Как да превключвате уеб хостове за вашия сайт WordPress

Когато решите да преминете от текущата си уеб хостинг услуга, обикновено след като сте изчерпали търпението си и всички налични пътища, ще направите текущата си работа в системата.

Защо?

Тъй като смяната на доставчици на хостинг услуги често е нервна и е изпълнена с грешки, дори след като сте направили домашната си работа и сте избрали платформа, която отговаря на вашите нужди. Повечето хора се отдръпват от неудобството и изобилната възможност за проблеми, които превключването носи.

За да сведем до минимум стреса и грешките, ние предоставихме това ръководство, за да направим процеса възможно най-безпроблемен и сигурен.

Нека се подвием!

Contents

Нашата препоръка – Попитайте вашата хостинг компания!

Това ръководство е мотивирано от стремежа, за да направи вашия миграционен опит прост и лесен. В тази връзка висококачествен домакин допълнително ще облекчи тежестта ви, като се справите с всичките си миграции.

HostPapa, който е един от най-добрите ни партньори, предоставя изцяло практическа миграционна услуга, така че не е нужно да изпотявате миграцията на вашия сайт. Всичко, което трябва да направите, е да им предоставите вашите данни за вход. Вижте нашия преглед на HostPapa

Сглобете ресурсите, от които се нуждаете

Трябва да получите всичките си патици подред. Затова съберете всичко необходимо за превключвателя. Както се казва, по-добре е да го имаш и да не се нуждаеш, отколкото да го имаш и да не го имаш.

 • Уверете се, че имате достъп както до старите, така и до новите хостинг акаунти – Някои от тези промени ще изискват повишени привилегии, така че уверете се, че имате не само правилни идентификационни данни за вход, но и административен достъп.
 • Уверете се, че имате достъп до вашата база данни – Звънците и свирките може да се променят на новата платформа, но вашите данни остават актуални както винаги. Точно както е необходимо да имате идентификационни данни за вход, за да имате достъп до вашите акаунти, вие също се нуждаете от тях за достъп до вашата база данни.
 • Използвайте FTP клиент. – Ще ви трябва FTP клиент, за да премествате данни между сървърите. Предлагат се страхотни опции за избор, например Filezilla.
 • Получете надежден текстов редактор. – Ще ви трябва добър текстов редактор, тъй като ще правите много модификации. Notepad ++ е отличен пример.

След като сте събрали всички необходими инструменти и активи, е време да започнете. Поемете дълбоко въздух и нека се потопи в първата стъпка на процеса.

А. Процес стъпка по стъпка за ръчно преместване на вашия сайт от един хост на друг

Този раздел показва как да направите превключвателя ръчно. Ако търсите процес, който използва приставката за WordPress, след това превъртете надолу към този раздел.

1. Първо, архивирайте вашите файлове

Нищо не е надеждно, така че първото нещо, което трябва да направите преди миграцията, е да архивирате всичките си файлове. Следователно, в случай на злощастна злоупотреба или грешка, можете да възстановите системата си от резервните данни.

Този аспект на процеса вероятно ще отнеме най-дълго, тъй като ще прехвърля както системните файлове, така и всичките ви файлове. Препоръчваме да използвате FTP или SFTP система за това. FTP означава протокол за прехвърляне на файлове и ви позволява да имате достъп и прехвърляте файлове през компютърна мрежа.

Стартирайте FTP клиента и въведете идентификационните данни за достъп до вашия FTP сървър. Придвижете се до основната директория на вашия уебсайт WordPress, особено ако не е конфигурирана по подразбиране като вашата целева страница.

Изберете всички файлове. Системите обикновено имат скрити файлове, за да предпазят потребителите от случайно или дори умишлено изтриване и промяна. Един такъв файл е .htaccess файлът. Инструктирайте FTP клиента да показва всички скрити файлове, за да сте сигурни, че не пропускате никой.

Например, ако използвате FileZilla, можете да направите това чрез Server > Принудително показване на скрити файлове.

След като маркирате избраните файлове, копирайте ги на място, което сте посочили на вашия компютър. Процесът на копиране може да отнеме известно време, в зависимост от размера на вашия сайт.

2. Експортирайте MySQL базата данни

Следващата фаза на процеса на миграция включва експорт на цялата ви база данни. Въпреки че има няколко инструмента на разположение, горещо препоръчвам да използвате phpMyAdmin за тази задача, тъй като е проста, лесна за използване и интуитивна.

PhpMyAdmin

В левия панел са изброени наличните бази данни. Просто изберете този, който искате да експортирате. Ако не сте сигурни кой точно, проверете файла wp-config.php на текущия ви уебсайт. Този файл предоставя основните детайли за конфигурация за вашия уебсайт WordPress.

Проверете записа, където е определено името на базата данни. Тя трябва да изглежда така:

Да бъде посочен на мястото на “Database_name_here” placeholder е действителното име на базата данни..

Когато приключите, преминете към раздела за експортиране:

Налични са два метода на експорт. Изберете Персонализиран.

По-долу е даден списък с опциите на менюто в Custom, обясняващ оптималните възможности за избор:

 • Формат – Оставете го на опцията по подразбиране SQL.
 • Таблици – Таблицата (таблиците), която ще бъде експортирана, трябва да бъде маркирана.
 • Резултат – За да направите изтеглянето по-бързо, задайте Compression на цип или gzipped.
 • Опции за конкретния формат – Оставете опцията по подразбиране.
 • Опции за създаване на обекти – Изберете опцията Добавяне на ТАБЛИЦА / ПРОГРАМА / ПРОГРАМА / ФУНКЦИЯ / СЪБИТИЕ / TRIGGER.
 • Опции за създаване на данни – Оставете опцията по подразбиране.

След като завършите всички селекции, кликнете върху бутона Go в долната част на формуляра.

Това действие трябва да експортира вашите данни като изтегляне на файл. Запишете на лесно достъпно място на вашия компютър и преминете към следващата стъпка.

3. Създайте своя нов хост

Трябва да импортирате базата данни в новата си хост платформа. Но първо, трябва да създадете дом на новата система за базата данни. Всеки хост е малко особен, но намерете секцията на вашия хост, която се занимава с бази данни и направете следното:

 • Създайте нова база данни.
 • Създайте потребител на база данни и предоставете на потребителя пълни административни привилегии.
 • Защитете и съхранявайте паролата на потребителя на безопасно място.

4. Редактиране на системния конфигурационен файл (wp-config.php)

Ще използваме файла wp-config.php отново. Това е важен файл, който съдържа основната конфигурация на вашия сайт, боравенето със свързването към базата данни и комуникацията.

Направете копие на този файл и го съхранявайте на сигурно място. След това отворете оригиналния файл в текстовия си редактор и направете следните промени:

Заменете базата данни_име_тук, потребителско име и парола_тук с действителната информация за името на базата данни, потребителското име и паролата на текущия ви хост, съответно.

На мястото на localhost въведете името на MySQL сървъра или го оставете като localhost, ако това е настройката, разрешена от вашия хостинг доставчик.

След като завършите необходимите модификации, запазете промените.

5. Качете вашите файлове в новия хост

Последно изтеглихте файловете си от старата си хостинг услуга. Но сега ще обърнем процеса и вместо това ще започнем да качваме тези файлове във вашия нов хост. Може да отнеме значително време за завършване, затова се препоръчва да започнете процеса, докато продължите с други аспекти на миграцията.

Стартирайте вашия FTP клиент, но този път се свържете с новия сървър. Тази връзка изисква някои промени, за да отрази тази реалност, като въведете IP адреса на този нов сървър, вместо предишния в FTP клиента. Обикновено можете да намерите този нов IP адрес във вашия хостинг акаунт, но ако не сте сигурни, свържете се с техническата поддръжка.

Когато установите свързаност с новия си хост, намерете файловете, които сте изтеглили по-рано, и ги качете съответно. Не забравяйте да включите wp-config.php файла в главната директория. Ако качването продължава да работи, преминете към следващата задача, тъй като можете да извършвате други дейности едновременно.

6. Импортирайте своята база данни в новия хост

Можете да импортирате базата данни по време на качването на файла. Влезте с помощта на инструмента за администриране на базата данни, предоставен от новия ви хост, който ще предположим, че е phpMyAdmin.

След като изберете базата данни, създадена по-рано на новия хост, щракнете върху раздела за импортиране.

импортиране на база данни

Под Файл за импортиране прегледайте файла, който сте експортирали, като кликнете върху бутона Преглед.

Оставете всички други опции по подразбиране и превъртете надолу до дъното на формата и кликнете върху бутона Go, за да започнете импортирането. Времето за завършване на импортирането на базата данни, разбира се, ще зависи от размера на файловете.

След приключване на процеса на импортиране, ще получите известие за обратна връзка.

Допълнителна опция: при превключване & Промяна на URL адреси

В сценарий, в който се премествате към нов хост И също така променяте URL адреса на вашия сайт, трябва да се предприеме допълнителна стъпка: заменете препратките към стария URL адрес в базата си данни с новия.

В случай, че препратките на вашите URL адреси са разпръснати в няколко PHP скрипта, вместо да бъдат централизирани, тогава можете да използвате този скрипт за замяна на DB за търсене за удобство. Той функционира като Търсене на база данни и заместване на скрипт в PHP и е достъпен безплатно.

След като сте готови, не забравяйте да внимавате за неговото НИКОГА да не оставяте скрипта на сървъра.

7. Ефект Промени на вашия DNS сървър

Новият ви сървър трябва да сочи към вашия URL адрес, което води до промяна на настройките на вашия DNS сървър. Този процес зависи от това къде първоначално е регистриран домейнът на URL адреса. Ако домейнът е бил регистриран при стария ви хостинг доставчик, ще трябва да прехвърлите целия домейн на новия си доставчик. Обслужването на клиенти трябва да може да ви помогне при прехвърлянето.

Ако обаче сте закупили домейна от регистратор на домейни като Domain.com, настройките на вашия сървър за имена ще трябва да бъдат актуализирани. Вземете адреса на сървъра на имена на новия си хост и го свържете с новия си домейн. В случай, че не сте запознати с тях, адресите на сървъра на имена обикновено изглеждат така: ns1.yourhost.com, ns2.yourhost.com

Свържете този адрес на сървъра на имена с вашия домейн. Процесът ще зависи от това къде сте закупили домейна. По-долу са инструкциите за обичайните случаи:

 • Домейни, регистрирани при GoDaddy
 • Смяна на DNS сървъри на HostGator
 • Как да промените сървърите на имена на Domain.com

Промените отнемат до 48 часа, преди да влязат в сила. За да проследявате кога процесът е завършен, използвайте инструменти като Whats My DNS. Въпреки това, не правете никакви промени в сайта си, докато този процес не бъде извършен, защото все още променяте старото, вместо новото..

Веднага след като процесът приключи, миграциите трябва да се извършват без престой. Освен това, тъй като и старият, и новият сайт по същество имат едно и също съдържание, потребителите не биха забелязали разлика.

8. Извършете почистване

Няколко домакинства са в ред, след като вашата промяна в DNS най-накрая премине. Върнете се до стария си хост, изтрийте базата данни и всички файлове. В идеалния случай трябва да изчакате поне седмица, преди да направите това, за да сте сигурни, че всичко работи добре.

В случай, че трябва да върнете миграцията, запазете копия на съществени конфигурационни файлове, като wp-config.php.

B. Превключване на уеб хостове с помощта на WordPress Plugin

Ръчният процес, който обсъждахме досега, може еднакво да се извърши автоматично и много по-лесно с помощта на плъгини. Има няколко опции, но за тази илюстрация ще се съсредоточим върху приставката за дубликатор.

1. Инсталиране на Duplicator Plugin

За да инсталирате тази приставка, трябва да влезете в уебсайта си на WordPress. Под таблото за управление намерете приставките → Добавяне на ново меню и потърсете дубликатор. Щракнете върху Инсталиране сега, след като резултатите се върнат.

След като WordPress приключи инсталирането на приставката, щракнете върху бутона Активиране, за да започнете да го използвате.

2. След това експортирайте съществуващия сайт

След активирането трябва да намерите приставката за дубликатор в работната зона на инсталираните приставки. Кликнете върху опцията Управление, за да започнете следващия процес.

На този етап все още не сте създали пакетите, които ще използвате. Тези пакети са компресираните версии на вашия уебсайт и база данни. Кликнете върху бутона Създаване на нов в горния десен ъгъл на формата, за да промените това.

Представени са три избора:

 • Съхранение – Конфигурирайте къде да съхранявате резервните си копия. Освен ако не сте закупили про-версията на Duplicator, единствената налична в момента опция е вашият сървър.
 • Архив – Посочете файловете и сегментите на базата данни за изключване. Правете това само ако имате основателни причини.
 • Инсталатор – Позволява ви да попълните информацията от базата данни на средата на вашия нов сървър.

Щракнете върху бутона Next, когато сте готови. Плъгинът ще извърши проверка на системата, за да се увери, че има всичко необходимо, за да продължи. Когато сканирането завърши и успешно, трябва да видите следните резултати:

Ако сте доволни, започнете процеса на изграждане, като кликнете върху бутона Build.

Ще бъде показан ходът на операцията. Когато приключите, трябва да видите този екран:

Изтеглете архива и инсталатора поотделно или наведнъж с връзката за изтегляне с едно щракване.

Поздравления, свършихте с експортирането на съществуващия сайт.

3. Качване на файлове с помощта на FTP

След това качете изтеглените файлове на новия хост сървър чрез FTP, като използвате неговия IP адрес вместо домейна.

Уверете се, че коренната директория на вашия сайт е празна. Качете както инсталатора, така и архива в главната директория.

4. Създайте нова база данни

Подобно на по-ранния процес, все още ще трябва да създадете база данни за новия си хост. Направете това и се уверете, че поне един потребител има пълни привилегии да го администрира. Обърнете внимание на версията на MySQL сървъра, който вашият хост предоставя и защите паролата на базата данни на сигурно място.

5. Установете връзка с новия уебсайт

Ако използвате същото име на домейн като предишния ви сайт, на този етап може да срещнете някои проблеми, тъй като вашият домейн все още сочи към стария ви сайт. За разлика от ръчния процес, при който препоръчах да промените настройките на вашия DNS сървър, това решение би победило целта на по-бърза миграция, която с помощта на плъгин насърчава.

За щастие, има решение с помощта на хост файла на вашия компютър. Възможно е локално да се картографират имена на домейни към конкретни IP адреси, което ви дава достъп до файлове на новия сървър през стария домейн.

(Можете да пропуснете този раздел изцяло, ако използвате нов домейн.)

Получете IP адреса на вашия нов сървър от вашия доставчик на услуги, ако нямате такъв.

Как да отворите файла на хоста зависи от платформата на OS, така че ето няколко опции:

 • Windows – В менюто на лентата със задачи потърсете „бележник“. Това изисква повишени привилегии, така че щракнете с десния бутон на мишката и изберете „Изпълнение като администратор“. Използвайте редактора, за да отворите c: \ windows \ system32 \ drivers \ etc \ hosts. Уверете се, че търсите „Всички файлове“, за да намерите файла.
 • Mac OS – Използвайте приложението за терминал и въведете командата sudo nano / etc / hosts, след което ще бъдете подканени да въведете вашата администраторска парола.
 • Linux – Същият метод като при Mac OS.

След като получите достъп до файла, въведете IP адреса на новия хост и името на домейна на вашите сайтове, за да изглежда така:

Заменете заместителя tvojeite.com с реалния домейн и 192.165.1.10 с действителния IP адрес на новия ви хост.

Забележка: пространството, разделящо IP адреса и името на домейна в показания пример, е раздела с раздели.

Внимание: След като приключите процеса на миграция, не забравяйте да промените хост файла обратно в оригиналното му съдържание.

6. Стартирайте процеса на миграция

Опазвайте слабините си, защото е време да започнете сериозно миграцията. Навигирайте с браузъра си до http://yoursite.com/installer.php (замествайте действителния си домейн.) Като цяло трябва да видите какво представлява този екран:

копирна машина

Уверете се, че всички проверки за валидиране са преминали, особено тези на архив и валидиране. Щракнете върху бутона Next, за да започнете процеса на внедряване.

Когато приключи с извличането на файлове, ще бъдете приведени към следващата стъпка с искане за идентификация на базата данни и достъп до идентификационни данни.

Въведете необходимата информация за базата данни, кликнете върху бутона Test Database, за да се уверите, че всичко е в ред. Ако е добре, щракнете върху бутона Next, за да започнете да импортирате базата данни.

Следващата стъпка ще предостави възможност за подмяна на предишния URL адрес с нов.

Щракнете върху бутона Next, след като преминете, за да позволите на приставката да финализира процеса и вижте нещо подобно на това:

Екранът отчита дали всичко е минало добре и предоставя възможност за финализиране на инсталацията чрез предоставяне на връзка за влизане в сайта ви.

Следвайте инструкциите, особено тези за премахване на ВСИЧКИ инсталационни файлове, когато сте готови.

7. Накрая, актуализирайте DNS сървъра на имена

Вече обсъдихме подробно тази стъпка, така че трябва да се обърнете към този раздел. Просто вземете адресите на сървъра на имена от новия си хост, след което ги свържете към вашия домейн. Както обикновено, изчакайте, докато промяната влезе в сила, преди да направите каквато и да е промяна в сайта си.

Е, поздравленията са в ред – току-що научихте как да превключвате уеб хостове за вашия WordPress сайт. страхотен!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author