SiteGround: Statistik + Ulasan Prestasi 24 Bulan Terakhir (2020)

Hosting SiteGroundSiteGround: Host web yang disyorkan

SiteGround adalah penyedia hosting bersama yang popular yang menawarkan kepada penggunanya pelbagai pilihan hosting yang berbeza.

Ini termasuk hosting WordPress, hosting awan dan juga pelayan khusus.

Kami telah memantau rancangan bersama “Permulaan” termurah SiteGround selama lebih dari dua tahun sekarang.

Kami membayar untuk akaun hosting bersama, menyiapkan laman ujian langsung, dan telah memantau prestasi mereka dengan alat pihak ketiga untuk memberikan ulasan yang telus dan telus ini.

Secara keseluruhan, hosting SiteGround berada di kedudukan teratas di semua syarikat hosting web untuk uptime (99.99%) dan kelajuan (673ms). Pasukan sokongan pelanggan mereka berpengetahuan, cepat, dan ramah. Semua rancangan dilengkapi dengan CDN, sijil SSL, dan akaun e-mel.

Berikut adalah perincian mendalam mengenai semua kebaikan dan keburukan.

Maklumat umum & Gambaran Keseluruhan Hosting

VERDIK KAMI: Host yang Boleh dipercayai dengan Sokongan Pelanggan Terbaik
SPEED: 673 ms (Rata-rata Februari 2018 hingga Januari 2020)
KEMASKINI: 99.99% (Rata-rata Februari 2018 hingga Januari 2020)
SOKONGAN: Sembang Langsung 24/7
APPS: Menyokong lebih daripada 500 aplikasi
CIRI-CIRI: Lebar jalur tidak terkawal, storan 10 GB, pembangun laman web dan e-mel percuma
PELAN HOSTING: Shared, WordPress, Cloud, Reseller, Enterprise, dan Dedicated Server
PEMINDAHAN LAMAN: Tidak percuma
HARGA: Bermula pada $ 3.95 / bln (diperbaharui pada $ 11.95 / bln)

Kelebihan Menggunakan Hosting SiteGround

SiteGround mula kuat dengan 99,99% masa aktif, kelajuan di atas rata-rata, dan banyak ciri tambahan yang sesuai untuk pemula dan pengguna tenaga.

1. Prestasi yang Baik – 99.99% Masa Masa dalam 24 Bulan Terakhir

Semua ulasan hosting kami berdasarkan sekurang-kurangnya 24 bulan statistik sebenar dan data mentah.

Prestasi uptime SiteGround hampir sempurna sepanjang masa itu. Rata-rata 99,99% mereka menjadikan mereka antara hos yang paling dipercayai yang telah kami kaji.

Waktu operasi yang boleh dipercayai seperti ini menjadikan pengunjung laman web gembira. Tetapi yang lebih penting, ini bermaksud laman web anda hampir dijamin berfungsi sepanjang masa sehingga anda tidak akan ketinggalan ketika pelanggan anda ingin membuat pembelian, sama ada.

Berikut adalah hasil bulan demi bulan dari Pingdom, alat penjejakan pihak ketiga kami.

Waktu operasi purata 12 bulan terakhir:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 99.92%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 100%
 • Waktu operasi purata November 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 100%
 • Waktu operasi purata September 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata April 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 100%

tapak-prestasi-24bulanLaman ujian langsung: hostingfacts-siteground.com | Purata masa dan kelajuan: 24 bulan+

2. Masa Beban Di Atas Purata (673ms)

Kelajuan laman web merupakan faktor terpenting kedua ketika memilih hos.

Sebagai permulaan, penyelidikan oleh Google menunjukkan bahawa 53% orang akan keluar jika halaman anda tidak dimuat dalam masa tiga saat.

Selain itu, anda tidak dapat berbuat banyak untuk memperbaiki hos yang perlahan. Anda mungkin dapat memampatkan gambar untuk mengurangkan berat badan mereka. Anda mungkin dapat memuatkannya melalui CDN untuk mengurangkan tekanan dari pelayan anda. Tetapi pernah menjadi tuan rumah yang perlahan? Selalu tuan rumah yang perlahan.

Nasib baik, anda tidak perlu risau dengan SiteGround. Masa pemuatan di atas rata-rata 673 ms bukan yang terpantas yang kita lihat, tetapi meletakkan SiteGround berhampiran 10 teratas dengan kelajuan.

Masa muat purata SiteGround:

SiteGround-2019-2020-statistikKelajuan purata SiteGround 2019-2020 | Lihat statistik

Secara keseluruhan, SiteGround cukup pantas.

3. Pengalaman Sokongan Pelanggan yang Baik (2017-2020)

Kami telah memantau total SiteGround selama lebih dari dua tahun sekarang, dan kami tidak pernah menghadapi masalah besar dengan sokongan mereka.

Mereka menyediakan asas pengetahuan bagi pelanggan untuk mencari jawapan cepat mereka sendiri. Jika tidak, anda boleh memanggil melalui telefon atau menggunakan sembang langsung 24/7.

Untuk ujian terbaru ini, kami memilih pilihan sembang langsung dan kami berhubung dengan Vladislav dalam masa kurang dari satu minit.

Tidak seperti tuan rumah lain, tidak ada kelewatan jawapan yang ketara. Jadi nampaknya dia tahu apa yang dia bicarakan dan tidak perlu mencari jawapan setiap kali kami menghantar soalan baru.

Sokongan Sembang Langsung SiteGround

Pengalaman yang baik di sekeliling.

4. Penghijrahan Laman Percuma untuk 1 Laman Web

Setiap kali kita melihat hos web keluar dengan pilihan “migrasi DIY”, ini membuat kita sedikit cemas. Itu kerana kebanyakan mereka tidak bagus, dan akhirnya mereka membebankan pelanggan.

SiteGround mungkin merupakan pengecualian untuk peraturan ini. Mereka telah membuat pemalam WordPress Migrasi percuma yang boleh anda muat naik ke mana-mana laman web.

Plugin Migrasi WordPress SiteGround

Tidak ada jalan keluar yang panjang dan membosankan. Anda hanya menghasilkan token dari dalam akaun hosting SiteGround anda dan plugin akan dengan cepat membantu melakukan pengangkatan yang berat.

Ya, masih memerlukan anda melakukan sedikit kerja. Tetapi berita baiknya ialah anda boleh memindahkan sebilangan besar laman web yang anda mahukan dengan pilihan ini. (Sebagai perbandingan, beberapa host yang menawarkan “migrasi percuma” membebaskannya hanya beberapa, memaksa anda membayar setelah titik tertentu.)

Sekiranya anda lebih suka mendapatkan bantuan profesional, langsung, SiteGround akan memberikan perkhidmatan percuma pada rancangan peringkat lebih tinggi mereka (GrowBig and up).

Sekiranya anda melebihi had pada setiap rancangan, mereka akan mengenakan yuran nominal $ 30 untuk setiap laman web tambahan.

5. Rangkaian Sijil dan Penyampaian Kandungan SSL Percuma (CDN)

Google Chrome telah mula memberi amaran kepada orang-orang secara aktif sekiranya laman web yang mereka coba capai tidak mempunyai sijil SSL.

SSL membantu melindungi segala maklumat yang dihantar berulang-alik antara peranti pengguna dan laman web, termasuk maklumat peribadi seperti alamat IP atau nombor kad kredit. Sekiranya tidak dilindungi, penggodam dan yang lain dapat memintas maklumat ini dengan mudah. Oleh itu Chrome mencari minat pengguna web di sini.

Dengan kata lain, yang pada dasarnya menjadikan sijil SSL menjadi syarat di semua laman web hari ini. Dan syukurlah, SiteGround membuangnya secara percuma untuk semua rancangan.

Berita baik yang lain datang dalam bentuk CDN Cloudflare percuma (Rangkaian Penghantaran Kandungan). CDN menyimpan fail besar, seperti gambar, di banyak pelayan di lokasi yang berlainan di seluruh dunia. Ini membantu memastikan bahawa fail disimpan sedekat mungkin ke pelawat laman web, menjadikannya lebih cepat diakses.
siteground cdn cloudflare

SiteGround mempunyai pelayan yang tersebar di tiga benua, yang membantu menjaga masa pemuatan dengan cepat dan memberikan pengalaman pelanggan yang baik.

6. Ciri Permulaan hingga Lanjutan Terdapat

SiteGround mempunyai sedikit sesuatu untuk semua orang.

Pemula dan blogger suka bahawa anda boleh memasang pembangun laman web popular seperti Weebly hanya dengan beberapa klik. Weebly menampilkan editor drag-and-drop yang sederhana sehingga anda dapat mengawal sepenuhnya tampilan dan nuansa laman web anda (tanpa perlu menyelami kod).

Selain Weebly, SiteGround juga mempunyai integrasi yang mendalam dengan WordPress, Joomla, dan Drupal. Setiap aplikasi ini dapat dipasang dengan cepat dan tanpa rasa sakit. Tidak memerlukan pembangun untuk membantu anda.

Namun, jika anda sudah menjadi pembangun, anda juga bernasib baik.

Anda akan mendapat Git pra-pemasangan pada rancangan yang lebih besar, bersama dengan SSH, WP-CLI, SFTP, dan phpMyAdmin. Mereka mempunyai banyak versi PHP yang boleh anda gunakan. Cache berbilang peringkat tersedia. Anda juga boleh mendapatkan akses ke persekitaran pementasan untuk membuat persiapan atau menguji laman web sebelum mendorong ciri baru ke dalam pengeluaran.

SiteGround juga membantu dengan keselamatan, menggunakan alat pencegahan AI-bot milik yang cuba menghentikan serangan baru sebelum mereka menyerang. Data mereka melaporkan bahawa dari 500,000 hingga dua juta percubaan kekerasan disekat di pelayan mereka setiap jam.

Oleh itu, anda juga tidak akan ditinggalkan sendirian untuk menangani sakit kepala ini.

7. 99.99% Jaminan Masa Masa

Ingat bahawa purata masa operasi 99.99% padat? Nah, ada sebab SiteGround tidak goyah di sini – ia memerlukan banyak wang.

Selalunya, apabila anda menggali syarat perkhidmatan host web, hanya ada berita buruk yang tersembunyi dalam cetakan yang baik.

SiteGround mengejutkan kami dengan cara yang baik. Di bawah Perjanjian Tahap Perkhidmatan mereka, mereka menjamin “uptime rangkaian 99.9% setiap tahun.” Sekiranya mereka berada di bawah ambang batas itu, anda akan mendapat pampasan dengan hosting percuma selama berbulan-bulan.

Jaminan masa operasi SiteGroundJaminan masa operasi SiteGround

Sekarang, ada beberapa syarat bagaimana pengiraan waktu operasi dikira. Segala masalah penyelenggaraan berjadual atau kecemasan dikecualikan. Sekiranya sesuatu yang anda lakukan menyebabkan downtime (seperti melebihi sumber daya, pasang aplikasi yang tidak berfungsi, atau melanggar syarat), maka SiteGround tidak bertanggungjawab. Sebarang serangan luar yang besar terhadap sistem mereka juga boleh mengesampingkan dasar ini.

8. Jaminan Pulangan Wang 30 Hari

SiteGround mempunyai jaminan pulangan wang 30 hari penuh pada semua rancangan hosting bersama. Sebagai perbandingan, rancangan cloud, VPS, dan hosting khusus mereka hanya diberikan dengan bayaran balik 15 hari.

Seperti hos lain, yuran nama domain dan “tambahan” lain biasanya tidak akan dikembalikan. Dan dasar pembayaran balik ini hanya berlaku untuk pelanggan baru. Oleh itu, anda tidak dapat bayaran balik untuk rancangan pembaharuan.

Kekurangan Menggunakan Hosting SiteGround

SiteGround membuat kami kagum dengan waktu operasi yang hampir sempurna dan jaminan perkhidmatan percuma mereka jika masa operasi menurun di bawah 99,99%. Kelajuan pemuatan mereka cukup baik, walaupun bukan yang terpantas di luar sana. Juga, SiteGround menawarkan pelbagai aplikasi untuk membahagiakan pengguna baru dan pengguna lanjutan.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kelemahan yang perlu dipertimbangkan sebelum mendaftar. Jadi inilah beberapa masalah besar yang kami hadapi semasa ujian langsung kami.

1. Kadar Pembaharuan Lebih Tinggi

Pelan termurah SiteGround, StartUp, mempunyai harga iklan $ 3,95 / bulan yang rendah di laman web mereka.

Kesepakatan ini kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan kerana memang betul. Hampir setiap hos web yang kami kaji sehingga kini menggunakan tipu daya yang sama. Mereka menarik perhatian anda dengan kadar perkenalan yang rendah, hanya untuk menggandakan (atau bahkan tiga kali ganda) harga ketika tiba masanya untuk memperbaharui.

Sebagai contoh, kadar $ 3.95 / bulan melonjak sehingga $ 11.95 apabila anda memperbaharui. Pelan lain SiteGround masing-masing meningkat sehingga $ 19.95 dan $ 34.95 / bulan.

Penyelesaian terbaik untuk ini adalah mengunci dalam jangka masa yang paling lama (36 bulan di SiteGround) untuk memanfaatkan kadar rendah itu selama yang anda boleh.

2. $ 14.95 “Bayaran Persediaan” untuk Pengebilan Bulanan

Tidak banyak host web yang dikongsi yang membolehkan anda membeli hanya sebulan untuk bermula. Mereka sering mencuba anda untuk mendaftar sekurang-kurangnya beberapa bulan atau setahun.

Berita baiknya ialah dengan SiteGround anda boleh mendaftar selama satu bulan. Berita buruknya ialah mereka mengenakan “Yuran Persediaan” kepada anda untuk rancangan ini.

Dengan harga semasa, ini bermaksud anda membayar harga perkenalan $ 3,95 / bulan ditambah satu kos persediaan sekali sebanyak $ 14,95.

Masalahnya, seperti yang dijelaskan di bahagian terakhir, adalah bahawa selepas bulan pertama rancangan anda akan diperbaharui dengan kadar yang lebih tinggi.

Oleh itu, pada mulanya anda mungkin berfikir bahawa anda mendapat banyak keuntungan, mencuba perkhidmatan mereka dengan hanya beberapa dolar. Tetapi kenyataannya adalah bahawa anda akan dikenakan denda dua kali (sekali melalui bayaran penyediaan dan sekali lagi melalui kadar pembaharuan).

Kos penyediaan SiteGround

Jangan ganggu dengan rancangan satu bulan ini, kerana anda hanya akan membayar lebih dalam jangka masa panjang.

3. Pelan Terhad “Murah”

Harga SiteGround pada rancangan terendah mereka setanding dengan persaingan sehingga nampaknya bagus ketika anda pertama kali melihatnya.

Walau bagaimanapun, ciri rancangan tidak sesuai.

Sebagai contoh, anda mendapat satu laman web dan hanya 10 GB ruang web untuk menangani sekitar 10,000 lawatan bulanan. Pelan ini juga mempunyai trafik tanpa had (atau lebar jalur tidak bermeter). Namun, jika laman web anda hampir mencapai had tersebut, prestasi akan merosot.

Itu bermaksud bagus untuk laman web yang lebih kecil yang mungkin tidak mencapai ambang waktu untuk sementara waktu. Tetapi jika laman web anda mula menjadi lebih besar, anda mungkin perlu meningkatkan dan membayar lebih banyak untuk peningkatan sumber.

4. Tiada Nama Domain Percuma

Sebilangan besar hos web menggunakan ‘percuma’ untuk menarik pelanggan baru.

Itu sering merangkumi kadar perkenalan yang rendah dan perkhidmatan tambahan seperti e-mel atau migrasi.

Nama domain percuma untuk tahun pertama hampir selalu ada dalam senarai itu.

SiteGround, sayangnya, tidak melakukannya. Sekiranya anda belum mempunyai nama domain, mereka akan mengenakan bayaran untuk anda dari hari pertama, bermula dari $ 15,95 / tahun.

Harga SiteGround, Rancangan Hosting & Fakta Pantas

SiteGround mempunyai tiga peringkat hosting bersama. Berikut adalah kos dan sorotan:

Kos penyediaan SiteGround

 • Pelan StartUp: Pelan ini berharga $ 3,95 sebulan, boleh menjadi tuan rumah satu laman web dan bagus untuk pemula yang baru bermula dengan laman web. Ia boleh menangani sehingga 10,000 kunjungan unik setiap bulan, dengan lebar jalur tanpa had, sokongan pelanggan 24/7, Cloudflare CDN percuma, Let’s Encrypt SSL percuma, e-mel tanpa had & DB, sandaran harian percuma dan banyak lagi.
 • Pelan GrowBig: Pelan ini berharga $ 5,95 sebulan dan boleh menjadi tuan rumah beberapa laman web. Sebagai tambahan kepada apa yang dimiliki oleh rancangan StartUp, anda juga mendapat SSL Wildcard percuma selama 1 tahun, 30 salinan sandaran dan pemulihan percuma, semua 3-tingkat SuperCacher, yang membantu memuatkan masa dengan sangat banyak, dan persekitaran pentas untuk WordPress dan Joomla.
 • Rancangan GoGeek mereka: Pelan ini berharga $ 11.95 sebulan dan boleh menjadi tuan rumah laman web tanpa had. Ia mempunyai ruang 30GB untuk 100,000 lawatan setiap bulan. Ia mempunyai semua ciri dari dua rancangan lain termasuk sokongan keutamaan, pematuhan PCI dan pembuatan Git repo satu klik.

Semua rancangan hosting bersama dilengkapi dengan akaun e-mel percuma, CDN percuma dan lebar jalur tanpa had.

 • Domain: Harga domain bermula dari $ 15.95
 • Kemudahan Pendaftaran: Proses pendaftaran satu halaman sangat mudah.
 • cara bayaran: Kad Kredit (ada pilihan lain yang tersedia melalui sembang)
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Mereka mengenakan yuran persediaan $ 14.95 jika anda membayar rancangan hosting bersama mereka setiap bulan dan bukannya setiap tahun. Kadar pembaharuan juga lebih tinggi. Dan anda perlu membayar nama domain (tanpa freebie).
 • Jual Beli: Sebilangan … tetapi tidak ada yang buruk.
 • Pengaktifan Akaun: Pengaktifan akaun pantas.
 • Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Pemasangan pantas dan mudah aplikasi dan CMS popular menggunakan Softaculous.

Adakah Kami Mengesyorkan SiteGround?

Ya, kami sudi.

SiteGround telah memberikan masa operasi yang kukuh selama beberapa tahun sekarang. Dan jaminan masa operasi mereka memastikan bahawa anda mungkin tidak akan menghadapi masalah downtime yang besar.

Kelajuan laman web mereka juga bagus. Ini terima kasih sebahagiannya untuk pelayan mereka yang tersebar di tiga benua dan akaun Cloudflare CDN percuma. Mereka juga memberi anda SSL percuma untuk semua rancangan.

Harga adalah baik jika anda memanfaatkan jangka masa yang paling lama. Jika tidak, anda akan mendapat kadar pembaharuan yang tinggi lebih cepat. Bawa juga domain anda sendiri, untuk mengelakkan bayaran yang lain.

P.S. Adakah anda pernah menggunakan SiteGround sebelum ini? Harap pertimbangkan untuk memberikan ulasan di bawah ini – baik atau buruk – tidak penting selagi ia bermanfaat bagi pelawat kami. Terima kasih atas sokongan anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author