Beste domenenavnegeneratorer

domenenavn generator vektorKommer opp med riktig domenenavn kan være litt av en utfordring, siden du ikke akkurat kan snurre domenets hjul for å sikre domenet tilgjengelighet … ?

Domenenavnet ditt må lett huskes (og faktisk bety noe), mens du også beskriver hva merket gjør eller selger.

Dessverre, selv når bedriftseiere har et fengende navn som gjenspeiler deres merke, kan det perfekte domenet allerede være i bruk, noe som sender deg tilbake til tegnebrettet. Det som startet som et morsomt prosjekt kan fort bli til noe frustrerende og stressende.

?Heldigvis er det verktøy tilgjengelig som hjelper deg å velge beste domenenavn. Disse verktøyene forkorter tiden det tar å velge et navn, og de hjelper deg med å generere et domenenavn som ikke allerede er tatt.

Har du ikke et domenenavn ennå? Ta tak her en billig:

 • HostGator.com (domenekostnad: $ 0,01 for 1 år)
 • Bluehost.com (domenekostnad: GRATIS i 1 år)
 • Finn flere domeneregistratorer her.

Av alt det flotte domenenavngeneratorer på internett er dette våre favoritter:

1. Lean Domain Search

leandomainsearch logoLean Domain Search hjelper deg å velge et domenenavn ved å oppgi et enkelt søkeord relatert til produktene eller tjenestene dine. Når du har skrevet inn det valgte søkeordet, vil du kunne søke i de relaterte domenealternativene som er tilgjengelige.

Resultatene returnerer som .com-adresser.

I tillegg kan du:

 • Filtrer søket etter lengde, popularitet eller alfabetisk
 • Lagre navnene du liker best
 • Spor søkehistorikken
 • Del resultater med andre mennesker
 • Søk øyeblikkelig i bestemte navn for å se om de er tilgjengelige

Dette søkeverktøyet er det beste som er tilgjengelig hvis du har noen nøkkelord i tankene du vil inkorporere, men du leter etter nye ideer for et fullt domenenavn.

2. Bust et navn

bustaname-logoBust a Name inneholder en rekke filterverktøy som gjør det enkelt å finne det beste navnet som tilfredsstiller dine behov.

Du kan begynne søket ved å filtrere etter nøkkelord og deretter velge alternativer som “starter med” eller “slutter med” søkeordet. Du kan deretter filtrere resultatene ytterligere ved å bestemme hvor naturlig du vil at domenenavnet skal være og om det er en karaktergrense eller ikke.

Det er også mulig å vise domenenavn som allerede er tatt, og å filtrere navnene etter .com, .org og .net. Nettstedet vil også gi flere forslag til søkeord.

Dette er en flott domenenavnegenerator hvis du ikke allerede har et nøkkelord i tankene. Du kan velge “Lag et tilfeldig domene”, som vil hjelpe deg med å generere ideer. Du kan også lagre nøkkelord for senere hvis du ikke er helt klar til å kjøpe, eller du kan koble direkte til domeneregistratorer som GoDaddy og Namecheap hvis du er klar til å kjøpe.

Endelig lar dette nettstedet deg også søke i et spesifikt domenenavn hvis du vil se om navnet du allerede har valgt, er tilgjengelig.

3. Shopify Business Name Generator

shopify virksomhetslogoShopify Business Name Generator vil hjelpe deg med å finne tilgjengelige domenenavn, selv om du ikke bruker det for virksomheten.

Du begynner søket ditt ved å velge et nøkkelord relatert til emnet du vil dekke eller relatert til forretningsprodukter eller tjenester. Angi den i nettstedets søkefunksjon, og den vil generere hundrevis av potensielle forslag til domenenavn.

Nettstedet oppfordrer deg til å opprette en Shopify-butikk med domenenavnet du velger, men det trenger du ikke. Du kan gå andre steder for å kjøpe nettadressen.

Alle forslag returneres ved å bruke .com-utvidelsen.

4. Nameboy

nameboy logoNameboy er et godt verktøy for å finne tilgjengelige domenenavn basert på de valgte søkeordene. Du kan oppgi opptil to nøkkelord i søket som er lagt inn, og nettstedet returnerer en liste med foreslåtte navn umiddelbart.

De tilbyr et diagram som gjør det lettere å finne ut hvilke utvidelser som allerede er i bruk og hvilke som er tilgjengelige. For eksempel kan domenenavnet donuts.com tas, men donuts.net eller donuts.org kan være tilgjengelig.

Det er også mulig å se hvilke domenenavn som er tilgjengelige for videresalg, selv om de allerede er tatt. Noen ganger tror bedrifter og enkeltpersoner etter domenenavn at de vil bruke dem i fremtiden, men bestemmer seg deretter for å videreselge dem.

Dette er en flott domenenavngenerator hvis du allerede har noen få nøkkelord i tankene, men du er usikker på hvordan du gjør dem til et domenenavn.

5. NameStall

namestall logoNameStall har flere forskjellige verktøy som gjør det lettere å søke etter et domenenavn. Du kan begynne søket ditt med navnet generatorverktøyet ditt, noe som gjør det mulig å søke med:

 • Deler av talen
 • Populære nøkkelord
 • Industri kategorier
 • Grunnleggende engelske ord

Verktøyet lar deg bestemme om du vil at søkeordet skal være på slutten eller begynnelsen av domenenavnet ditt, eller om du vil inkludere bindestrek i nettadressen. Det er også mulig å filtrere etter utvidelse.

Verktøyet gir resultater som er tilgjengelige, samt navn som er tatt, men som ennå ikke er registrert.

Du kan også bruke NameStall til å generere et domenenavn og for å søke om navnet du har i tankene er tilgjengelig eller ikke. Det er også mulig å søke etter høyt betalte søkeord.

6. Domain Puzzler

Domain Puzzler-logoDomain Puzzler er et av de enkleste verktøyene i vår liste over domenenavnegeneratorer.

Du setter inn dine ideelle nøkkelord og velger en domenetillegg og deretter søker etter navnidéer. Vi liker denne fordi du kan inkludere flere forskjellige søkeord i stedet for bare ett eller to, noe som er tilfelle med forslagene som er oppført så langt. Verktøyet vil kombinere nøkkelordene du skriver inn i forskjellige kombinasjoner for å hjelpe deg med å utvikle det perfekte navnet.

Du kan legge til navnene du liker i en favorittliste.

Dette verktøyet har også et mer avansert søkealternativ. Det er også mulig å sammenligne siderangering for forskjellige domenenavn, så du vet om navnet ditt er SEO-vennlig.

7. Navn Mesh

Navn Mesh-logoName Mesh er et annet verktøy som lar deg søke med mer enn ett eller to nøkkelord og er et flott alternativ hvis du har flere nøkkelord i tankene. Skriv inn 2–3 i søkefeltet og generer listen.

Resultatene dine blir sortert i kategorier som:

 • SEO
 • Lignende
 • Ny
 • Vanlig
 • Kort

Etter søkeordssøket ditt, kan du filtrere resultatene basert på utvidelsen, maksimal lengde og om domenet er registrert ennå. Name Mesh kan også foreslå flere søkeord du kanskje vil vurdere.

8. Domener Bot

Domener Bot-logoDomains Bot kan hjelpe deg med å søke etter et navn og finne ut om det allerede er i bruk. Du begynner søket med et nøkkelord som returnerer en liste med foreslåtte navn basert på det søkeordet, kombinerte søkeord og andre relaterte nøkkelord.

Du kan også søke etter domenenavnet du vil finne ut om det er tilgjengelig, og hvis det er det, kan du kjøpe og registrere det ved å følge lenken. Dette nettstedet foreslår også lignende domenenavn og lar deg filtrere etter utvidelse og språk. Du kan også legge til dine egne prefikser, suffikser og synonymer.

9. Panabee

Panabee-logoPanabee lar deg søke etter et domenenavn, generere et nytt navn og generere et firmanavn.

Den lar deg begynne søket ved å bruke opptil to nøkkelord og returnerer forslag basert på disse nøkkelordene. Hvis domenenavnet du velger er tatt, kan du gå til GoDaddy for å se andre utvidelser som kan være tilgjengelige.

Panabee kan også gi forslag basert på relaterte søkeord og vil vise deg om det ideelle domenenavnet ditt er i bruk på sosiale medier – noe mange bedriftseiere ikke vurderer før det er for sent.

10. Navnestasjon

navnestasjonslogoName Station tilbyr en gratis konto som kan lenke til din e-post eller til din Facebook-konto. Når du er registrert, kan du gjøre det

 • Generer domenenavn
 • Sjekk om navnet er tilgjengelig
 • Legg inn konkurranser om offentlige navn
 • Utforsk forslag til søkeord

Name Station lar deg filtrere resultater etter utvidelse, navnelengde eller en rekke andre alternativer. Hvis du er tapt for søkeordideer, vil det hjelpe deg å generere noen ved å gå inn i bransjen din. Nettstedet har blitt vist på SEOMoz, TechCrunch, Mashable og andre anerkjente aktører i bransjen, så de er velkjente og verdt å sjekke ut.

11. Umulighet!

Umulighet! logoUmulighet har en unik tilnærming til å generere domenenavn. Du begynner med et nøkkelord og velger deretter adjektiver, substantiver og verb som kan legges til begynnelsen eller slutten av søkeordet. Deretter bestemmer du om du vil ha et alternativ for fire, fem eller seks bokstaver, eller om du vil tillate at noe blandes med søkeordet ditt.

Denne siden er flott for å generere morsomme ideer. Hvis noen av navnene er fornøyd, kan du kjøpe det fra GoDaddy eller Namecheap via lenken du har gitt.

12. Direkte domenesøk

Instant Domain Search-logoSøkeverktøyet er bra hvis du allerede har et spesifikt domenenavn i tankene.

Skriv det inn på nettstedet, så finner du ut om det allerede er i bruk. Hvis det ikke er tilgjengelig, vil nettstedet foreslå lignende alternativer som er tilgjengelige. Det vil også varsle deg om det opprinnelige navnet ditt er på auksjon.

Når du har funnet det riktige navnet, eller du bestemmer deg for å by på navnet som allerede er i bruk, kan du koble rett til GoDaddy via Direkte domenesøk for å foreta kjøp eller bud. Du kan også slå opp hvem som eier et nettsted hvis det er i bruk, og finne ut hvordan du kan gi et tilbud om å kjøpe det hvis du ønsker.

13. Jeg vil ha mitt navn

Jeg vil ha navnet mitt logoI Want My Name tilbyr funksjoner som ligner på Domain Search. Det fungerer best for de som allerede har et domenenavn i tankene.

Du oppgir domeneadressen du håper å bruke, og nettstedet vil gi deg beskjed om den er tilgjengelig. I perioder som domenenavnet du ønsker allerede er tatt, gir I Want My Name deg alternativer og kostnadene ved disse. Det er også mulig å filtrere ved å skjule domenenavnene som ikke er tilgjengelige, slik at du kan lese en liste over potensielle navn uten å få håp om noe du ikke kan bruke.

14. Dot-o-Mator

Dot-o-Mator-logoHvis du ikke aner hvor du skal begynne når det kommer til å lage et domenenavn, er Dot-o-Mator et flott verktøy å prøve.

Det er to kategorier som lar deg velge begynnelse og slutt på domenenavnet ditt. Siden returnerer deretter en lang liste med tilfeldige alternativer. Det lar deg også skrive inn dine egne ord som er relatert til emnet ditt.

Hvis du finner noe som fanger din interesse blant resultatene, kan du legge dem til i Scratchbox som hjelper deg å spore favorittnavnene dine. Nettstedet tilbyr også en Web 2.0 Name Generator som hjelper deg med å generere tilfeldige forretnings- og domenenavn uten å angi noen nøkkelord.

Dette nettstedet gir deg mye informasjon, og det kan være vanskelig å skjule den lange listen med navn, men det er et flott sted å begynne hvis du vil generere nye ideer.

15. Kule navnideer

kule navn ideer logoCool Name Ideas har et firmanavn som genererer et verktøy som også kan fortelle deg om tilknyttede domenenavn er tilgjengelige. Dette verktøyet er unikt fordi det lar deg filtrere resultater basert på størrelsen på en bedrift eller på kundebasen. Dette gjør det lettere å finne gode forretningsnavn som allerede appellerer til publikum.

Nettstedet har avanserte alternativer som lar deg velge en karakterlengde for navnet ditt, samt plasseringen til søkeordene du har valgt. Du kan se om domenet er tilgjengelig, og kan sjekke Twitter for å se om navnet er i bruk som noen håndterer.

16. DomainWheel

DomainWheel-logoDomainWheel er det nyeste blant verktøyene vi har listet opp. Det er et av de beste alternativene på listen på grunn av det enkle designet. Den har også et kraftig søkeverktøy som kan foreslå domener som er tilgjengelige for kjøp.

Du får resultater matet til deg med +15 toppdomene-utvidelser, inkludert .com, .net, .org, .info og .biz). Det er også mulig å søke etter nye, originale navn. Hvis du sliter med å velge et navn, gir verktøyet en liste over rimende forslag og nøkkelord som skal gjøre nettstedet ditt tiltalende for søkemotorer og folk.

Vi har gitt over et dusin domenenavnegeneratorer her som forhåpentligvis vil hjelpe deg med å lage et navn som passer godt for bedriften din, og som også er tilgjengelig for kjøp.

Referanser og bildekreditt:

 • Fly.biz
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author