Как да избегнем раздяла от доставчик на уеб хостинг

Изборът на хостинг решение е труден в най-добрите моменти и объркване и утежняване в най-лошия.

Има много видове услуги, различни схеми за ценообразуване, много решения за вземане, много фактори. За да влошите нещата има някои проблеми, за които може би дори не знаете!

В тази статия ще се опитаме да ви запознаем с някои от по-фините точки на избора на хост, за да сме сигурни, че не сте изтръгнати.

Независимо дали търсите хост за блог или уебсайт за WordPress, тези 8 точки ще ви помогнат да избегнете проблеми по-късно.

# 1 Използвайте добре познати и уважавани домакини

Най-добрите домакини на hostingfacts.comНай-добрите домакини на hostingfacts.com

Това трябва да стане преди всичко друго. Респектиращите сайтове също имат клопки и макар да имат някакви гадни трикове в ръкавите, целта им всъщност не е да ви откъснат направо. Те могат да играят измами с такси за подновяване или структури на услуги, но в края на деня всъщност искат да ви дадат добро обслужване.

Неизвестни компании, особено местните малки фирми, може да търсят бърз долар и ще играят хубави предварителни продажби и ще забравят за вас, след като получат парите ви. Това не винаги е така, но е нещо, което трябва да се знае.

За щастие, направихме всички изследвания за вас. Просто продължете напред и проверете тази страница с отзиви за уеб хостинг. Сортирахме повечето хостинг доставчици по бързина, продължителност & поддръжка на клиенти.

Малко по-трудно е да разберете дали местният домакин си струва времето. Опитайте и намерете някои клиенти и ги попитайте как се чувстват към услугата. Винаги се плаща, за да намерите по-малки клиенти. Домакините винаги обръщат специално внимание на големите си клиенти, така че, разбира се, ще изпитат добро обслужване. Ако всичко друго не успее, тествайте услугата им в продължение на месец и вижте какво има за себе си.

# 2 Имайте предвид цената и таксите за подновяване

Цените за обновяване на чат на живо се увеличаватОбщите цени са се увеличили. Наистина ли?

Понякога ценообразуването може да бъде най-малко интуитивно. Някои компании ви дават намаление на цените, което изглежда е крайната цена. Те се грижат да използват малък тип, за да покажат, че тази цена е валидна само до вашата дата на подновяване.

Ако платите предварително за един месец, получавате намалението само за един месец. Ако плащате за 3 години, важи за 3 години. След датата на подновяване ви таксува пълната цена.

# 3 Няма такова нещо като „НЕОГРАНИЧЕНО”

Казването, че имате неограничено нещо, най-малкото е погрешно. На първо място, не можете да имате неограничена честотна лента или съхранение, тъй като това означава, че компанията би ви позволила – и би била способна – да съхранява сто трилиона терафлопа и да предава всичко това на Марс. И това все още не е неограничено.

Това, което тук наистина означава, е, че те ви предоставят толкова честотна лента и съхранение, с които хардуерът ви може да работи. Терминът е без значение, което просто означава, че няма да измерват използването ви или да го ограничават изкуствено.

Това не означава, че можете да предавате всички данни, които искате през интернет. Ако имате специализиран сървър с 10Mbps порт, можете да предавате 10 Мегабайта в секунда. Това изглежда много, но все още е ограничено. Превежда се приблизително на 24TB месечно. Ако бизнесът ви споделя висококачествен 4k видео, може да изчерпите достатъчно скоро. Можете също така да изпаднете в значителни затруднения, ако получите скокове на трафика, които биха използвали повече от 10 мегабайта в секунда.

Това е универсална истина, няма как да се заобиколи. Ако имате специален сървър, ще трябва да разширите, което ще ви струва пари. Ако сте в облачен план, вероятно плащате от GB или TB, така че докато сте правя имате неограничен план в свободния смисъл на работата, вие ще го заплатите по подходящ начин.

# 4 Пазете се от така наречените такси за „настройка“

такси за настройка на уеб хост$ 15 за „настройка“? Какво всъщност създават?

По-важното е, пазете се от неподходящи такси за настройка. Ако получавате специален сървър, е разбираемо дали има свързана цена за настройка. Всъщност някой може да влезе физически и да добави поръчани от вас хардуерни компоненти, ако използвате управлявана услуга, той ще трябва да настрои софтуера и да изпълнява различни други задачи.

Ако използвате друг вид услуга, таксата за настройка не е наистина оправдана, освен ако не молите компанията да мигрира вашия сайт.

# 5 Регистрация на домейни не от ваше име

Това е нещо, за което много домакини са виновни. Много е удобно да вземете име на домейн чрез вашия хост, тъй като всичко е автоматизирано. Въвеждате име на домейн, плащате малко пари и бум, имате домейн.

Името на домейн обаче е законно собственост на хоста, а не на вас, поне във всички случаи, които сме виждали. Това се поддава на всевъзможни проблеми. Представете си, че имате компания, която се представя отлично с чудесен магазин за електронна търговия и технически не притежавате уебсайта.

На практика това не създава толкова проблеми, колкото си мислите. Доколкото знаем, домакините го правят най-вече, защото е по-лесно и за двете страни, а също така им е по-лесно да затворят акаунти, които нарушават закона, като откраднат или предоставят незаконно съдържание.

Въпреки това, ние вярваме, че най-сигурният и професионален вариант е да използвате регистратор и да регистрирате домейна сами от свое име. Прост въпрос е да насочите домейни към хост и по този начин притежавате всичко за вашата компания и уебсайт!

# 6 Уверете се, че можете да си върнете парите (ако се наложи)

Парите обратно 30 дниОбикновено не искаме връщането на парите ми, но изборът на домакин може да бъде доста труден и възможността да тестваме един от тях за няколко дни и след това да кажем, че не благодаря, е чудесна помощ. Разговаряхме със собственик на уважаван домакин, който ни увери, че имат гаранция за връщане на пари, докато според техните собствени условия на услуги, те не.

Не се съмняваме, че имат добри намерения и действат добросъвестно, но противоречивите доказателства не са нещо, което искаме да видим, когато говорим за план за $ 350 +.

Някои домакини могат да ви дадат безплатно месец или няколко дни, ако попитате добре, поговорите с поддръжката на клиенти, те ще могат да ви насочат в правилната посока. Ако бяхме вие, обаче, ще изберем уеб хост, който е гарантиран минимум 30 дни. Вижте списък с най-добрите хостинг доставчици тук, които предлагат 30+ дни връщане на парите.

# 7 Уверете се, че получавате това, за което плащате

Това е проблем, който видяхме при търсенето на управляван хостинг на WordPress. Този тип хостинг вероятно ще ви позволи само да инсталирате WordPress сайтове, но цялата предпоставка е, че всичко от хардуера до сървъра кеш е оптимизирано за WordPress.

Някои хостове предлагат посветен хостинг на WordPress / Joomla, но това, което всъщност е, е просто преопаковането на техните споделени услуги с „уебсайт“, заменен с „WordPress“ или „Joomla“ по подходящ начин..

Мъртво предаване е цена (избягвайте евтините хостинг доставчици). Най-евтиният правилно управляван хостинг на WordPress започва около $ 28 – $ 30. Те все още могат да бъдат споделени среди, но те са настроени на WP.

# 8 Защитата от DDOS на хоста вероятно не е пълна

Някои хостове се гордеят с някакво ниво на защита от DDOS. Въпреки че това само по себе си може да е вярно, не смятаме, че хост ще може да ви защити, особено ако имате акаунт на ниво от 29 до 300 долара. Има само един начин да се защитите срещу DDOS атака: a огромен мрежа и имаме предвид огромна!

Необходими са значителни ресурси, за да го изтеглите и просто не си струва да защитавате сайт от $ 29 / месец. Ако смятате, че DDOS представлява сериозна заплаха за вас, трябва да инвестирате в нещо Cloudfare, което има по-голям шанс да ви защити.

заключение

Има три неща, които трябва да направите, когато изберете хост: не забравяйте да отидете с уважаван, използвайте здравия разум и направете своите изследвания. Първият ще извърви дълъг път за осигуряване на стабилен сайт. Здравият разум е полезен, когато се сблъсквате с термини като неограничени ресурси или глупости, които просто служат да ви заслепят при избора на хост.

Изследванията са полезни за идентифициране на вашите собствени нужди и за намиране на какви услуги правят. Знанието винаги е най-добрата ви защита срещу това да бъдете разкъсани!

Ако имате нужда от допълнително четене, ето една инфографика, която съставихме: 10 неща, които правят уеб хостинга добър

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author