Како убрзати веб страницу ВордПресс (без промене веб хоста)

Contents

Које су предности убрзања веб странице?

Као власник веб странице, утицај брзине ваше веб локације на саобраћај, конверзије и приходе не треба потценити. Брзина је такође веома важна када прегледавате веб путем мобилних уређаја. На пример, Гоогле-ово истраживање показује да 53% посетилаца мобилних локација оставља страницу која траје дуже од три секунде.

Многе друге студије су објављене о утицају на брзину веб странице. На пример, студија из 2017. открила је да кашњење у учитавању веб локација може да умањи приказе страница за 11%, смањи купца на задовољавајући начин за 16% и поједе 7% жељеног степена конверзије..

Такође је важно то приметити Гоогле сада користи брзина веб странице као фактор рангирања.

Укратко, успорена веб страница негативно ће утицати на следеће:

 • Промет и прикази страница
 • Конверзије
 • Продаја
 • Слика и перцепција бренда у глави посетилаца

Како нам је циљ да хостингфацтс.цом учинимо главним ресурсом за изградњу успешних веб локација, одлучили смо да припремимо водич о томе како да повећате брзину веб странице. Испод је 21 начина да повећате брзину веб странице:

Научићете:

АЖУРИРАЊЕ: Пре него што почнете да оптимизујете веб локацију да се брже учита, две ствари би требало да размотрите:

Прво идите и проверите тренутно време учитавања веб локација преко Пингдом-а или Гоогле ПагеСпеед Инсигхтс. Ово вам помаже да упоредите промене брзине након што сте превртали веб локацију.ХостингФацтс брзина пингдом

Увиди у ХостингФацтс преузимају странице

Друго, обавезно направите резервну копију веб локације јер неки од метода захтева подешавање / уређивање датотека које могу да покваре веб локацију. Ево како да направите сигурносну копију ВордПресс веб локације и ево како да направите резервну копију било којег другог …

Спреман? Кренимо од КОРАК 1:

1. Уклоните непотребне додатке и додатке

Непотребни додаци и додаци могу смањити брзину ваше веб локације за много, а посебно је важно обратити пажњу на њих ако користите ЦМС-ове за блоговање попут ВордПресс-а, Јоомла или Друпал.

Добра студија случаја о утјецају додатака на брзину веб странице открива како је могао да преузме брзину веб локације од 4,23 до 1,33 секунде. Док су анализирали веб локацију, откривено је да додаци доприносе огромних 86% времена учитавања веб локација

Веома је важно имати на уму да се не ради само о броју додатака које сте инсталирали на веб локацији већ и о квалитету; веб локација са 50 додатака може се учитати много брже од веб локације са 10 додатака ако веб локација са мање додатака има црпљиве додатке; генерално, желите да избегнете додатке који учитавају пуно скрипти и стилова, додатака који изводе пуно удаљених захтева и додатака који додају додатне упите у базу података на свакој страници на вашој веб локацији..

Заиста, додаци помажу повећању функционалности ваше веб локације, али такође је важно да додатак користите само ако сте уверени да је апсолутно неопходан.

Ако сте корисник ВордПресс-а, можда бисте желели да инсталирате П3 (Плугин Перформанце Профилер);

П3_ перформансе

Овај додатак ће скенирати све ваше ВордПресс додатке како би пронашао уска грла и поднеће вам извештај тако да можете видети како сваки додатак утиче на перформансе ваше веб локације.

2. Значајно ограничите или уклоните дугмад за друштвено дељење на вашој веб локацији

Ако верујете да на вашој веб локацији треба да имате 100 дугмета за дељење друштвене мреже, размислите поново; тешко је прецизно одредити истраживање које успоставља велико појачање саобраћаја на веб локацији због постојања дугмади за дељење на друштвеним мрежама (ако ништа друго, превише дугмића за дељење друштвених мрежа ће збунити ваше читатеље), али истраживање показује да споро веб место смањује промет.

Већина тастера за дељење друштвених мрежа користи ЈаваСцрипт, а то може бити веома проблематично када је у питању перформанса; понављани су случајеви пропадања Фацебоока или неке друге друштвене мреже која значајно утиче на брзину веб локације људи који су инсталирали дугмад за дељење.

Решење за то је или да ограничите / уклоните дугмад за дељење друштвених мрежа или да их конфигуришете да се учитају асинхроно тако да испадање одређеног веб сајта на друштвеним мрежама неће успорити вашу веб локацију.

дугмад за дељење на друштвеним мрежама

3. Учитајте код Аналитике и огласне мреже асинкроно

Аналитичке шифре за праћење и кодови огласних мрежа такође могу значајно да омете брзину ваше веб локације, посебно ако је удаљени сервер спор или спори; овај проблем можете лако спречити тако што ћете конфигурирати све своје кодове за праћење да користе асинхрону испоруку; на овај начин, прекид или кашњење сервера са вашом огласном мрежом или услугом аналитике неће успорити вашу веб локацију.

4. Омогућите Истек заглавља

Постоји неколико фактора који утичу на брзину веб странице, али време одзива сервера много доприноси брзини веб локације; што се више захтева упути на ваш сервер, то ће се спорије учитавати ваша веб локација.

Истече Заглавља кажу прегледачу посетиоца када треба да затражи одређене датотеке са вашег сервера у односу на предмеморију њиховог прегледача; ако су Екпирес Хеадерс конфигурисани тако да прегледач посетиоца захтева датотеку само једном месечно, а та датотека је сачувана у њиховој кеш меморији од недавне посете, њихов прегледник неће захтевати ту датотеку поново док не прође месец. Ово је попут мача са два оштрица за повећање брзине веб локације јер ограничава број ХТТП захтева на вашем серверу и истовремено смањује оптерећење на вашем серверу јер иста датотека неће бити захтевана више пута.

Ако желите да имплементирате заглавља Екпирес на своју веб локацију, овај туториал ГТметрик вам показује како то учинити.

5. Омогућите кеширање

Кеширање осигурава много брже искуство корисницима ваше веб локације чувањем верзије веб локације у њиховом претраживачу и послуживањем те верзије све док се ваша веб локација не ажурира или док јој не наложите да освежи верзију веб локације која се сервира..

Постоје различити начини за омогућавање кеширања веб локација у зависности од платформе коју користите; за ВордПресс можете да инсталирате следеће додатке:

 • В3 Тотал Цацхе
 • В3 Супер Кеш

Ако желите нешто напредније, наставите и купите ВП ракету (то је вероватно најбоље!). За Друпал можете пратити овај ресурс.

Ево још водича о томе како омогућити кеширање за вашу веб локацију:

 • Како оптимизирати своју веб локацију помоћу ХТТП кеширања
 • Чланак ГТметрик о кеширању претраживача

6. Користите мрежу за испоруку садржаја (ЦДН)

Већина веб локација се налази на серверима у САД-у, и док ће те веб странице углавном бити брже за људе у САД или људе који посећују са УС ВПН услугом, ваша веб локација ће бити спорија за људе из других делова света. ЦДН решава овај проблем тако што дистрибуира датотеке веб локације преко мреже сервера на различитим локацијама света тако да неко ко покуша да посети из Индије буде сервиран са сервера у Азији, а не од сервера у Европи. То ће довести до значајног повећања брзине ваше веб странице.

Да би утврдио колико ефикасни ЦДН-ови могу бити, Маттхев Воодвард је спровео експеримент и установио да коришћењем ЦДН-а може повећати брзину веб странице до 60%.

Ево неких најбољих ЦДН опција за вас:

 • Цлоудфларе (њихов бесплатни план је довољно добар!)
 • КеиЦДН (вреди пробати)

7. Пронађите бољи веб домаћин

Листа најбржих веб хостинг провајдераИзвини, али само смо морали да га бацимо овде …

Ако све што радите да убрзате веб локацију не ради или примећујете само малу, безначајну разлику у брзини веб локације у односу на следеће најбоље праксе, можда је време да промените веб локацију.

У чланку за Смасхинг Магазине, Марцус Таилор открио је како веб домаћин који се користи утицао на брзину веб локације два његова клијента; оба клијента имају сличне веб странице, али различитог провајдера за хостинг. Један од клијената је домаћин на поузданом наменском серверу, док је други на јефтином серверу, а резултат је била огромна разлика у времену одзива на сајту; ДНС време одзива клијента на наменском серверу је било 7 милисекунди, док је време одзива клијента на јефтином серверу било 250 милисекунди. Ниједан подешавање или додатак не могу да исправе такву разлику!

Ваш веб домаћин је веома важан када је у питању брзина ваше веб странице, тако да овде изаберите нешто добро из наших хостинг критика. Међутим, према нашим тестовима и анализама на хостингфацтс.цом, та три хостинг провајдера требало би да буду најбржа (<400мс):

 1. А2 Хостинг 320мс
 2. Хостингер 363мс
 3. Блуехост 380мс

Дакле, осим ако нисте користили програмере веб локација (као што је Вик на пример) за прављење веб локације, извршите истраживање да бисте пронашли најбољег домаћина за своју веб локацију.

8. Тема вашег вебсајта

Тачно колики утицај тема ваше веб странице има на брзини на лицу места? Много! Јулиан Фернандес је успео да преузме време учитавања веб страница са 630мс на 172мс само пребацивањем тема; ово је била иста веб локација, са истим домаћином, и ништа друго није измењено осим теме веб локације и то је резултирало масовним повећањем времена учитавања сајта.

Чак и најбоља конфигурација сервера неће спасити вашу веб локацију ако користите језиву тему са надуваним кодом; обавезно узмите у обзир и перформансе када тражите тему веб локације, а не само естетику.

9. Инсталирајте Гоогле ПагеСпеед на свој сервербрзина странице Гоогле

ПагеСпеед модул је Гооглеов модул отвореног кода који аутоматски оптимизује брзину ваше веб странице; врши измене на вашем серверу и датотекама, пратећи најбоље праксе веб перформанси на веб локацији, а да не захтевате да радите било шта друго.

Ако имате техничку памет, можете сами инсталирати Гоогле ПагеСпеед. Ако нисте паметни за техничку технологију, можете тражити од свог веб домаћина / програмера да вам га инсталира.

10. Оптимизирајте и смањите величину слике

Неоптимизиране слике могу бити веома тешке и као резултат тога користите пуно ресурса сервера и требате дуже времена за учитавање; ако је просечна величина слике на вашој веб локацији 1мб или 2мб +, имаћете озбиљног посла. Можете значајно да смањите величину своје слике, истовремено осигуравајући да њен квалитет не утиче негативно коришћењем следећих алата:

 • ВП Смусх (за кориснике ВордПресс-а)
 • ЕВВВ алат за оптимизацију слике (за кориснике ВордПресс-а)
 • Кракен (за све – Друпал и Јоомла)

11. Омогућите Гзип компресију

Вероватно сте покушали да компресујете датотеку на рачунару и видели сте до чега то може резултирати великим смањењем величине; датотека од 60МБ може се компримовати на само 5МБ. Гзип компресија делује на исти начин, али за веб локације; Гзип аутоматски компримира датотеке вашег вебсајта у зип датотеке, драстично смањујући величину датотека и повећавајући брзину веб локације као резултат..гзип компресије

У чланку Смасхинг Магазине који смо раније поменули, веб локација је прешла са 68КБ на 13КБ искључиво због тога што је омогућен Гзип.

Ако желите да омогућите компресију Гзип-а на својој веб локацији, овај водич ГТметрик-а је добро место за почетак.

12. Редовно оптимизујте своју базу података

Ово је често игнорисан, али врло моћан начин да се повећа брзина ваше веб странице; посебно је ефикасно ако користите ВордПресс или било који ЦМС који се у великој мери ослања на употребу базе података.

Неки ЦМС-ови и додаци које инсталирате увелико се ослањају на вашу базу података да би спремили податке; ово повећава податке похрањене у вашој бази података док користите ЦМС / додатак, чинећи вашу веб локацију поступно споријом. Ово се посебно односи на додатке који чувају записе, статистику и корисничке податке. Такође се примењује ако користите ВордПресс и омогућите накнадне ревизије, пингбакове и повратне поруке.

Веб локацију можете учинити знатно бржим редовним чишћењем базе података, поступком који се може аутоматизовати помоћу ВП-Оптимизе додатка ако користите ВордПресс или ручно (за друге платформе) пратећи овај водич.

13. Смањите Јавасцрипт и ЦСС датотеке

Ако ваша веб локација користи пуно ЈаваСцрипт и ЦСС датотека, постоји велика вероватноћа да ваша веб локација каже да прегледач посетиоца појединачно третира те датотеке; то доводи до пуно захтева који на крају негативно утичу на брзину ваше веб локације. Смањивањем ЈаваСцрипт и ЦСС датотека смањује се број појединачних ЈаваСцрипт и ЦСС датотека тако што их имате на једном месту, чиме се значајно побољшава брзина ваше веб локације.

14. Комбинујте позадинске слике у слике

Што више прегледа мора да прегледач корисника постави вашем серверу, то ће веб локација бити вероватнија за тог корисника; већина предложака веб страница се састоји од више позадинских слика, а то на крају ствара неколико различитих захтева кад год посетилац покуша да учита веб локацију. Решење за то је комбиновање тих слика у једну тако да прегледач посетиоца мора да затражи само једну слику када покушава да учита вашу веб локацију; ово се може постићи сликом Спритес.

Комбиновањем позадинских слика у сликовне спритете моћи ћете да смањите надземне захтеве, број бајтова који прегледач посетиоца преузима и кашњење узроковано преокретима када ваш сервер преузима друге ресурсе. Ово ће довести до много брже веб странице.

Можете користити СпритеМе да комбинујете своје слике у сприте или можете следити предлоге у овом чланку Смасхинг Магазине.

15. Омогућите ХТТП Кееп-Аливе

Обично, када веб прегледач посетиоца покуша да затражи датотеку са вашег веб сервера, хватаће сваку датотеку појединачно; другим речима, веза се прекида када је датотека преузета и поново се отвара да би се затражила нова датотека. Ово користи више процесора, мреже и меморије и на крају води до спорије веб локације ако се на вашем серверу пуно учитава. Омогућавањем ХТТП-а да остане активан осигурава да се сви захтеви датотека на вашем серверу извршавају кроз једну отворену везу, што доводи до много брже веб локације за ваше кориснике ограничавањем броја веза на вашем серверу.

Омогућите да будете активни копирањем и лепљењем кода доле у ​​своју .хтаццесс датотеку:

Постављена заглавље, веза остаје активна

Алтернативно, можете следити ова упутства зависно од вашег сервера.

16. Поправите све неисправне везе на својој веб локацији

Иако прекинуте везе унутар вашег садржаја неће утицати на брзину ваше веб локације, мада могу створити лоше корисничко искуство, неисправне везе у УРЛ-овима вашег ЈаваСцрипт, ЦСС и слике могу учинити вашу веб локацију иритантно споријом; будите сигурни да скенирате ове аспекте ваше веб локације ради непостојања веза и поправите их пре него што их корисници пошаљу.

17. Избегавајте хотлинкинг слике

Врућа веза са сликом, позната и под називом „инлине линкинг“, представља повезивање са сликом на веб локацији друге особе, уместо учитавања слике на сопственом серверу. На површини, ово делује као радња која ће вам уштедети велику пропусност, посебно ако имате веб локацију са великим прометом, али она може заиста учинити вашу веб локацију стварно спором ако веб локација која домаћин сликом на коју сте везани доживљава застој. или је спор.

Било да се ради о сликама унутар вашег садржаја или банерима за ваше огласе, будите сигурни да ћете прво угостити своје слике на веб локацији пре него што их повежете..

18. Ограничите број спољних захтева

Да бисте осигурали потпуно функционалну веб локацију, морате се ослонити на датотеке и ресурсе са других веб локација; као резултат тога морате уградити видео записе, презентације и друге мултимедијске датотеке. Иако ово није нужно лоше, ако је превише или ако тражите спољашње датотеке са спорих веб локација, може утицати на време учитавања ваше веб локације.

Покушајте да ограничите број спољних захтева које ће извршити ваша веб локација; ако је могуће, на серверу сместите што више датотека. За остале датотеке дозволите им да их веб локација тражи од врло поузданих веб локација.

19. Користите поуздан ЦМС

Ваш ЦМС је оквир ваше веб странице; ако користите једноставне ХТМЛ или популарне и поуздане ЦМС-ове као што су ВордПресс или Друпал, требали бисте бити у реду. Ако, пак, користите мање популаран ЦМС или нешто што сте направили за себе, ризикујете да имате спору веб локацију; обавезно покрените одговарајуће тестове и урадите исправна истраживања како бисте осигурали да је ЦМС брз и поуздан пре него што га употребите.

20. Користите ПХП акцелератор

ПХП смањује потребу да стално уносите исте податке на вашу веб локацију, али то може да дода вашој веб страници за учитавање. Можете покушати да замените ПХП датотеке статичким ХТМЛ датотекама када је то могуће, или можете да употребите ПХП акцелератор да бисте веб локацију учинили много бржом ако се доста ослања на ПХП.

Овај унос на Википедији садржи листу неколико ПХП акцелератора које можете користити.

21. Спријечите друге да вам не притисну слике

Као што је важно да избегнете хотлинкинг слике других људи, тако бисте требали спречити друге да вруће повезују ваше слике.

Када људи поставе вруће везе са вашим сликама, они у основи краду вашу пропусну ширину јер ће се вашем серверу упутити захтев сваки пут када њихови читаоци покушају да прегледају слике на њиховој веб локацији. Ово можете спречити тако што ћете онемогућити вруће везе слика на вашем серверу.

Овај чланак о Хонгкиату научиће вас како да спречите хотлинкинг ваших слика, а овај алат ће вам помоћи да аутоматски генерирате .хтаццесс датотеку која спречава вруће везе ваших слика..

Ваш ред – тестирајте брзину веб локације

Тестирајте брзину веб локацијеНакон примене горе наведених предлога, наставите и тестирајте брзину веб локације како бисте утврдили да ли постоји разлика (оставите коментар испод ако видите разлику). Ево наших главних препорука за тестирање брзине веб локације:

Тест брзине веб локације Пингдом: Са овом алатком требало би да циљате на скраћено време учитавања сајта, као и смањени број захтева сервера. Овај алат такође упоређује брзину ваше веб странице са другим веб локацијама на мрежи.

ГТМетрик: Овај алат анализира брзину ваше веб локације помоћу Гоогле Пагеспеед Инсигхтс и Ислов и даје вам оцену од А до Ф. Такође нуди предлоге за побољшање.

Анализатор веб страница: Овај алат вам даје информације о величини ваше странице и времену преузимања веб страница и нуди предлоге како да побољшате време учитавања веб странице..

Гоогле Пагеспеед Инсигхтс: Требали бисте циљати на резултат ближи 100. Такође поседује мобилни алат за тестирање брзине који можете да користите.

Ислов: Овај алат анализира брзину ваше веб локације на основу Иахоо-ових правила за перформансе веб странице.

Веб страница тест: Што се ближи резултат 100, то је брже ваш веб сајт.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author