Magento vs Shopify Dibandingkan (Kemas kini 2020)

Untuk memasuki dunia eCommerce memerlukan pemilik perniagaan yang berpotensi untuk membina laman web eCommerce. Terdapat banyak penyelesaian untuk kerajaan eCommerce masa depan anda. Ketua di antara mereka adalah Magento dan Shopify.

laman web e-dagangPilihan ini agak berbeza antara satu sama lain.

Bayangkan pemilik persaingan memberitahu anda bahawa anda harus membina mesin untuk memenangi satu juta dolar. Mesin mesti dibina lebih cepat dan mesti dibina dengan lebih baik daripada mesin yang boleh dibina pesaing anda – jika tidak, anda tidak mendapat wang.

Malangnya, pesaing anda mempunyai banyak pengalaman dalam membina mesin yang serupa. Anda tidak mempunyai pengalaman.

Ini adalah pesaing anda dan mesin sebelumnya

Orang yang mengatur pertandingan ini menawarkan dua set alat kepada anda. Yang pertama dapat membina mesin yang sempurna dan mudah digunakan – ia juga menerangkan cara membina mesin. Set alat kedua sukar digunakan dan memerlukan pengetahuan langsung tentang cara membina mesin tetapi juga dapat membina mesin yang sempurna.

Mana yang anda pilih? Mungkin pilihan pertama. Mana yang akan dipilih oleh pesaing anda? Mungkin pilihan pertama.

TLDR;

Shopify dan Magento adalah pilihan yang baik untuk eCommerce. Walau bagaimanapun, pilihan kami untuk majoriti orang adalah Shopify, sederhana dan ringkas. Keseimbangan dari segi kos, fungsi, tambahan, dan sokongan menjadikannya penyelesaian menyeluruh yang luar biasa untuk pengusaha bersiri dan pemula.

Tidak boleh dikatakan bahawa Magento tidak dapat berfungsi untuk anda, kerana ia boleh dan ia akan berjaya. Tetapi anda lebih baik mempunyai pengetahuan pengekodan dan banyak masa atau sebagai alternatif, banyak wang untuk dibuang kepada pemaju.

Pesaing

Di satu pihak, anda mempunyai Shopify, platform eCommerce kami yang paling disyorkan membantu melengkapkan pemula membina laman web e-commerce semua-dalam-satu. Salah satu penyelesaian eCommerce yang paling banyak digunakan hari ini dan umumnya dianggap sebagai platform eCommerce terbaik.

magento vs shopify

Sebaliknya adalah Magento, platform eCommerce yang dimiliki oleh Adobe yang merupakan pilihan yang tepat apabila anda adalah pembangun web atau mempunyai banyak modal yang boleh anda gunakan. Magento tidak ada slouch.

Perbezaan dalam apa yang ditawarkan oleh setiap penyelesaian adalah malam dan siang.

Terdapat dua kategori penyelesaian eCommerce:

  1. Pilihan yang mudah digunakan – mereka menjadikan semua perkara yang berkaitan dengan eCommerce sangat mudah.
  2. Saya memerlukan pembangun web atau saya perlu menjadi pembangun web.

Shopify jatuh di bawah “mudah untuk digunakanPilihan dan merupakan pilihan terbaik dalam kategori itu. Magento jatuh di bawah “pembangun web diperlukanKategori dan tidak dianggap pilihan terbaik dalam kategori itu.

Pemula juga tidak boleh mula menggunakan Magento. Kami menunjukkan semua harapan awal eCommerce untuk menggunakan Shopify sebagai gantinya atau beberapa pilihan bagus lain. Magento ditujukan kepada pengguna yang lebih rumit – yang mempunyai kemahiran pembangunan dan banyak sumber di belakang mereka.

Magento boleh disesuaikan lebih daripada Shopify tetapi perbezaan boleh diabaikan melainkan anda berusaha untuk mencapai sesuatu yang sangat spesifik.

Persamaan

Kedua-dua perkhidmatan ini menawarkan penyelesaian lengkap untuk eCommerce. Banyak jenama besar menggunakan kedua-dua platform dan satu tidak betul-betul lebih baik daripada yang lain. Permintaan Shopify kepada khalayak yang lebih besar tetapi itu tidak bermakna kedua-dua perkhidmatan tersebut tidak mempunyai persamaan.

Untuk siapa Shopify

Shopify adalah untuk 90% daripada semua pengusaha eCommerce yang berharap. 10% itu adalah sebahagian besar orang dan anda mungkin berada di bawahnya. Walaupun, kemungkinan besar, Shopify akan mendukung anda ketika memiliki, menjalankan, dan menskalakan kedai anda.

Alat yang disediakan menjadikan penyediaan kedai dalam talian menjadi mudah sementara juga menawarkan satu set fitur yang memungkinkan penyesuaian, skalabilitas, dan fungsi. Shopify terlalu sukar bagi 5% populasi dan tidak menawarkan pilihan yang mencukupi untuk 5% populasi lagi.

Terdapat pilihan yang lebih mudah digunakan Shopify – tetapi mereka tidak menawarkan tahap ciri yang sama, Terdapat juga pilihan yang menawarkan lebih banyak ciri daripada Shopify – pilihan ini jauh lebih sukar untuk digunakan.

Shopify memenuhi ruang yang menarik perhatian kebanyakan orang. Ia menawarkan fungsi eCommerce sepenuhnya sambil menjadikannya mudah.

duit kanye baratJenis orang yang ingin menggunakan Shopify dapat disimpulkan dalam satu ayat: Mereka mahu memulakan kedai eCommerce untuk menjana wang.

Terdapat tiga penyingkiran untuk orang yang ingin menggunakan Shopify, tetapi jarang berlaku.

  1. Awak menjual di bawah lima produk dan nilai kesederhanaan lengkap mengatasi semua yang lain.
  2. Anda blog datang pertama dan anda memerlukan WordPress dalam hidup anda. SEO adalah roti dan mentega anda dan eCommerce adalah sedikit pemikiran.
  3. Anda mempunyai belanjawan yang sangat besar untuk dilemparkan kepada pembangun web. Inilah rahsia: Terdapat kemungkinan besar mereka masih menggunakan Shopify.

Sekiranya perkara tersebut tidak berlaku untuk anda, maka Shopify adalah 100% untuk anda. Perkara yang hebat ialah mereka menawarkan percubaan percuma untuk memeriksa semuanya.

shopify buat halaman

Semasa menggunakan Shopify, tidak banyak titik sakit. Awak boleh dengan mudah melaksanakan penjualan pelbagai saluran, sistem inventori mudah dan berkesan, dan terdapat alat dan alat untuk menjadikan setiap pilihan eCommerce dapat dilaksanakan.

Siapa Magento

Terdapat keluk pembelajaran untuk pengguna Magento. Keupayaan membaca dan menulis kod tidak boleh dirunding dan kebanyakan orang yang termasuk dalam kategori ini mendapati diri mereka hanya menggunakan WordPress yang dipasangkan dengan WooCommerce.

Sekiranya anda menentang penggunaan penyelesaian eCommerce berasaskan WordPress seperti WooCommerce, dan mahukan kawalan yang lebih besar terhadap penyedia hosting anda, maka Magento adalah untuk anda.

Magento lebih sesuai untuk syarikat yang ada yang mempunyai anggaran yang besar untuk membayar pembangun web peringkat tinggi. Ketika membayar pembangun, sebaiknya cari pembangun web yang membina laman web yang anda sukai dan biarkan mereka menggunakan platform mana yang mereka selesa. Sekiranya pemaju itu menggunakan Magento, maka hebat.

Sekiranya anda mempunyai pengetahuan pengekodan atau ingin belajar – maka Magento boleh menarik minat anda kerana ia dimuat turun secara percuma.

Orang kesepian yang menggunakan Magento akan memberikan premium yang besar pada penyesuaian dan set ciri yang besar. Segala-galanya boleh dilakukan di Magento, anda hanya perlu memikirkan cara melakukannya. Terdapat komuniti dan pusat bantuan yang berguna tetapi tidak ada sokongan pelanggan untuk dibahaskan.

Melakukannya sendiri atau mempunyai banyak wang adalah satu-satunya cara untuk menjadikan Magento berfungsi. Sekiranya anda tidak mahu tangan anda kotor atau menghabiskan banyak wang maka cari di tempat lain.

Magento dioptimumkan untuk bekerja dengan ribuan produk, semua lalu lintas di luar sana, dan banyak penjualan. Ini bermaksud bahawa penskalaan dengan sistem ini sangat berterusan.

Ciri-ciri yang terdapat di Magento lebih panjang daripada senarai Shopify dan kedai aplikasi mereka juga lebih besar. Pilihannya hampir terhad dan semuanya dioptimumkan untuk lalu lintas bergerak.

Magento menawarkan sebilangan besar ciri dan penyesuaian yang meneliti melalui kedai yang dibina di platform akan membuat anda berfikir bahawa laman web tidak mempunyai persamaan.

magento menambah halaman baru

Nilai yang ditawarkan Magento yang tidak dibenarkan oleh Shopify penuh mengawal bagaimana anda memberikan pengalaman pelanggan anda. Terdapat had sifar.

Harga

Cara penetapan harga di Shopify dan Magento sama sekali berbeza. Shopify dibina berdasarkan pembayaran bulanan dan tahap yang berbeza sementara Magento menawarkan versi percuma dan versi perisian perusahaan.

Harga Magento

Salah satu perkara hebat mengenai Magento adalah bahawa versi perisian terbuka adalah percuma untuk digunakan. Yang mesti anda buat ialah memuat turunnya.

harga produk magento

Walau bagaimanapun, anda akan menanggung kos tambahan melebihi Magento itu sendiri. Pertama, anda harus membeli perkhidmatan hosting anda sendiri (Psst: baca ulasan hosting web kami SEBELUM mendaftar).

Ini akan dikenakan bayaran bulanan dan juga kos berpotensi lain. Terdapat perkhidmatan hosting yang hebat – seperti Tapak Tanah – yang tidak akan merosakkan bank dan menawarkan perkhidmatan hebat. Ketahuilah bahawa hosting perlu ditingkatkan dan dengan penskalaan itu akan dikenakan biaya tambahan.

Selain itu, jika anda tidak tahu cara membuat kod, anda memerlukan pembangun. Pembangun yang baik memerlukan banyak wang – dan pertaruhan terbaik anda adalah dengan mencari yang mempunyai kepakaran dalam Magento.

Satu perkara lain yang perlu diberi perhatian adalah proses pembayaran. Nasib baik, ada penyelesaian, seperti Braintree, yang menjadikannya mudah.

Berita baiknya adalah dengan versi percuma, satu-satunya kos yang anda akan dapat.

Terdapat juga versi perisian syarikat. Ini termasuk hosting dan juga membantu merancang kedai. Ini memerlukan syarikat untuk bertanya yang akan membolehkan mereka menerima sebut harga.

Kutipan itu bergantung sepenuhnya pada saiz kedai dan perniagaan tetapi yang paling rendah yang pernah kita lihat adalah $ 18,000. Jumlah yang besar.

Harga Shopify

Setiap peringkat harga merangkumi produk tanpa had, sokongan 24/7, kemampuan menjual di saluran penjualan lain, pembuatan pesanan manual, kod diskaun, sijil SSL, pemulihan troli terbengkalai, pembayaran Shopify dengan analisis penipuan, aplikasi POS, perkakasan fizikal, dan kuat pemilihan aplikasi.

Kos lain yang berkaitan dengan Shopify adalah aplikasi berbayar, tema berbayar, dan pembelian domain. Terdapat sebilangan besar aplikasi yang berbaloi serta tema premium yang berguna dan indah yang benar-benar dapat menaikkan kedai anda.

Perkara hebat mengenai Shopify adalah memiliki kedai yang berfungsi sepenuhnya dengan beberapa ciri terbaik di pasaran hanya berharga $ 29 sebulan. Semasa meningkatkan kedai anda, anda dapat meningkatkan perbelanjaan. Shopify juga merangkumi tahap perusahaan khusus yang membolehkan lebih banyak penyesuaian untuk kedai besar.

Kesimpulannya

Sekiranya anda mencari penyelesaian yang mudah digunakan untuk membina dan mengembangkan kedai eCommerce anda, jangan cari Shopify lagi. Shopify menawarkan kepada pemilik kedai eCommerce semua alat yang mereka perlukan untuk menguruskan kedai mereka tanpa banyak halangan. Tambahan, pembangun laman web mereka sangat mantap dan mempunyai faedah tambahan untuk membayar satu entiti untuk penyelesaian akhir-ke-hujung.

Shopify dibina dan dirancang oleh tiga orang Kanada yang baru sahaja berusaha membina sebuah kedai eCommerce. Sebaliknya, mereka membina platform yang membolehkan sesiapa sahaja membina empayar eCommerce yang hebat.

Magento dapat dilihat lebih banyak sebagai pilihan perusahaan di mana pemaju tersedia dan wang tidak menjadi masalah.

Adakah anda bersetuju dengan penemuan kami? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!

Soalan Lazim

S: Adakah Magento lebih baik daripada Shopify?

J: Magento tidak lebih baik daripada Shopify dan Shopify tidak lebih baik daripada Magento. Shopify lebih baik untuk majoriti orang kerana platform eCommerce yang dihoskan dan semua-dalam-satu. Magento sangat sesuai untuk laman web eCommerce yang besar dan kompleks di mana pemilik kedai mempunyai banyak sumber yang ada.

S: Adakah Magento platform eCommerce terbaik?

J: Magento bukanlah platform eCommerce terbaik ketika datang ke orang biasa yang memulakan kedai eCommerce. Terlalu banyak rintangan dan keluk pembelajaran terlalu besar. Shopify adalah platform eCommerce terbaik untuk sesiapa sahaja yang ingin memulakan kedai eCommerce.

S: Adakah Shopify lebih baik daripada Etsy?

J: Etsy sangat bagus untuk memulakan dalam eCommerce. Shopify membolehkan anda memiliki ruang yang dihoskan sendiri pada URL anda sendiri untuk menghantar pelanggan anda. Etsy mempunyai segalanya di pasar Etsy. Ini dapat dilihat sebagai positif tetapi tidak membenarkan anda memiliki ruang sendiri. Biasanya, Etsy dan Shopify boleh digunakan bersama-sama.

S: Yang merupakan platform terbaik untuk eCommerce?

J: Shopify mengambil mahkota ketika berhadapan dengan raja eCommerce. Ia memberikan banyak ciri dengan sakit kepala yang paling sedikit. Menggunakan Shopify adalah mudah dan memuaskan bagi pemilik perniagaan eCommerce.

S: Apakah platform eCommerce termurah?

J: Terdapat pelbagai platform yang boleh digunakan secara percuma tetapi tidak berbaloi. Sekiranya anda serius membina kedai eCommerce maka membayar yuran bulanan adalah berbaloi. Gabungan kos dan ciri terbaik pastinya Shopify.

S: Berapakah kos untuk menjual di Shopify?

J: Membina kedai Shopify anda sendiri akan dikenakan bayaran $ 29 sebulan. Mereka menawarkan percubaan percuma untuk menguji semuanya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author