Hvordan tilpasse WordPress

WordPress-logoTilbake i de dårlige gamle dagene, trengte du å kjenne HTML for å designe et nettsted. Etter hvert som nettet ble mer avansert og komplekst, trengte du å lære Javascript også.

En måte å unngå dette på er å bruke et innholdsstyringssystem (CMS). En CMS, som WordPress eller Wix, gjør det tunge løftet for deg. Gjennom bruk av temaer, en WYSIWYG-redigerer og forhåndsbygde widgeter, kan du bygge et profesjonelt nettsted uten å skrive en eneste kodelinje.

WordPress er den desidert mest populære CMS i verden. Fra mars 2020 brukes det av over 35 prosent av nettsteder. Men hvorfor er det så populært?

Svaret er det WordPress har oppnådd en perfekt balanse mellom tilpasning og brukervennlighet. Du kan bruke et standardtema og sette sammen et raskt og skittent bloggsted. Eller du kan installere plugins og bygge et virkelig profesjonelt nettsted.

Her vil vi diskutere alt du trenger å vite om å tilpasse WordPress-nettstedet ditt. Vi snakker om grunnleggende innstillinger, temaer og widgeter. Vi vil også snakke om mer avanserte funksjoner som plugins, analytics og andre integrerte verktøy.

Merk: Hvis du klarer å håndtere design og tilpasning selv, reduserer du utviklingskostnadene for nettstedet ditt.

La oss se nærmere på!

Tilpasse WordPress 101

Det er flere måter du kan tilpasse WordPress-nettstedet ditt. Det viktigste er å merke seg at WordPress ikke er et vertsfirma. Det er bare et CMS. Som et resultat, må du velge din egen vert og registrere ditt eget domenenavn. Mange verter tilbyr dedikert WordPress-hosting av høy kvalitet, med WordPress forhåndsinstallert på serveren din.

wordpress tilpasning

Når du har sortert vertssituasjonen din, er neste trinn å bygge nettstedet ditt. Det er to primære måter å tilpasse et WordPress-nettsted:

 • Å velge tema
 • Legge til widgeter
 • Legger til en meny

Vi vil snakke om alle disse tre alternativene senere, men her er kjernen i det:

temaer definere layout og fargevalg på nettstedet ditt. Du kan bygge et grunnleggende bloggformat, et bildegalleri og andre vanlige sidetyper. Du kan til og med velge et annet tema for hjemmesiden din for å gi nettstedet ditt et mer skreddersydd utseende.

widgets er verktøy, vanligvis plassert i sidefeltet, som gir merverdi. Typiske widgeter inkluderer koblinger på sosiale medier eller et påmeldingsskjema for e-post.

menyer gjøre det enkelt for besøkende å navigere på nettstedet ditt. Anta for eksempel at du driver et bilverksted. Du har kanskje en meny øverst på siden med koblinger til deler, tjenester, et Google-kart over posisjonen din, og en “kontakt oss” -side.

I tillegg til disse alternativene, er det andre, mer avanserte måter å tilpasse nettstedet ditt. En av disse er å lage et kaskaderende stilark (CSS). En CSS lar deg tilpasse skrifter, farger og skriftstørrelser for forskjellige tekststiler. Så i stedet for å angi skriftstørrelser og farger manuelt for hver side, kan du lage forhåndsinnstilte alternativer for overskrifter, underoverskrifter og ren tekst, og velge dem raskt og enkelt.

Du kan til og med lage egendefinerte overskrifter for ditt WordPress-nettsted. En tilpasset topptekst vil knytte hele nettstedet sammen. Hver side vil se ut som en del av en større helhet, selv om temaet ellers er annerledes.

Kan du tilpasse WordPress fullt ut?

Når du tenker på WordPress, tenker du sannsynligvis på en blogg eller et annet innholdsorientert nettsted. Det brukes faktisk av selskaper som er så prestisjefylte som Flickr, LinkedIn og BBC America. Men antar at du vil integrere mer avanserte funksjoner som fora, kundechatoboter eller netthandel? WordPress støtter ikke noen av disse applikasjonene.

Heldigvis er det bokstavelig talt tusenvis av plugins som legger til funksjonalitet på nettstedet ditt. Dette rike økosystemet inneholder omtrent hvilken som helst nettfunksjon du kan forestille deg. Så hvis du vil legge til et forum eller e-handelsside på nettstedet ditt, er det absolutt mulig å gjøre.

wordpress plugin installasjon

Det eneste problemet er at disse programtilleggene ikke skaleres godt. De er designet for små til mellomstore nettsteder, og større nettsteder vil trenge å bruke flere og mer viklede kludges for å opprettholde ytelsen. I så fall kan det være lurt å vurdere et mer avansert CMS med mer innfødte funksjoner.

Så igjen, hvis nettstedet ditt har blitt så stort at du har vokst ut WordPress, er det et godt problem å ha.

WordPress Generelle innstillinger

Før du begynner å bygge nettstedet ditt, vil WordPress be deg om å konfigurere de grunnleggende innstillingene, for eksempel brukernavnet, passordet og andre grunnleggende serverinnstillinger. Dette er et godt tidspunkt å sørge for at WordPress-nettstedet ditt er sikkert, ettersom det å gjøre at de grunnleggende innstillingene dine blir feil, kan gjøre deg sårbar for hackere.

passordbeskyttelseFør du selv logger deg inn, vil WordPress be deg om å opprette et brukernavn og passord. Sørg for å bruke et sterkt passord. Og bruk aldri “admin” som brukernavn. Det er det første hackere vil prøve å gjette, siden mange skaper aldri endrer det.

Når du har logget deg på, ser du oversikten, og det er her du vil gjøre mesteparten av arbeidet ditt. Til å begynne med er dashbordet litt rotete. Det er flere widgeter på skjermen, men ikke alle av dem er nødvendige for alle brukere.

Det er en liten lenke øverst til høyre på skjermen som sier “Skjerminnstillinger”. Klikk på det, så kan du deaktivere individuelle widgeter. “Velkomst”, “Hurtigutkast” og “WordPress Events and News”-widgetene bør være de første som går. De fleste vil aldri bruke disse funksjonene.

Neste, klikk på “Innstillinger” -koblingen på venstre side av siden, og klikk på lenken for “Generelle innstillinger”.

Der ser du de mest grunnleggende nettstedalternativene. De to første boksene lar deg oppgi en tittel og tagline for nettstedet ditt. Nettstittelen vil vises på nettleserfanene, mens tittelen og taggen vises øverst på siden i mange WordPress-temaer. Siden dette er de første tingene mange vil se når de besøker nettstedet ditt, er det lurt å tenke litt på dem.

Deretter må du oppgi WordPress-adressen din. Dette skal være domenet du har registrert for nettstedet ditt. WordPress vil automatisk se i WordPress-katalogen for å finne hjemmesiden din. Hvis hjemmesiden din er annerledes – for eksempel hvis den er vert på en annen server – skriv inn nettadressen i “Nettstedsadresse” -boksen. For de fleste nettsteder bør imidlertid WordPress-adressen og nettadressen være den samme.

generelle innstillinger for wordpress dashbord

Du kan også endre administrasjons-e-postadressen. Som standard vil det være admin-adressen til nettstedet ditt. Hvis du har en annen e-postkonto som Gmail, kan du oppgi den informasjonen her.

hvordan du velger brukerrolle i wordpress generelle innstillinger

For de fleste er dette en god idé, siden hackere vil ha det vanskeligere å gjette den informasjonen. I verste fall vil det å ha en admin-e-postadresse som ikke er på WordPress-serveren gjøre det enkelt å tilbakestille WordPress-adminpassordet ditt.

Nederst på siden kan du velge tidssone, datoformat, tidsformat og språket. Dette er for det meste administrative alternativer, og påvirker ikke brukeropplevelsen.

En rekke forskjellige brukerroller

Det er enda et alternativ vi bør snakke om: den nye brukerens standardrolle. Her er en rask oversikt over hva de mener:

 • Superadministrator gir en bruker til alle administrative funksjoner på nettstedet, samt alle andre nettsteder i det samme nettverket. Med mindre du kjører et nettverk, tjener ikke denne innstillingen noe formål.
 • admin gir en bruker alle de administrative alternativene du har. For de fleste nettsteder vil du være den eneste administratoren. Men hvis du driver et nettsted med en pålitelig partner, vil du gjøre dem til en administrator.
 • De Redaktør rolle lar brukeren publisere og redigere alle innlegg på nettstedet. Dette kan være nyttig hvis du jobber med et samarbeidsprosjekt med andre partnere. I hovedsak kan de redigere nettstedets innhold, men ikke det generelle formatet eller sikkerhetsfunksjonene.
 • Forfatter lar en bruker publisere og redigere alle innlegg de har opprettet. Imidlertid vil de ikke kunne redigere innhold som ble opprettet av andre brukere.
 • EN Senior kan skrive innlegg. De kan imidlertid ikke publisere dem. Alt de har skrevet, må publiseres av en redaktør eller administrator.
 • EN abonnent kan bare administrere sin egen profil.

Generelt sett vil du la standardbrukerrollen være “Abonnent”. Når noen har en konto på serveren din, kan du alltid bruke dine administrative krefter for å endre rolle. Hvis du har mer enn en håndfull brukere, er den enkleste måten å administrere dem på å bruke et tredjepartsverktøy som phpMyAdmin.

Hvis du bestemmer deg for å endre noen av disse innstillingene senere, er det enkelt å gjøre. Bare naviger til siden Generelle innstillinger, og gjør endringer du trenger.

Tilpasse WordPress-temaer

Nå som du har konfigurert de grunnleggende innstillingene, er det på tide å tilpasse utseendet og følelsen på nettstedet ditt. Det første trinnet i denne prosessen er å velge et WordPress-tema. Det er to typer temaer: gratis temaer og premium temaer. Til å begynne med, la oss se på hvordan du installerer et gratis tema.

Fra instrumentbordet klikker du på “Utseende” -koblingen på venstre side, og klikker deretter på “Temaer” -knappen. Der vil du se en flislagt skjerm med alle temaene som er lagret på serveren din.

hvordan du endrer wordpress tema

Hvis du er vert på en dedikert WordPress-server, vil det allerede være flere alternativer. Hvis du ikke er det, eller hvis du vil velge et annet utseende, må du installere et nytt tema.

Gratis tema kan ikke være det tryggeste alternativet

Det er flere WordPress-temagrupper på nettet. Men som ordtaket sier, “hvis det virker for godt til å være sant, er det sannsynligvis”. Mange av disse “gratis” temaene er innebygd med ad trackere eller til og med malware som kan kompromittere nettstedets sikkerhet.

For å være trygg er det beste stedet å finne et tema å velge et fra det offisielle WordPress-depot. Derfra kan du søke i temaer for å finne et som passer dine behov. Velg et lekent tema for hagebloggen din, eller et mer nedknappet tema for din profesjonelle blogg.

offisiell WordPress-temagruppe

Når du har funnet en du liker, trykker du bare på “Last ned” -knappen. Den vil lagres på datamaskinen din som en .zip-fil. Derfra går du tilbake til temasiden for WordPress-oversikten og trykker på knappen øverst som sier “Legg til nytt”. Velg .zip-filen til ditt tema, og den vil lastes opp til serveren din.

Velg temaet ditt, så har du et par alternativer. Først kan du klikke på “Detaljer & Preview ”, som vil gi deg et levende blikk på temaet i aksjon, med litt påfyllingstekst og bilder. Dette lar deg få et bedre inntrykk av hvordan det ser ut, uten å publisere det på nettet. Hvis du er lykkelig, klikker du bare på “Aktiver”, så vil temaet gå live.

forhåndsvisning wordpress tema

WordPress har en temaredigerer som lar deg redigere temaet manuelt. Selv om du er komfortabel med HTML, PHP og CSS, ikke bruk det. WordPress advarer til og med deg om ikke å gjøre det. Årsaken er at du kan ødelegge nettstedet ditt permanent, så du trenger å installere temaet på nytt og starte fra bunnen av. Videre vil eventuelle endringer gå tapt med fremtidige temaoppdateringer.

Hvis du vil finjustere temaet ditt, kan du vurdere å installere en plugin for temaredigering. Elementor er for eksempel en utmerket, trygg WYSIWYG-redigerer som ikke vil ødelegge nettstedet ditt. Det er også andre tredjepartsalternativer som Gutenberg.

Hvis du virkelig vil redigere temaet manuelt, vil du opprette et barnetema. Dette vil sikre at temaet ditt ikke blir ødelagt av fremtidige oppdateringer. Ulempen er at den ikke oppdateres i det hele tatt. Hvis temaet har et sikkerhetsproblem som senere blir utbedret, vil du gå glipp av løsningen.

En annen viktig vurdering er at de fleste nettbrukere nå får tilgang til internett via smarttelefonene sine. For å gi en ren og behagelig opplevelse for disse menneskene, vil du velge et tema med responsiv design. Før du går videre, er det bare å lage en dummy-side og kjøre den gjennom Googles mobilvennlige test.

WordPress Premium-temaer

I tillegg til gratis temaer, er det flere selskaper som selger premiumtemaer. I tillegg til å gi deg et bredere utvalg av alternativer, premium-temaer har flere fordeler. Disse inkluderer:

 • Hyppigere utvikleroppdateringer som gir deg bedre sikkerhet
 • Kompatibilitet med de nyeste WordPress-, HTML-, PHP- og CSS-standardene
 • Kundestøtte fra WordPress for å håndtere bugs og tilpasning

Når du har lastet ned et premiumtema, kan du bare installere det på samme måte som du vil installere et gratis tema. Hvorvidt dette er verdt utgiftene, er opp til deg.

WordPress Plugin Setup

wordpress pluginsHvis du vil gå utover WordPress ‘grunnleggende funksjonalitet, må du dra nytte av plugins. Plugins er ekstra verktøy som kan brukes til å forbedre nettstedets sikkerhet, lage automatiske sikkerhetskopier og til og med øke nettstedets ytelse.

Ulempen med plugins er at du gir dem tilgang til nettstedets data. Som et resultat kan en feil plugin kompromittere nettstedets sikkerhet. Før du installerer en plugin, må du lese anmeldelser på et tredjeparts nettsted for å forsikre deg om at det ikke har noen kjente sikkerhetsfeil. Den beste måten å finne en sikker plugin er å bruke det offisielle WordPress-depotet.

Mye som å installere et tema, for å installere en plugin, må du først laste ned det. En plugin vil lastes ned som en .zip-fil, som du må pakke ut før du kan laste den opp.

Når du har gjort det, åpner du WordPress-dashbordet, velger “Plugins” -menyen og klikker på “Legg til nytt”. Øverst på skjermen ser du en knapp som sier “Last opp plugin”. Velg den knappen, last opp plugin-modulen, og du er klar til å konfigurere den.

hvordan du laster opp wodpress-plugin

Når plugin-modulen er installert, vil du se en melding om å konfigurere den. De fleste WordPress-plugins er forhåndskonfigurert, men det er fortsatt en god ide å sjekke alternativene. Siden alternativene skiller seg veldig mellom forskjellige plugins, må du ta kontakt med støttesiden for plugins hvis du vil ha mer informasjon om forskjellige innstillinger.

Det er vanskelig å gi en omfattende guide til hvilke plugins du trenger, siden den eksakte typen vil avhenge av typen nettsted du kjører. Når det er sagt, er det noen få du bør installere rett utenfor balltre.

 • Yoast er designet for å hjelpe deg med å øke nettstedets rangering i søkemotorer. Den har en rekke innebygde verktøy som hjelper deg med å lage søkemotorvennlig innhold, inkludert valg av riktige nøkkelord for lenker. Premium-versjonen gir til og med tips om ekstra nøkkelord som du kan ta med i teksten.
 • Akismet er et must-have hvis nettstedet ditt tillater kommentarer. Det er et anti-spamfilter som eliminerer kjente spam-koblinger for å holde kommentarseksjonen ren.
 • Duplicator gjør det enkelt å lage sikkerhetskopier for ditt WordPress-nettsted. Kjør en sikkerhetskopi før du gjør store endringer. Hvis endringene dine fører til at nettstedet krasjer, er det bare å gjenopprette sikkerhetskopien, og du vil være tilbake online. Duplicator kan også brukes til å enkelt migrere nettstedet ditt fra en vert til en annen.

WordPress Premium Plugins

Som med temaer, er ikke alle WordPress-plugins gratis. Noen ganger må du betale for en premium-plugin. Dette kan enten være en engangskostnad eller et månedlig abonnement. Oppsiden med dette er at du får bedre støtte, noe som er spesielt viktig for sikkerhetsrelaterte plugins.

Hvis du skal installere en premium-plugin, installerer du Defender Security. Denne pluginen muliggjør tofaktorautentisering for administratorer, så vel som en rekke andre sikkerhetsfunksjoner. Det er gratis de første 30 dagene, og koster en månedlig avgift fra det tidspunktet.

En annen god premium-plugin er Hummingbird. Det hjelper deg å optimalisere nettstedet slik at det lastes så raskt som mulig. Det forbedrer også effektiviteten av nettleserbufring. I likhet med Defender Security kommer Hummingbird med en gratis 30-dagers prøveperiode.

Uansett hvilke premium plugins du kjøper, kan du installere dem nøyaktig som du ville gjort med en gratis plugin.

Hvordan legge til unikt innhold til WordPress

På dette tidspunktet har du opprettet nettstedets grunnleggende innstillinger, bygget temaet og valgt plugins for effektivitet, sikkerhet og SEO. Men vet du hva du ikke har gjort ennå? Opprettet faktisk noe innhold. La oss ordne det.

Hvis du vil opprette en ny webside, går du til WordPress-oversikten og velger “Sider” -menyen. Der ser du to alternativer: “Alle sider” og “Legg til nye”. Som standard oppretter WordPress en side om personvern og en eksempelside du kan bruke som sandkasse til å lure deg rundt i. Disse vil være synlige i menyen Alle sider..

For å opprette en ny side, klikker du bare på Legg til ny-knappen.

hvordan du legger til en ny side i wordpress

På det tidspunktet vil du se en blank side i det valgte temaet. Avhengig av temaet ditt, kan du legge inn en tittel, eller sidetittelen og taggen din kan være forhåndsutfylt. Under kan du legge inn teksten eller plassere bilder.

Hvis du har installert Yoast – og det burde du virkelig burde – ser du en boks nederst i vinduet for å legge inn fokusnøkkelfrasen. Skriv nøkkelfrasen i boksen, og Yoast vil automatisk hjelpe deg med å optimalisere siden din mens du skriver.

For de fleste nettsteder vil du ha noen få sider på et minimum: hjemmesiden din, “om” -siden og en “kontakt” -side.

Igjen, dette er et minimum. I praksis vil du ønske flere sider som er skreddersydd til nettstedets formål.

Hvis du for eksempel driver en frisørsalong, vil du kanskje ha en galleriseksjon som viser frem de nyeste resultatene. Du kan til og med være i stand til å gjøre dette til et tilbud for vanlige kunder. “La meg spille deg inn på nettstedet mitt, og få en gratis hårklipp” kan gå langt.

For å bruke et annet eksempel, hvis du driver en bilbutikk, vil du kanskje ha en “tjenester” -side med priser for vanlige tjenester.

Oppdater bloggen din regelmessig

Og selvfølgelig, hvis du driver en blogg, vil du ønske innlegg. I dette tilfellet må du sørge for å oppdatere regelmessig. Det er ingen bedre måte å miste følgere enn å slutte å blogge i halvannen måned.

Avhengig av hvilken type innhold du legger ut, kan det være lurt å bruke en annen layout. Hvis du for eksempel legger ut mange bilder, kan det være lurt å legge til et bildegalleri. På den annen side, hvis du bare blogger, vil enkel tekst med et attraktivt banner fungere helt fint.

hvordan du legger til et galleri i wordpress

Å snakke om et banner, akkurat nå er det sannsynligvis et godt tidspunkt å legge til en nettstedslogo, hvis du ikke allerede har gjort det. For å gjøre dette, naviger bare til temaets “Header” -meny og klikk på “Select Logo” for å laste opp. Ideelt sett bør logoen være i PNG- eller WebP-format, noe som gjør at bakgrunnen kan vises gjennom eventuelle hull. Husk imidlertid at logoen din vil erstatte nettstedets tittel i de fleste temaer.

På en lignende note bør du velge et nettstedikon. Dette er det lille bildet som vises på nettleserfanen, noe som gjør det enkelt å skille fra andre faner. Akkurat som med en logo, er et PNG- eller WebP-format ideelt, med mindre ikonet ditt er et perfekt torg. Du kan velge nettstedikonet ditt på samme måte som logoen din fra temaets “Site Identity” -meny.

Slik bruker du WordPress Widgets

Widgets lar deg gjøre det utvid nettstedets funksjonalitet. Du kan for eksempel legge til en kalender, koblinger på sosiale medier eller en e-postpåmelding. I de fleste temaer vises widgets i sidefeltet til nettstedet ditt, selv om noen temaer vil plassere widgets nederst på siden i stedet.

wordpress widgets

Hvis du vil konfigurere widgetene dine, kan du gå tilbake fra Tema-menyen og klikke på Utseende-menyen i stedet. Derfra velger du “Widgets”. Avhengig av temaet ditt, vil du se en rekke potensielle widget-lokasjoner. Det kan også være noen widgets forhåndsinstallert som en del av temaet ditt.

hvordan du legger til en widget i wordpress

Du kan ganske enkelt dra og slippe widgets til forskjellige steder for å flytte dem rundt på siden, og tilpasse utseendet til nettstedet ditt ytterligere..

Hvis du ikke liker en widget som allerede er installert, klikker du bare på pilen på widgetnavnet og klikker på “Slett”. Dette vil fjerne det helt fra siden din.

Alternativt kan det være lurt å legge til flere moduler for å forbedre nettstedet ditt. Dette gjør du ved å velge dem fra venstre side av widget-menyen og dra dem inn i ønsket område på siden din.

I motsetning til temaer og plugins, kan du ikke legge til widgeter direkte på siden din. Når det er sagt, kommer WordPress med flere standardwidgets, og de fleste temaer inkluderer også tilleggsmoduler.

Alternativt kan du legge til widgets via en plugin. For å gjøre dette, finn en plugin som har widgeten du ønsker, og legg den til på samme måte som du vil legge til et annet programtillegg. Når plugin-en er installert, går du tilbake til Widgets-menyen, og widgeten skal være tilgjengelig.

Velg widgeter avhengig av nettstedet ditt

Avhengig av hvilken type nettsted du bygger, vil du bruke forskjellige widgeter. Når det er sagt, er det flere typer som bør være nyttige for omtrent alle nettsteder. Her er en rask gjennomgang:

 • Koblinger til sosiale medier – For de fleste nettsteder er dette ingen hjerner. Å få folk til å dele innholdet ditt på Facebook, Twitter og andre sosiale mediesider er en fin måte å øke synligheten på.
 • En widget – Ikke alle nettsteder vil bruke en av disse. Men det er en flott funksjon for blogger. Hvis noen fant innlegget ditt via et Google-søk, hvorfor ikke gi dem en enkel måte å holde seg rundt og lese mer?
 • En widget for påmelding av e-post – Hvis folk liker innholdet ditt, er det en god idé å oppmuntre dem til å få oppdateringer. En plugin som WPForms gjør det enkelt å samle e-postadresser og annen informasjon.
 • En kalenderwidget – Dette er et flott alternativ for samfunnsorganisasjoner. Du kan bruke denne widgeten til å la folk finne ut om kommende spesielle begivenheter eller innsamlingsaksjoner.
 • En annonse widget – Vær forsiktig med disse. På den ene siden kan annonsering hjelpe deg med å tjene penger på nettstedet ditt. På den annen side kan mer enn én annonse få nettstedet ditt til å se rotete og slå folk av.

Hvordan redigere WordPress-menyer

Nå som du har noe innhold, er det på tide å gjøre nettstedet ditt enkelt å navigere. For å gjøre dette, vil du legge til en meny. Gå til “Utseende” -delen på dashbordet ditt, og klikk på “Menyer” -koblingen.

hvordan du redigerer wordpress-menyer

Ikke bekymre deg for menynavnet. Du er den eneste som vil se det. Når det er sagt, hvis nettstedet ditt skal inneholde mer enn en meny, vil du kanskje ha forskjellige navn for å skille dem. For de fleste nettsteder er dette en dårlig idé – mer enn en meny er bare blank på siden.

Klikk “Opprett meny”, og neste skjermbilde spør deg hvor menyen skal plasseres. For de fleste nettsteder vil dette være øverst på siden, men det er unntak. “Mobil” -alternativet lar deg tilpasse menyposisjonen på en mobil enhet. For eksempel kan det hende du har en sidepanel-meny på skrivebordssiden, men vil fremdeles ha en toppmeny for enklere mobilbruk.

Ikke bekymre deg for avmerkingsboksen som sier “Legg til nye sider på toppnivå automatisk til denne menyen”. Dette alternativet fører til rotete, slurvete menyer med sidene ute av drift. Det vil du legge til sider manuelt når de er opprettet.

På neste skjermbilde vil du kunne legge til sider i menyen. Når du klikker på “Legg til i meny”, ser du et annet skjermbilde som lar deg tilpasse menyrekkefølgen. Ordne sidene slik det passer seg.

Du kan også utvide individuelle menyalternativer, og sette inn flere sider som underalternativer. Hvis for eksempel din daglige barnehage tilbyr pleie- og gåtjenester, kan du plassere begge disse sidene under hovedtjenestemenyen. Dette vil hjelpe deg med å holde et rent utseende og unngå rot på nettstedets hovedmeny.

Det er også viktig å ikke stole på menyen din alene for navigering. Å koble sammen forskjellige nettsider kan gjøre det lettere for brukerne å navigere. Det kan også bidra til å øke trafikken sammen med søkerangering.

WordPress Integrasjoner

Gratulerer! Du har bygget nettstedet ditt!

Men du er ikke ferdig ennå. Nå må du integrere noen analyseverktøy for å forstå trafikken din. Dette har et par fordeler.

For det første lar den deg forstå hvordan folk finner nettstedet ditt og hvor lenge de oppholder seg.

For det andre gir det deg innsikt i hvilken type innhold som driver trafikken din. Blogger? Fotogallerier? Informasjonssider? Dette kan hjelpe deg med å videreutvikle nettstedet ditt for å forbedre webtrafikken.

Analytics

google analytics logoDet mest populære WordPress-analyseverktøyet er Google Analytics, og det er lett å forstå hvorfor. Google er den desidert mest populære søkemotoren på nettet, så du vil forstå nettstedets Google-søkeytelse før du jobber med noe annet.

Men Google Analytics har mye mer å tilby. De kan fortelle deg hvordan besøkende kommer til nettstedet ditt. Finner de det på google? På andre nettsteder som Facebook? Eller besøker de det direkte? Når du kjenner til denne informasjonen, kan du vite hvordan du driver trafikk, samt hva du kan gjøre bedre.

Flere verktøy & eksempler

Google Analytics forteller deg ikke alt du måtte ønske å vite. Det kan for eksempel være lurt å vite alderen og kjønnsfordelingen til de besøkende. I så fall bør du vurdere et mer avansert verktøy som ExactMetrics. ExactMetrics er ikke billig, men det gir deg enda dypere innsikt i de besøkende enn Google Analytics.

Det kan også være lurt å automatisere noen av nettstedets funksjoner. Zapier Automation gjør nettopp det. Med denne pluginen kan du automatisk dele nye innlegg på sosiale medier. Dette kan eliminere noe av bryet som følger med manuelt å legge ut hvert daglige blogginnlegg på flere sosiale mediesider.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author