7 најбољих алата и услуга за надгледање веб локација (бесплатно и плаћено)

праћење перформанси веб страницеДа ли желите да пратите перформансе ваше веб локације?

Можда желите да видите да ли заиста добијате тих 99,99% продуженог времена како је обећао ваш веб хостинг провајдер?

Или сте можда забринути да ваша веб локација није довољно брза?

Па, издржи – имамо решење за тебе. Управо ту могу бити корисни сервиси за надгледање веб локација. Помоћу ових алата можете видети где су јаке и слабе тачке ваше веб локације, што вам помаже да побољшате веб локацију и повећате стопе конверзије. Изврсно, ха?

У наставку погледајте неколико најбољих БЕСПЛАТНИХ и ПЛАЋЕНИХ услуга праћења веб страница које можете почети користити одмах. Узели смо слободан дан и одлучили да их тестирамо сви.

Идемо копати.

7 најбољих услуга за надгледање веб локација

1. СтатусЦаке (Доступна бесплатна верзија)

СтатусЦаке интерфејс* Кориснички интерфејс СтатусЦаке

 • Цена: 0 $ / месечно (укључујући 10 монитора, 5-минутни интервал надгледања)
 • Премиум: 66,66 $ / месечно (укључујући 300 монитора, интервали надгледања од 30 секунди)

СтатусЦаке такође има “Супериор план” за 20,41 $ / месечно и укључује 100 монитора са интервалима тестирања у трајању од 15 минута. Ако се годишње пријавите са њиховим плаћеним плановима, добићете два месеца бесплатно (за живот!).

СтатусЦаке је једноставан алат за надгледање и има мноштво сјајних функција као што су:

 • Тестирање брзине странице (бесплатни план укључује 1 тест у свака 24 сата)
 • Глобалне локације за тестирање (имају 48 локација у 28 земаља)
 • Мониторинг домена (само са плаћеним плановима)
 • Надгледање сервера (само са плаћеним плановима)
 • Надгледање ССЛ сертификата (само са плаћеним плановима)

Можете се пријавити помоћу њиховог бесплатног плана (није потребна кредитна картица) и одмах почети тестирати време и брзину веб локације.

СтатусЦаке ће проверити на вашој веб локацији сваких 5 минута и обавестиће вас да ли има застоја путем е-поште или интеграција са апликацијом треће стране као што је Запиер. СтатусЦаке такође помаже у анализи узрока, тако да ћете знати зашто је проблем настао. Штавише, са њиховим бесплатним планом добићете тестирање времена учитавања веб страница (1 тест свака 24 сата).

Свеукупно, плаћени планови СтатусЦаке-а су препуни више погодности, али њихову бесплатну верзију дефинитивно треба испробати. А у случају да желите надоградити свој план, њихови плаћени планови долазе са 7-дневном пробном верзијом.

2. ДотЦом-Монитор (30-дневна бесплатна пробна верзија)

Контролна табла перформанси ДотЦом-Монитор-а* Кориснички интерфејс ДотЦом-Монитор

 • Цена: 1,99 УСД по месецу (мин. 10 циљева, 30 локација праћења, 5-минутна провера фреквенција)
 • Премиум: $ 19.99 / месечно (10 задатака, 5-минутна провера фреквенција)

ДотЦом-Монитор има четири платформе и свака има пакете са комбинацијама различитих задатака надгледања. Пакети су подељени на два дела, учесталост надгледања и број задатака. Тако, на пример, њихова платформа за веб услуге која долази са најмање 10 циљева, укључујући 5-минутну тестну фреквенцију, коштат ће вас 19,99 УСД / месечно (Премиум пакет), а минутна пробна фреквенција са 10 задатака износи 39,98 УСД / месечно (Платинум пакет ).

Можете пробати целу платформу бесплатно 30 дана да видите које функције и решења најбоље одговарају вашим потребама. Након 30 дана, сви планови су потпуно прилагодљиви и плаћате само оно што користите.

ДотЦом-Монитор је основан 1998. године и тренутно преко 25 000 клијената користи њихове услуге. Они су прва компанија која је увела једносатни надзор.

Услуга праћења веб локација ДотЦом-Монитор укључује све кључне карактеристике (трансакције, ФТП, надгледање сервера поште, извештај о продуженом времену, контролне табле у реалном времену итд.) Потребне за анализу перформанси веб страница. Они користе праве прегледаче из облака за провјеру перформанси и обавјештавају вас ако уоче проблеме путем е-поште, СМС-а и телефона.

То је једноставан алат за праћење и сигурно ћете добити најбољу вредност за новац.

3. Монтастиц (Доступна бесплатна верзија)

Монтастична услуга надзора* Монтастични кориснички интерфејс

 • Цена: 0 УСД (укључујући 9 монитора, 30-минутни интервал надгледања)
 • Премиум: 49 УСД месечно (укључујући 500 монитора, 5-минутни интервал надгледања)

Такође постоји мноштво различитих планова између бесплатног и налога од 49 долара месечно. Можете да одаберете функције у зависности од величине и потреба ваше компаније.

Монтастиц је још једно средство популарно међу вебмастерима који траже бесплатно решење. Иако је прилично основно, корисно је за појединце и мања предузећа која једноставно желе бити упозорена када њихова веб локација падне. За разлику од других провајдера на листи, Монастиц нема тачно контролну таблу – држе је врло основном и једноставном само са обавештењима када нешто пође по злу.

Монтастиц ће се пријављивати на вашој веб локацији сваких 30 минута, што није нужно сјајно у поређењу са петоминутним интервалима које нуде друге бесплатне услуге, али можете је надоградити да бисте добили чешће интервале и УРЛ адресе за праћење.

Монтастиц ће вам послати е-пошту када веб локација пропадне и када се поново покрене. На веб страници такође ћете моћи да видите верификацију присуства или одсуства кључне речи; пружа подршку за било који број порта; и садржи видгете за Мац, Виндовс и Андроид.

Иако Монтастиц није тако моћан као неки други алати за надгледање веб локација, он пружа довољно функција да би бесплатна услуга била вредна за мале веб локације за које можда нису потребне додатне опције.

Услуга надгледања Пингдом-а* Пингдом кориснички интерфејс

4. Пингдом (14-дневна бесплатна пробна верзија)

 • Цена: 42,12 УСД / месечно (укључујући 50 монитора, једносатне интервале надгледања, јавну страницу са статусом)
 • Премиум: $ 228,25 месечно (укључујући 250 монитора, неограничени месечни записи, једносатни интервали надгледања, приступ вишеструким корисницима и јавна статусна страница)

Постоји још један план између Стандардног и Премиум (Профессионал) рачуна. Цена напредног плана је 82,45 УСД месечно и укључује 80 монитора. Пингдом такође нуди Ентерприсе план који нуди од 500.000 до 5 милиона прегледа страница месечно.

Ако људи не могу да приступе вашој веб локацији у одређеним тачкама током дана, тада губите у рангу продаје и претраживача. Нажалост, не можете ручно да надгледате време рада своје веб странице у свим часовима, и ту су вам алатки Пингдом-а добро дошли..

Иако Пингдом нуди неке бесплатне алате, као што је тест брзине веб странице, где заиста сјаји у својим премиум карактеристикама. Пингдом вам може помоћи да анализирате време рада и перформансе веб локације тако што ћете тестирати веб локацију са сервера широм света и упозорити вас ако постоји проблем.

Пингдом вам такође помаже да побољшате корисничко искуство пружајући повратне информације од стварних корисника и анализирајући факторе перформанси, попут брзине веб локације. Они ће вам такође помоћи да утврдите било који узрок проблема како би вам помогли да их брзо решите.

Све у свему, то је моћан и поуздан алат за мања предузећа на буџету, али неки се корисници жале да мало наглашава мобилни саобраћај, има непоуздане могућности СМС-а и да му недостају сервери за надгледање у Азијско-Пацифику. Пингдом такође користимо за надгледање најбољих пружатеља услуга хостинга.

5. Нова реликвија (14-дневна бесплатна пробна верзија)

Нова страница за подешавање Релиц-а* Нова страница за подешавање Релиц-а

 • Цена: 12,50 УСД / месечно (за предузећа са основнијим потребама за надгледањем)
 • Премиум: $ 25 / месец (за предузећа са напреднијим потребама за надгледањем)

Не постоје ограничења за мониторе и цијене зависе било од броја домаћина или од величине окружења.

Нев Релиц је софтвер у облаку који помаже корисницима да прате перформансе својих веб локација и апликација. Њихова технологија се испоручује у софтверу као сервисни (СааС) модел. Компанија је углавном позната по могућностима праћења перформанси апликације (АПМ), али нуди и друге услуге као што су надзор инфраструктуре, прегледача и синтетике, које можете комбиновати заједно са АПМ-ом.

Нев Релиц подржава 8 језика: Руби, ПХП, Јава, Мицрософт.НЕТ, Питхон, Ноде.јс, Ц СДК и Го. Да бисте започели надгледање апликације на једном од ових језика, мораћете да инсталирате један од горе наведених агената.

Њихов АПМ надзор анализираће перформансе ваше апликације као што су продужење и брзина и послаће вам извештаје о грешкама ако се појаве проблеми. Нова Релиц укључује надгледање базе података за метрике, филтрирајућу аналитику грешака и трагове. Такође долазе са временом одзива, протоком (захтеви по минуту кроз апликацију) и стопама грешака (проценат грешака током одређеног временског периода за вашу апликацију).

Нев Релиц је дефинитивно јак алат за надгледање, али може бити тешко кретати се између различитих сервиса и начина на који раде заједно, посебно у поређењу са другим компанијама које прате мониторинг попут СтатусЦаке или Монтастиц. Међутим, можете да се провјерите и испробате њихове услуге бесплатно 14 дана без икаквих обавеза.

6. Уптиме робот (слободна верзија је доступна)

уптиме_робот* Кориснички интерфејс Уптиме Робот

 • Цена: 0 УСД (укључујући 50 монитора, 2 месеца евиденције, 5-минутне интервале надгледања)
 • Премиум: 129 УСД месечно (укључујући 1000 монитора, 24 месеца евиденције, једносатне интервале надгледања и 160 СМС кредита)

Можете одабрати Премиум план који долази са било где између 50 до 20 000 монитора. Сваки план долази и са већим бројем СМС-ова. Што је већи број монитора већи су и трошкови.

Ако тражите потпуно бесплатно решење, Уптиме Робот је добро место за почетак. Покренута је 2010. године када су њени програмери намеравали да створе бесплатан алат за све. Обећавају да ће и даље бити бесплатан, с тим да ће цене бити додате само за све премијске карактеристике које развију у будућности.

Овај алат ће се пријављивати на вашој веб локацији сваких пет минута и упозорити вас да ли има застоја. Иако добро функционише, недостају му веће операције које ћете видети са премиум опцијама. На пример, Уптиме Робот има главни надзор у Даласу, САД, са неколицином других расутих по свету, али врхунски алати за праћење обично имају 40-50 локација сервера за надгледање и проверу застоја ваше веб локације..

Када се пријавите за бесплатан налог, добићете и два месеца евиденције тако да можете пратити како се ваша веб локација временом мења. Такође можете бесплатно да пратите до 50 веб локација.

Уптиме Робот је добар алат који вам је доступан без икаквих трошкова, иако се неки корисници жале на ограничене функције, као што су не ручно тестирање упозорења. Такође нећете добити увид у брзину странице као што је то случај са неким плаћеним алаткама за праћење веб локација.

7. Монитис (15-дневна бесплатна проба)

Монитис.цом кориснички интерфејс* Монитис.цом кориснички интерфејс

 • Цена: 1,20 УСД (укључујући 1 монитор, 24 сата дневника, интервале мониторинга од 1 минуте)
 • Премиум: 120 УСД месечно (укључујући 100 монитора, 3 локације за надгледање, једносатне интервале надзора)

Ако се пријавите на њихов годишњи план, остварите попуст од 20%.

Можете да прилагодите сопствени план одабиром међу доњим функцијама. Стога се планови могу кретати било где од центи до стотина $$$ месечно. То заиста зависи од ваших потреба, онога што желите да постигнете и вашег знања и вештина.

Монитис.цом је свеобухватно ИТ решење засновано на облаку који ће се пријављивати на вашој веб локацији сваких пет минута. Поседује најбоље корисничко искуство за посетиоце и нуди низ алата за праћење веб локација који су доступни на једној контролној табли. Овај алат је препун функција, што олакшава предвиђање проблема пре него што се догоде и лако их реши ако се то догоди. Помоћу њега можете пратити:

 • Наставак веб странице: Пратите време продужетка, време одзива и перформансе са више локација широм света.
 • Здравље сервера: Откријте уска грла пре него што настану.
 • Перформансе мреже: Пратите мреже на више локација и примајте обавештења о било каквим кваровима.
 • Прилагођене метрике: Прилагодите своје јединствене потребе за надгледањем.

Монитис.цом оглашава да коришћењем његове услуге можете побољшати продужење радног времена, елиминисати проблеме, оптимизирати корисничко искуство и повећати базу клијената. Осим тога, доступан је на енглеском, португалском, шпанском и немачком језику.

Генерално, то је сјајан алат препун бројних функција.

Шта је пресуда? Кога требамо одабрати?

Не можете заиста рећи која је услуга праћења веб локација боља од осталих, јер све зависи од циљева веб странице.

Из нашег искуства, најбоље бесплатне опције би вероватно биле СтатусЦаке и Уптиме Робот. Имају довољно флексибилности / функција и могу да прате вашу веб локацију у интервалима од 5 минута. Дакле, ако само тестирате воде и нисте сигурни да ли вам је заиста потребна, наставите и испробајте их.

Највише новца за долар који бисте вероватно добили од ДотЦом-Монитора, али више волимо Пингдом кориснички интерфејс, тако да је то потпуно од вас зависи.

Једно је сигурно – Премиум алати за праћење веб локација нуде више функција и поузданих података који ће вам помоћи да побољшате своју веб локацију. Ако се озбиљно бавите надгледањем веб локација, направите буџет како бисте могли да искористите ове алате.

Ипак, не кажемо да су бесплатни алати лоши. У ствари, они су сјајни ако вам не требају сва звона. Можете почети са једним од овде споменутих бесплатних алата, а ако сматрате да вам треба поглед на “већу слику”, размислите о премиум плану за надгледање перформанси ваше веб локације..

Јесте ли користили неки од горе наведених алата? Јавите нам то остављајући коментар ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author