Как да си купя име на домейн – Обикновено ръководство (2020)

Поздравления за създаването на вашия нов онлайн бизнес! ������

Стартирането на нов бизнес може да бъде вълнуващо (и обезсърчително), но има няколко неща, които трябва да се справите отпред, преди забавлението да започне …

На първо място, новият ви онлайн бизнес ще се нуждае от стока име на домейн.

Трудно е да се надценява значението на име на домейн … то може буквално да направи или да разруши бизнеса ви (както един стартиращ в Торонто разбра по трудния начин).

Името на домейн за вашия уеб сайт също е важно за вашата аудитория и търсачките. По този начин е изключително важно да изберете име на домейн, което отразява вашата марка, е запомнящо се и това ще се запази след години.

Ако се чудите как да купите бързо и изгодно име на домейн, вие сте на правилното място. Това е прост, безболезнен и лесен процес, ако знаете най-добрите регистратори на домейни, от които да избирате, и как да ги използвате.

Готови ли сте да получите новото си име на домейн? Страхотно, тогава нека започнем.

�� ВНИМАНИЕ: Преди да купите домейн …

1. Направете свои собствени изследвания (DYOR)

Преди да започнете да търсите име на домейн, винаги направете малко домашна работа предварително.

Под „правенето на домашна работа“ имаме предвид, че трябва да имате задълбочена представа за това, което всъщност искат вашите читатели – и / или клиенти. Вие също трябва изучете своята ниша за да разберете популярните ключови думи и думите за търсене, използвани от вашата целева аудитория.

Погледнете уебсайтовете на подобни фирми и проверете имената на домейни на вашите конкуренти. Прегледайте, за да разберете кога дадено име на домейн е последно продадено и кои са или са уеб хостинг доставчиците. Най-добрите канадски уеб-домакини и регистратори се отнасят добре към своите клиенти (и домейните на своите клиенти) и избягват “сенчестите” практики, често срещани сред нискокачествените, бюджетни уеб хостове в определени страни.

2. Лесни за въвеждане и запомняне домейни

Дръжте го просто и лесно. Винаги не забравяйте да изберете име на домейн, което лесно може да бъде изписано от публиката. Не следвайте прищявките и тенденциите на деня и избирайте име на домейн, което е лесно.

Най-добре е да избягвате странни правописни и други символи. Правописа, които объркват аудиторията, могат да ги насочат към грешни страници и дори може да загубите клиенти. Кратко име, което говори за вашия бизнес и е лесно да се разпространява от уста на уста, наистина е най-подходящото.

3. Отидете с .com

Знаеш ли огромните 48% от имената на домейни имат разширението .com?

Да, това все още е най-доброто разширение, което вашето име на домейн може да има през 2020 г. и след това. Не само е най-лесно да се запомни, но и всички са запознати с него.

В случай, че .com разширението е взето, можете да отидете с други популярни TLD, като “.net”, “.org” и др. (Но препоръчваме да избягвате странни разширения като .pizza.)

4. Внимавайте за скрити такси

Прайсът играе огромна роля, докато решава да закупи името на домейна. Пазарът е пълен с регистратори на домейни, които ще се опитат да ви примамят да купувате от тях. Но ключът е да сте бдителни и да не се заблуждавате да купувате такава, която изглежда евтина, но има тонове скрити такси и скъпи продажби (гледайки ви, GoDaddy).

Някои регистратори могат да ви продадат име на домейн на евтина цена в името на промоционални оферти. Въпреки това, ще има много добавяне на разходи в името на такси за подновяване, такси за договори, скъпи такси и други. Така че, преди да вземете каквото и да е решение, направете доброто си изследване.

5. Търсете прозрачност

Винаги не забравяйте да отидете с регистратори, които поддържат оптимално ниво на прозрачност в бизнеса си. Трябва предварително да знаете всички цени, услуги и други важни подробности.

Например, трябва да сте наясно с таксите за подновяване, таксите за трансфер и сумата за анулиране. Ако някой регистратор откаже да сподели такива важни аспекти, нещо не е наред за него. Най-добре е да не сключвате никаква сделка с него.

6. Изберете име с марка

Брандирането е един от най-важните параметри за успеха на всяко бизнес начинание. Наличието на име на домейн с марка за вашия бизнес му дава уникална идентификация. Какво е? И защо се изисква?

Маркираното име на домейн няма конкретно значение. Той е уникален и може лесно да се произнася и запаметява. Например Google не е дума и няма значение, но въпреки това е толкова известна и лесна за запомняне. Ако не сте сигурни как да изберете име на домейн, който да се маркира, проверете някой от тези генератори на имена на домейни – те са чудесни, за да ви помогнат да изберете име за уебсайта си (и също е доста забавно да използвате).

7. Уверете се, че името не е запазено с марка и не се използва

Никой от нас не иска да се окаже в съдебен иск в самото начало на бизнеса. Докато избирате името на домейна, уверете се, че то не е запазено с марка. Също така трябва да проверите сайтовете в социалните медии, за да видите дали избраното от вас име вече се използва.

Използването на едно и също име във вашия домейн и социални мрежи е идеално нещо. Това ще помогне на публиката да се запознае с името и да ви намери в мрежата.

8. Защитете вашата поверителност

Поверителността е най-голямото притеснение, когато става дума за закупуване на име на домейн. Докато купувате име на домейн, потърсете регистратори, които ви предлагат защита безплатно или на минимална цена. Тъй като имената на домейни са публични записи в директории WHOIS и RDAP, най-добре е да запазите личните си данни частни.

От вас зависи да запазите личните си данни за собственост и данни за контакт. Бъдете нащрек и не попадайте в капана на регистраторите, които събират премиални суми за защита на вашата поверителност. За защита на поверителността не търсете повече от Namecheap; те предлагат безплатна защита на поверителността WHOIS по подразбиране. Благодарение на Namecheap, че са „моделни граждани“ от индустрията на регистраторите, когато става въпрос за защита на информацията на техните клиенти.

9. Мислете дългосрочно

Всичко решение, взето за вашия бизнес, независимо дали е малък или голям, трябва да бъде от дългосрочна перспектива. По същия начин името на вашия домейн е ваша инвестиция и би трябвало да бъде нещо дългосрочно.

Не вървете с име, което ще трябва да бъде променено или бракувано в близко бъдеще. Вместо това изберете име, което може да представлява вашия бизнес и марка за години напред. Вземете под внимание вашата ниша и изберете име, което ще определи вашите бизнес услуги, дори ако решите да се разширите в близко бъдеще.

Значение на име на домейн:

  • Изгражда вашата марка – Имената на домейни помагат за повишаване на информираността за вашия бизнес и вашата марка. Идеалното име на домейн улеснява аудиторията да знае вашите услуги. Силата на словото в уста ще помогне да се разпространи информираността за вашата марка сред масите.
  • Име на домейн добавя доверие към вашия бизнес – Името на домейн оставя добро впечатление у аудиторията. Името на домейн ще внуши доверието на вашата целева аудитория във вашия бизнес и услуги. Вашият бизнес ще изглежда по-професионален и надежден. Ако не сте готови да похарчите тази допълнителна стотинка за регистриране на име на домейн, защо публиката ще се доверява на вашите продукти и услуги?
  • Привлича разходния бизнес – Избирането на име на домейн, което съответства на характера на вашия бизнес, може да привлече много нови бизнес онлайн. Например, ако се занимавате с козметични продукти, име на домейн като lookbeautiful.com веднага ще привлече вниманието на търсещите козметични продукти.
  • Създайте бизнеса си като Технически разбираем – В епоха на дигиталната революция наличието на име на домейн ще утвърди бизнеса ви като бъдещ. Това ще изгради репутацията ви на технологично обоснована марка. Хората се доверяват на фирми, които имат онлайн присъствие повече от тези без онлайн присъствие.
  • Класиране на търсачки – Добре разработеният уебсайт с качествено съдържание и добро име на домейн ще увеличи класацията на търсачките. Вашето име на домейн ще бъде по-разпознаваемо в търсачки като Google. Това от своя страна ще увеличи клиентската ви база и ще ви донесе повече бизнес.

Как да купя име на домейн (точни стъпки)

След като знаете как да изберете име на домейн, нека да ви преведем през стъпките, свързани с закупуването на име на домейн.

След като сте избрали име на домейн, сега трябва да го купите за вашия бизнес. Ето как да направите това:

1. Изберете име на домейн

Изберете името, което искате да има вашият бизнес. Той трябва да определи правилно вашите услуги и, ако е възможно, да бъде запомнящ се и малко закачлив.

името на генератора на имена на домейни

Използвайте генератор на имена на домейни като Nameboy, за да ви помогне да излезете с добро име за вашия домейн.

2. Намерете регистратор на домейн

Първата стъпка е да намерите регистратор, който да регистрира вашето име на домейн. Както споменах, предлагам Namecheap.

търсене в имена

3. Наличност на домейн

След като изберете име, трябва да проверите дали то е достъпно. Стремете се към добре познато и надеждно разширение на TLD като .com, .net или .org.

Провери наличността

Имайте предвид, че домейнът с желаното от вас разширение може да не е наличен.

В такъв случай се стремете към „следващото най-добро“ налично разширение. След като го намерите, просто платете за домейна и завършете транзакцията.

4. Регистрация на домейни

След като извършите плащането, ще трябва да завършите регистрацията.

регистрация на домейн

Попълнете необходимата информация за контакт, както се изисква от вашия регистратор. Не забравяйте, че ако имате поверителност на WHOIS, вашата лична информация ще остане поверителна. .

5. Проверка

Последната и последна стъпка при закупуването на име на домейн е да проверите данните за собственост, които сте предоставили. След като бъдете потвърдени, вие сте готови.

Честито!

Вашият онлайн бизнес вече има лъскаво ново име на домейн.

Готови сте да купите вашия домейн?

За да завършите нещата, имената на домейни играят решаваща роля за представянето, създаването и популяризирането на вашия бизнес в интернет.

Името на домейн дава идентичност за вашия бизнес и помага да го извървите дълъг път.

Освен брандирането, доброто име на домейн трябва да помогне на бизнеса ви да генерира трафик към вашия уебсайт и да привлече клиенти.

Надяваме се тази статия да ви помогне да изберете – и да купите – най-подходящото име на домейн за вашия бизнес.

Ако сте объркани относно избора на име на домейн за вашия бизнес или имате въпроси относно различни регистратори, просто ни заснемете съобщение на нашата страница за контакти и ще ви преведем през процеса стъпка по стъпка.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author