Magento vs. Shopify Compared (Актуализация на 2020 г.)

Влизането в света на електронната търговия изисква потенциален собственик на бизнес да изгради уебсайт за електронна търговия. Има много решения за вашата бъдеща империя за електронна търговия. Главни сред тях са Magento и Shopify.

уебсайт за електронна търговияТези опции са доста различни един от друг.

Представете си, че собственик на конкуренция ви каза, че трябва да построите машина, за да спечелите един милион долара. Машината трябва да бъде изградена по-бързо и трябва да бъде изградена по-добре от машината, която вашият конкурент може да изгради – иначе нямате пари.

За съжаление вашият конкурент има много опит в изграждането на подобни машини. Нямате опит.

Това е вашият конкурент и предишната му машина

Лицето, което е организирало състезанието, ви предлага два инструмента. Първият може да изгради перфектна машина и е лесен за използване – обяснява и как да изградите машината. Вторият набор от инструменти е труден за използване и изисква знания от първа ръка как да се изгради машина, но също така може да изгради перфектна машина.

Кой би избрал? Вероятно първият вариант. Кой от тях би избрал вашият конкурент? Вероятно първият вариант.

TLDR;

Shopify и Magento са жизнеспособни опции за електронна търговия. въпреки това, нашият избор за мнозинството от хората е Shopify, обикновен и прост. Балансът в разходите, функциите, добавките и поддръжката ги превръща в невероятно цялостно решение за серийния предприемач и начинаещия.

Да не кажа, че Magento е, не може да работи за вас, защото може и ще го направи. Но по-добре да имате знания за кодиране и много време или алтернативно, много пари, които да хвърлите на програмист.

Конкурентите

От една страна, имате Shopify, нашата най-препоръчителна платформа за електронна търговия, която помага на пълните начинаещи да създадат уебсайт за електронна търговия „всичко в едно“. Едно от най-широко използваните решения за електронна търговия днес и като цяло се счита за най-добрата платформа за електронна търговия.

magento vs shopify

От друга страна е Magento, платформата за електронна търговия, собственост на Adobe, която е солиден избор, когато сте уеб разработчик или имате много капитал на ваше разположение. Magento не е сует.

Разликата в това, което предлага всяко решение е нощ и ден.

Има две категории решения за електронна търговия:

  1. Лесните за използване опции – правят лесно всичко, свързано с електронната търговия.
  2. Имам нужда от уеб програмист или трябва да съм уеб програмист.

Shopify попада под „лесен за използване”И е най-добрият вариант в тази категория. Magento попада под „нужен е уеб разработчик”И не се счита за най-добрият вариант в тази категория.

Начинаещите дори не трябва да започват да се опитват да използват Magento. Ние насочваме всички надежди за електронна търговия да използват Shopify вместо това или шепа други приятни опции. Magento е насочен към по-сложния потребител – човек с умения за развитие и много ресурси зад тях.

Magento може да бъде персонализиран повече от Shopify, но от разликата е незначителна освен ако не се опитвате да постигнете нещо изключително конкретно.

прилики

И двете услуги предлагат a цялостно решение за електронна търговия. Много големи марки използват двете платформи и едната не е по-добра от другата. Шофирайте призиви към по-голяма аудитория, но това не означава, че двете услуги нямат прилики.

Кой е Shopify е за

Shopify е за 90% от всички надеждни предприемачи в електронната търговия. Онези 10% са важна част от хората и може да попаднете под нея. Въпреки че, по всяка вероятност, Shopify ще има гръб, когато става въпрос за притежаване, работа и мащабиране на вашия магазин.

Предоставените инструменти улесняват настройването на онлайн магазин, като същевременно предлагат набор от функции, който позволява приспособимост, мащабируемост и функционалност. Shopify е твърде трудно за 5% от населението и не предлага достатъчно възможности за още 5% от населението.

Има опции, които са по-лесни за използване на Shopify – но те не предлагат същото ниво на функции, Има и опции, които предлагат повече функции от Shopify – тези опции са много по-трудни за използване.

Shopify заема пространството, което привлича най-много хора. Той предлага пълна функционалност за електронна търговия, като същевременно го прави опростен.

пари kanye западТипът човек, който би искал да използва Shopify, може да се обобщи в едно изречение: Те искате да стартирате магазин за електронна търговия, за да печелите пари.

Има три дисквалификатора, когато става въпрос за хора, които биха искали да използват Shopify, но те са рядкост.

  1. Ти си продажба под пет продукта и стойност пълна простота над всичко останало.
  2. Вашият блогът дойде на първо място и имате нужда от WordPress в живота си. SEO е вашият хляб и масло и електронната търговия е леко замислено.
  3. Имате безумно масивен бюджет, който да хвърлиш на уеб програмист. Ето една тайна: има голяма вероятност те все още да използват Shopify.

Ако тези не се отнасят за вас, Shopify е 100% за вас. Страхотното е, че те предлагат безплатна пробна версия за да проверите всичко.

shopify създаване на страница

Когато използвате Shopify, просто няма много точки на болка. Можеш лесно реализирайте многоканална продажба, системата за инвентаризация е проста и ефективна и има инструменти и джаджи, които да направят всяка опция за електронна търговия жизнеспособна.

Кой е Magento за

Има доста крива на обучение за потребителите на Magento. Възможността за четене и писане на код не е по договаряне и повечето хора, които попадат в тази категория, биха се озовали просто да използват WordPress в двойка с WooCommerce.

Ако сте напълно против използването на базирана на WordPress решение за електронна търговия като WooCommerce и искате по-голям контрол над вашия хостинг доставчик, тогава Magento е за вас.

Magento е по-подходящ за съществуващи компании, които имат големи бюджети да плащат на уеб разработчици на високо ниво. Що се отнася до плащането на програмист, най-добре е да намерите уеб програмист, който създава уебсайтове, които харесвате, и да ги оставите да използват платформата, която им е удобна. Ако този разработчик използва Magento, тогава страхотно.

Ако имате знания за кодиране или искате да се научите – тогава Magento може да ви хареса, защото той е безплатен за изтегляне.

Самотният човек, който използва Magento, би поставил огромна премия за персонализация и масивен набор от функции. На Magento всичко е възможно, просто трябва да разберете как да го направите. Налична е полезна общност и център за помощ, но няма клиентска поддръжка, за която да говорим.

Да го направите сами или да имате много пари е единственият начин да накарате Magento да работи. Ако не желаете да си изцапате ръцете или да харчите много пари, тогава потърсете другаде.

Magento е оптимизиран да работи с хиляди продукти, целият трафик навън и много продажби. Това означава, че мащабирането с тази система е изключително устойчиво.

Функциите, налични в Magento, са по-дълги от списъка на Shopify и техният магазин за приложения също е по-голям. Опциите са почти ограничени и всички те са оптимизирани за мобилен трафик.

Magento предлага толкова широк спектър от функции и персонализация, че преглеждането през магазините, изградени на платформата, ще ви накара да мислите, че уебсайтовете нямат нищо общо..

magento добави нова страница

Стойността, която Magento предлага, че Shopify не позволява пълен контрол върху начина, по който предоставяте вашето клиентско изживяване. Има нулеви граници.

Ценообразуване

Начинът, по който ценообразуването работи на Shopify и Magento, е напълно различен. Shopify е изграден около месечни плащания и различни нива, докато Magento предлага безплатна версия и корпоративна версия на софтуера.

Цени за Magento

Едно от страхотните неща за Magento е, че Версията на софтуера с отворен код е безплатна за използване. Всичко, което трябва да направите, е да го изтеглите.

ценообразуване на продукти magento

Вие обаче ще понесете допълнителни разходи извън самия Magento. Първо, ще трябва да закупите своя собствена хостинг услуга (Psst: прочетете нашите ревюта за уеб хостинг ПРЕДИ да се регистрирате).

Това ще ви струва месечна такса, както и други потенциални разходи. Има страхотни хостинг услуги – като например SitGground – това няма да разбие банката и ще предложи страхотна услуга. Трябва само да знаете, че хостингът трябва да бъде мащабиран и с това мащабиране се добавят допълнителни разходи.

На всичкото отгоре, ако не знаете как да кодирате, ще ви трябва програмист. Добрите разработчици струват много пари – и най-добрият ви залог е да намерите този, който е специализиран в Magento.

Друго нещо, за което ще трябва да се погрижите, е обработката на плащанията. За щастие има решения, като Braintree, които правят това лесно.

Добрата новина е, че с безплатната версия това са единствените разходи, които ще имате.

Има и корпоративна версия на софтуера. Това ще включва хостинг, както и помощ при проектирането на магазина. Това изисква компания да попита, което ще им позволи да получат оферта.

Цитатът изцяло зависи от размера на магазина и бизнеса, но най-ниското, което сме виждали някой да получава, е 18 000 долара. Тежка сума.

Shopify цени

Всяко ниво на ценообразуване включва неограничени продукти, 24/7 поддръжка, възможност за продажба в други канали за продажба, ръчно създаване на поръчки, кодове за отстъпки, SSL сертификат, изоставено възстановяване на колички, Shopify плащания с анализ на измами, POS приложение, физически хардуер и здрав избор на приложение.

Други разходи, свързани с Shopify, са платени приложения, платени теми и покупка на домейн. Има голям брой приложения, които си струват разходите, както и полезни и красиви премиум теми, които наистина могат да повишат вашия магазин.

Страхотното нещо при Shopify е да разполага с напълно функционален магазин с някои от най-добрите функции на пазара, който ще има струва ви само 29 долара на месец. С увеличаването на вашия магазин можете да увеличите разходите. Shopify включва и персонализирано корпоративно ниво, което позволява по-голяма персонализация за масивни магазини.

заключение

Ако търсите лесно за използване решение за изграждане и разрастване на вашия магазин за електронна търговия, не търсете повече от Shopify. Shopify предлагайте на собствениците на магазини за електронна търговия всички инструменти, необходими за управление на техния магазин без много бариери. Плюс това, техният уебсайт е много здрав и има допълнителното предимство да плати на едно цяло за цялостно решение.

Shopify е построен и проектиран от трима канадци, които просто се опитват да построят магазин за електронна търговия. Вместо това те изградиха платформа, която позволява на всеки да изгради страхотна империя за електронна търговия.

Magento може да се разглежда повече като корпоративен вариант, при който разработчиците са достъпни и парите не са проблем.

Съгласни ли сте с нашите открития? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Често задавани въпроси

В: Magento по-добър ли е от Shopify?

A: Magento не е по-добър от Shopify, а Shopify не е по-добър от Magento. Shopify е по-добър за повечето хора, тъй като е хоствана и всеобхватна платформа за електронна търговия. Magento е чудесен за големи и сложни сайтове за електронна търговия, където собственикът на магазина разполага с много ресурси.

Въпрос: Magento е най-добрата платформа за електронна търговия?

A: Magento не е най-добрата платформа за електронна търговия, когато става въпрос за редовни хора, които стартират магазин за електронна търговия. Има твърде много препятствия и кривата на обучение е твърде голяма. Shopify е най-добрата платформа за електронна търговия за всеки, който иска да започне магазин за електронна търговия.

В: Shopify по-добър ли е от Etsy?

A: Etsy е чудесен за започване на електронна търговия. Shopify ви позволява да имате собствено хоствано пространство на вашия собствен URL, за да изпращате клиентите си. Etsy има всичко на пазара Etsy. Това може да се разглежда като положително, но не ви позволява да притежавате собственото си пространство. Обикновено Etsy и Shopify могат да се използват съвместно помежду си.

В: Коя е най-добрата платформа за електронна търговия?

A: Shopify взема короната, когато става дума за краля на електронната търговия. Той осигурява най-много функции с най-малко главоболие. Използването на Shopify е лесно и удовлетворяващо за начинаещия собственик на електронна търговия.

В: Коя е най-евтината платформа за електронна търговия?

A: Има множество платформи, които могат да се използват безплатно, но не си струва. Ако сериозно се занимавате с изграждането на магазин за електронна търговия, тогава плащането на месечна такса си струва. Най-добрата комбинация от цена и функции определено е Shopify.

Въпрос: Колко струва да се продава на Shopify?

A: Изграждането на собствен магазин на Shopify ще ви струва 29 долара на месец. Те предлагат безплатна пробна версия, за да тестват всичко.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author