Како пребацити веб хостове за своју ВордПресс локацију

Када се одлучите за прелазак са ваше тренутне услуге веб хостинга, обично након што исцрпите стрпљење и све доступне начине, ваш систем ће радити у току.

Зашто?

Будући да је пребацивање пружатеља услуга хостинга често нервозно и препун грешака, чак и након што направите домаћи задатак и одлучите се за платформу која одговара вашим потребама. Већина људи се опусти од непријатности и обилних прилика за пропусте које доноси пребацивање.

Да бисмо умањили стрес и грешке, пружили смо овај водич како би процес био што безопаснији и безбеднији.

Хајде да се ваљамо!

Contents

Наша препорука – питајте своју компанију за хостовање!

Овај водич мотивиран је погоном да ваше искуство миграције буде једноставно и лако. С тим у вези, висококвалитетни домаћин ће додатно ублажити ваш терет бавећи се свим вашим миграцијама.

ХостПапа, за који се сматра да је један од наших најбољих партнера, пружа услугу потпуне миграције тако да не морате знојити миграцију свог веб локације. Све што требате учинити је дати им своје податке за пријаву. Погледајте нашу ХостПапа рецензију

Саставите ресурсе који ће вам требати

Све своје патке треба да доведете у ред. Зато прикупите све што вам је потребно за прекидач. Као што каже, боље је имати, а не треба него имати, а не имати.

 • Осигурајте да имате приступ и старим и новим рачунима за хостинг – Неке од ових промена захтеват ће повећане привилегије, тако да осигурајте да не само да имате исправне акредитиве за пријаву, већ и административни приступ.
 • Осигурајте да имате приступ својој бази података – Звона и звиждање могу се променити на новој платформи, али ваши подаци остају релевантни као и увек. Као што је потребно да имате приступне акредитиве за пријаву за своје налоге, такви су вам потребни и за приступ вашој бази података.
 • Користите ФТП клијент. – За пребацивање података између сервера потребан вам је ФТП клијент. На располагању су вам одличне опције, попут Филезилла.
 • Набавите поуздан уређивач текста. – Требат ће вам добар уређивач текста јер ћете радити многе измјене. Нотепад ++ је одличан пример.

Једном када прикупите све потребне алате и средства, време је да почнете. Удахните дубоко и кренимо у први корак процеса.

А. Поступак корак по корак за ручним премештањем веб локације са једног домаћина на другог

Овај одељак приказује како ручно радити прекидач. Ако тражите процес који користи ВордПресс додатак, идите даље до тог одељка.

1. Прво, направите резервну копију датотека

Ништа није варљиво, тако да прво што бисте требали учинити пре миграције је да направите сигурносну копију свих датотека. Стога, у случају било какве несрећне неусклађености или грешке, можете да вратите систем из резервних копија података.

Овај аспект процеса вероватно ће трајати најдуже јер ће пренети и системске датотеке и све ваше датотеке. За то препоручујемо коришћење ФТП или СФТП система. ФТП означава протокол преноса датотека и омогућава вам приступ и пренос датотека преко рачунарске мреже.

Покрените ФТП клијент и унесите акредитиве за приступ вашем ФТП серверу. Дођите до коријенског директорија ваше ВордПресс веб локације, посебно ако није подразумевано конфигурисана као ваша одредишна страница.

Одаберите све датотеке. Системи обично имају скривене датотеке да би заштитили кориснике од случајног или чак намерног брисања и модификовања. Једна таква датотека је .хтаццесс датотека. Упутите ФТП клијента да покаже све скривене датотеке како бисте били сигурни да их не изостављате.

На пример, ако користите ФилеЗилла, то можете да урадите преко Сервера > Присилите приказивање скривених датотека.

Након обележавања изабраних датотека, копирајте их на локацију коју сте одредили на рачунару. Процес копирања може потрајати неко време, у зависности од величине ваше веб локације.

2. Извоз базе података МиСКЛ

Следећа фаза процеса миграције укључује извоз целокупне базе података. Иако је на располагању неколико алата, топло препоручујем употребу пхпМиАдмин-а за овај задатак, јер је једноставан, једноставан за употребу и интуитиван.

пхпМиАдмин

На лијевој плочи налазе се доступне базе података. Једноставно одаберите онај који желите да извезете. Ако нисте сигурни који тачно, проверите датотеку вп-цонфиг.пхп са тренутне веб локације. Ова датотека садржи основне конфигурацијске детаље за вашу ВордПресс веб локацију.

Проверите унос где је дефинисано име базе података. То би требало изгледати овако:

Да буде наведен на месту ‘Име_датотеке_дода’ плацехолдер је стварно име базе података..

Када завршите, пријеђите на картицу извоза:

Доступне су две методе извоза. Изаберите Цустом.

Испод је листа опција менија у оквиру Цустом, која објашњава оптималне могућности за избор:

 • Формат – Оставите га на заданој СКЛ опцији.
 • Столови – Табела (е) за извоз треба бити означена.
 • Излаз – Да бисте убрзали преузимање, подесите компресију на компримирани или гипкован.
 • Опције за формат – Оставите задану опцију.
 • Опције креирања објеката – Изаберите опцију Додај таблицу / преглед / исправа / поступак / функцију / догађај / ТРИГГЕР.
 • Опције стварања података – Оставите задану опцију.

По завршетку свих избора кликните на дугме Го на дну обрасца.

Ова радња би требала извести ваше податке у облику преузимања датотеке. Спремите се на лако доступну локацију на рачунару и пређите на следећи корак.

3. На свом новом домаћину направите базу података

Морате да увезете своју базу података на своју нову хост платформу. Али прво, морате да направите дом на новом систему за базу података. Сваки домаћин је помало необичан, али пронађите одељак на вашем хосту који се бави базама података и урадите следеће:

 • Креирајте нову базу података.
 • Креирајте корисника базе података и дарујте кориснику пуне административне привилегије.
 • Заштитите и чувајте корисничку лозинку на сигурном месту.

4. Уреди датотеку конфигурације система (вп-цонфиг.пхп)

Ми ћемо поново користити вп-цонфиг.пхп датотеку. То је важна датотека која садржи основну конфигурацију ваше веб локације, руковање везом базе података и комуникацију.

Направите копију ове датотеке и сместите је на сигурно. Затим отворите оригиналну датотеку у уређивачу текста и извршите следеће промене:

Замените име_податка базе података, овде, корисничко име и лозинку овде стварним информацијама за име базе података, корисничко име и лозинку вашег тренутног домаћина, респективно.

Уместо лоцалхоста унесите име МиСКЛ сервера или га оставите као лоцалхост ако је то подешавање које дозвољава ваш хостинг хостинг провајдер.

Када завршите потребне измјене, сачувајте промјене.

5. Отпремите своје датотеке у Нев Хост

Прошли пут сте преузели датотеке са своје старе хостинг услуге. Али сада ћемо обрнути поступак и уместо тога почети да преносимо те датотеке у ваш нови хост. Можда ће вам требати доста времена да се заврши, па се саветује да започнете процес док наставите са другим аспектима миграције.

Покрените ФТП клијент, али овај пут се повежите на нови сервер. Ова веза захтева неке промене да би се та стварност одразила уношењем ИП адресе овог новог сервера уместо бивше у ФТП клијент. Ову нову ИП адресу обично можете пронаћи на вашем хостинг налогу, али ако нисте сигурни, обратите се техничкој подршци.

Када успоставите повезивање са својим новим хостом, пронађите датотеке које сте преузели раније и пренесите их у складу с тим. Обавезно укључите вп-цонфиг.пхп датотеку у роот директориј. Ако је пренос и даље у току, пређите на следећи задатак јер можете истовремено да обављате и друге активности.

6. Увезите своју базу података на новог домаћина

Можете увести базу података док је у току пренос датотеке. Пријавите се помоћу алата за администрацију базе података који вам је пружио нови домаћин, а за који ћемо претпоставити да је пхпМиАдмин.

Након што сте изабрали базу података која је раније створена на новом хост-у, кликните на картицу импорт.

увоз базе података

Под ставком Датотека за увоз потражите датотеку коју сте извезли кликом на дугме Прегледај.

Све остале опције оставите као подразумеване и померите се до дна обрасца и кликните на дугме Го да започнете увоз. Време довршетка увоза базе података, наравно, зависи од величине датотека.

По завршетку поступка увоза, добићете обавештење о повратним информацијама.

Додатна опција: Приликом пребацивања & Промена УРЛ адреса

У сценарију где прелазите на новог домаћина И такође мењате УРЛ веб локације, мора се предузети додатни корак: замените референце на стари УРЛ у вашој бази података новим.

У случају да су ваше референце УРЛ-а разбацане по неколико ПХП скрипти уместо да буду централизоване, онда можете да употребите ову скрипту за замену ДБ претраживања ради практичности. Функционише као Тражење и замјена скрипте у ПХП-у и доступан је бесплатно.

Када завршите, обавезно обратите пажњу на његово упозорење НИКАД не остављајте скрипту на серверу.

7. Утицај промена на ваш ДНС сервер

Ваш нови сервер мора да укаже на вашу УРЛ адресу, што подразумева промену поставки вашег ДНС сервера. Овај поступак зависи од тога где је првобитно регистрован домен УРЛ-а. Ако је домен регистрован код вашег старог хостинг провајдера, мораћете да пренесете цео домен свом новом провајдеру. Служба за кориснике треба да буде у могућности да вам помогне око преноса.

Међутим, ако сте домен купили од регистрара домена, као што је Домаин.цом, подешавања вашег сервера имена ће се морати ажурирати. Набавите адресу послужитеља имена свог новог домаћина и повежите је са новим доменом. У случају да их нисте упознати, адресе послужитеља имена обично изгледају овако: нс1.иоурхост.цом, нс2.иоурхост.цом

Повежите ову адресу сервера имена са вашим доменом. Процес ће зависити од тога где сте купили домен. Испод су упутства за уобичајене случајеве:

 • Домене регистроване код ГоДадди-а
 • Мењање ДНС сервера на ХостГатору
 • Како променити сервере имена на домени.цом

Промјене трају до 48 сати прије ступања на снагу. Да бисте пратили када је процес завршен, користите алате попут Вхатс Ми ДНС. Међутим, немојте вршити никакве измене на веб локацији док се овај процес не заврши јер и даље мењате стару локацију уместо нове..

Чим је процес завршен, миграције би требало обавити без застоја. Такође, будући да и стара и нова веб локација у основи имају исти садржај, корисници не би приметили никакву разлику.

8. Извршите чишћење

Неко је домаћинство на реду кад коначно прође ваша промена у ДНС-у. Вратите се свом старом хосту, избришите базу података и све датотеке. У идеалном случају, морате сачекати најмање недељу дана пре него што то учините да бисте осигурали да све добро функционише.

У случају да морате повратити миграцију, задржите копије основних конфигурацијских датотека попут вп-цонфиг.пхп.

Б. Пребацивање веб хостова помоћу ВордПресс додатка

Ручни поступак о којем смо до сада говорили може се подједнако извршити аутоматски и много лакше уз помоћ додатака. Постоји неколико опција, али за ову илустрацију ћемо се фокусирати на додатак Дуплицатор.

1. Инсталација додатка за копирање

Да бисте инсталирали овај додатак, морате да се пријавите на своју веб локацију ВордПресс. Испод контролне табле пронађите додатке → Додај нови мени и потражите Дуплицатор. Кликните на Инсталирај одмах након што се резултати врате.

Након што ВордПресс заврши инсталирање додатка, кликните на дугме Активирај да бисте га почели користити.

2. Затим извезите постојећу страницу

Након активирања, требало би да пронађете додатак Дуплицатор у радном делу инсталираних додатака. Кликните на опцију Управљање да бисте покренули следећи поступак.

У овом тренутку још нисте направили пакете које ће користити. Ови пакети су компримоване верзије веб локације и базе података. Кликните на дугме Цреате Нев у горњем десном углу обрасца да бисте то променили.

Представљена су три избора:

 • Складиште – Конфигуришите где треба да чувате резервне копије. Ако нисте купили про-верзију Дуплицатора, једина опција која је тренутно доступна је ваш сервер.
 • Архива – Наведите датотеке и сегменте базе података за изузеће. Учините то само ако имате добре разлоге.
 • Инсталатер – Омогућава вам да попуните податке о бази вашег окружења новог сервера.

Када завршите, кликните на дугме Даље. Додатак ће извршити системску проверу како би се осигурало да има све што је потребно да настави. Када је скенирање завршено и успешно, требали бисте видети следеће резултате:

Ако сте задовољни, започните поступак израде кликом на дугме Састави.

Приказат ће се напредак операције. Када завршите, требало би да видите овај екран:

Преузмите архиву и инсталациони програм појединачно или одједном помоћу везе за преузимање једним кликом.

Честитамо, завршили сте са извозом постојеће веб локације.

3. Отпремите датотеке користећи ФТП

Затим пребаците преузете датотеке на нови хост сервер путем ФТП-а коришћењем његове ИП адресе уместо домена.

Провјерите је ли коријенски директориј ваше веб локације празан. Пошаљите и инсталациони програм и архиву у роот директориј.

4. Креирајте нову базу података

Као и ранији поступак, и даље ћете морати да креирате базу података о свом новом хосту. Учините то и осигурајте да бар један корисник има пуне привилегије да га администрира. Имајте на уму верзију МиСКЛ сервера коју домаћин пружа и осигура лозинку базе података на сигурној локацији.

5. Успоставите повезаност са новом веб страницом

Ако користите исто име домена као и претходна веб локација, у овој фази ћете можда наићи на неке проблеме јер ваш домен и даље показује на стару веб локацију. За разлику од ручног поступка где сам препоручио промену поставки вашег ДНС сервера, то решење би поразило сврху брже миграције, која употребом додатка промовише.

Срећом, постоји заобилазно решење коришћењем хост датотеке датотеке вашег рачунара. Могуће је локално мапирање имена домена на одређене ИП адресе, што вам омогућава приступ датотекама на новом серверу кроз стари домен.

(Можете да прескочите овај одељак у потпуности ако користите нови домен.)

Прибавите ИП адресу свог новог сервера код свог провајдера сервиса ако га немате.

Начин на који отворите датотеку хоста зависи од ОС платформе, па ево неколико опција:

 • Виндовс – На менију траке задатака потражите „нотепад“. Потребне су му веће привилегије, па кликните десним тастером миша и одаберите „Покрени као администратор“. Помоћу уређивача отворите ц: \ виндовс \ систем32 \ дриверс \ етц \ хостс. Обавезно потражите “Све датотеке” да бисте пронашли датотеку.
 • Мац ОС – Употријебите апликацију терминала и унесите наредбу судо нано / етц / хостс, након чега ће се од вас затражити лозинка администратора.
 • Линук – Исти метод као и код Мац ОС-а.

Након што сте приступили датотеци, унесите и ИП адресу новог домаћина и име домена ваших веб локација како бисте изгледали овако:

Замените резервирач места својите.цом стварним доменом, а 192.165.1.10 стварном ИП адресом вашег новог домаћина.

Напомена: простор који раздваја ИП адресу и име домене у приказаном примеру је простор на картицама.

Упозорење: Након што завршите процес миграције, не заборавите да промените датотеку хоста назад у њен оригинални садржај.

6. Покрените процес миграције

Подесите ледја јер је време да се озбиљно започне миграција. Идите помоћу прегледача до хттп://иоурсите.цом/инсталлер.пхп (замените стварни домен.) Генерално, требали бисте видети шта износи на овом екрану:

Дупликатор

Осигурајте да су све провјере провјере ваљаности, посебно архивске и провјере ваљаности. Кликните на дугме Даље да бисте започели процес примене.

Када довршите вађење датотека, прећи ћете на следећи корак и затражити идентификацију базе података и приступ поверљивим подацима.

Унесите тражене податке базе података, кликните на дугме Тест базе података да бисте били сигурни да је све у реду. Ако је у реду, кликните на дугме Даље да бисте започели увоз базе података.

Следећи корак ће пружити прилику за замену претходног УРЛ-а новим.

Кликните на дугме Даље након што сте омогућили да додатак финализује поступак и погледајте нешто слично овом:

Екран извештава да ли је све добро прошло и пружа могућност да се инсталација доврши пружањем везе за пријаву на вашу веб локацију.

Следите упутства, посебно она о уклањању СВИХ инсталационих датотека када завршите.

7. На крају, ажурирајте ДНС послужитељ имена

О овом кораку смо већ детаљно расправљали, па бисте се требали вратити том одељку. Само набавите адресе послужитеља имена од свог новог домаћина, а затим их повежите са својом доменом. Као и обично, причекајте да промена ступи на снагу пре него што извршите било какве промене на веб локацији.

Па, честитке су на реду – управо сте научили како да промените веб хостове за своју ВордПресс локацију. Авесоме!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author