A webhely-fejlesztési költségek részletes lebontása

weboldal fejlesztőManapság szinte mindenkinek szüksége van weboldalra. Ha vállalkozás vagy, akkor webhelyre van szüksége az ügyfelekkel való kapcsolattartáshoz; nem számít, hogy olyan nagy vagy-e, mint Walmart, vagy vállalkozó, aki saját kis vállalkozást indít.

Alternatív megoldásként használhat egy webhelyet a hobbi rajongóival való kapcsolattartáshoz, vagy hobbi tartalmának online bemutatásához. Sokkal inkább használják saját weboldalaikat blogként, és követéseket vonzanak, főleg ha szabadúszók vagy valamiféle művészek.

De sok ember nem ismeri teljesen a webhelynek a nulláról történő felépítését vagy költségeit. Noha a személyes weboldalak gyakoribbak, mint valaha, nehéz a weboldal fejlesztésével kapcsolatos összes költséget előre látni, mivel a folyamat valóban összetett.

Ebben az útmutatóban az elejétől a végéig mélyebben belemerülünk a weboldalak fejlesztésének általános költségeibe, és megadunk egy általános becslést, így tudod, mire számíthat, mire számíthat, amikor elkészíti vagy megrendeli saját digitális térét. Kezdjük el!

Mi befolyásolja a weboldal fejlesztésének költségét?

Rengeteg olyan tényező befolyásolhatja, hogy az Ön webhelyének költségei összességében hogyan alakulnak. Négy személyes szempont is van, amelyek miatt olcsóbbá vagy költségesebbé teheti webhelyének fejlesztését.

pénzösszegek

Nyilvánvaló, hogy mennyi pénze van a webhely létrehozására és működtetésére, meghatározza az eszközöket, amelyeket felhasználhat a webhely felépítéséhez, a webhely típusát, amelyet létrehozhat, és milyen típusú erőforrások állnak rendelkezésre. A több pénz azt jelenti, hogy drágább weboldalt építhet fel, potenciálisan nagyobb megtérüléssel, és kevesebb pénz azt jelenti, hogy korlátozott az eszközök rendelkezésre áll, hogy mindent összehozhasson.

A monetáris tényezővel azonban a legtöbb helyzetben könnyebben kezelhető, mivel a legrugalmasabb. Mindig több pénzt kereshet, vagy elhalaszthatja webhelyének felépítését, amíg nagyobb költségvetése nem lesz. A többi potenciálisan befolyásoló tényező nem szinte annyira rugalmas.

Idő

ideje weboldal fejlesztésreA webhely elkészítésének ideje befolyásolja annak általános fejlesztési költségeit. A hosszabb időkeretek extra időt biztosítanak a webhely megfelelő felépítésének biztosításához és nincs jelentős hibája vagy hibája.

A rövidebb időkeret azt jelentheti, hogy extra pénzt kell költenie drága segítségre vagy eszközökre, vagy nincs elég ideje webhelyének megfelelő hibakeresésére, és győződjön meg arról, hogy ez élvezetes élményt jelent a látogatók számára..

Ezenkívül a webhely létrehozásához vagy kitöltéséhez felkínált bármilyen külső segítség valószínűleg magasabb díjat számít fel, ha időhiányban van. Többet fizet, ha egy webfejlesztőt felvesz két hét alatt webhelyének felépítésére, mint amennyit két hónap alatt felvesz weboldal készítésére..

Egy esetben lehet, hogy el kell halasztania más projekteket, és prioritást kell tulajdonítania a sajátjainak, így más ügyfelek jövedelme kerül számukra. Másrészt rengeteg időnk van ahhoz, hogy egyensúlyba hozzák webhelyét más projektekkel, és alacsonyabb díjat számíthatnak fel Önnek.

Technikai know-how

Ha rendelkezik műszaki know-how-val a weboldal háttér-architektúrájának vagy hardverének nagy részét felépíteni, több ezer dollárt takaríthat meg, ahelyett, hogy megvásárolná ezeket a szempontokat. A műszaki know-how időt és pénzt jelent, attól függően, hogy van-e diplomája a weboldal készítés témában. De később közvetett módon pénzt takaríthat meg a webhely-projekten.

Jegyzet: A közismert weboldal-készítő választása sokkal olcsóbbá teszi a költséges eljárást, mint egy profi tervező felvételekor lenne

Természetesen mindig megtanulhatja webhelyének sok szempontjának felépítését, még akkor is, ha még nem tette meg. Ehhez nagyon sok időre van szüksége a kezén, hogy megragadja a téma alapjait és összetettségét, mielőtt komolyan elkezdené webhelyének felépítését. Mint láthatja, a kompromisszum idővel megtörténik, ha pénzt akar megtakarítani saját műszaki know-how-ján keresztül.

Tervezési készségek

webdesign készségekPénzt takaríthat meg, vagy többet fizethet, saját tervezési készségeitől függően. Ha nincs meg a tervezési képességek webhelyének vonzóvá tételéhez és vizuálisan hatékony a látogatók számára, akkor fel kell bérelnie valakit, aki ezt teszi, növelve webhelye teljes költségvetését.

A fordított is igaz; pénzt takaríthat meg, ha az összes tervezési elemet maga készíti el, bár ez extra időt igényel.

Összességében a teljes weboldal fejlesztésének költségeinek egyetlen számra történő összevonása frusztrációt jelent. Túl sok változó van ahhoz, hogy figyelembe vegye, amelyek befolyásolhatják a végköltséget. Tehát bontjuk le egy weboldal-fejlesztési projekt minden egyes részét, és dolgozzunk fel mindegyik általános költségeivel.

Tervezés

tervezési folyamatWebhelyének tervezési fázisa nem feltétlenül jár egyetlen dollárba. Időbe kerül azonban, és minél hosszabb időt tölt a weboldal tervezésével, annál több időt kell költenie a projekt egészére, vagy annál több pénzt kell költenie az elveszített idő pótlására.

A webhely megtervezéséhez rengeteg időt töltenek előnye, hogy kevésbé valószínű, hogy később felmerülnek problémák az út mentén, vagy a tervezési nehézségek.

Mindig tanácsos a webhelyet fentről lefelé gondosan megtervezni, ha külső segítséget tervez felvenni. Részletes utasításokat adhat munkavállalóinak, minimalizálva annak esélyét, hogy valami olyat építsenek, amely nem működik az Ön igényeinek megfelelően.

Továbbá, a webhely alapos megtervezése lehetővé teszi a webhely általános fejlesztési költségeinek pontos költségvetését. Olyan, mint különféle típusú házak építése; az olcsóbb házak általában kisebbek, és nem rendelkeznek annyi szobával vagy kényelemmel, míg a nagyobb házak, amelyekben mindkettő több, szükségszerűen többet fizet.

Szüksége lesz egy tervre a webhelyére várható teljes látogatói számára is, mivel ez befolyásolja a kiszolgálóterület és az erőforrások mennyiségét, amelyre a webhely megbízható üzemeltetéséhez szükség van..

Mindent egybevetve, bár a webhely fejlesztésének tervezési fázisa nem kerül pénzbe, ne ragaszkodjon az időköltségekhez. Ez vitathatatlanul a teljes folyamat legfontosabb része.

Összköltsége: 0 dollár, de jelentős idő.

Tervezés

A weboldal fejlesztésének következő szakasza a tervezés. Ebben a szakaszban ki fogja választani azokat az elemeket, amelyek képezik a webhely tényleges belső kialakítását, elrendezését és használatát a látogatók számára. Rengeteg olyan szempont van, amelyek befolyásolhatják a végső költségeket.

Méret

Először is, a nagyobb webhelyek többsége a kiszolgáló erőforrásai miatt, valamint a több oldal megtervezéséhez és annak biztosításához, hogy megfelelő időben működjenek együtt egymással, több időt vesz igénybe, még akkor is, ha több oldal lényegében másolat. A kisebb webhelyek gyorsabbak és olcsóbbak sok esetben, bár az oldalankénti költség jelentősen ingadozhat, attól függően, hogy milyen oldalak vannak az oldalak tervezési elemeitől és azok általános funkcionalitásától függően.

Például egy öt oldalas alap blog csak 1000 dollárba kerülhet, míg egy bonyolultabb, 12 oldalas oldal több ezer dollárba kerülhet..

típus

e-kereskedelemA létrehozott webhely típusa feltétlenül diktálja azokat a funkciókat és funkciókat, amelyeket be kell építeni a webhely architektúrájába, hogy kiszolgálja a látogatókat vagy az igényeket. Például az e-kereskedelmi webhelyeknek vásárlási oldalakra, digitális bevásárlókocsikra és extra védelemre van szükségük az ügyfelek számára.

Négy széles webhelykategória létezik, amelyekért fizethet

 • Információs, kisvállalkozás vagy blog: ezek a weboldalak a legkisebbek, és általában niche célokat szolgálnak magánszemélyek vagy látogatók vagy ügyfelek kis csoportjai számára. Általában három és 16 oldal között futnak, a felhasználástól függően. Várható, hogy az ilyen típusú webhelyek néhány ezer dollárt futtassanak Önnek, ha azt akarja, hogy nagyrészt függetlenül egy vállalkozó vagy ügynökség készítsen.
 • Társasági: ezeket a webhelyeket egy vállalkozás számára fejlesztették ki, és a vállalkozás méretétől és a megadott információtól függően akár 25-75 oldalt is tartalmazhatnak. Ezek általában 10 000 és 40 000 dollár között mozognak, a komplexitástól függően.
 • E-kereskedelem: e-kereskedelmi weboldalak vagy online áruházak, amelyek több száz vagy ezer termékkel rendelkezhetnek, és több bevásárló oldal, ügyfélszolgálati oldal, bevásárlókosár és még sok más fejlesztését teszik szükségessé. Ezek méretétől függően néhány ezer és 50 000 dollárba kerülhetnek. Ennek a költségnek a nagy része annak a fejlesztési követelménynek köszönhető, amely elsősorban egy webhely biztonságos e-kereskedelmi áruházakvá tételét teszi szükségessé.
 • Adatbázisvezérelt webhely / weboldal alkalmazás: ezek a webhelyek olyan információs források, amelyekből más webhelyek és egyéni felhasználók részesülnek. Mint ilyenek, jó szerver erőforrásokra és biztonságra van szükségük, mivel elsősorban arra szolgálnak, hogy adatokat gyűjtsenek, gyűjtsenek, szervezzenek és más felhasználók számára továbbadtassanak. Tízezreket fizethetnek könnyen.

Média

Bármely olyan webhely, amely multimédiát tartalmaz, például videókat, csevegési funkciókat vagy interaktív diavetítéseket, költségesebb lesz, mint az ilyen típusú interfészek nélküli webhelyek. A teljes költség drámai módon változhat. Egyes multimédiás funkciók méretük miatt összesen csak néhány száz dollárba kerülnek, mások 10 000 dollárba tehetik meg, különösen, ha minden oldalra új multimédia dobozra van szüksége..

Teljes költség: 300–15 000 USD

Építkezés

A webhely minden szempontjának megtervezése után továbbléphet a folyamat építési szakaszába. Ebben a szakaszban pénzt kell költenie webhelyének tényleges felépítéséhez mind az elülső, mind a hátsó oldalon, valamint hatékony felhasználói felületeket kell megterveznie..

UI építése

Meg kell terveznie és ki kell építenie egy felhasználóbarát felületet, valamint egy átfogó téma, amely az embereket hozza a webhelyére, és felhívja a figyelmüket, így nem hagyják el azonnal. Az UI építése ugyanolyan fontos, mint a teleképítés többi eleme; magában foglalja a részletes kutatást a célközönség számára, valamint a versenytársak alapos elemzését, így nem építhet valamit, amely egy másik webhely közvetlen másolata. Ehelyett ki akarja venni a versenytársak erősségeit, és saját magává tenni őket.

Ezután el kell készítenie a felhasználói felület „drótvázát” és általános prototípusát, és meg kell mutatnia néhány embernek, hogy tudja, ha tovább kell folytatnia. A felhasználói felület összes kidolgozása 500 és több ezer dollár közötti összeget eredményezhet, attól függően, hogy a fejlesztő vagy ügynökség milyen méretű és időt kapott.

Front-end fejlesztés

front-end webfejlesztésA felhasználói felület után el kell készítenie a webhely felületét. Webhelyének első felülete minden, amit a látogató láthat, és amellyel kapcsolatba léphet, ezért jön a felhasználói felület után. Ez magában foglalja a képeket és a multimédiát a kurzor stílusától a regisztrációgomboktól a bejelentkezési mezőkig és folyamatokig.

Akarsz építsen valamit, amely egyszerre reagál és felhasználóbarát, valamint valami, ami kellemes a szemnek. Ez a kis konstrukció könnyen több ezer dollárba kerülhet, ha nincs képességeid vagy ideje, hogy maguk elvégezzék.

Háttér fejlesztés

A front-end után természetesen back-end fejlesztés van. Ehhez be kell írnia az összes szoftvert és más kódot, amely a webhely megfelelő működésének biztosításához szükséges. Amikor valaki megadja a bejelentkezési adatait, a folyamat zökkenőmentes befejezéséhez rendelkeznie kell a háttér-weboldal architektúrájával. Ez magában foglalja a webhely integrálását harmadik fél szolgáltatásaival és az adatfeldolgozó eszközökkel.

Mint ilyen, ez az építkezés egyik legbonyolultabb része, és 3000-től 15 000 dollárig terjedhet.

Jellemzők

A webhelyén szereplő szolgáltatások szükségszerűen befolyásolják annak teljes költségét. Az interaktív média az egyik legfontosabb és leginkább vonzó funkció, amelyet a webhelyén nyújthat, és sok vállalat alapértelmezett opcióként szerepel, mivel olyan jó, ha hosszabb ideig tartja az embereket a webhelyen..

Az interaktív média lehet kisméretű videojátékok, látványképek, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára a különféle lehetőségek kattintását, vagy akár interaktív csevegőrendszerek. Az interaktív média azonban nagyon idő- és erőforrásigényes, így akár 10 000 dollárba is kerülhet.

Valószínűleg akkor is érdemes befektetnie egy tartalomkezelő rendszerbe, ha nem olyan előre megtervezett platformon fekszik, mint például a WordPress. A tartalomkezelő rendszerek lehetővé teszik Önnek és a csapatodnak, hogy a kód megváltoztatása nélkül hozzáadhassanak vagy szerkeszthessenek a webhelyen már meglévő információkat. Ez több ezer dollárt is okozhat.

Ezenkívül minden, a weboldalához hozzáadott oldal felfedi a projekt teljes költségét. Nem ritka, ha egy oldal önmagában 100 dollárba kerül, attól függően, hogy mi tölti ki azt.

Az e-kereskedelmet már korábban említettük, de ismét, ha ezt a funkcionalitást hozzáadjuk az Ön webhelyére, az komolyan növeli a kért árat. Az e-kereskedelem funkciói között szerepel a fizetési rendszerek, a bevásárlókosár, a fizetési lehetőségek, a termékoldalak, valamint az áttekintő oldalak, ahol az ügyfelek visszajelzést adhatnak. Szüksége lehet sok e-kereskedelmi tartalomra annak alapján, hogy hány terméket szeretne eladni vagy megjeleníteni. Mint ilyen, az e-kereskedelem szolgáltatás akár 20 000 dollárt is elérhet, az üzlet méretétől függően.

Végül, sok webhely adatbázis-integrációs eszközöket vagy szolgáltatásokat is igénybe vesz. Dióhéjban ezek összegyűjtik a látogatókra vagy az ügyfelekre gyűjtött adatokat, és egyetlen forrásba gyűjtik azokat, amelyeket Ön vagy a csapatban vagy a vállalkozásodban szereplő más személyek beszerezhetnek. Szükséges funkció sok vállalat és a komoly online márkák számára, így a legtöbb vállalat végül több ezer dollárt költ az összköltségre, csak azért, hogy biztonságos legyen az adatbázis-integráció..

Webhely-készítő használata

wix vs wordpress logóKét elsődleges lehetőség van egy új webhely felépítéséhez: használhatja a webhely-készítőt, például a WordPress vagy a Wix, és felépítheti a webhelyet az előre megtervezett elemekkel és készülékekkel, vagy pedig előállíthat egy saját webhelyet, amelyet saját, vagy egy másik fejlesztett ki. ezen a területen jártas személy vagy csapat.

A weboldal-készítő használata messze olcsóbb lehetőség, és a web-készítőhöz való hozzáférést gyakran sok web hosting csomag tartalmazza.

A weboldal készítői lehetővé teszik A “drag-and-drop” weboldal különböző elemei, például párbeszédpaneleket vagy tartalommezőket, a helyére egy előre elkészített rendszer vagy függő rendszer segítségével. Alapvetően elkészítik az Ön webhelyének drótvázát, és lehetővé teszik, hogy kitöltse a tartalmat, vagy beállítsa a különféle kütyüket vagy tartalommezőket, amint azt megfelelőnek látja..

Ez viszonylag intuitív, és összesen csak néhány száz dollárba kerülhet. Lehet, hogy fizetnie kell néhány további díjat a témák vagy a média-kiegészítések alapján; minden weboldal készítője finoman különbözik, és néhányuk minden bizonnyal jobb, mint mások.

Jegyzet: Vannak minőségi ingyenes weboldalépítők, de a prémium webhelyek éppen többnyire hasznosabbak

Egyéni webhely használata / Fejlesztő által készített

Alternatív megoldásként egy fejlesztő vagy webdizájn-ügynökség által készített egyedi webhely felépítése sokkal drágább.

A szabadúszó webfejlesztők viszonylag egyszerűen megtalálhatók a napjainkban rendelkezésre álló szabadúszó bérleti webhelyek és tartalmi hálózatok sokaságának köszönhetően. A szabadúszók független vállalkozók, akik az Ön weboldalát azután állítják fel, hogy állásfoglalási javaslatot kaptak, és az igénybe vehető összeg vadul változhat. Nem ritka, hogy a szabadúszók több ezer dollárt számítanak fel a teljes weboldal elkészítéséért a nulláról, még magasabb árakkal, ha a weboldalt is meg kell tervezniük és megtervezniük..

Általában jobb ötlet fizetni olyan drágább szabadúszókért, akiknek sokféle munkája van az öv alatt vagy a portfóliójukban, mint olcsóbb szabadúszóként felvenni és bérelni egy olcsó szabadúszóként, aki nem tudja, mit csinál..

Alternatívaként webdizájn-ügynökséget is felvehet. Ezek professzionális weboldalépítő cégek, amelyek hasonlóan működnek, mint egy szabadúszó; Ön javaslatot nyújt be nekik, és együtt dolgoznak, hogy kijavítsák a részleteket és elkészítsék webhelyüket, miután elégedettek voltak. A felhasználás előnye a szabadúszóhoz képest nyilvánvaló idő és Részlet. Mivel több tucat vagy száz emberből álló csapatot működtetnek, sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudnak nagyobbak és összetettebb weboldalakat kiiktatni, mint egyedül dolgozó szabadúszó..

Hátránya, hogy sokkal drágábbak. Számos felső szintű webdizájn-ügynökség tízezer vagy százezer dollárt számít fel egy weboldalnak a nulláról történő felépítésére.

Természetesen az utolsó lehetőség az, hogy saját webhelyét saját webhely-készítő használata nélkül fejleszti ki. Ez elméletileg teljesen ingyenes, de meg kell fizetnie a szerver tárolását és az egyéb elemeket. Ez is nagyon sok időbe kerül, és valószínűleg nem érheti meg az erőfeszítéseket, ha egyébként nem rendelkezel készségekkel és szakértelemmel, hogy kiváló weboldalt készítsen.

Teljes költség: 10 000 USD-t meghaladó, a használt munkavállalótól és a megvalósított funkcióktól függően.

Tárhely / egyéb költségek

Ha van saját weboldala, akkor rendelkeznie kell saját kiszolgálókkal, amelyek csatlakoznak az internethez, vagy – általában véve – web hosting szolgáltatást kell használnia. Ez lehetővé teszi más Internet-felhasználók számára, hogy hozzáférjenek az Ön webhelyéhez azáltal, hogy adatait olyan kiszolgálókra tárolják, amelyek folyamatosan kapcsolódnak az internethez.

Hosting szolgáltatás

webtárhelyA web hosting szolgáltatásokért fizet, ha lényegében havi vagy éves díjat bérelsz szerverterületet. Webhely-tárhely-szolgáltatás típusa és minősége sok dolgot befolyásolhat, beleértve:

 • a szerver erőforrásai, például a tárhely vagy a sávszélesség
 • a látogatók betöltési ideje; a jobb tárhelyszolgáltatások lehetővé teszik az oldalak gyorsabb betöltését
 • kütyü vagy kiegészítők, amelyek növelik vagy bővítik webhelyének funkcionalitását

Mindent egybevetve, web hosting szolgáltatója nagy jelentőséggel bír az Ön webhelyének teljes sikere és minősége szempontjából. A webhely-tárhely költségei bárhol 20 dollártól több ezer dollárig terjedhetnek évente, a kiszolgáló erőforrás-igényei alapján. Számos alapvető típusú webtárhely-szolgáltatás létezik:

Közös tárhely

Ez a legalapvetőbb webtárhely-típus, és lehetővé teszi hely bérlését, amelyet ugyanazon a szerveren másokkal oszt meg. Nem kapsz tonna sávszélességet a szerver erőforrásokért, de az előfizetési csomagok általában nagyon megfizethetőek, és gyakran webhely-készítőkkel vagy egyéb bonyolultakkal érkeznek.

Ezek között vannak a legjobb tárhely-csomagok a kis blogokhoz vagy más weboldalakhoz, amelyeknek nem kell minden időben magas szintű teljesítményt nyújtaniuk több ezer látogató számára. A megosztott tárhelyszolgáltatások bárhol évente 20–300 dollárba kerülhetnek

WordPress tárhely

Gyakran megjelenik a kijelölt „WordPress” tárhely; ez ugyanaz a megosztott tárhely, de az előre telepített WordPress programmal. Ezek a tárhelycsomagok gyakran tartalmaznak extra kedvezményeket vagy funkciókat kifejezetten a WordPress felhasználók számára, és körülbelül ugyanolyan áron fizetnek, mint a megosztott tárhely-tervek.

VPS hosting-ca

VPS tárhely (virtuális magánszerver)

Az ilyen típusú tárolás megosztja a kiszolgálóterületet más ügyfelekkel, de extra erőforrásokat biztosít ebből a kiszolgálóból a szoftver mágia miatt – a kiszolgáló minden felhasználó számára „virtuális” kiszolgálókká válik.

Ez alapvetően jó középút a saját szerver megszerzése és az alacsonyabb költségek között, mint például a megosztott tárhelyszolgáltatás esetén. Ezek a csomagok költségei 200 és 700 USD között lehetnek évente.

Dedikált tárhely

A minőségi dedikált szerver-tárhely az összes lehetőség közül a legköltségesebb, de megadja a webhelyének vagy a cégnek a saját szerverét és az ahhoz kapcsolódó összes erőforrást. Mint ilyen, ez az egyetlen valódi lehetőség a nagy online vállalkozások vagy multimédiás webhelyek számára, amelyek naponta több ezer látogatót fogadtak. A dedikált szerverek évi 1000 és 25 000 dollárba kerülhetnek.

Tartomány

A web hosting mellett a domain név viszonylag alacsonyabb díjait is figyelembe kell vennie. Dióhéjban, a domain az Ön webhelyének online identitása, amely kizárólag Önnek és a márkának a sajátja. Domainje egyedinek marad, annak ellenére, hogy más webhelyek nevével is hasonlóak lehetnek, mint az öné.

Ennek az előnynek a megszerzéséhez meg kell vásárolnia a domain nevet és évente regisztrálnia kell. Fontos, hogy legyen domain név, hogy szilárd márkanevet tartsanak fenn az interneten és hitelességet teremt mind a látogatók, mind a Google mellett; versenyképesebben sorolja fel a saját domain nevével rendelkező webhelyeket, ezáltal elengedhetetlen szolgáltatása komoly online vállalkozásoknak vagy növekedésre törekvő webhelyeknek.

Azt is nagy szerepet játszik az online reklámozásban. A domain név meghatározza, hogy a látogatók mikor kerülnek a hirdetéseire kattintásra. Ha nem biztosítja az egyéni domain biztonságát, azt jelenti, hogy valahova máshova is mehet, és elpazarolja ezeket a hirdetési dollárokat.

Domainnévet megvásárolhat és regisztrálhat ugyanazon tárhelyszolgáltató cégektől, amelyek a fent leírtakhoz hasonlóan szolgáltatókat nyújtanak. A domain nevek bárhol 1 dollár és körülbelül 15 dollár között kerülnek, a név népszerűségétől vagy a használt szolgáltatástól függően.

Összefüggő: Hogyan vásárolhatok domain nevet

SSL

SSL vagy Biztonsági aljzatok rétege, A tanúsítás a weboldal puzzle egyik legfontosabb eleme. Az SSL tanúsítás megóvja webhelyét és látogatóit azáltal, hogy érzékeny adataikat őrzi. Ez egy olyan általános és átfogó biztonsági intézkedés, amely még a webhely URL-jén is megjelenik, vagyis minden látogató, aki megállt az Ön webhelyén, megnézheti, hogy a WordPress webhelye biztonságban van-e..

Ez azért is fontos, mert a GDPR a közelmúltban számos korlátozást szabott ki azoknak a webhelyeknek a számára, amelyek nemzetközi kereskedelmet folytatnak, de nem tesznek hatékony lépéseket felhasználói adataik védelme érdekében. Gyakorlatilag kötelező SSL tanúsítvánnyal rendelkezik, ha az EU-ban és manapság az EU ügyfeleivel üzletet szeretne folytatni. Az e-kereskedelemmel foglalkozó webhelytulajdonosoknak figyelembe kell venniük az SSL tanúsítás költségeit az üzleti tevékenység szükségességének.

Még ha nem is e-kereskedelmi webhelytulajdonos, előnyeit élvezheti az ilyen tanúsítás által nyújtott fokozott biztonság.

Az SSL-tanúsítványok származhatnak web hosting cégektől vagy más szállítóktól vagy szolgáltatásoktól; az SSL-tanúsítás ingyenesen megszerezhető, bár a fizetett SSL-tanúsítványok általában jobbak az általános biztonság érdekében, mint például a fejlett titkosítási modellek. Az SSL-tanúsítványok tehát évente 0 dollárt vagy akár 1000 dollárt is igénybe vehetnek, ha nagyobb webhelyek nagyobb biztonsági igényekkel járnak, magasabb költségeket garantálnak..

Jegyzet: Ha a biztonság fő problémát jelent (amilyennek lennie kellene), akkor a kiváló minőségű biztonsági bővítmények megkönnyítik az életét

Teljes költség: kb. 100 USD havonta, akár 1000 USD dollár is havonta.

SEO / Content

Még egy weboldal létrehozása után sem soknak nem lesz hasznos senki számára, ha nem tölti fel tartalommal, és nem optimalizálja azt a keresőmotor látogatói számára. Itt játszik szerepet a SEO, vagy a keresőmotor optimalizálása.

Írásos tartalom

Amikor webhelyét kitölti tartalommal, az ennek költsége a szükséges tartalom mennyiségétől, valamint a tartalom minőségétől és típusától függően változhat..

Például a legtöbb weboldal tartalmát vagy a tulajdonosok készítik, vagy hivatásos szabadúszó copywriterek írják. A saját tartalom írása nyilvánvalóan ingyenes, de ez jelentős időt vehet igénybe, különösen, ha kutatást, formázást és szerkesztést vesz igénybe.

A professzionális copywriterek szabadúszóként vagy dedikált copywriter irodák részeként találhatók. A szabadúszó által szállított szövegírás rendkívül olcsó lehet, vagy a kívánt minőségetől függően sokkal drágább is.

A hordó árainak alján fizetett szabadúszó copywriting valószínűleg hibás vagy hibás. Időközben a legfelső szintű szabadúszó copywriterek többet számítanak fel a létrehozott tartalom minden oldaláért, ám általában hozzáadott linkekkel, keresőmotor-optimalizálással és intelligens kulcsszófűzéssel vannak ellátva a tartalom egészében. Mindez teheti ezt a tartalmat vonzóbbá a Google keresési rangsorolási algoritmusai számára, és hatékonyabban vonzza be az Ön webhelyének látogatóit.

A copywrite ügynökségek írócsoportokkal rendelkeznek, amelyek együtt dolgoznak a webhelyek tartalmán. Ez sokkal jobb választást jelent számukra, ha egy nagyobb webhelyet több tucat oldallal kell kitöltenie egy sokkal rövidebb időkereten belül.

Mindent összevetve, professzionális copywriting akár szabadúszóként, akár copywriter irodától oldalonként 20– 500 USD között kerül, a tartalom típusától és mennyiségétől függően. Ügyeljen arra, hogy ezt vegye figyelembe a webhely végső költségének kiszámításakor.

Egyéb tartalom

Ezenkívül, ha videókat, zenét vagy más tartalmat kell készítenie webhelyére, ezeket a költségeket is figyelembe kell vennie. A videó készítésének költségei alapvetően kiszámíthatatlanok a videó készítéséhez szükséges számtalan tényező miatt.

SEO

KeresőoptimalizációA keresőmotor optimalizálása magában foglalja olyan tartalom előállítását, amely intelligensen használja a keresett kulcsszavakat anélkül, hogy robotként találkozna; ezt a gyakorlatot gyakran „kulcsszó tölteléknek” hívják.

A tartalom vonzó módon történő írása és a linkek fűzése mind a saját oldalaihoz és termékeihez, mind más olyan weboldalakhoz, amelyekkel a látogatói hálózatot alkotja, segíthet webhelyének vonzóbbnak tűnni a Google keresési eredményalgoritmusok szempontjából, és segít a látogatók ilyen módon történő megnyerésében..

A keresőmotor optimalizálása kiterjeszti az oldal elhelyezését és a weboldal fejlesztését is. Mint ilyen, vannak copywriterek vagy más weboldal-fejlesztők, akik rendelkeznek keresőmotor-optimalizálási készségekkel, és felszámíthatják Önt, hogy ezeket használja a webhelyen. Például, a kép optimalizálása vagy a fájl tömörítése.

Ez lehet bárhol 700 dollár és több ezer dollár között lehet havonta; drágább, ha folyamatosan új tartalmat ad hozzá, és releváns maradni kíván, és olcsóbb, ha nem frissíti webhelyét oly gyakran.

Természetesen a keresőmotor optimalizálását maga is elvégezheti. De ne feledje, hogy ez jelentős időt vehet igénybe, főleg, ha a saját példányának megírásával összekapcsolja.

Teljes költség: 100 dollár / oldal, legfeljebb 500 dollár / oldal, ha faktoring tartalom, SEO, linkelés stb.

értékesítés

Miután elkészítette és futtatta webhelyét, és kitöltötte azt tartalommal, jó esélyek vannak arra, hogy időt kell töltenie a webhely marketingjével, hogy elegendő látogatót vonzzon a Google keresési algoritmusaihoz, és webhelyét a kezdőlapra tolja. . Ez magában foglalja a tartalommarketing, a szociális média marketing és az e-mail marketing.

Tartalom marketing

tartalom marketing

Blogbejegyzéseinek vagy más tartalmának reklámozása közvetlenül a célközönség számára, hasonló webhelyekkel való összekapcsolás vagy a tartalom más eszközökkel, például szalaghirdetésekkel történő hirdetése révén.

Bérelhet egy tartalommarketing szolgáltatást, vagy költeni a saját hirdetési dollárjait, hogy webhelyének szóját az interneten havonta több ezer dollárért elköltse, egészen akár 10 000 dollárig is, ha valóban nagy webhelyet üzemeltet, rengeteg tartalommal.

Közösségi média marketing

Egyszerűbb és olcsóbb; vagy magában foglalja valakinek a marketingét az Ön számára, vagy pedig magát.

Akárhogy is, Ön vagy a közösségi média marketingszakembere olyan időt tölthet olyan platformokon, mint a Facebook, a Twitter, és jobban elkötelezi magát követőivel, és új követőket hoz be, hogy ösztönözze a webhely látogatását, és magasabb konverziós arányokat hozzon létre. Ha úgy dönt, hogy valakit felvesz Önnek, a közösségi média marketing költsége több száz, akár 2000 dollár is lehet.

E-mail marketing

A legolcsóbb lehetőség, bár gyakran megköveteli, hogy webhelyén hírlevél vagy e-mail lista működjön. Az e-mailes marketinggel heti vagy havi hírlevelet vagy e-mailt küld, amely bemutatja új tartalmát vagy hirdetését az Ön webhelyén. Ez valószínűleg hatalmas e-mail marketing kampányt indíthat havonta néhány dollárért, akár 1000 dollárig is.

Teljes költség: 300–1000 dollár dollár, a marketing elérhetőségétől függően.

Karbantartás

weboldal karbantartásaA webhely felépítése és minőségi tartalommal történő kitöltése csak a csata része. Hosszú távon is meg kell őriznie webhelyét, amely magában foglalja működésének és a látogatók boldogságának megőrzését, a lehető legtöbb állásidő elkerülése mellett..

Ne feledje, hogy ha webhelye lemerül, az értékes idő, amikor látogatókra és konverziókra tehet szert!

A jó hír az a webhely karbantartása az egyik alacsonyabb költség a webhely fejlesztésével kapcsolatos összes többi tényezőhöz képest. A webhely karbantartása kiterjedhet a következőkre:

 • új szerver erőforrások beszerzése, amikor a forgalom növekszik
 • átváltani a kiszolgálókat nagyobb kapacitású kiszolgálóra, ha webhelye sikeresen növekszik
 • rendszeres hibakeresés vagy biztonsági frissítések végrehajtása
 • biztonsági másolat készítése a webhelyről szerver-összeomlás esetén
 • foglalkoztatás vagy vevői panaszok kezelése

Mindent egybevetve Ön vagy csapata számíthat arra, hogy több száz dollárt fizet akár évi 1500 dollárig is az összes webhely-karbantartási igényért. Ne feledje, hogy az általános karbantartási költségek drámai módon emelkedhetnek, ha gyorsan vagy vészhelyzet esetén váltania kell a host szolgáltatók szervereit, vagy ha a kiszolgálóknak vagy a webhelynek számítógépes támadás miatt azonnali javításra van szüksége..

A költségek még magasabbak lehetnek, ha a hackereknek sikerül megszerezniük érzékeny felhasználói adatokat, és komoly károkat okoznak webhelyén, rekonstrukciót igényelnek.

Teljes költség: 200 – 1500 dollár évente, a webhely méretétől, a szerver igényeitől stb. Függően.

összefoglalás

Mint láthatja, hihetetlenül bonyolult a weboldal felépítéséért és fenntartásáért várhatóan fizetendő költségek csökkentése. Ez számos tényezőtől függ, beleértve:

 • a személyes készségszintje
 • a létrehozni kívánt webhely típusa
 • a weboldalon megjeleníteni kívánt tartalom mennyisége
 • a webhelyhez szükséges kiszolgáló erőforrások
 • hány látogató érkezik a webhelyhez
 • mennyi karbantartást igényel a webhely

Például, ha webhelye nem lesz olyan nagy, akkor megszabadulhat néhány csúcskategóriás olcsó tárhelyről, és jelentősen csökkentheti a költségeket. E célból gyakran okosabb kiszámítani a webhely költségeinek átlagát méretük és típusuk alapján. Az alábbiakban részleteztük az Ön számára.

Kisvállalati webhely / Blog

 • Várható, hogy kezdetben legalább 500–10 000 dollárt fizet. Ez magában foglalja az alsó becsléshez, hogy néhány dolgot maga végezzen el.
 • Várható, hogy évente 200–1000 dollárt fizet az éves karbantartási költségekért.

E-kereskedelmi webhely

 • Legfeljebb 3000 dollár fizethet az olyan áruházakért, amelyek körülbelül 100 terméket tartalmaznak, és legfeljebb 20 000–30 000 dollárt fizet az olyan üzletekért, amelyek több mint 500–1000 terméket tartalmaznak.
 • Várható, hogy 5000 és 20 000 USD között fizeti az éves karbantartási költségeket.

Vállalati / nagyvállalati webhely

 • Várható, hogy 10 000 és 40 000 dollár között fizet a jó minőségű webhelyekért az üzleti és az átváltási arány növelésére, ideértve a magasabb szintű marketingt is.
 • Várható, hogy 2000 és 20 000 USD között fizeti az éves karbantartási költségeket.

Adatbázisvezérelt webhely

 • Várhatóan 5000 és 50 000 USD közötti összeget kell fizetni a telephely kezdeti felépítéséért és az adatok összeállításáért / összegyűjtéséért.
 • Várható, hogy 10 000 és 60 000 dollár között fizeti az éves karbantartási költségeket, ideértve a biztonság és a szerver karbantartását a felhasználói adatok védelme érdekében.

Végül a webhely költsége nagymértékben függ a bérelt segítség típusától, a webhelyéhez kívánt minőségi tényezőtől, valamint attól, hogy mekkora idő alatt hajlandó önmagában belemerülni a tervezés, a tervezés és a kódolás szempontjából.

Bármilyen munka miatt, saját erőfeszítésével, vagy oly nagyszerű ajánlatok keresésével, mint például a tárhelyszolgáltatások vagy egy weboldal-készítő, mindig lecsökkentheti az árat. A fenti összegeket általános iránymutatásként és tartományként használja, nem pedig kemény és gyors szabályokként, különösen mivel a webfejlesztési ipar folyamatosan változik.

Köszönöm az olvasást és sok szerencsét!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author