IONOS Hosting Review – Bra, men ikke for alle …

Ionos anmeldelseIONOS hjemmeside for webhotell

IONOS (tidligere kjent som 1&1) er en webhotell-tjeneste som inneholder flere verktøy for nettstedet.

De dekker de fleste tilgjengelige vertsalternativer, for eksempel delt hosting, VPS-hosting, WordPress-hosting, skyhosting og mer.

Dette, kombinert med noen gode kundestøttealternativer og anstendige priser, har gjort IONOS til en favoritt i vertsservicenes verden.

Hvor bra er IONOS Hosting? I forbindelse med denne gjennomgangen dekker vi stort sett IONOS ‘delte hosting-tjenester.

Vi testet en rekke faktorer, inkludert kundeservice, generell brukervennlighet, oppetid av service og mer for å gi deg en mest mulig fullstendig gjennomgang.

Generell info & Hosting Oversikt

VÅR VERDIKT: anbefalt
HASTIGHET: 649ms (Mars 2020 til april 2020)
Oppetid: 100% (Mars 2020 til april 2020)
BRUKERSTØTTE: 24/7 Live Chat, kunnskapsbase
APPS: WordPress, Duda, Drupal, phpBB, Joomla
FUNKSJONER: Dedikert SSL-sertifikat, dashbord, nettstedbygger
BOLIGPLANER: Delt, VPS, WordPress, Cloud, dedikert server
NETTOVERSIKT: Ikke gratis
PRIS: Fra $ 1,00 / mo (fornyes til $ 8,00 / mo)

Fordeler med å bruke IONOS Hosting

1. Responsiv kundesupport

Det første vi la merke til med IONOS var kundestøttealternativene.

Kundestøtte er en stor avtale i omtrent alle bransjer.

Hvis du lever helt fra nettstedet ditt (som er tilfelle for mange moderne gründere), må du stole på at nettstedet ditt alltid vil være i gang. Men når et problem oppstår, må du også stole på at selskapet som håndterer vertskapet ditt, kan kontaktes umiddelbart for å ordne opp i problemet.

IONOS tilbyr døgnåpen live chat og et online hjelpesenter som inneholder et vell av artikler om alle viktige tjenester.

Med deres live chat ber de deg om å skissere spørsmålet ditt før du er koblet til. Deretter blir du umiddelbart paret med en agent.

På mindre enn ett minutt hadde vi en samtale med Jean F.

Ionos live chat support

Jeans svar var øyeblikkelig og fullstendig. Det føltes aldri som om vi hadde å gjøre med noen som ikke snakket engelsk flytende eller en slags automatisert bot. Dette var en virkelig person som ga reaksjoner i sanntid.

Alt i alt var servicenivået fantastisk. Hvis vi skulle nitpick, kunne vi si at svarene hennes kunne vært mer hjertelige, men i det store og hele var vi veldig fornøyde med kommunikasjonen.

2. Sterk oppetid – 100%

En av de viktigste beregningene som vi måler når det gjelder hostingleverandører er oppetid.

Du betaler for å ha nettstedet ditt på nettet. Hvis oppetid mangler og nettstedet ditt rutinemessig går ned, har hostingstjenesten sviktet deg i det mest avgjørende området.

IONOS hevder å ha en oppetid på 99,9%. I følge kundeserviceavdelingen er den eneste grunnen til at de ikke krever 100% oppetid, at de ikke klarer å gjøre rede for naturkatastrofer.

Ionos oppetid og hastighetsstatistikkIONOS gjennomsnittlig oppetid | Se statistikk

Og så langt fra dataene vi har samlet dem oppetid har vært en perfekt 100%. Husk at dette er bare to-måneders data, så vi kan ikke komme med noen konklusjoner ennå, men starten har vært lovende. Vi vil fortsette å oppdatere statistikken deres etter hvert som tiden går.

3. God sidehastighet

Et tregt nettsted er ikke bare irriterende: når en side tar over 5 sekunder å laste, vil over 25% av de potensielle besøkende allerede se andre steder

Hvorfor det?

Nettstedets ytelse er en stor avtale når Google undersøker nettstedet ditt. Den helt viktige SEO-poengsummen din, som avgjør plasseringen din på verdens mest populære søkemotor, er veldig avhengig av den.

Nettstedets hastighet er den fjerde viktigste SEO-rangeringsfaktoren, bak bare nettstedets sikkerhet, gjennomsøkbarhet og mobilvennlighet.

Så et tregt nettsted er en umiddelbar avkjøring for Google og besøkende.

Vi lever i en tid med øyeblikkelig kommunikasjon og øyeblikkelig informasjon. Hvis du henger, er sjansen stor for at brukeren kan finne et annet nettsted med lignende informasjon som bryr seg mer om opplevelsen deres.

Når sidehastigheten din synker, skyter hoppfrekvensen opp.

Avvisningsrate for side lasting

Derfor er det flott å se IONOS produsere en god gjennomsnittlig sidehastighetshastighet på 649ms (0,65 sek). Det er fortsatt tidlig å komme med noen konklusjoner eller klare påstander, men det er en god start. Vi vil fortsette å oppdatere denne vurderingen når vi samler inn flere data.

Ionos detaljert oppetid og hastighetIONOS gjennomsnittsfart mars 2020 – april 2020 | Se statistikk

4. Gratis SSL-sikkerhet

Sikkerhet er et annet viktig aspekt ved en vertstjeneste. Heldigvis er det et område der IONOS utmerker seg.

Tjenesten bruker et GeoTrust dedikert SSL-sertifikat og et wildcard SSL-sertifikat. Dette krypterer nettstedet ditt for avansert sikkerhet, noe som skal hjelpe deg å puste lettet ut når du driver virksomhet på nettet.

Et SSL-sertifikat er nødvendig for å ha et HTTPS-nettsted. Hvis nettadressen din starter med HTTP, vil Google faktisk merke nettstedet ditt som usikret. I tillegg beskytter SSL-sertifikater dataene som utveksles mellom brukere og nettstedet. Dette hjelper kundene dine å stole på deg mer, som er ryggraden i ethvert forretningsforhold

GeoTrust Dedicated SSL Certificate er inkludert i serveren, Developer Shared Hosting og DeveloperShop-pakker. Wildcard SSL Certificate leveres som standard med alle delte hostingplaner for Linux og Windows.

5. Gratis domene og e-post med noen pakker

Ekstra er alltid hyggelig. Vi elsker å se at hostingpakker kaster inn noen bonusfunksjoner uten kostnad når du abonnerer på et av de betalte alternativene deres.

IONOS tilbyr faktisk to av de vanligste gratisfunksjonene, domeneregistrering og e-postadresser.

Et domenenavn er gratis i ett år med Essential, Business og Expert Shared Hosting Packages.

Når det gjelder en merket e-postkonto (en annen nødvendighet hvis du vil bli tatt på alvor av folkene du gjør forretninger med), kommer både Linux- og Windows-pakker med e-postkontoer på alle nivåer. Windows-abonnenter kan motta mellom 25 og 500 e-postkontoer, mens Linux-kunder vil få mellom 10 og 100 kontoer. Det hele avhenger av pakken du har valgt.

6. Forbedret brukergrensesnitt

IONOS bruker ikke den klassiske cPanel, i stedet har de utviklet sin egen tilpassede backend. For de som er vant til cPanel, kan det være forvirrende og ta litt tid å bli vant til i begynnelsen, men samlet sett er det ganske enkelt å bruke.

Ionos brukergrensesnitt

I dashbordet kan du administrere domener, SSL-sertifikater, e-postadresser, sjekke nettstedets statistikk og så videre.

IONOS har også lagt til en forbedret søkefelt, der du kan finne innstillinger og bytte mellom produktene raskere.

Det har vært mye blandede følelser fra andre brukere om IONOS-grensesnittet, spesielt er det ikke veldig intuitivt sammenlignet med cPanel. Men det ser ut til at IONOS har gjort en innsats for å forbedre brukbarheten i dashbordet og gjort det mer logisk å bruke.

Ulemper ved å bruke IONOS Hosting

1. Kontoregistrering er bare mulig i et begrenset antall land

Noe av det du først ikke engang legger merke til om IONOS, er at du bare kan registrere kontoen din hos dem i et begrenset antall land. Flertallet av landene er representert, men hvis du for eksempel er lokalisert i Kina og vil registrere deg hos IONOS, er det ikke mulig, for det er ikke på listen deres.

Det samme gjelder for de fleste europeiske land. Selv om IONOS ble etablert i Tyskland og hovedkvarteret fortsatt ligger der, er bare noen av de europeiske landene representert på listen.

Få eksempler der du ikke kan registrere deg med IONOS:

 • Kina
 • Iran
 • Egypt
 • Marokko
 • Myanmar
 • Europa (Polen, Romania, Nederland, Portugal, Sverige, Finland, Belgia, Tsjekkia osv.)

Så det kan hende du er bedre å sjekke før du registrerer deg, hvis du til og med kan fortsette registreringen i ditt land.

2. Ingen gratis nettstedoverføringer

Hvis du flytter nettstedet ditt til en ny webhotell, er en fin måte å søte potten på å tilby en gratis overføring.

Det lar en ny kunde ta noe av stresset og den økonomiske belastningen av prosessen.

Det er ikke noe IONOS tilbyr.

Vi sørget for å sjekke med kundeserviceavdelingen via live chat. I følge Jean fra kundesupport tilbyr de ikke gratis overføringer, og hun kunne ikke gi et solid svar når hun ble spurt om priser.

I følge Jean må overføringsprosessen siteres individuelt til klienter fordi den belastes hver time.

IONOS-kostnader, planer og betalingsmetoder

IONOS har to forskjellige varianter av delte hostingtjenester, hver med tre webhotellpakker å velge mellom.

For det første tilbyr de Linux-hosting – som bare kalles Web Hosting på den offisielle hjemmesiden.

De tilbyr også Windows-hosting. Det er klart at disse forskjellige variantene av delt hosting foregår på forskjellige operativsystemer.

Begge er priset godt, men du får mange flere funksjoner med Windows-alternativet. Hver nettleser har tre forskjellige nivåer å velge mellom.

La oss starte med Linux:

 • Linux Essential-planen er en måned uten måned pakke uten risiko. Det koster $ 4 per måned. Dette nivået fungerer best for ett nettsted og tilbyr 10 GB lagringsplass. Alle som kjøper dette nivået får også 10 e-postkontoer og et gratis domene i ett år. Den har et ytelsesnivå som gir mulighet for opptil 50 besøkende per minutt på nettstedet ditt.
 • Forretningsnivået starter på $ 1 for den første måneden og går deretter opp til $ 8 per måned uten forpliktelse. Brukere i denne delen kan ha ubegrensede nettsteder med ubegrenset lagring. De får også opptil 50 e-postkontoer og et gratis domene for en periode på ett år. Nettsteder på dette nivået er optimalisert for opptil 200 besøkende per minutt.
 • Ekspert-nivået koster $ 14 per måned og kan avbestilles når som helst. Det inkluderer også ubegrensede nettsteder, lagring og databaser med et gratis ett års domene og opptil 100 e-postkontoer. Nettsteder på ekspertplanen er optimalisert for opptil 500 besøkende per minutt. SiteScan Malware-beskyttelse og et innholdsleveringsnettverk er også inkludert.

Ionos delte priser på Linux-hosting

Over på Windows-siden av ting, har du en rekke større planer som følger med en forpliktelsesperiode.

 • Forretningsplanen fungerer for ett nettsted eller prosjekt. Det er $ 1 per måned i 12 måneder og fornyes deretter til $ 8 per måned. Du får 100 GB lagringsplass, 25 e-postkontoer og et gratis domene.
 • Pro-planen er også priset til $ 1 per måned i en seks måneders periode og deretter fornyet til $ 10 per måned. Det er bra eller opptil fem nettsteder og har 250 GB lagringsplass. Abonnenter får 100 e-postkontoer og et gratis domene.
 • Ekspertplanen er den høyeste av de tre Windows-lagene. Som de andre starter det på $ 1 per måned og fortsetter som sådan i en periode på seks måneder. Etter det er det $ 14 per måned. IONOS sier at det er best for opptil 50 nettsteder og har 500 GB lagringsplass. Et gratis domene og 500 e-postkontoer leveres med denne planen, sammen med et innholdsleveringsnettverk.

Ionos delte vinduer som vert priset

IONOS aksepterer PayPal og kredittkortbetalinger.

Anbefaler vi IONOS?

Ja det gjør vi.

Deres fleksible planer for både Linux og Windows er rimelige og inkluderer mange nyttige funksjoner. Den lynraske kundesupporten som vi opplevde var også en enorm fjær i hetten.

Men det er også ulemper, du kan ikke registrere deg hos dem i de fleste europeiske land, og den markedsførte $ 1,00 / måneden priser fornyes til mye høyere $ 8,00 / måned.

SSL-sikkerhet gjør dette til en veldig sikker tjeneste, og vi likte virkelig at den kommer med et gratis domene. Selv om det ikke krysser av for så mange seire som for eksempel noe som Bluehost, er det fortsatt en pålitelig hostingleverandør som vil få jobben gjort, akkurat der oppe med GoDaddy.

PS! Har du brukt IONOS før? Vennligst vurder å legge igjen en anmeldelse nedenfor – bra eller dårlig – spiller ingen rolle så lenge det er nyttig for de besøkende. Takk for støtten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author