Как да персонализирате WordPress

Лого на WordPressОбратно в лошите стари времена, трябваше да знаете HTML, за да създадете уебсайт. Тъй като мрежата стана по-напреднала и сложна, трябваше да научите и Javascript.

Един от начините да се избегне това е използването на система за управление на съдържанието (CMS). CMS, като WordPress или Wix, прави тежкото повдигане за вас. Чрез използването на теми, редактор на WYSIWYG и предварително изградени джаджи, можете да създадете професионално изглеждащ уебсайт без да пишете нито един ред код.

WordPress е най-популярната CMS в света. Към март 2020 г. той се използва от над 35 процента от уебсайтовете. Но защо е толкова популярен?

Отговорът е този WordPress постигна перфектен баланс между персонализирането и лекотата на използване. Можете да използвате тема по подразбиране и да съставите сайт за бързи и мръсни блогове. Или можете да инсталирате приставки и да създадете наистина професионален уебсайт.

Тук ще обсъдим всичко, което трябва да знаете за персонализирането на вашия WordPress сайт. Ще говорим за основни настройки, теми и джунджурии. Ще говорим и за по-разширени функции като плъгини, анализи и други интегрирани инструменти.

Забележка: Ако можете сами да се справите с дизайна и персонализирането, ще намалите значително разходите за разработка на уебсайта си.

Нека разгледаме по-отблизо!

Персонализиране на WordPress 101

Има няколко начина, по които можете да персонализирате вашия WordPress сайт. Може би най-важното нещо, което трябва да се отбележи е, че WordPress не е хостинг компания. Това е просто CMS В резултат на това ще трябва да изберете собствен хост и да регистрирате собствено име на домейн. Много хостове предлагат качествен специализиран хостинг на WordPress, като WordPress е предварително инсталиран на вашия сървър.

персонализиране на wordpress

След като решите ситуацията си с хостинг, следващата стъпка е да изградите вашия сайт. Има два основни начина за персонализиране на WordPress сайт:

 • Избор на тема
 • Добавяне на джаджи
 • Добавяне на меню

Ще поговорим за трите тези опции по-късно по-задълбочено, но ето същността на това:

Теми определете оформлението и цветовата схема на вашия сайт. Можете да изградите основен формат на блога, галерия с изображения и други често срещани типове страници. Можете дори да изберете различна тема за началната си страница, за да придадете на сайта си по-удобен вид.

Widgets са инструменти, обикновено разположени в страничната лента, които осигуряват добавена стойност. Типичните джаджи включват връзки в социалните медии или формуляр за регистрация по имейл.

Менюта улеснявайте посетителите да навигират в сайта ви. Например, да предположим, че управлявате автосервиз. Може да имате меню в горната част на страницата с връзки към части, услуги, карта на Google на вашето местоположение и страница „свържете се с нас“.

В допълнение към тези опции има и други, по-модерни начини за персонализиране на вашия сайт. Едно от тях е за създаване на каскаден лист със стилове (CSS). CSS ви позволява да персонализирате шрифтове, цветове и размери на шрифта за различни стилове на текст. Така че вместо ръчно да задавате размери и цветове на шрифта за всяка страница, можете да създадете предварително зададени опции за заглавки, подзаглавия и обикновен текст и да ги изберете бързо и лесно.

Можете дори да създадете персонализирани заглавки за вашия WordPress сайт. Персонализирано заглавие ще обвърже целия ви сайт заедно. Всяка страница ще изглежда като част от по-голямо цяло, дори ако темата е иначе различна.

Можете ли напълно да персонализирате WordPress?

Когато мислите за WordPress, вероятно се сещате за блог или друг сайт, ориентиран към съдържанието. Наистина се използва от престижни компании като Flickr, LinkedIn и BBC America. Но да предположим, че искате да интегрирате по-разширени функции като форуми, ботове за чат на клиенти или електронна търговия? WordPress не поддържа изначално нито едно от тези приложения.

За щастие, има буквално хиляди приставки, които добавят функционалност към вашия сайт. Тази богата екосистема включва почти всяка уеб функция, която можете да си представите. Така че, ако искате да добавите форум или страница за електронна търговия към вашия сайт, това със сигурност е възможно.

инсталация на приставка за WordPress

Единственият проблем е, че тези приставки не мащабират добре. Те са създадени за малки и средни сайтове, а по-големите сайтове ще трябва да използват все повече и повече заблуди за поддържане на ефективността. В такъв случай може да искате да помислите за по-напреднал CMS с по-родни функции.

След това отново, ако вашият сайт е станал толкова голям, че сте прераснали WordPress, това е добър проблем да имате.

Общи настройки на WordPress

Преди да започнете да изграждате вашия сайт, WordPress ще ви помоли да конфигурирате основните си настройки, като вашето потребителско име, парола и други основни настройки на сървъра. Това е подходящ момент, за да сте сигурни, че вашият сайт на WordPress е защитен, тъй като грешката в основните ви настройки може да ви остави уязвими за хакери.

защита на паролатаПреди дори да влезете, WordPress ще ви помоли да създадете потребителско име и парола. Уверете се, че използвате силна парола. И никога, никога не използвайте „администратор“ като потребителско име. Това е първото нещо, което хакерите ще се опитат да гадаят, тъй като много създатели никога не го променят.

След като влезете, ще видите таблото за управление, където ще извършвате основната си работа. В началото таблото е малко претрупано. На екрана има няколко джаджа, но не всички от тях са необходими за всички потребители.

В горния десен ъгъл на екрана има малка връзка с надпис „Настройки на екрана“. Кликнете върху това и можете да деактивирате отделни джаджи. Джаджите „Добре дошли“, „Бърз чертеж“ и „WordPress Събития и новини“ трябва да бъдат първите. Повечето хора никога няма да използват тези функции.

След това щракнете върху връзката „Настройки“ в лявата част на страницата и щракнете върху връзката за „Общи настройки“.

Там ще видите най-основните си опции за сайта. Първите две полета ви позволяват да въведете заглавие и тагове за вашия сайт. Заглавието на сайта ще се показва в раздели на браузъра, докато заглавието и линията на етикета ще се показват в горната част на страницата в много теми на WordPress. Тъй като това са първите неща, които много хора ще видят, когато посетят сайта ви, е добра идея да ги обмислите.

След това ще трябва да въведете вашия WordPress адрес. Това трябва да бъде домейнът, който сте регистрирали за вашия сайт. WordPress автоматично ще потърси в директорията на WordPress, за да намери вашата начална страница. Ако началната ви страница е различна – например, ако е хоствана на друг сървър – въведете този URL адрес в полето „Адрес на сайта“. Въпреки това, за повечето сайтове, адресът на WordPress и адресът на сайта трябва да са еднакви.

общи настройки на таблото за управление на wordpress

Можете също да промените имейл адреса на администрацията си. По подразбиране това ще бъде администраторски адрес за вашия уебсайт. Ако имате друг имейл акаунт като Gmail, можете да въведете тази информация тук.

как да изберете ролята на потребителя в общите настройки на wordpress

За повечето хора това е добра идея, тъй като хакерите ще имат по-трудно време да отгатят тази информация. В най-лошия случай наличието на имейл адрес на администратор, който не е на вашия сървър на WordPress, ще улесни нулирането на вашата администраторска парола за WordPress.

В края на страницата можете да изберете вашата часова зона, формат на дата, формат на времето и език на сайта. Това са предимно административни опции и няма да повлияят на потребителското изживяване.

Разнообразие от различни роли на потребителя

Има още една опция, за която трябва да говорим: новата роля на потребителя по подразбиране. Ето бърз отговор за това какво означават:

 • Супер администратор дава на потребителя всички административни функции на сайта, както и всички други сайтове в същата мрежа. Освен ако не използвате мрежа, тази настройка няма никаква цел.
 • Admin дава на потребителя всички административни опции, които имате. За повечето сайтове ще искате да сте единственият администратор. Но ако поддържате уебсайт с надежден партньор, ще искате да ги направите администратор.
 • Най- Редактор роля позволява на потребителя да публикува и редактира всяка публикация на уебсайта. Това може да бъде полезно, ако работите върху съвместен проект с други партньори. По същество те могат да редактират съдържанието на сайта, но не и цялостния формат или функциите за защита.
 • автор позволява на потребителя да публикува и редактира всички публикации, които е създал. Те обаче няма да могат да редактират съдържание, създадено от други потребители.
 • А сътрудник може да пише публикации. Те обаче не могат да ги публикуват. Всичко, което са написали, трябва да бъде публикувано от редактор или администратор.
 • А абонат могат да управляват само собствения си профил.

Като цяло ще искате да оставите потребителската роля по подразбиране, зададена на „Абонат“. След като някой има акаунт на вашия сървър, винаги можете да използвате административните си правомощия, за да промените ролята си. Ако имате повече от шепа потребители, най-лесният начин да ги управлявате е да използвате инструмент на трети страни като phpMyAdmin.

Ако решите да промените някоя от тези настройки по-късно, това е лесно. Просто отворете страницата с общи настройки и направете необходимите промени.

Персонализиране на WordPress теми

Сега, когато сте конфигурирали основните си настройки, е време да персонализирате външния вид на вашия уебсайт. Първата стъпка в този процес е избора на тема на WordPress. Има два типа теми: безплатни теми и премиум теми. Като начало, нека разгледаме как да инсталирате безплатна тема.

От таблото за управление щракнете върху връзката „Външен вид“ отляво, след което щракнете върху бутона „Теми“. Там ще видите плочки дисплей на всички теми, които в момента се съхраняват на вашия сървър.

как да промените темата за wordpress

Ако хоствате на специализиран сървър на WordPress, вече ще има няколко опции. Ако не сте или искате да изберете различен вид, ще трябва да инсталирате нова тема.

Безплатната тема може да не е най-сигурната опция

В мрежата има няколко хранилища за теми на WordPress. Но както се казва, „ако изглежда твърде добре, за да е истина, вероятно е така“. Много от тези „безплатни“ теми са вградени с проследяващи реклами или дори злонамерен софтуер, който може да компрометира сигурността на вашия сайт.

За да сте в безопасност, най-доброто място да намерите тема е да изберете такава от официалното хранилище на WordPress. Оттам можете да търсите теми, за да намерите такава, която да отговаря на вашите нужди. Изберете закачлива тема за вашия градинарски блог или по-застегната тема за вашия професионален блог.

официално хранилище за WordPress теми

След като намерите такъв, който харесвате, просто натиснете бутона „Изтегляне“. Той ще запише на вашия компютър като .zip файл. Оттам се върнете на страницата с теми на таблото за управление на WordPress и натиснете бутона в горната част с надпис „Добавяне на ново“. Изберете .zip файла на вашата тема и той ще се качи на вашия сървър.

Изберете вашата тема и ще имате няколко опции. Първо можете да щракнете върху „Подробности & Визуализация “, който ще ви даде жив поглед върху темата в действие, с малко текст и изображения за пълнене. Това ви позволява да получите по-добра представа за това как изглежда, без да го публикувате в интернет. Ако сте щастливи, просто щракнете върху „Активирай“ и темата ще премине на живо.

визуализация тема WordPress

WordPress има тематичен редактор, който ви позволява ръчно да редактирате темата. Дори и да сте удобни с HTML, PHP и CSS, не го използвайте. WordPress дори ви предупреждава да не го правите. Причината е, че можете да нарушите трайно сайта си, така че ще трябва да преинсталирате темата и да започнете от нулата. Освен това, всички промени ще бъдат загубени с бъдещи актуализации на темите.

Ако искате да настроите темата си, помислете за инсталирането на приставка за редактиране на теми. Например Elementor е отличен и безопасен редактор на WYSIWYG, който няма да наруши вашия сайт. Налични са и други опции на трети страни, като Гутенберг.

Ако наистина искате да редактирате темата ръчно, ще искате да създадете детска тема. Това ще гарантира, че темата ви няма да бъде разбита от бъдещи актуализации. Недостатъкът е, че той изобщо няма да се актуализира. Ако темата има проблем със сигурността, който по-късно се излъчва, ще пропуснете поправката.

Друго важно съображение е, че повечето потребители в мрежата вече имат достъп до интернет чрез своите смартфони. За да осигурите чисто и удобно изживяване за тези хора, ще искате да изберете тема с отзивчив дизайн. Преди да продължите по-нататък, просто създайте манекен страница и я стартирайте чрез теста на Google за мобилни устройства.

WordPress Premium теми

В допълнение към безплатните теми има няколко компании, които продават премиум теми. Освен че ви предоставя по-голямо разнообразие от възможности, премиум темите имат няколко предимства. Те включват:

 • По-чести актуализации за разработчици, които ви осигуряват по-добра сигурност
 • Съвместимост с най-новите WordPress, HTML, PHP и CSS стандарти
 • Поддръжка на клиенти от WordPress за справяне с грешки и персонализиране

След като изтеглите премиум тема, просто я инсталирайте по същия начин, както бихте инсталирали безплатна тема. Дали това си струва разходите или не, зависи от вас.

Настройка на приставката за WordPress

приставки за WordPressАко искате да надхвърлите основната функционалност на WordPress, ще трябва да се възползвате от плъгини. Приставките са допълнителни инструменти, които могат да се използват за подобряване на сигурността на вашия сайт, създаване на автоматично архивиране и дори повишаване на ефективността на сайта ви..

Недостатъкът на плъгините е, че им предоставяте достъп до данните на вашия сайт. В резултат на това дефектна приставка може да компрометира сигурността на вашия сайт. Преди да инсталирате приставка, не забравяйте да прочетете отзиви на сайт на трети страни, за да сте сигурни, че няма известни пропуски в сигурността. Най-добрият начин да намерите сигурен плъгин е да използвате официалното хранилище на WordPress.

Подобно на инсталирането на тема, за да инсталирате приставка, първо трябва да я изтеглите. Приставката ще се изтегли като .zip файл, който ще трябва да разархивирате, преди да можете да го качите.

След като направите това, отворете таблото за управление на WordPress, изберете менюто „Приставки“ и щракнете върху „Добавяне на ново“. В горната част на екрана ще видите бутон с надпис „Качване на приставка“. Изберете този бутон, качете вашата приставка и сте готови да я конфигурирате.

как да качите приставка за wodpress

Когато плъгинът е успешно инсталиран, ще видите подкана да го конфигурирате. Повечето приставки за WordPress са предварително конфигурирани, но все пак е добра идея да разгледате опциите. Тъй като опциите се различават силно между различните приставки, ще трябва да се консултирате със страницата за поддръжка на вашия плъгин, ако искате повече информация за различни настройки.

Трудно е да се даде подробно ръководство за това, кои плъгини ви трябват, тъй като точният тип ще зависи от типа на сайта, който управлявате. Това каза, има няколко, които трябва да инсталирате веднага от прилепа.

 • Yoast е създаден да ви помогне да повишите класирането на вашия уеб сайт в търсачките. Той разполага с различни вградени инструменти, които да ви помогнат да създадете удобно за търсачки съдържание, включително да изберете правилните ключови думи за връзки. Премиум версията дори предоставя съвети за допълнителни ключови думи, които да включите в текста си.
 • Akismet е задължителен, ако вашият сайт позволява коментари. Това е филтър против спам, който елиминира известни спам връзки, за да запази секцията с коментари чиста.
 • Копиерът улеснява създаването на резервни копия за вашия WordPress сайт. Извършете резервно копие, преди да направите големи промени. Ако промените ви доведат до срив на сайта, просто възстановете архивирането и ще се върнете онлайн. Дубликаторът може да се използва и за лесна миграция на вашия сайт от един хост на друг.

WordPress Premium Plugins

Както при темите, не всички приставки за WordPress са безплатни. Понякога се налага да плащате за премиум приставка. Това може да бъде еднократна цена или месечен абонамент. Предимството на това е, че получавате по-добра поддръжка, което е особено важно за приставките, свързани със сигурността.

Ако ще инсталирате един премиум плъгин, инсталирайте Defender Security. Този плъгин позволява двуфакторна автентификация за администратори, както и множество други функции за защита. Първите 30 дни са безплатни и струват месечна такса от този момент нататък.

Друг добър премиум плъгин е Hummingbird. Помага ви да оптимизирате вашия сайт, за да го заредите възможно най-бързо. Освен това подобрява ефективността на кеширането на браузъра. Подобно на Defender Security, Hummingbird идва с безплатна 30-дневна пробна версия.

Независимо кои първокласни приставки купувате, можете да ги инсталирате точно както бихте направили всяка безплатна приставка.

Как да добавите уникално съдържание в WordPress

На този етап вие създадохте основните настройки на сайта си, създадохте вашата тема и избрахте приставки за ефективност, сигурност и SEO. Но знаете ли какво още не сте направили? Всъщност създаде всяко съдържание. Нека да поправим това.

За да създадете нова уеб страница, отидете на таблото за управление на WordPress и изберете менюто „Страници“. Там ще видите две опции: „Всички страници“ и „Добавяне на нови“. По подразбиране WordPress ще създаде страница с политика за поверителност, както и примерна страница, която можете да използвате като пясъчна кутия, за да се заблудите. Те ще бъдат видими в менюто Всички страници.

За да създадете нова страница, просто щракнете върху бутона Добавяне на нова.

как да добавите нова страница в wordpress

В този момент ще видите празна страница в избраната от вас тема. В зависимост от темата ви, ще можете да въведете заглавие или може да е предварително запълнено заглавието на страницата и маркерът. Отдолу ще можете да въведете текст или да поставите снимки.

Ако сте инсталирали Yoast – и наистина трябва – ще видите поле в долната част на прозореца, за да въведете ключовата си фраза за фокус. Въведете вашата ключова фраза в полето и Yoast автоматично ще ви помогне да оптимизирате страницата си, докато пишете.

За повечето уебсайтове ще искате да имате няколко страници на минимум: началната си страница, страницата ви „за“ и страница за „контакти“.

Отново това е гол минимум. На практика ще искате допълнителни страници, които са съобразени с целта на вашия сайт.

Например, ако използвате фризьорски салон, може да искате раздел с галерия, който показва най-новите ви резултати. Може дори да успеете да превърнете това в промоция за редовни клиенти. „Нека ви представя на моя уебсайт и да получите безплатна прическа“ може да измине дълъг път.

За да използвате друг пример, ако управлявате автомобилен магазин, може да искате страница с „услуги“ с цени за общи услуги.

Актуализирайте редовно своя блог

И очевидно, ако поддържате блог, ще искате публикации. В този случай не забравяйте да се актуализира редовно. Няма по-добър начин да загубите последователи от това да спрете блоговете за месец и половина.

В зависимост от това какъв тип съдържание публикувате, може да искате да използвате различно оформление. Например, ако публикувате много снимки, може да искате да добавите галерия със снимки. От друга страна, ако просто блогвате, простият текст с атрактивен банер ще работи добре.

как да добавите галерия в wordpress

Говорейки за банер, в момента вероятно е подходящ момент да добавите лого на сайта, ако още не сте го направили. За целта просто отворете менюто „Заглавие“ на вашата тема и кликнете върху „Изберете лого“, за да качите. В идеалния случай логото трябва да бъде във формат PNG или WebP, което ще позволи на фона да се показва през всякакви пропуски. Имайте предвид обаче, че вашето лого ще замени заглавието на сайта в повечето теми.

На подобна бележка трябва да изберете икона на сайта. Това е малкото изображение, което се появява в раздела на браузъра, което го прави лесно да се разграничи от другите раздели. Точно както за лого, формат PNG или WebP е идеален, освен ако иконата ви не е перфектен квадрат. Можете да изберете иконата на вашия сайт по същия начин като вашето лого, от менюто „Идентичност на сайта“ на вашата тема.

Как да използвате WordPress Widgets

Виджетите ви позволяват разширете функционалността на сайта си. Например можете да добавите календар, връзки в социалните медии или регистрация по имейл. В повечето теми джаджите ще се показват в страничната лента на вашия сайт, въпреки че някои теми вместо това ще поставят джаджи в долната част на страницата..

Wordpress джаджи

За да конфигурирате джунджуриите, излезте от менюто Тема и кликнете върху менюто „Външен вид“. Оттам изберете „Джаджи“. В зависимост от темата ви, ще видите различни потенциални местоположения на джаджи. Възможно е също да има предварително инсталирани джаджи като част от вашата тема.

как да добавите джаджа в wordpress

Можете просто да плъзнете и пускате джаджи на различни места, за да ги премествате на страницата, като допълнително персонализирате външния вид и усещането на вашия сайт.

Ако не харесвате вече инсталиран приспособление, просто щракнете върху стрелката на името на приспособлението и кликнете върху „Изтриване“. Това ще го премахне изцяло от вашата страница.

Друга възможност е да добавите допълнителни приспособления за подобряване на уебсайта си. За да направите това, просто ги изберете от лявата страна на менюто на приспособленията и ги плъзнете в желаната област на вашата страница.

За разлика от теми и приставки, не можете да добавяте приспособления директно към страницата си. Въпреки това WordPress се предлага с няколко джаджа по подразбиране, а повечето теми включват и допълнителни джаджи.

Освен това можете да добавяте приспособления чрез плъгин. За да направите това, намерете приставка, която съдържа джаджата, която искате, след което я добавете по същия начин, по който бихте добавили всяка друга приставка. След като плъгинът е инсталиран, върнете се в менюто на Widgets и джаджата трябва да е налична.

Изберете джаджи в зависимост от вашия уебсайт

В зависимост от типа на сайта, който изграждате, ще искате да използвате различни джаджи. Въпреки това има няколко вида, които трябва да са полезни за почти всеки уебсайт. Ето бърза крачка:

 • Връзки в социалните медии – за повечето уебсайтове това не е така. Да накарате хората да споделят вашето съдържание във Facebook, Twitter и други сайтове за социални медии е чудесен начин да увеличите видимостта си.
 • Джаджа „Последни публикации“ – Не всички сайтове ще използват един от тях. Но това е чудесна функция за блогове. Ако някой намери публикацията ви чрез търсене с Google, защо да не им даде лесен начин да се придържат и да прочетат повече?
 • Джаджа за регистрация по имейл – Ако хората харесват вашето съдържание, добре е да ги насърчите да получават актуализации. Плъгин като WPForms улеснява събирането на имейл адреси и друга информация.
 • Календарна джаджа – Това е чудесен вариант за обществени организации. Можете да използвате тази джаджа, за да разберете хората за предстоящи специални събития или събиране на средства.
 • Рекламна джаджа – Внимавайте с тях. От една страна, рекламата може да ви помогне да печелите пари от вашия уебсайт. От друга страна, повече от една реклама може да направи вашия сайт да изглежда затрупан и да изключи хората.

Как да редактирате WordPress менюта

Сега, когато имате малко съдържание, е време да направите сайта си лесен за навигация. За целта ще искате да добавите меню. Отидете в секцията „Външен вид“ на таблото за управление и кликнете върху връзката „Менюта“.

как да редактирате WordPress менюта

Не се притеснявайте за името на менюто. Ти си единственият, който ще го види. Въпреки това, ако вашият сайт ще включва повече от едно меню, може да искате различни имена, за да ги различите. За повечето сайтове това е лоша идея – повече от едно меню просто претрупва страницата.

Щракнете върху „Създаване на меню“ и следващият екран ще ви попита къде трябва да се постави менюто. За повечето уебсайтове това ще е в горната част на страницата, но има и изключения. Опцията „Мобилен“ ви позволява да персонализирате местоположението на менюто на мобилно устройство. Например, може да имате меню на страничната лента на вашия работен плот, но все пак искате топ меню за по-лесна мобилна употреба.

Не се притеснявайте за квадратчето, което гласи „Автоматично добавяне на нови страници от най-високо ниво в това меню“. Тази опция води до разхвърляни, помия менюта, когато страниците не са в ред. Ще искате да го направите ръчно добавете страници, както са създадени.

На следващия екран ще можете да добавяте страници в менюто си. След като щракнете върху „Добави в менюто“, ще видите друг екран, който ви позволява да персонализирате реда на менюто. Подредете страниците, както сметнете за добре.

Можете също да разширите отделни опции от менюто и да поставите допълнителни страници като подварианти. Например, ако вашата кучешка дневна грижа предлага грижи и пешеходни услуги, можете да поставите и двете страни в главното меню „Услуги“. Това ще ви помогне да поддържате чист вид и да избегнете струпването на главното меню на сайта си.

Също така е важно да не разчитате само на менюто си за навигация. Свързването на различни страници на уебсайтове може да улесни навигацията на потребителите. Той може също да помогне за увеличаване на трафика, заедно с вашето класиране за търсене.

WordPress интеграции

Честито! Създадохте своя уебсайт!

Но още не сте свършили. Сега трябва да интегрирате някои инструменти за анализи, за да разберете вашия трафик. Това има няколко предимства.

Първо, той ви позволява да разберете как хората намират вашия сайт и колко дълго остават.

Второ, той ви дава представа за това какъв тип съдържание управлява вашия трафик. Блогове? Фотогалерии? Информационни страници? Това може да ви помогне да развиете по-нататък вашия сайт за подобряване на уеб трафика.

анализ

google analytics логоНай-популярният инструмент за анализиране на WordPress е Google Analytics и е лесно да разберете защо. Google е най-популярната търсачка в мрежата, така че искате да разберете ефективността на вашето търсене в Google, преди да работите върху нещо друго.

Но Google Analytics може да предложи много повече. Те могат да ви кажат как посетителите стигат до вашия сайт. Намират ли го в Google? На други уебсайтове като Facebook? Или го посещават директно? Познаването на тази информация ще ви уведоми как управлявате трафика, както и какво можете да направите по-добре.

Още инструменти & Примери

Google Analytics не ви казва всичко, което може да искате да знаете. Например, може да искате да знаете разбивка на възрастта и пола на посетителите си. В този случай помислете за по-напреднал инструмент като ExactMetrics. ExactMetrics не е евтин, но ви дава още по-задълбочен поглед върху посетителите от Google Analytics.

Можете също така да искате да автоматизирате някои от функциите на вашия сайт. Zapier Automation прави точно това. С този плъгин можете автоматично да споделяте нови публикации в социалните медии. Това може да елиминира някои от неприятностите, които се получават с ръчно публикуване на всеки ежедневен пост в блога на множество сайтове за социални медии.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author