Ulasan GoDaddy: Kelajuan Beban Pantas & Masa Boleh Dipercayai, Tetapi …

laman web godaddyGoDaddy: Hos web yang disyorkan

Hosting GoDaddy stabil (99.97% uptime) dan pantas (rata-rata 554ms).

Pelan asas mereka memberi anda storan sehingga 100 GB dan lebar jalur yang tidak dimeterai. Dan ia disatukan dengan lebih dari 125 perkhidmatan yang boleh anda pasang dengan satu klik.

Walau bagaimanapun, mereka akan mengenakan banyak bayaran untuk anda, mulai dari migrasi ($ 99 / laman web) hingga sandaran ($ 2.99 / bln), sijil SSL ($ 63.99 / tahun), dan apa sahaja yang anda perlukan.

Sokongan pelanggan mereka perlahan dan mengecewakan. Jaminan pulangan wang mereka membingungkan di atas semuanya (jadi anda mungkin tidak mendapat satu dolar lagi).

Berikut adalah gambaran mendalam mengenai kebaikan dan keburukan yang kami temui selama 24 bulan ujian langsung.

Maklumat umum & Gambaran Keseluruhan Hosting

VERDIK KAMI: Host Web Paling Popular
SPEED: 554ms (Rata-rata Februari 2018 hingga Januari 2020)
KEMASKINI: 99.97% (Rata-rata Februari 2018 hingga Januari 2020)
SOKONGAN: Sembang Langsung 24/7
APPS: WordPress, Joomla, Drupal dan banyak lagi
CIRI-CIRI: Lebar jalur tidak terkawal, storan 100GB, e-mel percuma, dan domain percuma tahun pertama
PELAN HOSTING: Shared, WordPress, Cloud, Reseller, VPS dan Dedicated Server
PEMINDAHAN LAMAN: Tidak Percuma
HARGA: Bermula pada $ 4.33 / bln (diperbaharui pada $ 8.99 / bln)

Kelebihan Menggunakan GoDaddy Hosting

GoDaddy telah memberikan masa operasi dan kelajuan halaman yang mantap selama 24 bulan terakhir. Mereka bergabung dengan lebih dari 125 aplikasi web yang popular, jadi ada sedikit sesuatu untuk semua orang. Dan rancangan “Ekonomi” termurah mereka kini juga bernilai tinggi untuk harganya.

Berikut adalah perkara teratas yang kami sukai mengenai hosting GoDaddy:

1. Masa penggunaan yang baik sebanyak 99.97%

GoDaddy mungkin terkenal dengan nama domain, tetapi mereka telah mengetahui bagaimana untuk memberikan beberapa waktu operasi yang kuat pada rancangan hosting bersama mereka juga.

Terdapat bulan yang cerdik pada bulan Oktober 2019 dengan masa operasi 99.84%. Tetapi kemudian mereka mengikutinya dengan corak 99,99% – 100% yang konsisten untuk menjadikan purata 24 bulan hingga 99,97%.

Setelah menguji hos lain, itu meletakkan GoDaddy jauh di atas purata. Dan ini bermakna purata waktu henti bulanan hanya sekitar ~ 13 minit – tidak cukup untuk menggagalkan perniagaan anda semasa penjualan atau pelancaran besar.

Waktu operasi purata 12 bulan terakhir:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 99.99%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 99.96%
 • Waktu operasi purata November 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 99.84%
 • Waktu operasi purata September 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 99.95%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 100%
 • Waktu operasi purata April 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 99.97%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 99.99%

godaddy-performance-24bulanLaman ujian langsung: hostingfacts-gd.com | Purata masa dan kelajuan: 24 bulan+

2. Kelajuan Pemuatan Halaman yang Hebat

Kami akan mengakui: kami tidak melihat ini akan datang.

Tahun lalu, anda tidak akan mengaitkan hos web yang lebih murah seperti GoDaddy dengan prestasi yang baik. Namun, itulah yang telah mereka lakukan. Laman ujian GoDaddy kami telah mencatatkan purata masa pemuatan halaman hanya 554ms selama 24 bulan yang lalu.

Masa pemuatan yang cepat bukan sekadar metrik kesombongan. Kajian menunjukkan bahawa mereka dapat memaksa pengunjung meninggalkan laman web anda dengan lebih cepat, merosakkan kedudukan mesin pencari anda (terutama di telefon bimbit), dan bahkan memberi kesan negatif terhadap kadar penukaran anda.

Kelajuan hos web anda juga penting kerana anda tidak dapat melakukan apa-apa untuk mengawalnya.

Inilah maksud kami:

Sekiranya anda mempunyai laman web yang penuh dengan gambar, anda boleh memampatkannya atau menggunakan Rangkaian Penghantaran Kandungan (CDN) untuk melepaskan beban pelayan anda dan menjadikan laman web anda lebih cepat. Dengan kata lain, anda boleh mengawal perkara untuk mempercepat laman web anda secara langsung.

Tetapi jika hos web anda perlahan secara perlahan, untuk memulakan? Tangan anda diikat. Anda akan berperang kalah.

Nasib baik, dengan hosting GoDaddy, anda tidak perlu bimbang tentang memuatkan kelajuan berdasarkan ujian kami.

Dalam 24 bulan terakhir, mereka mencapai rata-rata 554ms yang stabil.

Masa muat purata GoDaddy:

Perangkaan GoDaddy-2019-2020Masa muat purata GoDaddy 2019-2020 | Lihat statistik

3. Lebih 125+ Aplikasi Pasang Sekali Klik

GoDaddy mempunyai pembangun laman web sendiri jika anda hanya mencari pengalaman drag-and-drop yang sederhana.

Walau bagaimanapun, jika anda menginginkan sesuatu dengan kekuatan yang lebih sedikit, GoDaddy juga mempunyai pemasangan satu klik dengan lebih daripada 125 aplikasi paling popular di Internet. Itu merangkumi sistem pengurusan kandungan seperti WordPress, Joomla, dan Drupal.

aplikasi godaddy

Tetapi ia juga merangkumi alat mesra pemaju seperti cPanel, MySQL, CloudLinux, Python, dan pelbagai versi PHP.

Oleh itu, mereka mempunyai pelbagai pilihan yang sesuai untuk semua orang dari awal blogger hingga webmaster yang bijak.

4. Pelan Murah Asas adalah Nilai Baik di Kertas

Semasa kami mula-mula mengkaji GoDaddy, rancangan hosting bersama termurah mereka terlalu mahal, dan ciri-cirinya terlalu terhad.

Nampaknya mereka telah melakukan giliran 180 darjah sepenuhnya sejak itu.

Sekarang, harga rancangan Ekonomi hanya $ 2.99 / bulan. Tidak perlu kod diskaun.

Walau bagaimanapun, anda masih mendapat banyak nilai untuk harga tersebut. Anda mendapat semua yang diperlukan untuk satu laman web, termasuk storan sehingga 100 GB dan lebar jalur yang tidak dimeterai.

Mereka juga melancarkan nama domain dan e-mel perniagaan percuma untuk tahun pertama.

Beberapa hos lain yang kami kaji, seperti SiteGround, menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kami. Tetapi apabila benar-benar menghoskan laman web dengan mereka, mereka hanya memberi anda 10GB storan dengan rancangan paling murah.

GoDaddy secara harfiah memberi anda sepuluh kali ganda dari harga yang serupa. Oleh itu, nilai keseluruhan yang anda perolehi sangat baik pada hantaran pertama. Hanya apabila anda menggali sedikit lebih jauh di bawah permukaan, anda menyedari bahawa ia mungkin tidak begitu baik. Inilah sebabnya…

5. Sokongan Pelanggan yang Baik

GoDaddy menawarkan sokongan pelanggan 24/7. Mereka mempunyai pangkalan pengetahuan, sokongan telefon, dan sembang langsung.

Bot sokongan sembang langsung memulakan anda dengan membiarkan anda memilih dari beberapa jabatan untuk masalah anda. Setelah melakukannya, anda dihubungkan dengan ejen sokongan, yang mengambil masa kira-kira satu minit.

Sokongan GoDaddy

Kami bertanya kepada mereka beberapa soalan asas mengenai rancangan dan perkhidmatan mereka. Jawapannya lurus ke depan dan mudah difahami dan rata-rata, mereka memerlukan masa sekitar 2 minit untuk menjawab.

Sokongan sembang langsung GoDaddy

GoDaddy telah membuat peningkatan besar tahun lalu dengan sokongan sembang langsung mereka. Dulu sangat tidak boleh dipercayai dan sering terasa seperti mereka selalu berusaha menjual sesuatu daripada membantu anda mencari jalan keluar. Sangat gembira melihat mereka telah mendengar ulasan pengguna dan menyusun semula perbualan langsung mereka.

Kekurangan Menggunakan GoDaddy Hosting

Prestasi GoDaddy cukup mantap di seluruh bidang. Nilai untuk harga awal juga bagus.

Namun, itu juga sebahagian daripada masalah. Terdapat banyak peningkatan sepanjang proses pembayaran. Dan harga pembaharuan juga akan kembali menghantui anda.

Kami juga tidak menyukai jaminan pengembalian wang yang membingungkan dan samar-samar.

Berikut adalah keburukan terbesar yang kami lihat:

1. Banyak Penjualan

GoDaddy menjadi terkenal kerana jumlah penjualan yang digunakan untuk menaikkan harga yang akhirnya akan anda bayar.

Yang pertama anda hadapi adalah kos rancangan hosting berdasarkan jumlah masa yang anda bayar di muka. Anda mesti mendaftar selama tiga tahun sekiranya anda ingin mendapatkan harga $ 4.33 / bulan itu. Rancangan tiga bulan yang lebih pendek akan menelan belanja lebih tinggi: $ 10.99 / bulan.

Harga Tempoh Tempoh Hosting GoDaddy

Ini hanya yang pertama dari banyak.

GoDaddy juga akan berusaha menjual banyak perkhidmatan tambahan kepada anda semasa pembayaran. Sebagai contoh, mereka secara automatik akan memilih anda untuk membuat sandaran laman web yang akan menelan belanja $ 2.99 / bulan selama tiga tahun.

Harga Sandaran Laman Web Hosting GoDaddy

Hanya satu penjualan sahaja yang akan menggandakan harga anda.

Mereka juga tidak berhenti di situ. Anda juga akan melihat peningkatan untuk akses Office 365, sijil SSL, dan “keselamatan laman web penting” yang merujuk kepada imbasan dan kemas kini perisian hasad.

Proses pembayaran GoDaddy terasa seperti ladang ranjau, di mana anda perlu memerhatikan setiap langkah dengan teliti sebelum membayar dua atau tiga kali harga awal secara tidak sengaja.

2. Pelan Asas Tidak Mempunyai Ciri-ciri Kritikal (Tanpa Sijil SSL, Sandaran, Keselamatan, atau Migrasi Laman)

Tuan rumah teratas yang telah kami kaji akan memasukkan ciri seperti sijil SSL pada setiap rancangan. Ini telah menjadi perkara biasa dan pada dasarnya diperlukan untuk menjalankan laman web hari ini.

Malangnya, GoDaddy tidak menawarkan semua ini dalam rancangan asas mereka, yang menyebabkan banyak peningkatan sepanjang perjalanan.

Contohnya, ambil sijil SSL mereka. Kecuali anda sudah membayar untuk rancangan teratas mereka, ciri ini akan dikenakan biaya:

• $ 63,99 / tahun untuk satu laman web ($ 79,99 / tahun diperbaharui)
• $ 159.99 / tahun pelbagai laman web ($ 199,99 / tahun diperbaharui)
• $ 295.99 / tahun semua subdomain ($ 369.99 / tahun diperbaharui)

Harga tersebut keterlaluan kerana jujur ​​kerana kebanyakan host hari ini akan memberi anda sijil Let’s Encrypt SSL percuma untuk setiap laman web.

Host lain akan memberi anda sandaran dan keselamatan laman web juga. Tetapi kedua-duanya akan dikenakan biaya $ 2.99 / bln dan $ 5.59 / bln masing-masing.

Mari kita lihat juga bayaran migrasi.

Sekali lagi, banyak host akan memindahkan sekurang-kurangnya satu laman web yang ada ke pelayan mereka secara percuma. Sebilangan besar daripada mereka boleh melakukannya dalam beberapa jam selepas meminta supaya anda tidak perlu menunggu.

Bukan GoDaddy. Mereka tidak menawarkan migrasi laman web percuma. Dan jika anda mahu mereka melakukannya untuk anda, harganya adalah $ 99,99 / laman web, dan memerlukan 7-10 hari. Jadi bukan hanya mahal tetapi juga perlahan.

Tambahkan semua kos tambahan ini selama beberapa tahun dan hosting GoDaddy tidak lagi kelihatan murah.

3. Kadar Pembaharuan Lebih Tinggi, Terlalu

Harga rancangan Ekonomi GoDaddy bermula pada $ 4,33 / bulan selama tiga tahun.

Walau bagaimanapun, semua rancangan mereka mengikuti trik harga standard industri di mana mereka menggandakan atau menggandakan harga apabila tiba masanya untuk memperbaharui.

Pelan Ekonomi yang sama, sebagai contoh, akan meningkat kepada $ 8.99 / bulan apabila anda memperbaharui.

Anda tidak mendapat ciri tambahan atau prestasi yang lebih baik. Tetapi anda perlu membayar lebih banyak.

4. Jaminan Pulangan Wang yang mengelirukan

Sebilangan besar hos web yang telah kami tinjau akan memberi anda pengembalian dana tanpa pertanyaan jika anda membatalkannya dalam 30 hari.

Di permukaan, jaminan pengembalian wang GoDaddy kelihatan serupa. Rancangan tahunan boleh mendapat bayaran balik dalam sebulan pembelian.

Namun, di sinilah semua masalah mula timbul.

Sekiranya anda membayar untuk “Pelan Bulanan” (kurang daripada rancangan tahunan – tiga, enam, atau sembilan bulan), anda perlu meminta bayaran balik dalam masa 48 jam. Itu hanya memberi anda dua hari untuk mencubanya.

Untuk mendapatkan salah satu daripada pengembalian wang ini, anda harus membuat panggilan telefon ke khidmat pelanggan mereka (agar mereka dapat membicarakannya).

Dan hampir setiap rancangan yang ditawarkan GoDaddy mempunyai beberapa syarat pelik yang boleh menjejaskan peluang anda untuk benar-benar menerima bayaran balik tersebut.

Contohnya, inilah yang dinyatakan oleh istilah mereka mengenai bayaran balik hosting web:

“Jika Layanan Hosting telah dilakukan, maka layanan tersebut tidak dapat dikembalikan (jika belum dilakukan, layak mendapat pengembalian dana dalam waktu 30 hari dari tanggal transaksi).”

Itu tidak begitu jelas, betul?

Pada dasarnya, apa yang kami rasa bermaksud bahawa jika anda benar-benar menggunakan rancangan hosting dan membuat laman WordPress, sebagai contoh, anda mungkin melanggar istilah ini. Oleh itu, secara teori mereka boleh menolak permintaan pembayaran balik anda.

Kami sama sekali tidak suka ini.

Harga GoDaddy, Rancangan Hosting & Fakta Pantas

Berikut adalah gambaran ringkas mengenai rancangan hosting GoDaddy:

Harga dan rancangan GoDaddy

Pelan Ekonomi: Satu laman web dengan harga $ 4,33 / bulan (diperbaharui pada $ 8,99 / bulan). Anda mendapat storan 100 GB, lebar jalur yang tidak dimeterai, e-mel perniagaan percuma dan nama domain percuma untuk tahun pertama.

Pelan Deluxe: Laman web tanpa had dengan harga $ 7.99 / bulan (diperbaharui pada $ 11.99 / bulan). Ia dilengkapi dengan semua ciri Ekonomi, serta storan dan subdomain tanpa had.

Pelan Muktamad: Semua ciri Deluxe dan lebih dari $ 12.99 / bulan (diperbaharui pada $ 16.99 / bulan). Termasuk dua kali kekuatan pemprosesan dan memori, sijil SSL percuma untuk tahun pertama, DNS premium, dan pangkalan data tanpa had.

Pelan Maksimum: Semua ciri Ultimate dan lebih banyak lagi dengan harga $ 19.99 / bulan (diperbaharui pada $ 24.99 / bulan). Anda mendapat dua kali ganda kuasa dan memori, dua kali “trafik laman maksimum” dan sijil SSL percuma sepanjang tempoh pembelian.

Lebih banyak fakta mengenai GoDaddy:

 • Domain percuma? Anda mendapat tahun pertama secara percuma, tetapi selepas itu ia akan dikenakan biaya.
 • Kemudahan Pendaftaran: Proses pendaftaran yang cukup mudah.
 • cara bayaran: Semua kad kredit utama dan PayPal diterima.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: polisi pembayaran balik yang mengelirukan & syarat seperti “Jika Perkhidmatan Hosting telah dilakukan, maka tidak dapat dikembalikan (jika belum dilakukan, layak mendapat pengembalian dana dalam waktu 30 hari dari tarikh transaksi).”
 • Jual Beli: Banyak penjualan. Istilah awal, migrasi laman web, sandaran, sijil SSL, keselamatan dan banyak lagi.
 • Pengaktifan Akaun: Pengaktifan akaun pantas.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Banyak pilihan pemasangan 1 klik dengan aplikasi sumber terbuka yang paling popular.

Adakah Kami Mengesyorkan GoDaddy?

Ya, kami sudi.

GoDaddy mempunyai masa operasi yang kuat dan pantas memuatkan halaman. Mereka berfungsi dengan baik dengan aplikasi web paling popular yang anda mahukan. Dan harga awal untuk ciri asas adalah nilai yang baik pada pandangan pertama.

Anda mungkin ingin melihat pilihan lain juga.

Terdapat banyak kelebihan untuk ciri asas yang anda anggap hanya disertakan secara percuma (SSL). Mana-mana ini mungkin menggandakan kos rancangan anda. Tetapi bersama-sama, mereka dapat dengan mudah menelan belanja lebih tinggi daripada penyedia hosting web terbaik.

Oleh kerana prestasi mereka keseluruhannya baik, mereka mempunyai beberapa kekurangan yang kami sarankan untuk meninjau yang lain di bahagian atas senarai kami juga.

Adakah anda mempunyai pengalaman peribadi dengan GoDaddy – positif atau negatif? Sekiranya ada, sila berikan ulasan yang jujur ​​dan telus di bawah ini!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author