Hogyan vásárolhatom domain nevet – Egyszerű útmutató (2020)

Gratulálunk új online vállalkozásod létrehozásához! ������

Egy új vállalkozás indítása izgalmas lehet (és ijesztő), de van néhány dolog, amelyeket a móka kezdete előtt meg kell kezdenie …

Mindenekelőtt az új online üzleti vállalkozásnak jó lesz szüksége domain név.

Nehéz túlbecsülni a domain név fontosságát … szó szerint megszerezheti vagy megbonthatja az üzleti vállalkozást (mivel az egyik torontói alapú startup rájött a nehéz útra).

Webhelyének domainneve fontos a közönség és a keresőmotorok számára is. Ezért elengedhetetlen, hogy olyan domain nevet válasszunk, amely tükrözi a márkáját, emlékezetes és emlékezetes, és ez már évek óta megmarad.

Ha kíváncsi arra, hogyan lehet gyorsan és megfizethető módon megvásárolni egy domain nevet, akkor a megfelelő helyen vagy. Ez egy egyszerű, fájdalommentes és érthető folyamat, ha ismeri a legjobb domain-regisztrátorokat, amelyek közül választhat, és hogyan tudja használni őket.

Készen állsz az új domain név megszerzésére? Fantasztikus, akkor kezdjük el.

�� VIGYÁZAT: Mielőtt vásárolna egy domaint…

1. Végezze el saját kutatását (DYOR)

Mielőtt megkezdené a domain név keresését, mindig végezzen egy kis házi feladatot.

A „házi feladat elvégzésével” azt értjük, hogy alapos elképzeléssel kell rendelkeznie arról, hogy az olvasók és / vagy az ügyfelek valójában mit akarnak. Önnek is kellene tanulmányozza a rést hogy megértse a célközönség által használt népszerű kulcsszavakat és keresési kifejezéseket.

Nézze meg a hasonló vállalkozások weboldalait, és ellenőrizze a versenytársak domainneveit. Keresse meg, hogy megtudja, mikor adták meg egy adott domain nevet utoljára, és hogy kik voltak vagy voltak a web hosting szolgáltatók. A legjobb kanadai internetes házigazdák és regisztrátorok jól kezelik ügyfeleiket (és ügyfeleik domainjeit), és kerülik az egyes országokban az alacsony színvonalú, költségvetési webtárhelyek között alkalmazott „árnyas” gyakorlatokat..

2. Könnyen írható és megjegyezhető domain

Tartsa egyszerűen. Mindig ne felejtsen el kiválasztani egy olyan domain nevet, amelyet a közönség könnyen megírhat. Ne kövesse a nap vészhelyzetét és trendeit, és válasszon olyan domainnevet, amely könnyű.

A legjobb, ha elkerüli a furcsa helyesírásokat és más karaktereket. A közönséget megzavaró helyesírások rossz oldalakra tehetik őket, és elveszíthetik az ügyfeleket. A legmegfelelőbb egy rövid név, amely az Ön vállalkozásáról szól és könnyen szájról szájra terjeszthető.

3. Menj a .com oldalra

Tudod a domain nevek óriási 48% -a rendelkezik .com kiterjesztéssel?

Igen, ez továbbra is a legjobb kiterjesztés, amelyet domainnevének 2020-ban és azt követően is meg lehet adni. Nem csak a legkönnyebb megjegyezni, hanem mindenki ismeri.

A .com kiterjesztés igénybe vételével léphet a többi népszerű TLD-vel, mint például a .net, az .org stb.. (De azt javasoljuk, hogy kerüljünk olyan furcsa kiterjesztéseket, mint a .pizza.)

4. Óvakodj a rejtett díjaktól

Az ár nagy szerepet játszik a domain név megvásárlása mellett. A piac tele van domain-regisztrátorokkal, akik megpróbálják rávenni, hogy tőlük vásároljon. De a legfontosabb az, hogy éber legyen, és ne tévesszen bele az olyan vásárlásba, amely olcsónak tűnik, de rengeteg rejtett díjjal és drága eladással jár (rád nézve, GoDaddy).

Egyes regisztrátorok olcsó áron értékesíthetnek Önnek egy domain nevet a promóciós ajánlatok nevében. Ennek ellenére sok költséget fog felszámolni a megújítási díjak, a szerződéses díjak, a drága újratöltések és még sok más címén. Tehát, mielőtt bármilyen döntést hozna, végezze el jól a kutatását.

5. Keresse meg az átláthatóságot

Mindig emlékezzen arra, hogy olyan regisztrátorokkal jár, akik üzleti tevékenységük optimális átláthatóságát tartják fenn. Előzetesen tudnia kell az árakat, a szolgáltatásokat és az egyéb fontos részleteket.

Például tisztában kell lennie a megújítási díjakkal, az átutalási díjakkal és a lemondási összeggel. Ha valamelyik hivatalvezető megtagadja az ilyen fontos szempontok megosztását, akkor valami nincs rendben vele. A legjobb, ha nem köt vele megállapodást.

6. Válasszon márkanevet

A márkaépítés az üzleti vállalkozások sikerének egyik legfontosabb paramétere. Ha márkanevű domain névvel rendelkezik vállalkozása számára, az egyedi azonosítást nyújt. Mi az? És miért van erre szükség??

A márkázható domain névnek nincs konkrét jelentése. Egyedülálló, könnyen kiejthető és memorizálható. Például a Google nem szó, és nincs értelme, mégis olyan híres és könnyen megjegyezhető. Ha nem biztos benne, hogyan kell választani a márkás domainnevet, akkor nézd meg a domain névgenerátorok valamelyikét – ezek nagy segítséget nyújtanak a webhely nevének kiválasztásában (és nagyon szórakoztató is használni).

7. Győződjön meg arról, hogy a név nem védjegyes és használt

Egyikünk sem akarja, hogy a vállalkozás legelején jogi keresetet érjen el. A domain név kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy ne legyen védjegye. Emellett ellenőriznie kell a közösségi média webhelyeit is, hogy a választott név már használatban van-e.

Ideális dolog ugyanazon név használata a domainjén és a közösségi hálózatokon. Segít a közönségnek a név megismerésében és az interneten keresztül megtalálni.

8. Védje magánéletét

A domain név megvásárlásakor az adatvédelem jelenti a legnagyobb gondot. A domain név vásárlásakor keresse meg azokat a regisztrátorokat, akik költségmentesen vagy minimális áron nyújtanak védelmet. Mivel a domain nevek nyilvános nyilvántartást mutatnak a WHOIS és az RDAP könyvtárakban, a legjobb, ha személyes adatait bizalmasan tartja.

Ön dönti el, hogy a tulajdonjogát és elérhetőségét magántulajdonban tartja-e. Vigyázzon és ne essen csapdába azoknak a regisztrátoroknak, akik díjakat számítanak fel az Ön személyes adatainak védelme érdekében. A magánélet védelme érdekében ne keresse tovább a Namecheap szót; alapértelmezés szerint ingyenes WHOIS adatvédelmi oltalmat kínálnak. Köszönet a Namecheap-nek azért, hogy a regisztráló iparág „modell állampolgárai” voltak, amikor ügyfeleik adatait védi.

9. Gondolj hosszú távon

A vállalkozása számára hozott minden döntésnek, legyen az kicsi vagy nagy, hosszú távú kilátásoknak kell lennie. Hasonlóképpen, a domain név a beruházás, és ennek hosszú távú dolgnak kell lennie.

Ne használjon olyan nevet, amelyet a közeljövőben meg kell változtatni vagy selejtezni. Ehelyett válasszon egy nevet, amely a következő években képviseli vállalkozását és márkáját. Vegye figyelembe a rést, és válasszon egy nevet, amely meghatározza az üzleti szolgáltatásait akkor is, ha úgy dönt, hogy kibővíti a közeljövőben.

A domain név fontossága:

  • Építi a márkáját – A domain nevek elősegítik a vállalkozás és a márka ismertségét. A tökéletes domain név megkönnyíti a közönség számára a szolgáltatások megismerését. A szóbeszéd hatalma elősegíti a márkájának tudatosítását a tömegek körében.
  • A domain név hitelességet ad vállalkozásának – A domain név jó benyomást hagy a közönség számára. A domain név növeli a célközönség bizalmát vállalkozásában és szolgáltatásaiban. Az Ön vállalkozása professzionálisabb és megbízhatóbb lesz. Ha nem hajlandó ezt az extra fillért költeni egy domain név regisztrálására, miért bízna a közönség az Ön termékeiben és szolgáltatásaiban?
  • Vonzza a sétáló üzletet – A vállalkozásának természetéhez tartozó domain név kiválasztása sok online üzletet vonzhat. Például, ha szépségápolási termékekkel foglalkozik, egy olyan domain név, mint a lookbeautiful.com, azonnal felhívja a szépségápolási termékek keresőinek figyelmét..
  • Hozza létre vállalkozását tech-hozzáértőként – A digitális forradalom korszakában a domain név megléte előrelátó vállalkozássá válik. Ez felépíti a hírnevét, mint tech-hozzáértésű márka. Az emberek jobban bíznak az online jelenléttel rendelkező vállalkozásokban, mint az online jelenlét nélküliek.
  • Keresőmotorok rangsorolása – Egy jól kidolgozott, minőségi tartalommal és jó domain névvel rendelkező webhely növeli a keresőmotorok rangsorolását. A domain neved jobban felismerhető lesz a keresőmotorokban, mint például a Google. Ez viszont növeli ügyfélkörét és további üzleti tevékenységeket eredményez.

Domain név vásárlása (pontos lépések)

Most, hogy tudja, hogyan kell kiválasztani a domain nevet, engedje meg, végigvezesse a domain név vásárlásának lépésein.

Miután kiválasztott egy domain nevet, most meg kell vásárolnia azt vállalkozása számára. A következőképpen teheti ezt:

1. Válasszon egy domain nevet

Válassza ki azt a nevet, amelyet vállalkozása számára szeretne. Megfelelően meg kell határoznia szolgáltatásait, és ha lehetséges, emlékezetesnek és kissé fülbemászónak kell lennie.

nameboy domain név generátor

Használjon olyan domain névgenerátort, mint a Nameboy, hogy segítsen Önnek jó nevet adni a domainjéhez.

2. Keressen egy domain regisztrátort

Az első lépés egy regisztrátort találni a domain név regisztrálására. Mint már említettem, a Namecheap-ot javaslom.

névbiztos keresés

3. Domain elérhetősége

Miután kiválasztott egy nevet, ellenőriznie kell, hogy elérhető-e. Cél egy jól ismert és megbízható TLD kiterjesztés, például .com, .net vagy .org kiterjesztés.

ellenőrizd az elérhetőséget

Ne feledje, hogy a kívánt kiterjesztéssel rendelkező domain nem érhető el.

Ha ez a helyzet, akkor törekedjen a rendelkezésre álló „következő legjobb” kiterjesztésre. Miután megtalálta, egyszerűen fizessen a domainért, és végezze el a tranzakciót.

4. Domain regisztráció

A fizetés elvégzése után be kell fejeznie a regisztrációt.

domain regisztráció

Töltse ki az összes szükséges elérhetőséget, amelyet a regisztrátor igényel. Ne felejtse el, ha WHOIS adatvédelemmel rendelkezik, személyes adatai bizalmasak maradnak. .

5. Ellenőrzés

A domain név vásárlásának utolsó és utolsó lépése az Ön által megadott tulajdonosi adatok ellenőrzése. Miután ellenőrizték, minden készen áll.

Gratulálunk!

Online üzleti vállalkozásának most új, fényes új domain neve van.

Készen áll a domain megvásárlására?

A dolgok lezárása érdekében a domain nevek döntő szerepet játszanak vállalkozásának internetes ábrázolásában, létrehozásában és népszerűsítésében.

A domain név egy identitás a vállalkozásához, és segít hosszú utat elérni.

A márkaépítésen túl egy jó domain névnek elő kell segítenie vállalkozását a webhely forgalmának generálásában és az ügyfelek vonzásában.

Reméljük, hogy ez a cikk segít kiválasztani – és megvásárolni – a vállalkozásának legmegfelelőbb domain nevet.

Ha zavarja a domain név kiválasztása a vállalkozása számára, vagy kérdése van különböző regisztrátorokkal kapcsolatban, csak írjon nekünk egy üzenetet a kapcsolatfelvételi oldalunkon, és lépésről lépésre végigvezeti Önt a folyamatban..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author