Преглед Цлоудваис-а – Да ли је управљани Цлоуд хостинг добра идеја?

Ова веб услуга у облаку је ових дана бијесна. У ствари, скоро свака компанија која пружа хостинг има неки облик облака на којем може одмарати вашу платформу.

Са толико опција, како одвојити добро од лошег?

Одговор је једноставан. Бирате ону која нуди мало више, а да вас не кошта много више. Компаније воле Цлоудваис покушавате да пружите такву вредност за услугу пружајући вам другу врсту управљања облаком, назовите је Цлоуд +, ако хоћете.

Цлоудваис лого

Што је Управљани Цлоуд Цлоуд хостинг?

Управљање облачним рачунањем узима неке од најбољих функција платформи заснованих на облаку, наиме дистрибуцију доступности мреже на више сервера и додаје акценат на безбедности и доследности.

Цлоудваис сервери су исклесани виртуелне машине за комбиновање сигурности локалних приватних сервера са погодношћу и уштедом трошкова јавног модела. Ово је идеална атмосфера за програмере на којима раде захваљујући безбедности и могућности да стварају сервере који опонашају различите гео-локације. То је сјајно за тестирање сигурности, брзине и перформанси из инжењерске перспективе.

Уопштено, управљане облачне платформе нуде вам предност:

Доступност на коју можете рачунати

Доследна расположивост настаје због начина на који су такве платформе структуиране кроз систем мрежа складишних простора (САН) и сервера како би се обезбедила поузданост заштите од грешака.

Аутоматизација

Управљање променама и ресурсима је аутоматизовано да би се створила равнотежа између физичких машина и управљаних мрежа виртуализацијом. То значи ако се један домаћин сруши, постоје други у виртуелној мрежи који ће аутоматски попунити празнину како би одржали и покренули веб локацију.

Сигурност мреже

Околина облачних сервера и виртуелне локалне мреже (ВЛАН-ови) заштићени су протоколима попут система за откривање провале (ИДС) / система за спречавање провале (ИПС) и фиревалл-а.

Балансирана хибридна платформа

Иако није прави хибридни модел, управљане облачне платформе су у стању да анализирају ресурсе између дељених, наменских мрежа и облачних сервера који живе на истим серверима.

Приступачност

Са наплатом по употреби и економичним моделом хостинга, управљани облаци дају вам предност нижих трошкова без жртвовања перформанси и сигурности.

Циљ нашег прегледа Цлоудваис-а је да вам пружимо свеобухватну процену предности, карактеристика и перформанси због којих Цлоудваис успева да угости сјајно решење за програмере и предузећа свих величина и индустрија.

Преглед Цлоудваис-а: Зашто је другачије

Компанија је основана 2011. Његова централизована локација на Малти нуди неколико предности. Мрежа сервера клијентима омогућава надохват руке, што повећава брзину и приступ.

Такође пружа плодан простор за развој апликација ПХП, укључујући контејнерске апликације, у сигурном окружењу. Они то могу да одржавају сигурним ПааС (платформ-ас-а-Сервице) моделом који је богат функцијама и приступачним.

Одмах од палице, Цлоудваис вам нуди двонедељно бесплатно пробно време тако да можете да направите и тестирате веб локацију и доступне функције као што је паметни помоћник ЦлоудваисБот без улагања новца. Имате могућност креирања корисничког имена и лозинке или пријаве са својим ЛинкедИн, Гитхуб или Гоогле налогима.

Одатле ћете морати да одаберете широк спектар система за управљање садржајем (ЦМС), укључујући три врхунске платформе, ВордПресс, Друпал и Јоомла. Остали укључују:

 • МедиаВики
 • Мообле
 • ПХП Стацк
 • Шећер ЦРМ
 • Престасхоп
 • Магенто

Избор није ограничен на ваш ЦРМ. Можете интегрисати Цлоудваис на друге платформе засноване на облаку као што су Амазон Веб Сервицес (АВС), Гоогле Цлоуд, Вултр и Дигитал Оцеан. Имаћете чак и избор сервера из многих компанија које су се разбациле по земљи.

Али, шта је са детаљима ове услуге управљања рачунаром у облаку?

Они нуде врло конкурентне цене старта од само 10 УСД месечно, а перформансе су им супериорне. Код ове компаније не постоје ограничења за употребу ЦПУ-а и пропусне ширине као неке друге хостинг компаније. То значи да можете имати наменске ресурсе који су вам потребни без налета на скупљи план.

Цена у односу на перформансе

Један од првих критеријума за избор добре хостинг услуге је вредност у поређењу са ценом. То се обично мери као однос цене и учинка заснованог на испоруци услуга по одређеној цени. Нижи је омјер, пожељнија је услуга.

Уптиме вс време прекида

Знате ли колика је разлика између продужења рада од 99,8 до 99,999 (5-9 с)? Иако су ти бројеви само делићи секунде, први број се односи на 18 сати станке годишње, а други само девет минута.

Многи веб домаћини обећавају одређени ниво продужетка рада, али многи не успевају да га писмено поткрепе гаранцијама тако што ће га укључити у своје СЛА-ове (споразуме о нивоу услуге). Цлоудваис обећава 99,999 одсто доступности, а доказано је на тестирању. Један испитивач пинговао је своју веб страницу алатком за тестирање са више локација на сваких 15 минута током 30 дана. У прегледу њихових метрика на крају тог временског периода, није било ниједног случаја застоја.

Просечна брзина оптерећења

У тесту након теста, Цлоудваис је успео да анализира учитавање странице до милисекунди. Само за поређење, најбоље хостинг хостинг платформе обично учитавају страницу у трајању од једне до 10 секунди. Вреди напоменути да је за учитавање ваше веб локације потребна свака додатна секунда, стопе напуштања почетне цене повећаће се до 32 процента. То неће бити проблем са Цлоудваис-ом, који има просечно време учитавања око 616,5 милисекунди.

Шта ова платформа чини тако брзом? Технологија у облику сложених Апацхе, Мемцацхед, Варнисх и Нгинк.

Сервери и Локације сервера

Цлоудваис долази с приступом њиховој мрежи за испоруку садржаја која креира и развијазавршава вишеструке копије ваших веб страница у њиховој глобалној мрежи која се састоји од 45 места присутности (ПоП). Чим захтев дође на њихов сервер, аутоматски се пребацује на најближу гео-локацију. То је још један фактор који доприноси брзини и поузданости ове хостинг платформе. Интеграција са њиховим ЦДН кошта 1 УСД по 25 ГБ пропусног опсега. ЦСН подржава СтацкПатх, који је претходно био МакЦДН. Такође можете да користите Цлоудфларе или неки други ЦДН по вашем избору.

Компанија је са седиштем на Малти и поседује сервере у свим већим европским престоницама, као и у већим градовима у САД-у, Азији, Аустралији и два у Јужној Америци, у Рио де Јанеиру и Сан Паоло, Бразил.

Капацитет пропусне ширине

Са Цлоудваис-ом вероватно нећете наићи на проблеме са неадекватном пропусношћу. Све док се добро носите са потребним ресурсима, можете добити пропусну ширину која креће у распону од 1 до 12 терабајта.

Корисничка подршка и база знања

Корисничка услуга доступна је путем ливе цхат-а 24/7/365. Они такође нуде карте за брзу помоћ и могућност разговора са живим техничарима. Једина мана је то мора се затражити интеракција између човека и човека путем интернетског обрасца за заказивање повратног позива или Скипе сесије.

Као и свака компанија која је сигурна у ниво услуге и одзивности, Цлоудваис нуди гаранцију поврата новца. У настојању да буде другачије, он не следи типични модел од 30 или 60 дана. заправо, толико је компликовано да ће вас чак и служба за кориснике упутити на страницу са правилима радије него да ти покушаш објаснити.

Њихова база знања је обимна, са доста туторијала и савета да реши низ проблема са хостингом. Постоји и прилично активан блог који је испуњен чланцима, а ви се можете претплатити да бисте чланке и исправке испоручили директно у примљено. Можете чак да сарађујете са компанијом и проширеном заједницом на свим главним платформама друштвених медија.

Јединствене особине

Карактеристике су друго место на коме ова платформа заиста блиста. Било би потребно читава новела да се објасне све врлине Цлоудваис-а, па ћемо вам дати главне коментаре и обавестити вас где се издваја од осталих цлоуд хостинг решења.

Иако можда неће дуго остати јединствен, њихов модел услуге ПааС је иновација. Прво што морамо поменути је једноставна инсталација једним кликом и клизач који вам омогућава да конфигуришете свој систем одабиром процењеног броја прегледа страница које ћете се надати. Систем затим препоручује величину сервера и друге ресурсе да задовоље ваше очекиване потребе. Такође можете да конфигуришете ручно за већи степен прилагођавања.

Тада сте спремни да инсталирате веб локацију ВордПресс или други ЦМС. Добићете једну бесплатну миграцију платформе као бонус.

Али то није све што чини Цлоудваис јединственом платформом. Њихови сетови значајки изграђени су око е-трговине, са посебном колекцијом алата за програмере.

Прилагодљивост

Једна од најбољих ствари у облаку хостинга је ниво скалабилности. Од вас плаћате само за ресурсе које користите, нећете морати да се бринете због напорних ресурса да платите више него што вам треба „за сваки случај“.

Ако користите АВС или Гоогле Цлоуд, можете да га разместите како бисте скалирали свој ЦПУ и РАМ у складу са вашим захтевима. Такође ћете имати два диска за складиштење, један за апликације и други за вашу базу података. Ово такође даје додатну сигурност.

Повезан: Управљање базама података ВордПресс користећи пхпМиАдмин

Сигурност

Поред подршке за ВП сигурносне додатке, Цлоудваис нуди и неколико сопствених функција. Ови укључују:

 • Фиревалл који ограничавају приступ лукама
 • ССХ и СФТП пријаве да се спрече напади грубе силе
 • Сигурност базе података преко фаворизоване листе ИП адреса
 • Изолација апликација да се апликације покрену одвојено чак и на истом серверу
 • ССЛ сертификати помоћу Лет’с Енцрипт
 • Управљање улогама корисника да подржите протокол приступа најмање привилегованог права
 • Безбедност и закрпа за ОСм који се може конфигурирати за аутоматску инсталацију путем Дебиана
 • Цлоудваис Буг Боунти за мноштво предузетних ентузијаста у безбедности, у партнерству са БугЦровд-ом
 • Двофакторна аутентификација за даљу контролу приступа
 • Усаглашеност са ГДПР-ом
 • Шифрирање од краја до краја
Израда сигурносних копија и враћање

Резервне копије се аутоматски обављају подразумевано, а функција рестаурације је оперативна са само једним кликом. Админи такође могу ручно да конфигуришу резервне копије да би се изводиле по свом жељеном распореду.

Мониторинг

Лакше ћете спавати знајући да добијате 24-часовно праћење и упозорења уживо. Цлоудваис вам такође пружа интеграцију Нев Релиц-а за решавање проблема са перформансама и ЦлоудваисБот да вас обавести о проблемима.

Додаци и интеграције

Када вам је потребна додатна функционалност, Цлоудваис испоручује са бројем додатака и интеграција. Листа укључује:

 • Цлоудваис АПИ
 • ЦлоудваисБот Цханнелс
 • Миграција апликације
 • СМТП додатак
 • Додатак Бацкспаце е-поште
 • Додатак ДНС Маде Еаси
 • Додаци за Цлоудваис подршку
ЦлоудваисБот

Ова јединствена карактеристика је попут коришћења помоћног помоћника. Може да одговори на питања, даје препоруку, даје савете док радите или шаље упозорења путем Слацк-а, ХипЦхат-а или е-поште. Можете да прилагодите врсту обавештења и програмери могу да комуницирају са ЦлоудваисБот путем прилагођених АПИ-ја.

Програмери могу управљају својим тимовима преко администраторске конзоле, где могу да додељују улоге и дају одобрења, а можете поставити посебан приступ привременим члановима тима, као што су консултанти и специјалисти за безбедност.

Иако вам је приступ роот приступ ограничен, у могућности сте да спроведете инсценацију и тестирање или стекнете приступ командној линији путем ССХ-а.

Аттн: Програмери

Ако развијате ПХП, радо ћете приметити да Цлоудваис нуди избор између рада са ПХП7 или избора из више оквира. Олакшавање операција скриптирања постиже РЕСТфулАПИ. Постоји чак и АПИ Плаигроунд за тестирање скрипти.

Једини недостаци које заиста можемо пронаћи на овој платформи су да је то тешко је добити корисничку подршку на телефону, а рачуни не садрже адресе е-поште или опцију за регистрацију домена. Можете добити адресе е-поште, али то ће вас коштати мало више. Такође ћете добити ограничену подршку ако се развијате на језику као што су Руби, Питхон или ЈС, а немате роот приступ.

Врсте услуга и планови цена

Поред 14-дневног бесплатног суђења, Цлоудваис нуди до 11 нивоа услуге. Стопе се на први поглед могу чинити мање конкурентним, али требало би да узмете у обзир да је управљање том платформом укључено у ту цену.

Компанија ради на плаћеном моделу и они укључују неке доброте попут бесплатне миграције и ССЛ сертификата, неограничену инсталацију апликација и стручну 24/7 подршку за сваки план. Услуге се наплаћују на сату, док се платформа као услуга наплаћује месечно. Можете платити путем главне кредитне картице или ПаиПал-а.

Цлоудваисови планови за најповољније цене

Главна четири нивоа услуга су:

ДО1ГБ услуга за 10 УСД месечно / 0,0139 УСД на сат, што укључује 1 ГБ РАМ-а, једнојезгарни процесор, 25 ГБ простора за складиштење и 1ТБ пропусног опсега
ДО2ГБ за 22 УСД месечно / 0,0306 УСД на сат који укључује 2 ГБ РАМ-а, једно језгро, 50 ГБ простора за меморију и 2ТБ опсега
ДО4ГБ (највише преферирано) са 42 УСД месечно / 0,0583 УСД на сат, са 4Гб РАМ-а, двоструким језграма, 80 ГБ меморије и 4ТБ пропусне ширине
ДО8ГБ на 80 УСД месечно / 0,1111 сат на сат, који долази са 8 ГБ РАМ-а, четворојезгреним процесором, 150 ГБ меморије и 5ТБ пропусне ширине

Платформе се проширују на три нова нивоа, ДО96, 128 и 192ГБ који повећавају ваше могућности до невјеројатних 192 ГБ РАМ-а, 32-језгреног процесора, 3840 ГБ простора за похрану и 12ТБ пропусног опсега за 1.035 УСД / 1,44375 УСД на сат.

Последње мисли

Наведена мисија Цлоудваис-а је „оснажити људе тако да могу да напредују своје снове напред“. Надамо се да је овај Цлоудваис Ревиев успео да одговори на сва ваша питања о овој могућности хостинга.

Ако тражите приступачно флексибилно хостинг решење за веб локацију е-трговине или активности веб-изградње. Из наше перспективе, Цлоудваис вам пружа најбоље од ове врсте хостинг хостинга, са неколико додатних доброта бачених у добру меру.

Најчешћа питања: Управљани Цлоуд хостинг

Ако тражите само неколико ситница, добродошли у наш ФАК о Цлоудваис управљаном хостингу.

П: Где је базиран Цлоудваис?

А: Компанија је са седиштем у улици Спрингвале 52, улица Папе Пија КСИИ, Моста МСТ2653, на Малти. То нуди предност централизоване локације која је доступна из Европе, САД-а и других уносних глобалних пословних центара.

П: Чиме се управља ВордПресс хостингом?

А: То је услуга хостинга која обрађује многе специфичности покретања веб локације ВордПресс за вас. То значи да воде рачуна о одржавању и резервним копијама / фрезорацији. Будући да је већина платформи за хостинг у облаку, нећете се морати бринути толико за сигурност, продужење рада и скалабилност, било.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author