Beste PHP-hosting: Sammenligning og anmeldelser

Som et nettbyrå med MYE hostingkontoer (vi har utallige sideprosjekter og liker å eksperimentere), har vi en ganske god ide om hva som definerer en god webhotell. Dette er de beste PHP-hostingleverandørene våre, ekte web hosting uten å bryte banken.

Nettvertsselskap Samlet rangeringPris / mo.Disk SpaceFeaturesWebsite
siteground2 9.3 / 10 $ 3.95 (midlertidig 67% rabatt) 10 GB Kraftig, rask, episk support, + 30-dagers pengene-tilbake-garanti! = Vinn!
hostgator 8.7 / 10 $ 2.78 ubegrenset Billig + ubegrenset diskplass!
A2HostingLogo 8.5 / 10 $ 3,92 (ned fra $ 7,99) ubegrenset Ubegrenset diskplass!
i bevegelse 8.3 / 10 $ 4.19 (40% rabatt) ubegrenset Erfaren, pålitelig, litt dyrere.
Dreamhost 8/10 $ 7.95 ubegrenset Bra ytelse & Brukerstøtte

Beste PHP Hosting 2020 anmeldelser

1. SiteGround

SiteGround-logo

nettside: www.siteground.com
Pris: $ 3.95
Diskplass: 10 GB

Vi tror den beste PHP-hostingleverandøren er SiteGround. SiteGround er en global leder når det gjelder hosting av nettsteder. Det tilbyr netthosting, dedikert hosting, WordPress-hosting og delt hosting (dets mest populære tjeneste). Så hvis du søker etter den beste hostingleverandøren for nettstedet ditt, foreslår vi at du ser på SiteGround og sammenligner funksjonene med andre hostingleverandører der ute.

SiteGround gir deg tre alternativer for deres delte vertsplaner – Oppstart (deres grunnleggende plan), GrowBig (deres mellomliggende plan) og GoGeek (deres mest funksjonsfylte plan). Vi foreslår at du går for GrowBig-planen deres (spesielt hvis du uansett har planer om å oppgradere) ettersom den kommer med de mest praktiske funksjonene. Selv om StartUp-planen også gir deg mange spillerom for å utvide virksomheten din, er du begrenset til bare ett nettsted. Men ikke bekymre deg – skulle du velge å gå etter den mest grunnleggende planen, kan du alltid oppgradere uansett.

Bortsett fra SiteGrounds fleksible planer, liker vi også kundesupporten deres. De har 24/7 support via live chat, e-post og telefon – du vet at det alltid er folk der for å hjelpe deg (når som helst på døgnet).

Du burde virkelig ikke være redd for å sjekke SiteGround, ettersom de har en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, i tilfelle du bestemmer deg for å kansellere planen din. 30 dager er nok til å få følelsen av deres tjenester – så du har virkelig ingenting å tape.

Pros

 • Fleksible hostingplaner
 • Overkommelige priser
 • Gratis SSL-sertifikat

2. HostGator

HostGator-logo

nettside: www.hostgator.com
Pris: $ 2.75
Diskplass: ubegrenset

Hvis du leter etter en passende delt hostingplan for dine behov, sjekker du HostGators planer. Deres Hatchling-plan gir bare mulighet for ett nettsted, men det kommer med ubegrenset lagring og ubegrenset båndbredde. Hvis du synes det er for begrensende for deg, så gå til babyplanen deres (det er faktisk deres mest populære plan). Babyplanen lar deg ha ubegrensede nettsteder – så det er et stort pluss. Vi anbefaler imidlertid på det sterkeste å få forretningsplanen din hvis du allerede har en løpende virksomhet (og det er også den beste planen for netthandel).

Planlegger du å overføre nettstedet til HostGator? Hvis du er det, vet du at de tilbyr gratis migrasjonshjelp, men det er bare for ett nettsted. Hvis du har mange nettsteder, må du betale for tjenestene deres (for de andre).

Hvis du fremdeles er i tvil om HostGator er noe for deg, kan du dra fordel av 45-dagers refusjonspolicy. Dette gir deg muligheten til å kansellere planen din så lenge den er innenfor nevnte avdragsperiode.

En av grunnene til at HostGator er populær blant brukerne, er at den er veldig enkel å bruke. Uansett om du er nybegynnere eller profesjonell webdesigner, vil du helt sikkert sette pris på dens brukervennlige cPanel.

Pros

 • Lett å bruke
 • God kundeservice (døgnåpen telefon, live chat, e-post)
 • Pålitelig oppetid

Ulemper

 • Du har ikke lov til å velge plasseringen til dataservene dine
 • Gratis migrering er bare aktuelt på ett nettsted
 • Noen mennesker synes at kunnskapsbasen deres er vanskelig å navigere rundt i

3. A2 Hosting

A2 Hosting-logo

nettside: www.a2hosting.com
Pris: $ 3.92
Diskplass: ubegrenset

Når du sammenligner webhotellfirmaer, må du huske å sjekke ut A2 Hosting også. Det er en av de beste der ute, og det kan godt være den rette hostingleverandøren for deg.

I motsetning til andre webverter, tilbyr A2 Hosting sine brukere ubegrenset lagring og ubegrenset båndbredde selv på sin billigste plan. Så hvis alt du trenger er et grunnleggende nettsted, kan Lite-planen din sannsynligvis passe deg bra (den eneste virkelige begrensningen er at den bare kommer med ett nettsted).

Nå, hvis du vil ha mer enn ett nettsted, tilbyr mellomtidsplanen deres faktisk ubegrensede nettsteder. Hvis du er ute etter hastighet, men vi vil foreslå å sjekke Turbo-planen deres. Det er deres endelige delte hostingplan, og den kommer med alle funksjonene som finnes i planene deres med billigere priser, pluss så mye mer.

Bortsett fra å ha tre alternativer å velge mellom i planene sine, har du også mange alternativer på betalingsmåten. Du kan betale månedlig, 12 måneder, 24 måneder eller 36 måneder på forhånd. Hvis du er ute etter rabatter, kan du prøve å gå i 36 måneder, da det har den største besparelsen.

Hvis du er bekymret for A2s kundesupport, har de faktisk mye. Du kan kontakte dem via telefon og live chat. De har også et billettsystem via e-post.

Pros

 • Gratis SSL-sertifikat
 • Gratis nettsted migrering
 • Mange sikkerhetsfunksjoner

Ulemper

 • Noen klager over dårlig kundeservice
 • Det kan være ganske vanskelig å kansellere en plan (du er strengt tatt pålagt å sende inn avbestillingsforespørselen 15 dager før fornyelsesdatoen)
 • Det er skjulte avgifter du må være på vakt mot under påmeldingen

4. InMotion Hosting

InMotion Hosting-logoen

nettside: www.inmotionhosting.com
Pris: $ 6.39
Diskplass: ubegrenset

InMotion Hosting er en av de anstendige leverandørene av hostingplaner i dag. De er faktisk et av få hostingfirmaer som gir kundene deres ubegrenset lagringsplass og ubegrenset båndbredde selv på deres billigste plan.

InMotion’s lanseringsplan er deres grunnleggende og billigste plan, og du har lov til å være vert for to nettsteder på den. Deres mellomtidsplan kalt Power er kraftigere, og du kan ha mer enn to nettsteder når du velger denne planen (opptil seks nettsteder). Hvis du er spesielt interessert i antall tillatte nettsteder og etter ubegrensede nettsteder, har de også en plan for det som heter Pro (det er også deres raskeste).

Her er noen andre ting du kan forvente av InMotion Hosting:

 • Penger tilbake-garanti – Deres delte hostingplaner kommer med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Deres forretnings-, VPS- og Reseller-hostingplaner kommer faktisk med en 90-dagers refusjonspolicy.
 • Veiviser for Google-apper – Hvis du planlegger å bruke Google-apper, vil den innebygde veiviseren gjøre oppgaven så mye enklere og raskere.
 • Garantert oppetid på 99,95% – Dette er en anstendig oppetidssats.
 • Sikkerhetssystem – InMotion Hosting benytter Threat Defense System (TDS) som er en veldig imponerende sikkerhetsfunksjon.
 • Kundestøtte – De har et omfattende antall nyttige artikler i deres kunnskapsbase. Imidlertid, hvis du trenger å snakke med noen, kan du også gjøre det via telefon, e-post og live chat.

Pros

 • Pålitelig oppetid
 • Integrasjon med populære apper
 • Gratis nettstedoverføring

Ulemper

 • Det rapporteres om hastighetsglidninger fra forbrukerne
 • Du vil ikke få ubegrensede nettsteder selv om du oppgraderer til mellomplanen deres
 • Du må betale 24 måneder på forhånd hvis du vil maksimere sparepengene dine.

5. DreamHost

DreamHost-logo

nettside: www.dreamhost.com
Pris: $ 2.95
Diskplass: ubegrenset

Det er lurt å vurdere DreamHost når du søker etter en god hostingleverandør. Dette er et anerkjent selskap for å tilby delt hosting, VPS-hosting, netthosting, dedikert hosting og WordPress-hosting.

Når det gjelder deres delte hosting, har du bare to valg – du kan enten velge deres startplan (grunnleggende) eller gå til deres ubegrensede plan (full funksjon). Vi anbefaler å se nøye på de to planene, men vet at deres viktigste forskjell er i antall tillatte nettsteder per plan. Du skjønner, deres startplan har en begrensning på ett nettsted, mens deres ubegrensede plan gir mulighet for et ubegrenset antall nettsteder.

Det vi liker med DreamHosts planer er at de begge kommer med gratis domene, ubegrenset båndbredde og gratis SSL – dette er alle viktige funksjoner, vet du. Og ikke alle hostingleverandører tilbyr disse (spesielt ikke på de billigste planene).

Et annet imponerende trekk ved DreamHost er at de tilbyr sine kunder en veldig sjenerøs refusjonspolicy – 97 dager. Så vidt vi vet er de det eneste vertsselskapet som har en 97-dagers pengene-tilbake-garanti.

Er kundesupport viktig for deg? Det bør, da du helt sikkert vil trenge litt hjelp underveis. Vel, du har mange måter å kontakte DreamHosts supportteam (via telefon og e-post), og de har også MANGE nyttige artikler i databasen sin.

Pros

 • Bra hastighet
 • Pålitelig oppetid
 • Generøs tilbakebetaling politikk

Ulemper

 • Du får bare et gratis domene når du betaler årlig for det første året av tjenesten
 • Registreringsprosessen kan ta veldig lang tid
 • Dashbordet deres er ikke brukervennlig

PHP hosting: Hvordan finne den beste!

Det kan være ganske vanskelig å velge en god PHP-vert hvis du ikke er sikker på hva du skal se etter. Vel, vi er her for å fortelle deg om alle viktige funksjoner som du bør sjekke ut før du tar den endelige beslutningen. Til slutt vil det kreve at du sammenligner funksjonene vi snakker om nedenfor, blant alle vertsleverandørene du vurderer.

Serverplassering

server lokasjonskartPHP-vertens serverplassering er viktig for hastigheten. Derfor vil hovedprioriteten din være å finne et vertsfirma med servere i din nærhet. Hvis du for eksempel bor i Australia, kan du prøve å finne en webhotellleverandør i Australia, og hvis du bor i Canada, kan du se etter en kanadisk webhotell. Hvis ikke, bør de i det minste ha en integrert CDN-tjeneste i funksjonene.

CDN står for Content Distribution Network – og det er nøyaktig hva det gjør – distribuerer hurtigbufrede versjoner av innholdet ditt til nettverkene deres for å nå sluttbrukerne raskt.

Det er mange CDN-er der ute, og din valgte PHP-hostingleverandør kan bruke hvilken som helst av dem. En veldig populær CDN i dag heter CloudFlare – og den er ofte funnet pakket i hostingplaner. Så følg med for denne tjenesten når du går gjennom funksjonene i PHP-vertsfirmaene du vurderer.

Server Uptime

Hosting selskaper som kan levere 99,9% oppetid er de beste. Du kan enkelt sammenligne forskjellige webhotellers oppetid i faktiske tall ved å søke på Google.

Vi anbefaler ikke å få hosting-tjenester som ikke lover (og leverer) oppetid med denne hastigheten, da det kan vise seg å være problematisk. For mange driftsstanser kan påvirke virksomheten din, spesielt hvis det er et nettsted for e-handel.

SSL-sertifikater

Et sikkert nettsted er gunstig for alle – for deg og besøkende. Med et SSL-sertifikat (SSL står for Secure Sockets Layer), kan du være sikker på at dataoverføring mellom vertsens servere og besøkende er kryptert. Hackere vil ikke kunne stjele informasjon hvis de er kryptert, vet du.

Du har sannsynligvis sett nettsteder med SSL-sertifikater – men er rett og slett ikke klar over det. Hvis du ser et “s” på begynnelsen av nettadressen til et nettsted (eksempel: https: //), betyr det at nettstedet er SSL-sertifikatkompatibelt. Hvis et nettsted bare har http på URL-en, betyr det at det ikke har et SSL-sertifikat og ikke så sikkert.

I disse dager har sikkerhet blitt et viktig tema på internett – og det er grunnen til at flere og flere bare stoler på nettsteder som har disse “ene” i adressene. Faktisk oppfordrer Google selv nettsteder til å ha SSL-sertifikater og vurderer dette som et rangeringssignal i SEO.

I lys av uttalelsene ovenfor anbefaler vi å velge en PHP-hostingleverandør som tilbyr SSL-sertifikater som en del av deres hostingplaner. Grunnleggende SSL-sertifikater leveres også med pakker som har Let’s Encrypt-tjeneste.

Skulle det vise seg at hostingplanen du ender ikke har et gratis SSL-sertifikat, må du bare sørge for at du får et (ja, det er så viktig). Du kan kjøpe den fra et hvilket som helst vertsfirma ved å betale for den ekstra funksjonen (den koster rundt $ 10 / år).

Hastighet

Generelt er nettstedets hastighet allerede ivaretatt hvis du følger rådene våre om serverplasseringer og / eller CDN-er. Du har imidlertid ingenting å tape (og alt å tjene) hvis det valgte vertsfirmaet tilbyr deg mer.

Flere CPU-ressurser er alltid en god ting. Tilpassede skript som er spesifikt for PHP vil også legge til nettstedets hastighet. De er alle gode og bør betraktes som bonuser når du ender opp med å få dem som ekstrafunksjoner.

Diskplass

Hvis du bygger en e-handelsvirksomhet eller et medlemskapsside, er diskplass veldig Viktig. Vi anbefaler rundt 20 til 30 GB diskplass i disse situasjonene og til og med ubegrenset (hvis nettstedet ditt er enormt).

For andre typer virksomheter, men (inkludert blogger), kan vi imidlertid si at super store diskplasser ikke er så nødvendige. Hvis du ikke har råd til å få planer med ubegrensede lagringsplasser, må du vite at 1 GB vanligvis er nok for typiske virksomheter og blogger. Vi oppfordrer bare til å bruke en egen e-post i dette tilfellet for ikke å legge mye belastning på din begrensede diskplass.

Derfor må du ikke bare kjøpe en plan med en gang bare på grunn av den ubegrensede lagringsplassfunksjonen. Husk at det er mange andre funksjoner du bør vurdere for å ende opp med den beste PHP-verten for nettstedet ditt.

Båndbredde og dataoverføring

Båndbredde og dataoverføring fra PHP-hostingleverandøren er veldig viktig, spesielt hvis du tilbyr nedlastinger på stedet av virkelig store filer (f.eks. Bilder, videoer og PDF-filer bare for å nevne noen). I dette tilfellet anbefaler vi å få en plan med ubegrenset båndbredde og dataoverføring, ettersom slike handlinger virkelig kan ta sin mengde på data.

Kundeservice

På grunn av den store betydningen (spesielt i vanskelige tider), kan vi bare foreslå å gå for hostingleverandører som tilbyr kundestøtte døgnet rundt. Prioriter dessuten å få live chat og telefonsupportalternativer.

PHP: detaljene

PHP hosting forskning

I gamle dager opprettet webutviklere intetsigende, statiske nettsteder og innhold fordi de ikke hadde tilgang til skriptspråket som vi har nå. Fordi det absolutt ikke var noen måte å lage et dynamisk nettsted, inneholdt websider rått HTML-innhold, noe som ga utviklere veldig lite å jobbe med. Det var først i 1995, da Rasmus Lerdorf, en programmerer, bestemte seg for å utvikle et skriptspråk for å overvåke hans CV og relatere personlig informasjon. Han kåret dette skriptspråket, PHP eller Personal Home Page. Dette ble det første glimt av PHP og alle dens underverker.

Hva er PHP?

PHP-logoPHP er et programmeringsspråk som er essensielt for å lage dynamiske websider og innhold. Det stod opprinnelig for “Personal Home Page”, mens i dag står dette forkortet for “PHP: Hypertext Preprocessor”. Begrunnelsen for navneendringen skyldes at det opprinnelige formålet med dette skriptspråket var for Lerfords personlige bruk. Etter hvert utviklet PHP seg til noe større enn Lerford sannsynligvis noensinne hadde forestilt seg, noe som gjorde det til et av det mest populære, ofte brukte programmeringsspråket i verden.

PHP utløste en endring i verdenen til webutviklere, slik at de kunne lage dynamiske nettsteder med fantastisk, animert innhold. Det brakte et brukervennlig rammeverk, med de nødvendige verktøyene for å utvikle livlige, mer interessante nettsteder. Før PHP-drevne nettsteder ble hardkodet HTML brukt, noe som gjorde nettsteder veldig intetsigende. PHP løste problemet ved å bruke et ikke-statisk skript.

Et flott eksempel på hvordan PHP fungerer i forhold til HTML er påloggingsformat nettsteder som Facebook bruker. For at brukerne skal logge seg på Facebook-siden deres, må de legge inn påloggingsinformasjonen som brukernavn og passord i to små bokser. Boksene der brukerne legger inn påloggingsinformasjonen, fungerer som skjemaer. Det PHP da gjør er å ta informasjonen i skjemaet og iverksette nødvendige tiltak.

Hva er noen funksjoner ved PHP?

Det er ikke nok plass til å liste over alle funksjonene og fordelene som PHP tilbyr. Siden grunnleggelsen har det vært mange versjoner av dette språket, og programmerere streber fortsatt etter å forbedre og forbedre dette skriptspråket. På grunn av dette kan PHP om noe om det er å samle skjemadata, generere dynamisk sideinnhold eller sende og motta informasjonskapsler. Dette skriptspråket kan brukes i webutvikling eller innebygd i HTML. Det kan også brukes i kombinasjon med forskjellige webmal-systemer, styringssystemer for nettinnhold og nettverk.

PHP er primært tilgjengelig på Linux-hostingplaner, men er også kompatibel med andre store operativsystemer, inkludert Windows, Mac OS X, RISC OS og andre. På grunn av sin allsidighet og ekstremt sterk støtte for et bredt spekter av databaser, er det enkelt å finne den beste PHP-hosting tilgjengelig som passer dine behov.

Hvorfor bruke PHP?

PHP overgår forventningene på grunn av det er lett å bruke programvare, som består av fantastiske funksjoner og sikre teknologier. Ethvert nivå av kompetanse kan bruke PHP, noe som gjør det enkelt å lage eller legge til dynamisk innhold på en webside. Den er pålitelig, har et fantastisk supportteam av programmerere bak seg, og kommer uten omkostninger. PHP er det ideelle programmeringsspråket å bruke, og er veldig populært blant utviklere og programmerere.

Utviklere har så mye å tjene på denne lette ressursen, noe som gjør websidene enkle og effektive, alt sammen mens de kan legge til innhold fra en database for å gi moro på alle slags hostingkontoer. Dette programmeringsspråket er konsistent og godt designet, noe som gjør etableringsprosessen for interaktivt innhold glatt og enkelt. Bortsett fra de uendelige funksjonene PHP tilbyr, kan den samhandle med mange forskjellige databasespråk. PHP fortsetter å bringe nye, kule funksjoner til bordet. Å starte et nytt prosjekt i PHP er en god start på å skrive god kode, gi gode resultater, til slutt utvikle et flott PHP-oppsett / nettsted.

Mange populære nettsteder som Facebook, Etsy eller WordPress bruker PHP fordi den er godt testet og fullt funksjonell. PHP støttes av nesten all webhotell fra den billigste til den dyreste. Den er utviklet med enkle rammer som gjør det vanskelig å gjøre feil. Bortsett fra nettsteder, kan du også bruke PHP til å utvikle pdf-er, visse former for blitz og mer.

Anbefalt vert for PHP

Det er enkelt å velge den beste PHP-hosting for å utvikle dine behov, fordi PHP er kompatibel med de fleste webverter. Ikke bare setter det et godt grunnlag, bra for alle nivåer av kompetanse, men det bringer nettsteder til live (i motsetning til hardkodede HTML-nettsteder). Nettutviklere har funnet ut at den beste PHP-hosting er SiteGround. Denne webvertsleverandøren skiller seg ut fra konkurransen ved å tilby fantastiske funksjoner til en veldig lav pris.

PHP Hosting Ofte stilte spørsmål

Hva er en dynamisk webapplikasjon?

Før PHP stolte websider sterkt på HTML, og fremmet etableringen av statiske, ikke-endrede nettsteder. PHP bygger interaktive, morsomme websider og befri innhold fra de kjedelige og kjedelige sidene de ellers ville vært.

En dynamisk nettapplikasjon gir seere et estetisk, hyggelig innhold og funksjoner. Facebook er for eksempel det ledende nettstedet på sosiale medier blant brukere, som består av PHPs programmeringsspråk. En del av det som gjør Facebook så populært er dets dynamiske nettapplikasjonsinnhold.

Er PHP populær?

Ja. PHP har eksistert siden 1995, og åpnet nye dører for nettutviklere mens de introduserte det første glimt av skriptspråk og dens funksjoner. I dag brukes den av mange utviklere på grunn av hvor lett det er å lære og er anslått å holde seg i mange år fremover (tenk på WordPress for eksempel). PHP overgår brukerens forventninger, og består av et stort utvalg av fantastiske funksjoner som gjør det enkelt å lage eller legge til dynamisk innhold på en webside. Den er pålitelig, har et fantastisk supportteam av programmerere bak seg, og kommer uten omkostninger. PHP er det ideelle programmeringsspråket å bruke, og er veldig populært blant utviklere og programmerere.

Hvem bør lære PHP?

Utviklere, programmerere, eller alle som er interessante i å lage interaktive nettsteder og innhold, bør lære PHP. Det er enkelt å lære, bra for alle nivåer av kompetanse, og anslått å forbli i markedet i mange år fremover.

Hvordan viser jeg statisk HTLM i et PHP-skript?

I motsetning til andre programmeringsspråk, er PHP designet for å fungere sammen med HTML. I et PHP-skript kan du jobbe mellom de to, gi enkle ressurser til å lage interessante webapplikasjoner, sammenlignet med andre skriptspråk.

Hvorfor ble PHP 6 aldri utgitt?

PHP 6 ble aldri utgitt fordi prosjektet vaklet for å oppfylle det endelige målet. Siden den aldri ble oppfylt, ble fremdriften i denne versjonen presset tilbake til en mindre utgave av PHP 5. For å unngå forvirring, ble den neste generasjonen kalt PHP 7.

Er PHP sikker?

PHP har potensial til å tilby trygge og sikre webapplikasjoner. Uerfarne utviklere må ta seg tid til å forstå dette språket fullt ut, ellers kan de støte på sikkerhetshull på nettsteder eller applikasjoner hvis de ikke er forsiktige. Ved hjelp av publiserte veiledninger, kurs og opplæring, vil brukerne få en forståelse av PHP raskt og effektivt. Sammen med dette, når nyere versjoner av PHP slippes, oppfordres brukere av å oppdatere sine nettsteder for å sikre enda sikrere websider eller applikasjoner.

Kan jeg fortsatt bruke tidligere PHP-versjoner?

Ja, tidligere versjoner av PHP er fremdeles tilgjengelige. Når det gjelder versjon 4 støttes den ikke offisielt, og anbefales å overføre eldre nettsteder til den nyere versjonen 5 eller nyere.

Hva er nytt i PHP 7?

PHP 7 er den siste utviklingen som gir enda raskere hastighet enn den forrige versjonen, samt en bedre metode for å forbedre feilhåndtering, begrenset Unicode-støtte og andre funksjoner. Brukere oppfordres til å gå over til PHP 7 for å glede seg over de nye og forbedrede funksjonene det gir.

Hvordan få PHP?

Installasjonsinstruksjonene avviker litt avhengig av om PHP blir installert på et Unix-, Mac OS X- eller Windows-system. PHP-installasjon og -konfigurasjon kan vanligvis bli funnet i nettstedets kontrollpanel-applikasjon levert av verten din uten ekstra kostnader for hostingavgiftene dine; bekreftelse på dette anbefales med verten når du velger en plan.

Historien til PHP

Vi kjenner alle til PHP som et av de mange hovedspråkene vi bruker for webutvikling og generell programmering. Det er et av kodespråkene som gir deg muligheten til å legge inn kode i HTML- eller HTML 5-markeringen, for enkelt å skrive forskjellige funksjoner, programmer og oppgaver.

Hvordan og når PHP ble opprettet

La oss utforske historien til PHP og hvordan det ble. Den tidligste utviklingen av PHP-språket begynte med Rasmus Lerdorf i 1995. Lerdorf hadde allerede skrevet en håndfull Common Gateway Interface-programmer i C, som han frem til det tidspunktet nettopp hadde brukt dem til å opprettholde den personlige hjemmesiden til nettstedet hans. Etter hvert bestemte han seg for å utvide dem til å kunne arbeide og grensesnitt mot webskjemaer, og også koblet til databaser. Han hadde til hensikt å henvise til dette nye redskapet som han hadde som personlig hjemmeside / Forms Interpreter eller PHP / FI.

PHP begynte å være utrolig nyttige for å utvikle enkle og dynamiske webapplikasjoner, som kan brukes i en rekke forskjellige scenarier. Lerdorf siktet deretter ut for å forbedre koden og akselerere prosessen med feilrapportering, så han kunngjorde lanseringen av PHP / FI som Personal Home Page Tools Versjon 1.0 i en Usenet-diskusjonsgruppe. Han delte det i juni 1995. Det som er utrolig, er at PHP i 2013 fortsatt hadde de samme kjerneevnene som det ble designet med i 1995.

Det som er enda mer interessant er at Lerdorf ikke mente at PHP skulle bli dette enorme, nye programmeringsspråket. Han la bare noe han brukte der ute i universet for å teste og forbedre det. Derfra fortsatte han bare å ta de neste logiske skritt for å forbedre prosessene og funksjonaliteten til PHP. Før han visste ordet av det, hadde det utviklet seg et utviklingsteam rundt ham, og en beskjeden mann som sa at han ikke ante hvordan han skulle lage et kodespråk jobbet med å lage sitt eget.

Lerdorf og utviklingsteamet lanserte PHP / FI 2, to korte år senere i november 1997. Det som skiller PHP fra mange kodespråk er at det opprinnelig ikke var designet for å være et kodespråk. Det var et verktøy som utvikler seg organisk gjennom deling av noe nyttig, som enkelt kunne arbeide med og være innebygd i HTML.

Dessverre, fordi det ble utviklet organisk på en figur-it-out-as-you-go måte, var det mange uoverensstemmelser og inkonsekvenser i navnefunksjoner og rekkefølgen av parameterne til disse funksjonene.

Endringer i PHP gjennom årene

1) Versjoner 3 og 4

I 1997 skrev Andy Gutmans og Zeev Suraski seg sammen med Zerdorf omskriver parseren for å utvikle basen til det som ville bli kjent som PHP 3. Etter å ha jobbet med PHP, bestemte de seg for å starte PHP 3 i 1998. De to av dem begynte også å omskrive og redesigne PHPs kjerne, hvorav Zend Engine ble opprettet i 1999.

Det var kort tid senere i 2000 at den nyoppussede PHP-versjonen og Zend Engine ville smeltes sammen for å lage PHP 4, som ble drevet av Zend Engine 1.0. Teamet kunne arbeide med denne versjonen av PHP fra 2000 til 2008 da de nådde versjon 4.4.9 før de bestemte seg for å stoppe utviklingen med den versjonen, og sluttet å gi ut sikkerhetsoppdateringer for den også.

2) Versjon 5

I løpet av den tiden PHP 4 fortsatt var under oppdateringer og nyutvikling, ble PHP 5 utgitt i 2004, og ble deretter drevet av Zend Engine II. Denne versjonen av PHP kom med flere verdifulle oppdateringer som inkluderer forbedret støtte for programmering som var spesifikk for objektorientering. Det fulgte også med PHP-dataobjekter-utvidelsen, kjent som PDO, og andre ytelsesmodifikasjoner som bidro til å forbedre språkets funksjon. 2008 var da mange PHP-utviklere begynte å fremme overgangen og migreringen fra PHP 4 til PHP 5.

3) Versjon 6

PHP var tidligere målet for mye ekspert flack og kritikk på grunn av at de manglet innfødt Unicode-støtte på kjernespråknivå. Som et resultat ble det i 2005 ledet et initiativ av Andrei Zmievski for å få Unicode-støtte i hele PHP-språket. Han bestemte seg for å gjøre dette ved først å legge inn ICU-biblioteket, og deretter representerte tekststrenger som UTF-16, på et internt nivå.

Dessverre manglet det utviklere på teamet som forsto hvordan de skulle gjøre disse modifikasjonene og resulterte i utviklingen av den fortsatt ikke-Unicode-oppdaterte PHP 6.

4) Versjon 7

Deretter kommer vi endelig til det mest aktuelle språket for PHP som vi bruker i dag (som de fleste vertsbedrifter nå støtter – sjekk den beste PHP-hosting-siden for mer info). Versjon 7 var et resultat av innsatsen fra Dmitrij Stogov, Nikita Popov og Xinchen Hui som siktet ut for å refaktorere Zend Engine slik at det kunne brukes betydelig mer kompakte datastrukturer med forbedringer i cache-lokaliteten. Ved å gjøre det, klarte de også å holde nesten total språkkompatibilitet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author