по-скъп.
Dreamhost 8/10 $ 7.95 неограничен Голяма производителност & поддържа

Най-добър PHP хостинг 2020 отзиви

1. SiteGround

Лого на SiteGround

Уеб сайт: www.siteground.com
Цена: $ 3.95
Дисково пространство: 10 GB

Мислим най-добрият доставчик на хостинг на PHP е SiteGround. SiteGround е световен лидер, когато става въпрос за хостинг на уебсайтове. Той предлага облачен хостинг, специален хостинг, хостинг на WordPress и споделен хостинг (най-популярната му услуга). Така че, ако търсите най-добрия доставчик на хостинг услуги за вашия сайт, предлагаме да разгледате SiteGround и да сравните неговите функции с други доставчици на хостинг услуги там.

SiteGround ви дава три опции за техните споделени хостинг планове – Startup (основният им план), GrowBig (техния план за средна позиция) и GoGeek (планът им с най-пълни функции). Предлагаме да се запознаете с техния GrowBig план (особено ако все пак имате планове за надграждане), тъй като той предлага най-практичните функции. Въпреки че планът за стартиране също ви дава много свободни възможности за разширяване на бизнеса ви, вие сте ограничени само до един уебсайт. Но не се притеснявайте – ако решите да отидете на най-основния им план, винаги можете да надстроите.

Освен гъвкавите планове на SiteGround, ние също харесваме тяхната поддръжка на клиенти. Те имат денонощна поддръжка чрез чат на живо, имейл и телефон – знаете, че винаги има хора, които да ви помогнат (по всяко време на деня).

Наистина не трябва да се страхувате да проверите SiteGround, тъй като те имат 30-дневна гаранция за връщане на парите само в случай, че решите да прекратите плана си. 30 дни са достатъчни, за да придобиете усещането за техните услуги – така че наистина нямате какво да губите.

Професионалисти

 • Гъвкави хостинг планове
 • Достъпни цени
 • Безплатен SSL сертификат

2. HostGator

Лого на HostGator

Уеб сайт: www.hostgator.com
Цена: $ 2.75
Дисково пространство: неограничен

Ако търсите подходящ споделен хостинг план за вашите нужди, проверете плановете на HostGator. Техният план за излюпване позволява само един уебсайт, но той предлага неограничено пространство за съхранение и нерегламентирана честотна лента. Ако смятате, че това е твърде ограничаващо за вас, тогава преминете към плана им за бебета (това всъщност е най-популярният им план). Планът за бебето ви позволява да имате неограничени уебсайтове – така че това е голям плюс. Въпреки това, силно препоръчваме да получите техния бизнес план, ако вече имате бизнес (и това е и най-добрият план за електронна търговия).

Планирате ли да прехвърлите вашия уебсайт в HostGator? Ако сте, знайте, че предлагат безплатна помощ за миграция, но тя е само за един уебсайт. Ако имате много сайтове, ще трябва да плащате за услугите им (за останалите).

Ако все още се съмнявате дали HostGator е за вас, можете да се възползвате от тяхната 45-дневна политика за възстановяване. Това ви дава възможност да прекратите плана си, стига да е в рамките на посочения гратисен период.

Една от причините, поради които HostGator е популярен за потребителите си, е, че е много лесен за използване. Така че, независимо дали сте начинаещ или професионален уеб дизайнер, със сигурност ще оцените неговия удобен cPanel.

Професионалисти

 • Лесен за използване
 • Добро обслужване на клиентите (24/7 телефон, чат на живо, имейл)
 • Надежден ъптайм

Против

 • Нямате право да избирате местоположението на вашите сървъри за данни
 • Безплатната миграция е приложима само за един уебсайт
 • На някои хора им е трудно да се ориентират в базата знания

3. Хостинг на A2

A2 лого за хостинг

Уеб сайт: www.a2hosting.com
Цена: $ 3.92
Дисково пространство: неограничен

Когато сравнявате уеб хостинг компании, не забравяйте да проверите и A2 хостинг. Той е един от най-добрите там и може да бъде подходящият доставчик на хостинг за вас.

За разлика от други уеб хостове, A2 хостингът предлага на своите потребители неограничено пространство за съхранение и неограничена честотна лента дори и при най-евтиния си план. Така че, ако всичко, от което се нуждаете, е основен уебсайт, техният Lite план вероятно ще ви подхожда добре (единственото му истинско ограничение е, че той идва само с един уебсайт).

Сега, ако искате да имате повече от един уебсайт, планът им за среден обхват всъщност предлага неограничени уебсайтове. Ако все пак бързите, препоръчваме ви да разгледате техния Turbo план. Това е техният краен план за споделен хостинг и той предлага всички функции, намерени в техните по-евтини планове плюс много повече.

Освен че имате три възможности да избирате в своите планове, вие имате и много възможности за начина на плащане. Можете да плащате предварително месечно, 12 месеца, 24 месеца или 36 месеца. Ако търсите отстъпки, опитайте да продължите 36 месеца, тъй като има най-големи спестявания.

Ако се притеснявате за поддръжката на клиенти на A2, те всъщност имат много. Можете да се свържете с тях чрез телефон и чат на живо. Те също имат система за издаване на билети чрез имейл.

Професионалисти

 • Безплатен SSL сертификат
 • Безплатна миграция на сайт
 • Много функции за сигурност

Против

 • Някои хора се оплакват от лошо обслужване на клиентите
 • Може да е доста трудно да отмените план (строго се изисква да изпратите заявката за анулиране 15 дни преди датата на подновяване)
 • Има скрити такси, за които трябва да внимавате по време на регистрация

4. хостинг на InMotion

InMotion хостинг лого

Уеб сайт: www.inmotionhosting.com
Цена: $ 6.39
Дисково пространство: неограничен

InMotion хостинг е един от достойните доставчици на хостинг планове днес. Те всъщност са една от малкото хостинг компании, които предоставят на клиентите си неограничено пространство за съхранение и неограничена честотна лента дори и при най-евтиния им план.

Планът за стартиране на InMotion е основният им и най-евтин план и ви е позволено да хоствате два уебсайта в него. Техният план за среден клас, наречен Power е по-мощен и можете да имате повече от два уебсайта, когато изберете този план (до шест уебсайта). Ако сте конкретно относно броя на разрешените уебсайтове и след неограничен брой уебсайтове, те също имат план за този, наречен Pro (той също е най-бързият).

Ето още няколко неща, които можете да очаквате от InMotion хостинг:

 • Гаранция за връщане на парите – Техните споделени хостинг планове идват с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Техните бизнес, VPS и хостинг планове всъщност идват с 90-дневна политика за възстановяване.
 • Съветник за приложения на Google – Ако планирате да използвате приложенията на Google, техният вграден съветник ще направи задачата толкова по-лесна и по-бърза.
 • Гарантирана продължителност на 99,95% – Това е прилична норма на ъптайм.
 • Система за сигурност – InMotion Hosting използва система за защита на заплахите (TDS), която е много впечатляваща функция за сигурност.
 • Поддръжка на клиенти – Те разполагат с голям брой полезни статии в базата си от знания. Ако обаче трябва да говорите с някого, можете да го направите и чрез телефон, имейл и чат на живо.

Професионалисти

 • Надежден ъптайм
 • Интеграция с популярни приложения
 • Безплатен трансфер на сайт

Против

 • Има съобщения за скорости от потребителите
 • Няма да получите неограничени уебсайтове, дори ако надстроите до плана им за среден клас
 • Ще трябва да платите за 24 месеца предварително, ако искате да увеличите максимално спестяванията си.

5. DreamHost

DreamHost лого

Уеб сайт: www.dreamhost.com
Цена: $ 2.95
Дисково пространство: неограничен

Добре е да обмислите DreamHost, когато търсите добър доставчик на хостинг услуги. Това е реномирана компания за предоставяне на споделен хостинг, VPS хостинг, облачен хостинг, специален хостинг и хостинг на WordPress.

Що се отнася до техния споделен хостинг, вие имате само 2 възможности – можете да изберете техния стартов план (основен) или да отидете за техния неограничен план (пълнофункционален). Препоръчваме да разгледате внимателно двата плана, но знайте, че основната им разлика е в броя на разрешените уебсайтове за план. Виждате ли, техният стартов план има лимит от един уебсайт, докато техният неограничен план позволява неограничен брой сайтове.

Това, което харесваме в плановете на DreamHost, е, че и двамата идват с безплатен домейн, неограничена честотна лента и безплатен SSL – това са важни функции, нали знаете. И не всички доставчици на хостинг предлагат тези (особено при най-евтините си планове).

Друга впечатляваща особеност на DreamHost е, че предлагат на своите клиенти много щедра политика за възстановяване – 97 дни. Доколкото знаем, те са единствената хостинг компания, която има 97-дневна гаранция за връщане на парите.

Важна ли е поддръжката на клиентите за вас? Трябва, тъй като със сигурност ще имате нужда от помощ по пътя. Е, имате много начини да се свържете с екипа за поддръжка на DreamHost (по телефон и имейл) и те също имат много полезни статии в своята база данни.

Професионалисти

 • Добра скорост
 • Надежден ъптайм
 • Щедра политика за възстановяване

Против

 • Безплатен домейн получавате само когато плащате ежегодно за първата година от услугата
 • Процесът на регистрация може да отнеме много време
 • Техният табло за управление не е удобен за потребителя

PHP хостинг: Как да намерите най-добрия!

Може да бъде доста трудно да изберете добър PHP хост, ако не сте много сигурни какво да търсите. Е, тук сме да ви разкажем за всички важни характеристики, които трябва да проверявате, преди да вземете окончателното решение. В крайна сметка ще се наложи да сравните функциите, за които говорим по-долу, сред всички хостинг доставчици, които обмисляте.

Местоположение на сървъра

карта на местоположението на сървъраМестоположението на сървъра на вашия хост на PHP е важно за скоростта. Следователно, вашият основен приоритет ще бъде да намерите хостинг компания със сървъри, разположени в близост до вас. Например, ако живеете в Австралия, опитайте се да намерите доставчик на уеб хостинг в Австралия, а ако живеете в Канада, потърсете канадски уеб хост. Ако не, те трябва поне да имат интегрирана CDN услуга в своите функции.

CDN означава Мрежа за разпространение на съдържание – и точно това прави – разпространява кешираните версии на вашето съдържание в техните мрежи, така че бързо да достигнат до крайните потребители.

Има много CDN-та там и вашият избран доставчик на хостинг на PHP може да използва всеки от тях. Един много популярен днес CDN се нарича CloudFlare – и той често се среща опакован в хостинг планове. Затова внимавайте за тази услуга, когато преглеждате функциите на PHP хостинг компаниите, които обмисляте.

Сървърно време

Хостинг компаниите, които могат да доставят 99,9% време са най-добрите. Можете лесно да сравните продължителността на различни уеб хостове в реални цифри, като търсите в Google.

Не препоръчваме да получавате хостинг услуги, които не обещават (и доставят) време с тази скорост, тъй като може да се окаже проблематично. Твърде много престоя може да повлияе на вашия бизнес, особено ако това е сайт за електронна търговия.

SSL сертификати

Сигурният сайт е от полза за всички – за вас и посетителите на вашия сайт. Със SSL сертификат (SSL означава слой за сигурни сокети) можете да сте сигурни, че прехвърлянето на данни между сървърите на вашия хост и посетителите на сайта е криптирано. Хакерите няма да могат да откраднат информация, ако са шифровани, нали знаете.

Вероятно сте виждали сайтове със SSL сертификати, но просто не сте наясно с това. Ако видите „s“ в началото на URL адреса на уебсайт (пример: https: //), това означава, че сайтът е съвместим със SSL сертификат. Ако уебсайт има само http на своя URL адрес, това означава, че той няма SSL сертификат и не е толкова защитен.

В наши дни сигурността се превърна в основен проблем в интернет – и затова все повече и повече хора се доверяват само на сайтове, които носят тези „адреси“ на своите адреси. Всъщност самият Google насърчава сайтовете да имат SSL сертификати и разглежда това като сигнал за класиране в SEO.

Предвид горните твърдения препоръчваме да изберете доставчик на хостинг на PHP, който предлага SSL сертификати като част от техните хостинг планове. Основните SSL сертификати също се предлагат с пакети, които имат услугата Let’s Encrypt.

Ако се окаже, че хостинг планът, който завършвате, не носи безплатен SSL сертификат, просто се уверете, че го получите (да, това е важно). Можете да го закупите от всяка хостинг компания, като платите за добавената функция (струва около $ 10 на година).

скорост

По принцип за скоростта на вашия сайт вече се грижи, ако следвате нашите съвети за местоположението на сървъра и / или CDN. Въпреки това, нямате какво да губите (и всичко, което да спечелите), ако избраната от вас хостинг компания ви предложи повече.

Повече CPU ресурси винаги е добро нещо. Персонализираните скриптове, които са специално за PHP, също ще добавят към скоростта на вашия сайт. Всички те са добри и трябва да се считат за бонуси, когато ги получите като допълнителни функции.

Дисково пространство

Ако изграждате бизнес за електронна търговия или сайт за членство, дисковото пространство е много МНОГО важно. Ние препоръчваме около 20 до 30 GB дисково пространство в тези ситуации и дори неограничено (ако уебсайтът ви е огромен).

За други видове бизнеси обаче (включително блогове) можем да кажем, че супер големи дискови пространства наистина не са толкова необходими. Ако не можете да си позволите да получавате планове с неограничени пространства за съхранение, знайте, че 1GB обикновено е достатъчен за типични фирми и блогове. В този случай ви препоръчваме да използвате отделен имейл, за да не натоварвате тежко дисковото си пространство.

Следователно, не трябва веднага да купувате план само заради функцията му за неограничено пространство за съхранение. Не забравяйте, че има много други функции, които трябва да помислите, за да завършите с най-добрия уеб хост на PHP за вашия сайт.

Честотна лента и пренос на данни

Широчината на честотната лента и прехвърлянето на данни от вашия доставчик на хостинг на PHP е много важна, особено ако предлагате на място изтегляния на наистина големи файлове (например изображения, видеоклипове и PDF файлове, само за да назовем няколко). В този случай ние съветваме да получите план с неограничена честотна лента и трансфер на данни, тъй като такива действия наистина могат да поемат данъка си върху данните.

Поддръжка на клиенти

Поради голямото му значение (особено в моменти на затруднения), можем да предложим да ходим само за хостинг доставчици, които осигуряват 24/7 поддръжка на клиенти. Освен това дайте приоритет на опциите за чат и поддръжка по телефона.

PHP: Детайлите

PHP хостинг изследвания

В старите времена уеб разработчиците създаваха нестабилни, статични уебсайтове и съдържание, защото нямаха достъп до скриптовия език, който имаме сега. Тъй като нямаше абсолютно никакъв начин да се създаде динамичен уебсайт, уеб страниците съдържат сурово HTML съдържание, което оставя на разработчиците много малко работа. Едва през 1995 г., когато Расмус Лердорф, програмист, реши да разработи скриптов език, за да следи онлайн резюмето си и да свързва лична информация. Той нарече този скриптов език, PHP или лична начална страница. Това стана първият поглед на PHP и всичките му чудеса.

Какво е PHP?

PHP логоPHP е език за програмиране, от съществено значение за създаването на динамични уеб страници и съдържание. Първоначално е обозначавал „Лична начална страница“, докато днес тази съкращение означава „PHP: Hypertext Preprocessor“. Мотивите за промяна на името са, защото първоначалната цел на този скриптов език е била за лична употреба на Lerfords. В крайна сметка PHP се превърна в нещо по-голямо, отколкото Lerford вероятно някога си е представял, което го прави един от най-популярните, често използвани, програмни езици в света.

PHP предизвика промяна в света на уеб разработчиците, като им позволи да създават динамични уебсайтове с невероятно, анимирано съдържание. Той създаде лесна за използване рамка с необходимите инструменти за разработване на оживени, по-интересни сайтове. Преди уебсайтове, управлявани от PHP, се използва твърдо кодиран HTML, което прави уебсайтовете много нежни. PHP отстрани този проблем, използвайки нестатичен скрипт.

Чудесен пример за това как PHP работи по отношение на HTML са уебсайтовете за формат за вход, като например Facebook. За да могат потребителите да влязат в страницата си във Facebook, те трябва да въведат своите данни за вход като потребителско име и парола в две малки кутийки. Полетата, в които потребителите въвеждат своята информация за вход, служат като формуляри. Това, което PHP прави, е да вземе информацията във формата и да предприеме необходимите действия.

Какви са някои характеристики на PHP?

Няма достатъчно място, за да се изброят всички функции и предимства, които PHP предлага. От създаването му има много версии на този език и програмистите все още се стремят да подобрят и подобрят този скриптов език. Поради това PHP може да се занимава с всичко, независимо дали става дума за събиране на данни от формуляри, генериране на динамично съдържание на страницата или изпращане и получаване на бисквитки. Този скриптов език може да се използва в уеб разработка или да бъде вграден в HTML. Може да се използва и в комбинация с различни системи за уеб шаблони, системи за управление на уеб съдържание и уеб рамки.

PHP е достъпен основно за хостинг планове за Linux, но е съвместим и с други основни операционни системи, включително Windows, Mac OS X, RISC OS и други. Благодарение на своята универсалност и изключително силна поддръжка на широк спектър от бази данни, е лесно да намерите най-добрия PHP хостинг на разположение, за да отговаря на вашите нужди.

Защо да използвате PHP?

PHP надхвърля очакванията, поради лесния за използване софтуер, състоящ се от невероятни функции и сигурни технологии. Всяко ниво на опит може да използва PHP, което го прави лесно да се създаде или добави динамично съдържание към уеб страница. Той е надежден, има невероятен екип за поддръжка на програмисти зад него и идва без разходи. PHP е идеалният език за програмиране, който се използва, тъй като е много популярен сред разработчиците и програмистите.

Разработчиците имат толкова много да спечелят от този лек ресурс, което прави уеб страниците лесни и ефективни, като същевременно могат да добавят съдържание от база данни, за да осигурят забавление на всички видове хостинг акаунти. Този език за програмиране е последователен и добре проектиран, което прави процеса на създаване на интерактивно съдържание гладък и прост. Освен безкрайните функции, които PHP предлага, той може да взаимодейства с много различни езици на базата данни. PHP продължава да носи нови, готини функции на масата. Започването на нов проект в PHP е чудесно начало за писане на страхотен код, осигуряващ добра производителност, в крайна сметка разработване на страхотна PHP настройка / уебсайт.

Много популярни уебсайтове като Facebook, Etsy или WordPress използват PHP, защото той е добре тестван и напълно функционален. PHP се поддържа от почти всички уеб хостинг от най-евтините до най-скъпите. Той е разработен с лесна рамка, което затруднява грешките. Освен уебсайтове, можете също да използвате PHP за разработване на pdf файлове, определени форми на флаш и други.

Препоръчителен хост за PHP

Изборът на най-добрия хостинг на PHP за развитие на вашите нужди е лесен, защото PHP е съвместим с повечето уеб хостове. Той не само поставя добра основа, чудесна за всички нива на опит, но въвежда уебсайтове в живота (за разлика от твърдо кодираните HTML сайтове). Уеб разработчиците са открили, че най-добрият PHP хостинг е SiteGround. Този доставчик на уеб хост се откроява от конкуренцията си, предлагайки всички страхотни функции на много ниска цена.

PHP хостинг често задавани въпроси

Какво е динамично уеб приложение?

Преди PHP, уеб страниците разчитат до голяма степен на HTML, което води до създаването на статични, непроменящи се уебсайтове. PHP изгражда интерактивни, забавни уеб страници, избавяйки съдържание от скучната и скучна страна, както би било иначе.

Динамично уеб приложение предоставя на зрителите естетически приятно, приятно съдържание и функции. Facebook, например, е водещият сайт за социални мрежи сред потребителите, състоящ се от програмния език на PHP. Част от това, което прави Facebook толкова популярен, е неговото динамично съдържание на уеб приложения.

Популярна ли е PHP?

Да. PHP съществува от 1995 г., като отваря нови врати за уеб разработчиците, докато представя първия поглед върху скриптирания език и неговите функции. Днес той се използва от много разработчици, поради това колко лесно е да се учи и се предвижда да се придържа към много години напред (помислете например за WordPress). PHP надхвърля потребителските очаквания, състоящ се от голям набор от невероятни функции, които правят лесно създаването или добавянето на динамично съдържание към уеб страница. Той е надежден, има невероятен екип за поддръжка на програмисти зад него и идва без разходи. PHP е идеалният език за програмиране, който се използва, тъй като е много популярен сред разработчиците и програмистите.

Кой трябва да научи PHP?

Разработчиците, програмистите или всеки, който е интересен в създаването на интерактивни уебсайтове и съдържание, трябва да научат PHP. Той е лесен за научаване, чудесен за всички нива на опит и се предвижда да остане на пазара в продължение на много години напред.

Как да покажа статичен HTLM в PHP скрипт?

За разлика от други езици за програмиране, PHP е проектиран да работи заедно с HTML. В PHP скрипт можете да работите между двете, предоставяйки лесни ресурси за създаване на интересни уеб приложения в сравнение с други езици на скриптове.

Защо PHP 6 не беше пуснат?

PHP 6 никога не е бил пуснат, защото проектът се е провалил, за да постигне крайната си цел. Тъй като тя никога не е била изпълнена, напредъкът, постигнат в тази версия, беше изтласкан обратно в по-малка форма на PHP 5. За да се избегне объркване, следващото поколение беше наречено PHP 7.

PHP защитен ли е??

PHP има потенциал да предоставя сигурни и сигурни уеб приложения. Неопитни разработчици трябва да отделят време, за да разберат напълно този език, иначе може да срещнат пропуски в сигурността на своите уебсайтове или приложения, ако не внимават. С помощта на публикувани уроци, курсове и обучение, потребителите ще придобият разбиране за PHP бързо и ефективно. Наред с това, когато се издават по-нови версии на PHP, потребителите се насърчават да актуализират своите уебсайтове, за да осигурят още по-сигурни уеб страници или приложения.

Мога ли да използвам предишни версии на PHP?

Да, предишните версии на PHP все още са налични. В случай на версия 4 тя вече не се поддържа официално и се препоръчва да се прехвърлят по-старите уебсайтове към по-новата версия 5 или по-нова.

Какво ново в PHP 7?

PHP 7 е най-новата разработка, която осигурява дори по-бърза скорост от предишната версия, както и по-добър метод за подобряване на обработката на грешки, ограничена поддръжка на Unicode и други функции. Потребителите се насърчават да преминат към PHP 7, за да се насладят на новите и подобрени функции, които той носи.

Как да получите PHP?

Инструкциите за инсталиране леко се различават в зависимост от това дали PHP се инсталира в система Unix, Mac OS X или Windows. PHP инсталирането и конфигурирането обикновено могат да бъдат намерени в приложението за контролен панел на уебсайта, предоставено от вашия хост, без допълнителни разходи за хостинг таксите ви; потвърждение на това се препоръчва с хоста при избора на план.

Историята на PHP

Всички знаем PHP като един от многото първични езици, които използваме за уеб разработка и програмиране с общо предназначение. Това е един от кодиращите езици, който ви дава възможност да вграждате код в HTML или HTML 5 маркиране, за лесното писане на различни функции, програми и задачи.

Как и кога е създаден PHP

Нека разгледаме част от историята на PHP и как се появи. Най-ранното развитие на езика на PHP започва с Расмус Лердорф през 1995 г. Лердорф вече беше написал шепа програми за общ интерфейс на Gateway в C, които до този момент той просто ги използваше, за да поддържа личната страница на своя уебсайт. В крайна сметка той реши да ги разшири, за да може да работи и да взаимодейства с уеб формуляри, а също така свързан с бази данни. Той възнамеряваше да се позовава на това ново устройство, което той имаше като Интерпретатор за лична начална страница / формуляри или PHP / FI.

PHP започна да е невероятно полезен за разработването на прости и динамични уеб приложения, които могат да се използват в различни сценарии. След това Lerdorf се зае да подобри кода и да ускори процеса на докладване на грешки, затова обяви старта на PHP / FI като Лични инструменти за начална страница версия 1.0 в дискусионна група на Usenet. Той сподели, че през юни 1995 г. Невероятното е, че през 2013 г. PHP все още имаше същите основни способности, с които беше проектиран през 1995 г..

Още по-интересното е, че Lerdorf не е искал PHP да се превърне в този масивен, нов език за програмиране. Той просто е поставил нещо, което използва там, във Вселената, за да го тества и подобрява. Оттам той просто продължи да предприема следващите логически стъпки за подобряване на процесите и функционалността на PHP. Преди да го разбере, около него се е сформирал екип за разработка и скромен човек, който каза, че няма идея как да направи кодиращ език, работи върху създаването на свой собствен.

Lerdorf и екипът за разработка стартира PHP / FI 2, две кратки години по-късно през ноември 1997 г. Това, което отличава PHP от много кодиращи езици, е, че първоначално той не е създаден да бъде кодиращ език. Това беше инструмент, който се развива органично чрез споделяне на нещо полезно, което лесно може да се работи и да бъде вградено в HTML.

За съжаление, тъй като е разработен органично по начин „фигурирайте по време на движение“, имаше много несъответствия и несъответствия в функциите за именуване и подреждането на параметрите на тези функции.

Промени в PHP през годините

1) Версии 3 и 4

През 1997 г. Анди Гутманс и Зеев Сураски си партнират с Zerdorf пренаписаха парсера, за да развият основата на това, което би било известно като PHP 3. След като свършиха някаква работа с PHP, те решиха да пуснат PHP 3 през 1998 г. Двамата също започна да пренаписва и преработва ядрото на PHP, от което през 1999 г. е създаден Zend Engine.

Малко по-късно през 2000 г. наскоро обновената версия на PHP и Zend Engine ще бъдат слети за създаване на PHP 4, който се захранва от Zend Engine 1.0. Екипът успя да работи над тази версия на PHP от 2000 до 2008 г., когато достигна версия 4.4.9, преди да реши да спре разработката с тази версия, и спря да пуска всякакви актуализации за сигурност и за нея.

2) Версия 5

По времето, когато PHP 4 все още е в процес на актуализации и нови разработки, PHP 5 е пуснат през 2004 г., след което е захранван от Zend Engine II. Тази версия на PHP дойде с няколко ценни актуализации, които включваха подобрена поддръжка за програмиране, специфична за ориентация към обекта. Той също така идва с разширението на PHP обекти за данни, известно като PDO, и други модификации на производителността, които спомагат за подобряване на функцията на езика. 2008 е, когато много PHP разработчици започнаха да насърчават прехода и миграцията от PHP 4 към PHP 5.

3) Версия 6

По-рано PHP е била мишена на много недостатъци и критики на експерти поради липсата на поддръжка на Unicode на основното езиково ниво. В резултат на това през 2005 г. беше ръководена инициатива от Андрей Змиевски за привеждане на поддръжката на Unicode в целия език на PHP. Той реши да направи това, като първо вгради библиотеката на ICU и след това представи текстови низове като UTF-16, на вътрешно ниво.

За съжаление, в екипа има липса на разработчици, които разбраха как да направят тези модификации и доведоха до разработването на все още не актуализирания PHP 6 с Unicode.

4) Версия 7

Тогава най-накрая стигаме до най-актуалния език на PHP, който използваме днес (който повечето хостинг компании поддържат – проверете нашата най-добра страница за хостинг на PHP за повече информация). Версия 7 е резултат от усилията на Дмитрий Стогов, Никита Попов и Синхен Хуй, които се заеха да рефакторират Zend Engine, така че да могат да използват значително по-компактни структури от данни с подобрения за кеширане на местността. По този начин те също успяха да запазят почти пълната съвместимост на езика.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author