A legjobb Linux tárhely

Mint egy sok ügyfélszolgálatot folytató webes ügynökségnek (számtalan mellékprojektünk van és szeretnénk kísérletezni), nagyon jó ötletünk van arról, hogy mi határozza meg a nagyszerű internetes fogadót. Ezek a legjobb Linux-tárhely-szolgáltatók, nagyszerű tárhely a bank megszakítása nélkül.

Webtárhely-szolgáltatóÁltalános értékelésÁr / mo.Disk SpaceFeaturesWeboldal
siteground2 9.3 / 10 3,95 USD (ideiglenes 67% kedvezmény) 10 GB Erőteljes, gyors, epikus támogatás, + 30 napos pénz-visszafizetési garancia! = Win!
Hostgator 8.7 / 10 $ 2.78 Korlátlan Olcsó + Korlátlan lemezterület!
A2HostingLogo 8.5 / 10 3,92 USD (lefelé 7,99 USD-tól) Korlátlan Korlátlan lemezterület!
mozgásban 8.3 / 10 4,19 USD (40% kedvezmény) Korlátlan Tapasztalt, megbízható, kissé drágább.
Dreamhost 8/10 $ 7.95 Korlátlan Nagyszerű előadás & támogatás

A legjobb Linux tárhely 2020 – Vélemények

1. SiteGround

SiteGround logó

Weboldal: www.siteground.com
Ár: $ 3.95
Lemez terület: 10 GB

Véleményünk szerint, a legjobb Linux-üzemeltető cég a SiteGround. Három terv közül választhatnak:

 • Indítás – Ezt a tervet akkor ajánljuk, ha éppen indul, és nem igazán biztos abban, hogyan kell folytatni online jelenlétét. Csak egy webhely engedélyezett ezzel a tervvel (tehát vegye figyelembe ezt).
 • GrowBig – Ez a SiteGround legnépszerűbb terve. Sokan inkább ezt a tervet részesítik előnyben azért, mert korlátlan számú webhelyet fogadhat vele. Alapvetően több lehetősége van növekedni, amikor ezt a tervet választja (összehasonlítva az indítási tervvel).
 • GoGeek – Ha prémium funkciókat szeretne az előfizetéssel, akkor lépjen be a SiteGround GoGeek tervjével. Mondanom sem kell, hogy korlátlan számú webhelyet üzemeltethet ezzel a tervvel. Nagyobb és gyorsabb is, mint az első két tervben, amelyet fent említettünk.

Ha nem biztos benne, hogy melyik előfizetési tervet szeretnéd, javasoljuk a GrowBig opció használatát (elsősorban a korlátlan webhelyek funkció miatt). Vagy ha szeretné, akkor el is indíthatja az indítási tervet, mivel egyébként mindig magasabb szintre frissíthet.

Nem számít, milyen típusú tervet választott, ne feledje, hogy a SiteGround beépített webhely-készítőjével mindig fel tudja használni a webhelyét. És ha bármilyen segítségre van szüksége ezzel kapcsolatban, ügyfélszolgálati csapata mindig ott van, hogy segítsen.

Előnyök

 • Nagyszerű ügyfélszolgálat
 • Rugalmas árképzési tervek
 • Könnyű helykezelés

2. HostGator

HostGator logó

Weboldal: www.hostgator.com
Ár: $ 2.75
Lemez terület: Korlátlan

Ha úgy gondolja, hogy a HostGator otthoni szolgáltatója, akkor vegye figyelembe, hogy három lehetősége közül választhat: Hatchling, Baby és Business.

A keltetés a legolcsóbb terv, és nagyon megfizethető. Vegye figyelembe azonban, hogy csak egy webhelye lehet vele.

Kicsim, a középárú terv valójában a társaság legnépszerűbb terve. Valójában azt javasoljuk, hogy az a Hatchling-terv felett legyen, mivel sokkal többet fog elérni vele (csupán néhány dollár hozzáadásával az olcsóbb csomaghoz). Sőt, vele korlátlan számú webhelyet üzemeltethet.

Természetesen, ha megengedheti magának (és ha a HostGator összes legjobb tulajdonságát akarja), akkor a legjobb megoldás az üzleti terv kidolgozása. Ez a fajta tárhely képes igényes vállalkozásokat és online áruházakat is kezelni.

A HostGator emellett 45 napos pénz-visszatérítési garanciát ad ügyfeleinek annak biztosítása érdekében, hogy valóban elégedettek legyenek a választott tervvel. Ezért azt javasoljuk, hogy a regisztráció után azonnal dolgozzon a webhelyén, hogy ne pazarolja ezt a 45 napot (ők az Ön döntő pontja, ha a HostGatorért fizet, vagy sem).

Tudja meg, hogy a HostGator felhasználóbarát cPanellel is rendelkezik – gyorsan megtanulhatja azt. És ha nem, akkor mindig függhet ügyfélszolgálatától. Jól van.

Előnyök

 • Stabil üzemidő
 • Egy kattintással telepíthető az alkalmazásokhoz
 • Jó válaszidő

Hátrányok

 • Az alacsony árak csak az első évekre vonatkoznak.
 • Drága prémium terv
 • Nincs ingyenes SSL tanúsítvány

3. A2 tárhely

A2 tárhely logó

Weboldal: www.a2hosting.com
Ár: $ 3.92
Lemez terület: Korlátlan

A legtöbb web hosting szolgáltatótól eltérően az A2 Hosting korlátlan tárhelyet és korlátlan sávszélességet biztosít minden tervükhöz. A legolcsóbb terv a Lite terv, amely valóban korlátlan tárhelyet és sávszélességet hordoz, de csak egy webhelyre. Valójában ezt kissé szokatlannak találjuk, mivel a legtöbb vállalkozás, amelynek egyetlen webhelye van, általában egyébként nem igényel korlátlan tárhelyet és sávszélességet.

Reálisabb az A2 Hosting Swift nevű középárú terve. A korlátlan tárolási és sávszélesség mellett korlátlan webhelyekkel és korlátlan átvitelkel is jár.

A Turbo terv (az A2 Hosting legdrágább terve) szintén jó a szolgáltatás szempontjából. Jön a Swift terv összes funkciójával, de sokkal gyorsabb. Az A2 Hosting valójában a Cloudfare integrációt használja (a teljes rendszerükben) – és ez magyarázza a gyorsan betöltő oldalaikat.

Szeretjük az A2 Hosting pénzvisszafizetési garanciáját is. Amellett, hogy 30 napot biztosít a webhely tesztelésére, bizonyos esetekben visszatérítik a fel nem használt szolgáltatásokat.

Az A2 Hosting számos fizetési lehetőséget is kínál, például hitelkártyákat, PayPal-ot és banki átutalásokat.

És természetesen sok olyan alkalmazást támogatnak, mint a WordPress, a Joomla, a Drupal, a Magento és mások.

Az ügyfél-támogatást illetően ezen a területen is szállítanak. Élő csevegéssel, telefonos támogatással, e-mailekkel stb. Vannak.

Előnyök

 • Korlátlan mindent a tervükben
 • 30 napos pénz-visszafizetési garancia vagy arányos visszatérítés
 • Sok CMS alkalmazást támogat

Hátrányok

 • Az áremelkedés a megújításkor nagyon magas
 • Csak 1 webhely megengedett a legolcsóbb tervvel
 • Nincs automatikus biztonsági mentés a legolcsóbb terv alapján

4. InMotion tárhely

InMotion Hosting logó

Weboldal: www.inmotionhosting.com
Ár: $ 6.39
Lemez terület: Korlátlan

Az InMotion Hosting már régóta jó web hosting szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek. Ha fontolóra veszi a host szolgáltatási terv megvásárlását ezzel a társasággal, akkor tudja, hogy három terv közül választhat – Launch, Power és Pro.

Tudja, hogy minden tervük ingyenes domain, korlátlan tárhely és korlátlan sávszélességgel jár. A tervek közötti fő különbség az egyes tervekhez megengedett webhelyek száma.

Ha úgy dönt, hogy a legolcsóbb tervre indul (Launch), akkor legfeljebb 2 webhelyet üzemeltethet, amíg ezen a tervön van (ne feledje, hogy mindig frissíthet).

Most, ha csak körülbelül 6 webhelyet tervez, az energiaterv jobban megfelelhet az Ön számára, mivel akár 6 webhelyet is lehetővé tesz.

Menjen a Pro tervhez, ha úgy érzi, hogy több mint 6 webhelyre lesz szüksége az úton. Ezzel a tervvel nemcsak korlátlan webhelyeket tesz lehetővé, hanem a legnagyobb teljesítményt nyújtja webhelyeinek (a másik két olcsóbbhoz képest).

Ha a biztonság az Ön webhelyeinek egyik fő prioritása, akkor vegye figyelembe, hogy az InMotion Hosting fel van szerelve fenyegetésvédelmi rendszerrel (nagyon hatékony a különféle támadásokkal szemben).

Előnyök

 • Kiváló védelmi rendszer a rosszindulatú támadások ellen
 • Korlátlan hely és sávszélesség minden tervnél
 • Ingyenes webhely-transzfer

Hátrányok

 • Nincs azonnali hozzáférés a fiókhoz, mivel az ellenőrzésük időbe telik
 • Ha az USA-n kívül él, az ellenőrzési folyamat zavarónak bizonyulhat
 • Csak sok pénzt takaríthat meg, ha az első 24 hónapban előre fizet.

5. DreamHost

DreamHost logó

Weboldal: www.dreamhost.com
Ár: $ 2.95
Lemez terület: Korlátlan

Ha azt tervezi, hogy a DreamHost szolgáltatót választja, akkor vegye figyelembe, hogy valójában manapság az egyik legnépszerűbb webtárhely-szolgáltató. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy JÓ, de valójában sok olyan funkcióval rendelkezik, mint például a következő:

 • Kattintson egy kattintással a CMS alkalmazások telepítőjére
 • Van egy Remixer nevű weboldal készítője
 • 97 napos visszatérítési politika (ami sokkal hosszabb, mint a legtöbb tárhelyszolgáltatónál)
 • 24 órás ügyfélszolgálat házon belüli csapaton keresztül (e-mail, cikk-tudásbázis, fórumok stb.)
 • Az elfogadott fizetési módok közé tartoznak a főbb hitelkártyák, csekkek, átutalás, PayPal stb.

Ha úgy döntött, hogy házigazdáját a DreamHost szolgálatába állítja, akkor két megosztott tárhely-terv közül választhat – Starter és Unlimited.

Míg mind a kezdő, mind a korlátlan csomag korlátlan tárolással és sávszélességgel rendelkezik, a kezdő tervben csak egy webhely engedélyezett. Tehát, ha ez nagy számot jelent neked, akkor inkább a Korlátlan tervet használja, mivel a korlátlan weboldalakkal jár.

Ami a társaság megbízhatóságát illeti a teljesítmény szempontjából, ne feledje, hogy a DreamHost 99,96% -os elkötelezettséget vállal az üzemidőre – és ezt legtöbbször teljesítik. A helysebességről szintén ismert, hogy jó.

Előnyök

 • Tiszta árképzési tervek
 • A megújítási árak nem túl magasak
 • A fiók aktiválása gyors

Hátrányok

 • Túl sok lépés a regisztrációs folyamatban
 • A kezelőpanel meglehetősen zavarónak bizonyulhat (főleg kezdőknek)
 • A helyszín átadása nem ingyenes

Linux tárhely: Hogyan lehet megtalálni a legjobbat?!

Ha jó Linux gazdagépet keres, először tudnia kell, mit kell keresnie. Ebben a bejegyzésben a tárhelyhez kapcsolódó leggyakrabban használt terminológiákat fogjuk meghatározni annak érdekében, hogy jobban megértsük, milyen funkciókat kell keresni. Kövesse az alábbi útmutatónkat, hogy egy igazán jó hosting társasággá váljon.

Szerver helye

szerver helytérképeJavasoljuk, hogy ellenőrizze a Linux tárhely-kiszolgáló helyét, hogy megtudja, közel van-e Önhöz, és megbizonyosodhat róla, hogy ez a helyzet, ha az országában webhely-szolgáltatót keres. Például, ha Kanadában él, kanadai webhelyeket keres, de ha Ausztráliában él, akkor az ausztrál weboldal-tárhely szolgáltatásokat kell keresnie. A sebesség biztosítása érdekében ideális esetben olyan host szolgáltatót választani, amelynek szerverei vannak az Ön országában. De tudjuk, hogy ez nem mindig lehetséges, mivel a jó hírű gazdagépektől származó kiszolgálók a világ különböző részein találhatóak.

Ha úgy találja, hogy az érdeklődő társaságnak nincsenek szerverei a közelben, akkor még nem utasíthatja el. Ha a tárhely szolgáltatója CDN-t (Content Distribution Network) használ, akkor ez ugyanolyan jó, mintha saját országában lenne szerver.

Látja, hogy a CDN-knek hálózata van a világ minden tájáról, és a webhely gyorsítótárban tárolt változatát tárolják terjesztés céljából (ahol szükséges). A webhely látogatói ezután hozzáférhetnek az Ön webhelyéhez, bárhol is lehet a világon.

A CloudFlare egy különösen népszerű CDN típus. És szerencsére sok Linux-üzemeltető cég ezt ingyen belefoglalja a csomagba.

Szerver Uptime

Amikor egy adott tárhelyszolgáltatót keres, először ellenőrizze annak üzemidejét a Google-ban, hogy megnézze annak teljesítményét. Erősen javasoljuk, hogy olyan host szolgáltatót válasszon, amelynek üzemideje körülbelül 99,9%, a minimális leállások biztosítása érdekében. A leállás ideje veszteségeket jelenthet az üzleti életben – és ezt minden áron el akarjuk kerülni.

SSL tanúsítványok

Nem minden tárhely-szolgáltató tartalmaz ingyenes SSL-tanúsítványokat – de tudja, hogy szüksége van erre a biztonsági funkcióra. Az SSL (Secure Sockets Layer) tanúsítványok az adatok (a webhely látogatói és a szerverek közötti) titkosításához készülnek, hogy elkerüljék az ellopott információkkal való visszaélést..

Könnyű megtudni, hogy egy webhely rendelkezik-e SSL tanúsítvánnyal. Ha az URL-ben szerepel „s” (https: //), ez azt jelenti, hogy biztonságos. Ha nincs „s” jele (http: //), ez azt jelenti, hogy a webhelynek nincs SSL tanúsítványa, és ezért nem biztonságos.

Tudja meg, hogy az SSL tanúsítványok ma már a SEO szempontjából is jók (ez az egyik olyan tényező, amelyet a Google a webhely rangsorolásánál figyelembe vett). A felhasználók, akik félnek a személyes adataiktól, hajlamosabbak a biztonságos webhelyek használatára is (különösen, amikor hitelkártya-adatokra van szükség).

A Let’s Encrypt nevű szolgáltatást használó host cégek ingyenesen kínálnak alapvető SSL tanúsítványokat. Más tárhelyszolgáltatók ingyenes SSL-tanúsítványokat is tartalmaznak tervükbe. Ha nem, akkor azt javasoljuk, hogy vásárolja meg ezt a szolgáltatást díj ellenében (évente körülbelül 10 USD), csak hogy biztonságos webhelyed legyen (és SEO célokra)..

Sebesség

A sebesség a SEO szempontjából is meghatározó tényező. És természetesen a webhely látogatói is értékelni fogják, ha webhelyének oldalai gyorsan betöltődnek. A szerverhelyekre és a CDN-kre vonatkozó korábbi tanácsaink követésével alapvetően fedezi a sebesség funkciót. Mégis, ha úgy találja, hogy egy Linux hosting cég több CPU-erőforrást kínál, vegye figyelembe, hogy ez további sebességet jelent a teljes forgatókönyvhöz.

Lemez terület

A tárhely valóban egy fontos jellemző, amellyel figyelni kell a tárhely-szolgáltató kiválasztásakor. Ugyanakkor nem mindig van szüksége hatalmas (vagy korlátlan) helyre, mivel az a webhely típusától függ. A legtöbb blog és üzleti webhely valóban csak 1 GB lemezterülettel képes kiválóan teljesíteni (a Gmail az Ön webhelyének e-mail fiókja). Tehát, hacsak nem e-kereskedelmi webhelyet vagy igazán hatalmas fórumhelyet épít, akkor néhány GB tárhelyet elfoglalhat Linux webhelyén.

Sávszélesség és adatátvitel

megosztott tárhely grafikaA sávszélesség és az adatátvitel abban az értelemben kapcsolódnak egymáshoz, hogy mindkettő lehetővé teszi az információk gyors áramlását a szerverein. Nagyon szükség van ezekre a szolgáltatásokra, ha webhelye nagy fájlok, például videók, zene és PDF-fájlok letöltését foglalja magában. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy nagy (vagy korlátlan) sávszélességű tervet készítsen, mivel az ilyen fájlok könnyen felhasználhatják a sávszélességet és az adatokat.

Vevőszolgálat

Nem számít mit mondanak mások, hidd el minket, amikor azt mondjuk, hogy a 24 órás ügyfélszolgálat nagyon, nagyon fontos. Időről időre gyors válaszokra (és megoldásokra) lesz szüksége – és elengedhetetlen tudni, hogy mindig rendelkezésre áll segítség (különösen élő csevegésen vagy telefonon).

Linux: A részletek

Linux hosting kutatás

Olyan sok különféle szolgáltatóval, amelyek Linux hostolást kínálnak, lehetősége van választani a piacon található legjobb tervek közül. A Linux tárhelyszolgáltató kiválasztásakor kulcsfontosságú, hogy a terv szolgáltatásokban gazdag legyen, és ezáltal maximalizálható a kiszolgáló weboldal-tervezési könnyed kezelésének lehetősége. Az egyszerű erőforrás-elosztás, az uptime garanciák és a 24 órás ügyfélszolgálat alapjain kívül más fontos tényezők, például lemezterület, sávszélesség, e-mail címek, adatbázis stb. Alapján is kiválaszthat egy tervet..

Összeállítottuk a legfontosabb ajánlásainkat, hogy megtaláljuk az Ön igényeinek legmegfelelőbb Linux-tárhelyet.

Mi a Linux??

Linux logóA Linux a webhely-tárhely-szolgáltatók leggyakrabban használt operációs rendszere. A nagy népszerűsége mellett a Linux a legmegfizethetőbb web hosting lehetőség, néhányuknak pedig ingyenes vagy „freemium” csomagokat is kínál..

Több host valójában alapértelmezetten a Linuxot használja, mert messze a piacvezetőnek tekintik, különösen a megosztott tárhely esetében. Valójában a Google Linuxon működik folyamatosan növekvő szerverbankjaival, amelyek eddig több mint 15 000-re tettek eleget.

A Linux története

A Linuxot 1991-ben egy Finn Rendszermérnök, Linus Torvalds készítette, aki számítógépes diplomája részeként létrehozta az operációs rendszert. A fejlesztõként elnevezett Linux rendkívül népszerûvé vált a fejlesztõi közösségben az elkövetkezõ években, és rajongók óriási követését követõen szerezte meg ezeket, akik tovább fejlesztették és ma is fenntartják. 1996-ban a Linuxot a híres logóval jelölték meg, amelyen egy pingvin szerepel – amelyet, szórakoztató tény, az Ausztrál Nemzeti Állatkertben található pingvin ihlette, aki megharapta Trovalds-ot..

Az évek során az operációs rendszer márka megoszlása, egyesítése, átnevezése, újraképzése és folyamatos változtatásokon és fejlesztéseken ment keresztül. Ma számos különféle Linux disztribútor létezik, ezért láthatja, hogy több különböző névvel hívják fel, köztük a Red Hat Linux, a Fedora, a CentOS, az Ubuntu és még sok más. Annak ellenére, hogy a nagy közösség folyamatosan támogatja a Linuxot, nem mindenki rajongja ezt az operációs rendszert. Például Steve Ballmer (a Microsoft korábbi ügyvezetõje) hírhedten kommentálta, hogy a Linuxnak „a kommunizmus jellemzõi” vannak egy 2000. évi rendezvényen, Seattle-ben, Washingtonban.

A Linux szempontjából az egyik, hogy a vállalatok elfogadhatják és felhasználhatják az egyedi operációs rendszerek létrehozására. Például a Google Chrome operációs rendszere alapvetően a Linux verziója, az Android szintén adaptálta az operációs rendszert. És Steve Ballmer korábbi panaszainak ellenére a Microsoft a Linux mellett is elterjedt, és a Nokia X telefonokhoz használja. A Dell az Ubuntuval előre telepített laptopokat is értékesít, az Ubuntu alkotói, a Caconical pedig Linux okostelefont értékesítenek..

A Linux tárhely előnyei

Sokan úgy döntnek, hogy a webtárhelyet még anélkül észreveszik. Ennek oka az, hogy ez a legolcsóbb tárhely, tehát kiváló lehetőség azok számára, akik költségvetéssel dolgoznak, vagy esetleg nem tapasztaltak a szerver kezelésének technikai vonatkozásaiban..

A legjobb Linux-tárhely-tervek egyik legnagyobb előnye a következő:

 • Mindaddig, amíg a szervert naprakészen tartják, a Linux tárhely nagyon biztonságos és kevesebb hackert tartalmaz.
 • Sokan sokkal könnyebbnek tartják a házigazdák áttelepítését a Linux alatt, mint a Windows, mivel a Linux kompatibilis a cPanel és más népszerű web hosting szoftverekkel.
 • Ez az egyik legolcsóbb tárhely, néhány esetben még ingyen is
 • Általános szabványosítás van a házigazdák között

A modern Linux szerverek a LAMP szabvány szerint vannak konfigurálva, amely rövidítés a következőkre:

L – Linux (az operációs rendszer)

A – Apache (szerver alkalmazás)

M – MySQL (strukturális lekérdezési nyelv)

P – PHP (hipertext processzor)

Ezzel a szabványtal könnyedén létrehozhat egy modern weboldalt. Noha vannak olyan dolgok, amelyeket meg kell tanulnod, hogy fejlettebbé váljanak, például a Linux fájljogosultságai, számos forrás áll rendelkezésre a Linux tárhelyének támogatására.

Miért népszerű a Linux a webgazda között??

Számos oka van annak, hogy a házigazdák miként választják a Linuxot, ezek közül néhány:

 • Ez egy hatalmas hosting rendszer
 • Könnyen méretezhető, mivel növekszik a tárhelyigénye
 • Megfizethető, gyakran még ingyen is
 • Nagy felhasználói és támogatói közössége van
 • Kompatibilis a régebbi szerverekkel
 • Könnyen testreszabható
 • cPanel és más vezérlőpanelek lehetővé teszik a gazdagép számára a szerver biztonságát, hogy az ügyfelek ne véletlenül ne konfigurálják újra az operációs rendszert

Számos webtárhely-szolgáltató vállalkozás jelentős beruházásokat hajtott végre a Linuxban, így az operációs rendszer ismerete kívánatos technikai készség volt a technikusok és a fejlesztők számára. Valójában létezik néhány különféle tanúsítási program, például a RedHat Certified Engineering Program, amely lehetővé teszi a jelöltek számára, hogy bizonyítsák kompetenciájukat a Linux alatt, és a vállalatok kiképzik műszaki támogató csoportjukat a legújabb innovációkhoz és frissítésekhez..

Windows Vs Linux

A Linux és a Windows a két legnépszerűbb tárhelytípus, igényeitől függően az egyik jobb lehet, mint a másik. Noha a Linux a világ legnépszerűbb választása, sok nyelv és szkript Windows-on is használható. Például a WordPress, a PHP és a Perl Windows kiszolgálón futtathatók, azonban ezek az alkalmazások sokkal simábban működnek Linuxon. Különösen a WordPress esetében sokkal több forrás áll rendelkezésre azok számára, akik Linuxon keresztül üzemelnek, mint a Windows.

Vannak azonban olyan alkalmazások és szkriptek, amelyeket a Linux nem támogat. Az IIS és az ASP például nem futtatható Linuxon, de kompatibilisek a Windows rendszerrel. Azok számára, akik ezeket a konkrét alkalmazásokat és szkripteket szeretnék használni, a Windows praktikusabb lehet.

Linux tárhelyre vonatkozó GYIK

A Linux felhasználóbarát?

Sokan a Linux kezelésének és használatának egyszerű tárhelymegoldását tartják számon. A Linux jó választás lehet kezdőknek, mert a legjobb Linux-tárhely segítségével a szerverkezelés nagy része beépíthető a könnyen kezelhető cPanel segítségével.

Mit tartalmaz a Linux tárhely csomag??

A Linux hosting csomag sajátosságai a szolgáltatótól függően eltérőek, azonban vannak bizonyos általános vonások. Például a megosztott Linux tárhely esetén általában korlátozott mennyiségű helyet és sávszélességet kap a kiszolgálón. A legtöbb esetben más szkripteket is telepíthet, például wikik, fórumok és CMS-k.

Milyen programozási nyelvet használ a Linux?

Minden host különféle programozási nyelveket használ, tehát nincs szabvány a Linux tárhelyéhez társítva, azonban a leggyakoribb nyelvek közé tartozik a PHP, a Perl és a Python. Ugyanakkor nemcsak nincs szabványos nyelv, hanem a különféle szolgáltatók is használják ezen nyelvek különféle verzióit.

Ha tárhely-tervet vásárol, akkor mindenképpen érdeklődjön az egyes csomagok támogatott nyelvein.

Nagyon változtat-e a Linux disztribúció verziója?

A legtöbb esetben nem számít, hogy a Linux terjesztésed milyen része a hostolási tervének, mivel ezek mind ugyanazon rendszer eltérései. Az alapvető webtárhely-funkciók általában pontosan ugyanazok a Linux disztribúciók között működnek, és a legnagyobb különbségek a Linux disztribúciók között csak asztali számítógépen észlelhetők a grafikus felhasználói felületen (GUI) – amelyet soha nem látnak egy web hosting fiókban..

Szükségem van-e Windows tárhelyre, ha van egy Windows számítógép?

Nem! Az otthoni vagy a munkahelyi számítógépen lévő operációs rendszer típusa teljesen független a szerver operációs rendszerétől. Bármely típusú operációs rendszert használhat, beleértve a Linuxot, akkor is, ha van Windows operációs rendszerű számítógépe. Az egyetlen alkalom, amikor ez befolyásolja a tárhelyet, amikor nagy Windows alkalmazásokat próbál kifejleszteni.

Milyen szoftver szükséges a Linux tárhelyéhez?

Miután megvásárolta a Linux tárhelyi tervét, eldöntheti, mely programokat telepíti a webhely létrehozásához. Attól függően, hogy Ön saját webhelyét kódolta, vagy webfejlesztő alkalmazást használt, akkor lehet, hogy telepítenie kell egy CMS-t, blog-alkalmazást vagy más típusú szoftvert a webfejlesztéshez.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author