Sådan tilpasses WordPress

WordPress logoTilbage i de dårlige gamle dage havde du brug for at kende HTML for at designe et websted. Efterhånden som internettet blev mere avanceret og komplekst, var du også nødt til at lære Javascript.

En måde at undgå dette er at bruge et content management system (CMS). En CMS, som WordPress eller Wix, gør det tunge løft for dig. Gennem brug af temaer, en WYSIWYG-editor og forudbyggede widgets kan du oprette et professionelt udseende websted uden at skrive en enkelt kodelinie.

WordPress er langt den mest populære CMS i verden. Fra marts 2020 bruges det af over 35 procent af webstederne. Men hvorfor er det så populært?

Svaret er det WordPress har opnået en perfekt balance mellem tilpasning og brugervenlighed. Du kan bruge et standardtema og sammensætte et hurtigt og beskidt blogsite. Eller du kan installere plugins og oprette et virkelig professionelt websted.

Her diskuterer vi alt hvad du har brug for at vide om tilpasning af dit WordPress-sted. Vi vil tale om grundlæggende indstillinger, temaer og widgets. Vi vil også tale om mere avancerede funktioner som plugins, analytics og andre integrerede værktøjer.

Bemærk: Hvis du selv er i stand til at håndtere design og tilpasning, reducerer du omkostningerne til dit webstedsudvikling meget.

Lad os se nærmere på!

Tilpasning af WordPress 101

Der er flere måder, hvorpå du kan tilpasse dit WordPress-sted. Den vigtigste ting at bemærke er måske, at WordPress ikke er et hostingfirma. Det er bare et CMS. Som et resultat skal du vælge din egen vært og registrere dit eget domænenavn. Mange værter tilbyder dedikeret WordPress-hosting af høj kvalitet, med WordPress forudinstalleret på din server.

wordpress tilpasning

Når du har sorteret din hosting-situation, er det næste trin at opbygge dit websted. Der er to primære måder at tilpasse et WordPress-sted til:

 • Valg af tema
 • Tilføjelse af widgets
 • Tilføjelse af en menu

Vi vil tale mere om alle tre af disse indstillinger senere, men her er kernen af ​​det:

Temaer definere layout og farveskema på dit websted. Du kan oprette et grundlæggende blogformat, et billedgalleri og andre almindelige sidetyper. Du kan endda vælge et andet tema til din startside for at give dit websted et mere skræddersyet look.

Widgets er værktøjer, typisk placeret i sidefeltet, der giver merværdi. Typiske widgets inkluderer links til sociale medier eller en formular til tilmelding af e-mail.

Menuer gør det nemt for besøgende at navigere på dit websted. Antag f.eks., At du driver et autoværksted. Du har muligvis en menu øverst på siden med links til dele, tjenester, et Google-kort over din placering og en “kontakt os” -side.

Ud over disse indstillinger er der andre, mere avancerede måder at tilpasse dit websted. En af disse er at oprette et cascading style sheet (CSS). En CSS giver dig mulighed for at tilpasse skrifttyper, farver og skriftstørrelser til forskellige tekstformater. Så i stedet for manuelt at indstille fontstørrelser og farver for hver side, kan du oprette forudindstillede indstillinger for overskrifter, underoverskrifter og almindelig tekst og vælge dem hurtigt og nemt.

Du kan endda oprette tilpassede overskrifter til dit WordPress-sted. En brugerdefineret header binder hele dit websted sammen. Hver side vil se ud som en del af en større helhed, selvom temaet ellers er anderledes.

Kan du tilpasse WordPress fuldt ud?

Når du tænker på WordPress, tænker du sandsynligvis på en blog eller et andet indholdsorienteret websted. Faktisk bruges det af virksomheder så prestigefyldte som Flickr, LinkedIn og BBC America. Men formoder, at du vil integrere mere avancerede funktioner såsom fora, kundechat-bots eller e-handel? WordPress understøtter ikke nogen af ​​disse applikationer.

Heldigvis er der bogstaveligt talt tusinder af plugins, der tilføjer funktionalitet til dit websted. Dette rige økosystem inkluderer næsten enhver webfunktion, du kan forestille dig. Så hvis du vil tilføje et forum eller en e-handelsside til dit websted, er det bestemt muligt.

wordpress plugin installation

Det eneste problem er, at disse plugins ikke skalerer godt. De er designet til små til mellemstore websteder, og større websteder skal bruge flere og flere indviklede kludges for at opretholde ydeevnen. I dette tilfælde kan du overveje et mere avanceret CMS med mere oprindelige funktioner.

Så igen, hvis dit websted er blevet så stort, at du er vokset fra WordPress, er det et godt problem at have.

WordPress Generelle indstillinger

Inden du begynder at bygge dit websted, vil WordPress bede dig om at konfigurere dine grundlæggende indstillinger, såsom dit brugernavn, adgangskode og andre basale serverindstillinger. Dette er et godt tidspunkt at sikre dig, at dit WordPress-websted er sikkert, da at forkert dine grundlæggende indstillinger kan give dig sårbar overfor hackere.

adgangskodebeskyttelseInden du selv logger ind, vil WordPress bede dig om at oprette et brugernavn og en adgangskode. Sørg for at bruge en stærk adgangskode. Og Brug aldrig “admin” som dit brugernavn. Det er den første ting hackere vil prøve at gætte, da mange skabere aldrig ændrer det.

Når du er logget ind, ser du betjeningspanelet, hvor du vil gøre størstedelen af ​​dit arbejde. Først er instrumentbrættet lidt rodet. Der er flere widgets på skærmen, men ikke alle af dem er nødvendige for alle brugere.

Der er et lille link i øverste højre hjørne af skærmen, der siger “Skærmindstillinger”. Klik på det, så kan du deaktivere individuelle widgets. Widgets “Welcome”, “Quick Draft” og “WordPress Events and News” skal være de første der går. De fleste mennesker vil aldrig bruge disse funktioner.

Klik derefter på linket “Indstillinger” i venstre side af siden, og klik på linket til “Generelle indstillinger”.

Der ser du dine mest basale indstillinger for webstedet. De første to felter giver dig mulighed for at indtaste en titel og en tagline til dit websted. Webstiteltitlen vises på browserfane, mens titlen og taglinien vises øverst på siden i mange WordPress-temaer. Da dette er de første ting, som mange mennesker vil se, når de besøger dit websted, er det en god ide at tænke over dem.

Dernæst skal du indtaste din WordPress-adresse. Dette skal være det domæne, du har registreret til dit websted. WordPress kigger automatisk i WordPress-biblioteket for at finde din startside. Hvis din startside er anderledes – hvis den f.eks. Er vært på en anden server – skal du indtaste den URL i boksen “Webstedsadresse”. For de fleste steder skal WordPress-adressen og webstedsadressen dog være den samme.

generelle indstillinger for wordpress dashboard

Du kan også ændre din e-mail-adresse til administration. Som standard vil det være administratoradressen til dit websted. Hvis du har en anden e-mail-konto som Gmail, kan du indtaste disse oplysninger her.

hvordan man vælger brugerrolle i generelle indstillinger for wordpress

For de fleste er dette en god ide, da hackere har sværere tid med at gætte disse oplysninger. I værste fald vil det at have en admin-e-mail-adresse, der ikke findes på din WordPress-server, gøre det let at nulstille din WordPress-administratoradgangskode.

Nederst på siden kan du vælge din tidszone, datoformat, tidsformat og webstedets sprog. Dette er for det meste administrative indstillinger og påvirker ikke brugeroplevelsen.

En række forskellige brugerroller

Der er endnu en mulighed, vi skal tale om: den nye bruger default-rolle. Her er en hurtig gennemgang af, hvad de betyder:

 • Superadmin giver en bruger til alle administrative funktioner på webstedet såvel som alle andre websteder på det samme netværk. Medmindre du kører et netværk, tjener denne indstilling intet formål.
 • Admin giver en bruger alle de administrative indstillinger, du har. For de fleste steder vil du være den eneste administrator. Men hvis du kører et websted med en betroet partner, vil du gøre dem til en administrator.
 • Det Editor rolle giver en bruger mulighed for at offentliggøre og redigere ethvert indlæg på webstedet. Dette kan være nyttigt, hvis du arbejder på et samarbejdsprojekt med andre partnere. I det væsentlige kan de redigere webstedets indhold, men ikke det overordnede format eller sikkerhedsfunktioner.
 • Forfatter tillader en bruger at offentliggøre og redigere alle indlæg, de har oprettet. De vil dog ikke være i stand til at redigere indhold, der er oprettet af andre brugere.
 • EN bidragyder kan skrive indlæg. De kan dog ikke offentliggøre dem. Alt, hvad de har skrevet, skal offentliggøres af en redaktør eller administrator.
 • EN abonnent kan kun administrere deres egen profil.

Generelt vil du forlade standardbrugerrollen som “Abonnent”. Når nogen har en konto på din server, kan du altid bruge dine administrative beføjelser til at ændre deres rolle. Hvis du har mere end en håndfuld brugere, er den nemmeste måde at administrere dem på at bruge et tredjepartsværktøj som phpMyAdmin.

Hvis du beslutter at ændre nogen af ​​disse indstillinger senere, er det let at gøre. Naviger blot til siden Generelle indstillinger, og foretag de ændringer, du har brug for.

Tilpasning af WordPress-temaer

Nu, hvor du har konfigureret dine grundlæggende indstillinger, er det tid til at tilpasse udseendet og følelsen af ​​dit websted. Det første trin i denne proces er at vælge et WordPress-tema. Der er to typer temaer: gratis temaer og premium-temaer. Til at begynde med, lad os se på, hvordan du installerer et gratis tema.

Fra dit betjeningspanel skal du klikke på linket “Udseende” i venstre side og derefter klikke på “Temaer” -knappen. Der ser du en flisebelagt visning af alle de temaer, der i øjeblikket er gemt på din server.

hvordan man ændrer wordpress tema

Hvis du er vært på en dedikeret WordPress-server, vil der allerede være flere muligheder. Hvis du ikke er det, eller hvis du vil vælge et andet udseende, skal du installere et nyt tema.

Gratis tema kan ikke være den sikreste mulighed

Der er flere WordPress-temagepladser på nettet. Men som man siger: ”hvis det ser ud for godt til at være sandt, er det sandsynligvis det”. Mange af disse “gratis” temaer er integreret med ad trackers eller endda malware, der kan kompromittere dit websteds sikkerhed.

For at forblive i sikkerhed er det bedste sted at finde et tema at vælge et fra det officielle WordPress-arkiv. Derfra kan du søge i temaer for at finde et, der passer til dine behov. Vælg et legende tema til din havearbejdsblog, eller et mere nedknappet tema til din professionelle blog.

officielt WordPress temaopbevaring

Når du har fundet en, du kan lide, skal du blot trykke på knappen “Download”. Det gemmes på din computer som en .zip-fil. Gå derfra tilbage til dit WordPress-betjeningspanels temaside og tryk på knappen øverst, der siger “Tilføj nyt”. Vælg .zip-filen til dit tema, og den uploades til din server.

Vælg dit tema, så har du et par muligheder. Først kan du klikke på “Detaljer & Preview ”, som giver dig et direkte kig på temaet i aktion med nogle fyldtekst og billeder. Dette giver dig mulighed for at få en bedre idé om, hvordan det ser ud, uden at offentliggøre det på Internettet. Hvis du er glad, skal du bare klikke på “Aktivér”, og temaet vil blive vist live.

eksempel WordPress tema

WordPress har en temareditor, der giver dig mulighed for manuelt at redigere dit tema. Selvom du er tilpas med HTML, PHP og CSS, skal du ikke bruge det. WordPress advarer endda dig om ikke at gøre det. Årsagen er, at du permanent kan bryde dit websted, så du bliver nødt til at geninstallere temaet og starte fra bunden. Endvidere vil eventuelle ændringer gå tabt ved fremtidige temaopdateringer.

Hvis du vil finjustere dit tema, kan du overveje at installere et plugin til temaredigering. Elementor er for eksempel en fremragende, sikker WYSIWYG-editor, der ikke vil ødelægge dit websted. Der er også andre tredjepartsindstillinger tilgængelige, såsom Gutenberg.

Hvis du virkelig ønsker at redigere temaet manuelt, vil du oprette et underordnet tema. Dette vil sikre, at dit tema ikke bliver brudt af fremtidige opdateringer. Ulempen er, at den slet ikke opdateres. Hvis tematikken har et sikkerhedsproblem, der senere bliver udbedret, vil du gå glip af rettelsen.

En anden vigtig overvejelse er, at de fleste webbrugere nu får adgang til internettet via deres smartphones. For at give disse mennesker en ren og behagelig oplevelse, skal du vælge et tema med lydhør design. Før du går videre, skal du bare oprette en dummy-side og køre den gennem Googles mobilvenlige test.

WordPress Premium-temaer

Ud over gratis temaer er der flere virksomheder, der sælger premium-temaer. Ud over at give dig et bredere udvalg af muligheder, premium-temaer har flere fordele. Disse inkluderer:

 • Hyppigere udvikleropdateringer, som giver dig bedre sikkerhed
 • Kompatibilitet med de nyeste WordPress-, HTML-, PHP- og CSS-standarder
 • Kundesupport fra WordPress til at håndtere fejl og tilpasning

Når du har downloadet et premium-tema, skal du blot installere det på samme måde, som du ville installere et gratis tema. Hvorvidt dette er værd at udgiften er, er op til dig.

WordPress Plugin Setup

wordpress pluginsHvis du vil gå ud over WordPress ‘grundlæggende funktionalitet, skal du drage fordel af plugins. Plugins er yderligere værktøjer, der kan bruges til at forbedre dit websteds sikkerhed, oprette automatiske sikkerhedskopier og endda øge dit websteds ydelse.

Ulempen med plugins er, at du giver dem adgang til dit websteds data. Som et resultat kan et defekt plugin kompromittere dit websteds sikkerhed. Inden du installerer et plugin, skal du sørge for at læse anmeldelser på et tredjepartswebsted for at sikre dig, at det ikke har nogen kendte sikkerhedsfejl. Den bedste måde at finde et sikkert plugin er at bruge det officielle WordPress-arkiv.

Meget som at installere et tema, for at installere et plugin, skal du først downloade det. Et plugin downloades som en .zip-fil, som du skal pakke ud, før du kan uploade den.

Når du har gjort det, skal du åbne dit WordPress-dashboard, vælge menuen “Plugins” og klikke på “Tilføj nyt”. Øverst på skærmen ser du en knap, der siger “Upload plugin”. Vælg den knap, upload dit plugin, og du er klar til at konfigurere den.

hvordan man uploader wodpress-plugin

Når plugin er installeret, ser du en meddelelse om at konfigurere det. De fleste WordPress-plugins er forudkonfigureret, men det er stadig en god ide at tjekke indstillingerne. Da indstillingerne adskiller sig meget mellem forskellige plugins, skal du konsultere din plugins supportside, hvis du vil have flere oplysninger om forskellige indstillinger.

Det er svært at give en omfattende guide til, hvilke plugins du har brug for, da den nøjagtige type afhænger af den type websted, du kører. Når det er sagt, er der nogle få, du skal installere lige fra flagermus.

 • Yoast er designet til at hjælpe dig med at øge dit websteds placering i søgemaskiner. Det indeholder en række indbyggede værktøjer, der hjælper dig med at oprette søgemaskine-venligt indhold, herunder valg af de rigtige nøgleord til links. Den premiumversion giver endda tip til ekstra nøgleord, der kan medtages i din tekst.
 • Akismet er et must-have, hvis dit websted tillader kommentarer. Det er et anti-spam-filter, der fjerner kendte spam-links for at holde din kommentarsektion ren.
 • Duplicator gør det nemt at oprette sikkerhedskopier til dit WordPress-sted. Kør en sikkerhedskopi, inden du foretager større ændringer. Hvis dine ændringer får webstedet til at gå ned, skal du bare gendanne sikkerhedskopien, og du vil være tilbage online. Duplicator kan også bruges til let at migrere dit websted fra en vært til en anden.

WordPress Premium Plugins

Som med temaer er ikke alle WordPress-plugins gratis. Undertiden skal du betale for et premium-plugin. Dette kan enten være en engangsudgift eller et månedligt abonnement. Ulempen med dette er, at du får bedre support, hvilket er især vigtigt for sikkerhedsrelaterede plugins.

Hvis du vil installere et premium-plugin, skal du installere Defender Security. Dette plugin muliggør 2-faktor autentificering for administratorer samt en række andre sikkerhedsfunktioner. Det er gratis i de første 30 dage og koster et månedligt gebyr fra det tidspunkt.

Et andet godt premium-plugin er Hummingbird. Det hjælper dig med at optimere dit websted, så det indlæses så hurtigt som muligt. Det forbedrer også effektiviteten af ​​browser-cache. Ligesom Defender Security kommer Hummingbird med en gratis 30-dages prøveperiode.

Uanset hvilke premium-plugins du køber, kan du installere dem nøjagtigt som du ville gøre med et hvilket som helst gratis plugin.

Sådan føjes unikt indhold til WordPress

På dette tidspunkt har du oprettet dit websteds grundlæggende indstillinger, bygget dit tema og valgt plugins til effektivitet, sikkerhed og SEO. Men ved du, hvad du ikke har gjort endnu? Faktisk oprettet ethvert indhold. Lad os ordne det.

For at oprette en ny webside skal du gå til dit WordPress-betjeningspanel og vælge menuen “Sider”. Der ser du to muligheder: “Alle sider” og “Tilføj ny”. Som standard opretter WordPress en side om privatlivspolitik samt en eksempelside, du kan bruge som en sandkasse til at narre i. Disse vil være synlige i menuen Alle sider..

For at oprette en ny side skal du bare klikke på knappen Tilføj ny.

hvordan man tilføjer ny side i wordpress

På det tidspunkt ser du en tom side i dit valgte tema. Afhængigt af dit tema kan du indtaste en titel, eller din sidetitel og tagline er muligvis forudfyldt. Nedenfor kan du indtaste din tekst eller placere billeder.

Hvis du har installeret Yoast – og du burde virkelig – skal du se en boks i bunden af ​​vinduet for at indtaste din fokusnøglefrase. Skriv din nøglefrase i boksen, og Yoast hjælper dig automatisk med at optimere din side, mens du skriver.

For de fleste websteder ønsker du et par sider på et minimum: din startside, din “om” -side og en “kontakt” -side.

Igen er dette et absolut minimum. I praksis ønsker du flere sider, der er skræddersyet til dit websteds formål.

For eksempel, hvis du kører en frisørsalon, vil du måske have et gallerisektion, der viser dine seneste resultater. Du kan endda være i stand til at omdanne dette til en forfremmelse for almindelige kunder. “Lad mig vise dig på min hjemmeside, og få en gratis klipning” kan gå langt.

Hvis du bruger et andet eksempel, hvis du driver en bilbutik, ønsker du måske en side med “tjenester” med priser for almindelige tjenester.

Opdater din blog regelmæssigt

Og selvfølgelig, hvis du kører en blog, vil du gerne have indlæg. I dette tilfælde skal du sørge for at opdatere regelmæssigt. Der er ingen bedre måde at miste tilhængere end at stoppe blogging i halvanden måned.

Afhængig af hvilken type indhold du sender, kan du bruge et andet layout. Hvis du f.eks. Lægger en masse billeder, kan du tilføje et fotogalleri. På den anden side, hvis du bare blogger, vil simpel tekst med et attraktivt banner fungere helt fint.

hvordan man tilføjer et galleri i wordpress

At tale om et banner, lige nu er sandsynligvis et godt tidspunkt at tilføje et webstedslogo, hvis du ikke allerede har gjort det. For at gøre dette skal du blot navigere til dit temas “Header” -menu og klikke på “Select Logo” for at uploade. Ideelt set skal logoet være i PNG- eller WebP-format, hvilket giver baggrunden mulighed for at vises gennem eventuelle huller. Husk dog, at dit logo vil erstatte webstitens titel i de fleste temaer.

På en lignende note skal du vælge et webstedsikon. Dette er det lille billede, der vises på en browserfane, hvilket gør det nemt at skelne fra andre faner. Ligesom med et logo er et PNG- eller WebP-format ideelt, medmindre dit ikon er en perfekt firkant. Du kan vælge dit webstedsikon på samme måde som dit logo fra dit temas menu “Site Identity”.

Sådan bruges WordPress Widgets

Widgets tillader det udvid dit websteds funktionalitet. For eksempel kan du tilføje en kalender, links til sociale medier eller en e-mail-tilmelding. I de fleste temaer vises widgets i dit websteds sidefelt, selvom nogle temaer placerer widgets i bunden af ​​siden i stedet for.

wordpress widgets

For at konfigurere dine widgets skal du gå ud af din Tema-menu og klikke på menuen Utseende i stedet. Vælg ”Widgets” derfra. Afhængigt af dit tema, ser du en række potentielle widgetplaceringer. Der kan også være nogle widgets, der er forudinstalleret som en del af dit tema.

hvordan man tilføjer en widget i wordpress

Du kan blot trække og slippe widgets til forskellige placeringer for at flytte dem rundt på siden, hvilket yderligere tilpasser udseendet og følelsen af ​​dit websted.

Hvis du ikke kan lide en widget, der allerede er installeret, skal du blot klikke på pilen på widgetnavnet og klikke på “Slet”. Dette fjerner det helt fra din side.

Alternativt kan du tilføje yderligere widgets for at forbedre dit websted. For at gøre dette skal du blot vælge dem fra venstre side af widgetmenuen og trække dem til det ønskede område på din side.

I modsætning til temaer og plugins kan du ikke tilføje widgets direkte til din side. Når det er sagt, kommer WordPress med flere standardwidgets, og de fleste temaer inkluderer også yderligere widgets.

Alternativt kan du tilføje widgets via et plugin. For at gøre dette, find et plugin, der indeholder den ønskede widget, og tilføj den derefter på samme måde, som du tilføjer et andet plugin. Når plugin er installeret, skal du vende tilbage til Widgets-menuen, og widgetten skal være tilgængelig.

Vælg widgets afhængigt af dit websted

Afhængigt af den type websted, du bygger, vil du bruge forskellige widgets. Når det er sagt, er der flere typer, der skal være nyttige til næsten ethvert websted. Her er en hurtig gennemgang:

 • Links til sociale medier – For de fleste websteder er dette en no-brainer. At få folk til at dele dit indhold på Facebook, Twitter og andre sociale mediesider er en god måde at øge din synlighed på.
 • En “Seneste indlæg” widget – Ikke alle websteder bruger et af disse. Men det er en fantastisk funktion til blogs. Hvis nogen fandt dit indlæg via en Google-søgning, hvorfor ikke give dem en nem måde at holde sig rundt og læse mere?
 • En widget til tilmelding af e-mail – Hvis folk kan lide dit indhold, er det en god ide at opfordre dem til at få opdateringer. Et plugin som WPForms gør det nemt at samle e-mail-adresser og anden information.
 • En kalenderwidget – Dette er en fantastisk mulighed for samfundsorganisationer. Du kan bruge denne widget til at lade folk finde ud af om kommende specielle begivenheder eller fundraisers.
 • En annoncewidget – Vær forsigtig med disse. På den ene side kan reklame hjælpe dig med at tjene penge på dit websted. På den anden side kan mere end en annonce få dit websted til at se rodet og slå folk fra.

Sådan redigeres WordPress-menuer

Nu hvor du har noget indhold, er det tid til at gøre dit websted let at navigere. For at gøre dette vil du tilføje en menu. Gå til afsnittet “Udseende” på dit betjeningspanel, og klik på “Menuer” -linket.

hvordan man redigerer wordpress menuer

Du skal ikke bekymre dig om menunavnet. Du er den eneste, der vil se det. Når det er sagt, hvis dit websted vil have mere end en menu, vil du måske have forskellige navne til at adskille dem. For de fleste websteder er dette en dårlig idé – mere end en menu blokerer bare for siden.

Klik på “Opret menu”, og det næste skærmbillede spørger dig, hvor menuen skal placeres. For de fleste websteder vil dette være øverst på siden, men der er undtagelser. “Mobil” -indstillingen giver dig mulighed for at tilpasse menuplacering på en mobilenhed. For eksempel har du muligvis en sidepanel-menu på dit skrivebordsside, men ønsker stadig en øverste menu til lettere mobil brug.

Du skal ikke bekymre dig om afkrydsningsfeltet der siger “Tilføj automatisk nye øverste sider til denne menu”. Denne mulighed fører til rodede, slurvede menuer med siderne ude af drift. Det vil du gerne tilføje sider manuelt, som de er oprettet.

På den næste skærm kan du tilføje sider til din menu. Når du klikker på “Føj til menu”, ser du en anden skærm, der giver dig mulighed for at tilpasse menuerækkefølgen. Arranger siderne, som du synes passer.

Du kan også udvide individuelle menuindstillinger og indsætte yderligere sider som underindstillinger. For eksempel, hvis din doggy dagpleje tilbyder pleje- og gåtjenester, kan du placere begge disse sider under hovedmenuen “Services”. Dette vil hjælpe dig med at holde et rent udseende og undgå rod på dit websteds hovedmenu.

Det er også vigtigt ikke at stole på din menu alene til navigation. Interlinking af forskellige websidesider kan gøre det lettere for brugerne at navigere. Det kan også hjælpe med at øge trafikken sammen med din søgerangering.

WordPress-integration

Tillykke! Du har bygget dit websted!

Men du er ikke færdig endnu. Nu skal du integrere nogle analyseværktøjer for at forstå din trafik. Dette har et par fordele.

For det første giver det dig mulighed for at forstå, hvordan folk finder dit websted, og hvor længe de opholder sig.

For det andet giver det dig indsigt i, hvilken type indhold der driver din trafik. Blogs? Fotogallerier? Informationssider? Dette kan hjælpe dig med at videreudvikle dit websted for at forbedre webtrafikken.

Analytics

google analytics logoDet mest populære WordPress-analyseværktøj er Google Analytics, og det er let at forstå hvorfor. Google er den langt mest populære søgemaskine på nettet, så du vil forstå dit websteds Google-søgeydelse, før du arbejder på noget andet.

Men Google Analytics har meget mere at tilbyde. De kan fortælle dig, hvordan besøgende kommer til dit websted. Finder de det på google? På andre websteder såsom Facebook? Eller besøger de det direkte? Når du kender disse oplysninger, fortæller du dig, hvordan du kører trafik, samt hvad du kan gøre bedre.

Flere værktøjer & eksempler

Google Analytics fortæller ikke dig alt hvad du måske vil vide. For eksempel vil du måske vide, om alderen og kønsopdelingen for dine besøgende er. I dette tilfælde skal du overveje et mere avanceret værktøj som ExactMetrics. ExactMetrics er ikke billigt, men det giver dig endnu dybere indsigt i dine besøgende end Google Analytics.

Du ønsker måske også at automatisere nogle af dit websteds funktioner. Zapier Automation gør netop det. Med dette plugin kan du automatisk dele nye indlæg på sociale medier. Dette kan fjerne noget af besværet, der følger med manuelt at sende hvert dagligt blogindlæg på flere sociale mediesider.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author