A WordPress testreszabása

WordPress logóA régi rossz időkben a weboldal megtervezéséhez tudnia kellett a HTML-t. Ahogy az internet fejlettebbé és összetettebbé vált, meg kellett tanulnia a Javascriptet is.

Ennek egyik módja a tartalomkezelő rendszer (CMS) használata. A CMS, mint például a WordPress vagy a Wix, megnehezíti a nehéz emelőket. A témák, a WYSIWYG szerkesztő és az előre beépített kütyü használatával professzionális megjelenésű weboldalt hozhat létre egyetlen kódsor írása nélkül..

A WordPress messze a legnépszerűbb CMS a világon. 2020 márciusától a webhelyek több mint 35% -a használja fel. De miért olyan népszerű??

A válasz az, hogy A WordPress tökéletes egyensúlyt teremtett a testreszabás és a könnyű használat között. Használhat egy alapértelmezett témát, és összeállíthat egy gyors és piszkos blogoldalt. Vagy telepíthet pluginokat és épít egy igazán profi webhelyet.

Itt tárgyalunk mindent, amit tudnunk kell a WordPress webhely testreszabásáról. Az alapbeállításokról, témákról és kütyükről beszélünk. A fejlettebb szolgáltatásokról, például a pluginokról, az elemzésről és más integrált eszközökről is beszélünk.

Jegyzet: Ha ön maga tudja kezdeni a tervezést és a testreszabást, akkor jelentősen csökkenti webhelye fejlesztési költségeit.

Vessünk közelebbről!

A WordPress 101 testreszabása

Számos módon testreszabhatja a WordPress webhelyet. Talán a legfontosabb dolog, amit meg kell jegyeznünk, hogy a WordPress nem hosting cég. Ez csak egy CMS. Ennek eredményeként ki kell választania a saját hostját, és regisztrálnia kell a saját domain nevét. Sok házigazda minőségi dedikált WordPress-tárhelyet kínál, a kiszolgálóra előre telepített WordPress-szel.

WordPress testreszabás

Miután rendezte a tárhely helyzetét, a következő lépés a webhely felépítése. Két alapvető módszer van a WordPress-webhely testreszabására:

 • Téma kiválasztása
 • Modulok hozzáadása
 • Menü hozzáadása

A későbbiekben mélyebben mind a három lehetőségről beszélünk, de a lényeg:

Témák határozza meg webhelye elrendezését és színsémáját. Készíthet egy alapvető blogformátumot, képgalériát és más általános oldaltípusokat. Még egy másik témát is választhat a kezdőlapjára, hogy az Ön webhelyének testreszabottabb megjelenése legyen.

Widgets olyan eszközök, amelyek általában az oldalsávon helyezkednek el és hozzáadott értéket képviselnek. A tipikus modulok közé tartoznak a közösségi média hivatkozásai vagy az e-mail regisztrációs űrlap.

menük megkönnyíti a látogatók számára a webhely navigálását. Tegyük fel például, hogy egy autójavító műhelyet működtet. Lehet, hogy az oldal tetején található menü, amely linkeket tartalmaz alkatrészekre, szolgáltatásokra, a Google térképére az Ön tartózkodási helyéről és a „kapcsolatfelvétel” oldalról.

Ezen lehetőségeken kívül vannak más, fejlettebb módszerek a webhely testreszabásához. Az egyik ilyen lépcsőzetes stíluslap (CSS) létrehozása. A CSS lehetővé teszi a betűtípusok, a színek és a betűméret testreszabását a különböző szöveges stílusokhoz. Tehát ahelyett, hogy kézzel beállítaná az egyes oldalak betűméreteit és színét, létrehozhat előre beállított lehetőségeket a fejlécekhez, az alfejezetekhez és a sima szöveghez, és gyorsan és egyszerűen kiválaszthatja azokat..

Még egyedi fejléceket is létrehozhat a WordPress webhelyéhez. Az egyedi fejléc köti össze a teljes webhelyet. Minden oldal egy nagyobb egész részének fog kinézni, akkor is, ha a téma különbözik.

Teljes mértékben testreszabhatja a WordPress programot?

Amikor a WordPress-re gondol, valószínűleg egy blogra vagy más tartalom-orientált webhelyre gondol. Valójában olyan nagy presztízsű vállalatok használják, mint a Flickr, a LinkedIn és a BBC America. De tegyük fel, hogy integrálná a fejlettebb funkciókat, például a fórumokat, az ügyfelek csevegőrobotjait vagy az e-kereskedelmet? A WordPress nem támogatja természetesen ezen alkalmazások egyikét sem.

Szerencsére vannak szó szerint Több ezer bővítmény, amely hozzáadja a funkcionalitást az Ön webhelyéhez. Ez a gazdag ökoszisztéma szinte minden olyan webfunkciót tartalmaz, amelyet el tud képzelni. Tehát ha fórumot vagy e-kereskedelmi oldalt szeretne hozzáadni a webhelyéhez, akkor ezt mindenképpen megteheti.

Wordpress plugin telepítése

Az egyetlen probléma az, hogy ezek a bővítmények nem méretezhetők jól. Kis és közepes méretű helyekre tervezték, és a nagyobb webhelyeknek egyre több és több spirálcsúcsot kell használniuk a teljesítmény fenntartása érdekében. Ebben az esetben érdemes fontolóra venni egy fejlettebb CMS-t, natívabb funkciókkal.

Akkor ismét, ha a webhelye olyan nagyra nőtt, hogy már kibővítette a WordPress-t, akkor ez egy jó probléma, ha.

A WordPress általános beállításai

Mielőtt elkezdené a webhely felépítését, a WordPress megkéri Önt, hogy konfigurálja az alapbeállításokat, például a felhasználónevet, a jelszót és a kiszolgáló egyéb alapvető beállításait. Ez a megfelelő idő a WordPress-webhely biztonságának ellenőrzésére, mivel az alapbeállítások helytelen megszervezése kiszolgáltatottá teheti a hackereket..

jelszó védelemMielőtt még bejelentkezik, a WordPress felkéri Önt, hogy hozzon létre felhasználónevet és jelszót. Feltétlenül használjon erős jelszót. És soha, soha ne használja az „admin” felhasználót felhasználónevedként. Ez az első, amit a hackerek megpróbálnak kitalálni, mivel sok alkotó soha nem változtatja meg.

Miután bejelentkezett, látni fogja az irányítópultot, ahol a legtöbb munkát fogja elvégezni. Eleinte a műszerfal kissé zsúfolt. Számos kütyü található a képernyőn, de nem mindegyik szükséges minden felhasználó számára.

A képernyő jobb felső sarkában található egy kis link, amely a „Képernyő beállításai” feliratot tartalmazza. Kattintson erre, és letilthatja az egyes kütyüket. A „Welcome”, a „Quick Draft” és a „WordPress Events and News” widget-eknek kell elsőként megjelenniük. A legtöbb ember soha nem fogja használni ezeket a funkciókat.

Ezután kattintson az oldal bal oldalán található „Beállítások” linkre, majd kattintson az „Általános beállítások” linkre..

Itt láthatja a legalapvetőbb webhely-lehetőségeket. Az első két mező lehetővé teszi a címe és a címke megadását a webhelyéhez. A webhely címe megjelenik a böngésző lapon, míg a cím és a címke az oldal tetején jelenik meg sok WordPress-témában. Mivel ezek az első dolgok, amelyeket sokan látnak, amikor meglátogatják az Ön webhelyét, érdemes meggondolni ezeket.

Ezután be kell írnia a WordPress-címet. Ez a domain, amelyet regisztrált a webhelyén. A WordPress automatikusan megkeresi a WordPress könyvtárat, hogy megtalálja az Ön honlapját. Ha a kezdőlapja más, például ha más szerveren üzemelteti, akkor írja be az URL-t a „Webhely címe” mezőbe. A legtöbb webhelyen azonban a WordPress címnek és a webhely címének azonosnak kell lennie.

A WordPress műszerfal általános beállításai

Megváltoztathatja az adminisztrációs e-mail címet is. Alapértelmezés szerint ez lesz a webhely adminisztrátori címe. Ha van más e-mail fiókja, például a Gmail, ide írhatja ezeket az információkat.

hogyan válasszuk ki a felhasználói szerepet a WordPress általános beállításaiban

A legtöbb ember számára ez jó ötlet, mivel a hackereknek nehezebb lesz kitalálni ezeket az információkat. A legrosszabb esetben az olyan adminisztrátori e-mail címek megléte, amelyeknek nincs a WordPress szerverén, megkönnyíti a WordPress rendszergazdai jelszavának visszaállítását..

Az oldal alján kiválaszthatja az időzónát, a dátum formátumát, az idő formátumát és a webhely nyelvét. Ezek többnyire adminisztratív lehetőségek, és nem befolyásolják a felhasználói élményt.

Sokféle felhasználói szerep

Még egy lehetőségről kell beszélnünk: az új felhasználó alapértelmezett szerepe. Itt van egy gyors leírás arról, hogy mit jelentenek:

 • Super Admin megadja a felhasználónak a webhely összes adminisztratív funkcióját, valamint az azonos hálózaton lévő összes többi webhelyet. Hacsak nem működtet hálózatot, ez a beállítás nem használható.
 • admin megadja a felhasználónak az összes adminisztrációs lehetőséget. A legtöbb webhelyen Ön az egyetlen adminisztrátor lehet. De ha egy webhelyet megbízható partnerrel üzemeltet, akkor adminisztrátorokká kívánja tenni őket.
 • Az Szerkesztő a szerep lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a webhely bármely üzenetét közzétegye és szerkesztse. Ez akkor lehet hasznos, ha együttműködési projekten dolgozik más partnerekkel. Alapvetően szerkeszthetik a webhely tartalmát, de nem az általános formátumot vagy a biztonsági funkciókat.
 • Szerző lehetővé teszi a felhasználó számára a létrehozott bejegyzések közzétételét és szerkesztését. Nem tudják azonban szerkeszteni a más felhasználók által létrehozott tartalmat.
 • A Hozzájáruló tud üzeneteket írni. Nem tudják azonban közzétenni. Bármit, amit írtak, szerkesztõnek vagy adminnak kell közzétennie.
 • A Előfizető csak a saját profiljukat tudják kezelni.

Általában azt szeretné, ha az alapértelmezett felhasználói szerepkört „előfizető” -re állítja. Ha valaki rendelkezik fiókkal a szerverén, akkor mindig felhasználhatja az adminisztrációs képességeit a szerepük megváltoztatására. Ha több, mint néhány felhasználóval rendelkezik, akkor a kezelésének legegyszerűbb módja egy harmadik féltől származó eszköz, például a phpMyAdmin használata..

Ha úgy dönt, hogy ezen beállítások valamelyikét később megváltoztatja, ezt könnyű megtenni. Csak keresse meg az Általános beállítások oldalt, és végezze el a szükséges módosításokat.

A WordPress témák testreszabása

Most, hogy konfigurálta az alapbeállításokat, ideje testreszabni webhelyének megjelenését és hangulatát. Ennek a folyamatnak az első lépése a WordPress téma kiválasztása. Kétféle téma létezik: ingyenes témák és prémium témák. Először nézzük meg, hogyan telepítsünk egy ingyenes témát.

Az irányítópulton kattintson a bal oldali „Megjelenés” linkre, majd kattintson a „Témák” gombra. Itt a szerverén jelenleg tárolt összes téma csempézett megjelenítése jelenik meg.

Hogyan lehet megváltoztatni a WordPress témát

Ha egy dedikált WordPress szerveren tárol, akkor már több lehetőség lesz. Ha nem, vagy ha más megjelenést akar választani, telepítenie kell egy új témát.

Az ingyenes téma nem biztos, hogy a legbiztonságosabb

Számos WordPress téma-tárhely található az interneten. De amint a mondás szól: „ha túl jónak tűnik, hogy igaz legyen, valószínűleg az is”. Ezen „ingyenes” témák közül sok be van ágyazva hirdetési nyomkövetőbe vagy akár olyan rosszindulatú programba, amely veszélyeztetheti az Ön webhelyének biztonságát..

A biztonság érdekében a témák megtalálásának legjobb helye az, ha kiválasztanak egyet a hivatalos WordPress tárházból. Innentől kereshet témák között, hogy megtalálja az igényeinek megfelelőt. Válasszon játékos témát kertészeti blogjához, vagy válasszon egy témát professzionális blogjához.

hivatalos WordPress tématár

Miután megtalálta a kívántt, egyszerűen nyomja meg a „Letöltés” ​​gombot. A fájlt .zip fájlként menti a számítógépre. Innentől térjen vissza a WordPress műszerfal témalapjára, és nyomja meg a tetején lévő gombot, amely az „Új hozzáadása” feliratot jeleníti meg. Válassza ki a témájának .zip fájlt, amely feltölti a szerverre.

Válassza ki a témát, és lehetősége van néhány lehetőségre. Először kattintson a „Részletek” elemre & Előnézet ”, amely élő pillantást ad a működő témára, kiegészítő szöveggel és képekkel. Így jobb képet kaphat arról, hogyan néz ki, anélkül, hogy közzétenné az interneten. Ha boldog vagy, csak kattintson az „Aktiválás” gombra, és a téma élő lesz.

előnézeti wordpress téma

A WordPressnek van egy témaszerkesztő, amely lehetővé teszi a téma manuális szerkesztését. Még akkor is, ha jól érzi magát a HTML, a PHP és a CSS használatával, ne használja őket. A WordPress arra is figyelmeztet, hogy ne tegye. Ennek oka az, hogy véglegesen megszakíthatja webhelyét, ezért újra kell telepítenie a témát, és a semmiből kell kezdenie. Ezenkívül a jövőbeli témafrissítésekkel minden változás elveszik.

Ha szeretné finomítani a témát, fontolja meg egy plugin telepítését a téma szerkesztéséhez. Az Elementor például egy kiváló, biztonságos WYSIWYG szerkesztő, amely nem szakítja meg webhelyét. Vannak más, harmadik fél által kínált lehetőségek is, például a Gutenberg.

Ha valóban szeretné szerkeszteni a témát manuálisan, akkor létre kell hoznia egy gyermek témát. Ez biztosítja, hogy a témát a jövőbeli frissítések nem bontják fel. A hátránya, hogy egyáltalán nem frissül. Ha a témának olyan biztonsági problémája van, amely később javításra kerül, akkor hiányzik a javítás.

Fontos szempont még az is, hogy a legtöbb webfelhasználó okostelefonján keresztül éri el az internetet. Annak érdekében, hogy tiszta, kényelmes élményt nyújtson ezeknek az embereknek, érdemes választania egy érzékeny kialakítású témát. Mielőtt továbbmenne, csak hozzon létre egy dummy oldalt, és futtassa le a Google mobilbarát tesztjén.

WordPress prémium témák

Az ingyenes témák mellett számos vállalat értékesít prémium témákat. Amellett, hogy szélesebb választékot kínál Önnek, A prémium témáknak számos előnye van. Ezek tartalmazzák:

 • Gyakori fejlesztői frissítések, amelyek jobb biztonságot nyújtanak
 • Kompatibilitás a legújabb WordPress, HTML, PHP és CSS szabványokkal
 • Ügyfélszolgálat a WordPress-től a hibák és a testreszabás kezelésére

Miután letöltött egy prémium témát, egyszerűen telepítse ugyanúgy, mint egy ingyenes témát. Ön dönti el, hogy megéri-e ez a költség, vagy sem.

WordPress beépülő modul beállítása

WordPress pluginsHa túl szeretne lépni a WordPress alapvető funkcióin, akkor ki kell használnia a beépülő modulok előnyeit. A beépülő modulok olyan kiegészítő eszközök, amelyek felhasználhatók webhelyének biztonságának javítására, automatikus biztonsági másolatok létrehozására, és még a webhely teljesítményének fokozására.

A pluginek hátránya, hogy hozzáférést biztosít számukra a webhely adataihoz. Ennek eredményeként egy hibás plugin veszélyeztetheti a webhely biztonságát. A plugin telepítése előtt feltétlenül olvassa el az áttekintéseket egy harmadik fél webhelyén, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs-e ismert biztonsági hibája. A biztonságos plugin megtalálásának legjobb módja a hivatalos WordPress lerakat használata.

Ugyanúgy, mint egy téma telepítésekor, egy plugin telepítéséhez először le kell töltenie azt. A beépülő modul .zip fájlként fog letölteni, amelyet ki kell boncolnia, mielőtt feltöltené.

Miután ezt megtette, nyissa meg a WordPress irányítópultját, válassza a „Plugins” menüt, majd kattintson az „Új hozzáadása” gombra. A képernyő tetején megjelenik egy gomb, amelyen fel van tüntetve a „Bővítmény feltöltése”. Válassza ki ezt a gombot, töltse fel a bővítményt, és készen áll a konfigurálásra.

hogyan lehet feltölteni a wodpress plugin-ot

Amikor a plugin sikeresen telepítésre került, megjelenik a konfigurációs felszólítás. A legtöbb WordPress beépülő modul előre konfigurálva van, de még mindig jó ötlet megnézni a lehetőségeket. Mivel az opciók különféle pluginek között különböznek egymástól, akkor konzultálnia kell a plugin támogatási oldalával, ha további információra van szüksége a különböző beállításokról.

Nehéz átfogó útmutatást adni arról, hogy mely pluginekre van szüksége, mivel a pontos típus függ a működtetett webhely típusától. Ennek ellenére néhányat kell telepíteni közvetlenül a denevérhez.

 • A Yoast célja, hogy javítsa webhelye rangsorát a keresőmotorokban. Különféle beépített eszközökkel segíti a keresőmotor-barát tartalom létrehozását, ideértve a linkekhez megfelelő kulcsszavak kiválasztását is. A prémium verzió még tippeket is tartalmaz a kulcsszavak beillesztéséhez a szövegbe.
 • Az Akismet kötelező, ha az Ön weboldala kommentárokat tesz lehetővé. Ez egy anti-spam szűrő, amely kiküszöböli az ismert spam linkeket, hogy a megjegyzés szakasz tisztán maradjon.
 • A Duplikátor megkönnyíti a biztonsági másolatok létrehozását a WordPress webhelyén. A nagyobb módosítások elvégzése előtt készítsen biztonsági másolatot. Ha a módosítások miatt a webhely összeomlik, akkor csak állítsa vissza a biztonsági másolatot, és visszatér online. A Duplikátor segítségével webhelyét könnyedén át lehet helyezni egyik gazdagépről a másikra.

WordPress prémium plugins

A témákhoz hasonlóan nem minden WordPress plugin ingyenes. Időnként fizetnie kell egy prémium pluginért. Ez lehet egyszeri költség vagy havi előfizetés. Ennek hátránya, hogy jobb támogatást kap, ami különösen fontos a biztonsággal kapcsolatos bővítményeknél.

Ha egy prémium plugint telepít, telepítse a Defender Security szolgáltatást. Ez a beépülő modul két tényezőjű hitelesítést tesz lehetővé az adminisztrátorok számára, valamint számos egyéb biztonsági funkciót. Az első 30 nap ingyenes, és attól kezdve havi díjat számít fel.

Egy másik jó prémium plugin a Hummingbird. Segít optimalizálni a webhelyet, hogy a lehető leggyorsabban betöltődjön. Javítja a böngésző gyorsítótárazásának hatékonyságát is. A Defender Securityhez hasonlóan a Hummingbird 30 napos próbaverzióval is jön.

Függetlenül attól, hogy melyik prémium plugint vásárol, pontosan úgy telepítheti őket, mint bármely ingyenes plugin.

Egyedi tartalom hozzáadása a WordPresshez

Ezen a ponton elkészítette a webhely alapbeállításait, felépítette a témáját, és a hatékonyság, a biztonság és a SEO javítása érdekében választott bővítményeket választott. De tudja, mit még nem tettél meg? Valójában bármilyen tartalmat létrehozott. Javítsuk ki.

Új weboldal létrehozásához nyissa meg a WordPress irányítópultját, és válassza az „Oldalak” menüt. Itt két lehetőség jelenik meg: „Összes oldal” és „Új hozzáadása”. Alapértelmezés szerint a WordPress létrehoz egy adatvédelmi irányelvek oldalt, valamint egy mintaoldalt, amelyet homokozóként használhat becsapódáshoz. Ezek a Minden oldal menüben láthatók..

Új oldal létrehozásához kattintson az Új hozzáadása gombra.

új oldal hozzáadása a WordPresshez

Ezen a ponton egy üres oldal jelenik meg a választott témában. Témájától függően beírhatja a címet, vagy előfordulhat, hogy az oldal címe és a címke előre kitöltődik. Alatta beírhatja a szöveget vagy elhelyezheti képeit.

Ha telepítette a Yoast – és valóban kellene -, akkor egy ablak jelenik meg az ablak alján, ahol megadhatja a fókuszkulcs-kifejezést. Írja be a kulcsfontosságú kifejezést a mezőbe, és A Yoast automatikusan segíti az oldal optimalizálását írása közben.

A legtöbb webhelyhez néhány oldalra lesz szüksége minimálisan: a kezdőlapjára, a „róla” oldalra és a „kapcsolattartó” oldalra..

Ez megint csak egy minimum. A gyakorlatban további oldalakat szeretne, amelyek a webhely céljainak megfelelnek.

Például, ha fodrászatot működtet, érdemes lehet egy galéria részt, amely bemutatja a legújabb eredményeket. Lehet, hogy ezt a szokásos ügyfelek promóciójává is alakíthatja. „Engedje meg, hogy megjelenjenek a weboldalamon, és kapj egy ingyenes frizurát”.

Egy másik példa használatához, ha autókereskedést működtet, érdemes lehet egy „szolgáltatások” oldalt, amely tartalmazza a közös szolgáltatások árait.

Rendszeresen frissítse a blogját

És természetesen, ha blogot működtet, akkor hozzászólásokat szeretne. Ebben az esetben feltétlenül frissítse rendszeresen. Nincs jobb módszer a követők elvesztésére, mint másfél hónapra abbahagyni a blogolást.

Attól függően, hogy milyen típusú tartalmat küld fel, érdemes más elrendezést használni. Például, ha sok képet küld, érdemes felvenni egy fotógalériát. Másrészről, ha csak blogot írsz, az egyszerű szöveg vonzó szalaghirdetéssel tökéletesen működik.

galéria hozzáadása a WordPresshez

Ha egy reklámcsíkról beszélünk, akkor valószínűleg itt az ideje egy webhely logójának hozzáadásához, ha még nem tette meg. Ehhez egyszerűen keresse meg a téma „Fejléc” menüjét, és a feltöltéshez kattintson a „Select Logó” elemre. Ideális esetben a logónak PNG vagy WebP formátumban kell lennie, amely lehetővé teszi, hogy a háttér bármilyen résen keresztül megjelenjen. Ne feledje azonban, hogy a logó a legtöbb témában felváltja a webhely címét.

Hasonló megjegyzésként válassza ki a webhely ikont. Ez a kis kép jelenik meg a böngésző lapon, így könnyű megkülönböztetni a többi lapról. Csakúgy, mint a logó esetében, a PNG vagy a WebP formátum ideális, kivéve, ha az ikonja tökéletes négyzet. A webhely ikonját ugyanúgy választhatja meg, mint a logót, a téma „Webhely-azonosság” menüjéből.

Hogyan kell használni a WordPress kütyüket

A kütyü lehetővé teszi bontsa ki webhelyének funkcionalitását. Például hozzáadhat naptárt, közösségi média linkeket vagy e-mail feliratkozást. A legtöbb témában a kütyü megjelenik a webhely oldalsávjában, bár egyes témák inkább az oldal alján jelenítik meg a kütyüket.

WordPress kütyü

A kütyü konfigurálásához lépjen ki a Téma menüből, és kattintson a Megjelenés menüre. Innentől válassza a „Widgets” lehetőséget. A témától függően számos lehetséges widget-helyet fog látni. Előfordulhat, hogy a téma részeként előre telepítve vannak néhány kütyü.

widget hozzáadása a WordPresshez

A widgeteket egyszerűen áthúzhatja különböző helyekre, hogy áthelyezhesse őket az oldalon, és így testreszabhatja webhelyének megjelenését és hangulatát..

Ha nem tetszik a már telepített widget, kattintson a widget nevére mutató nyílra, majd kattintson a „Törlés” gombra. Ezzel teljesen eltávolítja az oldaláról.

Alternatív megoldásként további widgeteket is felvehet webhelyének javítása érdekében. Ehhez egyszerűen válassza ki őket a widget menü bal oldaláról, és húzza őket az oldal kívánt területére.

A témákkal és a bővítményekkel ellentétben a widget közvetlenül az oldalához nem adható. A WordPress ugyanakkor számos alapértelmezett kütyüvel rendelkezik, és a legtöbb téma további kütyüket is tartalmaz.

Alternatív megoldásként modulokat is hozzáadhat egy plugin segítségével. Ehhez keressen egy plugint, amely tartalmazza a kívánt widget, majd adja hozzá ugyanúgy, mint bármely más plugint. A plugin telepítése után térjen vissza a Widgets menübe, és a widgetnek elérhetőnek kell lennie.

Válasszon widgeteket az Ön webhelyétől függően

Az épített webhely típusától függően különféle kütyüket szeretne használni. Ennek ellenére számos fajta hasznos lehet szinte minden weboldal számára. Itt van egy gyors leomlás:

 • Közösségi média linkek – a legtöbb weboldalon ezek nem gondolkodók. Az, hogy az emberek megosszák tartalmaikat a Facebook-on, a Twitter-en és más közösségi média oldalakon, nagyszerű lehetőség a láthatóság növelésére.
 • A „Legutóbbi hozzászólások” widget – Nem minden webhely fogja használni ezeket. De ez egy nagyszerű szolgáltatás a blogok számára. Ha valaki a Google keresésén keresztül találta meg az Ön üzenetét, miért nem adja meg nekik egy egyszerű módszert, hogy megtapasztalhassa és tovább olvassa el?
 • E-mail feliratkozási widget – Ha az emberek kedvelik a tartalmat, érdemes ösztönözni őket frissítések beszerzésére. Egy olyan plugin, mint a WPForms, megkönnyíti az e-mail címek és egyéb információk gyűjtését.
 • Naptár widget – Ez nagyszerű lehetőség a közösségi szervezetek számára. Ezzel a widgettel engedheti meg az embereknek, hogy megismerjék a közelgő különleges eseményeket vagy adománygyűjtőket.
 • Egy hirdetési widget – Legyen óvatos ezekkel. Egyrészt a reklám segíthet pénzt keresni a webhelyén. Másrészt, több hirdetés miatt a webhelye rendetlennek tűnhet, és kikapcsolhatja az embereket.

Hogyan szerkeszthetjük a WordPress menüket

Most, hogy megvan némi tartalom, ideje megkönnyíteni a webhelye navigálását. Ehhez hozzáadni szeretne egy menüt. Lépjen az irányítópult „Megjelenés” szakaszába, majd kattintson a „Menük” linkre.

Hogyan szerkeszthetjük a WordPress menüket

Ne aggódjon a menü neve miatt. Te vagy az egyetlen, aki látni fogja. Ennek ellenére, ha webhelyén egynél több menü található, érdemes lehet, hogy különféle nevek különböztessék meg őket. A legtöbb webhely esetében ez rossz ötlet – egynél több menü csak zsúfolja az oldalt.

Kattintson a „Menü létrehozása” gombra, és a következő képernyőn megkérdezi, hol kell elhelyezni a menüt. A legtöbb weboldal esetében ez az oldal tetején található, de vannak kivételek. A „Mobil” opció lehetővé teszi a menü helyének testreszabását egy mobil eszközön. Lehet, hogy például az oldalsáv menüje található az asztali webhelyen, de továbbra is szeretne egy felső menüt a könnyebb mobil használat érdekében.

Ne aggódjon az „Új felső szintű oldalak automatikus hozzáadása ebbe a menübe” jelölőnégyzet miatt. Ez az opció rendetlen, hanyag menükhöz vezet, amikor az oldalak nem megfelelőek. Akarsz manuálisan adjon hozzá oldalakat a létrehozásukkor.

A következő képernyőn oldalakat vehet fel a menübe. Miután rákattintott az „Hozzáadás a menübe” elemre, megjelenik egy másik képernyő, amely lehetővé teszi a menü sorrendjének testreszabását. Rendezzük az oldalakat, ahogy tetszik.

Az egyes menüopciókat kibővítheti, és albeállításként további oldalakat helyezhet be. Például, ha a kutyus nappali ápolási és sétálási szolgáltatásokat kínál, akkor mindkét oldalt elhelyezheti a „Szolgáltatások” főmenüben. Ez segít tiszta megjelenés megőrzésében, és elkerüli a webhely főmenüjének rendetlenségét.

Fontos az is, hogy a navigáláshoz ne támaszkodjon kizárólag a menüre. A különböző weboldalak összekapcsolása megkönnyítheti a navigációt a felhasználók számára. Segíthet a forgalom fellendítésében, a keresési rangsor mellett.

WordPress-integrációk

Gratulálunk! Ön elkészítette webhelyét!

De még nem végeztél el. Most már integrálnia kell néhány elemző eszközt a forgalom megértéséhez. Ennek van néhány előnye.

Először is lehetővé teszi annak megértését, hogy az emberek hogyan találják meg az Ön webhelyét, és mennyi ideig tartózkodnak itt.

Másodszor, betekintést nyújt arról, hogy milyen típusú tartalom vezérli a forgalmat. Blogok? Fotógalériák? Információs oldalak? Ez elősegítheti webhelyének továbbfejlesztését az internetes forgalom javítása érdekében.

Analitika

google analytics logóA legnépszerűbb WordPress elemző eszköz a Google Analytics, és könnyű megérteni, miért. A Google messze a legnépszerűbb keresőmotor az interneten, tehát meg szeretné érteni a webhelyének Google-keresési teljesítményét, mielőtt bármi másra dolgozik..

De a Google Analyticsnek még sok más lehetősége van. Megmondhatják, hogy a látogatók hogyan jutnak el az Ön webhelyére. Megtalálják a google-on? Más webhelyeken, például a Facebookon? Vagy közvetlenül meglátogatják? Ezen információk ismerete tudatja Önnel, hogy miként vezérli a forgalmat, és hogy mit tehet jobban.

További eszközök & Példák

A Google Analytics nem mond el mindent, amit érdemes tudni. Érdemes megismerni például a látogatók életkor és nemek szerinti megoszlását. Ebben az esetben fontolja meg egy fejlettebb eszközt, például az ExactMetrics. Az ExactMetrics nem olcsó, de még mélyebb betekintést nyújt a látogatókba, mint a Google Analytics.

Érdemes lehet automatizálni webhelyének egyes funkcióit is. A Zapier Automation éppen ezt teszi. Ezzel a pluginnel automatikusan megoszthatja új üzenetét a közösségi médiában. Ez kiküszöböli azt a gondot, amely az egyes napi blogbejegyzések kézi közzétételével jár több közösségi média webhelyen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author