7 beste verktøy og tjenester for overvåkning av nettsteder (gratis og betalt)

overvåking ytelse på nettstedetØnsker du å følge med på ytelsen til nettstedet ditt?

Kanskje du vil se om du virkelig får den 99,99% oppetiden som webhotellleverandøren lovet?

Eller kanskje er du bekymret for at nettstedet ditt ikke er raskt nok?

Vel, hold opp – vi har en løsning for deg. Det er her overvåkningstjenester for nettsteder kan komme til nytte. Med disse verktøyene kan du se hvor nettstedets sterke og svake punkter er, noe som hjelper deg med å forbedre nettstedet ditt og øke konverteringsfrekvensene. Kjempebra, ikke sant?

Nedenfor ser vi på noen av de beste GRATIS og betalte overvåkningstjenestene for nettsteder som du kan begynne å bruke med en gang. Vi tok en fridag og bestemte testen alle sammen.

La oss grave deg inn.

7 beste nettsted for overvåkingstjenester

1. StatusCake (gratis versjon tilgjengelig)

StatusCake-grensesnitt* StatusCake brukergrensesnitt

 • Kostnad: 0 $ / mo (inkludert 10 skjermer, 5-minutters overvåkningsintervaller)
 • Premium: 66,66 $ / mo årlig (inkludert 300 skjermer, 30 sekunders overvåkningsintervaller)

StatusCake har også en “Superior Plan” for 20,41 $ / mo og den inkluderer 100 skjermer med 15-minutters testintervaller. Hvis du registrerer deg med de betalte planene deres årlig, får du to måneder gratis (for livet!).

StatusCake er et brukervennlig overvåkningsverktøy, og det kommer med mange flotte funksjoner som:

 • Sidehastighetstest (gratis plan inkluderer 1 test på 24 timer)
 • Globale testplasser (de har 48 lokasjoner i 28 land)
 • Domenet overvåking (bare med betalte planer)
 • Serverovervåking (bare med betalte planer)
 • SSL-sertifikatovervåking (bare med betalte planer)

Du kan registrere deg med gratisplanen deres (ingen kredittkort nødvendig) og begynne å teste nettstedets oppetid og hastighet umiddelbart.

StatusCake vil sjekke nettstedet ditt hvert 5. minutt og varsler deg om det er noe driftsstans via e-post eller integrasjoner med en tredjeparts-app som Zapier. StatusCake hjelper også med analyse av årsaker, så du vet hvorfor problemet ble forårsaket. Med deres gratis plan vil du dessuten teste lastetid for nettstedssiden (1 test hver 24. time).

Totalt sett er StatusCakes betalte planer stablet opp med flere godsaker, men gratisversjonen deres er absolutt verdt å prøve ut. Og i tilfelle du vil oppgradere planen din, kommer de betalte planene deres med en 7-dagers prøveversjon.

2. DotCom-Monitor (30-dagers gratis prøveversjon)

DotCom-Monitor ytelsesdashbord* DotCom-Monitor brukergrensesnitt

 • Koste: $ 1,99 / mo per mål (min. 10 mål, 30 overvåkingssteder, 5-minutters sjekkfrekvens)
 • Premium: $ 19.99 / mo (10 oppgaver, 5-minutters sjekkfrekvens)

DotCom-Monitor har fire plattformer og hver har pakker med kombinasjoner av forskjellige overvåkningsoppgaver. Pakker er delt opp i to deler, hyppigheten av overvåking og antall oppgaver. Så for eksempel vil deres webtjenesteplattform som leveres med minimum 10 mål inkludert 5-minutters testfrekvens, koste deg $ 19,99 / mo (Premium-pakke) og en 1-minutts testfrekvens med 10 oppgaver er $ 39,98 / mo (Platinum-pakken ).

Du kan prøve hele plattformen gratis i 30 dager for å se hvilke funksjoner og løsninger som best passer dine behov. Etter 30 dager kan alle planer tilpasses, og du betaler bare for det du bruker.

DotCom-Monitor ble grunnlagt i 1998 og i dag bruker over 25 000 kunder tjenestene sine. De var det første selskapet som introduserte 1 minutts overvåking.

DotCom-Monitor-overvåkningstjeneste på nettstedet inkluderer alle nøkkelfunksjonene (transaksjon, FTP, overvåkning av postserver, oppetid-rapport, sanntids-dashboards, etc.) som er nødvendige for ytelse analyse av webside. De bruker ekte nettlesere fra skyen for resultatkontrollen og gir deg beskjed hvis det oppdages problemer via e-post, SMS og telefon.

Det er et enkelt å bruke overvåkningsverktøy, og du vil definitivt få den beste verdien for pengene.

3. Montastic (gratis versjon tilgjengelig)

Montastisk overvåkningstjeneste* Montastic brukergrensesnitt

 • Kostnad: $ 0 (inkludert 9 skjermer, 30-minutters overvåkningsintervaller)
 • Premium: $ 49 / mo (inkludert 500 skjermer, 5-minutters overvåkningsintervaller)

Det er også en rekke forskjellige planer mellom kontoen gratis og $ 49 / mo. Du kan velge funksjonene avhengig av bedriftens størrelse og behov.

Montastic er et annet verktøy populært blant webansvarlige som søker en gratis løsning. Selv om det er ganske grunnleggende, er det nyttig for enkeltpersoner og mindre bedrifter som ganske enkelt ønsker å bli varslet når nettstedet deres går ned. I motsetning til andre leverandører på listen, har Monastic ikke akkurat et dashbord – de holder det veldig grunnleggende og enkelt med bare varsler når noe går galt.

Montastic sjekker inn på nettstedet ditt hvert 30. minutt, noe som ikke nødvendigvis er bra i forhold til de fem minutters intervallene som tilbys av andre gratis tjenester, men du kan oppgradere for å få hyppigere intervaller og nettadresser å overvåke.

Montastic vil sende deg e-post både når nettstedet ditt går ned og når det kommer opp igjen. Du vil også kunne se tilstedeværelse eller verifisering av søkeord på en webside; det gir støtte for ethvert portnummer; og den har widgeter for Mac, Windows og Android.

Selv om Montastic ikke er så kraftig som noen andre verktøy for overvåkning av nettsteder der ute, leverer den nok funksjoner til å gjøre gratis tjenesten verdt det for små nettsteder som kanskje ikke trenger ekstra alternativer.

Pingdom-overvåkingstjeneste* Pingdom brukergrensesnitt

4. Pingdom (14-dagers gratis prøveversjon)

 • Kostnad: $ 42,12 / mo (inkludert 50 skjermer, 1-minutters overvåkningsintervaller, offentlig status side)
 • Premium: $ 228,25 / mo (inkludert 250 skjermer, ubegrensede måneders logger, 1 minutts overvåkningsintervaller, tilgang til flere brukere og offentlig statusside)

Det er en annen plan mellom kontiene Standard og Premium (Profesjonell). Den avanserte planprisen er $ 82,45 / måned og den inkluderer 80 skjermer. Pingdom tilbyr også en forretningsplan som tilbyr fra 500 000 til 5 millioner sidevisninger i måneden.

Hvis folk ikke har tilgang til nettstedet ditt på bestemte punkter i løpet av dagen, mister du salg og rangeringer av søkemotorer. Dessverre kan du ikke overvåke nettstedets oppetid manuelt på alle døgn, og det er her verktøyene til Pingdom kommer godt med.

Selv om Pingdom tilbyr noen gratis verktøy, for eksempel en hastighetstest på nettstedet, der den virkelig skinner er i premiumfunksjonene. Pingdom kan hjelpe deg med å analysere nettstedets oppetid og ytelse ved å teste nettstedet ditt fra servere over hele verden og varsle deg om det er et problem.

Pingdom hjelper deg også med å forbedre brukeropplevelsen ved å levere tilbakemeldinger fra virkelige brukere og analysere ytelsesfaktorer som nettstedets hastighet. De vil også hjelpe deg med å finne årsaker til problemer som hjelper deg med å løse dem raskt.

Totalt sett er det et kraftig, pålitelig verktøy for mindre virksomheter på et budsjett, men noen brukere klager over at det legger liten vekt på mobiltrafikk, har upålitelige SMS-evner og mangler overvåkningsservere i Asia-Stillehavet. Vi bruker også Pingdom for å overvåke de beste hostingleverandørene.

5. Ny relikvie (14-dagers gratis prøveversjon)

Ny oppsettside for relikvier* Ny Relic-konfigurasjonsside

 • Kostnad: $ 12,50 / mo (for virksomheter med mer grunnleggende overvåkingsbehov)
 • Premium: $ 25 / mo (for virksomheter med mer avanserte overvåkingsbehov)

Det er ingen begrensning for skjermer og priser er avhengig av verken antall verter eller miljøstørrelse.

New Relic er en skybasert programvare som hjelper brukere å spore nettstedets og applikasjonsprestasjonene. Deres teknologi leveres i en programvare som en service (SaaS) -modell. Selskapet er mest kjent for sine applikasjonsevneovervåking (APM) evner, men det tilbyr også andre tjenester som infrastruktur, nettleser og syntetisk overvåking, som du kan kombinere sammen med APM.

New Relic støtter 8 språk: Ruby, PHP, Java, Microsoft.NET, Python, Node.js, C SDK og Go. For å begynne å overvåke en applikasjon på et av disse språkene, må du installere en av de ovennevnte agentene.

APM-overvåkningen deres vil analysere applikasjonens ytelse som oppetid og hastighet og sender deg feilrapporter hvis det skulle oppstå problemer. New Relic inkluderer databaseovervåking for beregninger, filtrerbar Feilanalyse og spor. De kommer også med responstid, gjennomstrømming (forespørsler per minutt gjennom applikasjonen) og feilrater (prosentandel av feil over en angitt tidsperiode for appen din).

New Relic er definitivt et sterkt overvåkingsverktøy, men det kan være vanskelig å navigere mellom forskjellige tjenester og hvordan de fungerer sammen, spesielt sammenlignet med andre overvåkingsselskaper som StatusCake eller Montastic. Du kan imidlertid sjekke ut og prøve tjenestene deres gratis i 14 dager uten forpliktelser.

6. Uptime Robot (gratis versjon tilgjengelig)

uptime_robot* Brukergrensesnitt for Uptime Robot

 • Kostnad: $ 0 (inkludert 50 skjermer, 2 måneders logg, 5-minutters overvåkningsintervaller)
 • Premium: $ 129 / mo (inkludert 1000 skjermer, 24 måneders logger, 1-minutters overvåkningsintervaller og 160 SMS-kreditter)

Du kan velge en Premium Plan som kommer med hvor som helst mellom 50 og 20 000 skjermer. Hver plan har også et høyere antall SMS. Jo høyere antall skjermer, desto høyere blir prisen.

Hvis du leter etter en helt gratis løsning, er Uptime Robot et bra sted å starte. Det ble lansert i 2010 da utviklerne satte seg for å lage et gratis verktøy for alle. De lover at det vil fortsette å være gratis, med priser bare lagt til for premiumfunksjoner de utvikler i fremtiden.

Dette verktøyet sjekker inn med nettstedet ditt hvert femte minutt og varsler deg om det er noe driftsstans. Selv om det fungerer bra, mangler det større operasjoner du ser med premiumalternativer. For eksempel har Uptime Robot hovedovervåking i Dallas, USA, med noen få andre spredt over hele verden, men premiumovervåkningsverktøy har vanligvis 40-50 serverplasser for å overvåke og bekrefte nettstedets nedetid.

Når du registrerer deg for en gratis konto, får du også to måneders logger, slik at du kan følge med på hvordan nettstedet ditt har endret seg over tid. Du kan også overvåke opptil 50 nettsteder gratis.

Uptime Robot er et godt verktøy tilgjengelig for deg, selv om noen brukere klager over de begrensede funksjonene, for eksempel ingen manuell testing av varsler. Du får heller ikke innsikt over sidehastighet, som med noen betalte verktøy for overvåkning av nettsteder.

7. Monitt (15-dagers gratis prøveversjon)

Monitis.com brukergrensesnitt* Monitis.com brukergrensesnitt

 • Kostnad: 1,20 dollar (inkludert 1 monitor, 24 timers logg, 1 minutts overvåkningsintervaller)
 • Premium: $ 120 / mo (inkludert 100 skjermer, 3 overvåkingssteder, 1-minutters overvåkningsintervaller)

Hvis du registrerer deg med årsplanen deres, får du 20% rabatt.

Du kan tilpasse din egen plan ved å velge blant funksjonene nedenfor. Derfor kan planene variere fra cent til hundrevis av $$$ per måned. Det avhenger virkelig av dine behov, hva du vil oppnå og dine kunnskaper og ferdigheter.

Monitis.com er en alt-i-ett IT-løsning basert på skyen som vil sjekke inn på nettstedet ditt hvert femte minutt. Den kan skryte av den beste brukeropplevelsen for besøkende og tilbyr en rekke overvåkingsverktøy for nettsteder som er tilgjengelige på ett instrumentpanel. Dette verktøyet er fullpakket med funksjoner, noe som gjør det enkelt å forutsi problemer før de skjer og enkelt løse dem hvis de gjør det. Med den kan du overvåke:

 • Nettstedets oppetid: Spor oppetid, responstid og ytelse fra flere steder over hele verden.
 • Server helse: Oppdag flaskehalser før de oppstår.
 • Nettverksytelse: Overvåk nettsteder med flere nettsteder, og motta varsler om feil.
 • Tilpassede beregninger: Tilpass dine unike overvåkingsbehov.

Monitis.com annonserer at ved å bruke tjenesten kan du forbedre oppetiden, eliminere problemer, optimalisere brukeropplevelsen og utvide din kundebase. I tillegg er det tilgjengelig på engelsk, portugisisk, spansk og tysk.

Totalt sett er det et flott verktøy spekket med mange funksjoner.

Hva er dommen? Hvilken bør vi velge?

Det er virkelig ingen måte å si hvilken overvåkningstjeneste for nettsteder som er bedre enn de andre, fordi det hele kommer an på hva målene dine er med nettstedet ditt.

Av vår erfaring vil de beste gratis alternativene sannsynligvis være StatusCake og Uptime Robot. De har nok fleksibilitet / funksjoner og kan overvåke nettstedet ditt i 5-minutters intervaller. Så hvis du bare tester farvannet og ikke er sikker på om du virkelig trenger det, kan du prøve det.

Det mest smell for pengene du sannsynligvis vil få fra DotCom-Monitor, men vi elsker Pingdom-brukergrensesnittet mer, så det er helt opp til deg.

En ting er sikkert – Overvåkningsverktøy for førsteklasses nettsteder vil tilby flere funksjoner og pålitelige data som hjelper deg med å forbedre nettstedet ditt. Hvis du ser alvorlig på overvåking av nettsteder, opprett et budsjett slik at du kan dra nytte av disse verktøyene.

Vi sier imidlertid ikke at gratisverktøyene er dårlige. De er faktisk flotte hvis du ikke trenger alle klokkene og fløytene. Du kan starte med et av de gratis verktøyene som er nevnt her, og hvis du føler at du trenger å se på det “større bildet”, kan du vurdere en førsteklasses plan for å overvåke ytelsen til nettstedet ditt.

Har du brukt noe av verktøyene ovenfor? Gi oss beskjed ved å legge igjen en kommentar ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author