HostMonster-gjennomgang: Viktige ulemper og fordeler å vurdere før du kjøper

HostMonster anmeldelse

Noen ting blir bedre med alderen. Det er det gamle ordtaket uansett.

Dessverre er det ikke alltid tilfelle.

HostMonster ble grunnlagt allerede i 1996, noe som gjorde dem til en av de eldste webvertene i bransjen (før de fusjonerte med EIG i 2015).

I juni 2015 kjøpte vi HostMonster ‘grunnleggende plan’ for å begynne å kjøre detaljerte ytelsestester for å evaluere ytelsen. Vi opprettet et grunnleggende WordPress-nettsted og har overvåket nettstedstatistikk som hastighet & oppetid (blant andre viktige kriterier) i noen måneder for å bestemme hvor de stabler opp mot andre webverter i bransjen.

Gir opplevelsen av HostMonster dem et konkurransefortrinn? Eller har ytelsen deres sklidd, som så mange andre nylig anskaffede EIG-merker?

La oss se på hva vi fant!

Fordeler med å bruke HostMonster Hosting

Vi innrømmer: Vi hadde store forhåpninger for disse bransjeveteranene.

De har vært rundt blokka noen ganger og eies nå av et av de største industrikonglomeratene. Så du skulle tro at de burde ha tingene sine sammen.

HostMonster leverer noen anstendige ting (kaster inn noen fine ekstra funksjoner som øyeblikkelig klargjøring).

Her er en rask oversikt over de største positive aspektene vi har funnet:

1. Over gjennomsnittlig oppetid (99,96%)

Bransjens gjennomsnitt for oppetid er rundt 99,93% basert på vår analyse.

HostMonster er over bransjestandarden, med et gjennomsnitt oppetid på 99,96 prosent i løpet av de siste 24 månedene. Det er ganske bra.

Siste 12-måneders gjennomsnittlig oppetid:

 • Gjennomsnittlig oppetid for januar 2020: 99,99%
 • Desember 2019 gjennomsnittlig oppetid: 99,98%
 • Gjennomsnittlig oppetid i november 2019: 99,96%
 • Gjennomsnittlig oppetid for oktober 2019: 99,85%
 • September 2019 gjennomsnittlig oppetid: 99,96%
 • August 2019 gjennomsnittlig oppetid: 99,96%
 • Juli 2019 gjennomsnittlig oppetid: 99,93%
 • Juni 2019 gjennomsnittlig oppetid: 99,98%
 • Mai 2019 gjennomsnittlig oppetid: 99,97%
 • April 2019 gjennomsnittlig oppetid: 99,98%
 • Gjennomsnittlig oppetid fra mars 2019: 99,96%
 • Gjennomsnittlig oppetid for februar 2019: 100%

HostMonster siste 24-måneders statistikkHostMonster gjennomsnittlig oppetid | Se statistikk

2. Anstendig (men inkonsekvent) støtte

Under vår personlige gjennomgang av HostMonster koblet deres supportstøtteagent til live chat i løpet av fire minutter og svarte på de fleste av spørsmålene våre innen to minutter hver. Vi ble ikke blåst bort av støtten, men det var godt nok til å få jobben gjort den gangen.

Mens de tilbyr støtte for telefon, e-post og live chat, er det en lang bekreftelsesprosess som kan være upraktisk for noen brukere.

En bakgrunnssjekk har imidlertid avslørt vilt inkonsekvente anmeldelser fra andre kunder. Så trå med varsomhet.

HostMonster-støtte

Grei kundestøtte fra HostMonster

3. Gode sikkerhetsalternativer

HostMonster tilbyr noen få forskjellige sikkerhetsalternativer å velge mellom for å hjelpe deg med å beskytte nettstedet ditt og holde ondsinnede mennesker (eller programmer) i sjakk.

Utrolig, den ledende måten WordPress-nettsteder blir hacket på er gjennom sårbarheten til deres vertsfirma (så høyt som 41% i en studie)!

Følger nøye med ‘usikre temaer’ og ‘sårbare plugins’, som er det naturlige resultatet av så mange forskjellige tredjepartsverktøy som prøver å samarbeide i et raskt utviklende miljø.

HostMonster gjør en god jobb inkludert forskjellige sikkerhetsfunksjoner som Hotlink Protection, SSH Access, SSL-støtte, vanlige sikkerhetskopier av nettsteder og Spam Assassin Protection.

4. Øyeblikkelig levering & Rask oppsett

Hvis du bestemmer deg for å gå til deres dedikerte eller VPS-hosting, lover de øyeblikkelig levering av serverne deres.

Det er gode nyheter for folk som ønsket å komme raskt i gang (eller de som befinner seg utenlands utenfor USA) fordi du ikke trenger å gjennomgå en lang, trukket bekreftelsesanrop eller noe. I stedet bør du forvente at serverne dine er klare om sekunder.

Som mange andre webhotellleverandører, vil de også kaste inn et gratis domenenavn i ett år med alle nye planer. Yippee!

5. Ganske god verdi (50 GB lagring, uovervåket båndbredde, gratis SSL)

HostMonsters grunnleggende plan er ikke den billigste til $ 4,95 per måned, men du får en ganske god verdi med tanke på noen av begrensningene og ekstrautstyrene.

Til å begynne med får du opptil 50 GB lagringsplass og uovervåket båndbredde rett ut av portene. I tillegg får du også et gratis SSL-sertifikat.

Med tanke på at GoDaddy prøver å selge deg ytterligere $ 100 per år for akkurat denne funksjonen, og du er klar over at startprisen er en ganske anstendig verdi.

Ulemper ved å bruke HostMonster Hosting

Så langt var vår støtteopplevelse god. Men vi har funnet flere blandede anmeldelser fra andre.

Vi satte pris på den ekstra oppmerksomheten på detaljer om sikkerhetsspørsmål, og bidro til å sikre at kundens nettsteder er trygge og sikre.

Men her blir ting interessant.

La oss se hvilke negative sider du bør huske på før du bestemmer deg for din neste webhotell.

1. Gjennomsnittlig lastetid for sider de siste 24 månedene

HostMonster leverte en gjennomsnittlig sidehastighet på 936ms de siste 24 månedene.

Det er definitivt ikke det beste, men ikke det verste vi har sett heller.

Det er kritisk, med tanke på at Aberdeen-gruppen fant ut at bare en liten, liten sekundforsinkelse forårsaker et treff over hele linjen:

 • 7% reduksjon i konverteringer
 • 11% reduksjon i sidevisninger
 • 16% reduksjon i kundetilfredshet

Gjennomsnittlig lastetid for HostMonster:

HostMonster siste 16-måneders detaljerte statistikkHostMonster gjennomsnittsfart 2019-2020 | Se statistikk

2. Vildledende priser med lang forpliktelse

HostMonster tilbyr ikke en ekte ‘måned-til-måned’ -plan, med minimumskravet fra 12 måneder.

Det som er enda verre – prisen er dyrere for dette alternativet.

Hvis du for eksempel vil ha den billigere “markedsføringsprisen” som de viser på nettstedet, må du forplikte deg til tre år (betalt i sin helhet på forhånd).

Det er en stor forpliktelse å gjøre når du bokstavelig talt ikke aner om du kommer til å like dem enda.

Dessverre er denne teknikken også standard praksis på vertsarenaen.

HostMonster detaljerte priser

3. Skjulte kostnader & avgifter

Dessverre er det også noen skjulte kostnader underveis som kan overraske deg.

Først opp – kampanjen din for ‘Lav’ er bare tilgjengelig for nye planer. Når planen fornyes, vil prisen gå tilbake til den vanlige (oppblåste) prisen.

Deres ‘gratis domenenavn’ er ikke gratis. Hvis du bestemmer deg for å kansellere kontoen din, blir du belastet et gebyr som ikke kan refunderes.

30-dagers pengene tilbake

4. De tar betalt for sikkerhetskopiering

Apropos ekstra avgifter, er det også en månedlig kostnad på $ 1,99 for sikkerhetskopier (hvis du vil ha disse). Mange andre webhotellfirmaer vi har vurdert så langt, vil kaste denne funksjonen inn som en freebie, så det er bare et gebyr på den lange listen som dukker opp nå.

5. Kostbare migrasjonskostnader

Å flytte ditt eksisterende nettsted fra et vertsfirma til et annet er ikke det mest utfordrende i verden. Teknisk sett er prosessen ganske grei hvis du vet hva du gjør.

Men det er akkurat problemet:

Å gjøre alt dette manuelle arbeidet er ikke virkelig verdt tiden din hvis du ikke allerede er en teknisk kunnskapsrik webmaster.

Det er grunnen til at mange webverter vi har vurdert vil gi deg overføringer av nettstedet uten ekstra kostnad. Det er fornuftig for dem å se at de i utgangspunktet skaffer seg en ny kunde mens konkurrenten mister en samtidig. Så det er en enkel ‘freebie’ å tilby folk å få sin velvilje.

Dessverre er HostMonster ikke helt enig i dette. I stedet bruker de det som en annen mulighet til å tjene penger.

De lar deg migrere ditt eget nettsted gratis gjennom FTP (som står for “File Transfer Protocol”). Men som vi har diskutert, er det sannsynligvis ikke verdt tiden din.

Så HostMonster kan gjøre det for deg, men for en kjølig $ 149.99 tilbake. De vil gjøre det for opptil fem nettsteder og 20 e-postkontoer. Imidlertid er det fremdeles ganske kostbart i det store ordningen med ting når vertsplanen du kjøper sannsynligvis ikke engang koster deg så mye.

I hvert fall ikke i løpet av den første semesterperioden. Noe som bringer oss til neste nummer …

6. Fornyelseskostnader med høye planer

Webhotell nettsteder ligger ikke i seg selv. De bare strekker sannheten litt.

Ta prissiden som eksempel. Disse rock-bottom rater ser bra ut første passering, ikke sant? Noen få dollar i måneden dekker sannsynligvis ikke engang kafferegningen din i disse dager.

Imidlertid er det først når du går igjennom ofte stilte spørsmål eller vilkår og betingelser at du begynner å skrelle tilbake lagene med bedrag.

Den første vanlige feilen er vanligvis at du bare kan få de lave annonserte prisene hvis du forskuddsbetaler i minst tre år. Vi går fra dårlig til verre, når du begynner å se på hvor mye disse planene vil koste når det er på tide å fornye seg etter de første årene.

Pris for fornyelse av HostMonster fordobles etter første termin.

HostMonsters ‘billige’ månedlige priser vil fordobles på et øyeblikk, og går fra $ 4,95 per måned på den lave enden til nesten ti dollar for den samme eksakte tjenesten. De større Plus-, Choice- og Plus Pro-planene øker enda mer dramatisk, og koster premiumpriser for et relativt grunnleggende tilbud på slutten av dagen.

Så hvis du ikke ser deg selv ønske å flytte verter om noen år, er det sannsynligvis verdt å ponere opp noen ekstra kroner og få den beste verdien på lang sikt.

HostMonster-priser, vertsplaner & Kjappe fakta

Her er en rask oversikt over HostMonster-hostingplaner:

Delt hosting: De har tre delte hostingplaner:

 • Grunnleggende plan: Denne planen koster $ 4,95 per måned. Den støtter 1 nettsted og kommer med lagring på 50 GB, ubegrenset båndbredde, støtte for 5 e-postkontoer og 25 underdomener.
 • Plussplan: Denne planen koster $ 6,95 per måned. Den støtter ubegrenset nettsteder og leveres med ubegrenset lagring, ubegrenset båndbredde, ubegrenset underdomener og e-postkontoer.
 • Prime plan: Denne planen koster $ 14.99 per måned, men er ofte til salgs for $ 6,95 per måned. Den støtter ubegrenset nettsteder, lagring, e-postkontoer, underdomener og båndbredde

Vær oppmerksom på at denne prisingen bare er tilgjengelig hvis du registrerer deg for treårsperioden.

HostMonster-priser og planer

 • Enkel registrering: Registrering av en side. De gjør det veldig enkelt å registrere seg.
 • betalingsmetoder: Kredittkort, PayPal.
 • Skjulte avgifter og klausuler: Ved å registrere deg, samtykker du i å gi dem en ikke-eksklusiv avgiftsfri lisens til å bruke innhold tilgjengelig på kontoen din med dem slik de anser det passer. Alle delte hostingkontoer har en grense på 1000 databasetabeller totalt, 3 GB databasestørrelse og 200 000 inoder.
 • upsells: Noen få utsalg.
 • kontoaktivering: Øyeblikkelig aktivering.
 • Kontrollpanel og instrumentpanelopplevelse: cPanel.
 • Installasjon av apper og CMS-er (WordPress, Joomla, etc.): Mojo Marketplace for enkel installasjon av populære apper og CMS-er.

Anbefaler vi HostMonster?

Nei, det har vi ikke.

HostMonsters ytelse er ganske gjennomsnittlig, for å være ærlig.

Kundesupporten deres er anstendig, men likevel inkonsekvent.

HostMonster mislyktes i hastighetstestene våre, og det er en stor bekymring, for å se at et “fungerende” nettsted er ganske en forutsetning her.

Så har du spørsmålet om altfor vanlige pristriks, som ikke er så bra som annonseres når du begynner å legge opp alle ekstra gebyrer og avgifter over tid.

Enkelt sagt – det er bedre verter der ute for pengene dine.

For eksempel har våre anmeldelser vist at både A2 Hosting og SiteGround er overlegne i nesten alle kategorier. Vi anbefaler at du prøver å se en av disse to før du prøver HostMonster.

Har du noen erfaring med HostMonster? Vi vil gjerne se en anmeldelse nedenfor! Vi ønsker alle anmeldelser – positive eller negative – velkommen så lenge de er ærlige og transparente.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author