IONOS хостинг преглед – добър, но не за всеки …

Преглед на IonosIONOS уеб хостинг начална страница

IONOS (по-рано знае като 1&1) е уеб хостинг услуга, която включва няколко инструмента за уебсайт.

Те покриват повечето от наличните опции за хостинг, като споделен хостинг, VPS хостинг, хостинг на WordPress, облачен хостинг и други.

Това, съчетано с няколко отлични възможности за поддръжка на клиенти и прилични цени, направи IONOS фаворит в света на хостинг услугите.

Колко добър е хостингът на IONOS? За целите на този преглед обхващаме най-вече споделените хостинг услуги на IONOS.

Тествахме редица фактори, включително обслужване на клиентите, цялостна използваемост, продължителност на услугата и други, за да ви представим възможно най-пълния преглед.

Обща информация & Преглед на хостинга

НАШИЯТ ВЕРДИКТ: Препоръчано
SPEED: 649ms (От март 2020 г. до април 2020 г.)
непрекъсната работа: 100% (От март 2020 г. до април 2020 г.)
ПОДДЪРЖА: 24/7 Чат на живо, база знания
Приложения: WordPress, Duda, Drupal, phpBB, Joomla
ХАРАКТЕРИСТИКА: Специализиран SSL сертификат, табло, уебсайт
ПЛАНОВЕ ЗА НАСТАНЯВАНЕ: Споделен, VPS, WordPress, Cloud, специален сървър
ТРАНСФЕР НА САЙТА: Не е безплатно
ценообразуване: Започвайки от $ 1,00 на месец (подновява се на $ 8,00 / месец)

Плюсове на използването на IONOS хостинг

1. Отзивчива поддръжка на клиенти

Първото нещо, което забелязахме за IONOS, бяха опциите за поддръжка на клиенти.

Поддръжката на клиенти е огромна сделка почти във всяка индустрия.

Ако прекарвате прехраната си изцяло извън уебсайта си (което е при много съвременни предприемачи), тогава трябва да се доверите, че сайтът ви винаги ще бъде готов и работещ. Но когато възникне проблем, вие също трябва да се доверите, че компанията, която обработва вашия хостинг, може да се свърже незабавно, за да разреши проблема.

IONOS предлага 24/7 чат на живо и онлайн център за помощ, който съдържа богат брой статии за всичките им ключови услуги.

С техния чат на живо те молят да очертаете въпроса си преди да сте се свързали. След това веднага се сдвоявате с агент.

След по-малко от минута проведохме разговор с Жан Ф.

Поддръжка на чат на Ionos на живо

Отговорите на Жан бяха мигновени и пълни. Никога не ми се струваше, че имаме работа с някой, който не говори английски свободно, или някакъв автоматизиран бот. Това беше истински човек, който предоставяше отговори в реално време.

Като цяло нивото на обслужване беше фантастично. Ако искахме да кажем, че отговорите й можеха да бъдат по-сърдечни, но като цяло бяхме много доволни от комуникацията.

2. Силно време за изпълнение – 100%

Една от най-важните показатели, която измерваме, когато става въпрос за хостинг доставчици, е ъптайм.

Вие плащате, за да имате уебсайта си онлайн. Ако липсва удължаване на времето и сайтът ви рутинно намалява, хостинг услугата ви е провалила в най-важната си област.

IONOS твърди, че има 99,9% продължаване. Според техния отдел за обслужване на клиенти, единствената причина, поради която не претендират за 100% продължаване, е, че не могат да отчитат природните бедствия.

Статистически данни за скоростта и скоростта на IonosСредна продължителност на IONOS | Вижте статистиката

И толкова далеч от данните, които сме събрали техните непрекъсната работа беше перфектен 100%. Имайте предвид, че това са само двумесечни данни, така че все още не можем да правим изводи, но началото е обещаващо. Ще продължим да актуализираме статистиката им с течение на времето.

3. Добра скорост на зареждане на страницата

Бавният сайт не е само досаден: когато дадена страница отнема повече от 5 секунди, над 25% от потенциалните ви посетители вече ще търсят другаде

Защо така?

Ефективността на сайта е голяма работа, когато Google изследва вашия сайт. Вашият най-важен SEO резултат, който определя вашето разположение в най-популярната търсачка в света, разчита много на него.

Скоростта на сайта е четвъртият най-важен фактор за SEO класиране, който стои само по отношение на сигурността на сайта, гъвкавостта и мобилността.

Така че бавният сайт е незабавен прелом за Google и посетителите на уебсайтове.

Живеем в епоха на незабавна комуникация и моментална информация. Ако изоставате, има вероятност потребителят да намери друг сайт с подобна информация, който се интересува повече от опита им.

С намаляването на скоростта на страницата ви, скоростта на отпадане нараства.

Степен на отпадане при зареждане на страницата

Ето защо е чудесно да видите как IONOS създава добра средна скорост на зареждане на страницата от 649ms (0,65 сек). Все още е рано да се правят някакви заключения или категорични твърдения, но това е добро начало. Ще продължим да актуализираме този преглед, тъй като събираме повече данни.

Ionos подробно ъптайм и скоростСредна скорост на IONOS март 2020 – април 2020 | Вижте статистиката

4. Безплатна SSL сигурност

Сигурността е друг важен аспект на хостинг услугата. За щастие, това е област, в която IONOS се отличава.

Услугата използва сертифициран за SSL сертификат GeoTrust и SSL сертификат Wildcard. Това шифрова уебсайта Ви за напреднала сигурност, което е нещо, което би трябвало да Ви помогне да вдишате облекчение, когато извършвате бизнес онлайн.

Необходим е SSL сертификат, за да има HTTPS уебсайт. Ако вашият URL адрес започва с HTTP, Google всъщност ще маркира вашия сайт като необезпечен. Освен това SSL сертификатите защитават данните, които се обменят между потребители и сайта. Това помага на клиентите ви да ви се доверяват повече, което е основата на всяко бизнес взаимоотношение

Специализираният SSL сертификат за GeoTrust е включен в пакетите на сървъра, споделения хостинг и разработчика eShop. Wildcard SSL сертификатът е стандартен за всички споделени хостинг планове за Linux и Windows.

5. Безплатен домейн и имейл с някои пакети

Екстри винаги са приятни. Обичаме да виждаме хостинг пакети, които включват безплатни функции, без да се заплащат, когато се абонирате за някоя от платените им опции.

IONOS всъщност предлага две от най-често срещаните безплатни функции, регистрация на домейни и имейл адреси.

Името на домейн е безплатно за една година с основни, бизнес и експертни хостинг пакети.

Когато става въпрос за марков акаунт за електронна поща (друга необходимост, ако искате да бъдете взети сериозно от хората, с които правите бизнес), както пакетите за Linux, така и Windows се предлагат с имейл акаунти на всички нива. Абонатите на Windows могат да получават между 25 и 500 имейл акаунта, докато клиентите на Linux ще получат между 10 и 100 акаунта. Всичко зависи от пакета, който сте избрали.

6. Подобрен потребителски интерфейс

IONOS не използва класическия cPanel, вместо това те са разработили свой собствен персонален бекенд. За тези, които са свикнали с cPanel, това може да е объркващо и да отнеме известно време да свикнете в началото, но като цяло е доста лесно да се използва.

Потребителски интерфейс на Iono

В таблото за управление можете да управлявате домейни, SSL сертификати, имейл адреси, да проверявате статистиките на вашия сайт и т.н..

IONOS също добави подобрена лента за търсене, където можете да намерите настройки и да превключвате между продуктите по-бързо.

Имаше много смесени чувства от други потребители относно интерфейса на IONOS, особено той не е много интуитивен в сравнение с cPanel. Но изглежда, че IONOS положи усилия за подобряване на използваемостта на таблото и го направи по-логично да се използва.

Минуси от използването на хостинг на IONOS

1. Регистрация на акаунт е възможна само в ограничени количества държави

Едно от нещата, които първо може да не забележите за IONOS, е, че можете да регистрирате акаунта си с тях само в ограничен брой държави. По-голямата част от държавите са представени, но например, ако сте в Китай и искате да се регистрирате в IONOS, това не е възможно, тъй като не е в техния списък.

Същото важи и за повечето европейски страни. Въпреки че IONOS е създаден в Германия и седалището му все още се намира там, в списъка са представени само някои от европейските държави.

Няколко примера, при които не можете да се регистрирате с IONOS:

 • Китай
 • Иран
 • Египет
 • Мароко
 • Мианмар
 • Европа (Полша, Румъния, Холандия, Португалия, Швеция, Финландия, Белгия, Чехия и т.н.)

Така че може да е по-добре да проверите преди да се регистрирате, ако дори можете да продължите регистрацията във вашата страна.

2. Без безплатни трансфери на уебсайтове

Ако мигрирате сайта си към нов уеб хост, чудесен начин да подсладите пота е да предложите безплатен трансфер.

Това позволява на нов клиент да свали част от стреса и финансовата тежест от процеса.

Това не е нещо, което IONOS предлага.

Погрижихме се да се свържем с техния отдел за обслужване на клиенти чрез чат на живо. Според Жан от поддръжката на клиентите, те не предлагат безплатни трансфери и тя не би могла да даде солиден отговор на въпроса си за ценообразуването.

Според Жан, процесът на трансфер трябва да бъде индивидуално цитиран за клиентите, защото се таксува почасово.

Разходи, планове и методи за плащане на IONOS

IONOS има две различни разновидности на споделени хостинг услуги, всяка от които с три уеб хостинг пакета, от които да избирате.

Първо, те предлагат Linux хостинг – който просто се нарича Уеб хостинг на официалния уебсайт.

Те също предлагат хостинг на Windows. Очевидно тези различни варианти на споделен хостинг се провеждат в различни операционни системи.

И двете са на цена добре, но получавате много повече функции с опцията Windows. Всеки браузър има три различни нива за избор.

Да започнем с Linux:

 • Основният план на Linux е безрисков месец за месец пакет. Той струва $ 4 на месец. Това ниво работи най-добре за един уебсайт и предлага 10 GB място за съхранение. Всеки, който закупи този слой, също получава 10 имейл акаунта и безплатен домейн за една година. Той има ниво на производителност, което позволява до 50 посетители в минута на вашия уебсайт.
 • Бизнес ниво започва от $ 1 за първия месец и след това стига до $ 8 на месец без ангажименти. Потребителите в този слой могат да имат неограничен уебсайт с неограничено място за съхранение. Те също така получават до 50 имейл акаунта и безплатен домейн за период от една година. Сайтовете на това ниво са оптимизирани за до 200 посетители в минута.
 • Експертният слой струва $ 14 на месец и може да бъде отменен по всяко време. Той също така включва неограничени уебсайтове, хранилище и бази данни с безплатен едногодишен домейн и до 100 имейл акаунта. Сайтовете в плана на експертите са оптимизирани за до 500 посетители в минута. Включени са и защитата от зловреден софтуер SiteScan и мрежа за доставка на съдържание.

Ionos сподели цените за хостинг на Linux

От страна на Windows на нещата, имате редица по-големи планове, които идват с период на обвързване.

 • Бизнес планът работи за един уебсайт или проект. Той е $ 1 на месец за 12 месеца и след това се подновява при $ 8 на месец. Получавате 100 GB хранилище, 25 имейл акаунта и безплатен домейн.
 • Про планът също се цени на $ 1 на месец за период от шест месеца и след това се подновява на $ 10 на месец. Това е добре или до пет уебсайта и разполага с 250 GB място за съхранение. Абонатите получават 100 имейл акаунта и безплатен домейн.
 • Планът на експертите е най-високият от трите нива на Windows. Подобно на останалите, тя започва от $ 1 на месец и продължава като такава за период от шест месеца. След това е 14 долара на месец. IONOS казва, че е най-подходящ за до 50 уебсайта и има 500 GB място за съхранение. С този план се предлага безплатен домейн и 500 имейл акаунта, заедно с мрежа за доставка на съдържание.

Ionos сподели Windows с хостинг цени

IONOS приема плащания чрез PayPal и кредитни карти.

Препоръчваме ли IONOS?

Да, ние го правим.

Техните гъвкави планове както за Linux, така и за Windows са достъпни и включват много полезни функции. Светкавичната поддръжка на клиенти, която преживяхме, също беше огромно перо в капачката си.

Но има и недостатъци, не можете да се регистрирате с тях в повечето европейски страни, а промотираното ценообразуване от 1,00 долара на месец се подновява с много по-високи $ 8,00 / месец.

SSL сигурността прави това много сигурна услуга и ние наистина харесахме, че тя идва с безплатен домейн. Въпреки че не отчита толкова много печалби, като, да речем, нещо като Bluehost, той все още е надежден хостинг доставчик, който ще свърши работата, точно там с GoDaddy.

Послепис Използвали ли сте IONOS преди? Моля, помислете дали да не оставите отзив по-долу – добър или лош – всъщност няма значение, доколкото е полезно за нашите посетители. Благодаря за подкрепата.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author