Begyndervejledning til webstedsfiloptimering (70% hurtigere indlæsning)

For at fremskynde dit websted og gemme båndbredde er kompression en af ​​de mest effektive (og nemmeste) måder at opnå det på.

… Alligevel optimerer mange webstedsejere stadig ikke deres filer i 2020, enten fordi de ikke ved, hvor vigtigt det er, eller de ikke ved, hvordan.

For at gøre en lang historie kort, er en af ​​de vigtigste måder til at fremskynde dine sidehastighedshastigheder at gøre dine JavaScript (JS) filer indlæst fastere … Og du kan fremskynde din JavaScript ved at bruge GZIP-komprimering.

Nu er dette kun ideelt til moderne browsere, men de fleste på internettet bruger en nyere enhed og browser. Både Yahoo og Google bruger GZIP-komprimering.

Men først skal vi skabe en smule kontekst.

Trin 1: Hvad er indholdskodning?

For at være i stand til effektivt at optimere dine webstedsfiler, er det vigtigt at forstå et koncept, der er kendt som indholdskodning.

Kort sagt bruges dette til at gøre det muligt for et dokument at komprimeres uden risiko for at miste sin underliggende mediatypeidentitet. Din browser taler med en webserver, når du anmoder om en fil.

HTTP-anmodning

Grundlæggende fortæller browseren serveren, hvad den ønsker. Serveren kigger efter den og finder den. Browsen indlæser derefter den. Jo større filen er, jo længere tager det browseren at indlæse den.

Så hvad gør du, når en fil er for stor?

Du vil zip det. Når du sender en fil, der er lynlås til en browser, gemmer du både downloadtid og båndbredde.

Der er to elementer forbundet med serveren og browseren, vel vidende at det er fint at sende en lynlåset fil:

 • Browseren lader serveren vide, at det er fint at sende det komprimerede indhold ved at sende en header
 • Hvis indholdet er komprimeret, sender serveren et svar

Hvis filen ikke er komprimeret, sender serveren ikke over indholdskodningens svarhoved. Hovedet til accept-kodning er ikke et krav, men kun en anmodning fra browseren.

Browseren skal beskæftige sig med den almindelige tunge version, da serveren ikke sender det komprimerede indhold.

Sådan får du serveropsætningen

Du har ikke kontrol over browseren. Den sender enten overskriften, eller den sender den ikke. Du kan dog konfigurere den server, du bruger for at sikre, at lynlåsens indhold returneres, så længe browseren er i stand til at håndtere den. Dette resulterer i betydelige båndbreddebesparelser.

webydelse efter komprimering

For at gøre dette skal du blot aktivere komprimeringsindstillingerne til IIS. Hvis du bruger Apache, er det relativt ligetil at aktivere outputkomprimering. Bare adgang til din .htaccess-fil og tilføj den korrekte kode.

Der er to komprimeringsindstillinger at vælge imellem med Apache:

 • mod_deflate er standard, og det er lettere at konfigurere det
 • mod_gzip giver dig mulighed for at komprimere indhold, og det ser ud til at være mere kraftfuldt

let apache deflate

Uanset hvilken indstilling du vælger, vil Apache kigge efter at se, om browseren har sendt overskriften til accept-kodning og derefter returnere filen i sin almindelige version eller den komprimerede version.

Hvis en ældre browser skaber problemer, er der ting, du kan gøre for at rette den ved at tilføje visse særdirektiver.

For at returnere komprimeret indhold kan du bruge PHP, hvis du ikke er i stand til at foretage ændringer i din .htaccess-fil. I PHP:

<?php if (substr_count ($ _ SERVER [‘HTTP_ACCEPT_ENCODING’], ‘gzip’)) ob_start (“ob_gzhandler”); andet ob_start (); ?>

En gzippet version af filen returneres, når du har kontrolleret accept-kodningens overskrift. Dette svarer til at bygge en webserver på egen hånd. For at komprimere dit output, Apache gør det lettere.

Vigtigt advarsel: De fleste webstedsbygningssoftware tillader ikke redigering på kode niveau (med nogle undtagelser). Når vi er vært i Canada, er vi stærke fortalere for selvhosting af dit websted, men vi er klar over, at det ikke er for alle. Når du bruger webstedsbyggere som Squarespace, Wix eller Weebly, er denne form for klink på serverniveau sandsynligvis uden for din rækkevidde.

Bekræft din komprimering

Det er vigtigt at sikre, at du leverer komprimeret indhold, når du er færdig med at konfigurere din server. For at bestemme, om din side er komprimeret online, kan du bruge en online GZIP-test.

I din browser kan udviklerværktøjerne hjælpe dig med dette. Du vil gå til netværksfanen, opdatere siden og derefter klikke på den specifikke sides netværkslinje.

Hvis indholdet blev sendt komprimeret, vil du se “indholdskodning: GZIP” -hovedet.

google chrome gzip-overskrift

For at få flere detaljer, kan du klikke på ikonet for “brug store rækker.” Dette giver også oplysninger om den sande indholdsstørrelse og den komprimerede overførselsstørrelse.

Advarsler at overveje

Komprimering giver et væld af fordele, men der er ulemper ved alt. Du vil være opmærksom på følgende:

 • Graf for komprimeringsforholdIndhold, der allerede er komprimeret: De fleste musik, videoer og billeder er allerede komprimeret. Hvis du prøver at komprimere dem igen, dette er stort set bare spild af tid. I de fleste tilfælde behøver du kun at bekymre dig om komprimering af CSS, HTML og JavaScript.
 • Ældre browsere: Komprimeret indhold er ikke kompatibelt med alle browsere. Dette gælder især for browsere, der er ældre. F.eks. Kan du undgå HTTP-komprimering, hvis du skal arbejde på Windows 95 eller med Netscape 1.0. Der er nogle regler og retningslinjer for at undgå komprimering for ældre browsere med Apache mod-deflate.
 • CPU-belastning: Spar båndbredde og brug CPU-tid, når du komprimerer indhold on-the-fly. I betragtning af komprimeringshastigheden betragtes udvekslingen typisk som fair. Der er måder at både sende over komprimerede versioner og prækomprimere statisk indhold. Dette kræver generelt mere konfiguration. Husk, at folk på Internettet har en kort opmærksomhedsspænd, så det er altid en god ide at øge hastigheden for en bedre brugeroplevelse ved hjælp af CPU-cyklusser.

Hvorfor du skal bruge GZIP-komprimering

http-komprimeringskonsolGZIP-komprimering giver et væld af fordele. Det er vigtigt at vide, hvad disse er, så du er klar over, hvorfor du skal begynde at bruge det.

Gennemsnitlig, ved at bruge GZIP til at komprimere dine CSS- og HTML-filer sparer du 50 til 70 procent af den samlede filstørrelse. Denne betydelige besparelse af filstørrelse resulterer i en meget bedre og effektiv brugeroplevelse på dit websted.

Denne teknik spiller også en vigtig rolle i den samlede SEO på dit websted. Søgemaskiner bruger komplekse algoritmer til at bestemme, hvor websteder og websider falder i søgeresultaterne.

Et element, der bliver vigtigere med hver algoritmeopdatering, er websideets indlæsningstid. Søgemaskiner bruger disse oplysninger til at bestemme den samlede optimering af et websted.

gzip-komprimeringshastighedstestNår websider indlæses hurtigt, behøver de, der besøger webstedet, ikke vente med at få adgang til det indhold, de leder efter. Husk, at internetbrugere har et kort opmærksomhedsspænd.

Hvis det tager for lang tid at indlæse en webside, vil brugeren sandsynligvis klikke væk og finde et hurtigere websted med lignende information. Søgemaskiner vil belønne de hurtigere indlæsning af websteder, så de giver dem højere placering af søgeresultater.

Et hurtigere websted øger også konverteringer. Dette betyder, at hvis du har et e-handelswebsted, jo hurtigere det indlæses, desto højere er dit salg. Faktisk siger cirka 51 procent af amerikanerne, at den grund til, at de opgiver et køb, er et langsomt websted.

Casestudier viser, at du kan forbedre din konverteringsfrekvens mere end 15 procent ved at reducere dit websteds indlæsningstid med kun 2,2 sekunder.

Fejlfinding af problemer med GZIP-komprimering

Som alle teknologielementer kan GZIP-komprimering mislykkes af de mindste grunde. Den gode nyhed er, at de fleste af årsagerne til fiasko kan rettes.

Det første element, man skal se på, er, om GZIP-komprimering understøttes af din webhost. Mens de fleste støtter det på grund af dets betydning for indlæsning af sider, er der nogle få, der ikke gider at sikre kompatibilitet. Du kan kontakte din webhost for at afgøre, om GZIP-kompatibilitet er et problem.

Det næste element at udforske er din kode. Selv en forkert karakter kan forårsage problemer. Kig efter en mistet karakter, en syntaksfejl eller en misdannet kode. Al din kodning skal arbejde med din arkitektur for at komprimering skal være vellykket.

Du kan bare kontrollere din kode, som du indtastede med PHP eller .htaccess (dette blev diskuteret ovenfor). Hvis du ikke er i stand til at finde et problem, men du mener, at koden er skylden, skal du overveje bare at udveksle det helt med en anden kode, der er mere tilbøjelige til at arbejde.

I nogle tilfælde har din webhost adgang til de rigtige filer for at give mulighed for GZIP-komprimering, men det gør du ikke. I dette tilfælde skal du bare ringe til din vært og bede dem om at aktivere disse.

Du lærte tidligere i denne artikel at kontrollere din GZIP-komprimering. Dette er en hurtig og nem mulighed til fejlfinding. Det anbefales generelt, at du gør dette først. Hvis der stadig er noget galt, skal du kontakte din webhost og evaluere den kode, du brugte.

Hvis din browser er forældet, også dette kan forårsage problemer med GZIP-komprimering. Dette er især almindeligt med gamle Internet Explorer-versioner. Hvis mange mennesker, der besøger dit websted, bruger en gammel browser, er dette et problem, du muligvis skal tackle.

Hvis filerne på dit websted er ekstremt store, kan dette også udgøre problemer vedrørende GZIP-komprimering. Hvis du bruger en ældre GZIP-version, kan filstørrelsesgrænserne være relativt små, f.eks. To gigabyte eller mindre. På grund af dette ønsker du at bestemme, hvad grænserne for din GZIP-version er.

En af de bedste måder at gøre det på forbedre ydeevnen og hastigheden på dit websted er ved at aktivere komprimering. Nu hvor du ved, hvordan du gør det, kan du begynde at drage fuld fordel af fordelene.

Vær opmærksom på advarslerne og betragt dem, mens du arbejder. Det næste trin er at få det opsat, så dine besøgende kan høste fordelene.

En ofte overset websidehastighedsfaktor har at gøre med dit valg af webhostingfirma. Ja, det gør en forskel, som du vælger, da nogle simpelthen klarer sig bedre, når du tager dig tid til at knuse dataene.

For mere info se på min guide til, hvordan du forbedrer dit websteds hastighed.

Referencer og billedkreditter:

 • BetterExplained.com
 • OpenSourceVarsity.com
 • Geekeasier.com
 • WebPerformance.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author