Wix Review – 3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν χρησιμοποιήσετε το Wix (2020)

Εμείς: “Τι θέλετε;”

Εσείς: “Θέλω να δημιουργήσω έναν ιστότοπο!”

Εμείς: “Ω αγόρι, πόσο διασκεδαστικό. Υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω.

Εσείς: «Πες μου ποιο να χρησιμοποιήσω. ΤΩΡΑ!!!!”

Εμείς: «Ωχ, ηρέμησε. Θέλετε να μάθετε HTML και να προσαρμόσετε πλήρως τον ιστότοπό σας ή προτιμάτε να κάνετε μεταφορά και απόθεση χρησιμοποιώντας έτοιμα πρότυπα “

Ούτε εσύ. Θέλω να προσαρμόσω πλήρως τον ιστότοπό μου και αν με κάνει να μάθω HTML, θα σε σκοτώσω. “

Διανυσματική εικόνα ανάπτυξης Ιστού

Εμείς: “Εντάξει … υποθέτω ότι πρέπει να μιλήσουμε για το Wix τότε.”

Υποθέτω ότι θα ήταν μια συνομιλία μεταξύ μας. Δεν ξέρω γιατί είστε δυνητικός δολοφόνος σε αυτό το σενάριο, αλλά η ανάπτυξη ιστού μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να κάνουν τρελά πράγματα. Τα υπέροχα νέα είναι ότι δεν θα χρειαστεί να σκοτώσετε κανέναν για να αποκτήσετε τον ιστότοπο που θέλετε! Γουο-χου! ρε??????

Το χαμηλό-κάτω

Στο τέλος, αν ψάχνετε για μαζικές δυνατότητες προσαρμογής, ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εντυπωσιακό ιστότοπο χωρίς κωδικοποίηση και επιπλέον πονοκεφάλους, τότε το Wix θα πρέπει απολύτως να είναι κορυφαίος υποψήφιος.

Ποιοι είναι οι δημιουργοί ιστότοπων

Δημιουργία διανυσματικής εικόνας ιστότοπουEnter: Κατασκευαστές ιστότοπων. Ολόκληρο το σημείο των δημιουργών ιστότοπων όπως το Wix είναι να αφήσει κάποιον να δημιουργήσει έναν ιστότοπο γρήγορα, λαμβάνοντας την ανάγκη για οποιαδήποτε προηγούμενη γνώση ανάπτυξης ιστότοπων.

Παρόλο που το Wix είναι ένας από τους πιο γνωστούς δημιουργούς ιστότοπων και έχει μια αρκετά καλή πλατφόρμα φιλοξενίας, έχει τους περιορισμούς του. Ως οικοδόμος ιστότοπων, Το Wix είναι απλό και εύκολο στη χρήση από τη φύση του. Ωστόσο, μένει να υπάρχει μια μικρή καμπύλη μάθησης.

Το Wix έχει δημιουργηθεί για άτομα που θέλουν να μπορούν να προσαρμόσουν τα παντα στον νέο ιστότοπό τους. Εάν θέλετε να μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που να φαίνεται υπέροχος μόνοι σας – Το Wix είναι το νούμερο ένα. Όλα χωρίς να θυσιάζουμε την ταχύτητα και τη λειτουργικότητα.

Σύρετε-αποθέστε το

drag-drop-διάνυσμα

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες ανάπτυξης ιστότοπων που έχουν λειτουργικότητα μεταφοράς και απόθεσης όπως το Squarespace και το Weebly. Γενικά, η σχεδίαση διεπαφής είναι τόσο απλή όσο γίνεται.

Παίρνετε ένα στοιχείο που θέλετε να δημιουργήσετε στη σελίδα και το σύρετε σε ένα προκαθορισμένο πλέγμα.

Αυτό είναι ιδανικό για επεξεργασία που δίνει προτεραιότητα στην ταχύτητα και την ευκολία χρήσης, ενώ δεν διαθέτει προσαρμογή. Τι συμβαίνει όμως όταν αφαιρεθεί αυτό το προκαθορισμένο πλέγμα; Χάος?

Θα σκεφτόσασταν, αλλά όχι με τον Wix.

Η Ελευθερία να Δημιουργείς Οτιδήποτε

Καμία πυρκαγιά δεν θα προκληθεί από τον Wix (για το οποίο γνωρίζουμε), αλλά με κάθε ειλικρίνεια ακολουθεί λίγο χάος. Η Wix πιστεύει ότι όλα είναι δυνατά με τον δημιουργό του ιστότοπού τους.

Αυτή είναι η ελαφρώς τρελή ζώνη που κατοικεί το Wix. Όχι μόνο είναι ένα λειτουργικό εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε οποιοδήποτε στοιχείο οπουδήποτε και να κάνετε σχεδόν ό, τι θέλετε.

Το λογισμικό της Wix διαθέτει σήμερα περισσότερους από 20 εκατομμύρια ιστότοπους προφανώς κάνουν κάτι σωστό. Υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές ιστότοπων που λειτουργούν χωρίς προκαθορισμένο πλέγμα, αλλά είναι πραγματικά φρικτοί στο πώς αλληλεπιδρούν τα στοιχεία.

Το καλό

φιλική προς τον χρήστη ιστότοποΌταν χρησιμοποιώ διαφορετικά προγράμματα, σκέφτομαι συχνά, «Μακάρι να μπορούσα να κάνω μπλα μπλα μπλα». Με το Wix – το “bla bla bla” υπάρχει πάντα. Ειλικρινά δεν νομίζω ότι άφησαν τίποτα που θα μπορούσατε να κάνετε με τους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων.

Όταν δημιουργείτε τον ιστότοπό σας, μπορείτε να τον κάνετε να φαίνεται, ωστόσο θέλετε να εμφανίζεται και η διαμόρφωση του ιστότοπου σε συνδυασμό με την ενσωμάτωση ο καλύτερος στην τάξη. Μόλις ξεκινήσετε πραγματικά με το Wix – μπορεί να είναι αρκετά διαισθητικό και εύκολο στη χρήση που είναι μια ανωμαλία με πολλούς κατασκευαστές.

Μια άλλη πτυχή που αξίζει να αναφερθεί είναι η εμπειρία του κινητού. Κάθε τόσο θα πρέπει να τροποποιήσετε τον ιστότοπο για κινητά ξεχωριστά από την έκδοση για υπολογιστές. Κάτι τέτοιο είναι σχετικά ανώδυνο και μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε επιπλέον φούσκωμα από τον αρχικό ιστότοπό σας. Αλλά περίμενε! Δεν είναι όλα τέλεια.

Το κακό

Με αυτή τη νέα ελευθερία υπάρχουν αμέτρητες επιλογές και πολλές δυνατότητες που προσελκύουν την προσοχή. Ξαφνικά, η εύκολη μεταφορά και απόθεση του ιστότοπου δημιουργίας ιστότοπων που επιλέξατε ενεργοποίησε και γίνεστε συγκλονισμένοι. Τόσα πολλά να μάθεις! Τόσο λίγος χρόνος!

Ποιος είναι πραγματικά ο Wix

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Wix εάν θέλετε να κάνετε μεταφορά και απόθεση, αλλά έχετε επίσης λίγη υπομονή για να αφιερώσετε χρόνο για να κυριαρχήσετε τη λειτουργικότητα του Wix. Μόλις το Wix κατακτηθεί, είναι ένα ισχυρό εργαλείο που θα σας επιτρέψει να μετατρέψετε έναν κενό καμβά σε ένα έργο τέχνης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους ιστοσελίδα θα πρέπει να χρησιμοποιούν το Wix. Οι μόνοι άνθρωποι που θα έδειχνα προς την κατεύθυνση του Squarespace και του Weebly είναι αυτοί που θέλουν έναν απλό ιστότοπο χωρίς περισπασμούς. Κανένα πρόβλημα.

Βασικά, τα δροσερά παιδιά χρησιμοποιούν το Wix.

Ας το σπάσουμε

Ο εκδότης

lourdes twitter ms λέξη meme

Η θετική πλευρά του ο συντάκτης είναι ότι είναι τόσο απλό όσο παίρνει. Ο συντάκτης είναι κάτι που μπορείτε να πάρετε αμέσως και να είστε μισός αξιοπρεπής. Υπάρχουν μερικά κόλπα και καλύτερα πράγματα που πρέπει να μάθετε, αλλά ως επί το πλείστον είναι εύκολο να κάνετε ό, τι θέλετε.

Το παλιό πρόβλημα της μετακίνησης στοιχείων γύρω από το λογισμικό είναι ότι υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσει άλλα στοιχεία που βρίσκονται κοντά. Δεν είναι τόσο δραματικό ένα λογισμικό όπως το Microsoft Word, αλλά μπορεί ακόμα να προκαλέσει μερικά προβλήματα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται αντιμετωπίζονται εύκολα. Ευτυχώς, υπάρχουν εργαλεία όπως αναίρεση, επαναφορά, snap-to-grid και μεταφορά αγκύρωσης. Ακολουθεί ένα παράδειγμα των προβλημάτων που εμφανίζονται συνήθως. Όταν αλλάζουμε το μέγεθος της γραμματοσειράς μιας ενότητας – το λογότυπο της κεφαλίδας διευρύνεται επίσης ανεξήγητα.

Το πρόγραμμα επεξεργασίας του Wix είναι εξίσου εύκολο στη χρήση με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας εκεί έξω. Με τον συντάκτη του Wix υπάρχει μόνο περισσότερο. Όσο περισσότερο είναι διασκεδαστικό – υποσχόμαστε.

Με απόλυτη ελευθερία σχεδιασμού έρχονται μερικές εκπληκτικές δυνατότητες στο πρόγραμμα επεξεργασίας που δεν μπορούν να γίνουν στους περισσότερους κατασκευαστές ιστότοπων και είναι εξαιρετικά δύσκολο να ενσωματωθούν σε προσαρμοσμένους ιστότοπους. Η ικανότητα του Wix να ρίχνει βίντεο και κινούμενα σχέδια παντού και οπουδήποτε είναι πορνό πορνό επόμενου επιπέδου κατά τη γνώμη μας.

Οι ιδιορρυθμίες με ορισμένα από τα ζητήματα μορφοποίησης δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Τα προβλήματα συμβαίνουν, αλλά είναι πάντα εύκολα επιλύσιμα και αξίζει τον κόπο για τον πλήρη επεξεργαστή κενού καμβά. Επίσης, η ευκολία χρήσης του προγράμματος επεξεργασίας είναι υπέροχη. Αναφέραμε ότι σύρετε απλώς τα χάλια που θέλετε στα μέρη που τα θέλετε και στη συνέχεια τα αφήσατε εκεί; Είναι φοβερό!

Στοιχεία

Ενημερώστε μας εάν υπάρχουν στοιχεία που θέλετε να προσθέσετε σε μια ιστοσελίδα και δεν είναι διαθέσιμα στο Wix. Προσπαθήσαμε, και δεν μπορούσαμε να βρούμε κάτι που θέλαμε να κάνουμε που δεν ήταν διαθέσιμο. Εάν επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης της εταιρείας, πιθανότατα θα προσθέσουν τη δυνατότητα όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Ένα γελοίο ποσό δυνατοτήτων είναι αυτό που έχετε με το Wix. Η λίστα των στοιχείων για προσθήκη είναι εκπληκτική.

στοιχεία

Έτσι. Πολλά. Επιλογές.

Ενώ αυτό επιτρέπει τη δυνατότητα προσαρμογής της ιστοσελίδας με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο, μπορεί επίσης να είναι συντριπτική. Τα μενού και τα μικρά εικονίδια βρίσκονται σε κάθε γωνιά και γρύλος του Wix. Η αναζήτηση μιας επιλογής για επεξεργασία μιας όψης της σελίδας μπορεί να εμφανίζεται σε ένα σημείο που δεν θα σκεφτόσασταν ποτέ να κοιτάξετε.

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που τίθενται Wix στο ανώτερο κλιμάκιο των δημιουργών ιστοσελίδων. Το πιο όμορφο και καλύτερο στοιχείο πρέπει να είναι το φόντο του βίντεο. Μπορείτε να πιάσετε το τηλέφωνό σας, να καταγράψετε το σκυλί σας να γλείφει τα κάτω κομμάτια του και να το κάνετε το φόντο της ιστοσελίδας της σύγχρονης τέχνης σας.

Άλλα στοιχεία που αξίζει να αναφερθούν είναι οι ταινίες και οι γκαλερί πλήρους πλάτους. Οι ταινίες πλήρους πλάτους σάς επιτρέπουν να οργανώσετε τον ιστότοπό σας στις πιο καθαρές ενότητες με μια όμορφα δομημένη διάταξη.

Οι γκαλερί (φαίνονται παρακάτω) σάς επιτρέπουν να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες και να τις συνδυάσετε με έναν αισθητικά ευχάριστο τρόπο. Δεν θα χρησιμοποιήσω το ίδιο παράδειγμα που έκανα για βίντεο στο παρασκήνιο – αλλά έχετε την ιδέα.

προβολή γκαλερί wix

Θέματα

Μια παράξενη πτυχή του Wix που πρέπει να αναφερθεί είναι αυτό δεν μπορείτε να αλλάξετε το θέμα σας. Οι περισσότεροι κατασκευαστές ιστότοπων σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε ένα θέμα για λίγο και όταν θέλετε να δοκιμάσετε ένα άλλο, απλώς το αλλάζετε.

Τα θέματα υποτίθεται ότι μεταφράζονται σε κινητά καλά. Ως επί το πλείστον κάνουν – όπως και κάθε άλλος δημιουργός ιστότοπων, δεν λειτουργεί τέλεια. Ίσως χρειαστεί να μπείτε και να αλλάξετε μερικά πράγματα.

Εμφανίζεται ένα γνωστό θέμα – υπάρχουν ένα εκατομμύριο επιλογές. Το καλύτερο πράγμα για το Wix είναι ότι μπορείτε πραγματικά να κάνετε τον ιστότοπό σας δικό σας. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε και πολλές επιλογές θα σας ζητήσουν να ρωτήσετε γιατί υπάρχουν και ποιος τα χρησιμοποιεί.

Βάση γνώσεων

Εάν αισθάνεστε συγκλονισμένοι, το Wix σας έχει καλύψει. Μια συμβουλή για βελτίωση της χρήσης οποιουδήποτε λογισμικού: Χρησιμοποιήστε τη γνωστή βάση γνώσης τους. Εγγυώμαι ότι κάθε φορά που υποβάλλεται μια ερώτηση, η ομάδα υποστήριξης πελατών της Wix έγραψε ένα άρθρο γνωσιακής βάσης για την αντιμετώπιση αυτής της ερώτησης.

Γιατί το ξέρω αυτό; Επειδή το Κέντρο βοήθειας Wix είναι επικό. Η επιλογή του τμήματος Editor του κέντρου βοήθειας οδηγεί σε εκατοντάδες άρθρα. Εκατοντάδες! Η εξεύρεση τρόπου χρήσης οποιασδήποτε δυνατότητας μπορεί να γίνει μεταβαίνοντας στο κέντρο βοήθειας και αναζητώντας αυτό που ψάχνετε. Θα σας διδάξουν ακόμη και πράγματα για το SEO εάν θέλετε να το διαβάσετε. Το Wix σας έχει καλύψει.

Blogging

πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο ιστολογίουΟι σελίδες blogging είναι είδος το αντίθετο του υπόλοιπου Wix για οποιονδήποτε λόγο. Οι επιλογές blogging για τον δημιουργό ιστότοπων είναι τόσο απλές όσο έρχονται. Είναι βασικά ένα πρόγραμμα επεξεργασίας δομημένου κειμένου που σας επιτρέπει να προσθέσετε εικόνες. Δεν παραπονιέμαι καθώς πιστεύω ότι μια ενότητα ιστολογίου λειτουργεί καλύτερα με αυτόν τον τρόπο.

Το Wix εξακολουθεί να προσφέρει ό, τι θα θέλατε ως κάτοχο ιστολογίου. Επιτρέπει σε συγγραφείς, κατηγορίες, πρόχειρα, φωτογραφίες εξωφύλλου, μετρητές προβολών, είδωλα, όπως μετρητές και εκτιμήσεις χρόνου ανάγνωσης.

SEO

Το Wix έχει μια πολύ κακή φήμη SEO στον μεγάλο ευρύ ιστό. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι επειδή το Wix πριν από το 2016 βασίστηκε στην τεχνολογία Flash, κάτι που είναι πραγματικά κακό για το SEO. Το Wix είχε επίσης μερικά άλλα ζητήματα με τις δομές διευθύνσεων URL και την προσθήκη χαρακτηριστικών alt.

Ενώ το Wix εξακολουθεί να μην είναι το καλύτερο όταν πρόκειται για SEO – ο John Muller, ανώτερος υπάλληλος της Google είπε, “Οι ιστότοποι Wix λειτουργούν καλά στην αναζήτηση.” Τι άλλο μπορείτε να ζητήσετε από έναν δημιουργό ιστότοπων; Εάν χρησιμοποιείτε το Wix, τότε είναι πιθανό να μην είστε ειδικός SEO, οπότε μια χαρά μπορεί να είναι μια χαρά για εσάς.

Το Wix προσφέρει αυτό που οι περισσότεροι χρήστες θέλουν ή χρειάζονται για SEO. Οι επιλογές προσαρμογής μετα-τίτλων και περιγραφών και σύνδεση σε διάφορα εργαλεία SEO. Παρόλο που δεν θα πυροδοτήσετε τον κόσμο με τρελές δυνατότητες SEO – Το Wix μπορεί ακόμα να κάνει τη δουλειά.

Η μόνη φορά που θα πρέπει να αποφευχθεί το Wix είναι ότι σκοπεύετε πραγματικά να κάνετε όλα με το SEO. Αυτό συνήθως δεν συμβαίνει για άτομα που χρησιμοποιούν αρχικά δημιουργούς ιστότοπων.

Τιμολόγηση

Το Wix δεν έχει δωρεάν δοκιμή. Τι διάολο!? Δεν υπάρχει δωρεάν δοκιμή; Γιατί δεν υπάρχει?

Είναι απλώς επειδή ένας ιστότοπος που δημιουργήθηκε από το Wix μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν – για πάντα.

Όταν χρησιμοποιείτε τη δωρεάν έκδοση του Wix, το όνομα τομέα σας θα έχει αυτήν τη μορφή: username.wixsite.com/siteaddress. Για να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμοσμένο τομέα θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε Premium Plan.

σχέδια wix

Το Premium Plan περιλαμβάνει ένα δωρεάν έτος φιλοξενίας τομέα πάνω από όλα τα άλλα προνόμια που προσφέρονται, καθώς και την επιλογή αγοράς του Google Suite για χρήση μια προσαρμοσμένη διεύθυνση email.

Το Wix γίνεται ακριβό, αλλά η τιμή σίγουρα αξίζει τον κόπο αν δεν είστε τεχνολογικοί. Η αναβάθμιση με το Wix μπορεί να σας βοηθήσει να αναβαθμίσετε τον ιστότοπό σας με διάφορους τρόπους. Κάθε επίπεδο προσφέρει σημαντικά οφέλη. Τα μεσαία επίπεδα συνήθως αρκούν για τους περισσότερους συνδρομητές.

Τεχνητή Νοημοσύνη Τεχνητού Σχεδιασμού

Το Wix ADI είναι το πρώτο του είδους του, και εξακολουθεί να βρίσκεται στα σπάργανα – και ως εκ τούτου, αυτό που υπόσχεται είναι λίγο πιο σύντομο για να είναι ειλικρινές. Αυτό που κάνει το ADI είναι να σας κάνει διάφορες ερωτήσεις και να το εφαρμόσετε σε έναν αλγόριθμο που δημιουργεί έναν ιστότοπο για εσάς. Παίρνει όλες τις επιλογές των στοιχείων, των θεμάτων και των διατάξεων και αρπαγές από κάθε συνδυασμό.

Τι υπόσχεται: Η ADI υπόσχεται επί του παρόντος έναν εκπληκτικό ιστότοπο που είναι μοναδικός.

Τι να περιμένεις: Αυτό που πραγματικά κάνει το ADI είναι να σας προσφέρει μια σταθερή αρχή στο σχεδιασμό ιστοσελίδων σας, απλώς μην περιμένετε να καλύψει ολόκληρη τη διαδικασία.

Αντί να αφιερώσετε χρόνο για να εξετάσετε όλα τα θέματα και τις διατάξεις που το λογισμικό επιλέγει για εσάς βάσει προτιμήσεων και ερωτήσεων. Είναι μια δυνατότητα εξοικονόμησης χρόνου και μετριασμού αποφάσεων – και δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό. Με τον καιρό, αυτό το εργαλείο θα μπορούσε ελπίζουμε να γίνει πολύ περισσότερο.

Συχνές ερωτήσεις

Είναι το Wix καλύτερο από το WordPress?

Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Η μεγαλύτερη απάντηση είναι ότι μπορεί να είναι. Αν θέλετε να προσαρμόσετε ιδιαίτερα τον ιστότοπό σας χωρίς μια σταθερή καμπύλη εκμάθησης, τότε το Wix είναι καλύτερο από το WordPress για εσάς. Το WordPress είναι μια βαθιά βουτιά στο κτίριο του ιστότοπου, ενώ το Wix μοιάζει να μπαίνει στο ρηχό άκρο και να φλερτάρει με την ιδέα να κολυμπά στο βαθύ άκρο.

Είναι ένας ιστότοπος Wix πραγματικά δωρεάν?

Το Wix έχει μια δωρεάν έκδοση, αλλά το όνομα τομέα σας θα έχει αυτήν τη μορφή: username.wixsite.com/siteaddress. Για να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμοσμένο τομέα και να ξεκλειδώσετε πολλές δυνατότητες, θα πρέπει να επιλέξετε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή.

Πώς μπορώ να αποκτήσω ένα δωρεάν όνομα τομέα από το Wix?

Ένα δωρεάν όνομα τομέα είναι διαθέσιμο μετά την επιλογή ενός προγράμματος επί πληρωμή. Πρέπει ακόμα να πληρώσετε για το πρόγραμμα Wix αλλά ρίχνουν ένα όνομα τομέα δωρεάν – για ένα χρόνο.

Πόσο είναι ο τομέας Wix μετά το δωρεάν έτος?

Το όνομα τομέα θα σας κοστίσει 14,95 $ για το έτος μετά το τέλος του δωρεάν έτους σας. Αυτή η τιμή είναι σχετικά ανταγωνιστική με άλλες πλατφόρμες φιλοξενίας.

συμπέρασμα

Ένα απίστευτο 88% των ατόμων που χρησιμοποίησαν το Wix θα το συνιστούσαν σε έναν φίλο. Σε αυτό το σημείο, θα έλεγα ότι είμαστε φίλοι – και θα θέλαμε προτείνω επίσημα το Wix σε εσένα.

Αν είχαμε χρόνο θα υπήρχε μια τακτοποιημένη τελετή με τρομπέτες και κομφετί. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας, οπότε δεν θα σας κρατήσω άλλο. Επισκεφθείτε τη σελίδα τιμολόγησης και σχεδίων της Wix για να ξεκινήσετε.

Αναφορές και πιστώσεις εικόνας:

  • Spericorn.com
  • EmailBoster.com
  • ClearEditorial.co.uk
  • RSWebsols.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author