A2 хостинг преглед – един от най-добрите канадски уеб хостове

Облачният изчислителен пейзаж е многолюдно място. Накъдето и да погледнете, има нова компания, която се появява и предлага да хоствате уебсайта си на по-ниска цена, но с по-бързи скорости и по-голяма надеждност … … Въпросът е, можете ли да им се доверите?

Ето къде влизаме – прекарахме последната година и голяма част от 2017 г., анализирайки уеб хостове от различни места в цяла Канада. Смачкахме данните и събрахме резултатите си, за да изберем любимите си. Един от нашите най-добри избор е малко хостинг компания, наречена A2 хостинг, която няма огромна репутация, но все пак предлага голяма цена / качество.

a2 лого за хостинг

A2 хостинг всъщност е от доста време. Компанията стартира през 2001 г. от изпълнителния директор Брайън Мутиг, бивш Unix SysAdmin. Това се върна в ранните дни на интернет и от това време остава независима компания. Той се появи като хоби проект от един-единствен системен администратор и сега прерасна в мощно хостинг решение за клиенти от всички размери.

Платформата на A2 хостинг работи на набор от три големи центъра за данни, разположени в Мичиган, Амстердам и Сингапур. Предвид близостта с Канада, ние проведохме по-голямата част от нашите тестове чрез центъра за данни в Мичиган.

Стартирахме над 50 уеб проекта на A2 хостинг инфраструктура, за да стартираме и измерваме тестовете за този преглед на A2.

Колко бърз е A2 хостинг?

гепард супербързНе може да отрича това A2 хостингът предлага някои от най-бързите скорости в интернет днес.

Според уебсайта им средната производителност на тяхната платформа е до 17.6 пъти по-бърз от този на техните най-добри конкуренти. Потвърждаването на точното твърдение е предизвикателство, но в тестовете, извършени от Hosting Canada, оценихме ефективността на A2 хостинг като невероятно бърза.

А когато става въпрос за придобиване на видимост в интернет, било то за малки блогове или уеб сайтове за малък бизнес, скоростта е може би най-критичният фактор. Ако уеб страниците ви не се зареждат достатъчно бързо, посетителите ще са склонни да затворят раздела на браузъра си и да преминат към друга опция. Поддържането на висока производителност във вашата система ще гарантира, че ще поддържате потребителите си щастливи.

Както споменахме, тестовете ни за скорост с A2 хостинг се представиха доста добре в сравнение с друга конкуренция. Когато стартирате нови уеб проекти чрез техния център за данни в Мичиган, средното време на реакция дойде при светкавица 222 ms.

Това измерва точното време, необходимо за сървъра да получи заявка от браузъра на потребителя и да достави обратно необходимото HTML съдържание на потребителя. Такива бързи скорости поставят A2 хостинг в същата категория от най-добрите уеб хостинг услуги като другите ни най-добри снимки.

Най-доброто от всичко, че резултатите за време на реакция на A2 хостинг бяха постоянни във всичките ни тестови места, включващи основните канадски градове Монреал, Торонто, Ванкувър и Уинипег.

Можете да видите проследяване на живо тук. Прочетете повече за нашите Четиристепенен изследователски процес тук

Как е A2 хостинг толкова бързо?

Може би се чудите какво точно означават нашите резултати от тестовете за скорост и как може A2 хостинг да скочи толкова напред пред толкова много конкуренти, особено като се има предвид, че те все още са сравнително малка операция.

Отговорът е в архитектурата на тяхната платформа, която се възползва от ефективността, която се възползва пряко от клиентите им.

Първо, има концепция за Споделени хостинг ресурси. Всички облачни компании притежават или отдават под наем пространство с масивни центрове за данни, като в рамките на тези места са физически хардуери като процесори, твърди дискове и мрежово оборудване. Заедно те образуват платформа, която може да бъде разделена на различни единици, известни като виртуални машини.

Когато вие, като клиент на облак, решите да хоствате уеб проект с доставчик, всъщност наемате компютърна енергия от една от тези виртуални машини. Това означава, че данните ви всъщност могат да живеят рамо до рамо с друга информация, собственост на физически лица или компании.

Принуждавайки клиентите да споделят тези облачни ресурси, доставчикът може да спести пари за себе си, като същевременно рискува намалена производителност и надеждност за своите клиенти. Но в случая на A2 хостинг, те не режат ъгли, когато става въпрос за споделени хостинг ресурси.

Вместо да обединявате данни заедно възможно най-много върху един и същ хардуер, те поддържат ниско съотношение на сървърите към клиентите. Това означава, че вашата виртуална машина се споделя между по-малко хора и запазва повече изчислителна и мрежова мощност за себе си. Оттук и твърдението на компанията, че е 20 пъти по-бързо от другите опции за хостинг.

В допълнение, A2 хостинг използва най-новата технология за разпространение на съдържание (CDN) и силата на кеширане. Това означава, че A2 хостинг може да използва мрежата между техните три центъра за данни в САЩ, Европа и Азия, за да обслужва клиентите си възможно най-бързо..

Когато провеждаме собствени тестове от границите на Канада, логично се свързваме със сървърите на A2 хостинг в Мичиган, тъй като те са най-близките до нас по отношение на физическа близост.

Но тъй като искате уебсайтът ви да бъде бърз навсякъде по света, A2 хостинг ще проследи къде се намират посетителите ви и ще ги свърже с най-близкия център за данни, като гарантира, че уеб страницата се зарежда възможно най-бързо..

Кеширането спестява време и при работа в облачна среда. Ако данните на вашия уебсайт не се променят или актуализират постоянно, тогава A2 хостингът може да използва кеширане и рутинно да изпраща посетители в съхранено копие на вашето съдържание. Редовно, те ще проверят с виртуалната машина, за да проверят дали новите данни трябва да бъдат показани или променени.

Нашите исторически данни за ефективността на A2 хостинг се връщат няколко месеца и можете да намерите средното време за зареждане на страниците от 2018 г. по-долу:

 • Средна скорост за май: 209ms
 • Средна скорост за април: 218ms
 • Средна скорост за март: 199ms
 • Средна скорост за февруари: 211ms
 • Средна скорост за януари: 224ms
 • Средна скорост за декември: 276ms

Като цяло наистина силно представяне. Повече информация можете да намерите и на нашата изследователска страница.

Скоростта е от решаващо значение за уеб хостинг компания, но тя губи стойността си като функция за продажба, ако платформата не е постоянно стабилна. Това, за което говорим тук, е идеята за ъптайм.

Uptime се използва за описване на процента от времето, през което уебсайтът е достъпен и работи за външни посетители. Обратното се нарича престой, който измерва колко време сайтът е прекъснат и недостъпен.

Ако вашият уебсайт е обвързан с вашия бизнес или друго професионално начинание, ъптаймът трябва да има много значение за вас. Дори минути на престоят може да бъде изключително скъп и да навреди на репутацията ви сред потребителите и посетителите. Със скоростите на съвременния интернет днес хората имат малко търпение за бавни или неотговарящи сайтове.

Така че можете ли да разчитате на A2 хостинг, когато става въпрос за стабилност и надеждност? Хостинг Канада казва да, въз основа на нашите месеци тестове в техния американски център за данни. Времето за престой се изчислява като процент от наличните часове, разделен на общите часове. Нито един сървър не може да получи реалистично 100% време, но темповете над 99% показват висока производителност.

Нашите A2 хостинг тестове са средно време на работа от 99,8%, което означава, че техните сървъри са били прекъснати или недостъпни само за .2% от времето. Това е едва 17,5 часа в продължение на цяла година. Това означава, че по отношение на продължителността на работа, A2 сравнява благоприятно с други топ опции като Bluehost и HostGator.

Ето историческите данни за ефективността на A2 хостинг в продължение на време:

 • Май ъптайм: 99.9%
 • Априлско време: 99.9%
 • Продължение за март: 99,98%
 • Продължение за февруари: 99,96%
 • Продължение за януари: 99,99%
 • Продължение за декември: 98,92%

Както можете да видите, сървърите на A2 хостинг са надеждни през цялата година, дори през бруталната канадска зима. Докато четете това, ние проследяваме всички наши най-добри хостинг услуги по отношение на време и данните са достъпни за вас, ако искате да ги проверите.

Преглед на поддръжката на хостинг A2

Повечето хостинг компании предлагат някакво ниво на техническа поддръжка на плащащите клиенти, но това може да варира значително и често да бъде доста по-слабо. Все повече доставчици разчитат на бази от знания и текстови ботове, за да отговарят на въпроси, а не на реални хора.

A2 хостингът обаче е различен, тъй като предлагат помощ на живо 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Можете да се свържете с представители директно по телефона или в онлайн чат. Те също така приемат въпроси по имейл, които влизат директно в тяхната система за поддръжка на билети. Ето екранна снимка на това как изглежда тяхната система за чат:

a2hosting chat support2

A2 хостингът също така предоставя на своите клиенти редица допълнителни функции, за да помогне на уебсайта ви да стане още по-добър и по-сигурен. Всички те са безплатни и се предлагат с някоя от опциите на плана на A2 хостинг. Считайте ги за още един стимул за изхвърляне на текущия уеб хост и превключване.

Като за начало те дават своите клиенти безплатна сигурност и предотвратяване на хакове, и това е особено важно, ако използвате много уеб плъгини или искате да хоствате сайт на WordPress. Те използват система, наречена „HackScan Protection“, за да следят непрекъснато сигурността на вашия акаунт и да предпазват натрапниците.

Заедно с това идва и безплатен SSL сертификат, който ще направи всички връзки между сървърите на A2 хостинг и вашите потребители напълно криптирани. SSL сертификатите могат да струват на компаниите годишно много, но A2 хостингът използва системата Let’s Encrypt и прави всичко това безплатно за вас. Наличието на SSL сертификат е от решаващо значение за всеки малък бизнес, който планира да извършва продажби по интернет или да съхранява личната информация на потребителя.

Вероятно е, че може да имате уебсайт, който вече е домакин на друго място, но сте заинтересовани да го преместите към по-добра платформа като това, което A2 хостинг може да предложи. Няма проблем, защото A2 хостингът предлага безплатна помощ при миграция за да преместите всичките си файлове и уеб конфигурация към сървърите си. В допълнение, те ще включват автоматично архивиране, за да намалят риска и да ви помогнат да се възстановите от загуба на данни.

A2 хостинг пакети – кой е най-подходящият за вас?

Средно цените на A2 хостинг са малко по-високи от тези, които ще намерите от други компании.

Но ние вярваме, че си заслужава – те предлагат добра цена / качество, особено след като можете да избирате между пакети и да изберете плана, който работи най-добре за вашия бюджет.

Ето преглед на ценовите им пакети:

A2 хостингът предлага три типа план: Lite, Swift и Turbo. Планът Lite е добър за малки проекти или уеб сайтове за хоби, тъй като работи с един домейн и включва ограничена употреба на база данни и имейл.

Надстройвайки до опцията Swift, получавате неограничени бази данни и можете да управлявате колкото и да е имейл акаунта, който искате с вашите домейни. Планът Turbo е насочен към малкия бизнес, тъй като включва ускорител на сайтове, за да помогне на вашите домейни до 20 пъти по-бързи.

A2 хостингът има опции за хостинг на виртуален частен сървър (VPS). С VPS абонамент ще получите пълен достъп до цяла компютърна среда на виртуализирана платформа. Това може да бъде критично за по-големите бизнеси, които трябва да стартират собствен софтуер и да правят сложни промени в конфигурацията на своите уеб проекти.

Имайте предвид, че A2 хостинг предлага 30-дневно безпроблемно и пълно възстановяване на правилата:

„Ако се подаде заявка онлайн за незабавно анулиране в рамките на първите 30 дни, ще бъде издадено пълно възстановяване. “

Това, за да бъда честен, не се чува в хостинг пространството, което е известно с подли рефинансиране и опити да задържи клиентите „на куката“.

Как да се регистрирате за A2 хостинг

Канадските клиенти могат да открият A2 хостинг акаунт направо от своя уебсайт. Процесът на регистрация е доста лесен, без скрити такси или други трикове. Те също така поддържат набор от месечни опции за плащане, включително кредитна карта, PayPal, паричен превод или банков превод.

A2 хостингът също често извършва специални сделки или продажби, които можете да заключите на месечна ставка за цяла година.

След като акаунтът ви за A2 хостинг е отворен, можете да стартирате новия си проект с едно щракване. Ако искате да прехвърлите данни от друга платформа, те ще ви помогнат, или можете да започнете от нулата и да използвате техните инструменти за уеб дизайн.

A2 хостингът гарантира, че вашият сайт ще бъде достъпен с над 99% време за работа и ако не сте доволни или не успеят да го преместят, ще получите парите си обратно.

За да обобщим нещата, намерихме A2 хостинг като качествена компания което предлага надеждна, висока производителност и поддръжка.

Що се отнася до избора на уеб хост, ние открихме, че те са чудесен избор за канадски потребители, независимо къде се намирате в страната.

ЧЗВ

Кой е собственик на A2 хостинг?

Компанията е собственост на Брайън Мутиг. Той основава компанията през 2001 г. като Iniquinet.

Къде се намира A2 хостинг?

Има сървъри, разположени в Мичиган, Аризона, Амстердам и Сингапур.

Каква е разликата между хостинг на Linux и Windows?

Всичко това означава, коя операционна система работи на сървърите, които компанията използва. Linux е най-популярният на сървърите, така че има повече функции и повечето уеб дизайнери предпочитат Linux хостинг, базиран на Linux. Единственият път, когато Windows би имал смисъл, е ако има конкретни приложения за Windows, които трябва да се използват.

Как мога да разбера кой хоства уебсайт?

В интернет има определени инструменти, които могат да ви помогнат, като хостинг проверка.

Може също да ти хареса:

 • Най-добрият уебсайт

Референции и графични кредити:

 • Offreee.com
 • Vendasta.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author