10 најбољих ПаиПал алтернатива (Ажурирано 2020)

ПаиПал постоји од 1998. Од тада се заиста није толико променило …

У ствари, многим мерама постало је много горе – скупље, више прописа и исто тако тешко приступање корисничкој подршци. Можда је време да потражимо алтернативе ПаиПала. ��

Не кажем да не би требало да користите ПаиПал. Међутим, постоји пуно документованих проблема са коришћењем ПаиПала и никога не кривим за тражење алтернативе.

Када се ПаиПал први пут представио, био је револуционаран. Није изненађење да су половина оснивача ПаиПал-а сада милијардери.

ПаиПал је заиста стекао привлачност када га је еБаи користио за већину својих трансакција. Тијеком година чинило се као да сви користе ПаиПал за сигурне онлине трансакције.

Брзо напред до 2020. године – сада постоји толико много других опција. Све су успешне компаније, али функционишу слично као ПаиПал. Зашто их људи користе?

ПаиПал не ради све савршено и пуно алтернатива заузима нишне области. Ове друге компаније такође су имале прилику да пронађу проблем са ПаиПал-ом и да га санирају у сопственом софтверу.

Погледајмо алтернативе ПаиПал-а доступне у Канади. ����

Contents

Тхе Лов Довн

Када се појаве проблеми са ПаиПал-ом или ако из различитих разлога тражите другу опцију плаћања, постоји много алтернатива које можете изабрати.

Најбољи укупни софтвер за плаћање је Скуаре.

Најбоље решење за е-трговину је Стрипе.

Најбоља опција личног плаћања је Венмо.

1. Квадрат – најбољи софтвер за опште плаћање

Када купујете или купујете кафу у локалној кафани, вероватно сте платили користећи нешто што изгледа овако:

То је Трговачки ПОС систем. Компанија, коју је 2009. године основао Јацк Дорсеи из Твиттера слава, започела је нудећи прилог за донгле људима. Ово је омогућило било коме да прихвати плаћање кредитном картицом.

Данас Скуаре управља многим физичким и интернет продавницама.

Када покрећете физичку продавницу, једно од првих питања на које је потребно одговорити је како ћете прихватити плаћање кредитном картицом. У прошлости је постављање свега за то била ноћна мора. Све што требате је ПОС технологија иПад и Скуаре.

Накнаде за Скуаре су упоредиве са ПаиПал-ом. Сваки потез коштат ће 2,65% трансакције. Све плаћене рачуне за Скуаре коштат ће 2,9%, као и накнаду од 0,30 УСД. За сву продају интернетске продавнице услуга ће коштати 3,4% и 0,15 УСД по трансакцији. Све таксе се лако могу видети и у њиховом систему.

2. Стрипе – Најбоље решење за е-трговину

Стрипе је најбоља компанија на овој листи. Обично не бих рекао тако нешто јер је изузетно субјективно. Све што требате учинити је слушати осниваче како разговарају о њиховој причи и видети шта данас раде да бисте схватили да покушавају да људима учине свет бољим..

Компанија је покренута како би плаћања е-трговине била једноставна и јасна за све власнике предузећа. Стрипе се користи у свим најпопуларнијим решењима за е-трговину као што су Схопифи, ВооЦоммерце, Вик и Скуареспаце.

У почетку, све што сте требали учинити је да баците неколико редова кода на своју веб локацију да бисте кренули. То још увијек можете учинити, али на свим главним платформама можете једноставно инсталирати апликацију или додатак.

Накнаде за пруге су 2,9% и 0,30 УСД по трансакцији. Ако правите трговину за е-трговину, Стрипе је добар избор.

3. Венмо – најбоља опција личног плаћања

Венмо је моја лична омиљена опција на овој листи. У детињству сам мислио да ће трансфери новца бити лако и футуристички. Увек сам претпостављао да ћу, кад постанем одрасла, моћи да зграбим нечији зглоб и размислим колико новца желим да им дам.

Нисмо баш стигли тамо. Међутим, Венмо можемо једноставно отворити на својим телефонима и послати пријатељима 10 долара за пиззу коју су управо наручили за нас.

Скоро смо до футуристичког времена када ће ово некоме дати нешто новца:

До тада ћемо само користити Венмо.

Венмо је бесплатан за употребу с вашим банковним рачуном или дебитном картицом. Можете чак да платите људима кредитном картицом, али наплаћићете 3% накнаде. Услуга плаћања такођер нуди своју властиту картицу, названу Венмо картицу, која нуди читав низ погодности.

Такође је прикупљање новца на вашем банковном рачуну бесплатно и ваш новац ће стићи за један дан. Ако желите тренутни трансфер, биће вам наплаћена накнада од 1% у износу од најмање 0,25 УСД и максимално 10 УСД.

Апликација се понекад може споро учитавати, али то је само зато што њихове сервере погађају хиљаде трансакција сваке секунде.

4. Скрилл – Међународни новчани трансфери

Ова индустрија је испуњена цоол именима, али Скрилл побеђује у такмичењу с именима. Звучи као да би капетан Марвел требао претући.

Скрилл делује као дигитални новчаник који вам омогућава слање и примање новца. Слање новца у иностранству увек је било проблем, али на Скриллу то можете учинити за 1,9%. Скрилл ово олакшава само што вам је потребна адреса е-поште.

Скрилл се бави и другим стварима, као што је плаћање унапред. Оно што Скрилл најбоље ради је међународни пренос новца.

5. Зелле – Једноставни банковни трансфери

Зелле је прилично слична Венму. На тржиште су изашли сасвим другачије. Венмо је отишао за крајњим потрошачем, а Зелле након банака. Обоје су биле добре стратегије и исплатиле су се.

Зависно од банке коју користите (већина банака нуди), све што требате учинити је скочити у апликацију коју користите за мобилно банкарство. Тада само бирате особу која ће платити на основу њиховог броја телефона или адресе е-поште. Тада шаљете износ новца који желите да пошаљете.

Новац ће директно доћи на њихов банковни рачун са вашег банковног рачуна. Као и Венмо, за коришћење Зелле-а нема накнада уколико не користите кредитну картицу, у том случају ће бити 3% накнаде.

6. Гоогле Паи – Сигурна опција плаћања путем мобилног уређаја

Гоогле Паи је најсигурнији начин плаћања мобилног телефона.

Све што требате да урадите је да превучете закључани екран свог телефона на платном терминалу који га прихвата.

Начин на који Гоогле Паи осигурава све користи се процесом токенизације. Узима вашу кредитну или дебитну картицу и ствара токен за представљање. То онемогућује било коме да украде податке са ваше картице.

Ваша се картица и даље наплаћује онако како би се иначе наплаћивало, али то се ради на сигуран начин.

7. ВеПаи – Интегрисано плаћање за платформе

ВеПаи је креиран да буде бољи ПаиПал. У основи, жели да дозволи људима да прихватају плаћања на мрежи, а да притом не направе ништа осим ВеПаи рачуна.

Делује изузетно слично ПаиПал-у, али је свој приступ усредсредио на то да нема проблема.

ВеПаи олакшава наплату трансакција. Или наплаћује 3,5% укупне цене или минимално 0,50 УСД по трансакцији.

Услуга је постала популарни избор за многе непрофитне организације, посебно почетнике. Такође је стекла звјездану репутацију за корисничку подршку.

8. Амазон Паи – Користите постојеће методе

Амазон Паи је најповољнија опција плаћања. Све што заиста радите је да вам уштедите време потребно за улазак на кредитну картицу. Једноставно вам омогућава да користите опцију коју сте већ користили на Амазону. Пошто вероватно већ користите Амазон, коришћење Амазон Паи-а има пуно смисла.

С друге стране, ако сте вероватно Амазонски трговац и отварате сопствену продавницу е-трговине, прихватање плаћања путем Амазон Паи-а олакшава све трансакције на једном месту.

Амазон Паи такође нуди додатну сигурност јер не дели све ваше податке ни са киме купујете робу.

9. Схопифи Паимент – Најбоља опција за куповину

Ако имате продавницу Схопифи, плаћања путем Схопифи-а омогућавају прикупљање плаћања од клијената заиста лако. Ако су ваши купци купили неку другу Схопифи веб локацију, вјероватно ће већ имати своје податке спремљене и спремне за улазак.

Схопифи креирано Схопифи Паиментс као алтернатива коришћењу процесора плаћања трећих страна ако сте креирали продавницу на еЦоммерце платформи.

Накнаде за Схопифи Паиментс потпуно су исте као Стрипе осим ако не надоградите на Адванцед Схопифи налог.

10. Битцоин или друга криптовалута – приватна опција

Средином децембра 2017. сви су мислили да ће Битцоин преузети свет валуте. Сви би плаћали без давања осетљивих финансијских података или банковног рачуна.

То се није тачно догодило, али људи већ неко време плаћају Битцоин.

Процес може бити збуњујући код неких људи и није најстабилнији начин плаћања, јер цена Битцоина или других крипто валута свакодневно варира.

Морат ћете купити неку криптовалуту са размјене попут Цоинбасе-а.

Следећи корак је коришћење новчаника с којим ћете потрошити како бисте нешто купили помоћу БитПаи-а.

Затим шаљете уплату коју желите да извршите. Не преноси никакве личне податке и релативно је тренутна.

Једине накнаде повезане с тим су оне на берзама где купујете своју крипто валуту и ​​рударску накнаду. Накнада рудара делује као накнада за трансакције и покрива све мрежне трошкове слања вашег Битцоин-а. Накнаде су обично испод долара.

Проблеми са ПаиПал-ом

Будући да цела ова листа треба да представља алтернативе ПаиПал-у, хајде да размотримо зашто људи више не желе да користе ПаиПал. Дођавола, постоје чак и веб странице које су потпуно посвећене уништавању ПаиПала.

Понаша се попут банке, али није

ПаиПал је тачно тамо где жели бити. Има слободу да делује као банка, али нема прописе попут одговарајуће банке.

Нуди све услуге банке, укључујући кредитне и дебитне картице, али не нуди исту заштиту коју ће банка пружити. Они зарађују милионе на свим трансакцијама својих купаца и држе огромне количине новца.

Не треба вам помоћи на исти начин као што је банка. Банке морају да одржавају сигурност и да имају солидне услуге корисницима и услуге санације.

Изненадни рачун замрзава се

Ова питања су добро документована широм интернета. ПаиПал ће замрзнути рачуне ниоткуда.

У реду, можете помислити себи: „Нешто мора то покренути“.

Погрешно. То се дешава потпуно насумично.

“Па, само ћу га одмрзнути.”

Срећно!

Процес одмрзавања налога цео је поступак верификације идентитета који траје заувек. Ово може бити лудо фрустрирајуће када морате да обрађујете плаћања за своје предузеће или да плаћате продавца.

Лоша служба за кориснике

Ако волите да читате о томе како се људи љуте, само Гоогле, “приче за ПаиПал сервисну службу”.

Сви су стварно лоши.

Корисничка служба на ПаиПалу позната је по томе што је мање од техничке штедљивости и чекања су уобичајена жалба. Рачун из прве руке на ЛинкедИну показује ситуацију која се понављала више пута.

Високе таксе

Накнаде су велике на ПаиПалу. Свака трансакција наплаћује се 0,30 УСД, а затим 2,9% од укупног износа. Тај износ се заиста може збројити. Много алтернативних накнада је много ниже.

Преваре

Ако сте покушали да продате било шта на Цраигслист-у последњих неколико година, преплавиће вас поруке људи са лошом граматиком који вас покушавају преварити од свега што продајете.

Сви они користе ПаиПал за то. Сервис чак има страницу посвећену упозоравању људи против преваре.

Завршавање

ПаиПал и даље ради за огроман део становништва. И даље су лидер у интернет трансакцијама.

Увек постоје разлози да се траже алтернативе у индустрији и овај се не разликује. Током година, појавило се много алтернатива које нуде рјешења за обраду плаћања. Испитивање неколико њих никада није лоша идеја.

Паипал алтернативе – ФАК

Постоје ли могућности ПаиПал-а?

Да, постоји безброј ПаиПал алтернатива. Неке од најпопуларнијих су Стрипе, Венмо и Скуаре.

Шта могу да користим уместо ПаиПал-а?

Зависи за шта тренутно користите ПаиПал. За лична плаћања Венмо је одличан избор. За пословне трансакције, Скуаре се може користити. За строго обраду плаћања путем е-трговине, Стрипе је најбољи избор.

Ко је највећи ПаиПал-ов конкурент?

Тренутно је Скуаре највећи ПаиПал-ов конкурент.

Могу ли да користим ПаиПал у Канади?

Да ти то можеш.

Које су ПаиПал накнаде за примање новца?

Накнада за сваку трансакцију износи 0,30 УСД и 2,9% трансакције.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author