Как да ускорите уебсайта на WordPress (без да променяте уеб хост)

Contents

Какви са ползите от ускоряване на уебсайта?

Като собственик на уебсайт влиянието на скоростта на уебсайта Ви върху трафика, реализациите и приходите не трябва да се подценява. Скоростта също е много важна при сърфиране в интернет чрез мобилни устройства. Например, изследванията на Google показват, че 53% от посетителите на мобилни сайтове оставят страница, която се зарежда повече от три секунди.

Много други изследвания са публикувани върху влиянието на скоростта на уебсайта. Например, проучване през 2017 г. установи, че закъснението с зареждането на сайта с една секунда може да намали показванията на страници с 11%, да намали клиентите задоволително с 16% и да изяде 7% от желания процент на конверсия.

Също така е важно да се отбележи това Сега Google използва скоростта на уебсайта като фактор за класиране.

С две думи, наличието на бавен уебсайт ще се отрази негативно на следното:

 • Трафик и изгледи на страници
 • Реализации
 • търговски
 • Имидж и възприятие на марката в съзнанието на вашите посетители

Тъй като целта ни е да превърнем hostingfacts.com в най-важния ресурс за изграждане на успешни уебсайтове, решихме да подготвим ръководство за това как да увеличим скоростта на уебсайта си. По-долу са описани 21 начина да увеличите скоростта на уебсайта си:

Ще научите:

UPDATE: Преди да започнете да оптимизирате уебсайта си, за да се зарежда по-бързо, трябва да имате предвид две неща:

Първо, отидете и проверете текущото време за зареждане на уебсайта си чрез Pingdom или Google PageSpeed ​​Insights. Това ви помага да сравнявате промените в скоростта, след като оправите сайта си.HostingFacts скоростта на pingdom

Хостинг Факти за страници на информация за страници

На второ място, уверете се, че архивирате сайта си, тъй като някои от методите изискват настройване / редактиране на файлове, които могат да объркат вашия сайт. Ето как да архивирате уебсайта на WordPress и ето как да направите резервно копие на всеки друг …

Готов? Да започнем с СТЪПКА 1:

1. Премахнете ненужните приставки и добавки

Ненужните плъгини и добавки могат да намалят скоростта на уебсайта Ви много, и е особено важно да им обърнете внимание, ако използвате блог CMS като WordPress, Joomla или Drupal.

Доброто проучване на случая за въздействието на плъгините върху скоростта на уебсайта разкрива как е успял да избере скоростта на уебсайта от 4,23 секунди до 1,33 секунди. Докато анализирах уебсайта, беше установено, че плъгините допринасят за огромните 86% от времето за зареждане на уебсайта

Много е важно да се отбележи, че не става въпрос само за броя плъгини, които сте инсталирали на уебсайта си, но и за качеството; уебсайт с 50 приставки може да се зареди много по-бързо от уебсайт с 10 приставки, ако уебсайтът с по-малко плъгини има глупави приставки; като цяло искате да избегнете плъгини, които зареждат много скриптове и стилове, плъгини, които изпълняват много отдалечени заявки и плъгини, които добавят допълнителни заявки към базата данни към всяка страница на вашия уебсайт.

Всъщност плъгините помагат за подобряване на функционалността на вашия уебсайт, но също така е важно да използвате само приставка, ако сте убедени, че е абсолютно необходима.

Ако сте потребител на WordPress, може да искате да инсталирате P3 (Plugin Performance Profiler);

P3_performance

Тази приставка ще сканира всичките ви WordPress плъгини, за да открие тесните места и ще ви даде отчет, така че да можете да видите как всяка добавка влияе върху ефективността на уебсайта ви..

2. Значително ограничете или премахнете социалните бутони за споделяне на вашия уебсайт

Ако смятате, че трябва да имате 100 бутона за споделяне на социални мрежи на вашия уебсайт, помислете отново; трудно е да се определят проучвания, които установяват значително увеличаване на трафика на уебсайтове поради наличието на бутони за социално споделяне (ако има нещо, твърде много бутони за социално споделяне ще объркат вашите читатели), но изследванията показват, че бавният уебсайт намалява трафика.

Повечето бутони за социално споделяне използват JavaScript и това може да бъде много обезпокоително, що се отнася до ефективността; има многократни случаи на прекъсване на Facebook или друг социален сайт, което значително влияе върху скоростта на уебсайта на хората, които са инсталирали своите бутони за споделяне.

Решението за това е или да ограничите / премахнете бутоните за споделяне на социални мрежи, или да ги конфигурирате да се зареждат асинхронно, така че даден изпад на конкретен сайт за социални медии да не забави уебсайта ви.

бутони за социално споделяне

3. Заредете асинхронно кода на анализите и рекламните мрежи

Кодовете за проследяване на Google Анализ и кодовете на рекламните мрежи също могат значително да възпрепятстват скоростта на уебсайта Ви, особено ако отдалеченият сървър е бавен или по-нисък; лесно можете да предотвратите този проблем, като конфигурирате всичките си проследяващи кодове за използване на асинхронна доставка; по този начин прекъсването или забавянето на сървър с Вашата рекламна мрежа или услуга за анализи няма да забави уебсайта Ви.

4. Активиране на изтичащите заглавия

Има няколко фактора, които влияят на бързината на уебсайта, но времето за реакция на сървъра допринася значително за скоростта на сайта; колкото повече заявки се отправят към вашия сървър, толкова по-бавно ще трябва да се зареди уебсайтът ви.

Изтича заглавките казват на браузъра на вашия посетител кога да поиска определени файлове от вашия сървър спрямо кеша на браузъра им; ако Expires Headers е конфигуриран така, че браузърът на вашия посетител да поиска файл само веднъж месечно и този файл е запазен в кеша им от скорошно посещение, тогава браузърът му няма да поиска този файл отново, докато не изтече месец. Това е като нож с две остриета за повишаване на скоростта на сайта, защото ограничава броя на HTTP заявките на вашия сървър и в същото време намалява натоварването на вашия сървър, тъй като един и същ файл няма да бъде заявен многократно.

Ако искате да внедрите Expires Headers на вашия уебсайт, този урок от GTmetrix ви показва как да направите точно това.

5. Активиране на кеширането

Кеширането гарантира много по-бързо изживяване за потребителите на уебсайта ви, като съхранява версия на уебсайта си в браузъра им и ги обслужва, докато уебсайтът ви не бъде актуализиран или докато не го инструктирате да обнови версията на вашия уебсайт, която се обслужва.

Има различни начини да активирате кеширането на уебсайтове в зависимост от платформата, която използвате; за WordPress можете да инсталирате следните плъгини:

 • W3 Общ кеш
 • W3 Супер кеш

Ако искате нещо по-модерно, продължете напред и купете WP Rocket (вероятно е най-доброто!). За Drupal можете да следвате този ресурс.

Ето още ръководства за това как да активирате кеширане за вашия уебсайт:

 • Как да оптимизирате вашия сайт с HTTP кеширане
 • Статия на GTmetrix относно кеширането на браузъра на Leverage

6. Използвайте мрежа за доставка на съдържание (CDN)

Повечето сайтове се хостват на сървъри в САЩ и докато тези уебсайтове обикновено са по-бързи за хората в САЩ или хората, посещаващи с VPN услуга в САЩ, вашият уебсайт ще бъде по-бавен за хора от други части на света. CDN решава този проблем, като разпространява файловете на уебсайта ви в мрежа от сървъри в различни места по света, така че някой, който се опитва да посети от Индия, ще бъде обслужен от сървър в Азия, а не от сървър в Европа. Това ще доведе до значително увеличаване на скоростта на уебсайта Ви.

За да определи колко ефективни могат да бъдат CDN, Matthew Woodward проведе експеримент и установи, че използването на CDN може да увеличи скоростта на уебсайта с до 60%.

Ето някои от най-добрите CDN опции за вас:

 • Cloudflare (безплатният им план е достатъчно добър!)
 • KeyCDN (заслужава да го опитате)

7. Вземете по-добър уеб-домакин

Списък на най-бързите уеб хостинг доставчициСъжаляваме, но просто трябваше да го хвърлим тук …

Ако всичко, което правите, за да ускорите уебсайта си, не работи или забелязвате само малка, незначителна разлика в скоростта на сайта от спазването на най-добрите практики, може би е време да промените вашия уеб хост.

В статия за Smashing Magazine Маркъс Тейлър разкри как уеб хостът, който се използва, влияе върху скоростта на сайта на двама свои клиенти; и двамата клиенти имат подобни уебсайтове, но различен хостинг доставчик. Единият от клиентите хоства на надежден специализиран сървър, докато другият хост на евтин сървър, резултатът беше огромна разлика във времето за реакция на сайта; времето за отговор на DNS на клиента на специализирания сървър е 7 милисекунди, докато времето за отговор на клиента на евтиния сървър е 250 милисекунди. Никакъв ощипване или плъгин не може да поправи такава разлика!

Вашият уеб хост е много важен, когато става въпрос за скоростта на вашия уебсайт, така че изберете нещо добро от нашите хостинг отзиви тук. Въпреки това, според нашите тестове и анализи на hostingfacts.com, тези три хостинг доставчици трябва да бъдат най-бързите (<400ms):

 1. A2 хостинг 320ms
 2. Хостингер 363ms
 3. Bluehost 380ms

Така че, освен ако не сте използвали създатели на уебсайтове (като Wix например), за да създадете своя сайт, направете проучване, за да намерите най-добрия хост за вашия уебсайт.

8. Вашият уебсайт Тема

Колко точно влияние оказва темата на вашия уебсайт на скоростта на място? Много! Джулиан Фернандес успя да вземе времето за зареждане на уебсайта си от 630ms до 172ms само като превключи теми; това беше един и същ сайт, със същия хост и нищо друго не беше променено, освен темата на уебсайта и това доведе до масово увеличаване на времето за зареждане на сайта.

Дори и най-добрата конфигурация на сървъра няма да спаси вашия сайт, ако използвате скапана тема с раздут код; не забравяйте също да вземете предвид ефективността, когато търсите тема на уебсайта, а не само естетика.

9. Инсталирайте Google PageSpeed ​​на вашия сървърскорост на google страница

Модулът PageSpeed ​​е сървърен модул с отворен код от Google, който автоматично оптимизира скоростта на вашия уебсайт; той прави модификации на вашия сървър и файлове, следвайки най-добрите практики за изпълнение на уебсайта, без да изисква от вас да правите нищо друго.

Ако имате технология, можете сами да инсталирате Google PageSpeed. Ако не сте достатъчно технични, можете да помолите вашия уеб хост / разработчици да го инсталират вместо вас.

10. Оптимизирайте и намалете размера на изображението

Неоптимизираните изображения могат да бъдат много тежки и в резултат на това да използвате много сървърни ресурси и да отнеме повече време; ако средният размер на изображението на уебсайта Ви е 1mb или 2mb +, трябва да свършите сериозно. Можете значително да намалите размера на изображението си, като същевременно гарантирате, че качеството му не се влияе отрицателно, като използвате следните инструменти:

 • WP Smush (за потребители на WordPress)
 • EWWW оптимизатор на изображения (за потребители на WordPress)
 • Kraken (за всички – Drupal и Joomla)

11. Активиране на Gzip компресия

Вероятно сте се опитали да компресирате файл на компютъра си и сте виждали до какво може да доведе масово намаляване на размера; 60mb файл може да бъде компресиран до само 5MB. Gzip компресията работи по същия начин, но за уебсайтове; Gzip автоматично компресира вашите уебсайтове в zip файлове, намалявайки драстично размера на вашите файлове и увеличавайки скоростта на вашия сайт в резултат.gzip компресия

В статията за Smashing Magazine, за която споменахме по-рано, сайтът премина от 68KB до 13KB единствено поради активирането на Gzip..

Ако искате да активирате компресията на Gzip на вашия уебсайт, това ръководство от GTmetrix е доброто място за начало.

12. Редовно оптимизирайте вашата база данни

Това е често игнориран, но много мощен начин да увеличите скоростта на уебсайта си; той е особено ефективен, ако използвате WordPress или някоя CMS, която разчита в голяма степен на използването на база данни.

Някои CMS и добавките, които инсталирате, разчитат много на вашата база данни, за да запазят данни; това увеличава данните, съхранявани във вашата база данни, докато използвате CMS / плъгин, което прави уебсайта ви постепенно по-бавен. Това се отнася особено за приставки, които запазват дневници, статистика и потребителски данни. Също така се прилага, ако използвате WordPress и активирате след ревизии, pingbacks и trackbacks.

Можете да направите своя уебсайт много по-бърз, като редовно почиствате вашата база данни, процес, който може да бъде автоматизиран с WP-Optimize плъгин, ако използвате WordPress, или ръчно (за други платформи), като следвате този урок.

13. Минимизирайте Javascript и CSS файловете

Ако вашият уебсайт използва много JavaScript и CSS файлове, има голяма вероятност сайтът да каже на браузъра на вашия посетител да обработва тези файлове поотделно; това води до много заявки, които в крайна сметка влияят негативно на скоростта на вашия сайт. Минимизирането на JavaScript и CSS файловете намалява броя на отделните JavaScript и CSS файлове, като ги разполагате на едно място, като по този начин значително подобрява скоростта на вашия уеб сайт.

14. Комбинирайте вашите фонови изображения в спрайтове за изображения

Колкото повече заявки трябва да направи браузърът на потребителя към вашия сървър, толкова по-бавен ще бъде вашият уебсайт за този потребител; повечето шаблони на уебсайтове са съставени от множество фонови изображения и това в крайна сметка създава няколко различни заявки всеки път, когато посетител се опита да зареди уебсайта. Решението за това е да комбинирате тези изображения в едно, така че браузърът на посетителите трябва да поиска само едно изображение, когато се опитва да зареди вашия уебсайт; това може да бъде постигнато с изображения Sprites.

Чрез комбиниране на фонови изображения в спрайтове за изображения ще можете да намалите режийните искания, броя на байтовете, изтеглени от браузъра на вашия посетител, и забавянето, причинено от кръгли връзки, направени, когато сървърът ви изтегля други ресурси. Това ще доведе до много по-бърз уебсайт.

Можете да използвате SpriteMe, за да комбинирате вашите изображения в спрайтове, или можете да следвате предложенията в тази статия на Smashing Magazine.

15. Активирайте HTTP Keep-Alive

Обикновено, когато уеб браузърът на посетителя се опита да поиска файл от вашия уеб сървър, той ще вземе всеки файл поотделно; с други думи, връзката се затваря, когато файл е грабната и след това се отваря отново, за да поиска нов файл. Това използва повече процесор, мрежа и памет и в крайна сметка води до по-бавен уебсайт, ако има много натоварвания на вашия сървър. Активирането на HTTP поддържане на живота гарантира, че всички заявки за файлове към вашия сървър ще бъдат извършвани чрез една отворена връзка, което води до много по-бърз уебсайт за вашите потребители чрез ограничаване на броя на връзките към вашия сървър.

Можете да активирате поддържането на живота, като копирате и поставите кода по-долу във вашия .htaccess файл:

Комплект заглавки Връзката поддържа жива

Освен това можете да следвате тези инструкции в зависимост от вашия сървър.

16. Поправете всички прекъснати връзки на вашия уебсайт

Въпреки че прекъснатите връзки във вашето съдържание няма да повлияят на скоростта на уебсайта ви, въпреки че могат да доведат до лошо потребителско изживяване, счупените връзки във вашите URL адреси в JavaScript, CSS и изображение могат да направят вашия уебсайт дразнещо по-бавен; не забравяйте да сканирате тези аспекти на уебсайта си за счупени връзки и да ги поправите, преди да изпратят потребителите си.

17. Избягвайте гореща връзка на изображението

Гореща връзка към изображение, известна още като „вградено свързване“, е актът на свързване към изображение на уебсайта на друг човек, вместо да се зарежда изображението на вашия собствен сървър. На пръв поглед това изглежда като акт, който ще ви спести много честотна лента, особено ако имате сайт с голям трафик, но всъщност може да направи уебсайта ви наистина бавен, ако уебсайтът, който хоства изображението, с което сте свързали горе, преживява престой. или е бавен.

Независимо дали става дума за изображения във вашето съдържание или изображения на банери за вашите реклами, не забравяйте първо да хоствате вашите изображения на уебсайта си, преди да ги свържете..

18. Ограничете броя на външните заявки

За да осигурите напълно функционален уебсайт, трябва да разчитате на файлове и ресурси от други уебсайтове; в резултат на това трябва да вградите видеоклипове, презентации и други мултимедийни файлове. Въпреки че това не е непременно лошо, ако е твърде много или ако искате външни файлове от бавни уебсайтове, това може да окаже влияние върху времето за зареждане на вашия сайт.

Опитайте се да ограничите броя на външните заявки, които вашият уебсайт ще направи; ако е възможно, хоствайте колкото се може повече файлове на вашия сървър. За други файлове оставете само вашия уебсайт да ги изиска от много надеждни уебсайтове.

19. Използвайте надеждна CMS

Вашата CMS е рамката на вашия уебсайт; ако използвате прости HTML или популярни и надеждни CMS като WordPress или Drupal, трябва да сте добре. Ако обаче използвате по-малко популярна CMS или нещо, което сте изградили за себе си, рискувате да имате бавен уебсайт; уверете се, че провеждате подходящи тестове и правите правилните изследвания, за да гарантирате, че CMS е бърз и надежден, преди да го използвате.

20. Използвайте PHP акселератор

PHP намалява необходимостта непрекъснато да въвеждате една и съща информация на вашия уебсайт, но това може да добави към времето за зареждане на вашия уебсайт. Можете да опитате да замените PHP файловете със статични HTML файлове, когато е възможно, или можете да използвате ускорител на PHP, за да направите уебсайта си много по-бърз, ако разчита много на PHP.

Този запис в Wikipedia включва списък от няколко ускорители на PHP, които можете да използвате.

21. Предотвратяване на други горещи връзки на вашите изображения

Точно както е важно да избягвате горещи връзки към изображения на други хора, вие също трябва да предотвратите горещите връзки на вашите собствени изображения.

Когато хората изпращат горещи връзки към вашите изображения, те по принцип крадат вашата лента, тъй като всеки път, когато техните читатели се опитат да видят изображенията на уебсайта си, ще бъде отправена заявка до вашия сървър. Можете да предотвратите това, като деактивирате горещи връзки на изображения, хоствани на вашия сървър.

Тази статия за Hongkiat ще ви научи как да предотвратите горещи връзки на вашите изображения и този инструмент ще ви помогне автоматично да генерирате..

Вашият ред – Тествайте скоростта на уебсайта си

Тествайте скоростта на вашия сайтСлед като изпълните горепосочените предложения, трябва да продължите напред и да тествате скоростта на уебсайта си, за да видите дали има разлика (оставете коментар по-долу, ако видите разлика). Ето нашите основни препоръки за тестване на скоростта на уебсайта Ви:

Тест за скорост на уебсайта на Pingdom: С този инструмент трябва да се стремите да получите намалено време за зареждане на сайта, както и намален брой заявки на сървъра. Този инструмент сравнява скоростта на вашия уебсайт с други уебсайтове онлайн.

GTMetrix: Този инструмент анализира скоростта на уебсайта ви с помощта на Google Pagespeed Insights и Yslow и ви дава оценка от A до F. Той също предлага предложения за подобрение.

Анализатор на уеб страници: Този инструмент ви предоставя информация за размера на вашата страница и времето за изтегляне на уебсайта и предлага предложения как да подобрите времето за зареждане на вашия сайт.

Google Pagespeed Insights: Трябва да се стремите към резултат, по-близо до 100. Той също има мобилен инструмент за тестване на скоростта, който можете да използвате.

Yslow: Този инструмент анализира скоростта на вашия уеб сайт въз основа на правилата на Yahoo!.

Тест на уеб страница: Колкото по-близо е вашият резултат до 100, толкова по-бърз е уебсайтът ви.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author