5 bedste blogplatforme anmeldt for 2020 (betalt og gratis)

Klar til at gå fod ind i bloggingens verden?

Derefter skulle du hellere starte din rejse på den rigtige vej ved at vælge bedste blogplatform… Den blogging-platform, du vælger, vil påvirke kvaliteten af ​​din blog (og hvor meget du nyder blogging-rejsen.)

Dette er dog lettere sagt end gjort …

Der er godt over en milliard blogs på internettet i dag, og antallet af tilgængelige blogplatforme gør det vanskeligt at vælge kun en.

Denne guide hjælper dig med at identificere, hvilken blogplatform der passer dig, ved at sammenligne hver enkelt fordel og ulemper.

Vi antager, at du er en ny blogger, der ønsker en blogplatform, der er let at bruge og konfigurere. Du ønsker en platform, der vil vokse med dig, når din oplevelse og publikum vokser.

Valg af forkert blogplatform i starten vil føre til udfordringer i fremtiden, især hvis du håber at bruge din blog som en måde at tjene penge på.

Klar til at komme i gang? Lad os dykke ind.

Vores nummer 1-valg: Wix

Wix er vores nummer et valg fordi den er intuitiv, har en række tutorials og er enkel for begyndere.

wix logo kasse

Besøg Wix.com

Fordele:
 • Let tilpasses ved hjælp af skabeloner og tredjepartsapps
 • Ingen kodning færdigheder kræves. Byg dit sted med træk og slip-værktøjer
 • Nem og hurtig opsætning
Ulemper:
 • Den gratis konto viser WIX-branding og annoncer på dit websted
 • Begrænset antal gratis tredjepartsapps
 • Når den er valgt, kan en skabelon ikke ændres

WIX skiller sig ud fra andre webstedsbyggere. De har bygget deres brand primært på mund-til-munden siden 2006. De har skabt en produkt, der er intuitivt og alsidigt, men alligevel let at bruge til nye bloggere der leder efter en træk-og-slip-platform. Det er en alt inklusive webstedsbygger.

WIX giver dig mulighed for at oprette dit websted sammen med din blog ved hjælp af deres værktøjer, software og servere. Wix admin panel giver dig adgang til dit websted. Andre site building-løsninger kræver, at du installerer, downloader og administrerer de forskellige dele af din Wix separat.

Wix kan sammenlignes med at leje en lejlighed i modsætning til at købe et hus. Du er i stand til at tilpasse webstedets kerne og udseende.

Men infrastrukturen, sikkerheden og byggeriet plejes af ejeren af ​​ejendommen, der i dette scenarie er Wix. Der er en afvejning mellem komfort og kontrol.

Efter mere end 14 måneder gennemgået Wix på min egen side og mange af vores klienters websteder, føler jeg det det får den perfekte balance mellem design, funktioner og priser.

Wix-prissætning

Wixs gratis plan er for dem, der ikke har noget imod at have deres webstedsadresse struktureret som denne: http://yourwebsite.wix.com/yourwebsite. Den gratis plan giver mulighed for ubegrænsede sider og sidetyper. Du er begrænset til opbevaring og funktioner.

wix prissætning

Betalte planer spænder fra $ 5- $ 25. Connect Domain Domain-planen på $ 5 inkluderer båndbredde på 1 GB, 500 MB lagerplads og muligheden for at oprette forbindelse til dit domæne.

VIP-planen er $ 25 om måneden. Dette inkluderer ubegrænset båndbredde, 20 GB lagerplads, professionel webstedsanmeldelse, en online butik, et gratis domæne og andre funktioner. Betaling kan ske ved hjælp af ethvert større kreditkort.

Wix-blogappen gør det nemt for dig at tilføje blogs til dit websted, der bliver understøttes på mobile enheder. Wix yder kundesupport via e-mail og telefon for at besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have.

Wix lever op til sit løfte om at være 100 procent praktisk for gør-det-selv webdesignere og bloggere. Manglen på fleksibilitet kan være en udfordring for professionelle udviklere (til hvem vi anbefaler Squarespace), men for begyndere, der ønsker at vokse deres blog, føler vi, at Wix repræsenterer det bedste af det, der i øjeblikket findes på markedet.

Vores nummer 2-valg: WordPress

WordPress er vores andet valg, fordi det er enkelt, gratis og let at vedligeholde.

WordPress-logo-boks

Besøg WordPress.com

Fordele:
 • Fuld kontrol over dit websted
 • Tilføj funktioner inklusive online butikker, medlemskab og fora
 • Tusinder af gratis og premium WordPress-temaer
 • Mere end 45.000 gratis plug-ins
 • WordPress fungerer godt med SEO
Ulemper:
 • En relativt stejl indlæringskurve til styring af din blog
 • Du er ansvarlig for sikkerhedskopier og sikkerhed

WordPress kræver i modsætning til vores førstevalg Wix et touch mere viden for at designe din første blog. Det er meget lettere end at lære at kode, men det er ikke træk og slip.

Før vi gik meget videre med vores gennemgang, ønskede vi at forklare forskellen mellem WordPress.org versus WordPress.com.

Temastøtte
 • WordPress.org tilbyder fuld tema support. Du kan bruge, ændre og tilpasse kommercielle og gratis temaer. Du kan gøre hvad du vil med dit websted.
 • WordPress.com begrænser dine temaer til dem, der i øjeblikket findes i WordPress-arkivet. Eksisterende temaer kan ikke tilpasses, og du kan heller ikke uploade tilpassede temaer.
Plug-Ins
 • WordPress.org giver dig mulighed for at maksimere WordPress’s styrke som CMS. Du kan uploade og tilpasse det plug-in, du ønsker.
 • WordPress.com tillader ikke plug-ins af nogen art. Der er nogle plug-in-lignende funktioner, der er indbygget i platformen.
WordPress.com-priser

wordpress prissætning

 • WordPress.org kræver, at du køber hosting og betaler for at registrere dit domæne med en tredjepartstjeneste.
 • WordPress.com tillader blogs gratis og giver op til 3 GB lagerplads. Du kan ikke tilpasse dit domæne, og du er begrænset til underdomæner. WordPress viser annoncer på dit websted.
monetarisering
 • WordPress.org giver dig mulighed for at sælge annoncer, hvis du vælger på dit websted. Du kan beholde 100 procent af det, du tjener på dit websted.
 • WordPress.com tillader ikke, at du sælger annoncer på dit websted. Hvis dit websted har 25.000 eller flere månedlige sidevisninger, er der en mulighed for indtægtsdeling.
Branding
 • WordPress.org tvinger dig ikke til at mærke dit websted med noget fra WordPress. Du kan, hvis du vil, men det er rent valgfrit.
 • WordPress.com kræver, at du viser linket “powered by” på dit websted. Derudover vil WordPress vise annoncer på dit websted uden at give dig indtægter.

Dette er et par af forskellene mellem WordPress.com og WordPress.org. Andre forskelle inkluderer, hvordan platforme bruger SEO, analyse, e-handel og vedligeholdelse.

WordPress.com og WordPress.org giver bloggere uovertruffen support fra de tutorials, webstederne tilbyder, samt stort samfund af brugere, der er ivrige efter at hjælpe medbrugere med spørgsmål eller bekymringer.

Med al den tilgængelige information kan nye bloggere hurtigt komme op og begynde at tilpasse deres websted med lidt til ingen problemer.

Vores nummer 3-valg: Medium.com

Medium.com er vores nummer tre-valg på grund af dets brugervenlighed. Det er en fantastisk mulighed for en gratis blogplatform.

medium logo kasseFordele:
 • Brugervenlighed
 • Ingen kodning kræves
 • Ingen opsætning kræves
 • Fokuser på at skrive, ikke designe et websted
 • Forbinder dig med et online skrivefællesskab
Ulemper:
 • Begrænsede funktioner
 • Medium.com ejer dit publikum. Hvis du mister din blog, følger dit publikum med
 • Inntektsgenerering er ikke en mulighed via annoncer

Medium.com er en platform, der har gjort det muligt for forfattere at dele indsigt siden 2012. Det giver dit indhold mulighed for at nå et stort publikum. Medium.com er blevet beskrevet som Twitter i langformat.

En fordel, de tilbyder, er mulighed for at importere blogindhold hvor som helst på Internettet. Når den er importeret, kan du redigere den frit.

Endnu bedre følger dine sociale medier dig til Medium.com. Ved at linke din Medium-konto til sider som Facebook og Twitter forbindes du automatisk til venner, der bruger Medium.

Medium viser dig, hvor mange læsere du har. Den fortæller dig, hvilke der kommer til slutningen. Nogle udgivere henvender sig til Medium.com som en måde at finde nye bidragydere til deres websteder.

hvordan medium fungerer

Medium er API-fri. De tilhængere, du har, er legitime og tilføjer mere troværdighed til det, du skriver.

Medium er ikke den rigtige platform for kompliceret og teknisk skrivning. Bloggere, der fokuserer på livslæring, iværksætteri og politik, klarer sig måske bedre.

I modsætning til med WordPress, du ejer ikke noget på Medium.com. Medium Corporation kan lukke dig ned efter deres skøn. De kan annullere din konto, som de vil, og de kan ændre prisplaner.

Brug af Medium vokser ikke dit brand så meget, som det vokser Medium’s. Når du skriver, reklamerer du hovedsageligt for Medium.com.

Hvis du er en populær forfatter, vil folk huske, hvad du skrev, og vil huske, at de fandt det på Medium.com, men de husker ikke dit navn så godt, som de ville have du skrevet på dit eget domæne eller sociale mediekonto. Det modsatte er sandt med websteder som WordPress.

Medium.com er gratis. Det kan øge din eksponering, men det har alvorlige begrænsninger. Vi mener, det er værd at den pris, du betaler for det.

Vores nummer 4-valg: Blogger

Blogger er en gammel platform, der kæmper for at imødekomme moderne bloggers behov.

blogger logo boksFordele:
 • Det er gratis
 • Let at konfigurere og administrere
 • Udnytter Googles sikkerhed og pålidelighed
Ulemper:
 • Begrænsede funktioner
 • Begrænsede skabeloner og designmuligheder
 • Opdateringer er sjældne
 • Google kan annullere eller suspendere din blog efter deres skøn

Blogger, bedstefar til blogging, blev grundlagt af Evan Williams i 1990’erne. Evan Williams fortsatte senere med at finde Twitter og Medium. Matt Mullenwegs frustration over Blogger førte til, at han startede WordPress. Blogger betragtes som forældet og fuld af glemt teknologi af mange.

Blogger er nu ejet af Google og er helt gratis. Dens alt inklusive karakter giver dig alt hvad du har brug for. Endnu, forfattere skal handle kontrol for nemheds skyld.

Blogger fokuserer på blogging (… duh); der er kun lidt indholdsstyringsevne indbygget i platformen. Ikke overraskende er den største klage over Blogger, at den mangler funktioner, hvilket får forfattere til hurtigt at vokse ud af platformen.

Google ser Blogger som en eftertanke. Kundeservice og support, de tilbyder, er mindre end fantastisk. Enhver fejlfinding, du muligvis har brug for, kommer fra supportfora eller søgning på YouTube-videoer.

blogger på google sites

Blogger er en platform, der nægter at vokse. Deres eneste fokus er blogging. Andre sider giver dig mulighed for at markedsføre dit indhold ved hjælp af sociale medier.

Blogger ser imidlertid ud til at være tilfreds med at chugge med at gøre tingene, som de altid har gjort dem. Det er ikke nødvendigvis dårligt, hvis dit fokus bare blogger. Men hvis du vil have klokker og fløjter til stede på andre platforme, findes de bare ikke her.

Google har holdt Blogger i gang i mere end et årti. Der er ingen indikation af, at det snart forsvinder. Imidlertid, Google har et ry for at dræbe sine produkter på et fald. Blogger er ikke i øjeblikket og har nogensinde aldrig været en prioritet for Google. Det vil konstant være truet af at blive lukket.

Da dit indhold er vært på en Google-blogplatform, skal du overholde Googles indholdspolitik. Politikken er liberal (og bliver mere liberal hvert år …), men mere end en blogger har set deres blog lukke ned på grund af Googles vilkårlige håndhævelse.

Hvis din blog handler om et emne, der kan betragtes som kontroversielt, skal du tænke to gange, før du investerer din tid og energi i at skrive på en platform, som du ikke har fuld kontrol over.

Der kan være et lille publikum, der drager fordel af at bruge Blogger. Vi føler dog, at det ikke passer godt for de fleste bloggere.

Vores nummer 5-valg: Tumblr

Tumblr er en mikrobloggingsplatform, der indeholder nogle sociale netværksfunktioner.

tumblr logo kasseFordele:
 • Let at bruge
 • Let at integrere sociale mediekomponenter
 • Gør det nemt at bruge billeder, videoer, GIF’er osv.
Ulemper:
 • Begrænsede funktioner
 • Dårligt valg af temaer
 • Svært at sikkerhedskopiere din blog
 • Svært at importere eller eksportere projekter

Tumblr er designet til yngre kunder. Dashboardet skal være intuitivt, men kræver en seriøs læringskurve. Bloggen er underlagt multimedia.

tumblr layoutTekstbaseret indhold mangler seriøse muligheder og værktøjer. Som nybegynder kan du nyde nogle af de kunstneriske værktøjer, der er tilgængelige. Din blog kan se attraktiv ud, men det mangler klokker og fløjter, som dine læsere er vant til.

Søgemaskineoptimeringsværktøjer findes ikke med denne service. Dette er en stor ulempe, især hvis du ser din blog som en fremtidig indtægtskilde. Tumblr kan prale af en stadig voksende medlemsbase. Det, de dog ikke nævner, er mange mennesker, der forlader tjenesten hver måned, når de er klar over, at det mangler de nødvendige værktøjer til at gøre blogging til en succes.

Vi føler ikke, at Tumblr er en god mulighed, især for nye forfattere. Du ønsker ikke, at frustration skal få dig til at opgive at blogge helt.

Vi anbefaler, at du ser på vores nummer ét valg Wix. Det giver dig alle de værktøjer, du har brug for til at oprette en attraktiv blog. Det er let at bruge og intuitivt.

Konklusion

På verdensplan er der mere end 400 millioner blogs. Folk henvender sig til blogs for at finde et samfund, der deler deres samme idealer, interesser, håb og forhåbninger. Hvis du ønsker at starte din egen blog, begynder du en enorm rejse, der har en række givende fordele.

Inden du begynder at blogge, skal du vælge den rigtige blogplatform. Du vil have, at den platform, du vælger, skal være let at bruge, overkommelig, kraftfuld og at arbejde problemfrit med sociale medier. For vores penge, Wix er svaret.

Vi håber du nød at læse vores indlæg. Er du en ny blogger? Hvilke platforme har du brugt? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor. Indtil næste gang.

Når du er klar til at opgradere din blog, har du brug for en god vært. Se vores guide til den bedste webhosting for canadiske bloggere for at se, hvem der tager kagen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author