10 най-добри алтернативи на PayPal (актуализирано за 2020 г.)

PayPal съществува от 1998 г. Оттогава насам наистина не е променил всичко толкова много …

Всъщност чрез много мерки се влошава много по-лошо – по-скъпи, повече регулации и същата трудна за поддръжка клиенти. Може да е време да разгледаме алтернативите на PayPal. ��

Не казвам, че не трябва да използвате PayPal. Въпреки това има много документирани проблеми с използването на PayPal и аз не обвинявам никого в търсенето на алтернатива.

Когато PayPal за първи път стартира, той беше революционен. Не е изненада, че половината основатели на PayPal вече са милиардери.

PayPal наистина спечели, когато eBay го използва за по-голямата част от транзакциите си. През годините изглеждаше, че всички използват PayPal за безопасни онлайн транзакции.

Бързо напред към 2020 г. – сега има толкова много други опции. Всички те са успешни компании, но функционират подобно на PayPal. Защо хората ги използват?

PayPal не прави всичко перфектно и голяма част от алтернативите заемат нишови области. Тези други компании също имаха възможност да намерят проблем с PayPal и да го отстранят в собствения си софтуер.

Нека разгледаме алтернативите на PayPal, налични в Канада. ����

Contents

Ниското долу

Когато възникнат проблеми с PayPal или ако търсите друга опция за плащане по различни причини, има много алтернативи за избор.

Най-добрият общ софтуер за разплащане е Square.

Най-доброто решение за електронна търговия е Stripe.

Най-добрият вариант за лично плащане е Venmo.

1. Квадрат – най-добрият общ софтуер за разплащане

Когато пазарувате или купувате кафе в местен кафене, вероятно сте платили, като използвате нещо, което изглежда така:

Това е площадната POS система. Компанията, създадена от Джак Дорси от Twitter слава през 2009 г., започна с предлагането на прикачен файл към телефоните на хората. Това позволи на всеки да приеме плащания с кредитни карти.

Днес Square захранва много физически и онлайн магазини.

Когато стартирате физически магазин, един от първите въпроси, на които трябва да се отговори, е как ще приемате плащания с кредитна карта. В миналото създаването на всичко, за да се случи това, беше кошмар. Сега всичко, от което се нуждаете, е POS технологията на iPad и Square.

Таксите на Square са сравними с PayPal. Всеки плъзгане ще ви струва 2,65% от транзакцията. Всички платени фактури за квадрат ще струват 2,9%, както и такса от 0,30 долара. За всички продажби на онлайн магазина услугата ще струва 3,4% и 0,15 долара за транзакция. Всички такси се гледат лесно и в тяхната система.

2. Stripe – Най-доброто решение за електронна търговия

Stripe е най-добрата компания в този списък. Обикновено не бих казал такова нещо, тъй като е изключително субективно. Всичко, което трябва да направите, е да слушате основателите да говорят за тяхната история и да видите какво правят днес, за да разберете, че се опитват да направят света по-добър за хората.

Компанията е започнала да прави плащанията чрез електронна търговия лесни и ясни за всички собственици на бизнес. Stripe се използва във всички най-популярни решения за електронна търговия като Shopify, WooCommerce, Wix и Squarespace.

Първоначално всичко, което трябва да направите, е да хвърлите няколко реда код в уебсайта си, за да продължите. Все още можете да направите това сега, но на всички основни платформи можете просто да инсталирате приложение или плъгин.

Таксите за ивици са 2,9% и 0,30 долара за транзакция. Ако изграждате магазин за електронна търговия, Stripe е солиден избор.

3. Venmo – най-добрата възможност за лично плащане

Venmo е моят личен любим вариант в този списък. Когато бях дете, смятах, че паричните преводи ще бъдат лесни и футуристични. Винаги съм приемал, че когато станах възрастен, просто бих могъл да взема китката на някой и да мисля колко пари искам да им дам.

Не сме стигнали до там. Въпреки това можем просто да отворим Venmo на телефоните си и да изпратим на приятелите си 10 долара за пицата, която току-що поръчаха за нас.

Почти сме във футуристично време, когато това ще даде на някого пари:

Дотогава просто ще използваме Venmo.

Venmo е свободен за използване с вашата банкова сметка или дебитна карта. Можете дори да плащате на хората с вашата кредитна карта, но ще получите 3% такса. Платежната услуга предлага и собствена карта, наречена Venmo карта, която предлага цял набор от предимства.

Събирането на парите в банковата ви сметка също е безплатно и парите ви ще стигнат до там за един ден. Ако искате незабавен трансфер, ще ви бъде начислена такса от 1% при минимум $ 0,25 и максимум 10 долара.

Приложението може да се зарежда бавно понякога, но това е просто защото сървърите им се удрят с хиляди транзакции всяка секунда.

4. Skrill – Международни парични преводи

Тази индустрия е изпълнена с готини имена, но Skrill печели конкурса за имена. Звучи като нещо, което капитан Марвел трябва да бие.

Skrill действа като цифров портфейл, който ви позволява да изпращате и получавате пари. Изпращането на пари в международен план винаги е било проблем, но в Skrill можете да го направите за 1,9%. Skrill прави това лесно, като се нуждаете само от имейл адрес.

Skrill прави и други неща, като предлага предплащане. Това, което Skrill прави най-добре, е международните парични преводи.

5. Zelle – Лесни банкови преводи

Zelle доста прилича на Venmo. Те излязоха на пазара съвсем различно. Venmo отиде след крайния потребител, а Zelle след банките. И двете бяха добри стратегии и се изплатиха.

В зависимост от банката, която използвате (повечето банки предлагат това), всичко, което трябва да направите, е да скочите в приложението, което използвате за мобилно банкиране. След това просто изберете човек, който да плати въз основа на техния телефонен номер или имейл адрес. След това изпращате сумата, която искате да изпратите.

Парите ще отидат директно в тяхната банкова сметка от вашата банкова сметка. Точно като Venmo, няма такси за използване на Zelle, освен ако не използвате кредитна карта, като в този случай ще има 3% такса.

6. Google Pay – сигурна мобилна възможност за плащане

Google Pay е най-сигурният начин да плащате mobily.

Всичко, което трябва да направите, е да прекарате пръст по заключения екран на телефона си на платежен терминал, който го приема.

Начинът, по който Google Pay осигурява всичко, е чрез използване на процес на токенизация. Той взема вашата кредитна или дебитна карта и създава означение, за да я представи. Това прави невъзможно някой да открадне информацията за вашата карта.

Вашата карта все още се таксува по начина, по който обикновено би се зареждала, но е направена по сигурен начин.

7. WePay – Интегрирани плащания за платформи

WePay е създаден, за да бъде по-добър PayPal. По принцип той иска да позволи на хората да приемат плащания онлайн, без да създават нищо освен акаунт в WePay, за да го направят.

Работи изключително подобно на PayPal, но е съсредоточил подхода си около безпроблемността.

WePay улеснява таксите за транзакциите. Той или таксува 3,5% от общата цена или минимум $ 0,50 за транзакция.

Услугата се е превърнала в популярен избор за много нестопански, особено за начинаещи с нестопанска цел. Освен това тя нарасна звездна репутация за обслужване на клиенти.

8. Amazon Pay – Използвайте съществуващи методи

Amazon Pay е най-лесният вариант за плащане. Всичко, което наистина прави, е да ви спести времето, необходимо за въвеждане на кредитна карта. Просто ви позволява да използвате опция, която вече сте използвали в Amazon. Тъй като вероятно вече използвате Amazon, използването на Amazon Pay има много смисъл.

От друга страна, ако вече сте търговец на Amazon и отваряте собствен магазин за електронна търговия, приемането на плащания чрез Amazon Pay улеснява запазването на всички транзакции на едно място.

Amazon Pay предлага и допълнителна сигурност, тъй като не споделя пълната ви информация с никого, от който купувате стоки.

9. Shopify плащания – най-добрата опция за шопиране

Ако притежавате магазин Shopify, плащанията с Shopify правят наистина лесно събирането на плащания от вашите клиенти. Ако вашите клиенти са пазарували на друг уебсайт на Shopify, вероятно вече ще съхраняват информацията си и са готови за работа.

Shopify създаде Shopify Payments като алтернатива на използването на трети процесори за плащане, ако сте създали магазин в платформата за електронна търговия.

Таксите за Shopify Payments са абсолютно същите като Stripe, освен ако не надстроите до Advanced Shopify акаунт.

10. Биткойн или друга криптовалута – частна опция

В средата на декември 2017 г. всички мислеха, че биткойн ще превземе валутния свят. Всеки би плащал, без да раздава чувствителна финансова информация или банкова сметка.

Това не се случи точно, но хората плащат с Биткойн от известно време.

Процесът може да бъде объркващ за някои хора и това не е най-стабилният начин да се извършват плащания, тъй като цената на биткойн или други криптовалути се колебае всеки ден.

Ще трябва да закупите някои криптовалути от борса като Coinbase.

Следващата стъпка е да използвате портфейл за разход, за да можете да закупите нещо с BitPay.

След това изпращате плащането, което искате да направите. Не раздава никаква лична информация и е сравнително незабавна.

Единствените такси, свързани с това, са тези на борсите, на които закупувате криптовалутата си и такса на миньор. Таксата на миньора действа като транзакционна такса и покрива всички мрежови разходи за изпращане на вашите биткойни. Таксите обикновено са под долар.

Проблеми с PayPal

Тъй като целият този списък трябва да показва алтернативи на PayPal, нека разгледаме защо хората не искат да използват PayPal вече. По дяволите, дори има уебсайтове, които са напълно ангажирани с изхвърляне на PayPal.

Действа като банка, но не е такава

PayPal е точно там, където иска да бъде. Той има свободата да действа като банка, но няма регулации като подходяща банка.

Той предлага всички услуги на банката, включително кредитни и дебитни карти, като същевременно не предлага същата защита, която банката ще предложи. Те правят милиони от всички транзакции на своите клиенти и държат огромни суми пари.

Не се изисква да ви помага по същия начин, по който е банка. Банките трябва да поддържат сигурност и да разполагат със солидни услуги за обслужване и разрешаване на клиенти.

Внезапна сметка замръзва

Тези проблеми са добре документирани в интернет. PayPal ще замрази акаунти от нищото.

Добре, може да си помислите: „Нещо трябва да предизвика това“.

Грешен. Случва се напълно на случаен принцип.

“Е, просто ще го размразим.”

Късмет!

Процесът на размразяване на вашия акаунт е пълен процес на проверка на самоличността, който отнема завинаги. Това може да бъде безумно смущаващо, когато трябва да обработвате плащания за вашия бизнес или да плащате на доставчик.

Лошо обслужване на клиенти

Ако обичате да четете за хората, които са ядосани, просто Google, „Истории за обслужване на клиенти на PayPal“.

Всички са наистина лоши.

Обслужването на клиенти в PayPal е известно с това, че е по-малко от технологично и времената на изчакване са често срещано оплакване. Профил от първа ръка в LinkedIn показва ситуация, която се повтаря многократно.

Високи такси

Таксите са високи на PayPal. Всяка транзакция се таксува $ 0,30 и след това 2,9% от общата сума. Тази сума наистина може да се сумира. Много такси за алтернативи са много по-ниски.

измами

Ако през последните няколко години сте се опитвали да продадете нещо в Craigslist, ще бъдете затрупани със съобщения от хора с лоша граматика, които се опитват да ви измамят от всичко, което продавате.

Всички те използват PayPal за това. Услугата дори има страница, посветена на предупреждение на хората срещу измамата.

Опаковане

PayPal все още работи за огромен дял от населението. Те все още са лидери в онлайн транзакциите.

Винаги има причини да се търсят алтернативи в дадена индустрия и тази не се различава. С течение на годините много алтернативи нараснаха, за да предложат решения за обработка на плащания. Тестване на няколко от тях никога не е лоша идея.

Paypal Алтернативи – FAQ

Има ли алтернативи на PayPal?

Да, има безброй алтернативи на PayPal. Някои от най-популярните са Stripe, Venmo и Square.

Какво мога да използвам вместо PayPal?

Зависи за какво използвате PayPal в момента. За лични плащания Venmo е чудесен избор. За бизнес транзакции може да се използва Square. За стриктно обработка на плащания чрез електронна търговия, Stripe е най-добрият избор.

Кой е най-големият конкурент на PayPal?

В момента Square е най-големият конкурент на PayPal.

Мога ли да използвам PayPal в Канада?

Да, можеш.

Какви са таксите за PayPal за получаване на пари?

Таксата за всяка транзакция е 0,30 USD и 2,9% от транзакцията.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author