Hvordan kjøpe et domenenavn – Enkel guide (2020)

Gratulerer med opprettelsen av din nye online virksomhet! ������

Å starte en ny virksomhet kan være spennende (og skremmende), men det er noen få ting du trenger å takle på forhånd før moroa starter …

Først og fremst vil den nye online virksomheten din trenger en god domenenavn.

Det er vanskelig å overdrive viktigheten av et domenenavn … det kan bokstavelig talt gjøre eller ødelegge virksomheten din (som en Toronto-basert oppstart fant ut på den harde måten).

Et domenenavn for nettstedet ditt er viktig for publikum og søkemotorer også. Dermed er det avgjørende å velge et domenenavn som gjenspeiler merkevaren din, er minneverdig, og som vil holde seg i mange år fra nå.

Hvis du lurer på hvordan du raskt og rimelig kan kjøpe et domenenavn, er du på rett sted. Det er en enkel, smertefri og grei prosess hvis du kjenner de beste domeneregistratorene å velge mellom, og hvordan du bruker dem.

Klar til å få det nye domenenavnet ditt? Fantastisk, så la oss komme i gang.

�� SE UT: Før du kjøper et domene …

1. Gjør din egen forskning (DYOR)

Før du begynner å søke etter et domenenavn, må du alltid gjøre litt lekser på forhånd.

Ved å “gjøre leksene dine” mener vi at du trenger å ha en grundig ide om hva leserne dine – og / eller kundene – faktisk vil ha. Det bør du også studere din nisje å forstå de populære søkeordene og søkeordene som brukes av målgruppen din.

Se på lignende virksomheters nettsteder og sjekk konkurrentenes domenenavn. Bla gjennom for å finne ut når et bestemt domenenavn sist ble solgt, og hvem webhotellleverandørene er eller var. De beste kanadiske webhotellene og registratorene behandler kundene sine (og kundenes domener) godt, og unngår “lyssky” praksis som er vanlig blant lavkvalitets, nettbaserte verter i visse land.

2. Lett å skrive og huske domener

Hold det enkelt og enkelt. Husk alltid å velge et domenenavn som enkelt kan stave av publikum. Ikke følg dagens kjepper og trender, og velg et domenenavn som er lett.

Det er best å unngå rare skrivemåter og andre tegn også. Stavev som forvirrer publikum kan lande dem på feil sider, og du kan til og med miste kunder. Et kort navn som snakker om virksomheten din og lett kan spres med jungeltelegrafen, er faktisk det best egnede.

3. Gå med .com

Vet du hele 48% av domenenavnene har .com-utvidelsen?

Ja, det er fortsatt den beste utvidelsen som ditt domenenavn kan ha i 2020 og utover. Ikke bare er det det enkleste å huske, men alle er kjent med det.

I tilfelle .com-utvidelsen blir tatt, kan du gå med de andre populære TLD-ene som “.net”, “.org”, etc. Hugg noen utvidelser på egen hånd. (Men vi anbefaler å unngå rare utvidelser som. Pizza.)

4. Pass på skjulte avgifter

Pris spiller en enorm rolle mens de bestemmer seg for å kjøpe domenenavnet. Markedet er fullt av domeneregistratorer som vil prøve å lokke deg til å kjøpe fra dem. Men nøkkelen er å være årvåken og ikke bli lurt til å kjøpe en som virker billig, men har mange skjulte avgifter og dyre upsells (ser på deg, GoDaddy).

Noen registrarer kan selge et domenenavn til en billig pris i navnet på kampanjetilbud. Imidlertid vil det være mye tilleggskostnader i navnet på fornyelsesgebyr, kontraktsgebyr, dyre rebills og mer. Så før du tar noen beslutning, gjør forskningen din godt.

5. Se etter åpenhet

Husk alltid å gå med registrarer som holder et optimalt nivå av åpenhet i virksomheten. Du må vite alle priser, tjenester og andre viktige detaljer på forhånd.

For eksempel bør du være klar over fornyelsesgebyr, overføringsgebyr og avbestillingsbeløp. Hvis noen registrar nekter å dele så viktige aspekter, er det ikke noe som er riktig med ham. Det er best å ikke inngå noen avtale med ham.

6. Velg et merke som kan merkes

Merkevarebygging er en av de viktigste parameterne for suksess for enhver virksomhet. Å ha et brandable domenenavn for virksomheten din gir den en unik identifikasjon. Hva er det? Og hvorfor kreves det?

Et merkbart domenenavn har ingen spesifikk betydning. Det er unikt og kan enkelt uttales og huskes. For eksempel er ikke Google et ord og har ingen mening, men det er så berømt og lett å huske. Hvis du ikke er sikker på hvordan du velger et merkbart domenenavn, kan du sjekke hvilken som helst av disse domenenavngeneratorene – de er gode på å hjelpe deg med å velge et navn på nettstedet ditt (og ganske morsomt å bruke også).

7. Forsikre deg om at navnet ikke er varemerket og brukt

Ingen av oss ønsker å havne i en rettssak helt i begynnelsen av virksomheten. Når du velger domenenavn, må du forsikre deg om at det ikke er varemerke. Du må også sjekke nettsteder på sosiale medier for å se om navnet du velger allerede er i bruk.

Å bruke samme navn på domenet ditt og sosiale nettverk er en ideell ting. Det vil hjelpe publikum til å bli kjent med navnet og finne deg over hele nettet.

8. Beskytt ditt privatliv

Personvern er den største bekymringen når det gjelder kjøp av et domenenavn. Når du kjøper et domenenavn, se etter registrarer som tilbyr deg beskyttelse gratis eller til en minimal pris. Siden domenenavn er offentlig post i WHOIS og RDAP-katalogene, er det best å holde din personlige informasjon privat.

Det er på deg å velge å holde ditt eierforhold og kontaktinformasjon privat. Vær våken og ikke feller registratorene som krever beløp for å beskytte personvernet ditt. For personvern, ikke se lenger enn Namecheap; de tilbyr som standard gratis WHOIS-personvern. Takk til Namecheap for å være ”modellborgere” i registrarbransjen når det gjelder å beskytte kundenes informasjon.

9. Tenk langsiktig

Alt beslutningen som tas for bedriften din, enten den er liten eller stor, skal være fra et langsiktig potensielt. Tilsvarende er domenenavnet din investering, og det burde være en langvarig ting.

Ikke gå med et navn som må endres eller kasseres i løpet av den nærmeste fremtiden. I stedet velger du et navn som kan representere din virksomhet og merkevare i årene som kommer. Ta din nisje i betraktning og velg et navn som vil definere forretningstjenestene dine selv om du bestemmer deg for å utvide i løpet av den nærmeste fremtiden.

Betydningen av domenenavn:

  • Bygger merkevaren din – Domenenavn bidrar til å øke bevisstheten om virksomheten din og merkevaren din. Et perfekt domenenavn gjør det lettere for publikum å kjenne tjenestene dine. Munnen til jungeltelegrafen vil bidra til å spre bevissthet om merkevaren din blant massene.
  • Et domenenavn gir din virksomhet troverdighet – Et domenenavn etterlater et godt inntrykk for publikum. Et domenenavn vil gi tillit fra målgruppen til virksomheten og tjenestene dine. Virksomheten din vil fremstå som mer profesjonell og pålitelig. Hvis du ikke er villig til å bruke den ekstra kronen på å registrere et domenenavn, hvorfor vil publikum stole på produktene og tjenestene dine?
  • Tiltrekker walk-in-virksomhet – Å velge et domenenavn som samsvarer med virksomhetens art, kan tiltrekke seg mange walk-in-forretninger på nettet. For eksempel, hvis du har å gjøre med skjønnhetsprodukter, vil et domenenavn som lookbeautiful.com øyeblikkelig fange oppmerksomheten til de som søker etter skjønnhetsprodukter..
  • Etablere virksomheten din som teknisk kunnskapsrik – I en tid med den digitale revolusjonen vil det å ha et domenenavn etablere virksomheten din som en fremtidsrettet. Det vil bygge ditt rykte som et teknisk kunnskapsmerke. Folk stoler på bedrifter som har en online tilstedeværelse mer enn de som ikke har en online tilstedeværelse.
  • Rangering av søkemotorer – Et godt utviklet nettsted med kvalitetsinnhold og et godt domenenavn vil øke rangeringen av søkemotorer. Domenenavnet ditt vil være mer gjenkjennelig på søkemotorer som Google. Dette vil igjen øke kundegrunnlaget og gi deg mer forretning.

Hvordan kjøpe et domenenavn (eksakte trinn)

Nå som du vet hvordan du velger et domenenavn, la oss ta deg gjennom trinnene som er involvert i å kjøpe et domenenavn.

Når du har valgt et domenenavn, må du kjøpe det for bedriften din. Slik gjør du det:

1. Velg et domenenavn

Velg navnet du vil at bedriften skal ha. Den skal definere tjenestene dine på riktig måte, og om mulig være minneverdig og litt fengende.

nameboy domenenavngenerator

Bruk en domenenavngenerator som Nameboy for å hjelpe deg med å komme opp med et godt navn for domenet ditt.

2. Finn en domeneregistrator

Det første trinnet er å finne en registrar som skal registrere domenenavnet ditt. Som nevnt foreslår jeg Namecheap.

namecheap søk

3. Domenetilgjengelighet

Når du har valgt et navn, må du sjekke om det er tilgjengelig. Sikt på en kjent og pålitelig TLD-utvidelse som .com, .net eller .org.

Sjekk tilgjengelighet

Husk at domenet med ønsket utvidelse kanskje ikke er tilgjengelig.

Hvis det er tilfelle, må du sikte på den “neste beste” tilgjengelige utvidelsen. Når du har funnet et, betaler du bare for domenet og fullfører transaksjonen.

4. Domeneregistrering

Når du har betalt, må du fullføre registreringen.

domeneregistrering

Fyll ut nødvendig kontaktinformasjon som kreves av din registrator. Husk at hvis du har WHOIS-personvern, vil din personlige informasjon forbli privat. .

5. Verifisering

Det siste og siste trinnet i å kjøpe et domenenavn er å bekrefte eieropplysningene du har oppgitt. Når du er bekreftet, er du klar.

Gratulerer!

Din online virksomhet har nå et skinnende nytt domenenavn.

Klar til å kjøpe domenet ditt?

For å pakke sammen ting, spiller domenenavn en avgjørende rolle i å representere, etablere og markedsføre virksomheten din på internett.

Et domenenavn gir en identitet til bedriften din og hjelper deg med å ta det langt.

Utover merkevarebygging, bør et godt domenenavn hjelpe virksomheten din til å generere trafikk til nettstedet ditt og tiltrekke kunder.

Vi håper denne artikkelen hjelper deg å velge – og kjøpe – det mest passende domenenavnet for bedriften din.

Hvis du er forvirret om å velge et domenenavn for virksomheten din, eller har spørsmål om forskjellige registrarer, bare skyte oss en melding på kontaktsiden vår, så vil vi lede deg gjennom prosessen trinn for trinn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author