Веебли Ревиев

слика човека који поставља питање о хостуВеебли, најлакши за употребу веб буилдер.

Ово би био мој одговор на необично специфичан имагинарни сценариј.

Какав је то сценарио? ?

На улици ми приђе мушкарац, ухвати ме за раме и шапуће увијек тако тихо: „Најбољи пријатељ мог рођака никада није чуо за веб локацију. Како би могао да га изгради? “

Мало бих се уплашио, али волео бих да мислим да бих мирно рекао: “Вероватно, најлакши за употребу веб локацију за прављење.”

То се вероватно неће догодити, али волим да планирам унапред за случај да се нешто слично догоди.

Ок, извини због моје чудне аналогије, упустимо се у детаље. ?

ТЛДР;

Веебли је један од најједноставнијих градитеља веб локација који је способан да направи лепо изгледа веб локација.

Постоје заиста само два конкурента, Вик и Скуареспаце. Најбољи начин да одлучите који ћете од три употребити је да установите шта тачно тражите од програмера веб локације.

Ако тражите најједноставније решење и немате ништа против жртвовању прилагодљивости, немојте даље од Вееблиа гледати као на свој избор за прављење веб локације. Ако је тотално прилагођавање оно што желите, идите на обичног програмера веб локације.

Ко је Веебли за

Веебли је градитељ веб страница који бисте требали користити ако немате готово никакво искуство у навигацији софтвером.

Постоји скала за програмере веб локација. ⚖

На једном крају имате Веебли – изузетно једноставан за употребу са мало могућности прилагођавања. Веб локација коју креирате биће одсечена у оквирима и пренеће податке које желите да пренесете ономе ко посећује вашу веб локацију..

С друге стране, имате Вик који је за прилагођавање високог нивоа и има малу криву учења. Вик је у основи празна платнена верзија програмера веб локације са безумним бројем опција. За истински технолошки изазован Вик заиста може бити неодољив. Свако ко је данас користио полукомпликовани софтвер не би имао проблема да то схвати.

Скуареспаце дјелује у средини са једноставним и уметничким предлошцима. Постоји простор за навигацију изван шаблона и промена ствари још увек може отворити лименку с црвима. Ако се држите унутар шаблона, готово га је једноставно користити као и Веебли.

Кад се све своди на то, Веебли вас држи у знаку. Нема превише одлука које требате донијети, а оне које морате донијети нису комплициране. Лепота Вика је његова једноставност. 

Одлучити се за прављење веб локације једноставно је колико и схватити где се налазите на том спектру.

Ако немате поверења у своју способност коришћења софтвера за изградњу веб страница, онда користите Веебли. Иако нисте сигурни – и даље смо уверени да бисте могли направити солидну веб локацију користећи Веебли.

Превуци и повуци Буилдер (није потребно кодирање)

плахо-падајући заслон

Постоје бројне услуге за развој веб локација које имају функцију превлачења и испуштања. Као што је већ споменуто, Вик и Скуареспаце су конкуренција у простору за прављење и пребацивање веб локација. Узмете елемент који желите да изградите на страници и повучете га до места где желите.

Превучете га, а затим испустите!

Веебли то чини још једноставнијим јер једном када одаберете тему, ограничени сте на оно што у ствари можете да се крећете. Речи искрено не могу изразити колико је Веебли лако користити са њиховом функцијом превлачења и испуштања.

Једном када одаберете тему, постоји само неколико опција за превлачење и испуштање. Нека вас оставља да направите веб страницу и онда се осећате као Па, претпостављам да је моја веб локација готова.

Изградите веб страницу за неколико сати

Најбољи начин да се опише Веебли је сулудо једноставно. Овде се говори о томе да нема много опција у софтверу. То је велика размена – није нужно лоша – али нема много опционости и прилагодљивости.

Добро – има лепоте у једноставности

Уверен сам да би 97% људи који читају овај чланак могло да направи веб страницу за мање од четири сата на Вееблиу. Осталих 3% састојало би се од људи попут мог деда – опрости деда. ?

Он је тип особе која има могућност отварања веб прегледача и проналаска поста на блогу, али имао би пуно проблема са употребом било које врсте софтвера. Није лоше за 88-годишњака.

веебли-ССЛАко будете могли да пронађете ову страницу и радите друге такве активности без борбе, с Вееблиом ћете се добро слагати. Заиста је смешно једноставан за употребу.

Поврх свега, постоји много добрих особина када је у питању употреба Веебли-а. Не бринути се о брзини и сигурности огроман је аспект коришћења веб локације за прављење веб страница. Дефинитивно се у овој категорији испоручује с обзиром да имају брза времена учитавања.

Такође се брину о спречавању хакера и нежељене поште, а уз пословне планове укључују ССЛ.

Више детаља ћемо добити даље, али остале добре ствари везане за Веебли су цене, једноставност употребе, корисничка подршка, укрцавање и поузданост.

Лоше – није сјајно за људе који желе све прилагодити

Све се односи на спектар који сам се дотакао раније. Ако не спадате у категорију коју сам поменуо, велика је шанса да нећете уживати користећи Веебли.

Веебли је основна – што је одлично за многе људе. Та основност оставља много да се пожели некоме ко је мотивисан да развија посао. Доћи ће до блокада прилагођавања низ пут ако је раст високи приоритет.

Опције за вашу веб локацију су у основи потпуно ограничене на оно што пружа Веебли. Опет, није лоше јер још увек можете да направите веб страницу, али зато је услуга тако једноставна за употребу.

гласно-уредник

„Бацккенд“ веб странице такође оставља много тога што се жели. Једноставност је очигледно главни циљ када је у питању Веебли и прилагођавање било чега је изузетно тешка у интерфејсу.

Веебли такође има додатке и екстензије, али остављају још много тога да желе.

Требате ли користити Веебли?

Одговор = Људи који желе да брзо граде

иконо размишљањеПоред тога што падате на спектар онога што желите да направите веб страницу, постоји још један разлог да употребите Веебли.

Ако заправо знате шта радите са израдом веб странице и сигурни сте у своје способности, али заиста желите да направите веб страницу што је брже могуће и није вас брига ни за шта друго, онда је Веебли најбољи избор вани.

Тржиште веб страница за прављење сајтова је одлично јер заиста постоје само три предња тркача и једног од њих можемо са сигурношћу препоручити одређеној групи људи. Кад би само свака индустрија олакшала ствари!

Слом

Време је за неке детаље. Знате све о томе ко треба да користи софтвер, али увек је добро знати детаље – посебно ако сте на ограду између две различите опције.

Лакоћа коришћења

Овако користите Веебли:

Веебли-Ревиев-Једноставност употребе

Не изгледа превише тешко, зар не?

Нема много дистракција на бочној страни странице и само неколико опција на врху странице. Све што требате учинити је да замените неки текст и промените фотографије залиха за своје и имате функционалну веб страницу.

Реално ако не промените ништа на шаблону осим фотографија и текста, могли бисте да направите и покренете веб страницу на једној страници за тридесет минута.

Градитељу има више од тога. Унутар сваког шаблона можете додатно прилагодити тастере, видео снимке, слике, презентације, секције, разделнике итд.

Мијењање сваког елемента је лако јер све што морате учинити је да кликнете на њега да бисте видјели опцију. Поврх тога имате опције за било који од елемената на страници.

Ово је само следећи ниво једноставан за употребу. Кад би само све у животу било овако једноставно.

Бесплатне шаблоне – ограничене могућности

Најбоље предлошке за израду веб локација на тржишту постоје на Скуареспаце-у. Пре неколико година рекао бих да Веебли не може ни да упореди.

То више није случај јер је Веебли појачао своју тему тема. Нису све теме које се могу купити на Вееблиу реагирају на мобилне уређаје, па ћете хтјети бити пажљиви са тим. Већина их је тако да једноставно желите то имати на уму када их гледате.

шашави шаблон

При тражењу теме можете погледати све опције или провјерити различите категорије које се нуде.

Постоји и могућност куповине предложака са веб локација трећих страна, али дефинитивно желите бити пажљиви око тога, јер подршка коју ћете добити за њих не може бити гарантована.

Интеграције и апликације

Подцењени део вредности произвођача веб локације је добар центар апликација или продавница апликација који ће вам омогућити да постигнете прилагодљивост коју иначе не бисте. Најлуђа доступност апликација је за ВордПресс, али коришћење ВордПресс-а укључује много компликованих корака да бисте започели.

Најбоља продавница апликација за продавце веб локација која се лако користи је Схопифи. Схопифи је најбољи програмер веб локација за е-трговину и на располагању вам има хиљаде корисних апликација.

Овде је Веебли чудан у поређењу с другим произвођачима веб локација. Изузетно јасно даје предност једноставности – у старту вам омогућава одређени број елемената које можете користити.

Апликативни центар вам заправо омогућава да додате нове елементе за употребу и већина њих је бесплатна. Јасно је да ако желите нешто сложеније од најједноставнијих елемената, Веебли жели да их додате сами, а не да некога преплавите од почетка.

Ово је заправо прилично цоол стратегија и заиста делује за људе који никада раније нису направили веб страницу.

шашави шаблон

Остале цоол опције у овој категорији са највишом оценом на веб локацији укључују графикон одбројавања, скочне прозоре, наслове вести, позив на акције и календаре.

Ови специфични додаци неће изненада трансформисати Веебли у Вик, али нуде неку додатну функционалност.

Остале апликације постоје на Вееблиу у сврхе маркетинга, комуникације и е-трговине. Они вам могу помоћи у било чему, од Гоогле Адс-а и СЕО-а до коришћења услуга као што су Принтфул за продају мајица.

Прелазећи шаблон

Ако имате интересовања за промену више од три ствари изван шаблона који Веебли пружа, рекао бих само да одете негде другде.

Чистоћа Веебли-а унутар шаблона је величанствена. Овако мењате боје:

Живеће променљиве боје

Ако сте графички дизајнер, лако је стрпати на то место. Покушај да промените одређене боје учиниће вас лудим и можда ћете морати да прибегнете покушају кодовања, који побија сврху Веебли-а. Промјена фонтова и други аспекти су слична прича.

Упозоравам вас још једном – не користите Веебли ако желите да изађете из теме.

База знања и подршка

подстицајно ћаскањеСјајна ствар Вееблиа је да неће бити превише случајева у којима ћете морати да се обратите тиму за подршку.

Изгледа да Веебли подршку даје приоритету јер имају улазнице за подршку, цхат уживо и подршку путем телефона.

Телефонска подршка постоји само током радног времена, али они имају е-пошту доступно 24/7.

Ако је ваше питање више везано за функције, Веебли има богату базу знања која је корисна.

Сви су чланци постављени како је то горе. Обично долазе са детаљним упутствима када је то применљиво. Не би требало да се обратите корисничкој подршци, осим ако не пронађете грешку, посебно у бази знања.

ситно промијени подножје

Блогање и СЕО

сео-блоггинг-графикаУкључене су све основне карактеристике које би свако могао да жели за блогање. Блогање на површини није компликовано, тако да ако градитељ веб локације погреши тај део, то је огромна црвена застава.

Поред тога што је претраживач прилагођен могућностима да уређује мета описе, ознаке и наслове, СЕО могућности иду чак и мало даље. Такође можете да уређујете текст и УРЛ адресе алт слике.

У центру за апликације доступни су и СЕО алати који ће вам помоћи да будете на правом СЕО путу.

Доступне су и друге феноменалне функције блогања које су распоређивачи планова блогова и системи за коментарисање.

Главни недостатак је то што не можете водити блог са више аутора, што се чини чудним недостатком.

Веебли Прицинг

Најбоља ствар о Вееблиу (и било којој услузи која то нуди) је да можете испробати основну функционалност услуге апсолутно бесплатно. Компаније које то нуде имају посебно место у нашем срцу.

Карактеристике и цене су детаљније у наставку:

Као што видите, бесплатна верзија ограничава неке од ваших функција, али то је одличан начин за тестирање софтвера. У том тренутку ћете морати да одлучите које су карактеристике за вас заиста важне и да одлучите између Про и Бусинесс.

Да ли вам треба хостинг са Вееблиом?

Кратки одговор је не.

Одговор је такође не, али желим вам дати мало више информација зашто.

Приликом креирања веб странице један аспект који треба узети у обзир је како угостити своју веб локацију. Да бисте угостили веб локацију потребан вам је сервер који треба да обезбеди простор за складиштење и приступ веб мрежи. Ако не користите алатку за прављење веб локација, вани су на десетине услуга хостинга које могу осигурати да веб локација буде покренута.

Сјајна ствар код градитеља веб локација је да су све у свему платформе које својим услугама пружају хостинг. Још један позитиван аспект овог аранжмана је тај да су веб локације које се граде на програму за прављење веб локација оптимизоване за сервере који се користе за хостовање ваше веб локације..

Ако желите знати више о хостингу, прочитајте наш водич за канадске веб домаћине.

Завртање свега

Веебли може бити одличан избор за изградњу ваше веб странице. Најбољи савет који могу да дам је да заиста размислите шта тражите од произвођача веб сајта и веб локације уопште.

Ако углавном тражите алат за прављење веб локација и веб локацију која треба да шири мало информација, не можете погрешити са Вееблиом.

ФАК

Веебли је потпуно бесплатан?

Веебли има потпуно бесплатну верзију на којој можете направити одличну веб страницу. Међутим, нећете имати свој персонализовани домен који у већини околности није идеалан.

Да ли је Веебли добро?

Веебли је одличан избор за људе са нула искуства у изради веб странице као и за људе који нестрпљиво користе компликован софтвер. Веебли је одличан за једноставност.

Колико кошта употреба Веебли-а?

Веебли има три нивоа цена. Бесплатна верзија је доступна заједно са верзијом од 12 УСД месечно и верзијом од 15 УСД месечно.

Да ли је Вик бољи од Вееблиа?

Потпуно зависи од тога колико вредите. Ако тражите најједноставнији и најлакши приступ изградњи веб странице, онда Вик није бољи од Веебли-а. Ако тражите слободу и потпуно прилагођавање, Вик је бољи од Веебли-а.

Референце и сликовни кредити:

  • Мицмцу.орг
  • ВестМарк.орг
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author