Намецхеап преглед – да ли је заиста тако добро?

Већ неколико месеци тестирамо Намецхеап и верујемо да можемо дати искрен, детаљан преглед услуге и како се његови алати упоређују са другим опцијама које су сличне.

Ко је Намецхеап и о чему се ради?

Прво, мало о томе шта је Намецхеап и шта ради.

Намецхеап је започео 2000. године и током две деценије пословања окупио је милионе купаца. Намецхеап је компанија за веб хостинг и регистратор домена и има више од седам милиона имена домена и корисника под својом контролом.

Ево где се чини да се Намецхеап разликује од неких других компанија тамо. Постоји много хостинг компанија које су познате по томе што раде такво и такво, а они користе тај познати брендирање и финансијску снагу да направе додатну услугу.

Испада да ипак нису добри у тој новој услузи и можда нису ни сјајни у својим оригиналним понудама услуга – само имају познато име у индустрији.

По чему се разликује Намецхеап?

У идеалном случају, Намецхеап би могао да донесе успех у ономе што раде са именима домена и пренесу то у друга подручја, као што су хостинг и регистрација домена. Покушали смо сазнати.

Кроз регистрацију имена домена, купили смо њихов најјефтинији план хостинга и направили пробну веб страницу да бисмо видели како је то изведено.

Наши подаци су се заснивали на продужењу и брзини. Ми ћемо детаљно описати оно што смо научили, али започећемо од онога што мислимо да је најбоље у вези са Хоцхеховом способношћу Намецхеап-а.

Професионални хостинг хостинга

Намецхеап нуди разне функције, укључујући:

Бесплатни домени и миграције

Ово је њихова понуда хлеба и путера. Намецхеап најбоље ради када је реч о именима домена.

Ово је један од главних разлога што добијате бесплатно када се пријавите за хостинг. А ако сте већ основали веб локацију негде другде, Намецхеап ће вам бесплатно помоћи миграцију постојеће веб локације.

Да не спомињем, домене Намецхеап долазе са бесплатном заштитом приватности, што је чини једним од мојих најдражих регистрара домена.

Гаранција за повраћај новца

30-дневни вектор гаранције поврата новцаНамецхеап нуди 30-дневну гаранцију поврата новца. Ова гаранција није шала и добијате цео месец да користите услугу и одредите да ли је то најбоља опција за вас или ваше предузеће. То значи да имате довољно времена да то испробате и извучете се из ситуације ако одлучите да бисте радије кренули у другом правцу.

Ово је добра вест и значи да треба да је испробате сами, без обзира на то што је још неко рекао о томе. Уосталом, све док одлучујете у року од 30 дана, немате шта изгубити.

Потпуно наложени план вредности

Имамо пуно искуства с испробавањем и прегледом планова веб хостинга. Знамо шта је вани и знамо шта нуде.

У већини случајева смо се пријавили за најосновнији план и користили тест место, као што смо то радили овде са Намецхеап-ом. То радимо зато што већина планова нуди у основи исту ствар и желимо бити сигурни да своју анализу заснивамо на сличним околностима. У суштини, дајемо све од себе да бисмо упоредили јабуке само са јабукама.

Упркос коришћењу наших типичних критеријума за оцену Намецхеап-а, изненадили смо се оним што смо научили о компанији. За почетак су понудили несмерену ширину опсега у свом најмање скупо плану.

Омогућавају и приступ стандардним функцијама, укључујући цПанел приступ и ВордПресс апликацију и друге. Уз најмање скупи план, добијате и бесплатан ССЛ сертификат за целу прву годину. Након тога, платићете, али то вам чека још годину дана.

цпанел намецхеап

У плану се такође налазе резервне копије које се јављају два пута недељно, што штити вашу веб локацију ако ажурирање не иде како је планирано.

Коначно, а оно што мислимо да је врло привлачно у вези са основном понудом плана, добићете 50 МиСКЛ база података. Већина хостинг компанија не нуди вам ништа чак ни близу онога у свом основном плану.

Такође можете да поставите три веб локације са основном опцијом. Планови већине вредности нуде вам могућност да домаћин само једном једином веб месту. Ако имате више од једне веб локације, рецимо личне и пословне странице или више пословних локација, ова је опција ненадмашна. Има више.

Чак добијете чак 50 адреса е-поште чим се пријавите. То вам омогућава могућност вођења предузећа са свеобухватном веб страницом и пружите запосленима сопствене адресе е-поште повезане са пословном веб страницом.

То је огромна уштеда коју нећете пронаћи са већином хостинг компанија.

Рецензије трећих страна су изванредне

Нисмо једини који су приметили да Намецхеап ради сјајан посао.

Део нашег процеса оцењивања је сазнати шта други морају рећи о хостинг компанијама које оцењујемо. А у случају Намецхеап-а, већина онога што они говоре је заиста добра. Толико да су нас позитивне критике изненадиле.

намецхеап преглед оцена

Намецхеап има 4,6 звјездице на Схоппер Ревиевед, што се наводно темељи на скоро милион прегледа. Упоредите ту снажну оцену са оним што смо већ знали о њиховом основном плану и били смо узбуђени због Намецхеапа. Тек што нисмо поставили тест место, почели смо да уочавамо неке слабости Намецхеап-а.

Намецхеап Хостинг Цонс

Постоје три ствари које бисмо узели у обзир приликом процене веб хостинга. Нашу укупну процену базирамо пре свега на ове три ствари, са неколико других разлога који се разликују од компаније до компаније.

Три главне категорије су:

 • Уптиме: Да ли мој сајт живи већину времена?
 • Брзина: Да ли нуде позитивно искуство посетиоцима сајта, тако да ће они сигурно желети да се врате?
 • Подршка: Да ли ми помажу ако нешто пође по злу?

Намецхеап није испоручен ни у једној од ове три области.

Даћемо вам неколико примера:

Уптиме је био лош

У почетку смо доживели 100% продужења током тог првог пробног месеца (сећате се 30-годишње гаранције враћања новца?). Наше су наде биле велике, али током наредних неколико месеци продужење времена није ни досегло просек у индустрији. На крају, наше продужење рада било је само око 99,876%, што је више од 60 минута да ваш веб сајт падне сваког месеца.

Успешни тест за надгледање имена

Чак и ако мислите да можете да поднесете сат времена станке месечно, немогуће је предвидети када ће се то догодити. Шта ако је то током вашег најпрометнијег доба године? Шта ако дође до најважније продаје? Не постоји начин да закажете овај непредвидиви прекид рада, па морате претрпети када год се догоди. То није добро и значи губитак прихода за вашу компанију.

Ево специфичне подјеле бројева од мјесеца до мјесеца за десет мјесеци. Можете да видите праћење уживо овде. Прочитајте више о нашем Овде је истражни процес у 4 корака.

 • Децембар 2017 авг. продужење: 99,83%
 • Јануар 2018 авг. продужење: 99,85%
 • Фебруар 2018. продужење: 99,78%
 • Март 2018 авг. продужење: 99,94%
 • Април 2018 авг. продужење: 99,94%
 • Мај 2018 авг. продужење: 99,94%
 • Јун 2018. продужење: 99,89%
 • Август 2018. продужење: 99,84%
 • Август 2018 авг. продужење: 99,80%
 • Август 2018 авг. продужење: 99.95%

Вријеме оптерећења било је споро

Нико не жели да чека да се локација учита и та изјава постаје поузданија и поузданија са сваком годином која пролази. Људи су нестрпљиви и то би требало бити основни циљ сваке компаније за хостинг како би што брже учитали време. Време учитавања сматрамо другим најважнијим аспектом приликом процене хостинг компаније, иза продужетка.

време учитавања имена

Власници веб локација желе да посетиоце усреће и уколико брзо не добију информације које желе, неће бити задовољни. Неколико Гоогле статистика које показују важност времена учитавања и колико брза времена учитавања стварају задовољне купце:

 • Веб локације којима је потребно учитавање три секунде или мање имају просјечну стопу напуштања почетне странице од 32%.
 • Када се време учитавања повећа на пет секунди, стопа напуштања повећава се на 90%.
 • До шест секунди стопа напуштања повећава се на 106%.
 • А ако посетиоци чекају 10 секунди да се веб локација учита, стопа напуштања почетне странице је 123%.

Суштина? Отјерате људе ако се ваша веб локација споро учитава. Погледајте ово овако: ако се ваша веб локација превише споро учитава, може бити и лоше јер ће толико људи кренути негде другде.

Према подацима, Намецхеап током последњих 10 месеци има тактове у просеку 942 милисекунди. Ово је двоструко спорије од ХостГатор Цлоуд-а и А2 Хостинг-а.

Још једна ствар коју смо приметили: није само један лош месец спуштао просек. Намецхеап је био спор за нас од првих неколико дана када смо га користили и тек недавно смо почели мало убрзавати.

Ево наших бројева за нашу пробну страницу током периода од 10 месеци:

 • Децембар 2017 авг. брзина: 905 милисекунди
 • Јануар 2018 авг. брзина: 1,127 милисекунди
 • Фебруар 2018. брзина: 1,297 милисекунди
 • Март 2018 авг. брзина: 1,299 милисекунди
 • Април 2018 авг. брзина: 1.303 милисекунди
 • Мај 2018 авг. брзина: 1,117 милисекунди
 • Јун 2018. брзина: 590 милисекунди
 • Август 2018. брзина: 559 милисекунди
 • Август 2018 авг. брзина: 662 милисекунди
 • Август 2018 авг. брзина: 559 милисекунди

Мање од Стеллар корисничке подршке

Корисничка услуга је крајња област где смо оцењивали Намецхеап. Оно што смо открили је да упркос њиховој снажној ФАК платформи која је заправо била од велике помоћи као хостинг провајдерима, није било много више на путу тима за подршку.

Под увјетом, већина проблема који би се појавили могу се ријешити информацијама које су дате у ФАК-има. Али такође желимо да знамо да је ливе цхат и друга подршка доступна ако је потребно.

Ливе цхат је опција са Намецхеап-ом. Брзо се повезало и представник подршке је био љубазан. Међутим, није успела да нам помогне и морала је да нас пребаци у вратар – делује довољно корисно и пријатељски. Није било.

намецхеап цхат суппорт2

У основи, цонциерге Намецхеап-а је управо исекао и залепил чланак основних информација у оквир за ћаскање, што уопште није помогло. Није нам требао неко да објасни поступак, али ми смо им требали да пруже услугу – нешто што је просечна хостинг компанија више него вољна да уради, чак и као део свог основног плана. У суштини, добили су нам додатне информације и рекли смо да то урадимо сами.

Штавише, једном када смо били предати од оригиналног представника, процес је успорио. Много. Прошло је неколико минута, а сви с којима смо се удаљили били су подаци које смо могли и сами да пронађемо да смо погледали, а које нису ни понудиле резолуцију.

Ово је лоша вест. Ако је ваша веб локација у прекиду и потребна вам је помоћ, требате је брзо и требате да будете у стању да верујете тиму за кориснике који ће решити проблем.

Цене цена, намени за хостовање и чињенице

Пре него што завршимо са прегледом, погледајмо податке о матицама и вијцима о хостингу Намецхеап-а.

Хостинг планови укључују:

 • Стеллар: Неизмерена пропусност за до три веб локације за 2,88 долара месечно у првој години.
 • Стеллар Плус: Повећали сте простор на диску до Унметеред, за 4,88 долара месечно у првој години.
 • Пословни ССД: ССД дисковни простор од 50 ГБ, што је довољно за десет веб локација и све што долази са само 8,88 УСД месечно.

Прве године добијете бесплатан домен, а пријављивање је лако. Прихватају плаћање кредитним картицама, као и ПаиПал, Битцоин и Дволла.

Што се тиче скривених накнада, нема их званично, али морате имати на уму да су понуде доступне само за нове куповине хостинга. Цена је добра за 12 месеци када плаћате годишње, а цена ће се обнављати по редовном курсу. Сва надоградња или надоградња врши се уз потпуну цену обнове.

Нацрти планова цена

Доживићете неколико прекомерних модела које нису претеране или неугодне. Активација рачуна је брза и добићете приступ контролној табли и контролној табли, која је цПанел.

Коначно, можете да инсталирате апликације и ЦМС-ове, укључујући оне из ВордПресс-а и Јоомла, као и друге, помоћу алата за инсталацију једним кликом који је лако инсталирати.

Суштина

Доња граница? Сматрамо да је наше искуство с Намецхеап-ом у почетку било позитивно, али дугорочно нисмо били сретни.

Тамо има пуно задовољних купаца и негирају све што долази у њиховом основном плану.

Нажалост, та велика вредност пропада након прве године и стопа обнављања ће вам порасти за више од 300%. Нема сумње, Намецхеап је фантастичан место да купите ново име домена, али не тако сјајно ако желите заиста да угостите веб локацију.

Фактор у недостатку продужетка, малим брзинама и недостатку корисничке подршке, а то једноставно не вреди.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author