A cPanel és a Plesk összehasonlítása a webhelyek tárolásáról 2020-ban

cpanel vs pleskHa olyan vagy, mint a legtöbb online üzlettulajdonos, akkor abszolút legegyszerűbb módszert akarsz webhelyeinek kezelésére … valami segít a dolgok minimális gond nélkül történő elvégzésében..

Szerencsére a két legjobban értékelt kezelőpanel, a cPanel és a Plesk olyan funkciókat kínál, amelyek hihetetlenül egyszerűvé teszik a weboldal adminisztrációját.

Ha valaha azon tűnődött azon, hogy hogyan állnak össze egymással, akkor a cPanel és a Plesk összehasonlítása az Ön számára.

Készen áll, hogy megnézze, kivel koronázunk mint a vezérlőpanel királya? ��

Merüljünk be.

Általános vezérlőpult-szolgáltatások

A legtöbb webtárhely-kezelőpanelnek a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • Adatbázis-kezelés, gyakran MySQL vagy PostgreQSL
 • Domain név rendszer menedzsment. Ez magában foglalja a levéltartományokat és a webtartományokat
 • FTP menedzsment
 • Biztonsági mentés kezelése
 • E-mail rendszer menedzsment. Ez magában foglalja az e-mail kvótákat, az e-mail címeket és a spam megelőzését
 • Naplófájlokhoz való hozzáférés és jelentések
 • SSH felhasználói kulcsok kezelése

Mint a legtöbb piacon lévő webtárhely-terméknél, vannak frissítések és prémium szintű termékek a webes vezérlőpanelekhez.

Ezek közül a termékek közül sok nagyszerű a vállalkozások bővítéséhez. Most nézzük meg, mit kínál a cPanel és a Plesk ügyfeleiknek.

cPanel

cPanel-logoA cPanel a leggyakrabban használt központ. Büszkélkedhet intuitív felhasználói szintű felülettel és funkcionális szerverkezelő felülettel.

Mindkét interfész zökkenőmentesen működik, és sima tárhely-élményt nyújt, függetlenül attól, hogy webhelykezelő, végfelhasználó vagy viszonteladó van-e. A cPanelt a host-ipar legnagyobb szereplői bízják, ideértve a HostGator, a Bluehost és a GoDaddy.

Noha a cPanel-t csak a Linux támogatja, Windows-támogatást kaphat a virtualizáció segítségével, amelyet a legtöbb vezető cPanel-állomás állít be..

A főbb jellemzők a következők:

 • A legtöbb CMS intuitív telepítőkkel történő beállításának képessége
 • Számos hasznos eszköz, beleértve az adatbázis-eszközöket és a biztonsági mentési eszközöket
 • A központ Linux alapú
 • Használható a WHM-mel együtt a tárhely platform táplálására

cpanel áttekintés

A cPanel elkötelezett amellett, hogy ügyfeleit oktatja azzal a céllal, hogy felhatalmazza a tárhely-szolgáltatókat, függetlenül működésük méretétől.

Dokumentációt, video oktatóanyagokat és tudásbázisokat kínálnak. A cPanel dedikált oktatóinak ingyenes online képzési programokat irányít. A cPanel Egyetemen bárki hozzáférhet.

cPanel és WHM

Gyakran látni fogja a WHP-vel megemlített cPanelt. A cPanel a termék ügyféloldala. Ez azt jelenti, hogy képes lesz weboldal fájljainak szerkesztésére, adatbázisok kezelésére és új e-mail fiókok létrehozására.

A WHM – amelyet itt kipróbálhat – egy adminisztrációs eszköz, amely lehetővé teszi számos cPanel-fiók egyidejű kezelését. Ez nagyszerű bárki számára, amelynek egynél több weboldala van (azaz szinte mindenki rendelkezik), mert valószínűleg egynél több cPanelük van.

WHO műszerfal

Különleges képességek

Gyors PHP és Ruby webhelyek

A PHP-vel együtt használt PHP7 – FPM és HTTP / 2 azt jelenti, hogy gyors webhelyed lesz. A multi-PHP megkönnyíti a webhelytulajdonosok számára a PHP – FPM és PHP, valamint a virtuális gazdagépek medenceopcióinak jobb kezelését. cPanel & A WHM 90 százalékkal gyorsabban működik. A kiszolgáló szükséges erőforrásai most 30 százalékkal kevesebbek.

Minden webhely ingyenes SSL tanúsítványt kap

Az AutoSSL-nek köszönhetően minden webhely a cPanel-en található & A WHM kiadható automatikus ingyenes SSL tanúsítvány. A folyamat csak néhány percig tart. Mivel a felhasználók a tanúsítványokat a cPanel felületen keresztül telepíthetik, a host szolgáltatóknak nem kell szolgáltatási SSL-re.

Egyszerű PCI-megfelelőség

Egy cPanel & A WHM szerver néhány perc alatt PCI-kompatibilis lehet. Ennek köszönhetően a WHM barátságos felhasználói felületének köszönhetően.

A rosszindulatú látogatók automatikus blokkolása

A cPHulk lehetővé teszi a webhelytulajdonosok számára, hogy megvédjék webhelyeiket a támadókkal szemben, miközben egyidejűleg lehetővé teszik a törvényes látogatók számára a webhelyhez való hozzáférést.

Teljes országot, fiókokat vagy IP-címeket feketelistázhat. Ugyanazokat a paramétereket felhasználva engedélyezheti a fehérlistát. Megfigyelheti és blokkolhatja a cPanel, SSH, WHM, e-mail és FTP bejelentkezési kísérleteket is..

Az elvonulás

A cPanel mindenki számára készült. Világszerte felépítésük robosztus. Megvan az infrastruktúra, az ügyfélszolgálat és a minőségi termékek, amelyek biztosítják ügyfeleik számára azt, amire szükségük van.

Függetlenül attól, hogy reggel három órakor kisebb változtatást kíván végrehajtani, vagy nagy átalakítást kíván végezni webhelyén, a cPanel elérhető.

Plesk

plesk logóA Plesk egy olyan kezelőpanel, amelyet arra terveztek, hogy segítsen az alkalmazások és webhelyek biztonságában, építésében és futtatásában. Középpontjában az egyszerűség és a könnyű használat áll. Plesk egy kicsit fiatalabb, mint a cPanel. A cPanel 1996-ban jelent meg, és Plesk 2001-ben jelent meg a piacon.

Plesk számos hasonlóságot oszt a cPanel-rel & WHM. Míg a cPanel a Linuxra korlátozódik, addig a Plesk platformközi szolgáltatás.

Működhet Linuxon, Windowson és más kiszolgáló platformon. A Plesk ügyfelekkel szembeni és adminisztrációs funkciókat is kínál. Ez azt jelenti A Plesk erőteljes élményt, rugalmasságot és irányítást kínál.

A Plesk-et a hosting terület vezetői használják, köztük a Go Daddy, az Amazon Web Services, a Google és a Docker.

A főbb jellemzők a következők:

 • Linux és Windows szerverek támogatása
 • Támogatja és biztosítja a népszerű CMS-ek telepítőit
 • Fiókkezelési funkciókat és kiszolgálókezelési funkciókat biztosít a dobozból

plesk műszerfal

A Plesk olyan felhasználói felületet kínál, amely kissé tisztább, mint amit a cPanelnél kapsz. A Plesk által kínált szolgáltatások azonban nem különböznek nagyban attól, amit a cPanel kínál.

A Plesk nemrégiben független vállalattá vált. Arra törekednek, hogy lépést tartsanak az interneten tapasztalható állandó változásokkal.

Céljuk az új magánszemélyek, valamint a kemény fejlesztők megcélzása. Ötlete az, hogy a szerver menedzsment hatékony, mégis egyszerű legyen.

A tartalommarketinget oktatási eszközként használják, hogy segítsék a webtervezőket a történetmesélés, az üzleti vállalkozás online irányításának és a marketing fontosságának megértésében.

WebOPS

Plesk büszke arra, hogy teljes webops szerver vezérlőpanel. Ez azt jelenti, hogy erős webhely- és szerverbiztonságot kínálnak, valamint képesek egynél több szervert kezelni egy kezelőpanel segítségével.

A rugalmasság, bővíthetőség és irányítás azt jelenti, hogy megkaphatja a Plesket, hogy pontosan megtegye azt, amire szüksége van.

Különleges képességek

Egy kattintásos SSL biztonság

Még akkor is, ha még nem járt a tárhelyen, megérti, hogy az SSL biztonsága miért olyan fontos. Sajnos kihívást jelenthet a felállítás és a legfrissebb frissítés.

A piacon lévő új szolgáltatásoknak köszönhetően nincs oka annak, hogy webhelyét nem lehet biztonságtalanul ellátni. A Plesk automatikusan megszerzi a tanúsítványt, és úgy konfigurálja az adatbázis-fájlokat, hogy csak a HTTPS-hozzáféréshez férjenek hozzá.

Ez azt jelenti, hogy a web panel és az összes webhely biztonságban van. Biztonsági részleteket is kap, ha kiszolgálója támadás alatt áll, és a tanúsítványok automatikusan megújulnak.

Biztonságos WordPress egyetlen kattintással

A Plesk lehetővé teszi, hogy a WordPress tárhelyet nyújtó ügyfelek megbízhassák őket a biztonsági menedzsmenttel. Csak egy kattintással a Plesk képes lesz felügyelni a plug-inek frissítéseit, telepíteni a biztonsági javításokat és kezdeni a hibákat..

Git-integráció

Sokan panaszkodtak, hogy a webes panelek nem nyújtottak támogatást a Git számára. Plesk a Gitman kiterjesztés hozzáadásával válaszolt. A kiterjesztés a Plesk 12.5 és újabb verziókkal használható.

plesk kiterjesztések katalógusa

Dokkoló integráció

2016 októbere óta a Plesk részt vesz a Docker támogatásban. Van egy katalógus, amely több mint 200 000 Docker képet tartalmaz. A Docker közvetlenül a Plesk programból indítható el a parancssor használata nélkül.

OS / Host Agnostic

A Plesk a legtöbb operációs rendszeren fut, és gyakorlatilag gazdagnosztikus. A Plesk akár a Docker tárolóban is futtatható a Docker Hubon. Ez az egyik legnagyobb különbség, amelyet látni fog a Plesk és a cPanel között.

cPanel és Plesk

Mint láthatja, számos hasonlóság van a cPanel és a Plesk között. Szóval hogyan döntheti el, hogy melyik a legmegfelelőbb? Néhány tényezőt figyelembe kell venni:

 • Kompatibilitás
 • Funkciókészlet
 • Felhasználói tapasztalat
 • Ár és licenc lehetőségek
 • Támogatás

cPanel és Plesk összehasonlító táblázat

Kompatibilitás

A CPanel csak Linuxon működik. Tehát ha a cPanel-t használja, akkor a következő támogatott operációs rendszerek egyikét kell használnia:

 • CenOS
 • CloudLinux
 • Red Hat Enterprise Linux
 • Amazon Linux

A Plesk egy platformon átívelő program, amely több operációs rendszerrel is futtatható, beleértve:

 • Debian
 • Ubuntu
 • CentOS
 • Red Hat Enterprise Linux
 • CloudLinux
 • Virtuozzo Linux
 • Windows Server

Fontos megjegyezni, hogy a használt operációs rendszerhez meg kell vásárolnia a Plesk opciót. Nem vásárolhat meg egyetlen szoftvercsomagot, majd több gépen is használhatja, amelyek különböző operációs rendszerekkel rendelkeznek.

Funkciókészlet

Mint már említettük, mindkét termék rendelkezik az Ön webhelyének és szerverének kezeléséhez szükséges alapvető funkciókkal. A két termék közötti fő különbség a kiterjeszthetőség.

Például a Plesk segítségével könnyen integrálhatja a Git vagy a Docker szoftvert. Ha azonban olyan eszközöket szeretne használni, amelyeket általában társítanak a WordPresshez vagy a Virtualminhoz, akkor a Plesk és a cPanel is működik.

Felhasználói tapasztalat

Mind a cPanel, mind a Plesk vonzó, modern és felhasználóbarát felülettel rendelkezik. Mindemellett a szerverkezelés kezdője úgy találja, hogy a Plesk által nyújtott egyszerűsített megközelítés könnyebben használható. Ez nem azt jelenti, hogy a cPanel használata nehéz.

A Plesk csoportosítja a funkciókat, így nem kell sokféle lehetőséget keresnie, mielőtt megtalálja azt, amit keres.

plesk Webhelyek és domainek oldal

A Plesk és a cPanel egyaránt lehetővé teszi a mobil eszközök kezelőpaneljének elérését, akár Android, akár IOS.

cpanel képernyők a mobil eszközökön

Árképzés és licenc

A cPanel három lehetőséget kínál, havi 15 dollártól havonta 45 dollárig. Fizethet havonta vagy évente, vagy egyszerre akár három évet is fizethet. Minél hosszabb ideig fizet az előzetes fizetés, annál kevesebb lesz az átlagos havi fizetés.

cpanel árazási táblázat

A Plesk három olyan lehetőséget kínál, amelyek havonta 4,17 USD-tól indulnak és 29,17 USD-ig terjednek, a választott lehetőségektől függően. Szánjon időt arra, hogy átnézze a vásárolt termékek leírását, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelő lehetőséget választja az Ön számára.

plesk árazási táblázat

Támogatás

Mindkét vállalat óriási támogatást kínál. A Plesknek van egy ügyfélszolgálata, amely a hét minden napján a nap 24 órájában rendelkezésre áll.

A cPanelnek ügyfélszolgálata van hétfőtől péntekig 18:00 óráig, szombaton és vasárnap pedig 6-16 óráig..

Választás a Plesk és a cPanel között

A kiválasztott webtárhely-kezelőpanel nagy szerepet játszik abban, hogy miként működik együtt a szerverrel. A panele adja meg azokat a funkciókat, amelyekre szüksége van a projekt kezeléséhez. A legtöbb ember számára, aki ezt az útmutatót olvassa, javasoljuk a cPanel alkalmazást mint a webhely hosting tervének kezelésére szolgáló opció.

Caveat elfogultság: Kanadában a web hosting legfontosabb választásai a cPanel-re támaszkodnak az adatbáziskezelés során, ezért javasoljuk, hogy vegye fel velük a kapcsolatot. Ezzel szemben a Wix és a Squarespace – amelyeket ma manapság a két legjobb weboldal készítőnek tekintnek – nem tartoznak olyan vezérlőpulttal, mint a Plesk vagy a cPanel. Inkább egy egyedi vezérlőpanel, amelyet kifejezetten a webszolgáltatásaik számára fejlesztettek ki, és így kevés a testreszabás módjában.

A cPanel vadul népszerű, mert könnyen kezelhető, és Linux alapú szerverekkel működik, amelyek az internet nagy részét táplálják. Ezzel szemben a Plesk Linuxon és Windows rendszeren is működik. Ez jó lehetőség, ha több kiszolgáló használata esetén hasonló vezérlőpanellel szeretne maradni.

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt abban, hogy áttekintést ad neked arról, mit hoz a Plesk és a cPanel az asztalra. Ön szerint melyik a jobb? Kérjük, ossza meg velünk észrevételeit alább.

További útmutatók

 • Apache vs Nginx
 • Mik a felhasználói ügynökök?
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author