Kako kupiti naziv domene – Jednostavni vodič (2020)

Čestitamo na uspostavljanju vašeg novog internetskog posla! ������

Pokretanje novog poduzeća može biti uzbudljivo (i zastrašujuće), ali trebate riješiti nekoliko stvari prije početka zabave …

Prije svega, vaš će novi internetski posao trebati naziv domene.

Teško je precijeniti važnost imena domene … to može doslovno učiniti ili prekinuti vaše poslovanje (kao što je jedan startup sa sjedištem u Torontu otkrio na teži način).

Naziv domene vaše web stranice važan je i za vašu publiku i tražilice. Prema tome, ključno je odabrati ime domene koje odražava vašu marku, pamtljivo je i ostati će godinama prije.

Ako se pitate kako brzo i povoljno kupiti naziv domene, na pravom ste mjestu. To je jednostavan, bezbolan i jasan postupak ako znate najbolje registrare domena koje možete izabrati i kako ih koristiti..

Jeste li spremni dobiti novo ime domene? Awesome, onda krenimo.

WATCH OUT: Prije nego što kupite domenu …

1. Bavite se vlastitim istraživanjem (DYOR)

Prije nego što počnete tražiti naziv domene, uvijek napravite malo domaćeg zadatka unaprijed.

„Kućnim zadatkom“ podrazumijevamo da morate dobro razumjeti što zapravo žele vaši čitatelji – i / ili kupci. Vi bi također trebali proučite svoju nišu da biste razumjeli popularne ključne riječi i pojmove za pretraživanje koje koristi vaša ciljna publika.

Pogledajte web stranice sličnih tvrtki i provjerite imena domena vaših konkurenata. Potražite da biste saznali kada je određeno ime domene zadnji put prodano i tko su ili jesu. Najbolji kanadski web domaćini i registratori dobro postupaju sa svojim kupcima (i domenama svojih kupaca) i izbjegavaju „sjenovite“ prakse uobičajene među niskokvalitetnim web hosting domaćinima u određenim zemljama.

2. Domene koje se lako upisuju i pamte

Neka bude jednostavno i lako. Uvijek zaboravite odabrati ime domene koje publika može lako napisati. Ne slijedite modne trendove i trendove dana i odaberite naziv domene koji je lagan.

Najbolje je izbjegavati neparne pravopise i druge znakove. Pravopisi koji zbunjuju publiku mogu ih preusmjeriti na krive stranice i čak možete izgubiti kupce. Skraćeni naziv koji govori o vašem poslu i koji se lako može širiti usmenom predajom zaista je najprikladniji.

3. Idite s .com

Znaš li nevjerojatnih 48% imena domena imaju .com ekstenziju?

Da, to je i dalje najbolje proširenje koje ime vaše domene može imati u 2020. godini i šire. Ne samo da ga je najlakše zapamtiti, već su svi upoznati s njim.

U slučaju da se preuzme .com ekstenzija, možete ići s drugim popularnim TLD-ovima poput “.net”, “.org” itd. I sami napravite neki mozak. (Preporučujemo da izbjegavate čudna proširenja poput .pizza.)

4. Čuvajte skrivene naknade

Cijena igra veliku ulogu dok se odlučuje za kupnju imena domene. Tržište je puno registra registrara domena koji će vas pokušati namamiti u njihovu kupnju. No ključno je biti budan i ne zavaravati se u kupovini jeftinog, ali ima puno skrivenih naknada i skupih uplata (gledajući vas, GoDaddy).

Neki registar mogu vam prodati ime domene po povoljnoj cijeni u ime promotivnih ponuda. Međutim, dodatni će troškovi biti na ime naknada za obnovu, ugovornih naknada, skupih troškova i još mnogo toga. Prije nego što donesete bilo koju odluku, dobro istražite istraživanje.

5. Potražite transparentnost

Uvijek zaboravite ići sa registratorima koji održavaju optimalnu razinu transparentnosti u svom poslovanju. Morate unaprijed znati sve cijene, usluge i ostale važne detalje.

Na primjer, trebali biste biti svjesni troškova za obnovu, naknade za prijenos i iznos otkaza. Ako bilo koji matičar odbije dijeliti tako važne aspekte, nešto nije u redu s njim. Najbolje je ne sklapati nikakav ugovor s njim.

6. Odaberite markirano ime

Brendiranje je jedan od najvažnijih parametara za uspjeh bilo kojeg poslovnog poduhvata. Imajući naziv domene pod nazivom za vašu tvrtku omogućava mu jedinstvenu identifikaciju. Što je? I zašto je to potrebno?

Područje imena domene nema određeno značenje. Jedinstven je i može se lako izgovoriti i zapamtiti. Na primjer, Google nije riječ i nema značenja, a ipak je tako poznat i lako pamtljiv. Ako niste sigurni kako odabrati markirano ime domene, pogledajte bilo koji od ovih generatora imena domena – oni će vam izvrsno pomoći u odabiru imena za vašu web lokaciju (a prilično je zabavno koristiti i).

7. Provjerite nije li ime zaštićeno zaštitnim znakovima i upotrebom

Nitko od nas ne želi završiti u parnici na samom početku poslovanja. Tijekom odabira imena domene provjerite je li zaštićen zaštitnim znakom. Također morate provjeriti web mjesta društvenih medija da biste vidjeli je li već odabrano ime koje ste odabrali.

Upotreba istog imena na vašoj domeni i društvenim mrežama je idealna stvar. Pomoći će publici da se upozna s imenom i da vas nađe na cijelom webu.

8. Zaštitite svoju privatnost

Privatnost je najveća briga kada je u pitanju kupnja imena domene. Dok kupujete ime domene potražite registrare koji vam nude zaštitu bez ikakvih troškova ili po minimalnoj cijeni. Budući da su imena domena javna evidencija u WHOIS i RDAP imenima, najbolje je vaše osobne podatke zadržati privatnima.

Na vama je samo da odlučite da privatnost svog vlasništva i detalje za kontakt sačuvate. Budite budni i ne upadajte u trag upisnicima koji naplaćuju premijske iznose za zaštitu vaše privatnosti. Za zaštitu privatnosti ne tražite dalje od Namecheap-a; oni nude besplatno WHOIS zaštitu privatnosti. Zahvaljujući Namecheap-u što su „građani modela“ industrije registrara kada je u pitanju zaštita podataka njihovih kupaca.

9. Dugoročno razmišljajte

Sve odluke donesene za vaše poslovanje, bilo male ili velike, trebali bi biti iz dugoročne perspektive. Slično tome, ime vaše domene predstavlja investiciju i to bi trebalo biti dugoročna stvar.

Ne idite s imenom koje će u skoroj budućnosti trebati promijeniti ili izrezati. Umjesto toga, odaberite ime koje može predstavljati vaše poslovanje i marku za godine koje dolaze. Uzmite u obzir svoju nišu i odaberite ime koje će definirati vaše poslovne usluge, čak i ako se odlučite proširiti u bliskoj budućnosti.

Važnost imena domene:

  • Gradi vaš brand – Imena domena pomažu u povećanju svijesti o vašoj tvrtki i vašem brendu. Savršeno ime domene publici olakšava znanje o vašim uslugama. Snaga usmene riječi pomoći će širenju svijesti o vašem brendu među masama.
  • Naziv domene dodaje kredibilitet vašem poslu – Naziv domene ostavlja dobar dojam na publiku. Naziv domene pobudit će povjerenje vaše ciljne publike u vaše poslovanje i usluge. Vaše će se poslovanje činiti profesionalnijim i pouzdanijim. Ako niste spremni potrošiti taj dodatni novčić za registraciju imena domene, zašto bi se publika povjerila vašim proizvodima i uslugama?
  • Privlači atraktivno poslovanje – Odabir naziva domene koji odgovara prirodi vašeg poslovanja može privući puno poslovnih aktivnosti na mreži. Na primjer, ako se bavite kozmetičkim proizvodima naziv domene poput lookbeautiful.com odmah će privući pažnju onih koji traže kozmetičke proizvode..
  • Uspostavite svoje poslovanje kao tehnički dobro – U doba digitalne revolucije, ime domene uspostavit će vaše poslovanje kao perspektivno. Izgradit će vašu reputaciju poznate robne marke. Ljudi vjeruju tvrtkama koje imaju internetsku prisutnost više od onih bez mrežne prisutnosti.
  • Rangiranje na tražilicama – Dobro razvijena web stranica s kvalitetnim sadržajem i dobrim nazivom domene povećavat će rangiranje tražilice. Naziv vaše domene bit će prepoznatljiviji na tražilicama poput Googlea. To će zauzvrat povećati vašu korisničku bazu i donijeti vam više posla.

Kako kupiti naziv domene (točni koraci)

Sada kada znate kako odabrati ime domene, neka vas provede kroz korake uključene u kupnju imena domene.

Nakon što odaberete naziv domene, sada je morate kupiti za svoju tvrtku. Evo kako to učiniti:

1. Odaberite naziv domene

Odaberite ime koje želite da imate. Trebao bi na odgovarajući način definirati vaše usluge i, ako je moguće, biti nezaboravan i pomalo privlačan.

nameboy generator imena domena

Koristite generator naziva domena kao što je Nameboy da vam pomogne da osmislite dobro ime za svoju domenu.

2. Pronađite registrara domene

Prvi korak je pronalazak registrara koji bi registrirao vaše ime domene. Kao što je već spomenuto, predlažem Namecheap.

pretraživanje imena

3. Dostupnost domene

Nakon što odaberete ime, morate provjeriti je li dostupno. Težite se dobro poznatim i pouzdanim TLD ekstenzijama poput .com, .net ili .org.

provjera dostupnosti

Imajte na umu, domena sa željenim proširenjem možda nije dostupna.

Ako je to slučaj, ciljajte na “sljedeće najbolje” dostupno proširenje. Nakon što ste ga pronašli, jednostavno platite domenu i dovršite transakciju.

4. Registracija domena

Nakon što izvršite uplatu, morat ćete dovršiti registraciju.

registracija domena

Popunite sve potrebne kontaktne podatke prema vašem registraru. Upamtite da, ako imate WHOIS privatnost, vaši će osobni podaci ostati privatni. .

5. Provjera

Posljednji i posljednji korak u kupnji imena domene je provjera podataka o vlasništvu koje ste naveli. Nakon potvrde, sve je spremno.

Čestitamo!

Vaše mrežno poslovanje sada ima sjajno novo ime domene.

Spremni za kupnju vaše domene?

Da biste to zaključili, imena domena igraju presudnu ulogu u predstavljanju, osnivanju i promociji vašeg poslovanja na Internetu.

Ime domene daje an identitet vašoj tvrtki i pomaže da se dugo pređe.

Osim robne marke, dobro ime domene trebalo bi pomoći vašem poslu da generira promet na vašoj web lokaciji i privuče kupce.

Nadamo se da će vam ovaj članak pomoći da odaberete – i kupite – najprikladnije ime domene za vašu tvrtku.

Ako ste zbunjeni u odabiru imena domene za svoju tvrtku ili imate pitanja o različitim registratorima, samo nam pošaljite poruku na našoj stranici za kontakt i proći ćemo vas kroz postupak, korak po korak.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author