ИОНОС хостинг преглед – добар, али не за све …

Ионос прегледИОНОС веб хостинг почетна страница

ИОНОС (претходно се зна као 1&1) је веб хостинг услуга која укључује неколико алата за веб локацију.

Они покривају већину доступних опција хостинга, као што су дељени хостинг, ВПС хостинг, ВордПресс хостинг, цлоуд хостинг и још много тога.

Ово, заједно са одличним опцијама корисничке подршке и пристојним ценама, учинило је ИОНОС омиљеним у свету услуге хостинга.

Колико је добар ИОНОС хостинг? За потребе ове рецензије углавном покривамо ИОНОС-ове услуге заједничког хостинга.

Тестирали смо бројне факторе, укључујући корисничку службу, општу употребљивост, продужену услугу и још много тога, како бисмо вам представили најпотпунији могући преглед.

Опште информације & Преглед хостинга

НАШИ ВЕРДИКТ: Препоручује се
БРЗИНА: 649мс (Од марта 2020. до априла 2020. године)
УПТИМЕ: 100% (Од марта 2020. до априла 2020. године)
ПОДРШКА: 24/7 Ливе Цхат, База знања
АППС: ВордПресс, Дуда, Друпал, пхпББ, Јоомла
КАРАКТЕРИСТИКЕ: Наменски ССЛ сертификат, надзорна табла, градитељ веб локација
ПЛАНОВИ СЕЉЕЊА: Дељени, ВПС, ВордПресс, Цлоуд, наменски сервер
ПРИЈЕНИТЕ СТРАНИЦУ: Нису слободни
ЦИЈЕНА: Већ од 1,00 УСД месечно (обнавља се на 8,00 УСД / месец)

Предности коришћења ИОНОС хостинга

1. Одговарајућа корисничка подршка

Прво што смо приметили код ИОНОС-а биле су опције корисничке подршке.

Подршка корисницима је огромна ствар у готово свакој индустрији.

Ако зарађујете у потпуности са своје веб странице (што је случај са многим модерним предузетницима), онда морате да верујете да ће ваша веб локација увек бити у функцији. Али када се проблем појави, такође морате да верујете да ће предузеће које управља вашим хостингом моћи да се одмах обрати да би решило проблем.

ИОНОС нуди 24/7 ливе цхат и мрежни центар за помоћ који садржи мноштво чланака о свим њиховим кључним услугама.

Својим ливе цхат-ом, они траже од вас да наведете своје питање пре него што сте повезани. Затим сте одмах упарени са агентом.

За мање од минуте водили смо разговор са Јеан Ф-ом.

Подршка за цхат уживо од Ионоса

Жанови одговори су били тренутни и потпуни. Никада се није осећало као да имамо посла са неким ко не говори течно енглески или неким аутоматизованим роботом. Ово је била стварна особа која је пружала одговоре у стварном времену.

Све у свему, ниво услуге је био фантастичан. Кад бисмо се забринули, могли бисмо рећи да су њени одговори могли бити срдачнији, али у целини смо били веома задовољни комуникацијом.

2. Снажно време – 100%

Једна од најважнијих метрика коју меримо када је у питању хостинг провајдер је продужење рада.

Плаћате да имате веб локацију на мрежи. Ако вам недостаје продужење рада и ваша веб локација рутински пропада, онда вам хостинг услуга није успела у њеном најбитнијем подручју.

ИОНОС тврди да има 99,9% продуженог времена. Према њиховом одељењу за услуге купцима, једини разлог због којег не захтевају 100% продужење рада је тај што нису у стању да одговоре на природне катастрофе.

Статистика продужења и брзине ИоносаПросечан продужетак ИОНОС-а | Погледајте статистику

И тако далеко од података које смо прикупили продужење рада био је савршен 100%. Имајте на уму да су то само двомјесечни подаци, тако да још увијек не можемо доносити закључке, али почетак је обећавао. Ми ћемо стално ажурирати њихове статистике како вријеме пролази.

3. Добра брзина учитавања странице

Споро сајт није само неугодно: када се страници учита више од 5 секунди, преко 25% ваших потенцијалних посетилаца већ ће потражити негде другде

Зашто је то?

Учинак сајта је велика ствар када Гоогле прегледа вашу веб локацију. Ваш најважнији СЕО резултат који одређује ваш пласман на најпопуларнијем свјетском претраживачу у великој мјери се ослања на њега.

Брзина сајта је четврти најважнији фактор рангирања СЕО, иза само сигурности сајта, прегледности и прилагођености мобилним уређајима.

Дакле, полагано сајт представља непосредан преокрет за Гоогле и посетиоце веб локација.

Живимо у доба тренутне комуникације и тренутних информација. Ако заостајете, велике су шансе да корисник може пронаћи другу веб локацију са сличним информацијама која ће се више бринути о свом искуству.

Како се брзина ваше странице смањује, скок одскакавања расте.

Стопа напуштања странице за учитавање

Зато је сјајно видети ИОНОС који производи добру просечну брзину учитавања странице 649мс (0.65 сек) Још је рано доносити било какве закључке или дефинитивне тврдње, али то је добар почетак. Наставићемо да ажурирамо ову рецензију јер будемо прикупљали више података.

Ионос детаљно продужује време и брзинуПросечна брзина ИОНОС-а март 2020 – април 2020 | Погледајте статистику

4. Бесплатно ССЛ безбедност

Сигурност је још један важан аспект хостинг услуге. Срећом, ово је подручје у којем се ИОНОС истиче.

Услуга користи ГеоТруст наменски ССЛ сертификат и Вилдцард ССЛ сертификат. Ово шифрује вашу веб локацију за напредну безбедност, што би вам требало помоћи да одахнете уздах олакшања када обављате посао на мрежи.

ССЛ сертификат је потребан да би имао ХТТПС веб страницу. Ако се ваш УРЛ започне са ХТТП-ом, Гоогле ће заиста означити вашу веб локацију као незаштићену. Поред тога, ССЛ сертификати штите податке који се размењују између корисника и веб локације. Ово помаже клијентима да вам верују више, што је окосница било којег пословног односа

ГеоТруст наменски ССЛ сертификат је укључен у пакетима сервер, дељени хостинг програмер и еСхоп програмера. Вилдцард ССЛ сертификат стандардно је намењен свим Линук и Виндовс оперативним плановима хостинга.

5. Бесплатно домен и е-пошта са неким пакетима

Додаци су увек лепи. Волимо да гледамо хостинг пакете који бесплатно укључују неке бонус могућности када се претплатите на неку од њихових плаћених опција.

ИОНОС заправо нуди две најчешће употребљиве функције, регистрацију домена и адресе е-поште.

Назив домена је бесплатан једну годину са основним, пословним и експертним пакетима заједничког хостинга.

Када је реч о брендираном налогу е-поште (још једна потреба ако људи који послују са вама озбиљно схватају), и Линук и Виндовс пакети долазе са налозима е-поште на свим нивоима. Претплатници за Виндовс могу да примају између 25 и 500 налога е-поште, док ће Линук корисници добити између 10 и 100 налога. Све зависи од одабраног пакета.

6. Побољшани кориснички интерфејс

ИОНОС не користи класични цПанел, већ су развили сопствени прилагођени бацккенд. За оне који су навикли на цПанел, у почетку ће то бити збуњујуће и потрајати неко време, али у целини, прилично је једноставно за употребу.

Корисничко сучеље Ионо

На контролној табли можете да управљате доменима, ССЛ сертификатима, адресама е-поште, провером статистике ваше веб локације и тако даље.

ИОНОС је такође додао побољшану траку за претрагу где можете да пронађете подешавања и брже прелазите између производа.

Има много помешаних осећања других корисника о ИОНОС-овом интерфејсу, посебно не баш интуитивно у поређењу са цПанелом. Но, чини се да се ИОНОС потрудио на побољшању употребљивости командне табле и учинио је логичнијим за употребу.

Слабости коришћења ИОНОС хостинга

1. Регистрација рачуна могућа је само у ограниченом броју земаља

Једна од ствари коју прво можда нисте ни приметили о ИОНОС-у јесте та што можете да региструјете свој налог код њих само у ограниченом броју земаља. Већина земаља је заступљена, али на пример, ако се налазите у Кини и желите да се пријавите на ИОНОС, то није могуће, јер није на њиховој листи.

Исто важи и за већину европских земаља. Иако је ИОНОС основан у Немачкој и његово седиште је још увек тамо, само су неке од европских земаља на листи.

Неколико примера где се не можете пријавити на ИОНОС:

 • Кина
 • Иран
 • Египат
 • Мароко
 • Мјанмар
 • Европа (Пољска, Румунија, Холандија, Португал, Шведска, Финска, Белгија, Чешка, итд.)

Дакле, можда ће вам бити боље да проверите пре пријављивања, ако можете чак и да наставите регистрацију у својој земљи.

2. Нема бесплатних преноса веб страница

Ако миграцију веб локације обављате на новом веб домаћину, одличан начин за заслађивање посуде је да понудите бесплатан трансфер.

Омогућује новом купцу да скине део стреса и финансијског оптерећења из процеса.

То није нешто што ИОНОС нуди.

Побринули смо се да проверите код њихове службе за кориснике путем цхат-а уживо. Према Жану из корисничке подршке, они не нуде бесплатне трансфере, а она није могла дати поуздан одговор на питање о цијенама.

Према Јеан-у, поступак преноса се мора појединачно цитирати клијентима, јер се наплаћује сатно.

Трошкови, планови и начини плаћања ИОНОС-а

ИОНОС има две различите врсте услуга заједничког хостинга, од којих свака има три веб хостинг пакета за избор.

Прво, нуде Линук хостинг – који се на званичној веб страници назива Веб хостинг.

Они такође нуде Виндовс хостинг. Очито се ове различите варијације заједничког хостинга догађају на различитим оперативним системима.

Обе цене су добро, али ви добијате пуно више функција уз опцију Виндовс. Сваки прегледач има три различита нивоа за избор.

Кренимо са Линуком:

 • Линук основни план је пакет без ризика од месеца до месеца. Кошта четири долара месечно. Овај ниво најбоље функционише за једну веб страницу и нуди 10 ГБ простора за смештај. Свако ко купи овај ниво такође добија 10 налога е-поште и бесплатни домен у трајању од једне године. Има ниво перформанси који омогућава до 50 посетилаца у минути на вашој веб локацији.
 • Пословни ниво стартује од 1 УСД за први месец, а затим иде до 8 УСД месечно без обавезе. Корисници у овом слоју могу имати неограничено веб локација са неограниченим простором за складиштење. Такође добијају до 50 налога е-поште и бесплатни домен у периоду од годину дана. Веб локације на овом нивоу су оптимизоване за до 200 посетилаца у минути.
 • Разина стручњака кошта 14 долара месечно и може се отказати у било ком тренутку. Такође укључује неограничене веб странице, складиштење и базе података са бесплатном једногодишњом доменом и до 100 налога е-поште. Веб локације на Екперт плану су оптимизоване за до 500 посетилаца у минути. Такође су укључене заштита од злонамјерног софтвера СитеСцан и мрежа за испоруку садржаја.

Ионос је поделио цене Линук хостинга

На страни ствари са Виндовс-ом имате низ већих планова који долазе са периодом посвећености.

 • Пословни план ради за једну веб страницу или пројекат. То је 1 УСД месечно током 12 месеци, а затим се обнавља на 8 УСД месечно. Добијате 100 ГБ простора за складиштење, 25 налога е-поште и бесплатан домен.
 • Про план такође се цени од 1 УСД месечно током периода од шест месеци, а затим се обнавља на 10 УСД месечно. То је добро или до пет веб локација и има 250 ГБ простора за складиштење. Претплатници добијају 100 налога е-поште и бесплатан домен.
 • Стручни план је највиши од три нивоа Виндовс. Као и остали, она почиње са 1 УСД месечно и као таква траје током шест месеци. После тога, то је 14 УСД месечно. ИОНОС каже да је најбољи за до 50 веб локација и има 500 ГБ простора за складиштење. Уз овај план долази и бесплатни домен и 500 налога е-поште, заједно са мрежом за испоруку садржаја.

Ионос је делио прозоре који имају цене цена

ИОНОС прихвата ПаиПал и плаћање кредитном картицом.

Да ли препоручујемо ИОНОС?

Да.

Њихови флексибилни планови и за Линук и за Виндовс су приступачни и укључују много корисних функција. Муњевитом корисничком подршком, коју смо доживели, такође је било велико перо у капу.

Али има и недостатака, не можете да се пријавите са њима у већини европских земаља и промовисана цена од 1,00 УСД месечно обнавља се за много веће 8,00 УСД месечно.

ССЛ сигурност ово чини врло сигурном услугом, и заиста нам се свидјело што долази са бесплатним доменом. Иако не одбије толико победа, рецимо, нешто попут Блуехоста, он је још увек поуздан хостинг провајдер који ће посао обавити баш тамо са ГоДадди-ом.

П.С. Да ли сте раније користили ИОНОС? Размислите о томе да оставите рецензију у наставку – добру или лошу – у ствари није важно све док је корисна нашим посетиоцима. Хвала на подршци.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author