A WordPress adatbázis kezelése a phpMyAdmin segítségével (2020)

A legtöbb ember a WordPressről egyszerű webhely- és e-kereskedelmi áruház-készítőnek gondolja. Igaz, bárki felhasználhatja a WordPress-t különféle témájú webhelyek és online áruházak létrehozására. Lehet, hogy nem veszi észre, amikor rákattint az egygombos telepítésre, valójában adatbázist hoz létre. A MySQL adatbázis tárolja az Ön weboldalát, és megfelelő ellátással és karbantartással soha nem kell aggódnia a webhely elvesztése miatt.

A PMA használatával eszközöket használhat az adatbázis biztonsági mentéséhez és biztonságához. Közelebbről megvizsgáljuk, hogy a WordPress MySQL adatbázis mit csinál, és hogyan védheti meg webhelyét eszközökkel és útmutatóval a PMA általános feladatainak.

Contents

A phpMyAdmin használata

Mielőtt megismerné a WordPress adatbázisok részleteit, segít meghatározni néhány kifejezést:

Mi a WordPress MySQL adatbázis??

A MySQL a „strukturált lekérdezési nyelv” kifejezést jelenti. Ez határozza meg a nyílt forrású adatbáziskezelő rendszert, amelyet lekérdezésekkel valóban futtathat.

A WordPress MySQL adatbázissal rendelkezik minden új telepítés létrehozásakor. Az adatbázis a WordPress webhelyének két alapvető alkotóeleme közül egy. Ha a WordPress egy átjáró és interfész egy weboldal létrehozásához, akkor a szíve a MySQL adatbázis. Az összes tartalmat, beleértve a hozzászólásokat, megjegyzéseket, oldalakat, képeket és így tovább tárolják az adatbázisban.

how-to-use-php-to-betét-data-into-mysql-adatbázis

Minden telepítéskor új szabvány táblázatokat hozunk létre a WP adatbázishoz. Jelenleg 11 asztal található. Ha azonban vannak a témához szükséges bővítmények, akkor további táblázatok lesznek. A telepítő fájlok azonban a WordPress alaptábláival a következők:

 •  wp_comments: a webhely összes megjegyzését itt tárolják.
 •  wp_commentmeta: ez magában foglalja a weboldalon megjegyzésekhez fűzött „meta-adatokat” (például cím, kulcsszavak stb.).
 •  wp_links: olyan információkat tárol, amelyeket bevitt a WordPress link szolgáltatásba.
 •  wp_posts: ez magában foglalja az oldalak, a navigáció és a hozzászólások összes adatát.
 • wp_options: ez magában foglalja az összes adminisztrációs és beállítási fájlt.
 • wp_postmeta: az összes hozzászólás metaadata.
 • wp_terms: a kategóriák és címkék itt vannak tárolva.
 • wp_term_relationships: az álláshelyekkel és az taxonómiákkal kapcsolatos összes információ itt található.
 • wp_users: beállíthat különféle felhasználókat, például adminisztrátorokat és szerzőket, és itt tárolják információkat.
 • wp_usermeta: ez a felhasználói metaadat.
 • wp_term_taxonomy: ez magában foglalja a wp-_terms táblázatok taxonómiáit.

Ezek a táblák alapvetően az összes nyers adatot és fájlt tárolják, amelyekre a webhely épül. A WordPress oldalon stílusokat szerkeszthet, szerkeszthet és feltölthet médiafájlokat. Ezeket a táblázatokat automatikusan létrehozza a WordPress telepítőfájljainak telepítésekor, így nem kell aggódnia ezen rész konfigurálásakor.

Mi az a phpMyAdmin, és miért használja azt a WordPress adatbázis kezeléséhez?

Akkor miért használja ezt a MySQL adatbázis vezérlésére? A PMA segítségével biztonsági másolatot készíthet és ellenőrizhet adatbázisát eszközökön keresztül, ami azt jelenti, hogy nem kell kiírnia a MySQL lekérdezéseket.

Itt vannak a főbb jellemzők:

 •  Használjon eszközöket az adatbázisok adminisztrálására és figyelésére a PHP alapú nyílt forrású webalkalmazással.
 • Kompatibilis több szerverrel mind Windows, mind Linux alapú rendszerekben.
 • Módosítsa az adatbázis bármely értékpontját
 • Zökkenőmentesen kattintson és futtasson műveleteket az SQL lekérdezések végrehajtásához, amelyek hatékonyabban irányítják és biztonságosítják az adatbázisokat
 •  Hozzon létre és távolítson el minden kívánt adatbázist.
 • Biztonsági másolat készítése, exportálása és importálása néhány egérkattintással.

Manapság szinte az összes WordPress-házigazda biztosítja ezt a PHP adminisztrációs csomagot a cPanel szoftverben, és az összes cPanel-szolgáltató is. Ezeket a tárhely-csomag részeként kapja meg, és ezek elérhetővé válnak a tárhelyfiók termék- vagy beállítási oldalain. Ha azonban saját szervert futtat, akkor ezeket a fájlokat saját maga állítja be.

Még akkor is, ha nincs ismerete a szerver beállításáról, és csak most kezdte megismerni az adatbázisokat, akkor ezt MySQL adatbázis adminisztrációs eszközének is használhatja. Noha sok más adminisztratív eszköz is létezik, például a PMA, más webfejlesztési platformokon is működik, például a WampServer vagy a MAMP. Mint ilyen, a PMA erősen ajánlott a WordPress számára, mivel könnyű beállítani, egyszerűen használható, és a legtöbb magas színvonalú webtárhely-szolgáltatóhoz tartozik..

Végezze el a PHP ismeretét a PMA-val való együttműködés érdekében?

A rövid válasz nem! Ez a PMA PHP-ben van írva, amely lehetővé teszi a normál webböngészőn keresztüli futtatást. Az összes felügyeleti művelet már létezik egy felületen, így könnyen kattinthat és futtathatja az egyes műveleteket.

Szeretne PHP-t tanulni? Noha nem kell tudnia, hogyan kell PHP-t írni a PMA használatához, érdemes megtanulnia a PHP-t, hogy később jobban megértse és testre szabja a WordPress-t. Ez egy nagyszerű kezdő oktatóanyag az induláshoz.

Hogyan lehet elérni a PMA-t??

Ha ez az első alkalom, amikor megismerkedsz a MySQL-vel és a PMA-val az adatbáziskezeléshez, akkor valószínűleg a host szolgáltató eszközeit szeretné használni a WordPress-kiszolgáló beállításához és kezeléséhez. Minden weboldalnak tárhelyre van szüksége, ugye? Amikor feliratkozik egy tárhely szolgáltatóval, akár WordPress témát vásárol, akár a cPanel (vagy Plesk) fájlt használja a fájlok telepítéséhez, létrehoz egy MySQL adatbázist. A cPanelben elérhetőnek kell lennie a PMA adminisztratív honlapjára, vagy előfordulhat, hogy a hostfiók alatt kattintania a tárhelyi termékre, majd a „Kezelés” vagy a „Beállítások” lehetőségre.

Ha nem tud hozzáférni az adatbázis-kezelő eszközökhöz, keresse fel a tárhely szolgáltatót, vagy tekintse meg az ügyfélszolgálat oldalát.

Haladó felhasználó állítja be a saját szervert és adatbázisokat? Ha önmagában telepíti, akkor többféle módon felveheti azt a szerverre. Telepítési útmutatókkal szerezhet be beállítási információkat minden típusú kiszolgálóra.

A phpMyAdmin használata a WordPress adatbázis kezeléséhez

Mint már fentebb is következtethetett, alapvetően két módon állíthatja be ezt a PMA f WP adatbázis-kezelést.

A PMA elérésének leggyakoribb és legegyszerűbb módja a tárhelyfiókja. Ebben az esetben az eszköz valószínűleg telepítve lesz a MySQL adatbázisába. Általában meg kell férnie a fiókkezelő irányítópultjára, és el kell lépnie a cPanel kezdőlapjára. Ha problémája van ezzel, akkor a legjobb, ha telefonon felveszi a kapcsolatot szolgáltatójával. Ők képesek lesznek megismerni, hogyan érheti el ezt a kezelőeszközt a tárhelyszolgáltató fiókoldalán keresztül.

A második és bonyolultabb módszer a saját szerver futtatása és a PMA kézi telepítése, de ezt könnyű megtenni, ha ismeri a szerver beállítását és kezelését. Például egy Ubuntu szervert beállíthat egy szolgáltatás segítségével. Csak az apt-get parancsra van szüksége Linuxon, vagy a Composer eszköz használatához Windows kiszolgálón.

cPanel

Ez a folyamat a szolgáltatótól függ. Általában, ha bejelentkezik a hosting webhelyére, megtalálja a webhely hosting termékét, majd kiválasztja a kezelni kívánt WordPress telepítést, majd kattintson a „Manage” vagy a „Settings” elemre. Ez megnyithat egy linket az eszközhöz, de általában a cPanel-hez irányítják.

Megjegyzés: Ha még soha nem állította be a WordPress telepítését, akkor előbb telepítenie kell a WordPress programot az adatbázisok beállításához. A PMA legtöbbször a MySQL adatbázisába kerül. Itt található egy útmutató a WordPress kézi telepítéséhez a cPanel segítségével.

A PMA az adatbázis részben található. A fenti képernyőkép megmutatja, hogy a modern cPanel honlapon hol található ez a felügyeleti eszköz (2020-tól kezdve).

Miután rákattint az eszközre, elindítja az alkalmazást, és megnyit egy oldalt, amelynek így kell kinéznie:PhpMyAdmin

Azonnal megkezdheti az adatbázis-kezelési protokollok kidolgozását, érdemes először megváltoztatni a felület Megjelenés beállításait. Alapértelmezés szerint ez a „pmahomme” beállítás, és betűméretének „82%”, de nagyobb lehet a betűkészlet vagy megváltoztathatja a színeket, ha ez megkönnyítené a.

Megjegyzés: A megjelenési beállítások egyszerűen csak a WordPress webhely megjelenését változtatják meg, nem pedig a webhely megjelenését.

Négy általános feladat a phpMyAdmin használatával

A következő oktatóanyagok megvizsgálják, hogy mit szeretnek a legtöbb ember a MySQL-adatbázisokkal együtt, beleértve:

 •  Ellenőrizze a WordPress állapotát: PMA-val megtekintheti a WordPress összes forgalmát, kapcsolatait, sikertelen kísérleteit és egyéb állapotadatait..
 •  A WP-adatbázis elérése és szerkesztése: A webhely tartalmát, közzétételét és biztonsági információit közvetlenül az eszköz kezdőlapján szerkesztheti..
 •  WP-adatbázis hozzáadása vagy eltávolítása Lehet, hogy új kiszolgálót kíván használni egy új telepítés beállításához, itt létrehozhat egy új WP-adatbázist, vagy eltávolíthat egy helyet takaríthat meg..
 •  Biztonsági másolat készítése, exportálása és importálása egy WP-adatbázisból: Talán egy olyan WP-adatbázist szeretne beállítani, amely már létezik, használhatja a PMA-t a WordPress-fájlok biztonsági mentéséhez és az adatbázis importálásához, így soha nem kell aggódnia a webhely elvesztése miatt..
 •  WP-adatbázis optimalizálása: Takarítson meg helyet a töredezett táblák optimalizálásával, és győződjön meg arról, hogy webhelye gyorsan fut.
 • Alaphelyzetbe állíthatja a felhasználói jelszavakat, és hozzáadhat vagy szerkeszthet felhasználói fiókokat
 • Biztonságosítsa a WP-adatbázist: Útmutatót adunk számos módszerhez, amelyek révén a WordPress-webhely biztonságosabbá válik a gyakori csapások ellen.

Hogyan lehet ellenőrizni a WP adatbázis állapotát

PhmMyAdmin állapota

 •  Miután belépett az adminisztrációs eszközbe, kattintson a menü tetején található „Állapot” elemre.Ellenőrizve a MySQL Server alkalmazást
 •  Most már láthatja webhelye összes forgalmi és csatlakozási információját. Az almenü segítségével hozzáférhet más folyamatokkal, lekérdezésekkel, megfigyeléssel és egyéb információkkal is. A legjobb, ha ezeket a számokat arra használjuk, hogy megtudja, van-e webhelyén leállás, amikor offline állapotba lépett, és ha nagyobb sávszélességre van szüksége.

A WP-adatbázis elérése és szerkesztése

Adatbázis ellenőrzése a PhpMyAdmin irányítópulton

Az összes elérhető adatbázis megjelenik az oldalsávon vagy a menü tetején található „Adatbázisok” linkre kattintva. Bizonyos esetekben a „wp” felirat jelenik meg az adatbázis nevében. Ez a fő előtag a „WordPress” megjelölésére.

Miután megtalálta a szerkeszteni kívánt adatbázist, egyszerűen rá kell kattintania, hogy megjelenjen a táblázatok listája.

Adatbázis-táblázat

Bármely táblát szerkeszthet, de legyen óvatos, mivel ezek a táblák fájlokat tartalmaznak az élő WordPress-webhely élőben történő felhasználásához. Először mindig készítsen biztonsági másolatot az adatbázisról, és érdemes létrehozni egy „teszt adatbázist”, ahol játszhat a beállításokkal és szerkesztheti az adatbázisokat anélkül, hogy az élő oldalon dolgozna..

Példa: Hozzászólások elérése és szerkesztése PMA-ban

Adatbázis-tábla felülete

Kattintson a wp_posts táblára, és válassza a „Tallózás” elemet az összes hozzászólás megtekintéséhez. A bejegyzés minden egyes része ezen a felületen szerkeszthető. A tartalom gyors megváltoztatásához, a rossz fénykép szerkesztéséhez vagy egyéb információk megváltoztatásához érdemes rákattintania egy bejegyzésre. Ha rákattint a „Dobás” vagy a „Törlés” elemre egy üzenetben vagy annak tartalmában, akkor azt eltávolítják a szerverről.

A WP-adatbázisok biztonsági mentése, létrehozása és eltávolítása a phpMyAdmin segítségével

Törlés

Az adatbázis törlése az útmutató legegyszerűbb része. Egyszerűen beléphet a kezdőlapra, rákattinthat az „Adatbázisok” elemre, majd kiválaszthatja a törölni kívánt adatbázist. Alul kattintson a „Dobás” elemre az adatbázis törléséhez. Ez véglegesen eltávolítja az adatbázist a szerverről.
WP adatbázis

Hozzon létre új WP adatbázist

Adatbázis létrehozása

Menjen vissza az „Adatbázisok” fülre. Ha lehetősége van adatbázisok létrehozására, akkor az „Az adatbázis létrehozása” felirat jelenik meg az oldal tetején. Bizonyos esetekben a tárhely szolgáltatója nem engedheti meg, hogy adatbázisokat adjon hozzá a PMA-n keresztül.

Bármely nevet megadhat az adatbázishoz. Válasszon egy olyan nevet, amely megkönnyíti az azonosítást, ha későn szeretne visszatérni. Miután megadta az adatbázis nevét, kattintson a „Létrehozás” gombra. A PMA azonnal létrehoz egy üres adatbázist.

Kattintson a „Jogosultságok – Felhasználói fiók hozzáadása” elemre, majd írja be az új WordPress rendszergazda felhasználónevét és jelszavát. A gazdagépnév mezőben válassza a „Szövegmező használata” lehetőséget, majd írja be a localhost nevét. Be kell állítania egy nagyon biztonságos jelszót ehhez a felhasználóhoz.

Az adatbázis bejelentkezési oldala

Ezután konfigurálja az új WP adatbázis beállítását. Ez a “Felhasználói fiókok adatbázisa” alatt található. Válassza a „Minden jogot biztosítson a ___ adatbázisban” lehetőséget (____ az adatbázis neve). Kattintson a „Go” gombra az admin fiók beállításának befejezéséhez. A WordPress telepítő ezután betölti és további részleteket kér, beleértve az adatbázis nevét, a MySQL felhasználónevet, a MySQL jelszót és a fiókadatokat..

Megjegyzés: Az éppen beállított üres adatbázis nevét fogja használni. A MySQL-bejelentkezéshez visszatérhet a cPanel-hez, és az adatbázisok alatt kattintson a „MySQL” -re, hogy megkapja a bejelentkezési adatait. Ha itt nem érhető el, akkor lehet, hogy kapcsolatba kell lépnie a tárhely szolgáltatójával.

Hogyan lehet csatlakoztatni az adatbázist?

Ezen a ponton a WordPress automatikusan telepíti a szükséges fájlokat, és beállítja az Ön számára az új webhelyet.

Az adatbázisok biztonsági mentése, importálása és exportálása

Exportálhatja a jelenlegi adatbázisokat és importálhat adatbázisokat a PMA-n keresztül. Ez egy praktikus eszköz, ha biztonsági másolatot szeretne készíteni egy WP-adatbázisról, vagy manuálisan szeretné áttelepíteni az adatbázist egy másik gazdagépre. Ehhez használhat FTP-klienst, vagy közvetlenül PMA-n keresztül.

Adatbázis exportálása

Adatbázis exportálása

A PMA főoldaláról keresse meg a tetején található „Exportálás” oldalt. Erre kattintva megnyílik az exportáló eszköz, ahol kiválaszthatja a „Gyors” vagy az „Egyéni” exportálást. A „Gyors” opció az adatbázis összes tábláját jelenleg tartalmazza. Ez a leggyorsabb lehetőség egy teljes WP-adatbázis biztonsági mentésére.

 •  Válassza a „Gyors” lehetőséget az adatbázis azonnali biztonsági mentéséhez.
 •  Válassza az „Egyéni” lehetőséget az exportálni kívánt kézi kiválasztáshoz.
 •  Válassza az „SQL” elemet a „Formátum” alatt, majd kattintson a „Go” gombra.
 •  Megjelenik egy párbeszédpanel, amelyben kéri a fájl mentését a számítógépére. Mentse el a biztonsági másolatot egy egyedi névvel a számítógép egy mappájába, amelyet nem felejts el.
 • Az SQL fájl, amely tartalmazza az összes WP adatbázis-információt a számítógépére.

Adatbázis importálása

Ha át kell helyeznie ezt az adatbázist egy új szerverre, vagy ha a webhely leáll, és gyorsan kell biztonsági másolatot feltöltenie, akkor ezt a PMA segítségével teheti meg..

Adatbázis importálása

 •  A mentett adatbázis exportálásához csak kattintson az „Import” elemre a PMA kezdőlapján.
 •  Kattintson a „Fájl kiválasztása” elemre. Keresse meg az importálni kívánt adatbázis fájlt, és töltse fel. Az adatbázis pontos példánya most megtalálható a szerveren.

Olyan egyszerű!

A WP-adatbázis optimalizálása a phpMyAdmin segítségével

Miután egy ideje rendelkezett a WordPress-webhellyel, fragmentált táblákat láthat. Ezek olyan memóriahulladékok, amelyek növelik az adatbázis sávszélesség-használatát és lelassítják a lekérdezési időket. Alapvetően ideje optimalizálni!

A MySQL lehetővé teszi olyan parancs használatát, amely másodpercen belül optimalizálja a WP-adatbázist. Csak keresse meg a PMA-t, és kattintson a módosítani kívánt WP-adatbázisra. Az összes tábla megjelenik. Alul kattintson az „Összes ellenőrzése” elemre, majd a jobb oldalon válassza ki a legördülő menüt és kattintson az „A táblázat optimalizálása” elemre.

Hogyan válasszuk ki a táblázat optimalizálását?

Miután elkészült, a táblázatokat töredezettségmentesítik, és az új memóriát fel kell szabadítani használatra. Ezenkívül a WordPress-webhely gyorsabban futhat.

A WordPress felhasználók és jelszavak kezelése a phpMyAdmin segítségével

Hogyan állíthat be új WordPress-jelszót a PMA-ban

Elfelejtette a WordPress rendszergazdai fiókja jelszavát? Sose félj! Visszatérhet a PMA kezdőlapjára, kiválaszthatja a megfelelő jelszóhoz a WP adatbázist, majd kattintson a „wp_users” táblára.

Hogyan lehet megtalálni a WP adatbázis felhasználót

Kattintson a „Tallózás” gombra az összes felhasználó és jelszó megjelenítéséhez. A jelszavakat manuálisan megváltoztathatja innen, ha a jelszó melletti „Szerkesztés” linkre kattint.

Adjon hozzá új felhasználót vagy módosítsa a felhasználónevet a WordPress-hez a PMA-ban

Ha PMA-n keresztül szeretne felhasználókat szerkeszteni vagy felvenni, keresse meg ugyanazt a „wp_users” táblát, ahogyan azt a fenti útmutató ismerteti.

Felhasználónév módosítása:

 •  Kattintson a „Tallózás” elemre a „wp_users” mellett.
 •  Megjelenik a felhasználói lista, kattintson a „Szerkesztés” elemre a megváltoztatni kívánt felhasználó mellett.
 •  A „user_login” melletti kézzel adhatja meg az új felhasználónevet.Az adatbázis WP felhasználói irányítópultja

Új felhasználó felvétele:

 •  Válassza a „Tallózás” lehetőséget a „wp_users” mellett. Felhasználói listája betöltődik. Kattintson az oldal tetején az „Beszúrás” elemre.A WP-adatbázis-tábla felhasználói Inser menüje
 •  Innentől kitölti az új felhasználó létrehozásához szükséges űrlap összes mezőjét.
 •  ID: Ezt automatikusan generálja, tehát hagyja üresen.
 •  user_login: Ezt a felhasználónevet használják a bejelentkezéshez.
 •  user_pass: Ez a jelszó jelentkezik be a WordPress-be.
 •  user_nicename: Ha még URL-barát felhasználónevet szeretne, ide írhatja be. Ezt akkor lehet használni, ha a felhasználóneved különleges karakterekkel rendelkezik, de csak betűket tartalmazó URL-t szeretne.
 •  user_email: Adjon meg egy érvényes e-mail címet, így hozzáférhet a WordPress-fiók e-mailjeihez.
 •  user_url: Ezt hagyhatja üresen, vagy megadhatja a WordPress webhely URL-címét.
 •  felhasználói regisztrált: Válassza a CURRENT_TIME elemet a funkció oszlopban, így automatikusan hozzáadja az időt.
 •  user_activation_key: Hagyja üresen.
 •  user_status: Hagyja üresen.
 • megjelenítési_név: Beírhatja a felhasználó nevét vagy becenévét, ahogy a szerző mezőben a bejegyzésekben és a cikkekben jelenik meg.

Kattintson a „Go” -ra a felhasználó hozzáadásához.

A PMA felhasználói jogosultságainak megváltoztatása a WordPress számára

A felhasználói jogosultságok megváltoztatása előtt rendelkeznie kell a felhasználói azonosítóval. Ennek megszerzéséhez navigáljon a „wp_users” táblázathoz, és kattintson a „Tallózás” gombra. Ezután az oszlopból kiválaszthatja az azonosítót.

Felhasználói jogosultságok-azonosító megváltoztatása
A felhasználói jogosultságok megváltoztatásához lépjen a „wp_usermeta” menübe a táblázatok listájából. Válassza a „Tallózás” lehetőséget.

Felhasználói jogosultságok megváltoztatása - WP Usermeta
Kattintson a tetején a „Beszúrás” elemre. Ezzel betölti az űrlapot az engedélyek megváltoztatásához. Az alábbi útmutató segítségével adjon hozzá adminisztrátori jogokat.

Adatbázis-beszúrási lehetőség

 •  umeta_id: Hagyja üresen. Ez automatikusan kitölti.
 •  user_id: Írja be a hozzáadott felhasználó által korábban kiválasztott felhasználói azonosítót.
 •  meta_key: Írja be a wp_kapacitások mezőt. (Lehet, hogy van egy másik előtag a táblázatokhoz, ha igen, akkor ezt írja be wp helyett.)
 •  meta_érték: Írja be a következő sorozatszámot: a: 1: {s: 13: “rendszergazda”; s: 1: “1”;}

Kattintson a „Go” gombra a módosítások mentéséhez és az új engedélyek hozzáadásához.

Hogyan lehet biztonságosítani a WP-adatbázist a PMA-ban

Bár minden webhely hajlamos a hackekre és a számítógépes robotokra, van néhány intézkedés, amelyet megtehet annak megakadályozása érdekében, hogy teljesen nyitott legyen. Ezek a lépések megnehezítik a hackerek számára, hogy beszivárogjanak az Ön webhelyére.

Módosítsa a WP adatbázis előtagot

Mostanra mindenki tudja, hogy a WP-adatbázisok általános előtagja a „wp”. Ezért látja a wp_users vagy wp_posts fájlokat.

Ezt a PMA-ban megteheti, ha megnyitja a kezdőlapot, és a menü tetején kattint az „SQL” elemre.

Adatbázis SQL menü

Keresés SQL lekérdezés segítségével

Az egyenként történő manuális mentés és az előtagok megváltoztatása fárasztó, ezért egy SQL lekérdezés segítségével gyorsabbá teheti a dolgokat. Az alábbiakban elkészítettünk egy kérdést az Ön számára. Ezt átmásolhatja és beillesztheti az SQL mezőbe, és az összes előtag helyett wp_b123456 lesz. Megtalálhatja ezt a számot, és bármilyen tetszőleges előtagra megváltoztathatja, ugyanazzal a formátummal, mint a wp_insertnumber.

RENAME tábla `wp_commentmeta` TO` wp_b123456_commentmeta`;
RENAME tábla `wp_comments` TO` wp_b123456_comments `;
RENAME tábla `wp_links` TO` wp_b123456_links`;
RENAME tábla `wp_options` TO `wp_b123456_options ‘;
RENAME tábla `wp_postmeta` TO` wp_b123456_postmeta`;
RENAME tábla `wp_posts` TO `wp_b123456_posts`;
RENAME tábla `wp_terms` TO` wp_b123456_terms`;
RENAME tábla `wp_termmeta` TO` wp_b123456_termmeta`;
RENAME tábla `wp_term_relationships` TO` wp_b123456_term_relationships`;
RENAME tábla `wp_term_taxonomy` TO `wp_b123456_term_taxonomy`;
RENAME tábla `wp_usermeta` TO` wp_b123456_usermeta`;
RENAME tábla `wp_users` TO` wp_b123456_users`;

MySQL felhasználónév és jelszó megváltoztatása

Az adatbázis felhasználóját és jelszavát rendkívül nehéz kitalálni. Ez azt jelenti, hogy speciális karaktereket kell hozzáadni, vagy egy jelszógenerátort kell használni az erős jelszó biztosítása érdekében. Ezenkívül ne hagyja a jelszavát a számítógépén vagy a webhelyén nyitott kezelőmappákban, kivéve, ha az szintén erősen biztonságos.

Használjon harmadik fél WordPress biztonsági bővítményt

Ha aggódik a WordPress biztonsága miatt, és extra védelmet szeretne, használhatja a Sucuri alkalmazást. Ez az egyik legnépszerűbb WordPress biztonsági bővítmény, mivel valójában értesíti, hogy megpróbált behatolni az adatbázisába, mielőtt webhelye lemerül..

Az adatlopás elkerülése érdekében az sem lenne fáj, ha személyes hálózatának az egyik legjobb VPN-jét szerezné.

Csomagoljuk

Reméljük, hogy ez az útmutató némi betekintést nyújt a phpMyAdmin (PMA) beállításához, eléréséhez és optimalizálásához. Ha bármilyen további útmutatásra van szüksége a WordPress navigálásával és biztonságos kezelésével kapcsolatban, nyugodtan hagyhat megjegyzést vagy nézze meg web hosting kutatásainkat és elemzéseinket..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author