Sådan migreres WordPress.com til WordPress.org

hvordan man migrerer wordpress.com til wordpress.orgMens WordPress.com er en af ​​de bedste platforme for begyndere til at begynde at blogge og skabe deres eget online rum, kommer det også med flere begrænsninger. WordPress.com giver dig mulighed for at oprette en konto gratis, men den bageste side til denne overkommelige pris er, at du er meget mere begrænset med hensyn til tilpasning og kontrol over dit websted sammenlignet med WordPress.org.

For eksempel har WordPress.com-websteder begrænsede evner til at tjene penge på deres indhold, du kan ikke installere forskellige plug-ins til SEO-optimering, e-handel og mere, og du kan ikke bruge tredjepartsannoncer med din trafik. Derudover har du langt mindre kontrol over serverressourcerne og sikkerheden, der ydes til dit websted med en WordPress.com-blog.

WordPress.org-blogs er meget mere magtfulde, både med hensyn til serverplads og tilpasningsmuligheder. Det skyldes, at WordPress.org-websteder er eller kører med en WordPress-hosting-konto (dvs. du tilmelder dig et godt dedikeret hosting til dit websted) og kommer med et rigtigt domænenavn. Med andre ord sikrer det en smule internet-ejendom i stedet for at leje noget billigt.

I denne vejledning gennemgår vi, hvordan vi migrerer fra WordPress.com til WordPress.org og forklarer hvert trin detaljeret. Lad os komme igang.

Skift fra WordPress.com til WordPress.org

Skift fra WordPress.com WordPress.org er ikke meget vanskeligt eller kompliceret, især fordi WordPress-platformen i sig selv tilbyder dig de fleste eller alle de værktøjer, du har brug for for at fuldføre processen. Der er dog nogle trin, som du bliver nødt til at gennemføre på egen hånd uden WordPress-platformens hjælp, såsom at sikre webhostingtjenester og beslutte et domæne.

Lad os dykke dybt ned i WordPress.com og WordPress.org og undersøge, hvordan de adskiller platforme fra hinanden.

Hvad WordPress.com har at tilbyde

Selvom de deler det samme navn, WordPress.com er ikke så populær eller så effektiv som WordPress.org. WordPress.com blev dog stadig oprettet af en af ​​WordPress-medarbejderne: Matt Mullenweg. Dette øger kun forvirringen for begyndere og får mange mennesker til at tro, at WordPress.com tilbyder omfanget af brandets samlede funktioner og anvendelighed.

WordPress.com er opdelt i 5 planer, lige fra Gratis til VIP. Disse planer har forskellige prisklasser, hvor hver prisklasse svarer til et andet abonnement og yderligere funktioner eller tilpasningsmuligheder. Abonnementsomkostningerne går mellem $ 48 pr. År for den personlige plan helt op til $ 5000 eller mere pr. Måned for VIP på grund af den dedikerede cloud-hosting-teknologi, der følger med i planen.

Imidlertid starter de fleste brugere og begynder eller holder sig med WordPress.coms gratis plan. Dette er ikke kun utroligt let at konfigurere, men det giver dig mulighed for at eksperimentere uden at risikere din tegnebog. Selv uden abonnement giver WordPress.com dig 3 GB lagerplads og automatiske opdateringer og sikkerhedskopieringer til platformen og dit websted. Sikkerhedskopieringerne er en fantastisk funktion, da de forhindrer dig i at skulle genopbygge dit websted fra bunden i tilfælde af et nedbrud.

Når det er sagt, har WordPress.com alvorlige begrænsninger, der gør WordPress.org til en mere attraktiv mulighed for seriøse internetvirksomhedsejere eller bloggere.

Gratis plan inkluderer annoncer

Til at begynde med, alle WordPress.coms gratis websteder inkluderer annoncer. Du tjener ikke penge på disse annoncer i dine besøgende har ikke muligheden ikke at se dem. For tema blogs eller indhold, der er skræddersyet til en bestemt besøgende base, kan dette slå dine læsere fra, især reklamerne er i konflikt med dit indhold. Du skal opgradere til en betalt plan, hvis du vil slippe af med disse generelle reklamer.

Desuden kan du ikke sælge nogen af ​​dine egne annoncer, hvilket betyder, at dine indtægtsindstillinger er begrænsede. Selvfølgelig, hvis du har et websted med høj trafik, skal du sandsynligvis alligevel have opgraderet på forhånd, men det er stadig en bemærkelsesværdig ulempe.

Som tidligere nævnt, du kan heller ikke uploade nogen plug-ins. Plug-ins er i det væsentlige tilføjelser, der fungerer med WordPress-platformen og tilføjer nyttige funktioner eller sikkerhedsfunktioner. WordPress.com Gratis planbrugere får flere “Jetpack” -funktioner inkluderet i deres webstedskontroller, skønt disse er begrænset sammenlignet med de betalte muligheder.

WordPress.com Gratis websteder er også ekstremt begrænset med hensyn til tema og udseende. Mange WordPress.com-brugere ser på det væld af temaer, der er tilgængelige fra WordPress-platformen, kun for at indse, at de er låst ud af de fleste af dem, medmindre de betaler for det første abonnementsniveau.

Endelig har WordPress.com-brugere til den gratis plan ikke nogen Google Analytics-værktøjer eller statsporingsevne. Alt i alt WordPress.com gratis indstillingen er virkelig kun god som en start-blog-platform; du kan ikke gøre meget andet med de tilgængelige værktøjer.

Hvad WordPress.org har at tilbyde

wordpress.com logoWordPress.org er den platform, som online forretningsejere bruger i seriøse bloggere overalt i verden. Det leveres også med en gratis plan, skønt du skal betale for et domænenavn og webhosting (førstnævnte er ofte inkluderet i sidstnævnte). WordPress.org som platform er også open source, så det er godt betroet af store dele af online-samfundet.

WordPress.orgs største attraktion er fuld kontrol med, at det giver dig over dit websted. Det er en af ​​de nemmeste at bruge webstedsplatforme, der nogensinde er oprettet, som er en del af det, der trækker så mange mennesker til platformen i første omgang. Det giver dig mulighed for at drage fordel af spredningen af ​​WordPress-temaer i tilpasningsværktøjer, så du virkelig kan oprette et unikt websted til dine besøgende eller online forretning.

Vidunderlige tilpasningsmuligheder

Du kan også tilføje WordPress-plug-ins eller applikationer til dit websted. Disse giver dig mulighed for at oprette e-handelsbutikker, bedre sikkerhed for dine besøgende, medieværktøjer eller fotovisningssider og meget, meget mere. Bemærk, at du bliver nødt til at downloade WordPress-backup-plug-ins, hvis du vil bevare dit websteds integritet og historie snarere end at stole på automatiske sikkerhedskopier, som WordPress.com-indstillingerne giver gratis.

Du kan i det væsentlige oprette ethvert websted, du kan forestille dig ved hjælp af WordPress.org-platformen takket være dens tilpasningsmuligheder.

Giver dig meget mere kontrol

Men den anden store attraktion for WordPress.org er dens indtægtsmuligheder og potentiale. Hvis du vil tjene penge på din online forretning eller dit websted, skal du dybest set få et WordPress.org-sted. Ikke kun kan du køre dine egne reklamer uden at skulle dele indtægterne med WordPress, men får du også kontrol over Google Analytics-data og sporingsværktøjer at WordPress.com-websteder berygtet udelukker.

Dette giver dig mulighed for at skræddersy marketingkampagner, finde ud af, hvilke reklamer der er mest succesrige med din brugerbase, og bestemme, hvilket indhold der bedst driver trafik til, derved øger din fortjeneste.

Endnu bedre giver WordPress.org-websteder dig mulighed for at oprette medlemskabsmuligheder og sælge dem til indhold, visse typer medier og meget mere. Opbygning af en online-forretning gøres mere end muligt på grund af disse værktøjer, og det hele kan udføres af en enkelt person med nok drivkraft og kreativ indsigt.

De eneste virkelige ulemper er dem, der følger med at have fuld kontrol. For eksempel, er du ansvarlig for at opdatere dit websted, både generelt og af sikkerhedsmæssige årsager. Derudover bliver du nødt til at betale for serverhosting, der bliver dyr, når din trafik stiger, og dine serverressourcerbehov øges tilsvarende.

Det store flertal af individer finder stadig, at WordPress.org-websteder langt overlegen er alternativet. Det er den bedste mulighed, hvis du ser alvorligt på at udskære og vedligeholde din egen online plads.

At få din egen vært

Det første trin til at migrere dit WordPress.com-sted til WordPress.org involverer køb af WordPress-webhosting. At finde et WordPress-webhostingfirma er let nok: bare Google den samme forespørgsel, og du skal have masser af resultater på et øjeblik. Men det er lidt vanskeligere at bestemme den bedste WordPress-webhosting-mulighed.

Hvad man skal kigge efter

Til at begynde med, vil du have et firma, der har fremragende skalerbarhed med hensyn til serverressourcer. Disse ressourcer er ting som opbevaring (målt i gigabyte) og båndbredde, som normalt kommer som “ubegrænset” (dog realistisk begrænset, hvis dit websted pludselig vokser). Skalerbarhed er vigtig, da det giver dig mulighed for at håndtere flere månedlige besøgende og fuldt ud drage fordel af pludselige trafikoptagelser i stedet for at skulle skrumpe og opgradere dit hostingabonnement hurtigt.

wordpress sikkerhedPrøv derefter at finde et WordPress web-hosting firma, der tilbyder god sikkerhed. Sikkerhed for dit WordPress.org-websted er faktisk kritisk, især i GDRP-tiden og andre internetreguleringer. Kort sagt, besøgende på websteder ønsker at vide, at deres data er sikre.

Dette kan involvere SSL-certificering, som opretter en grundlæggende sikkerhed for dit websted og giver besøgende ro i sindet. Det er en nødvendighed, hvis du vil drive en online butik af enhver art. SSL-certificering koster normalt et månedligt gebyr, men nogle WordPress-webhostingtjenester inkluderer SSL-certificering som en bonus. Se efter disse, hvis du vil have den maksimale værdi for pengene.

Nogle WordPress-webhostingfirmaer inkluderer også sikkerhedskopier som en af ​​deres funktioner. Disse er fremragende yderligere fordele. DDoS-beskyttelsessystemer og andre antivirale foranstaltninger er også gode ting at holde øje med.

Efter sikkerhed skal du undersøge, hvad et WordPress-webhostingfirma tilbyder med hensyn til kundeservice. Et godt hostingfirma skal have flere måder at nå ud til deres kundeserviceteam, herunder telefon- eller webchatsupport.

Hosting Type

Overvej til sidst type af WordPress-web-hosting, som et firma tilbyder. Langt de fleste abonnementstilbud deles webhosting, hvilket betyder, at du vil dele webhosteplads fra en samling servere med andre “lejere”. Dette fungerer normalt fint på små til mellemstore websteder.

wordpress hostingMen du vil måske have et webhostingfirma, der tilbyder dedikeret WordPress hosting. Dette betyder, at du får fuld serverplads til dig selv og aldrig behøver at dele serverressourcer med nogen anden. Naturligvis er disse hostingmuligheder lidt dyre sammenlignet med de delte abonnementer, men de kan godt være det værd, hvis du forventer, at dit websted vokser eksponentielt.

Eller du kan undersøge Cloud WordPress hosting. Dette er nyere end de to andre indstillinger og giver dig mulighed for at gemme dine serverdata på skyen. Skyoplagring af kvalitet øges hurtigt i popularitet takket være dens øgede hastighed, bedre sikkerhed og brugervenlighed. Disse planer kan være middels eller dyre i omkostninger afhængigt af udbyderen.

Når vi taler om det, skal du ikke glemme at overveje pris, før du afslutter et hostingvalg. Husk at tilføje de månedlige omkostninger for dine hostingplaner med den WordPress.org-plan, du vil gå med til dit samlede månedlige udgiftsbudget.

Overfører domæneregistrator

Når du opretter et WordPress.org-sted, kan du enten overføre et eksisterende domænenavn til WordPress.org-databasen, eller du kan starte med et nyt domænenavn, hvis du ikke er særlig knyttet til det, som dit WordPress.com-sted i øjeblikket har.

Hvis du vælger et nyt domænenavn, kan du prøve at gå med dit websteds hovednavn, selvom dette muligvis ikke fungerer afhængigt af, hvor konventionelt navnet allerede er. Domænenavnet behøver ikke nødvendigvis at forholde sig til hovedwebstedet; vælg bare noget, du kan huske, og det vil være let at identificere.

For at overføre dit domæne fra WordPress.com til en anden vært, kan du først logge ind på din WordPress.com-konto og derefter administrere domænet fra fanen Domænestyring. Vælg det websted, du planlægger at overføre, og det skal tage dig til en side, der viser dens oplysninger og forskellige muligheder.

EN Knappen Overfør domæne skal være tilgængelig, hvilket vil føre dig til en skærm, der giver dig mulighed for at overføre til en anden domæneregistrator eller bruger, eller endda et andet sted. Vælg naturligvis en overførsel til en anden registratorindstilling. Du skal muligvis låse dit domæne op og fjerne enhver beskyttelse af personlige oplysninger. Gør det, når du bliver bedt om det med Opdateringsindstillinger, og fortsæt.

Dette giver dig en e-mail-overførelseskode, som du derefter kan give til WordPress.com-grænsefladen.

Efter alt dette skal du gå til det nye websted på WordPress.org og kræve domænenavnet.

Migrering af eksisterende websteder

I nogle tilfælde og afhængigt af den webhostingstjeneste, du vælger, vil overførsel af dit WordPress.com-websted til WordPress.org være gratis. I andre tilfælde kan det koste et mindre gebyr; skal du kontrollere dette, før du begynder overførselsprocessen.

Trin et

wordpress admin område

For at begynde skal du eksportere dine data fra WordPress.com. Log ind på din WordPress.com-konto og gå til betjeningspanelet, og klik derefter på administrationslinket til venstre (kaldet WP-administrator).

Gå til Værktøj, derefter Eksport. Du skal se to muligheder: gratis og guidet overførsel. Den gratis mulighed er fin til vores formål, da du har denne guide!

Det næste skærmbillede spørger dig, hvilke data du vil eksportere til dit nye sted; i de fleste tilfælde forventer vi, at du vil overføre alt dit indhold, men du kan også overføre sider, indlæg, medier og andet indhold adskilt efter kategorivisninger på.

hvordan man eksponerer wordpress.com

Hvis du klikker på dette skærmbillede, downloades en XML-fil til din computer, der indeholder alle de data, du eksporterer til det nye WordPress.org-sted.

Trin to

Dernæst er det tid til at installere WordPress på din webhostingserver. Dette kan allerede være afsluttet afhængigt af den WordPress-hostingplan, du valgte på forhånd – flere gør det automatisk som en bonus til deres abonnement. Uanset hvad tager det kun et par klik.

Trin tre

Du kan derefter logge ind på dit WordPress-websteds administrationsområde, som du gjorde før, men denne gang via din hosting-udbyders server. Gå til Værktøj, derefter Importere og find knappen markeret Installer nu under WordPress-indstillingen. Dette kører et automatisk WordPress-importværktøj; alt hvad du skal gøre er at klikke på knappen “kør importør”, når du ser den dukke op.

hvordan man importerer wordpress

På skærmen bliver du bedt om at uploade den XML-fil, du har downloadet før. Upload dette hvor du end har gemt det (skrivebordet er et let sted at huske).

Importøren giver dig muligheden for at tildele indholdet til din nuværende brugerprofil eller lade dig oprette en ny brugerprofil samt muligheden for at importere dine gamle vedhæftede filer. Vi vil anbefale at klikke på det felt, så du beholder dine billedfiler, der er knyttet til de rigtige poster eller sider.

Trin fire

Nu skal du bare klikke på Indsend -knappen, og WordPress migrerer automatisk din gamle side til den nye WordPress.org-platform. Husk, at større websteder med mere data vil tage længere tid at migrere fuldstændigt, mens mindre websteder muligvis kan udføres på så få minutter.

Når importen er afsluttet, er det stadig en god ide at gå igennem dit websted og sørge for, at alt ser ud, som det gjorde før. Billeder og andre medier kan være lidt fin under migreringsprocessen, så du skal muligvis rodet med tingene her og der for at få alt tilbage, som det var.

Trafikomdirigering

Et andet tip: Hvis du havde en loyal følge med dit WordPress.com-sted, kan det være umagen værd at betale et gebyr på $ 13 pr. År til WordPress for at omdirigere gammel trafik fra dit WordPress.com-sted til din nye WordPress.org-placering. Dette kan hjælpe dig med at bevare din placering i Google-søgerangeringer og hjælpe dig med at holde din trafik op til dens tidligere niveauer uden at skulle opbygge et nyt publikum fra bunden eller i et langsommere tempo. Dette kan udføres i forhold til WordPress.com webstedets omdirigeringsside, som også håndterer enhver betaling

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author