A WordPress webhely felgyorsítása (a webtárhely megváltoztatása nélkül)

Milyen előnyei vannak a weboldal felgyorsításának??

Webhelytulajdonosként nem szabad alábecsülni a webhely sebességének a forgalomra, a konverziókra és a bevételre gyakorolt ​​hatását. A sebesség is nagyon fontos, ha az interneten böngészünk mobil eszközökön keresztül. Például a Google kutatásai azt mutatják, hogy a mobil webhely látogatói 53% -a olyan oldalt hagy el, amelynek betöltése három másodpercnél hosszabb ideig tart.

Számos más tanulmányt publikáltak a weboldal sebességének hatásáról. Például egy 2017. évi tanulmány megállapította, hogy a webhely betöltésének egy másodperces késése 11% -kal csökkenti az oldalmegtekintést, 16% -kal csökkenti az ügyfelek kielégítését, és elveszti az áhított konverziós arány 7% -át.

Fontos azt is megjegyezni A Google most használja a webhely sebessége, mint rangsorolási tényező.

Dióhéjban, ha egy lassú weboldallal rendelkezik, az negatív hatással lesz a következőkre:

 • Forgalom és oldalmegtekintések
 • konverziók
 • Sales
 • Márkakép és felfogás a látogatók szemében

Mivel célunk, hogy a hostfacts.com elsődleges erőforrássá tegyük a sikeres webhelyek felépítését, úgy döntöttünk, hogy útmutatót készítünk webhelyünk sebességének növelésére. Az alábbiakban bemutatjuk 21 módot webhelyének sebességének növelésére:

Megtudhatja:

UPDATE: Mielőtt elkezdené optimalizálni webhelyét a gyorsabb betöltés érdekében, két szempontot kell figyelembe vennie:

Először menjen és ellenőrizze webhelyének aktuális töltési idejét a Pingdom vagy a Google PageSpeed ​​Insights segítségével. Ez segít összehasonlítani a sebességváltozásokat, miután megcsinálta a webhelyét.HostingFacts pingdom sebességgel

A HostingFacts oldalsebességű betekintést nyújt

Másodszor, ügyeljen arra, hogy készítsen biztonsági másolatot a webhelyről, mivel néhány módszer megköveteli a fájlok módosítását, amelyek összezavarhatják a webhelyet. A WordPress webhelyről készíthet biztonsági másolatot, és így készíthet biztonsági másolatot minden másról …

Kész? Kezdjük az 1. LÉPéssel:

1. Távolítsa el a felesleges beépülő modulokat és kiegészítőket

A felesleges beépülő modulok és a kiegészítők csökkenthetik a webhely sebességét egy LOT-tal, és különösen fontos, hogy odafigyeljen rájuk, ha olyan CMS-eket használ, mint a WordPress, Joomla vagy Drupal..

Egy jó esettanulmány a beépülő moduloknak a webhely sebességénél történő felfedezéséről feltárja, hogyan tudta a web sebességét 4,23 másodpercről 1,33 másodpercre növelni. A weboldal elemzése során azt találták, hogy a pluginok hozzájárultak a webhely betöltési idejének 86% -ának óriási kihasználásához

Nagyon fontos megjegyezni, hogy nemcsak a webhelyére telepített bővítmények számáról, hanem a minőségről is szól; egy 50 bővítménnyel rendelkező webhely sokkal gyorsabban tud betölteni, mint egy 10 bővítménnyel rendelkező webhely, ha a kevesebb bővítménnyel rendelkező weboldal remegő pluginokkal rendelkezik; általában el kell kerülni azokat a bővítményeket, amelyek sok szkriptet és stílust töltnek be, olyan plugineket, amelyek sok távoli kérést teljesítenek, és olyan plugineket, amelyek extra adatbázis-lekérdezéseket adnak a webhely minden oldalához.

A pluginok valóban javítják webhelyének funkcionalitását, de az is fontos, hogy csak egy plugint használjunk, ha meggyőződtünk arról, hogy feltétlenül szükséges.

Ha WordPress felhasználó, akkor érdemes telepíteni a P3-t (Plugin Performance Profiler);

P3_performance

Ez a beépülő modul átvizsgálja az összes WordPress beépülő modult, hogy megtalálja a szűk keresztmetszeteket, és jelentést fog adni Önnek, hogy láthassa, hogy az egyes beépülő modulok hogyan befolyásolják webhelyének teljesítményét.

2. Jelentősen korlátozza vagy távolítsa el a közösségi megosztási gombokat az Ön webhelyén

Ha úgy gondolja, hogy 100 társadalmi megosztási gombra van szüksége a webhelyén, gondoljon újra; nehéz pontosan meghatározni azt a kutatást, amely hatalmas növekedést idéz elő a webhely forgalmában, mert a közösségi megosztási gomboknak van (ha van ilyen, akkor a túl sok közösségi megosztási gomb megzavarja az olvasókat), ám a kutatások azt mutatják, hogy a lassú webhely csökkenti a forgalmat.

A legtöbb társadalmi megosztás gomb JavaScriptet használ, és ez nagyon zavaró lehet a teljesítmény szempontjából; ismételten előfordultak egy Facebook vagy más közösségi média webhely leállása, amely jelentősen befolyásolja a megosztásgombot telepítő emberek webhelyének sebességét.

Ennek megoldása az, hogy korlátozza / eltávolítja a közösségi megosztási gombokat, vagy konfigurálja őket szinkron módon betöltésre, hogy egy adott közösségi média webhelyének kiesése ne késleltesse webhelyét..

társadalmi megosztás gombok

3. Az Analytics és a hirdetési hálózatok kódját aszinkron módon töltse be

Az Analytics követőkódjai és a hirdetési hálózatok kódjai szintén jelentősen akadályozhatják webhelyének sebességét, különösen, ha a távoli szerver lassú vagy alacsony; könnyedén megakadályozhatja ezt a problémát, ha az összes követőkódot aszinkron kézbesítésre állítja be; Ilyen módon a szerver megszakadása vagy késedelme a hirdetési hálózat vagy az elemzési szolgáltatás területén nem lassítja le webhelyét.

4. Engedélyezés Lejárat fejlécek

Számos tényező befolyásolja a weboldal gyorsaságát, de a szerver válaszideje nagyban hozzájárul a webhely sebességéhez; minél több kérést tesznek fel a szerverre, annál lassabb időbe telik webhelyének betöltése.

A Lejárt fejlécek megmondják a látogató böngészőjének, mikor kérhet bizonyos fájlokat a szerveréről a böngésző gyorsítótárából; ha az Expires Headers úgy van konfigurálva, hogy a látogató böngészője csak egy fájlt kérjen havonta egyszer, és ezt a fájlt a legutóbbi látogatásból tárolták a gyorsítótárban, akkor böngészőjük nem fogja újra kérni ezt a fájlt, amíg egy hónap eltelt. Ez olyan, mint egy kétélű kard a webhely sebességének növeléséhez, mert korlátozza a szerver HTTP kéréseinek számát, és ezzel egyidejűleg csökkenti a szerver terhelését, mivel ugyanazt a fájlt nem kérik meg többször.

Ha a Lejárat fejléceket szeretné telepíteni a webhelyére, akkor a GTmetrix bemutatója bemutatja, hogyan kell ezt csinálni.

5. Engedélyezze a gyorsítótárazást

Az gyorsítótárazás sokkal gyorsabb élményt nyújt webhelyének felhasználói számára, ha a webhely egyik verzióját tárolja a böngészőjében, és kiszolgálja őket, amíg az Ön weboldalát nem frissíti, vagy amíg nem utasítja, hogy frissítse a kiszolgált webhely verzióját..

A webhely gyorsítótárazását különféle módokon lehet engedélyezni, attól függően, hogy melyik platformot használja; a WordPress esetén telepítheti a következő bővítményeket:

 • W3 teljes gyorsítótár
 • W3 Super Cache

Ha valami fejlettebbet szeretne, menjen tovább, és vásároljon WP Rocket-et (talán ez a legjobb!). Drupal esetén követheti ezt az erőforrást.

Itt talál további útmutatásokat arról, hogyan engedélyezheti a gyorsítótárazást webhelyén:

 • Hogyan lehet optimalizálni webhelyét a HTTP gyorsítótárazás segítségével
 • GTmetrix cikk a böngésző gyorsítótárazásáról

6. Használjon tartalomszolgáltatási hálózatot (CDN)

A legtöbb webhelyet az USA szerverein tárolják, és bár ezek a webhelyek általában gyorsabbak lesznek az Egyesült Államokban élő emberek vagy az Egyesült Államok VPN szolgáltatását igénybe vevők számára, az Ön webhelye lassabb lesz a világ más részein élők számára. A CDN megoldja ezt a problémát azáltal, hogy webhelyének fájljait a világ különböző helyein található kiszolgálók hálózatán elosztja úgy, hogy valaki Indiából meglátogatni próbáljon Ázsiában, nem pedig Európában. Ez a webhely sebességének jelentős növekedéséhez vezet.

A CDN-ek hatékonyságának meghatározására Matthew Woodward kísérletet végzett és megállapította, hogy a CDN használata akár 60% -kal növelheti a webhely sebességét.

Íme néhány a legjobb CDN-lehetőség közül az Ön számára:

 • Cloudflare (a szabad terv elég jó!)
 • KeyCDN (érdemes kipróbálni)

7. Szerezzen be egy jobb internetes hostot

A leggyorsabb webtárhely-szolgáltatók listájaSajnálom, de ide kellett dobnunk …

Ha minden, amit webhelyének gyorsabbá tétele érdekében működik, nem működik, vagy csak a webhely sebességének kismértékű, jelentéktelen különbségét észreveszi a bevált gyakorlatok követése óta, talán ideje megváltoztatni webhelyét.

A Smashing Magazine számára írt cikkben Marcus Taylor kiderítette, hogy a használt webgazda befolyásolta két ügyfelének webhelysebességét; mindkét ügyfél hasonló weboldalakkal rendelkezik, de eltérő tárhely-szolgáltatót kínál. Az egyik ügyfél megbízható dedikált szerverre, míg a másik olcsó szerverre helyezte az eredményt, a webhely válaszidejének hatalmas különbsége volt; az ügyfél DNS-válaszideje a dedikált szerveren 7 milliszekundum, az ügyfél válaszideje az olcsó szerveren 250 milliszekundum volt. Semmi csípés vagy beépülő modul nem tudja orvosolni ezt a különbséget!

Az internetes host nagyon fontos a webhely sebessége szempontjából, tehát válasszon valami jót az itt bemutatott tárhely-áttekintésből. A hostfacts.com webhelyen végzett teszteink és elemzéseink szerint ennek a három host-szolgáltatónak a leggyorsabbnak kell lennie (<400ms):

 1. A2 tárhely 320ms
 2. Hostinger 363ms
 3. Bluehost 380ms

Tehát, hacsak nem webhely-építőket (például Wix-et) használt fel webhelyének felépítéséhez, végezze el kutatását, hogy megtalálja webhelyének legjobb hostját.

8. A webhely témája

Pontosan mennyi hatást gyakorol a webhely témája a helyszínen? Nagyon! Julian Fernandes a témák váltásával a webhely betöltési idejét 630 ms-ról 172 ms-ra tette át; ez volt ugyanaz a webhely, ugyanazzal a gazdagéppel, és nem változott semmi, csak a weboldal témája, és ez hatalmas növekedést eredményezett a webhely betöltési idejében.

Még a legjobb szerverkonfiguráció sem fogja megmenteni a webhelyet, ha egy feltört kóddal rendelkező roppant témát használ; győződjön meg arról, hogy a weboldal témájának keresésekor a teljesítményt is figyelembe veszi, nem csak az esztétikát.

9. Telepítse a Google PageSpeed ​​szerveréregoogle oldal sebessége

A PageSpeed ​​modul egy nyílt forráskódú szervermodul a Google-tól, amely automatikusan optimalizálja webhelyének sebességét; a webhely teljesítményének bevált gyakorlatait követve módosítja a szervert és a fájlokat anélkül, hogy bármi mást kellene tennie.

Ha technikus hozzáértés van, akkor maga is telepítheti a Google PageSpeed ​​alkalmazást. Ha nem vagy hozzáértő a technikához, akkor kérheti az internetes hostot / fejlesztőt, hogy telepítse azt az Ön számára.

10. Optimalizálja és csökkentse a képméretet

Az nem optimalizált képek nagyon nehézek lehetnek, és ennek eredményeként sok szerver erőforrást használnak, és hosszabb ideig tarthatnak a betöltés; ha a webhely átlagos képmérete 1mb vagy 2mb +, akkor komoly munkát kell végeznie. A következő eszközök használatával jelentősen csökkentheti a kép méretét, miközben biztosíthatja, hogy annak minősége ne legyen negatív hatással:

 • WP Smush (WordPress felhasználók számára)
 • EWWW Image Optimizer (WordPress felhasználók számára)
 • Kraken (mindenki számára – Drupal és Joomla)

11. Engedélyezze a Gzip-tömörítést

Valószínűleg megpróbálta tömöríteni egy fájlt a számítógépen, és látta, hogy ez a méret hatalmas csökkentésével járhat; egy 60 MB-os fájl tömöríthető mindössze 5 MB-ra. A Gzip tömörítés ugyanúgy működik, de a webhelyek esetében; A Gzip automatikusan tömöríti a webhely fájljait ZIP fájlokká, drasztikusan csökkentve a fájlok méretét, és ennek eredményeként növelve a webhely sebességét.gzip tömörítés

A korábban hivatkozott Smashing Magazine cikkben egy webhely 68KB-ról 13KB-ra emelkedett, kizárólag a Gzip engedélyezése miatt.

Ha engedélyezni szeretné a Gzip tömörítést a webhelyén, a GTmetrix útmutatója jó indulási hely.

12. Rendszeresen optimalizálja az adatbázisát

Ez gyakran figyelmen kívül hagyott, de nagyon hatékony módja a weboldal sebességének növelésére; különösen akkor hatékony, ha WordPress-t vagy bármilyen CMS-t használ, amelyek erősen támaszkodnak az adatbázis használatára.

Egyes CMS-ek és a telepített pluginok nagyon támaszkodnak az adatbázisra az adatok mentéséhez; ez növeli az adatbázisban tárolt adatokat, amikor a CMS / plugin-t használja, így webhelye fokozatosan lassabb lesz. Ez különösen a pluginokra vonatkozik, amelyek naplókat, statisztikákat és felhasználói adatokat mentenek. Ugyanez vonatkozik akkor is, ha a WordPress programot használja, és engedélyezi a utólagos javításokat, a pingback-eket és a trackbacks-eket.

Sokkal gyorsabbá teheti webhelyét az adatbázis rendszeres tisztításával – ezt a folyamatot automatizálhatja a WP-Optimize beépülő modullal, ha WordPress-et használ, vagy manuálisan (más platformokhoz) az ezen útmutató segítségével.

13. Csökkentse a Javascript és a CSS fájlokat

Ha webhelye sok JavaScript- és CSS-fájlt használ, akkor nagy a valószínűsége, hogy webhelye azt mondja a látogató böngészőjének, hogy ezeket a fájlokat külön-külön kezelje; ez sok kéréshez vezet, amely végül negatív hatással van a webhely sebességére. A JavaScript és a CSS fájlok tömörítése csökkenti az egyes JavaScript és CSS fájlok számát azáltal, hogy egy helyen vannak, így jelentősen javítja a webhely sebességét.

14. Kombinálja a háttérképeket a képekről

Minél több kérelmet kell a felhasználó böngészőjének megtennie a szerveréhez, annál lassabb lesz a webhelye az adott felhasználó számára; a legtöbb webhelysablon több háttérképből áll, és ennek eredményeként több különböző kérés jön létre, amikor egy látogató megpróbálja betölteni a weboldalt. Ennek megoldása az, hogy ezeket a képeket egyesíti egybe úgy, hogy a látogató böngészőjének csak egy képet kell kérnie, amikor megpróbálja betölteni az Ön weboldalát; ezt a Sprites képalkotással lehet elérni.

A háttérképeket képfrissítésekké kombinálva csökkentheti a kérések általános költségeit, a látogatói böngészője által letöltött byte-ok számát és a késést, amelyet a fordítószalagok okoznak, amikor a szerver más erőforrásokat tölt le. Ez sokkal gyorsabb webhelyhez vezet.

A SpriteMe segítségével képeket spritekké kombinálhatja, vagy követheti a Smashing Magazine cikk javaslatait.

15. Engedélyezze a HTTP Keep-Alive alkalmazást

Általában, amikor a látogató böngészője megkísérel fájlt kérni az Ön webszerveréről, akkor az egyes fájlokat külön-külön fogja meg; más szóval, a kapcsolat bezáródik, amikor egy fájlt megragadtak, majd újból megnyílik egy új fájl kérésére. Ez több processzort, hálózatot és memóriát igényel, és végül lassabb webhelyhez vezet, ha sok a terhelés a szerveren. A HTTP folyamatos élettartamának engedélyezése biztosítja, hogy a kiszolgálóra irányuló összes fájlkérés egyetlen nyílt kapcsolaton keresztül történik, ami sokkal gyorsabb webhelyhez vezet a felhasználók számára, korlátozva a kiszolgálóval való kapcsolatok számát..

Engedélyezheti az életben tartást az alábbi kód lemásolásával és beillesztésével a .htaccess fájlba:

Fejléckészlet A kapcsolat életben marad

Alternatív megoldásként a kiszolgálótól függően is követheti ezeket az utasításokat.

16. Javítsa meg az összes törött linket a webhelyén

Míg a tartalomban lévő törött linkek nem befolyásolják webhelyének sebességét, bár ezek rossz felhasználói élményt eredményezhetnek, a JavaScript, CSS és a kép URL-jeiben lévő törött linkek a webhelyet irritálóan lassabbá tehetik; feltétlenül ellenőrizze webhelyének ezen aspektusait, hogy nem találtak-e hivatkozásokat, és javítsa ki őket, mielőtt elküldik a felhasználókat.

17. Kerülje a kép forró hivatkozását

A kép forró linkítése, amelyet más néven „inline linking” -nek hívnak, egy másik személy webhelyén található képhez történő hivatkozás ahelyett, hogy a képet saját szerverére töltené. A felszínen ez olyan cselekedetnek tűnik, amely sok sávszélességet takarít meg, főleg ha nagy forgalmú webhelyed van, de valójában lelassíthatja webhelyét, ha az a webhely, amelyben az Ön hotlinkedéssel ellátott képét üzemelteti, leállást tapasztal. vagy lassú.

Függetlenül attól, hogy a tartalomban lévő képek vagy a hirdetések szalaghirdetései képesek-e, előbb tárolja a képeit a webhelyén, mielőtt hozzájuk kapcsol..

18. Korlátozza a külső kérések számát

A teljesen működőképes weboldal biztosítása érdekében támaszkodnia kell más webhelyek fájljaire és erőforrásaira; ennek eredményeként videókat, prezentációkat és más multimédiás fájlokat kell beágyaznia. Noha ez nem feltétlenül rossz, ha túl sok vagy ha külső fájlokat kér lassú webhelyekről, akkor ez hatással lehet a webhely betöltési idejére.

Próbálkozzon korlátozni a weboldal által benyújtott külső kérések számát; ha lehetséges, a lehető legtöbb fájlt tárolja a szerverén. Más fájlok esetén csak hagyja, hogy webhelye kérje őket nagyon megbízható webhelyektől.

19. Használjon megbízható CMS-t

A CMS az Ön webhelyének kerete; ha egyszerű HTML-t vagy olyan népszerű és megbízható CMS-t használ, mint a WordPress vagy a Drupal, akkor jól kell lennie. Ha azonban egy kevésbé népszerű CMS-t használ, vagy valamit, amelyet saját magának készített, kockáztathat lassú webhelyet; győződjön meg arról, hogy megfelelő teszteket futtat és elvégzi a megfelelő kutatást annak biztosítása érdekében, hogy a CMS gyors és megbízható legyen használat előtt.

20. Használjon PHP gyorsítót

A PHP csökkenti annak szükségességét, hogy mindig ugyanazokat az információkat adja meg webhelyén, de ez növeli a webhely betöltési idejét. Vagy kipróbálhatja a PHP-fájlok helyettesítését statikus HTML-fájlokkal, ha lehetséges, vagy használhat egy PHP-gyorsítót webhelyének sokkal gyorsabbá tételéhez, ha az nagyon sokat támaszkodik a PHP-re.

Ez a Wikipedia bejegyzés számos felhasználható PHP gyorsítót tartalmaz.

21. Ne akadályozza meg mások a képek Hotlink összekapcsolását

Mint fontos, hogy elkerüljük mások képeinek forró hivatkozását, ugyanakkor meg kell akadályoznunk, hogy mások is forró linkre hozzák a saját képeit.

Amikor az emberek hotlink-hez csatolják a képeket, alapvetően ellopják a sávszélességet, mivel minden alkalommal kérés történik a szerverre, amikor az olvasók megpróbálják megtekinteni a képeket a saját webhelyükön. Ezt megakadályozhatja, ha letiltja a szerveren tárolt képek forró hivatkozását.

Ez a Hongkiat-ról szóló cikk megmutatja, hogyan lehet megakadályozni a képek forró hivatkozását, és ez az eszköz segít automatikusan létrehozni .htaccess fájlt, amely megakadályozza a képek hivatkozását..

A sorod – Tesztelje webhelyének sebességét

Tesztelje webhelyének sebességétA fenti javaslatok végrehajtása után tovább kell próbálnia webhelyének sebességét, hogy megnézze-e eltérést (ha különbséget látszik, hagyjon megjegyzést az alábbiakban). Íme a legfontosabb ajánlásaink a webhely sebességének teszteléséhez:

Pingdom webhelysebesség-teszt: Ezzel az eszközzel meg kell törekednie arra, hogy csökkentse a webhely betöltési idejét, valamint kevesebb kiszolgálói kérelmet. Ez az eszköz összehasonlítja a webhely sebességét más online webhelyekkel.

GTMetrix: Ez az eszköz elemzi webhelyének sebességét a Google Pagespeed Insights és az Yslow használatával, és A-tól F-ig ad osztályozást. Javaslatokkal szolgál továbbá a fejlesztésre.

Weblap-elemző: Ez az eszköz információkat nyújt az oldal méretéről és a webhely letöltési idejéről, és javaslatokat kínál a webhely betöltési idejének javítására..

Google Pagespeed Insights: A 100-hoz közelebb eső pontra kell törekednie. Van egy mobilsebesség-teszt eszköz is, amelyet használhat.

Yslow: Ez az eszköz elemzi webhelyének sebességét a Yahoo! weboldal teljesítményének szabályai alapján.

Weblap teszt: Minél közelebb van a pontszám 100-hoz, annál gyorsabb a webhelye.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author