15 начина да убрзате веб локацију

Једна од најгорих ствари која се може догодити вашој веб локацији је губитак купаца због проблема који су у потпуности спречиви. Статистички подаци из студије о времену учитавања Гоогле страница за 2017. годину показују да једна секунда може значајно променити ваше бројеве саобраћаја и задовољство корисника.

У само једној секунди:

 • Прикази страница могу се смањити за 11 посто ��
 • Ниво задовољства купаца могао би пасти за 16 посто ��
 • Могли бисте доживети смањење стопе конверзије за 7 посто ��

Током године, то одлагање једне секунде могло би резултирати падом прихода од 2,5 милиона УСД за предузећа која у просеку дневно продају 100 000 УСД.

Укратко, латентност је непријатељ перформанси и задовољства корисника. Педесет три процента потрошача изјављује да ће напустити веб страницу којој је потребно више од три секунде.

Шта је кашњење и зашто је важно?

Постоје три компоненте које доприносе брзини преноса података: пропусност, латенција и пропусност. У комбинацији са оптимизованим садржајем и кодирањем, ови елементи иду руку под руку. Проблеми са једнима ће утицати на друге.

слика која приказује латенцију и брзину мрежеПроток је нафтовод преко којег путују ваши подаци. Уска ширина опсега смањује количину информација које пролазе кроз тај цевовод у било ком тренутку. То доводи до проблема са латенцијом и утиче на пропусност.

Веб сајт латентност је дефинисано као време потребно информацијама да се повратно путовање од прегледача до сервера и назад до корисника поново изврши. Пропусност је количина података која путује преко сервера у заданом временском периоду.

То је оптимална равнотежа латенције (ниска) и ширине појаса (висока) која доводи до ефикасне испоруке и боље пропусности. Ако је то стање неповољно, времена учитавања страница на вашој веб страници ће бити спорија, а испорука података касни.

Шта доприноси високим стопама латенције?

 • Ширење. Ово је трајање времена које је потребно да пакети података путују од једног до другог извора.
 • Средство за пренос. Дуги смо пут прошли од дана бирања, али медиј за пренос и даље утиче на кашњење. Чак и такав технолошки напредак као што је оптичка влакна и ВАН имају физичка ограничења која утичу на брзину испоруке садржаја.
 • Рутери. Шта можемо да урадимо кликом миша или уписивањем УРЛ-а покреће ланац догађаја који нам омогућава приступ интернету. Очима просечног корисника захтев се поставља и поштује брзином светлости. Међутим, то зависи од способности нашег усмјерника да правилно анализира заглавља пакета и друге информације.

Што је мрежа дистрибуиранија, више пакета мора прескочити с рутера на рутер. То доприноси високој латенцији.

 • Складиште. Кашњења се јављају сваки пут када се пакет података успе или сачува. Процес је додатно компликован бројем прекидача и мостова који се нађу између почетног захтева прегледача и испоруке. Погледајте повезано – најбоље складиште у облаку
 • Форматирање Како конфигуришете датотеке и управљате базама података ВордПресс-а, утицати ће на то како се упуте и код читају и обрађују. Чист, витак и елегантан код води до ефикасности и брзине.
 • Врсте датотека и величине. Разумно је да ће мање датотеке и једноставније обликовање брже и ефикасније пролазити кроз мрежу. Веб странице које су тешке за графику и друге богате медије изгледају претрпано и то утиче на брзину уметања страница у потпуности. Зато је важно компресовати датотеке веб локације.

Предности оптимизације ваше веб странице

Без обзира да ли се одлучите за употребу висококвалитетног програмера веб локација, унајмите веб дизајнера или самостално направите веб страницу, с обзиром да ће сигурност и брзина дизајна побољшати изглед и испоруку вашег садржаја. Ово помаже СЕО оптимизација и пружа боље корисничко искуство (УКС).

Студије показују да може трајати до 22 секунде да мобилна веб локација у потпуности учита просечну одредишну страницу. Замислите ивицу коју ћете имати над конкуренцијом ако можете да обријете оптерећења до седам секунди или мање.

15 начина на које данас можете повећати брзину веба

Данашњи сервери могу да испоруче времена учитавања која се мере у милисекундама а не у секунди. Осим што контролирате технологију која посјетитељима доноси ваш веб садржај, можете имплементирати и бројне измјене и промене како бисте осигурали досљедно, брзо учитавање страница и више задовољавајући укупни УКС.

Ево 15 начина на које можете повећати брзину веб странице и они уопште неће умањити квалитет вашег садржаја или естетику веб локације..

1. Омогућите компресију датотеке

Стискање датотека није ништа ново. Сви смо наишли на датотеке које су превелике за преузимање да бисмо им могли приступити након што су компресоване. Иста идеја може помоћи вашој веб локацији да се брже учита помоћу Гзип компресије.

Да бисте то извели инсталирањем компресијског додатка за ваш систем за управљање садржајем или ручно преко .хтаццесс датотеке. Ово ће радити за ЦСС, ЈС, КСМЛ и ХТМЛ додавањем следећег кода:

Текст / обичан текст АддОутпутФилтерБиТипе ДЕФЛАТЕ
АддОутпутФилтерБиТипе ДЕФЛАТЕ тект / хтмл
АддОутпутФилтерБиТипе ДЕФЛАТЕ тект / кмл
АддОутпутФилтерБиТипе ДЕФЛАТЕ тект / цсс
Апликација АддОутпутФилтерБиТипе ДЕФЛАТЕ / кмл
АддОутпутФилтерБиТипе ДЕФЛАТЕ апликација / кхтмл + кмл
АддОутпутФилтерБиТипе ДЕФЛАТЕ апликација / рсс + кмл
Апликација / јавасцрипт АддОутпутФилтерБиТипе ДЕФЛАТЕ
Апликација АддОутпутФилтерБиТипе ДЕФЛАТЕ / к-јавасцрипт

2. Уклоните непотребне додатке и проширења

Када први пут правите веб локацију, примамљиво је инсталирати и испробати бројне додатке. Неки од њих су сјајни, али много више завршава сакупљањем прашине у нашим именицима. Нека буде правило да одмах деинсталирате старе, непотребне или неодржаване додатке и додатке или проширења. Онемогућавање њих може се чинити лакшом опцијом, али то може проузроковати сигурносне проблеме и изложити вам се ризику због кршења и искориштавања.

Када је у питању безбедност веб локација, фокусирање на инсталирање само најбољих ВордПресс додатака, док уклањање непотребних је такође изузетно важно.

3. Оптимизирајте ХТТП

Постоје два начина на које можете побољшати време учитавања страница путем ХТМЛ оптимизације. Прво је да минимизирате своје ХТТП захтеве. То можете постићи на неколико начина:

 • Користите ЦСС уместо слика кад год је то могуће
 • Комбинујте ЦСС, ЈС и ХТМЛ датотеке да бисте избегли надувеност и сувишност
 • Дизајнирајте чисте, једноставне странице са мање елемената
 • Омогући кеширање
 • Смањите број преусмеравања чишћењем старих страница и неисправних веза

Други начин за оптимизацију ХТМЛ-а је омогућавање Кееп-Аливе-а. Обично сваки захтев за датотеку покреће засебну радњу. Омогућавањем ХТМЛ Кееп-Аливе стварате једну отворену везу која остаје на том месту све док се не испуне сви захтеви прегледача. Једноставно копирајте овај битни код у своју .хтаццесс датотеку, окружену одговарајућим ознакама за отварање и затварање:

ИфМодуле мод_хеадерс.ц
Постављена заглавље, веза остаје активна
ИфМодуле

4. Инсталирајте мрежу за испоруку садржаја (ЦДН)

Мреже за испоруку садржаја (ЦДН-ови) смањује време учитавања страница на исти начин као и сервери. Те се мреже шире на различитим тачкама широм света, омогућавајући некоме из те локације да приступи вашој веб локацији ближе кући.

Много хостинг услуга укључује ЦДН као део њихове услуге, па проверите доступност пре него што се пријавите са било ким. Погледајте сродне – најбољи канадски ЦДН-ови

5. Омогућите кеширање

Кеширање оставља копију ваше веб странице у корисничком прегледачу све док страница не буде освежена и ажуриран садржај. То значи да се мање ХТТП захтева и страница за учитавање. Када омогућите кеширање, можете да смањите време учитавања странице за 1,5 секунде. У ери када се рачуна свака секунда, то представља огромну разлику.

Кеширање у ВП-у може се омогућити помоћу додатка Роцкет или кроз један од бесплатних додатака попут ВП3 Тотал Цацхе или Супер Цацхе. Они који користе ХТМЛ могу омогућити омогућавање кеширања путем Етагова, Екпиреа или других метода. Корисници Друпала могу обављати кеширање омогућујући следећи ове упуте.

6. Смањите ЈС и ЦСС код

Можете побољшати времена учитавања странице тако што ћете смањити количину кодирања која јој је потребна за извршавање неке акције. Започните креирањем засебне датотеке за ЈС и ЦСС, а затим радите на смањењу белог простора, брисању непотребних коментара и комбиновању датотека или командних линија где год је то могуће. Ако нисте сигурни како најбоље да минимизирате код без стварања других проблема, на располагању су вам алати за умножавање који ће идентификовати и исправити надувани код.

7. Запослите асинхроно учитавање ЈС и ЦСС датотека

Једном када је код мршав и ефикасан, можете прилагодити начин на који се датотеке учитавају на вашу страницу асинхроним учитавањем. Ово мења начин на који се садржај учитава на вашу страницу радећи то ефикасније.

Видите, већина прегледача обрађује захтеве учитавањем страница по редоследу. То је познато као синхроно учитавање странице. Сваки пут када прегледач наиђе на страницу која је синхрона, зауставља све остале активности док се тренутна страница у потпуности не учита. Уз асинхроно учитавање, прегледач може истовремено да обрађује неке захтеве, што значи укупно краће време учитавања веб локација.

Већина система за управљање садржајем има механизам који омогућава асинхроно учитавање ЦСС и ЈС датотека. На пример, ВордПресс на картици „Роцкет“ има картицу „Статичке датотеке“ која ће вам омогућити да омогућите ову функцију тако што ћете означити одговарајуће оквире у одељку „ЦСС / ЈС блокирање рендера“. Корисник који није ВП ово може омогућити у ЈС помоћу атрибута асинхије или одлагања. За ЦСС, покушајте са писањем стилова на првом екрану у главу хтмл-а да бисте омогућили асинхроно учитавање прве странице.

Одложено учитавање ЈаваСцрипта може дати исте резултате, а може бити омогућено на истом одељку ВП Роцкет панела као поставке учитавања. Ако имате веб локацију на ХТМЛ-у, можете одложити учитавање ЈС позивом на спољну датотеку непосредно пре ознаке тела на вашем коду:

8. Оптимизирајте датотеке слика

Једна од највећих гомилања ресурса и базе података су слике. Свакако, фотографије ће додати ваш садржај, али превише ће утицати на брзину и одвести саобраћај. Ако на своју веб локацију морате да додате слике, изаберите једну или две, смањите величину датотеке и унесите је на нешто ефикасније попут .јпег или их направите у колаж, а не у галерију одвојених слика. Такође их можете преместити на платформу која је направљена за слике, попут ИнстаГрама, и једноставну везу до те платформе са ваше веб локације.

Исто се односи и на видео садржај који се може уклонити на ИоуТубе канал. Оба ова решења ће такође помоћи код СЕО-а, јер их можете засебно оптимизирати користећи комбинацију алт тагова за индексирање слика и видео садржаја и СЕО-странице за укупну оптимизацију странице. Један од наших фаворита је Оптимизилла.

9. Онемогућите хотлинкинг и ограничите дељење друштвених медија

Када говоримо о друштвеним медијима и сликама, добро би било да онемогућите вруће везе на својој веб страници и ограничите дељење друштвених медија. Други предлог изгледа супротан свему што знате о социјалном доказу, достигнућу и ангажовању, али можете наћи баланс који ће подржати ваше присуство на друштвеним медијима, а да не утиче на перформансе.

То нас доводи до проблема хотлинкс. Хотлинкс су технологија која омогућава другим људима да узму ваш садржај и користе га на сопственом веб месту или на платформи друштвених медија. Такође нехотице повећавате утрошак ресурса.

Уместо да се повезујете са сликама или садржајем на неком другом веб месту или да дозволите да вам буду украдени, преузмите их и сачувајте на вашем серверу. Можда се чини контратуктивним, али повезивање с другим садржајем веб страница може да има ненамерну последицу ако дозволите да туђе потенцијално нестандардне веб локације утичу на ваше властите.

10. Смањите спољне скрипте

Додавањем спољних скрипти ви ЈС код повећава број ХТТП захтева, а смањује брзину веб локације. Неке спољне скрипте су неопходне, тако да их не морате у потпуности елиминисати. Пингдом вам омогућава да тестирате сваку спољну везу како бисте утврдили који узрокују проблем.

Пре додавања спољних веза у ваш веб садржај проверите да ли је изворна веб локација поуздана или бисте могли да донесете њихове проблеме кући на вашу платформу.

11. Пронађите и исправите неисправне везе

Сва прекинута веза која се завршава преусмеравањем или порукама о грешци може утицати на УКС. Међутим, овај савет односи се на везе садржане у вашим сликама, ЈС или ЦСС датотекама. Потражите и тестирајте везе у наслову ЦСС датотека и у изворном ЈаваСцрипт УРЛ-у. Можете их потражити ручно, прегледом евиденција сервера или коришћењем алата за проверу везе.

12. Оптимизирајте своје базе података

Огромно складиштење датотека дефинитивно доприноси спорим перформансама. Желите потпуну евиденцију сваке акције из сигурносних разлога, али сваки пут када додатак или друга функција спрема податке, они се накупљају у вашој бази података. Замислите све те пингбацк-ове, нежељене поруке или непотребне коментаре и нагомилавање ревизија, и имате добру представу о проблему.

оптимизација базе података

Да бисте избегли овај проблем, вршите редовне резервне копије праћене чисткама да бисте се решили прекомерних података без претрпљених ненамерних последица.

13. Користите лагане теме

Били бисте задивљени разликом што само мијењате тему из нечега грубог и оптерећеног кодом у лагани оквир. Ако вам се веб локација чини споро, а сви остали елементи су у реду, покушајте да користите новију и лакшу тему. То значи заронити дубље у историју извођења теме, а не само тражити нешто што изгледа прилично.

Као и код додатака, обавезно уклоните стару тему умјесто да је деактивирате.

14. Изаберите добар систем за управљање садржајем

Системи за управљање садржајем (ЦМСс) су пресудни за одржавање поуздане брзине и перформанси. Најпопуларнији до сада је ВордПресс, али ту су и Јоомла, Друпал и многи други. Они нуде предност оптимизације садржаја и доступност додатака или функција за побољшање перформанси.

15. Изаберите своју услугу хостинга са пажњом на перформансе

Можда ће бити примамљиво пронаћи јефтину услугу хостинга, уосталом, ваш хлеб и путер су на вашој платформи, зар не? Међутим, икада оптимизација свих осталих компоненти које доприносе ефикасном учинку неће бити важно да ли је ваша хостинг платформа подстандардна.

То значи не само да одаберете план који ће вам омогућити да решите брзине и раст саобраћаја, већ и да пронађете добављача са технологијом која ће подржати перформансе. Планови за заједничко гостовање су у реду ако тек почињете и користите статичнији садржај. Међутим, ваша брзина и расположивост ресурса понекад зависе од добре комшије.

Кад год је то могуће, одлучите се за квалитетну виртуалну приватну мрежу (ВПН) или а наменски сервер. На овај начин ћете добити ресурсе, складиштење и доступност потребне за смањење времена застоја и кашњења.

Не заборавите на тестирање и текућу евалуацију

Знајући шта треба прилагодити и када зависи од тога која питања утичу на време учитавања странице и укупну брзину испоруке садржаја. Неки хостинг сервиси имају уграђене алате које можете користити за мерење перформанси веб странице. Постоји такође низ метода и алата које можете користити за мерење кашњења и времена учитавања странице.

Без обзира који метод или алат користите, обавезно тестирајте са разних локација. Разлог је за то што ће серверима који се налазе даље од извора требати више времена за испоруку садржаја. Гео тестирање са бројних локација помоћи ће вам да процените стопе кашњења. Када вршите испитивање брзине, урадите то и са укљученим и искљученим ЦДН-ом. Ово ће вам помоћи да процените ефикасност свог ЦДН-а и друге технологије.

како цдн ради

Један од најчешћих и најефикаснијих алата за тестирање брзине је Пингдом. Овај бесплатни онлине алат једноставан је начин за одређивање опсега проблема са перформансама и брзином веб локације. Једноставно унесите УРЛ адресу и локацију сервера у поље за претрагу и притиснете „Старт Тест“. Такође можете да купите премиум претплату за дубље тестирање времена продужења и садржаја са више од 70 локација сервера.

Ово је пример пинг теста који користи Гоогле-ов јавни ДНС:

$ пинг 8.8.8.8
ПИНГ 8.8.8.8 (8.8.8.8): 56 података бајтова
64 бајта од 8.8.8.8: ицмп_сек = 0 ттл = 56 времена = 54.524 мс
64 бајта од 8.8.8.8: ицмп_сек = 1 ттл = 56 времена = 43.423 мс
64 бајта од 8.8.8.8: ицмп_сек = 2 ттл = 56 времена = 50.773 мс

Алат за праћење праћења ће пратити пут пакета од сервера до сервера, мерећи руту од претраживача до домаћина и идентификујући уска грла или друге проблеме.

Ево примера извештаја наредбе трацероуте користећи исти Гоогле ДНС:

$ трацероуте 8.8.8.8
следите до 8.8.8.8 (8.8.8.8), 64 хм-мак, 52 бајт пакета
1 192.168.0.1 (192.168.0.1) 6.632 мс 9.659 мс 10.089 мс
2 10.89.0.1 (10.89.0.1) 29.867 мс 14.293 мс 30.259 мс
3 блк-212-126-117.еастлинк.ца (173.212.126.117) 20.677 мс 19.575 мс 20.155 мс
4 нс-хлфк-др002.нс.еастлинк.ца (24.215.102.161) 30.093 мс 29.371 мс 30.796 мс
5 нс-хлфк-бр002.нс.еастлинк.ца (24.215.102.221) 29.540 мс 29.516 мс 29.989 мс
6 нс-хлфк-бр001.нс.еастлинк.ца (24.215.102.9) 26.678 мс 29.203 мс 30.787 мс
7 гоогле.еастлинк.ца (24.215.101.10) 49.027 мс 49.196 мс 90.601 мс
8 209.85.241.127 (209.85.241.127) 49.999 мс
72.14.239.75 (72.14.239.75) 48.939 мс
72.14.235.169 (72.14.235.169) 46.823 мс
9 гоогле-публиц-днс-а.гоогле.цом (8.8.8.8) 49.465 мс 45.436 мс 43.772 мс

Када говоримо о Гооглеу, они такође имају бесплатан алат за тестирање веб локација на питања у вези са брзином и перформансама. Њиховим ПагеСпеед Инсигхтс можете приступити овде.

Тестирање није једнократна операција. Вашу веб локацију треба свакодневно надгледати користећи аутоматизацију и неке од расположивих алата за тестирање перформанси и брзине. како би резултати имали било какво значење. Ово ће вам помоћи да идентификујете било које проблеме пре него што постану скупи проблеми.

Последње мисли

Како мреже постају гужве и дистрибуиране, латенција постаје вероватнија. Наш циљ је да вам пружимо информације које су вам потребне за побољшање перформанси и брзине вашег вебсајта. Поред одабира најбоље услуге веб хостинга за ваше потребе и буџета, оптимизација вашег садржаја и начина његовог приказивања ићи ће на дуг пут ка елиминацији многих узрока застоја и спорих перформанси.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author