Begynders cPanel-tutorial / guide (2020)

Hvis du lige har tilmeldt dig en ny webserver, er chancerne for, at den vil køre på cPanel. At sige, at noget som 90% af alle webhostingfirmaer bruger cPanel, ville ikke være en overdrivelse. Så det er her følgende cPanel-tutorial kommer i spil.

I det lærer du:

 • ✅ hvordan man bruger cPanel
 • ✅ hvordan konfigureres dit domænenavn i cPanel
 • ✅ hvordan man opretter dit websted med cPanel på få minutter
 • ✅ og mere

Hvorfor skal du læse denne cPanel-tutorial?

 • Her på hostingfacts.com er det noget, vi gør for leve af test af forskellige hostingplatforme. Vi kender det.
 • Mange andre guider på nettet har en tendens til at være supertekniske, men ikke vores. Du har ikke brug for nogen forudgående viden eller serverstyringsevner for at lære hos os.
 • Vi skrev denne cPanel-tutorial med newbie i tankerne.
 • Du kan bruge CTRL + F til at finde svar på almindelige spørgsmål.
 • Denne vejledning er opdateret til moderne versioner af cPanel 2019.

Contents

Indholdsfortegnelse

1. cPanel – Det grundlæggende
2. En hurtig introduktion til cPanel-grænsefladen
3. Opdatering af dine præferencer (adgangskoder, kontakter osv.)
4. Håndtering af domænenavne (tilføjelse, fjernelse osv.)
5. E-mail-konti og indstillinger (Spam-filtre, yderligere e-mail-konti)
6. Håndtering af dine filer (via FTP)
7. Databaser
8. Installationer med et enkelt klik (WordPress og andre)
9. Sikkerhedskopiering af dit websted
10. Kontrol af dine statistikker

Undervejs giver vi dig også nogle nyttige tip og tricks, der gør administrationen af ​​dit websted meget lettere.

1. cPanel-tutorial – Det grundlæggende

Pssst … Hvis du allerede ved hvad cPanel er, og du er logget ind, skal du springe til næste afsnit ved at klikke her – du vil ikke gå glip af noget.

1.1. Hvad er cPanel?

Simple Enkelt sagt, det er et kontrolpanel, hvor du kan administrere ethvert element på din webhosting-konto.

Webhostingfirmaer vil gerne stille cPanel til rådighed for deres kunder af et par hovedårsager: det er et brugervenligt betjeningspanel, det er godt vedligeholdt med regelmæssige opdateringer, forbedringer og sikkerhedsforanstaltninger.

1.2. Hvad kan jeg gøre i cPanel?

Meget… cPanel er hvor du kommer til:

 • Forbind domænenavne til din hosting
 • Konfigurer e-mails til dit websted
 • Installer WordPress (eller et andet indholdsstyringssystem)
 • Sikkerhedskopiér dit websted
 • Upload filer til din server
 • Kontroller din båndbredde og anden brugsstatistik
 • Skift forskellige sikkerhedsindstillinger
 • Installer tilføjelsesapps på din server
 • Opret nye databaser / administrer eksisterende
 • Indstil forskellige optimeringer

Og meget mere – vi skraber virkelig bare overfladen her. Bliv dog ikke truet. Mens cPanel tilbyder dig et stort antal funktioner og tilpasninger, du skal tage sig af, behøver du ikke virkelig at forstå dem alle for at administrere dit websted effektivt. Vi vil dække alt i denne vejledning.

1.3. Hvordan logger jeg ind på cPanel?

Hvis dette er din første gang, du logger ind, skal din hostingudbyder have givet dig det nødvendige brugernavn og adgangskode.

�� De fleste hostingfirmaer har links til din cPanel, når du er logget ind på din hosting-konto.

Hvis du f.eks. Er vært for dit websted med SiteGround, kan du få adgang til cPanel fra din brugerprofil under fanen “Mine konti”:

SiteGround cpanel

Hvis du er sammen med Bluehost, er linket, der fører til cPanel, faktisk det, der er mærket “Avanceret”:

Bluehost cpanel

Hvis du ikke kan finde et direkte link i panelet på din hostingudbyder, kan du enten kontakte support og spørge dem, hvordan man får adgang til cPanel, eller du kan gøre noget med at snuse rundt og prøve at gætte den rigtige cPanel-adresse. Dette lyder langt frem i starten, men det er faktisk meget gennemførligt. Sådan gør du:

Start din browser op, og indtast din webstedsadresse efterfulgt af: 2082 (for http) eller: 2083 (for https). For eksempel:

http://www.YOURDOMAIN.com:2082

Eller:

https://www.YOURDOMAIN.com:2083

Du bliver derefter bedt om at indtaste dit cPanel-brugernavn og din adgangskode.

1.4. Hvad hvis jeg har brug for mere hjælp?

Denne vejledning forklarer alle de grundlæggende og giver dig trin-for-trin-instruktioner til at tackle nogle af de mest almindelige opgaver, som f.eks. Opsætning af websteder, e-mail-konti og domænenavne. Hvis du har brug for lidt mere hjælp, har cPanel nogle egne videotutorials her.

Der er også MANGE dokumentation tilgængelig på hver side i selve cPanel, som normalt er anført øverst. For eksempel:

cpanel docs

2. En hurtig introduktion til cPanel-grænsefladen

Når du er logget ind, skal du se en skærm, der ligner denne:

cPanel Tutorial - instrumentbræt

Dette er den nyeste version af cPanel for 2020. Den bruger et tema kaldet “Paper Lantern”.

2.1. Min cPanel-interface ser anderledes ud! Hvad nu?!

Først skal du ikke få panik.

For at ændre stilen på din cPanel skal du finde afsnittet “PRÆFERENCER” (det er normalt nær bunden) og klikke på “Skift stil”:

ændre stil

Du har et par valg der baseret på, hvad din vært stiller til rådighed. I vores tilfælde består udvalget af typografierne Basic, Dark, Light og Retro.

Hvis du vil arbejde på det samme tema, som vi arbejder med, skal du vælge “Grundlæggende” ved at klikke på “Anvend” -knappen i øverste højre hjørne ved siden af ​​stilen. cPanel genindlæses med den nye stil, der anvendes.

2.2. At komme rundt på cPanel-grænsefladen

Navigations bar

Du kan finde navigationslinjen i øverste højre hjørne af skærmen. I det er der et simpelt søgefelt, et link til dine brugerpræferencer, en underretningsklokke og logout-linket.

navigations bar

 • Søgefeltet giver dig mulighed for at finde de vigtigste indstillinger inden for cPanel. Faktisk er brug af søgefeltet en meget hurtigere måde at navigere rundt på cPanel end at prøve at gennemse og komme til en bestemt mulighed manuelt. Søgefeltet begynder at præsentere dig for resultater med det samme, mens du skriver.
 • Ved at klikke på linket til brugerpræferencer kan du ændre din adgangskode, sprog, redigere dine kontaktoplysninger, og du kan også nulstille sideindstillingerne med et enkelt klik.
 • Underretningsklokken er netop, hvad det lyder – et sted, hvor du kan se vigtige opdateringer om dit hostingopsætning eller selve cPanel. Normalt bruger cPanel underretninger til at fortælle dig om nyheder, kritiske opdateringer, sikkerhedsmæssige problemer eller andre must-know information.
 • Logout-linket er ret selvforklarende – husk at bruge det hver gang du er færdig med at arbejde med cPanel.

Søgningslinje

Et yderligere søgefelt – bortset fra det i navigationslinjen – er synligt øverst på siden lige under navigationslinjen.

Denne fungerer temmelig på samme måde, men denne gang, i stedet for at vise dig resultater i en drop-down, vil den filtrere den centrale del af cPanel ud. Bare indsæt det, du leder efter, og cPanel graver det op for dig.

cpanel søgning

Sidebar

På venstre side af din skærm ser du en sidebjælke med et par ikoner – det nøjagtige antal afhænger af, hvad din vært stiller til rådighed for dig. I vores tilfælde, ovenfra og ned, står disse for Home, Statistics, Dashboard og User Management.

cPanel-sidepanelnavigation

 • Hjem er den primære side i cPanel, hvor du kan få adgang til de fleste af funktionerne.
 • Statistikker viser dig en række vigtige numre – hvor mange e-mail-konti, FTP-konti (filoverførselsprotokol) og domænenavne, du har, samt hvor meget båndbredde og diskplads, du bruger.
 • Dashboardet er en hurtig referenceside, hvor du finder links til nogle af de mest almindeligt anvendte links, såvel som et hurtigt overblik over din båndbredde og diskpladsforbrug, mailstatistik og mere.
 • Brugeradministration er hvor du kan tilføje eller fjerne brugere fra din cPanel-konto. Du kan også se, hvilke e-mail-konti, du har oprettet, samt hvem der har adgang til din FTP og web-disk, hvis du deler en konto med andre brugere eller administratorer.

2.3. Omorganisering af cPanels hjemmeside

Du kan skjule sektioner ved at klikke på “-” tegnet i øverste højre hjørne af hvert startside for at minimere det.

cpanel reorg

Hvis du vil, kan du også trække og slippe hele sektioner for at omorganisere dem og placere de mest almindeligt anvendte i nærheden af ​​toppen.

3. Opdatering af dine præferencer

Når du først logger ind på cPanel, skal du sørge for at besøge afsnittet “PRÆFERENCER” for at opdatere dine kontaktoplysninger og ændre din adgangskode.

præferencer

Sådan gør du dette trin for trin:

3.1. Ændring af din adgangskode

Vi anbefaler kraftigt at ændre din adgangskode, så snart du logger ind på cPanel for første gang.

Klik på “Adgangskode & Sikkerhed”. Du vil blive ført til denne skærm:

bestå ændring

Du skal indtaste din gamle adgangskode, før du vælger en ny.

Når det gælder opsætning af en ny adgangskode, kan du enten drage fordel af Password Generator eller komme med noget på egen hånd. Brug af Password Generator er sandsynligvis den rigtige vej at gå, da det vil give dig en stærk og sikker adgangskode. Klik bare på knappen og lad generatoren tage sig af resten:

bestå gen

Den bedste måde at gemme denne adgangskode er at bruge en password manager (som LastPass – gratis). På den måde behøver du ikke huske adgangskoden. Uanset hvad du gør, skal du ikke gemme din adgangskode i en Word-fil eller noget lignende på din computer – hvor det let kunne opdages.

3.2. Opdatering af dine kontaktoplysninger

En af de vigtigste ting, du skal gøre i cPanel, er at give en e-mail, hvor du kan modtage opdateringer, når det er nødvendigt.

Hvorfor dette trin er afgørende:

 • Uden en fungerende e-mail, der er angivet i dette afsnit, vil cPanel ikke være i stand til at kommunikere med dig, hvis der sker noget væsentligt med din konfiguration.
 • Du skal også indstille e-mail-adressen til en, der ikke er knyttet til noget domænenavn, som du er vært for i denne cPanel; Ellers, hvis der sker noget med dit config, kan dette domæne også blive kompromitteret, hvilket gør ethvert forsøg på at kommunikere med dig umuligt.

For at komme til disse indstillinger skal du klikke på “Kontaktoplysninger” for at komme til følgende skærm:

kontakt information

Vi anbefaler, at alle felterne under “Kontaktindstillinger” er markeret, da de er alle opdateringer, der kan advare dig om mistænkelige aktiviteter (f.eks. En anden, der ændrer din adgangskode) eller et hostingproblem (f.eks. Diskplads, der bruges op).

3.3. Tilføjelse af en ny bruger

Lad os sige, at du vil samarbejde med nogen for at hjælpe dig med at administrere dine websteder, eller at du har en betroet forretningspartner, som også har brug for adgang til hostingopsætningen. Denne person kræver deres egen brugerprofil i cPanel.

For at gøre det skal du klikke på ikonet “Brugeradministrator”, der er i det samme “FORETRUKKER” -afsnit.

bruger manager

Du føres til følgende skærmbillede:

cpanel-brugere

I dette afsnit kan du se alle konti, der i øjeblikket er indstillet i din cPanel. Der er tre ikoner ved siden af ​​hver konto (du kan se dem på skærmbilledet ovenfor):

 • ✉️ konvolutikonet angiver, om personen har en e-mail-konto oprettet i systemet – hvis ikonet er farvet, er der oprettet en e-mail-konto; hvis det er nedtonet, er der ingen
 • �� Lastbilikonet angiver, om personen har en FTP-konto – igen, farvet for ja og nedtonet for nej
 • �� diskikonet angiver, om brugeren kan bruge webdisk-tjenesterne, der er en del af cPanel

Du kan nemt redigere enhver bruger der, ændre deres adgangskode eller slette dem med de indstillinger, der er anført under kontonavnet.

For at tilføje en ny bruger skal du klikke på knappen “Tilføj bruger” i øverste højre hjørne:

tilføj bruger

Derefter føres du til følgende skærmbillede:

tilføj bruger 2

Du tilføjer brugerens fulde navn, brugernavnet, det domæne, som den nye bruger skal tilknyttes, og hvis du vil, en alternativ e-mail, som brugeren kan nås på. Du bliver også bedt om at oprette en adgangskode til brugeren.

Lige under disse felter finder du et afsnit kaldet “Tjenester”, hvor du kan tage sig af en håndfuld nøgleindstillinger. Interessant nok svarer de til de tre ikoner, som vi kun beskrev et par afsnit ovenfor:

tilføj bruger 3

 • E-mail giver dig mulighed for at aktivere / deaktivere e-mail-konti for den nye bruger og også indstille en grænse for, hvor meget plads hver konto kan have.
 • FTP giver dig mulighed for at aktivere / deaktivere konti fra at være i stand til at få adgang til dit hostingopsætning via FTP. FTP kan bruges til at uploade filer til dit websted. Du kan vælge, hvilket bibliotek den nye bruger har adgang til, og begrænse den plads, de kan bruge.
 • Web Disk tilladelser skal kun reserveres til dine øverste admin-konti. Adgang til “Læs-Skriv” -niveau giver brugeren fuld tilladelse til at gøre stort set hvad de vil inden for det specificerede bibliotek (inklusive sletning af filer)! “Read-Only” tillader kun læsning, download og liste af filer.

Når du er færdig med disse indstillinger, skal du klikke på “Opret” eller “Opret og tilføj en anden bruger” nederst på indstillingssiden.

4. Håndtering af domænenavne

Afsnittet “DOMAINS” i cPanel er dit sted, hvor du vil tilføje et nyt domænenavn (det netop har du købt) til din hostingkonto, administrere dine eksisterende domæner samt oprette underdomæner.

domæner

4.1. Tilføjelse af et nyt domænenavn

For at tilføje et domænenavn til din cPanel (og dermed din hosting-pakke) skal du klikke på “Addon Domains” i afsnittet “DOMAINS” vist ovenfor.

Et addon-domæne er et dekorativt navn på et standarddomænenavn, som du kan bruge til at oprette et fuldt funktionelt websted – hvilket betyder, at du kan være vært for flere domænenavne fra det samme kontrolpanel.

På skærmen “Addon Domains” bliver du bedt om at indtaste dit nye domænenavn plus et par andre parametre:

tilføj domæne

 • Nyt domænenavn – det nøjagtige domænenavn, du har registreret – minus www. en del.
 • underdomæne – dette udfyldes automatisk, så snart du indtaster dit nye domænenavn i feltet ovenfor. Det er bedst at forlade det intakte. cPanel bruger dette til en vis intern routing, der ikke har meget relevans fra et brugerperspektiv.
 • Dokument rod – placeringen på den server, hvor dit nye domænes filer vil være. Dette udfyldes også automatisk. Det er bedst at holde sig til disse anbefalede indstillinger.

Klik på “Tilføj domæne” for at afslutte.

4.2. Redigering / fjernelse af et domænenavn

På den samme skærmbillede “Addon Domains” er der et afsnit “Modificer Addon Domain”, hvor du kan tage sig af alle domæner, der i øjeblikket er tildelt til din konto – dette inkluderer at administrere dem, indstille omdirigeringer eller fjerne domæner helt.

addon-domæner

Brugen her er ligetil. Der er links til fjernelse og styring af omdirigeringer til højre. Hvis du klikker på en af ​​dem, vises et andet indstillingspanel, hvor du kan bekræfte sletningen eller indtaste den destination, du vil omdirigere domænet til.

4.3. Håndtering af underdomæner

Hver gang du tilføjer et nyt domæne til din konto (dækket ovenfor), opretter cPanel også et tilsvarende underdomæne til at gå sammen. Sådan fungerer det normalt, baseret på et eksempel:

Lad os sige, at dit cPanel-kontonavn er john, og værten kaldes greathost.com. I dette tilfælde vil dit primære serverdomæne være john.greathost.com. Når du har tilføjet et nyt addon-domæne, siger johnsworld.com, vil cPanel også oprette et underdomæne kaldet johnsworld.john.greathost.com.

Hvad der er uheldigt ved en sådan installation er, at dette nye underdomæne ofte har en kulkopi af dit normale websted, der er tilgængeligt under johnsworld.com. Med andre ord får du det samme websted tilgængeligt to gange, under to adresser: johnsworld.com og johnsworld.john.greathost.com.

Dette er ikke ideelt set fra et SEO-synspunkt. For at ordne det, skal du omdirigere det nye underdomæne til dit standarddomæne. For at sige det på en anden måde, efter at have gjort det, vil den, der forsøger at gå til johnsworld.john.greathost.com, automatisk blive omdirigeret til johnsworld.com.

Sådan gør du:

Klik først på “Underdomæner” fra afsnittet “DOMAINS”:

underdomæner

Du føres til et panel, hvor du kan se alle dine nuværende underdomæner, der er konfigureret.

På dette trin er kolonnen “Omdirigering” sandsynligvis tom.

underdomæner blank omdirigering

For at redigere det, skal du klikke på linket “Administrer omdirigering” ud for det underdomæne, du vil redigere. På det næste skærmbillede skal du konfigurere omdirigeringen ved at indtaste det fulde domænenavn, du vil omdirigere til. I vores eksempel er det johnsworld.com. Klik på “Gem” når du er færdig.

omdirigering af underdomæne

Oprettelse af brugerdefinerede underdomæner

Underdomæner handler ikke kun om at forårsage mindre ulemper, men også om at lade dig udvide visse områder på dit websted på en kreativ måde.

Hvis du f.eks. Vil starte en ny blog som en del af dit websted, er en god tilgang at gøre det under et underdomæne. For eksempel, hvis dit hovedwebsted igen er på johnsworld.com, kan du overveje at starte en blog under blog.johnsworld.com.

I dette tilfælde er blog bare et eksempel. Du har fuld frihed til at vælge det underdomæne, du ønsker.

Du kan oprette et brugerdefineret underdomæne på den samme skærm, hvor du tog sig af at styre de eksisterende. Udfyld bare den formular, der er øverst.

underdomæne form

 • underdomæne. Navnet på det underdomæne, du vil indstille. Hold det kort, og brug kun bogstaver, bindestreger og tal.
 • Domæne. Det overordnede domæne til det nye underdomæne.
 • Dokument rod. Kataloget / mappen på den server, hvor det nye underdomænes filer opbevares. Det er en god praksis at indtaste dit fulde underdomæne der. Eksempel: blog.johnsworld.com.

Klik på “Opret” for at afslutte konfigurationen af ​​underdomænet.

5. E-mail-konti og indstillinger

En af de store ting ved at opbevare dit domænenavn hos en cPanel-aktiveret webhost er at du også får muligheden for at oprette brugerdefinerede e-mail-konti til det domæne.

Alt dette sker i afsnittet “E-mail” i cPanel.

e-mail

Som du kan se, er der masser af værktøjer der – fra at oprette nye e-mails, indstille speditører, autosvar, tage sig af spam og mere.

5.1. Opsætning af en e-mail-konto

Naturligvis er dette den første ting, du vil gøre. For at tilføje en ny e-mail-konto til dit domæne skal du klikke på “E-mail-konti” for at blive ført til følgende skærmbillede (sørg for, at du er på den første fane – “Tilføj e-mail-konto”):

tilføj e-mail

Fra top til bund er det sådan, hvordan du får din nye konto oprettet:

 1. I E-mail, indtast den adresse, du gerne vil være nået på – for eksempel hej eller dit navn
 2. I Domæne, vælg det rigtige domænenavn i rullemenuen. Hvis du endnu ikke har tilføjet dit domænenavn til cPanel, skal du gøre det først.
 3. I Adgangskode, oprette et kodeord, og sørg for, at det er et sikkert!
 4. I Postkassekvote, juster dig for at sikre dig, at din e-mail kan fungere korrekt. Husk: e-mails optager plads på din server, så du måske ikke ønsker at give alle ubegrænset adgang. Imidlertid er 1 GB (= 1024MB) et rimeligt minimum.
 5. Klik på “Opret konto”

Når du har gjort alt det ovenstående, vil du bemærke, at den e-mail, du lige har oprettet, er føjet til listen over de eksisterende e-mail-konti under fanen “E-mail-konti”:

eksisterende e-mails

Du kan administrere alle elementer i denne konto senere – inklusive adgangskode, kvote og andre detaljer.

5.2. Brug af din e-mail

Nu hvor du har oprettet en e-mail-konto – hvordan bruger du den?

Du har to hovedmuligheder her:

 • Konfigurer e-mailen i en e-mail-klient – som Gmail, Apple Mail, Outlook osv.
 • Brug webmail

Lad os starte med førstnævnte:

Sådan konfigureres din e-mail lokalt

Dette trin starter lidt modsætningsfuldt, men bære med os. Så for faktisk at konfigurere din e-mail lokalt, skal du først klikke på linket “Access Webmail”, der er synligt ved siden af ​​din adresse under fanen “E-mail-konti”:

eksisterende e-mails webmail

Dette fører dig til et nyt panel. Når du er der, skal du rulle ned til det afsnit, der er mærket “Mail Client Automatic Configuration Scripts”. Du kan se noget lignende:

e-mail-konfigurationsskripts

Der er en række nyttige links der, alle sammen med enten instruktioner eller færdige konfigurationsskripts til nogle af de mest populære e-mail-klienter. Hvis din er på listen, skal du bare klikke på linket ved siden af ​​den og afslutte konfigurationen i henhold til de givne råd.

Hvis du ikke kan se din klient, eller du vil konfigurere din e-mail manuelt, er der under dette afsnit en anden mærket “Mail Client Manual Settings”.

e-mail manuel konfiguration

Du finder alle de oplysninger, du har brug for der.

Få adgang til din webmail

På dette tidspunkt er det meget let at få adgang til din webmail. Klik på linket “Adgang til webmail”, der kan ses ved siden af ​​din adresse under fanen “E-mail-konti”:

eksisterende e-mails webmail

Når du er der, skal du klikke på en af ​​de tilgængelige webmail-klienter:

webmail

Du føres straks til din e-mail-indbakke.

Alternativt kan du få adgang til din webmail direkte fra en webbrowser. Naviger blot til http://YOURDOMAIN.com/webmail, og du bliver mødt af denne skærm:

Webmail log ind

Indtast e-mail-adressen og adgangskoden, så er du inde.

5.3. Videresendelse af din e-mail til en anden adresse

Lad os sige, at du vil have dine e-mails, der ankommer til [e-mail-beskyttet], der skal videresendes til en anden adresse, du allerede ejer – som [e-mail-beskyttet].

Klik først på “Speditører” for at komme til denne skærm:

speditører

Herfra kan du enten oprette en enkel e-mail-speditør eller en mere seriøs speditør til hele dit domænenavn. Vi holder os med førstnævnte her.

For at videresende din e-mail skal du klikke på knappen “Tilføj speditør”. Du kan se dette:

e-mail-speditører

Her er, hvad disse felter betyder:

 • Adresse til videresendelse – her skal du bare indtaste den brugerdel af den e-mail-adresse, du vil videresende. For eksempel, hvis din e-mail er [beskyttet via e-mail], er brugerdelen af ​​den john
 • Domæne – dette er domænedelen af ​​den e-mail-adresse, du vil videresende. For eksempel, hvis din e-mail er [e-mail-beskyttet], er domænedelen af ​​den domain.com
 • Bestemmelsessted – her får du to muligheder. For at omdirigere din e-mail til en eksisterende anden adresse skal du dog vælge “Videresend til e-mail-adresse”. Indtast den fulde e-mail-adresse, hvor du vil omdirigere meddelelserne i feltet nedenfor.

Klik på “Tilføj speditør” for at konfigurere alt.

5.4. Opsætning af en standardadresse

Standard e-mail-adresser er en interessant fordel, som du får, når du selv er vært for dine e-mail-indbakke – som du gør med cPanel.

Grundlæggende har du muligheden for at fange enhver indgående e-mail, der sendes til en ugyldig e-mail-adresse under dit domænenavn.

Hvad dette betyder i praksis er, at du kan bruge eksisterende e-mail-adresser, når du tilmelder dig forskellige onlineværktøjer / -tjenester / profiler og stadig har disse e-mails til dig uden problemer.

Her er et eksempel; lad os sige, at du kun har en e-mail-adresse konfigureret til dit domænenavn, og det er [e-mail-beskyttet]. Når du tilmelder dig Netflix, ønsker du ikke at bruge denne adresse, da du er bekymret for, at den til sidst kan lække på nettet og blive hentet af spambots. I dette tilfælde kan du bare bruge noget som [beskyttet via e-mail] og stadig få det til at fungere.

Sådan konfigureres det:

Klik på “Standardadresse” i afsnittet “E-mail” i cPanel:

standard adresse

Du kan se dette:

standardadresseformular

 1. Vælg dit domænenavn i rullemenuen.
 2. Marker afkrydsningsfeltet “Videresend til e-mail-adresse”.
 3. Indtast din eksisterende e-mail-adresse i boksen nedenfor.
 4. Klik på knappen “Skift”.

Du er klar.

5.5. Opsætning af spamfiltre

Alle hader spam, heldigvis med cPanel, kan du forhindre, at den nogensinde rammer din indbakke.

Klik på “Spam Filters” for at se de tilgængelige indstillinger:

spam

Afhængigt af de indstillinger, som din webhost tillader, kan du muligvis ikke gøre meget i dette afsnit. Selve spamfiltrene er ofte tændt som standard, og du kan ikke deaktivere dem (som det er i mit tilfælde). Du kan dog stadig finjustere, hvordan filtre fungerer.

Den første indstilling, der skal overvejes, er den, der er mærket “Slet automatisk ny spam” automatisk. Selvom det kan virke som en god idé i starten, er du faktisk bedre til at forlade den. Problemet her er, at du kan støde på en masse falske positiver med spamfiltre – e-mails, der falsk er klassificeret som spam. Derfor vil du være i stand til at kigge ind i din spam-mappe hver gang og imellem og se et hurtigt blik, hvis noget der kræver din opmærksomhed. Når auto-sletningen er slået til, har du ikke denne mulighed.

Under “Yderligere konfigurationer” er der et link til at vise flere indstillinger. Når du klikker på det, ser du dette:

spam mere

Du kan eksperimentere med disse indstillinger for manuelt at hvidliste eller sortliste bestemte e-mail-adresser. Det er sandsynligvis en god ide at hvidliste alle e-mails fra din virksomhed eller andre vigtige kontakter fra dit netværk.

6. Håndtering af dine filer

Afsnittet “FILES” i cPanel er dit sted, hvor du kan uploade filer, sikkerhedskopiere dit websted og styre dine filer via FTP *.

filer

* FTP står for File Transfer Protocol. Du kan bruge FTP til at administrere filerne, der er tilknyttet dit websted – hvad enten det betyder at uploade, læse eller hente dem. Alt hvad du behøver for at bruge FTP er et klientprogram som FileZilla. Alternativt giver cPanel dig også værktøjer til at administrere dine filer uden et FTP-værktøj. Vi dækker det næste.

6.1. Brug af File Manager

Den første plads, som du ønsker at blive bekendt med i afsnittet “FILES” er “File Manager”.

“File Manager” giver dig mulighed for at administrere alle dine websteds filer direkte fra cPanel-grænsefladen i stedet for at skulle bruge et tredjeparts FTP-værktøj.

Klik på ikonet “File Manager” (synligt på skærmbilledet ovenfor) for at begynde. Hvad du ser, er det centrale panel i “Filhåndteringen”. Det ser sådan ud:

filhåndtering

Det er her du kan tage sig af alle filerne på din server, derfor vil du fortsætte med EXTREME forsigtighed, når du foretager ændringer.

Der er et par hurtige ting at påpege på denne skærm. Først til venstre finder du din rodmappe (hoved) og nogle undermapper (du kan se dette på skærmbilledet ovenfor).

Derefter, midt på skærmen, ser du indholdet i den mappe, du har valgt.

At vide dette, her er et par ting, du måske ønsker at gøre:

Opret en ny mappe

For at oprette en ny mappe skal du blot klikke på knappen “+ mappe” sammen med topmenuen, som vist nedenfor:

Tilføj mappe

Derefter bliver du bedt om at navngive din nye mappe og indtaste den destination, hvor mappen oprettes.

cPanel nyt mappenavn

Når du er færdig, skal du klikke på “Opret ny mappe”, og du er indstillet.

Upload af en fil vha. Filhåndtering

For at tilføje en fil – for eksempel en stor videofil, som du vil have folk til at kunne downloade, eller et foto i fuld kvalitet, du vil bruge på dit websted – skal du først klikke på den mappe, hvor du vil upload filen til.

Klik derefter på knappen “Upload”, der er i øverste menu:

upload

Du bliver bedt om at trække og slippe den fil, du vil uploade, eller blot vælge filen fra dit lokale drev:

upload 2

�� Bemærk; Hvis dit webstedsoftware giver dig mulighed for at uploade filer fra dens brugergrænseflade, skal du gøre det i stedet for at gå til File Manager i cPanel. Da du alligevel vil bruge disse filer på dit websted, er det bare lettere at administrere tingene på den måde – dit webstedsoftware “vil” se filen med det samme. Hvis du uploader en fil via File Manager eller FTP, er det måske ikke tilfældet. WordPress fungerer rigtig godt med filer.

6.2. Få adgang til din hoved FTP-konto

Afhængig af hvordan din webhost har konfigureret din cPanel-konto, kan du muligvis logge ind på din hoved FTP-konto ved hjælp af den samme cPanel-login og videregive.

For at kontrollere, om det er tilfældet, skal du klikke på “FTP-konti” i afsnittet “FILER”. Når du er der, skal du rulle ned til “Særlige FTP-konti”. Din vigtigste FTP-konto skal være der.

vigtigste ftp

Som standard har den vigtigste FTP-konto adgang til rodmappen.

6.3. Tilføjelse af en ny FTP-konto

Oprettelse af nye FTP-konti er en god praksis, når du arbejder med cPanel og lancerer nye projekter / websteder på dit hostingopsætning.

At have en konto pr. Projekt er et godt udgangspunkt. Tanken er, at du kun giver de enkelte konti adgang til den specifikke mappe, de har brug for adgang til – ikke til hele webserveren.

For at oprette nye FTP-konti, skal du klikke på “FTP-konti” i afsnittet “FILER”. Du ser denne skærm:

ftp-konti

Sådan udfylder du denne formular og opretter en ny konto:

 • Log på. Dette er brugernavnet på den nye konto.
 • Domæne. Det domænenavn, som den nye brugerkonto tildeles. Vælg fra rullemenuen.
 • Vejviser. Dette definerer den nye FTP-kontos højeste niveau af biblioteksadgang. Hvis du lader dette være tomt, har brugeren adgang til roden. Det er bedst at indtaste det bibliotek, der er knyttet til det projekt, som kontoen er til.
 • Kvota. Den maksimale plads, som den nye bruger kan tage. Bedste ferie ved “Ubegrænset”.

Når du klikker på “Opret FTP-konto”, tilføjes den nye bruger.

Du kan administrere dine eksisterende FTP-konti på den samme side under den nye brugerformular:

administrere ftp-brugere

7. Databaser

De fleste moderne websteder kan ikke eksistere, uden at en database kører stille bag gardinerne og håndterer webstedets data.

Med andre ord, alt dit websteds indhold, alle sider, alle indlæg og alle brugerdata opbevares i databasen.

Som du kunne forvente nu har cPanel et temmelig omfattende modul, der giver dig mulighed for at oprette og administrere databaser.

7.1. Oprettelse af en database

Hvis du vil oprette et moderne websted ved hjælp af et CMS, skal du først oprette en database til det.

Afsnittet “DATABASER” i cPanel har en håndfuld tilgængelige muligheder:

databaser

Vigtigst er det, at cPanel giver dig mulighed for at arbejde med både MySQL og PostgreSQL-databaser. Med henblik på denne vejledning holder vi os til MySQL, men at arbejde med PostgreSQL er næsten det samme.

For at oprette en ny database skal du klikke på “MySQL Database Wizard” i afsnittet “DATABASER” (se ovenfor).

Når du er der, kan du begynde at oprette din nye database.

Trin 1: angiv et navn på din database:

databasens navn

Trin 2: Opret en databasebruger, der vil blive brugt til at få adgang til databasen (dette er påkrævet for senere at kunne arbejde med databasen):

databasebruger

Trin 3: tildele de krævede privilegier til den nye databasebruger; er det bedst at vælge indstillingen mærket “ALLE PRIVILEGER”, sådan:

databaseprivilegier

Trin 4: Færdig.

På dette tidspunkt er din nye database indstillet.

For at se det skal du gå tilbage til hovedsiden i cPanel og klikke på “MySQL Databases”.

7.2. Håndtering af databaser

Hvis du vil se alle dine databaser, skal du gå til “MySQL-databaser” fra afsnittet “DATABASER” i cPanel.

aktuelle databaser

Hver database kan omdøbes eller slettes via linkene til højre.

Derudover kan du også administrere dine databasebrugere der, lidt længere nede på siden.

aktuelle databasebrugere

8. Installationer med et enkelt klik (WordPress og andre)

Den næste ting, vi vil vise dig i denne cPanel-tutorial, er, hvordan man installerer WordPress (og andre nyttige server-apps). Dette vil alvorligt fremskynde processen med at få dit websted op og køre.

Find først “SOFTWARE” -afsnittet i din cPanel, og klik derefter på “Softaculous Apps Installer”:

software

Navnet på dette værktøj er lidt vildledende, da det ikke kun er apps, du kan installere, men også indholdsstyringssystemer.

Du vil se en skærm som følgende, FULL af apps, du kan installere med en praktisk menu til venstre:

Softaculous

Som du kan se, har Softaculous enhver webapp der kan tænkes der. Når du kigger på sidebjælken, er der installatører til blogs, mikroblogs, fora, wikier, e-handel og meget mere.

Du kan tage din tid og se dig omkring, se hvad der er tilgængeligt. I forbindelse med denne cPanel-tutorial vil vi dog dække, hvordan vi installerer den mest populære og mest anvendte webstedsplatform af dem alle – WordPress. Vidste du, at WordPress kører mere end 30% af alle websteder? Igen, det er det alle hjemmesiderne.

8.1. Installation af WordPress

Det er superenkelt at installere WordPress gennem Softaculous. Du kan se WordPress-logoet som den første mulighed i midten af ​​skærmen. Sæt musemarkøren over det ikon, og knappen “Install” vises. Klik på det.

Du vil se en skærm som denne:

softaculous installere WordPress

Klik på den blå “Installer nu” -knap for at begynde. Softaculous viser dig følgende form:

WordPress-installationsformular

Dette er, hvad Softaculous har brug for, for at du skal udfylde, før en WordPress-installation kan udføres.

Afsnittet “Softwareopsætning”:

 • Vælg den version, du vil installere. Det anbefales altid at gå efter det seneste tilgængelige nummer (det højeste antal).
 • Vælg protokol. Bedst at vælge https: // hvis det er tilgængeligt (dette giver dig mulighed for at integrere dit websted med et SSL-certifikat). Hvis ikke, gør http: // det også.
 • Vælg domæne. Dette er det domænenavn, du vil tilføje WordPress. Vælg fra rullelisten.
 • I telefonbog. Lad dette være tomt, hvis du tilføjer WordPress til din domænerot – hvis du vil have det til at være tilgængeligt under YOURDOMAIN.com. Hvis du tilføjer WordPress som en blog til et allerede eksisterende websted, vil du indstille biblioteket til noget som blog eller nyheder.

Afsnittet “Webstedsindstillinger”:

 • Side navn. Indtast et navn, der reflekterer, hvad dit websted kaldes. Du kan ændre dette senere fra WordPress i sig selv, så du ikke behøver at bruge for meget tid på at tænke på det nu.
 • Site Description. Du kan lade dette være tomt for nu. Du kan justere denne indstilling fra WordPress senere.
 • Aktivér Multisite. Lad ikke være markeret. Dette er en funktion, der kun er nyttig, hvis du planlægger at køre mere end en WordPress-installation på det samme domæne – i en konfiguration på flere websteder. Temmelig avancerede ting.

Afsnittet “Administrationskonto”:

 • Admin Brugernavn. Denne er MEGET vigtig! Det er helt fint at lade administratornavnet være administrator, selvom du måske ønsker at ændre det til noget mere komplekst. Du vil være meget mere sikker med et brugernavn som min-hund-kan-lide-kos. Hvorfor? Det er bare usædvanligt vanskeligere at gætte, hvilket gør det sværere for en hacker at bryde ind på dit websted.
 • Admin Adgangskode. Sørg for, at du bruger en meget stærk adgangskode, der består af bogstaver, tal, tegn og store bogstaver. Installationsprogrammet foreslår en sikker adgangskode til dig. Du kan lige så godt gå med det, men husk at gemme det i en passwordadministrator som LastPass. På den måde behøver du ikke huske den.
 • Admin e-mail. Dobbeltkontrol, om dette er korrekt.

Afsnittet “Vælg sprog”:

Dette er ret selvforklarende. Gå med det sprog, der matcher målgruppen på dit fremtidige websted. Hvis du f.eks. Er i USA, og du vil målrette mod et spansktalende publikum, skal du vælge WordPress-sprog som spansk.

Afsnittet “Vælg plugins (s)”:

Denne er valgfri. Hvis du vil, kan du installere nogle praktiske plugins lige fra Softaculous. Det vil vi ikke komme ind på nu. Du kan installere plugins senere meget let.

Afsnittet “Avancerede indstillinger”:

Ingen grund til at bryde med nogen af ​​de avancerede muligheder for nu.

Afsnittet “Vælg tema”:

Afhængigt af din værts opsætning af Softaculous, kan du muligvis også se muligheden for at vælge et WordPress-tema, der skal installeres på dit websted lige ud af porten.

Du behøver ikke at genere dig selv nu. Valg af tema er et vigtigt trin, og det er faktisk lettere at gøre senere – når din WordPress er blevet installeret fuldt ud. Det temavalg, som Softaculous viser dig, er begrænset.

Du er velkommen til at ignorere det afsnit lige nu.

Når du har gennemgået alle disse indstillinger, skal du klikke på “Install” for at få installationen afsluttet.

Efter et minut vil Softaculous fortælle dig, at din WordPress er installeret. Du kan også se direkte links, som du kan bruge til at logge på den friske nye installation.

Normalt kan du logge på din WordPress-installation ved at gå til YOURDOMAIN.com/wp-admin/.

9. Sikkerhedskopiering af dit websted

Hvis du nogensinde har fået en telefon eller computer til at dø på dig, ved du, hvor ødelæggende det kan være, hvis du ikke har sikkerhedskopieret dine data.

Forestil dig det samme, der sker med dit websted. Dette er måske endnu værre, da det meget sandsynligt er, at dit websted er din virksomhed.

Heldigvis gør cPanel det utroligt nemt at forhindre denne tragedie i at ske ved at give dig en chance for at tage backup af dit websted manuelt – når som helst du vælger.

�� Bemærk; Nogle webhosts håndterer sikkerhedskopier automatisk for dig. Kontakt din hostingudbyder for at sikre dig. Stadig kan det at lære at sikkerhedskopiere manuelt bevise en værdifuld evne i fremtiden.

For at starte en sikkerhedskopi skal du klikke på ikonet “Sikkerhedskopieringsguide”, der er i afsnittet “FILER” i cPanel.

backup-guide

Du ser denne skærm:

backupguide 2

Klik på knappen “Sikkerhedskopiering” for at starte sikkerhedskopieringsprocessen. Du får vist en skærm, hvor du har muligheden for at vælge, om du vil have en fuld sikkerhedskopi (alle filer og konfigurationer på dine websteder) eller delvis sikkerhedskopi (hjemmekatalog, MySQL-databaser, e-mail-videresendere & filtre).

For at gøre det lettere skal du tage backup af hele din konto og gemme den på en ekstern harddisk eller et andet sikkert sted.

backup type

Når sikkerhedskopien er afsluttet, kan du downloade den.

9.1. Kontroller dit diskplads

Nogle hostingopsætninger har ubegrænset diskplads, mens andre sætter en hætte et eller andet sted. Du kan kontrollere, hvor meget af den plads du bruger op via cPanel.

�� Bemærk; Det er vigtigt at tjekke din diskplads med jævne mellemrum for at se, hvilke dele af dit websted der optager mest plads, så du ved, hvor du skal komprimere eller slette unødvendige filer, hvis du er tom for plads.

For at få et generelt overblik over dit brug skal du bare kaste et blik på højre sidebjælke på cPanel. Du kan se forskellige oplysninger om, hvor meget diskplads du forbruger, hvor mange databaser du har konfigureret i alt og mere.

brugsstatistikker

For at få et mere dybtgående look skal du klikke på ikonet “Disk Use” fra afsnittet “FILES”.

diskbrug

Det, du ser, er en dejlig oversigt over, hvor meget plads dine forskellige mapper optager.

diskbrug 2

Du kan også se din kvote eller grænse langs bunden af ​​den første tabel – i dette tilfælde er kvoten på billedet ovenfor 10.240 MB (eller 10 GB).

Det er vigtigt at bemærke, at bare fordi en blå bjælke er fuld betyder ikke det du har brugt al din plads – alle præsenterede tal er i forhold til det største bibliotek.

10. Kontrol af dine statistikker

Den sidste ting, der er værd at se, når du går igennem cPanel, er det afsnit, der er mærket “METRICS”.

metrics

Der kan du finde en masse interessante detaljer der, alt sammen informerer dig om den aktuelle status på din server, antallet af besøg, du får, og den generelle sundhed i opsætningen.

Hver af disse statistikafsnit præsenterer en lidt anden optagelse på dine numre:

 • Besøgende, Rå adgang, Awstats, Webalizer alt fokus på antallet af besøgende, som dine websteder har fået. Præsentationen varierer mellem hver af disse underafsnit.
 • fejl præsentere de seneste poster i dit websteds fejllogger.
 • båndbredde giver dig mulighed for at se båndbreddebrug af dit hostingopsætning.
 • Webalizer FTP viser dig data om alle besøg gennem FTP-protokollen.
 • Brug af CPU og samtidig forbindelse viser dig mængden af ​​maskinressourcer, der forbruges af dit hostingopsætning.

Udført og udført

�� Dette opsummerer vores cPanel-tutorial. Vi håber du har fundet det nyttigt. Du har nu fået et fuldt perspektiv på, hvad cPanel er, og hvordan du bruger det, når du opretter dit hostingmiljø.

�� Da dit websted sandsynligvis er fuldt operativt i øjeblikket, er det kun tilbage at tilpasse det lidt – med temaer og plugins – og derefter begynde at oprette indhold for at fange dit publikum.

�� Er der noget andet, du gerne vil lære om cPanel? Tøv ikke med at kommentere nedenfor eller nå os via kontaktsiden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author